Record exports to Germany.   Leave a comment

Record exports to Germany.

Record Exporte nach Deutschland.

13/05/2011

Από Καθημερινή.

Στο 1,5% ανήλθε ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Γερμανίας το πρώτο τρίμηνο του 2011, αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των ειδικών, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία σήμερα.

Η εγχώρια ζήτηση αποτέλεσε έναν από τους ισχυρότερους παράγοντες της βελτίωσης της οικονομίας.

Σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της Γαλλίας, που επίσης ανακοινώθηκε σήμερα και βρίσκεται στο 1% – υψηλότερο ποσοστό από το 2006 – τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο «πυρήνας» της Ευρωζώνης παραμένει ισχυρός και λειτουργεί ως «άγκυρα» για το κοινό νόμισμα.

Σχολιαστές στη Γερμανία ανέφεραν ότι η κατανάλωση θα συνεχίζει να στηρίζει την ανάκαμψη, καθώς μειώνεται συνεχώς η ανεργία.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε τη βεβαιότητά της για την επίτευξη των προβλέψεων για ανάπτυξη στο 2%, το 2011.

Σήμερα, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου από όλες της χώρες μέλη της Ευρωζώνης.

Σχόλιο: Φυσικά και είναι θετικό το μήνυμα για την Ευρωζώνη.

Είναι σημαντικό από όλες τις απόψεις να «τραβά» ο Γαλλογερμανικός άξονας. Άλλωστε Γαλλία και Γερμανία είναι οι χώρες της Ευρωζώνης που τραβανε το κουπί και βάζουν το χέρι στην τσέπη, όπως λέει και ο Μιχάλης που είναι υπάλληλος της Εμπορικής Τράπεζας, όπως μας πληροφορεί και η σχετική διαφήμιση.

Μετά την Δημιουργία του Ευρώ, το επόμενο βήμα είναι η Δημοσιονομική Ενοποίηση. Τουλάχιστον στους βασικούς άξονες, όπως είναι το όριο συνταξιοδότησης.

10/05/2011

Ρεκόρ εξαγωγών για την Γερμανία. Το άρθρο που ακολουθει δε μας λέει όμως βασικά πράγματα. Που έγιναν αυτές οι εξαγωγές; Σε ποιες χώρες;  

Η Γερμανία πάει καλά και αυτό είναι πολύ κάλο για την Ευρωζώνη όπως θα έλεγε και ο Μπάμπης – φαίνετε ότι σε άκουσε το Σύμπαν Μπάμπη – μια και οι Γερμανοί είναι αυτοί που πληρώνουν.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι αυτή τη στιγμή που η Ευρωζώνη κλυδωνίζεται η Γερμανία πάει καλά και έχει πλεόνασμα. Το «τυχαίο» θέλει να υπάρχει happy End στην Ευρωζώνη. Θέλει Ενοποίηση.

4444

Από Καθημερινή.

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1950 που ξεκίνησε η σχετική μέτρηση έφτασαν τον Μάρτιο οι εξαγωγές στη Γερμανία, δηλαδή σε αξία τα 98,3 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας αύξηση 15,8% από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και 7,3% από τον Φεβρουάριο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg ανέμεναν άνοδο της τάξης του 1% σε μηνιαία βάση. Oσον αφορά στο επίπεδο των γερμανικών εισαγωγών, αυτό ενισχύθηκε κατά 16,9% σε ετήσια βάση και κατά 3,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανήλθε στο νέο υψηλό για τον μήνα Μάρτιο των 79,4 δισ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα των μεγαλύτερων του αναμενομένου αυξήσεων τόσο των εισαγωγών όσο και των εξαγωγών, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διευρύνθηκε στα 18,9 δισ. ευρώ από τα 11,9 δισ. του προηγούμενου μήνα.

«Οι γερμανικές εξαγωγές διαγράφουν ανοδική πορεία μεγαλύτερη του 30% από το χαμηλότερο σημείο της ύφεσης, επιστρέφοντας στα προ κρίσης επίπεδά τους», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING Κάρστεν Μπρζέσκι.

Το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών Ifo εκτιμά ότι η Γερμανία θα καταφέρει να ανακτήσει έως το τέλος τους έτους τη θέση της ως ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο, υπερβαίνοντας τις ΗΠΑ που την είχαν ξεπεράσει το 2010, κυρίως λόγω των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών. «Η “κατασκευασμένη στη Γερμανία” ετικέτα είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράινερ Μπρίντερλε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας διευρύνεται, καθώς οι εταιρείες ενισχύουν το επίπεδο επενδύσεων και προσλήψεών τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για γερμανικές εξαγωγές από τις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας.

Το γερμανικό ΑΕΠ μπορεί να έχει επεκταθεί έως και 1% στο πρώτο τρίμηνο του έτους και είναι αρκετά πιθανό να διατηρήσει την αναπτυξιακή του δυναμική και κατά το τρέχον τρίμηνο, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας Bundesbank.

Η κυβέρνηση της χώρας αναμένει ότι η οικονομία θα καταγράψει για το 2011 και το 2012 ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2,6% και 1,8% αντιστοίχως.

4444

Από Zougla.gr 09/05/2011

Στην Κρήτη βρίσκονται από χθες το βράδυ οι επικεφαλής γερμανικής εταιρίας–κολοσσού, προκειμένου να διαπραγματευτούν την οριστικοποίηση σημαντικής οικονομικά συμφωνίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η οποία αναμένεται να βοηθήσει στην ευρύτερη ανάπτυξη του νησιού.

Οι Edwin Kohl και Jeroen Haberland , πρόεδρος της εταιρίας «Mia electric GmbH» και διευθυντής της εταιρίας «Circadian Solar» αντίστοιχα θα επιδιώξουν να κλείσουν συμφωνία για την εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων φωτοβολταϊκών συγκεντρωτών.

Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία φωτοβολταϊκών με 30% τουλάχιστον μεγαλύτερη απόδοση και με μειωμένο κόστος παραγωγής.

Οι συγκεκριμένοι επενδυτές επισημαίνουν ότι η καθαρή ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγουν τα φωτοβολταϊκά νέας γενιάς θα είναι οικονομικά ανταγωνιστική προς τα ορυκτά καύσιμα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα δύο διοικητικά στελέχη της γερμανικής εταιρίας πρόκειται να έχουν επαφές σήμερα τόσο με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη όσο και με εκπροσώπους του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με τα αποτελέσματα των επαφών να παρουσιάζονται σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.

Πηγή: cretalive.gr

Σχόλιο: Η Ελλάδα είναι η Μεγαλύτερη χώρα της Ευρωζώνης με τον περισσότερο Ήλιο. Είναι κρίμα η Ευρωζώνη να μην βλέπει τις μεγάλες προοπτικές.

Για την κρίση της Ευρωζώνης ευθύνονται πολλά πρόσωπα.

Μερικά από αυτά, θα έπρεπε να δουν την πόρτα της εξόδου.

Advertisements

Posted May 10, 2011 by bmplefour in Germany - Deutschland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: