Από 37,5 σε 40 ώρες.   Leave a comment

Από 37,5 σε 40 ώρες.

20/06/2011

Ο Πάγκαλος αποφάσισε να κάνει κάτι αυτονόητο στον Ιδιωτικό τομέα και στον Δημόσιο. Ζήτησε στοιχεία Οικονομικά και Προσωπικού από οργανισμούς του Δημοσίου.

Σκεφτείτε να ήσασταν αντιπρόεδρος σε μια μεγάλη Εταιρεία, την ΙΒΜ για παράδειγμα, να ζητούσατε αυτά τα στοιχεία και να μην τα παίρνατε; Θα γινόταν κυριολεκτικά χαμός.

Σωστή η πρωτοβουλία και η κίνηση να κλείσουν αυτοί οι Οργανισμοί. Στο Δημόσιο υπάρχει πολύ μεγάλη σπατάλη.

Από Ημερησία.

Παράθυρο για την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο αλλά και «λουκέτο» σε τουλάχιστον σαράντα δημόσιους οργανισμούς, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μιλώντας το Σάββατο στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

Σε ό,τι αφορά τις καταργήσεις οργανισμών, τόνισε ότι θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, την ερχόμενη εβδομάδα, να κλείσουν όσοι, παρότι ενημερώθηκαν, δεν απέστειλαν ως όφειλαν τα στοιχεία τους, όπως προσωπικό και οικονομικά τους πεπραγμένα και γενικά την οικονομική διαχείριση του οργανισμού που διοικούν.

«Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει έχουν κλείσει», είπε ο κ. Πάγκαλος, ενώ μίλησε με βαρείς χαρακτηρισμούς για τους διοικητές των οργανισμών αυτών: «Δεν θα λείψει από την Ελλάδα κανένας οργανισμός επικεφαλής του οποίου είναι ένας τεμπέλης», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Μαΐου, περίπου 35 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, από έναν μακροσκελή κατάλογο 507 συνολικά φορέων, δεν είχαν τον Απρίλιο στοιχεία για την οικονομική κατάστασή τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η συμπερίληψη στον κατάλογο αποτελεί δικαιολογητικό για την καταβολή της επιχορήγησης και ισχύει έως τις 30 Ιουνίου. Μεταξύ των φορέων που, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν είχαν αποστείλει στοιχεία για τον Απρίλιο, περιλαμβάνονται τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ.ά.

Απολύσεις
Ο Θ. Πάγκαλος, παράλληλα, συνέδεσε τις αποκρατικοποιήσεις με τις απολύσεις στο Δημόσιο. Χαρακτηρίζοντας «δεδομένες» τις αποκρατικοποιήσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι εμπόδιο για την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων είναι η δυνατότητα απολύσεων. Η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση με την συνταγματική αναθεώρηση που θα γίνει το 2014, θα αφορά σχεδόν όλους τους υπαλλήλους υπουργείων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τοπικές αυτοδιοικήσεις, με εξαίρεση -όπως είπε ο Πάγκαλος- μόνο ορισμένες ειδικές κατηγορίες, όπως «για τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους διπλωματικούς, τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι», σημείωσε ο Πάγκαλος.

Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ανταγωνιστικά. Ο κ. Πάγκαλος στάθηκε και στην πολύκροτη φράση του «μαζί τα φάγαμε», σημειώνοντας πως «ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν».

Σχόλιο: ο κ Πάγκαλος εδώ και καιρό προσπαθεί να μας πείσει ότι μαζί τα φάγαμε, αλλά δεν πιάνει το κόλπο. Αν ρίξεις μια ματιά στις φυλακές, δε θα δεις ούτε έναν πολιτικό.

12/06/2011

Αυτό που διαβάζω στο Πρώτο Θέμα είναι εξωφρενικό. Δείχνει και τι μπάχαλο επικρατεί στο Δημόσιο  Τομέα και κυριολεκτικά χωρίζει τους Δημοσίους Υπαλλήλους σε κατηγορίες.

«Έδωσαν 400.000 ευρώ εφάπαξ σε υπάλληλο της Βουλής σε 2 εβδομάδες ενώ οι μη εκλεκτοί των Βουλευτών περιμένουν και 3 χρόνια».

Δεν υπάρχει Ισονομία. Αυτό που συμβαίνει στο Ελληνικό Κράτος από τους πολιτικούς είναι το Αίσχος. Είναι μια Ντροπή για την οποία κανένας δεν ντρέπεται. Αυτοί θα βγάλουν την Ελλάδα από την Κρίση; Όχι βέβαια και ούτε η Οικονομική Κρίση είναι για όλους. Κατάφορες αδικίες. Ναι χρειαζόμαστε «Μπάστακες» στα Υπουργεία. Ο λόγος προφανής: δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς.

Ισονομία. Σε απλά ελληνικά: ίδια μεταχείριση. Αν υπάρξει Ισονομία στην Ελλάδα, η Ελλάδα θα βγει από την Κρίση, πολύ γρήγορα. Είναι Μαθηματικά τεσταρισμένο.

4444

Από nonews-NEWS

Ενώ ο λαός στενάζει και η κυβέρνηση λαμβάνει σκληρά μέτρα λιτότητας, κόβοντας μισθούς και συντάξεις και καθυστερώντας την καταβολή του εφάπαξ σε χιλιάδες πολίτες, κάποιοι υπάλληλοι φαίνεται ότι είναι πιο “ίσοι από τους άλλους”.

Φυσικά πρόκειται για τους υπαλλήλους της… Βουλής, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Βουλευτές της χώρας και άρα “δικαιούνται” προνόμια και πιο ευνοϊκή μεταχείριση.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, την ώρα που ο χρόνος αναμονής για την απονομή συντάξεων στα υπόλοιπα Ταμεία φτάνει τα τρία χρόνια, οι νέοι συνταξιούχοι της Βουλής λαμβάνουν τα χρήματά τους άμεσα (μέσα σε 2-3 εβδομάδες) μαζί με το εφάπαξ που μπορεί να φτάσει και τα 400.000 ευρώ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάλληλος της Βουλής, με διευθυντικό βαθμό, που συνταξιοδοτήθηκε πριν δύο μήνες, έλαβε αμέσως και το διπλό εφάπαξ που δικαιούνται οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, λαμβάνει συνολικά και από τα δύο ταμεία (Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής και Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων), ποσό που αγγίζει τα 400.000 ευρώ.

Η εφημερίδα κάνει σύγκριση με υπάλληλο του δημοσίου, η οποία βγήκε στη σύνταξη και προσπάθησε να μάθει πότε θα πάρει το εφάπαξ (58.000 ευρώ). Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να το περιμένει πριν το 2014, αν καταφέρει να το πάρει.

Η άμεση καταβολή του εφάπαξ και η παράκαμψη της λίστας προτεραιότητας μπορεί να γίνει αν ο δικαιούχος πιστοποιήσει με έγγραφα κρατικού νοσοκομείου, ότι ο ίδιος ή συγγενής του πρώτου βαθμού, πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Ωστόσο η αντικειμενικότητα στην εφαρμογή της εξαίρεσης αμφισβητείται και θεωρείτε ως παραθυράκι για να ευνοούνται συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

11/06/2011

Βλέπω ξανά το μέτρο  για το ωράριο των ΔΥ, από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα και σκέπτομαι, ότι ίσως παλιότερα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θεωρούσαν τις επιπλέον 2,5 ώρες την Εβδομάδα Υπερωρία!!!!

Αυτά μόνο στην Νεοελλαδα γίνονται. Ούτε στην πρώην Σοβιετική Ένωση δεν έκλεβαν έτσι το κράτος.

06/06/11

Από Ελευθεροτυπία.

Κατάλογο με με 1.540 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και ακόμη 500 που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα από την τακτική δικαιοσύνη, έχει στο γραφείο του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορούν σε αδίκηματα όπως υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, πλαστογράφηση δημόσιων εγγράφων και παράνομο χρηματισμό. Ο Λ. Ρακιντζής έστειλε τη λίστα στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες για την επιβολή ποινών. Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία ζητάει την επιτάχυνση της εκδίκασης όλων των σχετικών υποθέσεων.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την απόλυση όσων υπαλλήλων εργάζονται σε υπηρεσίες ή οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν και έχουν  καταδικαστεί για υποθέσεις διαφθορά.

Σχόλιο: Αν η δικαιοσύνη ήταν γρήγορη και αποτελεσματική, το Δημόσιο θα είχε πολύ λιγότερους υπαλλήλους.

Ο κ Δρουτσας ο ΥΠΕΞ έχει Διδακτορικό όπως ισχυρίζεται ή όχι, όπως ισχυρίζονται άλλοι; Μπορεί να μας το δείξει ο κ Δρουτσας το Διδακτορικό του κ Παπανδρέου; Έτσι και δεν έχει κάποιοι θα γίνουν μεγάλες Ρόμπες. Περιμένουμε να δούμε το διδακτορικό του Δρουτσα, εκτός κι αν είναι και αυτό σα τα λεφτά υπάρχουν. Περιμένουμε και απαιτούμε την αλήθεια.

28/05/2011

Από fimotro.

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 83χρονος συνταξιούχος, ο οποίος διάλεξε έναν δικό του, τρόπο, προκειμένου να εκφράσει  την αγανάκτησή του για την ταλαιπωρία που υπέστη κατά τη συναλλαγή του με το Δημόσιο.
Αφορμή στάθηκε η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε πριν από έξι χρόνια στη διαδικασία ανανέωση της άδειας παραμονής της αλλοδαπής συζύγου του από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Με επιστολή του, το Φεβρουάριο του 2006, προς το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που εν συνεχεία διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και στο Συνήγορο του Πολίτη, διαμαρτυρήθηκε για αυτήν την καθυστέρηση και κατήγγειλε με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς την ανάρμοστη συμπεριφορά, που, όπως ισχυρίστηκε, του επέδειξαν οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
«Ο απλός πολίτης για να λύσει το πρόβλημά του, ενδεχομένως, πρέπει πρώτα να λύσει το πουγκί του», ανέφερε στην επιστολή του, υιοθετώντας, παράλληλα, χαρακτηρισμούς όπως «ανίκανοι» «αδαείς» και «αγενείς» σε βάρος των υπαλλήλων της υπηρεσίας.
Μετά από μήνυση του τότε διευθυντή της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνταξιούχος μηχανολόγος μηχανικός παραπέμφθηκε σε δίκη, για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης.
«Έπεσα θύμα της εκδικητικής μανίας των υπαλλήλων. Δεν μετανιώνω για τις εκφράσεις μου. Δεν διέπραξα έγκλημα με μάσκα και Καλάσνικοφ.  Ενήργησα αντρίκεια και καθαρά και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που έκανα», είπε κατά την απολογία του.
Νωρίτερα, υπάλληλοι της Περιφέρειας, καταθέτοντας στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν ότι η καθυστέρηση οφείλονταν στον φόρτο εργασίας που αντιμετώπιζε η υπηρεσία τους, ενώ χαρακτήρισαν προσβλητικές τις σε βάρος τους εκφράσεις από τον κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο τον απάλλαξε τελικά από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης και τον έκρινε ένοχο για την πράξη της εξύβρισης.
Ο 83χρονος ζήτησε δια του συνηγόρου του να του επιβληθεί τέτοια ποινή ώστε να έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να διεκδικήσει σε δεύτερο βαθμό την αθώωσή του.

Έτσι το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή. Ο 83χρονος άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος.

Σχόλιο: Οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν να πληρώνουν χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και να υπάρχουν καθυστερήσεις. Οι περισσότεροι από εμάς που έχουμε συνδιαλλαγή με τις Δημόσιες Υπηρεσίες ξέρουμε τι σημαίνει καθυστερήσεις.

Σε μια εποχή που οι Η/Υ σου δίνουν ότι θέλεις σε χρόνο dt. Ο Ελληνικός Δημόσιος Τομέας είναι βαρίδι στην ανάπτυξη της χώρας. Και δεν κάνουν και τίποτα για να βελτιώσουν τους χρόνους τους.

23/05/2011

Από Ελευθεροτυπία.

«……Πληροφοριακό σύστημα που να δείχνει σε πραγματικό χρόνο ποιος υπογράφει τι σύμβαση, προμήθεια, απόφαση πληρωμής στο Δημόσιο, στενό και ευρύ, δεν υπάρχει, αν και θα έπρεπε…..».

Σχόλιο: Όχι απλώς θα έπρεπε, επιβάλετε.

Κίτρινη Κάρτα στην Τρόικα και στους Γερμανούς. Πως θα εφαρμόσετε το μνημόνιο, αν δεν έχετε ένα τέτοιο σύστημα παρακολούθησης τους Ελληνικού Δημοσίου θα αποτύχετε.

Οι Έλληνες Πολιτικοί και οι Γενικοί Διευθυντές είναι τελείως αναξιόπιστοι. Πρέπει να το έχετε καταλάβει και οι ίδιοι.

Τέρμα οι Πολιτικές αποφάσεις. Η Τρόικα πρέπει να είναι σκληρή, σε τέτοια ζητήματα. Όποιος σύμβουλος ή Υπουργός δεν κάνει, να φεύγει. Με ανίκανους δε πρόκειται να δείτε φως.

Αν η Ελλάδα ήταν ιδιωτική εταιρεία, οι μέτοχοι θα είχαν διώξει δεκάδες ανώτερα στελέχη και μάνατζερ, μέχρι να βρουν τους ικανούς.  Όταν δίνεις τόσο χρήμα, θέλεις και αποτελέσματα. Ακούγεται σκληρό, αλλά έτσι είναι οι μπίζνες. Δεν μπορείτε να ξοδεύετε λεφτά των ευρωπαίων φορολογούμενων έτσι στα τυφλά.

4444

Από Ελευθεροτυπία.

«….Τα Υπουργεία δεν γνωρίζουν τι δαπάνες ή υποχρεώσεις αναλαμβάνουν οι φορείς τους.

Μόνο εργαλείο είναι η Διαύγεια, αλλά και εκεί τα στοιχεία είναι μη επεξεργασμένα και πολλά δεν …. Ανεβαίνουν.

Το Υπουργείο Οικονομικών πρόσφατα κατάφερε με…. Εκβιασμό τη στάση πληρωμών να πείσει όλα τα υπουργεία να στέλνουν στοιχεία για τους φορείς τους.

Έτσι ανακάλυψε και την «τρύπα» των 6 δις ευρώ……».

Σχόλιο: Όπως καταλαβαίνεις αναγνώστη υπάρχουν κρυφά Ελλείμματα στον Τεράστιο Δημόσιο Τομέα, που ακόμα δεν έχουν καταγραφεί. Μεγάλο πρόβλημα.

Σωστή η κίνηση του Υπουργείου Οικονομικών. Εγώ θα ήμουν ακόμα ποιο σκληρός.

Να ξέρετε όλοι, γιατί είναι αποδεδειγμένο, ότι η Διαφάνεια κάνει καλό σε όλους, έκτος από τα Λαμογια.

18/05/2011

Από Καθημερινή.

Τριγμούς στο κυβερνών κόμμα, με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ από την ΠΟΕ – ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) να ετοιμάζονται να αποσύρουν τη στήριξή τους από τον πολιτικό τους φορέα, το ΠΑΣΟΚ, προκαλούν οι επερχόμενες αλλαγές στο Δημόσιο.

Η επιβολή του 40ώρου σε όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες του Δημοσίου, οι υποχρεωτικές μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού στους δήμους, το «παράθυρο» για απολύσεις και το άνοιγμα του τομέα καθαριότητας των δήμων στους ιδιώτες δεν βρίσκουν διόλου σύμφωνο το συνδικαλιστικό όργανο του προσωπικού της Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), ο πρόεδρος του οποίου προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις. «Κίνηση με απύθμενο θράσος, που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλος την αιφνιδιαστική κατάθεση των δύο τροπολογιών στο σχέδιο νόμου για την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση», τονίζοντας ότι «οι ρυθμίσεις πλήττουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΑΣΚΕ της ομοσπονδίας με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκη, ο γραμματέας τήρησε ουδέτερη στάση λέγοντας στους συνδικαλιστές ότι θα μεταφέρει το κλίμα στην κυβέρνηση. Ωστόσο οι νέες ρυθμίσεις είναι υπό ψήφιση και οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ πραγματοποιούν σήμερα πανελλαδική 24ωρη απεργία. Μάλιστα, στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Υπολειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί

Το κύριο αίτημα των εργαζομένων στους δήμους είναι να αποσυρθεί η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση των ωρών εργασίας από 30 σε 40 εβδομαδιαίως για το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών και βρεφικών σταθμών και για το υπόλοιπο προσωπικό του Δημοσίου και των ΟΤΑ από 37,5 σε 40.

Για τον λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς βρίσκονται εδώ και μέρες σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα οι σταθμοί να υπολειτουργούν. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η αλλαγή του ωραρίου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα τους μετατρέψει σε πάρκινγκ παιδιών…

Σχόλιο: Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δε πάνε καλά. Δε θέλουν να αυξηθεί το ωάριο από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα και όπως διαβάζουμε σε μερικές περιπτώσεις από 30 σε 40.

Δηλαδή οι άνθρωποι τόσα χρόνια πληρώνονταν χωρίς να δουλεύουν στην ουσία. Όταν δουλεύεις κάτω από 40 ώρες την εβδομάδα και πληρώνεσαι σαν να δουλεύεις 40, είναι προκλητικό. Πρέπει να έχεις απύθμενο θράσος.

Ας γίνουν οι Δήμοι Ιδιωτικοί όπως στην Αμερική και ας κάνουν ότι θέλουν. Ξέρετε τι γίνεται στην Αμερική; Απολύσεις και δραματική μείωση περικοπών. Φυσικά εκεί ούτε λόγος για να δουλεύεις 37,5 ώρες και να πληρώνεσαι για 40.

Το πρόβλημα βασικά είναι ότι τους Δημοσίους Υπαλλήλους τους πληρώνουν στην ουσία οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που «ξεσκίζονται» στη δουλειά.

Η καλύτερη λύση βέβαια είναι να παραιτηθούν αφού δε τους αρέσει και να πάνε να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα, που τους περιμένει με ανοιχτές Αγκάλες για να τους πληρώνει 40 ώρες την στιγμή που θα δουλεύουν μόνο 37,5.

15/05/2011

Διαβάζω στις παλιές εφημερίδες που έχω για την σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την αύξηση του ωαρίου των Δημοσίων Υπαλλήλων. Το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και άρθρο 41, που προβλέπει την διερεύνηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες.

Έπρεπε να έρθει το Μνημόνιο και η Τρόικα, ώστε η Ελλάδα να παψει να είναι σχιζοφρενής τουλάχιστον σε αυτή την λεπτομέρεια.

Η ΝΔ και ο Χρ. Ζώης έδωσαν σκληρή μάχη με το ΠΑΣΟΚ και τον κ Ραγκούση που πρότεινε την λογική αυτή αλλαγή. Την αυτονόητη.  Με ποια λογική θα έρθει η ΝΔ και θα μας πει: θα σας βγάλω από το μνημόνιο; Εδώ δεν είστε σε θέση να κατανοήσετε το προφανές.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Έλληνες Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι αντιπαραγωγικοί με Δημόσιες Υπηρεσίες που κλείνουν στη 13:00 ή 13:30 ή 14:00 ή 14:30 ανάλογα. Ούτε μια Δημόσια Υπηρεσία δε δουλεύει το Απόγευμα. Δηλαδή Μεσαίωνας με Ιερά Εξέταση για τους απλούς πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν και μπόλικα φακελάκια διαφθοράς.

Στον Ιδιωτικό τομέα, οι Υπάλληλοι δουλεύουν το αυτονόητο, 40 ώρες την εβδομάδα. Μάλιστα μετά το 2008 πολλοί δουλεύουν και πολλές υπερωρίες που δεν πληρώνονται.

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στην Ελλάδα απολαμβάνουν πολυτέλειες που δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα για τους απλούς υπαλλήλους. Είναι βαρίδια. Έχουν μίζερη σκέψη και φέρνουν πολλά εμπόδια στην κίνηση των ιδεών.

Ο Ελληνικός Δημόσιος τομέας κοστίζει ακριβά και είναι ένας από τους λόγους που η Ελλάδα έχει υστέρηση εσόδων. Πρέπει να απολυθούν κατά την άποψη μου 200.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Για την Ιστορία να γράψω ότι το Νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της Αρχής με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. 

Να σημειώσω επίσης ότι όσοι πολιτικοί μας λένε διάφορα προγράμματα σωτηρίας, να μας λένε και πως θα σταματήσουν την υστέρηση εσόδων και την διόγκωση των Δαπανών. Επιχειρήματα του στιλ: θα πιάσω την φοροδιαφυγή ή κάτι άλλα, κρίνονται αστεία με βάση το υπάρχον σύστημα.

Ο Σαμαράς στο Ζάππειο δε μας είπε πόσους Δημοσίους Υπαλλήλους θα απολύσει, για να σταματήσει να έχει υστέρηση εσόδων.

4444

Ο Λόγος που η Ελλάδα απέκτησε τόσους πολλούς Δημοσίους Υπαλλήλους είναι γνωστός. Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες πολιτικοί διέφθειραν τους νεοέλληνες ψηφοφόρους, για να τους ψηφήσουν.

Μια θέση στο Δημόσιο είχε γίνει το όνειρο του κάθε Νεοέλληνα μικροαστού, εργάτη, αγρότη, μεσοαστού και δεν συμμαζεύεται.

Πήγαινε ο Πολιτικός και έλεγε: γιατί να δουλεύεις μέσα στο άγχος; Δε θέλεις να σε βάλω στο Δημόσιο να σε εξασφαλίσω;

Το έχω ακούσει πολλές φορές και θα το γράψω: Δασκάλα αυτή, Δάσκαλος αυτός και οι 2 στο Δημόσιο, αυτοί είναι καλά.

Ή το άλλο που άκουγα: πηγαίνω στον Στρατό ή στην Αστυνομία γιατί έχει μισθό από την πρώτη στιγμή.

Μια μίζερη νοοτροπία που έφερε την Ελλάδα εδώ που την έφερε.

Ο «Τυφώνας» όμως του 2008 πήρε ανάποδες στροφές, διότι οι Δημόσιοι έδειξαν ελλιπή σεβασμό.

Από αυτή την κρίση μέσα στην οποία μπήκατε πολύ βαθιά, χωρίς να απολύσετε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους δε την βγάζετε καθαρή. 

Εδώ να γράψω για να μην αδικήσω, ότι έχω γνωρίσει και άξιους Δημοσίους Υπαλλήλους. Τελείως άγνωστους προς εμένα, που ήταν όμως επαγγελματίες.

Επίσης να γράψω ότι πρέπει να καθιερωθεί επιτέλους το ΑΣΕΠ με δημοψήφισμα και να μην μπορεί να το αλλάξει καμία κυβέρνηση για τα επόμενα 20 χρόνια. Οι κανόνες να είναι σταθεροί και αδιάβλητοι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: