DOMINIQUE STRAUSS KAHN – suite 2806: Sofitel New York: 14/05/2011.   Leave a comment

DOMINIQUE STRAUSS KAHN – suite 2806: Sofitel New York: 14/05/2011.

Από το περασμένο Σάββατο 14/05/2011 ο πλανήτης όλος βιώνει την υπόθεση της Καμαριέρας και του DOMINIQUE STRAUSS KAHN.

Ε!!!! βλάχε!!!! κόψε κάτι, φωνάζει μια φωνή. Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι όλοι στον πλανήτη γνωρίζουν την υπόθεση; Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που δεν την έχουν ακούσει καθόλου. Βρες τον πρώτο και δώστου ένα χρηματικό βραβείο 1.000.000 δολαρίων.

Τέλος πάντων ας γίνουμε πάλι σοβαροί. Διότι η υπόθεση είναι σοβαρή και παίζονται πολλά παιχνίδια. Η καμαριέρα είναι μια άγνωστη γυναίκα μέχρι την στιγμή που μπαίνει στη ζωή της ο DOMINIQUE STRAUSS KAHN.

Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί, ότι στο τέλος της υπόθεσης θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ποιος τελικά εισέβαλε στην ζωή του άλλου. Η Καμαριέρα ή ο DOMINIQUE STRAUSS KAHN.

Ο DOMINIQUE STRAUSS KAHN ή η Ophelia Famotidina.

Είδατε μάθαμε και το Όνομα της Καμαριέρας. Όπως μαθαίνουμε ότι είναι Μαύρη, από την Αφρική, Guinea, 32 χρονών,  είναι όμορφη, Ψηλή περίπου 183 cm και είναι θρησκευόμενη μουσουλμάνα.  Ήρθε στην Αμερική πριν 7 χρόνια και στο sofitel δουλεύει εδώ και 36 μήνες.

Είναι σίγουρο ότι θα γίνει διάσημη. Εξίσου διάσημη με τον DOMINIQUE STRAUSS KAHN.

Το αφεντικό του IMF είναι είδη διάσημος και μάλιστα ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας – 22/04/2012 πρώτος γύρος – και είχε πολύ μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές. Ήταν το φαβορί. Μάλιστα στις 20 Ιουνίου θα είχε παραιτηθεί από το IMF για να θέσει υποψηφιότητα.

Τώρα αλλάζει όλο το πρόγραμμα. Όλη η Ζωή του.

Σήμερα 19/05/  έστειλε επιστολή που γράφει ότι παραιτείται. Έτσι κάνει την χάρη σε όσους του έλεγαν παραιτήσου, από την πρώτη στιγμή μάλιστα της σύλληψης του. Σα να μην τους ένοιαζε το δράμα της Καμαριέρας ή του DSK, αλλά η παραίτηση του.

Αυτό βέβαια δε με ξενίζει, διότι τα παιχνίδια εξουσίας είναι σκληρά. Από την αρχή της σύλληψης του, βγήκαν δημοσιογράφοι και πολιτικοί, για να πουν ότι είναι πολιτικά τελειωμένος. Λίγοι εξέτασαν το τεκμήριο της Αθωότητας.

Άλλωστε είδαμε ένα σώου. Είδαμε φωτογραφίες με έναν DSK αξύριστο, άκεφο, άπλυτο, με χειροπέδες πισθάγκωνα. Σοκ. Πολλοί μίλησαν για Τηλεοπτικό Λιντσάρισμα. Όπου υπήρχε τηλεόραση ή Internet ή εφημερίδες, μάθαιναν και έβλεπαν φωτογραφίες και βίντεο.

Το Σώου ήταν καλά στημένο μέχρι που κάποιοι άρχισαν να αμφισβητούν τα δεδομένα της υπόθεσης. Τότε άρχισαν και τα προβλήματα για την Αστυνομία της Νέας Υόρκης και την Αμερικανική δικαιοσύνη.

Μέσα σε 20 λεπτά η δικαστής – Melissa C Jackson – τον προφυλάκισε μέχρι τις 20/05 για να πάει ξανά μπροστά σε 23 Ενόρκους που θα αποφασίσουν την τύχη του.

Τον προφυλάκισαν  στις χειρότερες φυλακές της Νέας Υόρκης. Ονομάζονται: Ράικερς – Rikers Island.

Άσχετα αν ο DSK είπε ότι θα δεχόταν και το βραχιόλι παρακολουθήσεως και ότι θα πλήρωνε μεγάλη εγγύηση.  Ήταν ανένδοτοι. Άσχετα αν η αστυνομία της Νέας Υόρκης τον βρήκε επειδή αυτός τηλεφώνησε γιατί είχε ξεχάσει ένα από τα κινητά του στο ξενοδοχείο.

Περιμένουμε όλες τις λεπτομέρειες που έρχονται από τα ισχυρά τηλεσκόπια για να δούμε βαθιά μέσα.

62 χρονών ο DSK.

Ο DSK ήταν ένας άνθρωπος που είχε αδυναμίες και το ήξεραν όλοι. Άλλωστε και ο ίδιος το είχε παραδεχτεί πρόσφατα. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ήθελε να του «στήσει» ένα παιχνίδι», μπορούσε να το κάνει.

Τι είναι αυτό που μετρά ποιο πολύ στην Υπόθεση; Το σεξουαλικό περιεχόμενο ή το πολιτικό; 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Angela Merkel έκανε ξανά δήλωση σήμερα 19/05, ότι θα πρέπει να είναι Ευρωπαίος ο επικεφαλής του IMF.

To ΔΝΤ και η Παγκόσμια τράπεζα είναι 2 οργανισμοί με βαρύνουσα οικονομική σημασία. Η παραίτηση του DSK έρχεται σε μια στιγμή όπου θα δοκιμαστούν οι 4 πόλοι εξουσίας.

Ορίστε ένα στοιχείο που πρέπει να δούμε:

«….Ο δικηγόρος της Καμαριέρας, Τζέφρι Σαπίρο δήλωσε ……. ότι η 32χρονη πελάτισσά του έφθασε στις ΗΠΑ από τη Γουινέα πριν από επτά χρόνια «κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες», δεν διαθέτει αµερικανική υπηκοότητα αλλά άδεια εργασίας, έχει µια 15χρονη κόρη και δεν γνώριζε καν ποιος ήταν ο Στρος-Καν – το έµαθε µια ηµέρα µετά την καταγγελία εναντίον του για απόπειρα βιασµού.

Αυτός ο τελευταίος ισχυρισµός όµως καταρρίπτεται από δήλωση συναδέλφου της σε δηµοσιογράφο της εφηµερίδας «Figaro»,η οποία ανέφερε ότι η φωτογραφία του Ντοµινίκ Στρος-Καν ήταν ανηρτηµένη στα αποδυτήρια του προσωπικού καθαρισµού πριν από την άφιξή του, όπως συµβαίνει µε όλους τους VIP που διαµένουν στο ξενοδοχείο, ώστε το προσωπικό να ενηµερώνεται για τους διάσηµους ενοίκους και να συµπεριφέρεται ανάλογα.…»

Σχόλιο: Ο Συνάδελφος της Καμαριέρας άλλα λέει. Εγώ θεωρώ ποιο λογικό αυτό που λέει ο συνάδελφος της Καμαριέρας. Διότι οι υπάλληλοι πρέπει να γνωρίζουν ποιους θα δουν. Άλλωστε ο DSK ήταν τακτικός πελάτης του sofitel. Όποτε αν κάποιος ήταν υπάλληλος του ξενοδοχείου σίγουρα κάτι θα είχε ακούσει.

Μια Καμαριέρα που είναι ευσυνείδητη στη δουλειά της, σίγουρα προσέχει τις ανακοινώσεις του Ξενοδοχείου και ακούει και τα κουτσομπολιά. Αυτή η υπόθεση έχει πολλά θολά σημεία.

20/05/2011

Τελικά ο πρώην Γενικός Διευθυντής του IMF αφέθηκε ελεύθερος μετά την αίτηση αποφυλάκισης που έγινε χθες – 19/05 – δεκτή από τον Δικαστή.

1.000.000 δολάρια μετρητά ως εγγύηση και άλλα 5.000.000 με δέσμευση περιουσίας για πιθανή διαφυγή. Θα φορά επίσης βραχιόλι ηλεκτρονικής παρακολούθησης στο πόδι και θα μένει σε διαμέρισμα στο Μανχάταν που θα φρουρείτε από ένοπλο και θα παρακολουθείτε σε 24ωρη βάση από βιντεοκάμερες.

«Μια τέτοια παρακολούθηση θα συνιστούσα στην Τρόικα για την Ελληνική Οικονομία».

«Μια τέτοια παρακολούθηση θα συνιστούσα στους Νεοέλληνες για να πατάξουν την διαφθορά, τους διαφθαρμένους πολιτικούς και δημοσίους λειτουργούς. Η Διαφθορά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σας Νεοέλληνες».

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ξεκινήσει Δίκη ορίστηκε για την 06/06/2011. Στην εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης εμφανίστηκε σε ποιο καλή κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Φορούσε κουστούμι, ήταν ξυρισμένος και γενικά ποιο αξιοπρεπής.

Ο DSK βαρύνεται με 7 κατηγορίες. Τελικά ο DSK δεν θα πάει στο δικαστήριο στις 20 όπως είχε πει η πρώτη δικαστής. Όλα ταχτοποιήθηκαν χθες. Πλήρης ανατροπή ημερομηνίας. Βέβαια ο DSK θα περάσει την νύχτα στις φυλακές μέχρι να υπογραφούν τα πρακτικά της δίκης. Την Παρασκευή 20 θα φύγει από την φυλακή. Αυτή η νύχτα, η 19, θα είναι πολύ σημαντική για την σκέψη του DSK.

Πάνω από 100 δημοσιογράφοι κάλυψαν το περιστατικό. Επίσης πρέπει αναγνώστη να μάθουμε και την Διεθνή ώρα – GMT. Επίσης για πρώτη φορά είδαμε την Γυναίκα του και την Κόρη του.

Μια περιγραφή από Εφημερίδα.

«….Η κυρία  Anne Sinclair, φορώντας σκούρο σακάκι και φούστα, έφτασε μαζί με την Camille γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (18:00 GMT). Και οι δύο, κάθισαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, μπροστά από περίπου 100 δημοσιογράφους και η Anne Sinclair κρατούσε το χέρι της κόρης του DSK στο δικό της.

Και οι δύο γυναίκες ήταν εμφανώς συγκινημένες, ενώ η κόρη του DSK ανέπνεε βαριά για να μην κλάψει…..»

Όσο αφορά την Καμαριέρα, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πόσα αδέλφια έχει. Αν και ο δικηγόρος της δήλωσε ότι είναι μόνη.

Σωστά η Αστυνομία της Νέας Υόρκης και η Εισαγγελία την προστατεύουν από τα αδηφάγα ΜΜΕ. Η γυναίκα δεν ξέρει πώς να διαχειριστή την Δημοσιότητα που της πρόεκυψε, ούτε έχει και την οικονομική άνεση.

Σε αυτή την υπόθεση 2 είναι τα θύματα. Ο DSK και η Καμαριέρα. Όλοι οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν και μερικοί θα φτιάξουν καριέρες. Μερικοί από τους Μερικούς και πολιτικές.

Η καλύτερη λύση και για την Καμαριέρα και τον DSK είναι να έρθουν σε συμβιβασμό και να κλείσει η ιστορία εξωδικαστικά. Και οι 2 πρωταγωνιστές πλέον, έχουν καταλάβει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

Η συμβουλή μου είναι βρείτε τα, πριν σας κατασπαράξει η «μαύρη τρύπα  της πληροφορίας της Δημοσιότητας», που θα αναζητά συνεχώς καινούρια στοιχεία – πληροφορίες από την ιδιωτική σας ζωή.

Οι Δικηγόροι του DSK όσο αφορά το χρηματικό σκέλος, να εξασφαλίσουν οικονομικά την Καμαριέρα και την 15χρονη κόρη της. Όσο ποιο γρήγορα γίνει η συμφωνία, τόσο το καλύτερο.

Από την άλλη μεριά, η Καμαριέρα πρέπει να καταλάβει την θέση του DSK. Αν είναι θρησκευόμενη θα μπορέσει να καταλάβει.

Αν μπούμε στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα γίνουν πολλές ερμηνείες και αρκετές ίσως να μπορούν να σταθούν. Τουλάχιστον 2 θα σταθούν αν και μπορεί να είναι αντικρουόμενες.

Στην Δικαιοσύνη μετρανε πολύ οι Συνθήκες Αξιοπρεπείας.

Σωστά το sofitel δεν έχει κάμερες ασφαλείας στα δωμάτια των VIP. Όμως οι ηλεκτρονικές κάρτες πρέπει να έχουν όλα τα δεδομένα, πότε ανοίγει και πότε κλείνει η πόρτα και ποιος μπαίνει ή βγαίνει συμφώνα με την κάθε κάρτα.

Μια ακολουθία από νούμερα για τον DSK: M11642686Y: Date/Time: 2011-05-16 03:35:00

O DSK κατέθεσε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα που είχε λάβει από τον OHE. Δηλαδή αυτή την στιγμή δεν έχει διαβατήριο ή κάποιο άλλο έγγραφο για να ταξιδέψει νόμιμα στο εξωτερικό.

Οι φίλοι λένε στα δύσκολα φαίνονται. Για να δούμε τι λέει ένας φίλος του DSK:

Από Έθνος.

«Κατηγορώ» κατά των ΜΜΕ για τη διαχείριση της σύλληψης-αποκαθήλωσής του. Πυρά κατά της δικαστού που «τον παρέδωσε στην αγέλη των σκυλιών που διψούν για εικόνα». Αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της Γαλλίδας συγγραφέως και δημοσιογράφου, που κατηγορεί τον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ για σεξουαλική παρενόχληση.

«Ο Στρος Καν δεν είναι το τέρας που σας δείχνουν», υποστηρίζει ο Γάλλος φιλόσοφος, Ανρί Λεβί, υπερασπίζοντας σθεναρά τον επί 20 χρόνια φίλο του, όπως τον αποκαλεί, και κατηγορώντας ανοιχτά τα ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν τη σύλληψη – αποκαθήλωσή του. Για τη δικαστή, Μελίσα Τζάκσον, ο Λεβί δεν δίστασε να πει ότι «τον παρέδωσε στην αγέλη των σκυλιών που διψούν για εικόνα», ενώ έσπευσε να αμφισβητήσει ανοιχτά τους ισχυρισμούς της Γαλλίδας συγγραφέως και δημοσιογράφου, που κατηγορεί τον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ για σεξουαλική παρενόχληση.

Με άρθρο του στην ενημερωτική ιστοσελίδα «News Beast», ο Ανρί Λεβί αναφέρει: «Δεν ξέρω τι έγινε στο δωμάτιο του διάσημου πλέον Hotel Sofitel στη Ν. Υόρκη. Δεν ξέρω -κανείς δεν ξέρει- επειδή δεν υπήρξαν διαρροές από την κατάθεση του κατηγορουμένου – εάν ο Ντομινίκ Στρος Καν είναι ένοχος για τις πράξεις που του αποδίδονται ή εάν την ώρα εκείνη συνέτρωγε με την κόρη του».

Παραθέτοντας μια σειρά αμφιβολιών, μεταξύ άλλων αναρωτιέται πως μια καμαριέρα θα μπορούσε να πάει μόνη της στη σουίτα, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική των περισσότερων μεγάλων ξενοδοχείων της Νέας Υόρκης που στέλνουν δύο άτομα, στο δωμάτιο μιας από τις πλέον στενά παρακολουθούμενες προσωπικότητες του πλανήτη.

Ο Γάλλος φιλόσοφος αμφισβητεί επίσης τους ισχυρισμούς της Γαλλίδας δημοσιογράφου και συγγραφέα, Τριστάν Μπανόν, η οποία υποστηρίζει ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά ο Στρος Καν πριν από εννέα χρόνια.

Ο Λεβί θεωρεί ότι η Μπανόν «προσποιείται ότι υπήρξε θύμα παρόμοιας απόπειρας βιασμού, για τον οποίο είχε σιωπήσει επί οκτώ χρόνια, αλλά βλέποντας τη χρυσή ευκαιρία βγάζει έξω τον παλιό της φάκελο και τον ανοίγει στην τηλεόραση».

Αναφερόμενος στη διαδικασία προβολής της σύλληψης και προσαγωγής του Στρος Καν στο δικαστήριο της Ν. Υόρκης, ο Λεβί επισημαίνει: «Αυτό που ξέρω είναι ότι τίποτε στον κόσμο δεν μπορεί να δικαιολογήσει να ρίχνεται έτσι ένας άνθρωπος στα σκυλιά».

Στη δικαστή Μελίσα Τζάκσον καταλογίζει ότι «παρέδωσε τον Στρος Καν στην αγέλη των σκυλιών που διψούν για εικόνα, προσποιούμενη ότι τον αντιμετωπίζει σαν οποιονδήποτε άλλο».

Τέλος, ο Λεβί ολοκληρώνει το άρθρο του υποστηρίζοντας ότι ο άνθρωπος τον οποίο αποκαλεί φίλο του επί εικοσαετία δεν έχει ομοιότητα με αυτό το τέρας, τον άνθρωπο των σπηλαίων, αυτό το ανικανοποίητο και μοχθηρό κτήνος, όπως τώρα τον περιγράφουν σχεδόν παντού.

Γοητευτικός, σαγηνευτικός, ναι σίγουρα. Φίλος των γυναικών, και πρώτης απ’ όλες της δικής του γυναίκας, φυσικά, αλλά αυτό το βάναυσο και βίαιο άτομο, αυτός ο πρωτόγονος, καταφανώς όχι, είναι παράλογο……..

Αλλά και οι Επιστήμονες θα έχουν λόγο για τον DSK.

Για να δούμε τι ερμηνεία δίνει ένας ψυχολόγος:

Από τα ΝΕΑ.

Η εκδοχή µιας ασυνείδητης αυτοχειρίας.

Σχόλιο του γάλλου ψυχαναλυτή Σερζ Εφέζ στην εφηµερίδα «Le Monde»:

∆ολοφονία ή αυτοκτονία;

Το µέλλον θα µας πει αν ο Ντοµινίκ Στρος-Καν είναι θύµα µιας άθλιας µηχανορραφίας, συµβολική δολοφονία ενός ανθρώπου στο απόγειο της δόξας του, ή αν σκηνοθέτησε, µπροστά στα εµβρόντητα βλέµµατά µας, το θέαµα της αυτοκαταστροφής του.

Σε αυτή τη δεύτερη υπόθεση, ας υπενθυµίσουµε πως το πρώτο θύµα είναι η γυναίκα που υπέστη την επίθεση και πως χιλιάδες γυναίκες πέφτουν καθηµερινά θύµατα βιασµού από συνηθισµένους ανθρώπους.

Επειδή όµως αυτός ο άνθρωπος δεν είναι συνηθισµένος, είναι δύσκολο να φανταστούµε πως δεν θέλησε «κάπου» αυτή την πτώση που σηµατοδοτεί την άρνηση µιας προδιαγεγραµµένης µοίρας.

Το επεισόδιο µε την Porsche ήχησε σαν ένα πρώτο, διστακτικό, δοκιµαστικό χτύπηµα.

Κατόπιν ολόκληρος ο κόσµος παρακολούθησε το πέρασµα σε µια πράξη που για µας τους ψυχαναλυτές δεν είναι ποτέ εντελώς παράλογη. Αυτές οι πράξεις, οι χειρονοµίες, οι λεκτικές παρεκτροπές µοιάζουν να ξεπηδούν από τον πυθµένα του εαυτού µας και περισσότερο µας «κάνουν» παρά τις κάνουµε.

Περνάς µε λαµπρή επιτυχία µια σειρά εξετάσεων ή συνεντεύξεων για δουλειά και δεν ξυπνάς εγκαίρως για την τελευταία δοκιµασία, νιώθεις λατρεία για τον αγαπηµένο σου και τον προδίδεις στο απόγειο της σχέσης, διαπράττεις παράβαση µπροστά σε αστυνοµικούς, δίνεις µια κουτουλιά λίγα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το µατς… ∆ιαισθανόµαστε πως αυτές οι πράξεις έχουν µια βαθιά, κρυµµένη, µυστηριώδη σηµασία που µας ξεπερνάει.

Όλες αυτές οι αυτοκαταστροφικές συµπεριφορές που µας είναι σήµερα οικείες στηρίζονται σε αυτή τη δυαδικότητα, από τη µία η θέληση να χτίσουµε, να δηµιουργήσουµε και από την άλλη ο ναρκισσισµός του θανάτου. Έρωτας και θάνατος: η αγάπη, η εκτίµηση, η εµπιστοσύνη δέχονται πόλεµο από όλες τις πλευρές. …….

Μια άλλη επιστήμη που θα μας δώσει τα φώτα της, σταθμίζοντας κάθε φορά την διάθεση του κοινού είναι οι Δημοσκοπήσεις. Ορίστε η πρώτη:

Από  Έθνος.

Τα… αντιαμερικανικά αισθήματα των Γάλλων ξύπνησε η περιπέτεια του Ντομινίκ Στρος Καν, ενισχύοντας παράλληλα το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις!

Την εκδοχή της σκευωρίας σε βάρος του υιοθετεί το 57% των ερωτηθέντων σε έρευνα του ινστιτούτου CSA για λογαριασμό τριών γαλλικών ΜΜΕ, έναντι 32% όσων έχουν αντίθετη γνώμη και 11% χωρίς άποψη…….

Και την Ίδια στιγμή που όλοι ασχολούνται με τον DSK και την Καμαριέρα και ποιος θα τον διαδεχτεί στο control του IMF ως Γενικός Διευθυντής, ο Ομπαμα κάνει μια δήλωση που ταράζει τα νερά. Υποστηρίζει την δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967.

Αυτή η δίκη έχει ένα καλό. Θα συγκρίνουμε τα Δικαστικά συστήματα Αμερικής και Ευρώπης. Για την Κίνα δε το συζητώ, έχει ακόμα πολύ δρόμο για να συμμετάσχει σε μια τέτοια σύγκριση.

Ας δούμε τι λένε κάποιοι ειδικοί για την ουσία της υπόθεσης που θα ξεκινήσει στης 06/06/2011.

Από την Καθημερινή.

«…..Η επόμενη παρουσίαση του Γάλλου πρώην υπουργού στο δικαστήριο ορίστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη για τις 6 Ιουνίου.

Κατά την ακροαματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τότε, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να δηλώσει ένοχος ή αθώος για τις επτά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του.

Αν δηλώσει ένοχος, δεν θα γίνει δίκη. Αν δηλώσει αθώος, όπως έχουν πει ότι θα κάνει οι συνήγοροί του, τότε θα ξεκινήσει δίκη.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν θα μπορούσε επίσης να επιχειρήσει να φτάσει σε μια συμφωνία με τη δικαιοσύνη, όμως αυτό θα σήμαινε να δηλώσει ένοχος σε τουλάχιστον μία από τις κατηγορίες, με αντάλλαγμα μια ποινή μικρότερη από τα 74 χρόνια κάθειρξης που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τους ειδικούς στο αμερικανικό ποινικό δίκαιο που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αν δηλώσει αθώος στις 6 Ιουνίου, «δεν είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί την ίδια ημέρα και η ημερομηνία της έναρξης της δίκης του», λέει ο Ράντολφ Τζόνακαϊτ, καθηγητής στη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης.

Οι δικηγόροι των δύο μερών θα πρέπει να προετοιμάσουν τη δίκη επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις, αναλύοντας ίχνη DNA, σάλιου, ακόμη και σπέρματος στον φερόμενο ως τόπο της επίθεσης, καθώς και τις πληροφορίες από τις κάμερες επίβλεψης και τα μαγνητικά κλειδιά των δωματίων του Sofitel.

«Αν ήταν ένας απλός πολίτης, θα μπορούσε κανείς να περιμένει να αρχίσει η δίκη του στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όμως εδώ πρόκειται για μια υπόθεση υψηλού επιπέδου, μπορεί η δικαιοσύνη να προχωρήσει γρηγορότερα», πιστεύει ο Τζόνκαϊτ.

Σε κάθε περίπτωση, «υπάρχουν πιθανότητες σε ένα χρόνο να εξακολουθεί να βρίσκεται εδώ (στη Νέα Υόρκη)», προσθέτει.

Από το να αρνηθούν κατηγορηματικά την ενοχή μέχρι να υποστηρίξουν πως επρόκειτο για συναινετική σεξουαλική σχέση, οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν έχουν θεωρητικά πολλά χαρτιά στα χέρια τους για να τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, εκτιμούν ειδικοί.

«Οι περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι πολύ σπάνια υπάρχουν μάρτυρες», λέει η Μπρέντα Σμιθ, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Ουάσινγκτον.

Διότι, ακόμη κι αν οι δικηγόροι της μηνύτριας έχουν αποδείξεις ότι υπήρξε πεολειχία, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, θα πρέπει να αποδείξουν πως η πράξη αυτή έγινε κατόπιν καταναγκασμού, συνεπώς μη συναινετικά, και αυτό είναι πιο δύσκολο να αποδειχθεί πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας, σύμφωνα με τους ειδικούς του αμερικανικού ποινικού δικαίου…..»

Αυτά γράφει η εφημερίδα. Μια καινούρια λέξη θα γίνει ακόμα μια φορά διάσημη, χωρίς όμως να σκανδαλίζει: Πεολειχία.

Και ενώ γίνονται όλα αυτά, Γιαπωνέζοι Αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ανεξάρτητους πλανήτες οι οποίοι δεν περιστρέφονται γύρω από κανένα άστρο.

4444

Οι εξελίξεις τρέχουν και τελικά ο DSK δε θα μείνει στο διαμέρισμα του  Bristol Plaza του  Μανχάταν.

Μόλις η διεύθυνση του κτηρίου έμαθε ότι ο ενοικιαστής θα είναι ο DSK ακύρωσε την μίσθωση. Μάλλον φοβήθηκαν τους δεκάδες δημοσιογράφους και κάμερες. Δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις κάθε φορά περίπου 100 δημοσιογράφους έξω από την πόρτα σου. Έχουμε πάλι ανατροπή όσο αφορά την έξοδο από την φυλακή. Όμως είναι διαφορετικά όταν ξέρεις ότι θα βγεις και διαφορετικά να ξέρεις ότι δε θα βγεις. Ο DSK ξέρει ότι θα αποφυλακιστεί. Ο δικαστής έκανε δεκτή την αίτηση του. Ανατροπή στην Ανατροπή.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Michael Obus – Μάικλ Όμπας, είναι σαφής: για να αποφυλακιστεί ο DSK πρέπει να τηρούνται και οι 3 όροι που έθεσε.

1)Να μένει σε σπίτι. 2)Να φορά το ηλεκτρονικό βραχιόλι. 3)Να παρακολουθείτε σε 24ωρη βάση από κάμερες. Αν αυτός ο Δικαστής, ο Michael Obus ήταν Οικονομολόγος θα είχε αναλάβει το μνημόνιο της Ελλάδος. Είσαι τυχερός νεοέλληνα.

Παράλληλα οι εξελίξεις τρέχουν και σε ένα άλλο ζήτημα. Αυτό της διαδοχής του Γενικού Διευθυντή του IMF.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde, που ήταν υποψήφια αντιμετωπίζει προβλήματα με το παρελθόν της. Δεν είναι τόσο καθαρό. Η USA είναι σήμερα η πρώτη Οικονομία στον Πλανήτη και η Κίνα η δεύτερη.

Ο Obama ξέχασε την δήλωση που έκανε πριν εκλεγεί πρόεδρος στην Ιερουσαλήμ,  για την Ιερουσαλήμ, όταν επισκέφτηκε την Ιερουσαλήμ: Ότι θα είναι η 1 και αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οι Εξελίξεις τρέχουν αναγνώστη. Οι παράλληλοι χρόνοι ανταγωνίζονται.

Οι παράλληλοι χρόνοι ανταγωνίζονται και ο βουλευτής Κομμένος βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος με τις δηλώσεις του. Διότι η μπάνκα πάντα κερδίζει.

21/05/2011

Τελικά ο DSK αποφυλακίστηκε την Παρασκευή. Στις 20.  

Εκπληκτική γυναίκα η Anne Sinclair.

Την αποφυλάκιση του DSK λίγα λεπτά πριν τις 23:00 το βράδυ τοπική ώρα Ελλάδος, διέταξε ο Αμερικανός Δικαστής Michael Obus.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο Manhattan, Broadway 71, κοντά στο σημείο 0. (Ground zero).

Η εταιρεία Stroz Friedberg έχει αναλάβει την φύλαξη του DSK. 200.000$ θα πληρώνει ο DSK το μήνα.

Μετά από 4 ημέρες στις φυλακές Rikers Island επιτέλους ελεύθερος έστω και με αυστηρούς Όρους.

Μετά από 6 ημέρες ελεύθερος. Από το Σάββατο -14 – στην Παρασκευή – 20. Την 7η μπορεί να ξεκουραστεί και να σκεφτεί. Το μεγάλο σκάνδαλο ήρθε στον 4ο χρόνο της 5ετους θητείας του. Από το 2008.

4444

Από τα ΝΕΑ.

Τηλεοπτικός διασυρµός και πολιτικά απωθηµένα
O αρθρογράφος Aντριαν Χάµιλτον γράφει στην εφηµερίδα «The Independent»:

Ο Ντοµινίκ Στρος-Καν δεν έχει δικαστεί για κανένα από τα σεξουαλικά εγκλήµατα που του αποδίδονται, πόσω µάλλον κριθεί ένοχος.

Ο δηµόσιος εξευτελισµός και η προφυλάκιση δεν µπορεί να είναι η «τιµωρία» για εγκλήµατα που δεν έχουν εκδικαστεί, και για τα οποία µέχρι να συµβεί αυτό θεωρείται αθώος.

Μπορεί να υποστηρίξει κανείς πως είναι απλώς ο αµερικανικός τρόπος.

Το αµερικανικό δικαστικό σύστηµα, και το άγριο φως των καµερών υπό τις οποίες λειτουργεί, προωθεί µια εσκεµµένη απαξίωση του κατηγορουµένου και τη δηµόσια αποκάλυψη κάθε ενοχοποιητικής λεπτοµέρειας µιας υπόθεσης πριν αυτή φτάσει στο δικαστήριο.

Υπάρχει όµως κάτι ιδιαζόντως ταπεινωτικό στην αντιµετώπιση του ΣτροςΚαν. 

Μπορεί τα κίνητρα της πολιτικής, από την αµερικανική πλευρά, να είναι σε µεγάλο βαθµό εγχώρια – οι γενικοί εισαγγελείς είναι συνήθως πολιτικοί εν τω γίγνεσθαι – αλλά οι Γάλλοι σίγουρα θα το εκλάβουν ως µια εσκεµµένη προσβολή του έθνους τους.

Η βλάβη στη φήµη της χώρας, θα µπορούσε να επιχειρηµατολογήσει κανείς, δεν προκλήθηκε από τα δικαστήρια της Νέας Υόρκης αλλά από τις πράξεις που βαρύνουν τον κατηγορούµενο. Οµως οι Γάλλοι δεν κάνουν εντελώς λάθος όταν υποψιάζονται εµπάθεια. Υπάρχει µια τάση αντεπίθεσης σε µια Αµερική που ένιωθε µειωµένη στα µάτια φίλων και εχθρών.

Οι Γάλλοι αποτελούν προσφιλή στόχο ταπεινωτικών σχολίων από τότε που αρνήθηκαν να συµµετάσχουν στον πόλεµο του Ιράκ. 

Η «υπόθεση DSK» θα παίξει κι αυτή τον ρόλο της στη σταθερή διάβρωση των διατλαντικών σχέσεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Πέραν αυτού, όµως, είναι σε τελική ανάλυση µια ανθρώπινη ιστορία ιψενικής τραγικότητας. Οπως και αν εξελιχθεί δικαστικά η υπόθεση, η υπόληψη του Στρος-Καν και οι πολιτικές φιλοδοξίες του έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

4444

Κάτι που με ενοχλεί στην Ανθρώπινη Δικαιοσύνη είναι το δεδικασμένο.

Ας δούμε τι ρόλο έπαιξε το δεδικασμένο στην Υπόθεση του DSK.

Το δεδικασμένο φυσικά, δείχνει και τα όρια της Ανθρώπινης Δικαιοσύνης. Στο Χριστιανικό Δόγμα για παράδειγμα αλλά και σε άλλα θρησκευτικά δόγματα, ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και δεν υπάρχει δεδικασμένο. Δηλαδή ο Θεός δε θα έλεγε στον DSK, ότι αφού ο Πολάνσκι έκανε αυτό, το ίδιο θα κάνεις και εσύ.

Βέβαια ο Θεός είναι Πανίσχυρος και μπορεί να βρει και να τιμωρήσει τον Πολανσκι και τον οποιοδήποτε, όπου κι αν βρίσκεται. Είναι μια ιδιότητα του Θεού, να καταργεί – κυριαρχεί –  τον χρόνο και τον χώρο όποτε θέλει. Αλλά ας μείνουμε στα Ανθρώπινα.

Από Πρώτο Θέμα.

Η υπόθεση Πολάνσκι, με ήρωα τον διάσημο γαλλο-πολωνό σκηνοθέτη, ο οποίος διέφυγε από τις ΗΠΑ όπου διώκεται για βιασμό μιας ανήλικης, διαδραματίζει έναν «ασύνειδο ρόλο» στη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν, τον οποίο η αμερικανική δικαιοσύνη έθεσε υπό κράτηση φοβούμενη μήπως διαφύγει, τονίζει ο συνήγορος του κινηματογραφιστή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ο δικηγόρος Georges Kiejman – Τζορτζ Κίτζμαν παραδέχθηκε την Τρίτη πως η υπόθεση Polanski διαδραματίζει έναν «ασύνειδο ρόλο» στην περίπτωση του Στρος-Καν «μ’ όλο που οι διαδικαστικές συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές».

Ο ίδιος παραίνεσε την γαλλική διπλωματία να «εγγυηθεί» πως ο Στρος-Καν δεν θα διαφύγει, προκειμένου ο ως τώρα ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ να αφεθεί ελεύθερος και να μπορέσει να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ο δικηγόρος του Roman Polanski είναι της γνώμης πως «ο γαλλικός διπλωματικός μηχανισμός θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί όχι τόσο για να παρέμβει στην αμερικανική δικαιοσύνη –πράγμα που αποκλείεται, διότι η δικαιοσύνη μας δεν έχει να διδαχθεί μαθήματα από κανέναν– όσο για να εγγυηθεί πως ο Στρος-Καν θα είναι παρών σε κάθε κλήση του από την αμερικανική δικαιοσύνη».

Δεν είναι τυχαίο που κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε από τις διωκτικές αρχές η υπόθεση Polanski – Πολάνσκι, καίτοι η δικαστής αρνήθηκε πως η εν λόγω υπόθεση άσκησε κάποια επιρροή στην προκειμένη περίσταση.

«Όταν ο Roman Polanski είχε διαφύγει, διέθετε ακόμη το διαβατήριό του», απεκάλυψε ο πρώην δικηγόρος του. Αυτό «δεν θα συνέβαινε, εάν αφαιρούσαν το διαβατήριο από τον Στρος-Καν», πρόσθεσε.

4444

Όπως έγραψα οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται.

Από Ελευθεροτυπία.

«Του αρέσει το σεξ, και λοιπόν;» δήλωσε η Κάρμεν Λιέρα Μοράβια, χήρα του Αλμπέρτο Μοράβια, υπερασπιζόμενη τον προσωπικό της φίλο Ντομινίκ Στρος Καν.

Η συγγραφέας Κάρμεν Λιέρα Μοράβια θεωρεί ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έπεσε θύμα ενός “ορισμένου αμερικανικού πουριτανισμού, αντιευρωπαϊκού και αντιγαλλικού”, ενώ εύχεται “να αποδείξει αμέσως την αθωότητά του και να ξαναγίνει ο ελεύθερος και χαμογελαστός άνθρωπος που είδα πριν από λίγες ημέρες”.

Στην ανοικτή επιστολή που έστειλε προς την Corriere della Sera η χήρα του Μοράβια υπογράμμισε: “Δεν είναι ένας σκληρός πρωτόγονος άνδρας ή σαδιστής, η βία δεν είναι μέρος της κουλτούρας του, του αρέσει το σεξ, και λοιπόν; Αυτό δεν μου φαίνεται για έγκλημα, μερικές φορές τα σώματα εκφράζουν περισσότερα από τα λόγια”.

4444

Από Καθημερινή.

Λιγοστά σπίτια και καλυβάκια χαμένα στη μέση ενός κακοτράχαλου τοπίου, χωρίς νερό, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα: πρόκειται για το Τσιακουλέ, ένα απομονωμένο χωριουδάκι στη βόρεια Γουινέα, όπου γεννήθηκε η 32χρονη γυναίκα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη.

Το χωριουδάκι βρίσκεται στις όχθες ενός ποταμού στη Φούτα Τζαλόν, την ορεινή κοιτίδα της κοινότητας Πελ της Γουινέας και αποτελείται από επτά «πέτρινα» σπίτια — το ένα ανήκει στην αδελφή της 32χρονης — και καμιά δεκαριά χωμάτινες καλύβες. Δεν υπάρχει δρόμος, παρά μόνο ένα μονοπάτι.

Η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης «γεννήθηκε εδώ, ο μπαμπάς της γεννήθηκε εδώ», είπε ο Μπουμπακάρ, ο ετεροθαλής αδελφός της γυναίκας, σε ένα δημοσιογράφο από τη Γουινέα που πήγε στο Τσιακουλέ και εντόπισε μέλη της οικογένειάς της.

Ο δημοσιογράφος διασταύρωσε πληροφορίες που έλαβε από την οικογένεια της γυναίκας στη Νέα Υόρκη και κατάφερε να εντοπίσει τον τόπο καταγωγής της.

Ο 42χρονος Μπουμπακάρ είπε ότι η αδελφή του έζησε στο Τσιακουλέ μέχρι τα 13 χρόνια της. Κατόπιν έζησε στο Λάμπε, την κυριότερη πόλη της Φούτα Τζαλόν, που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα, και επέστρεψε στα 17 της για να παντρευτεί.

Απέκτησε ένα κορίτσι από το γάμο της όμως ο άνδρας της, που ήταν γιος ενός πλούσιου δερβίση της κοινότητας Πελ, πέθανε πολύ σύντομα. Η νεαρή χήρα έφυγε τότε για τις ΗΠΑ, μαζί με το παιδί της.

Σύμφωνα με τον Μπουμπακάρ, η Χασανατού, η αδελφή της, της έδωσε τα χρήματα για το ταξίδι και για να εγκατασταθεί στην πόλη όπου ο σύζυγός της διατηρούσε εμπορικό κατάστημα. Η Χασανατού αντικατέστησε επίσης το χωμάτινο καλύβι της οικογένειας στο χωριό με ένα πέτρινο που έχτισε στη θέση του. Η μητέρα των δύο γυναικών ζει ακόμη σε αυτό το σπίτι όμως όταν πήγε ο δημοσιογράφος στο χωριό εκείνη βρισκόταν στο Ντακάρ για ιατρικούς λόγους.

Οι συγγενείς της 32χρονης, που την χαρακτήρισαν «πολύ όμορφη», είπαν ότι δεν πήγε ποτέ στο σχολείο, παρά μόνο στο «κορανικό σχολείο» του Τσιακουλέ όπου μάθαινε στα αραβικά το Κοράνι.

Ο θείος της, Μόντι, θυμάται μια κοπελίτσα ήσυχη ενώ ένας άλλος συγγενής είπε ότι πρόκειται για «ένα πολύ σοβαρό, πολύ ευγενικό κορίτσι». Ο 60χρονος θείος είπε ότι πριν από μερικές ημέρες άκουσε στο ραδιόφωνο ότι «ένας λευκός κακοποίησε ένα κορίτσι» στις ΗΠΑ. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ήταν η ανιψιά μου», είπε, όταν τον πληροφόρησε σχετικά ο δημοσιογράφος.

Η 32χρονη είναι το μικρότερο από τα έξι παιδιά που απέκτησε ο πατέρας της, ο Τιερνό Ιμπραχίμα, από τη μία από τις δύο συζύγους του. Ήταν ένας πάμφτωχος αγρότης που πέθανε το 2009 σε ηλικία 90 ετών. Τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της οικογένειάς του ήταν ιδιαίτερα ευσεβείς μουσουλμάνοι.

Σε αντίθεση με την Χασανατού, η 32χρονη φαίνεται ότι διέκοψε κάθε σχέση με το Τσιακουλέ. «Απ’ όταν έφυγε η αδελφή μου πριν από μια δεκαετία, της μίλησα μόνο μία φορά, μετά το θάνατο του μπαμπά. Ήμουν στο Μπισάου και της τηλεφώνησα για συλληπητήρια αλλά όταν είδε τον αριθμό του τηλεφώνου κατάλαβε ότι η κλήση προερχόταν από την Αφρική και απάντησε: ‘μην κάνετε τον κόπο να μου τηλεφωνείτε’. Δεν ήξερε ποιος είναι στο τηλέφωνο, όταν της το είπα συνήλθε και μου μίλησε».

Παρόμοια ήταν και η μαρτυρία του θείου Μόντι: «Δεν έλαβε ποτέ κάποιο γράμμα, κάποια φωτογραφία, τίποτα», είπε.

Σχόλιο: Γιατί έτσι; Ούτε ένα τηλέφωνο στην αδελφή σου;

4444

Τους παλιούς καλούς συνεργάτες δε τους ξεχνάς. Όσοι στο παρελθόν υπήρξαν αξιόπιστοι και συνεχίζουν να είναι ενεργοί, γιατί να μη σε βοηθήσουν και στο μέλλον; Ιδίως αν η κατάσταση είναι δύσκολη; Η ομάδα του DSK δείχνει μια σοφία.

Από Καθημερινή.

Η ομάδα των νομικών που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κ.ά., έχουν έλθει άτυπα σε επαφή με μια εταιρεία συμβούλων στην Ουάσινγκτον την οποία έχουν ιδρύσει και διοικούν πρώην στελέχη της CIA και διπλωμάτες των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς.

Η TD International είναι η ίδια εταιρεία που ο Στρος Καν, τότε απλός πολίτης, είχε προσλάβει το 2007 για να τον καθοδηγήσει προκειμένου να ελιχθεί στην Ουάσινγκτον καθώς και στην κονίστρα της διεθνούς πολιτικής στην προσπάθειά του να αναλάβει την διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Έγγραφα που είχαν κατατεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το 2008 δείχνουν ότι ο Στρος Καν, γάλλος υπήκοος, προσέλαβε την TD International ως έναν «πόρο για τις επικοινωνίες του στις ΗΠΑ»…..

…… Μια πηγή που γνωρίζει την δουλειά που είχε κάνει για το Στρος Καν η TD International το 2007 είπε ότι οι συνήγοροί του ζήτησαν ανεπίσημα από την εταιρεία συμβουλές σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζει. Εάν η εταιρία αναμιχθεί και τυπικά στην υπεράσπισή του, πρόσθεσε η πηγή, θα έχει μόνο επιβοηθητικό ρόλο για τους συμβούλους του Στρος Καν στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες για την «διαχείριση της κρίσης».

Η πηγή, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, είπε ότι η εταιρεία δεν έχει αναμιχθεί επίσημα στην υπόθεση ως σήμερα. Ένας δικηγόρος του Στρος Καν δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Εκπρόσωπος της TD International δήλωσε ότι «δε σχολιάζουμε τις σχέσεις μας με πελάτες και τις δραστηριότητές μας. Πάντως, η συνεργασία μας στο παρελθόν με το Ντομινίκ Στρος Καν περιγράφεται με ακρίβεια στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Το συμβόλαιο μεταξύ της TD International και του Στρος Καν, με ημερομηνία 18η Ιουνίου 2007, αναφέρει ότι ο γάλλος πολιτικός προσέλαβε την εταιρεία για να «διεξαγάγει μια συγκεκριμένη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων» και ότι οι εργασίες της «επρόκειτο να αρχίσουν αμέσως και να συνεχισθούν ως την ανάδειξη του πελάτη στην ηγεσία του ΔΝΤ».

Το συμβόλαιο ανέφερε πως ο Στρος Καν επρόκειτο να καταβάλει στην εταιρεία 20.000 ευρώ.

Πέραν των συμβουλών που παρείχε η εταιρεία στο Στρος Καν σε πολιτικά θέματα, η TD International τον έφερε σε επαφή με δημοσιογράφους από ΜΜΕ όπως οι εφημερίδες Wall Street Journal και Financial Times.

Στον ιστότοπό της η εταιρεία αναφέρει ότι ο ιδρυτής της Ουίλιαμ Γκριν είναι πρώην διπλωμάτης, γνωρίζει άπταιστα γαλλικά και συμμετείχε «στην διαχείριση των αγγλοαμερικανικών και αμερικανοκαναδικών σχέσεων στο πεδίο των πληροφοριών πριν τοποθετηθεί στην Ουάσινγκτον». Η εταιρεία αναφέρει ότι δύο συνέταιροι σε αυτήν είναι πρώην στελέχη της CIA.

Έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνουν ότι η εταιρία εκπροσωπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γιούλια Τιμοσένκο, ηγέτιδα της «Πορτοκαλί Επανάστασης» στην Ουκρανία και πρώην πρωθυπουργό της χώρας.

22/05/2011

Μέχρι της 06/06 θα διαβάσουμε πολλά, θα δούμε πολλά και θα ακούσουμε πολλά. Ένα πράγμα δε θα δούμε ποτέ, γιατί δεν έχει καταγραφεί. Τι έγινε στην Σουίτα 2806.

Αν είχαν τηρηθεί οι Κανονισμοί του Sofitel ο DSK δε θα συναντούσε ποτέ την Καμαριέρα, όπως την συνάντησε. Αυτή είναι πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Σε ένα διαφορετικό σύμπαν ο DSK δε συναντά την Καμαριέρα ή την συναντά με έναν επιπλέον μάρτυρα.

4444

Από τα ΝΕΑ.

«Δεν παρενοχλήθηκαν όλες οι δημοσιογράφοι από τον DSK» γράφουν στο σημερινό φύλλο της Liberation τρεις γνωστές δημοσιογράφοι από μεγάλες εφημερίδες της Γαλλίας, αντιδρώντας στις κατηγορίες ότι οι γυναίκες δημοσιογράφοι δεν ήταν ασφαλείς μόνες τους με τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σε άρθρο τους στην κεντροαριστερή εφημερίδα οι τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι της Liberation, της Monde και της Parisien αρνούνται τις καταγγελίες ότι ο Στρος-Καν παρενοχλούσε συστηματικά τις δημοσιογράφους που του έπαιρναν συνέντευξη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο άνθρωπος αυτός μονίμως φλέρταρε τις γυναίκες, κάποιες φορές φτάνοντας στα άκρα» γράφουν στο άρθρο τους οι δημοσιογράφοι, οι οποίες εξηγούν ότι έχουν περάσει μήνες, ίσως και χρόνια, κάνοντας ρεπορτάζ για την καριέρα του Στρος-Καν.

«Τα προκλητικά υπονοούμενα ή οι κλεφτές ματιές στο ντεκολτέ ήταν σχεδόν προϋπόθεση για την έναρξη κάθε συνέντευξης, κάτι σαν εισαγωγή προτού αρχίσει να αναπτύσσει το κεντρικό θέμα της συνέντευξης, για την οικονομία ή την πολιτική» έγραψαν οι γαλλίδες δημοσιογράφοι.

«Αλλά ποτέ δεν δεχτήκαμε επίθεση ή απειλή» επιμένουν οι γράφουσες προσθέτοντας ότι «η ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα σε έναν πολιτικό και μία γυναίκα δημοσιογράφο επιτυγχάνεται στο τέλος: αυτός μπορεί να της κολλήσει. Εκείνη μπορεί (οφείλει), αν θεωρήσει ότι (εκείνος) ξεπέρασε τα όρια, να το αναφέρει στην εφημερίδα της».

«Ποτέ δεν βρεθήκαμε σε αυτή την θέση με τον DSK».

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δέχονται έντονη κριτική επειδή δεν αναφέρονταν στη φήμη του Στρος-Καν ως λάτρη των γυναικών, στις οποίες συχνά «τα έριχνε» και μάλιστα επίμονα…..

4444

Από τα ΝΕΑ.

Επεχείρησε ο Στρος-Καν να διαφύγει;
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ – κλειδιά του µπρα ντε φερ ανάµεσα στην Εισαγγελία και την υπεράσπιση.

Η κατηγορούσα αρχή δήλωσε εξαρχής πεπεισµένη γι’ αυτό. Στην πρώτη ακρόαση µάλιστα έπεισε τη δικαστή να κηρύξει προφυλακιστέο τον Στρος-Καν ως ύποπτο φυγής. Επικαλείται τις κάµερες που τον δείχνουν να εγκαταλείπει το Sofitel «φουριόζος» και το γεγονός πως οι αστυνοµικοί τον συνέλαβαν τελικά, γύρω στις 16.30, στο αεροδρόµιο JFK,µέσα σε αεροσκάφος της Air France που ετοιµαζόταν να απογειωθεί.

Η υπεράσπιση αντιτείνει πως ο Στρος-Καν έφυγε βιαστικά για να προλάβει ραντεβού που είχε στις 12.45 «µε µάρτυρα που θα το επιβεβαιώσει» –την 26χρονη κόρη του Καµίλ, φοιτήτρια στο Πανεπιστήµιο Κολούµπια, που βρέθηκε την Πέµπτη στο δικαστήριο, µαζί µε τη σύζυγο του Στρος-Καν, Αν Σενκλέρ. Εχει επίσης αποδείξει πως ο Στρος-Καν είχε κλείσει το εισιτήριο για Γαλλία από καιρό, αφού είχε προγραµµατισµένη, το ίδιο βράδυ, συνάντηση στη Γερµανία µε την Ανγκελα Μέρκελ. Και επικαλείται ως υπερασπιστικό στοιχείο το γεγονός ότι ήταν ο ίδιος ο DSK αυτός που ενηµέρωσε το «Sofitel» – άρα και την Αστυνοµία – ότι βρισκόταν στο αεροδρόµιο, τηλεφωνώντας στις 15.30 για να ρωτήσει µήπως είχε ξεχάσει εκεί το κινητό του.

Σχόλιο: Όταν είσαι αρχηγός του IMF και όλοι περιμένουν ότι θα είσαι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, δε το βάζεις στα πόδια. Σκεφτείτε να είχε φύγει και να είχε βγει το ένταλμα σύλληψης. Τι θα έκανε ο DSK; Οι κατηγορίες είναι βαριές και δεν μπορούν να αγνοηθούν.

4444

Από τα ΝΕΑ.

Η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Ifop για την κυριακάτικη εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

Σχεδόν το 71% των ερωτηθέντων δήλωσε απογοητευμένο από τον Σαρκοζί τον Μάϊο, ενώ τον Απρίλιο το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 72%.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.874 γάλλοι ψηφοφόροι. Πραγματοποιήθηκε στο
διάστημα 12 με 20 Μαίου……

Σχόλιο: 1 μονάδα δεν αρκεί. Η φθορά της εξουσίας είναι μεγάλη. Είναι βέβαια και η οικονομική κρίση. Όμως αυτές οι Γαλλικές εκλογές είναι λίγο περίεργες.

23/05/2011

Σήμερα άρχισε και επίσημα η κούρσα της διαδοχής του DSK στο IMF. Θα διαρκέσει μέχρι της 10/06.

Αυτή η διαδοχή θα είναι πολύ κρίσιμη διότι θα είναι από το 2011 συν 5 χρόνια ίσον 2016.

Κρίσιμα χρόνια για την Παγκόσμια Οικονομία. Μετά το 2ο εξάμηνο του 2008 υπάρχει μια ανατροπή. Μια διατάραξη. Μένει να δούμε πως θα κάτσει η σκόνη.

4444

Απο το STAR.gr

Νέες «καυτές» λεπτομέρειες για το σεξουαλικό σκάνδαλο του Ντομινίκ Στρος Κάν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας …

Σύμφωνα λοιπόν με το Atlantico, η αστυνομία της Νέας Υόρκης, φέρεται να έχει παραδώσει στις γαλλικές αρχές τα αποτελέσματα της έρευνα DNA, όπου και επιβεβαιώνεται ότι τα ίχνη του γενετικού υλικού που βρέθηκε στα ρούχα της καμαριέρας ανήκουν στον Ντομινίκ Στρος Καν.

Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματούν εδώ… Το CNN, που επικαλείται καταθέσεις υπαλλήλων του Sofitel, αποκαλύπτει πως ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, είχε ζητήσει την συντροφιά δύο ρεσεψιονίστ.

Αρχικά, ο Στρος Καν όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αμέσως μετά την άφιξή του στο πολυτελές ξενοδοχείο, είχε ζητήσει την συντροφιά της ρεσεψιονίστ που τον συνόδευσε στην σουίτα του. Η ίδια όμως όπως κατέθεσε στην αστυνομία τον απερριψε.

Λίγο αργότερα όμως ο Στρος Καν έκανε πρόταση σε μια άλλη ρεσεψιονίστ να πιουν μαζί ποτό στο δωμάτιό του, μετά το τέλος της βάρδιάς της… όμως και αυτή αρνήθηκε!

Εντωμεταξύ, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, σύμφωνα πάντα με το CNN, έστειλε την Κυριακή επιστολή σε συνεργάτες του στον διεθνή οργανισμό, στην οποία σημείωσε  ότι θα λάμψει η αλήθεια, τους ευχαριστεί για την συνεργασία τους την οποία και χαρακτηρίζει αποτελεσματική ενώ τέλος τους αποχαιρετά λέγοντας «Εις το επανειδείν».

Όπως, επίσης, μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το κτήριο στο οποίο διαμένει ο Στρος-Καν είναι το νέο αξιοθέατο του Μανχάταν.

Εκτός από τους δημοσιογράφους που έχουν «κατασκηνώσει» μπροστά απ’ το κτήριο, δεκάδες άνθρωποι περνούν συνεχώς απ’ έξω, κρατώντας βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές ώστε να απαθανατίσουν τη «φυλακή» του Στρος-Καν.

Δεν αποκλείεται, πάντως, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ να μεταφερθεί σε άλλο κτήριο εντός των προσεχών ημερών.

Σχόλιο: ο DSK έκανε πρόταση σε 2 γυναίκες και αυτές αρνήθηκαν. Όλα έγιναν ομαλά. Δεν βίασε καμία.

Οι μαρτυρίες είναι σημαντικές. Δείχνουν έναν άνθρωπο που του αρέσει το σεξ αλλά ήταν κύριος. Δεν έβαλε καμία στο διαμέρισμα του να την βιάσει. 

Ο DSK έχει ισχυριστεί ότι αν έγινε κάτι, αυτό έγινε με την συναίνεση της Καμαριέρας. 

Η υπόθεση έχει δρόμο. Μέχρι της 06/06 θα γίνουν πολλές διαρροές και από τις δυο πλευρές.

Η γνώμη μου είναι να περιμένουμε την ημερομηνία 06/06.

24/05/2011

Από Καθημερινή.

Του Μπαμπη Παπαδημητριου.

Χάσαμε τον DSK σε μια κρίσιμη στιγμή. Ήταν έτοιμος να κάνει τα πάντα για να κεφαλαιοποιήσει μια ελληνική επιτυχία. Εδώ και μήνες είχε εξηγήσει πως το ελληνικό χρέος θα χρειαστεί να αναχρηματοδοτηθεί καθ’ ολοκληρίαν.

Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά ενός από τους καλύτερους φίλου του.

Ο Ματιέ Πιγκάς, σοσιαλιστής, τραπεζίτης διανοούμενος, εκδότης, λάτρης της θάλασσας και του rock συγκροτήματος The Clash, είχε ήδη αναλάβει να βοηθήσει τον cher Georges. Ο «πολύ χρήσιμος Στρος – Καν», όμως, έχασε το αεροπλάνο και η κυρία Μέρκελ αναστέναξε γεμάτη ευχαρίστηση.

Σε κάθε περίπτωση, μια επιτυχημένη διάσωση της Ελλάδας θα ήταν ένα καλό νέο. Οι αλλαγές που επιχείρησε ο μέχρι πρόσφατα διευθύνων το ΔΝΤ θα είχαν ένα εξαίρετο σημείο αναφοράς. Από μια άποψη, ο Ντομινίκ Στρος – Καν, ο Ντε Ες Κα όπως τον έχουν συνηθίσει οι Γάλλοι, ήθελε να κυβερνήσει μεταξύ Νταντόν και Ροβεσπιέρου.

Στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου βρήκε τον κατάλληλο συνομιλητή. Ορθώς ο πρωθυπουργός ήρθε γρήγορα σε επαφή μαζί του.

Όπου και να ρωτούσε, την Ουάσιγκτον του έδειχναν. Είναι άλλωστε σωστό. Το Ταμείο γνωρίζει πολύ καλύτερα την κατάσταση της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη αποτύχει. Το ΔΝΤ είναι, όσο κι αν ακούγεται «παράξενο» στους επαρχιώτες της δήθεν πασοκο-αριστεράς, πιο «αριστερά». Επιπλέον, οι άνθρωποι έχουν εμπειρία. Συχνά πολύ δυσάρεστη, σίγουρα όμως είναι πιο δεμένοι.

Ο σύντροφος Ντομινίκ είχε κι άλλες αρετές. Πολύ καλές σχέσεις με ένα συγκεκριμένο κομμάτι της προοδευτικής παγκόσμιας ανταλλαγής, που στηρίζεται στις κοινές παραδόσεις και, κυρίως, την κοινή λατρεία. Ο κ. Στρος – Καν ήταν περήφανος για την εβραϊκή του καταγωγή και δεν έκρυβε τις σχέσεις του με διάσημα στελέχη της υψηλής τραπεζικής.

Το ενδιαφέρον του Ντομινίκ για «τους Έλληνες» ήταν ειλικρινές. Ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τη βγάλει καθαρή.

Σίγουρα γνώριζε για την ευγενική πρόταση βοήθειας που είχε οργανώσει η Goldman Sachs, πριν το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου βγει στα κεραμίδια χωρίς μάλιστα να έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Αυτό το τελευταίο ήταν που ξάφνιασε τον DSK. «Δεν προκαλείς την τύχη σου με τις αγορές, παρά μόνον όταν θέλεις να βάλεις εκείνες να κάνουν τη δική σου δουλειά», είχε εξομολογηθεί σε σπουδαίο παράγοντα του διεθνούς συστήματος.

Η έκπληξή του από τα συστηματικά τηλεφωνήματα που δεχόταν από τον Παπανδρέου, «ακόμη και τις μέρες των εορτών» (Χριστούγεννα 2009), οφειλόταν στην πλήρη απουσία του «επόμενου βήματος».

Για κάθε Γάλλο πολιτικό, η διευκρίνιση των σχέσεων με τη Γερμανία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ικανότητάς του να συγκρατήσει τη χώρα του σε μια θέση για την οποία δεν κάνει, εδώ και καιρό, όσα χρειάζονται για να την αξίζει. Όταν ο cher Dominique εξήγησε στους Έλληνες συνομιλητές του πως βοήθεια ούτε μπορεί να κινητοποιήσει επαρκή και ούτε περνάει από το δικό του χέρι να τη δώσει, η frau Merkel είχε ήδη βάλει τις μπότες της στη σκηνή του νεοελληνικού δράματος.

Ο Στρος – Καν το πήρε πάνω του χωρίς πολλή σκέψη. Θα γινόταν το κύμα που θα διάβρωνε τον βράχο, λόγω της αντίρρησης (στα όρια της αδιαφορίας) που είχε ήδη εκφράσει η Μέρκελ για τα ελληνικά «χάλια».

Αν ο Σαρκοζί είχε τον κ. Τρισέ για να τον συμβουλεύει και να αλληλοστηρίζονται, αυτός θα γινόταν απαραίτητος στην ίδια τη Μέρκελ.

Όλα πάντως δεν έχουν χαθεί.

Μπορεί η κυρία Lagarde να μην έχει καθόλου καλή γνώμη για τους πολιτικούς άντρες της πατρίδας μας, συνεργάζεται όμως περίφημα με τον κ. Σόιμπλε και έχει άριστες σχέσεις με το κομμάτι της μεγάλης τραπεζικής, που δεν είχε μια τόσο καλή γνώμη για τον «άτακτο Γάλλο».

Σε κάθε περίπτωση, ο Ντομινίκ είχε ήδη ανοίξει τα πανιά του για την κούρσα της γαλλικής προεδρίας. Επιπλέον, οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν καταστραφεί. Είχε τελικά δίκιο η παλιά φίλη της μητέρας του Γιώργου, που είχε πάντοτε τα χειρότερα να πει για τον σεξομανή κ. Στρος – Καν. Αν δεν το πιστεύετε, ρωτήστε την κυρία Κατσέλη.

Ευτυχώς, στη θέση του, ανέλαβε ο εξαίρετος Τιμ Γκάιτνερ. Οι καλοί φίλοι στην ανάγκη φαίνονται.

Σχόλιο: Ο ΓΑΠ τουλάχιστον είχε το μυαλό να ρωτήσει και του έδειξαν τον DSK που όντως ενδιαφέρθηκε ειλικρινά για την Ελληνική Οικονομία. Έξω καλά τα πάει. Εδώ μέσα έχει το πρόβλημα ο ΓΑΠ. Εδώ δεν έχει ικανά στελέχη.

4444

Από Καθημερινή.

Η ζωή κρύβει πολλές συμπτώσεις και μεγάλες δόσεις ειρωνείας.

Το τελευταίο δείπνο του Ντομινίκ Στρος-Καν ως ελεύθερου πολίτη, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του, ήταν σε γνωστό ελληνικό εστιατόριο του Μανχάταν.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, τίποτα δεν προϊδέαζε τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα γεγονότα, που θα άλλαζαν για πάντα τη ζωή του την επόμενη ημέρα.

Επέλεξε να δειπνήσει ελαφριά στο Kellari Restaurant, το οποίο βρίσκεται στους 44 Δρόμους, δίπλα στο ξενοδοχείο Sofitel.

Το εστιατόριο φημίζεται για την ποιοτική ελληνική κουζίνα του, με έμφαση στο φρέσκο ψάρι, και έχει πολλούς επώνυμους πελάτες τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Ουάσιγκτον, όπου διατηρεί υποκατάστημα.

«Οι υπάλληλοι μας ενημέρωσαν ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν ήρθε στο εστιατόριο αρκετά αργά, γύρω στις 10 μ. μ., και συνοδευόταν από μια νεαρή κοπέλα, προφανώς την κόρη του», τονίζει στην «Κ» ο Στάθης Αντωνακόπουλος, γενικός διευθυντής του ομίλου εστιατορίων Kellari.

«Από τον κατάλογό μας επέλεξε λαβράκι ψητό στα κάρβουνα και σαλάτα, ενώ ήπιε λίγο λευκό κρασί. Εφυγε από το εστιατόριο γύρω στις 11.30 μ. μ. Εδειχνε χαλαρός και απόλαυσε το φαγητό».

Την επόμενη ημέρα το απόγευμα, προτού ο Στρος-Καν προλάβει να δοκιμάσει το γεύμα της Α΄ θέσης στην πτήση της Air France από τη Νέα Υόρκη προς το Παρίσι, βρέθηκε με χειροπέδες. Υστερα, σιτιζόταν για μερικές ημέρες με το μενού των φυλακών…

25/05/2011

Το FoxNews μεταδίδει διαβάζω κατά αποκλειστικότητα με βάση τις διαρροές από αστυνομικές πηγές τι είπε η Καμαριέρα στην Κατάθεση της.

Σύμφωνα με τις πηγές η όλη υπόθεση διήρκησε περίπου 30 λεπτά.

Λέγεται σύμφωνα πάντα με το Δημοσίευμα, ότι οι Αστυνομικοί βρήκαν και μετέφεραν σεντόνια με ίχνη αίματος.

Μερικοί πιπεράτοι διάλογοι για τροφή του κοινού, που ψοφαει για κάτι τέτοια. Όχι όλοι οι περισσότεροι.

“Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, σταμάτα!”

“Ο διευθυντής μου είναι στο διάδρομο”

“Όχι, μωρό μου. Μην ανησυχείς, δεν θα χάσεις τη δουλειά σου. Σε παρακαλώ, μωρό μου, μην ανησυχείς”.

“Δεν ξέρεις ποίος είμαι; Δεν ξέρεις ποίος είμαι;”

«Κι ενώ εκείνη συνέχιζε να τον παρακαλάει να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε να της επιτίθεται, τραβώντας την στο διάδρομο της σουίτας. Όταν η καμαριέρα τον έσπρωξε και απελευθερώθηκε προς στιγμήν, έτρεξε προς την πόρτα της σουϊτας, αλλά εκεί γλύστρισε σε μια νάιλον σακκούλα με εφημερίδες και έπεσε στα γόνατα. Τότε ήταν που ο Στρος Καν, ήρθε από πίσω της και την πίεζε να του κάνει στοματικό σεξ», αναφέρει το FoxNews.

Τελικά, η καμαριέρα κατάφερε να ξεφύγει σπρώχνοντας τον Στρος Καν πάνω σε μια αιχμηρή γωνία μιας ντουλάπας. Πηγές του ειδησεογραφικού δελτίου αναφέρουν ότι βρέθηκε στην πλάτη του μια γρατζουνιά από το χτύπημά του στην ντουλάπα.

Όσο αφορά το DNA η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει και ο εκπρόσωπος του γραφείου του Εισαγγελέα, Έριν Ντάγκαν είπε: “Τίποτε δεν θα αποκαλυφθεί πριν από τη δίκη”.

Η Καμαριέρα φοβόταν τον Διευθυντή της. Η δική μου απορία είναι, τι θα γινόταν αν της την έπεφτε ο Διευθυντής, θα είχε αντισταθεί;

Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα ο DSK δεν την βίασε, ούτε έκανε στοματικό σεξ, αφού αυτή κατάφερε να ξεφύγει και ούτε ήταν τόσο Βάρβαρος και Αδίστακτος όπως θέλουν να τον περιγράψουν. Διότι αν ήταν, η Καμαριέρα θα έλεγε άλλα στην κατάθεση της.

Το πόσο αυτές οι Διαρροές είναι αληθινές, θα αποδειχτούν στη Δίκη. Βέβαια μέχρι τότε θα παιχτεί ένα άγριο παιχνίδι Δημιουργίας Δημόσιας Εικόνας.

Μην ξεχνάς αναγνώστη ότι στο Δωμάτιο υπήρξαν μόνο 2 άνθρωποι και δεν έχουν καταγραφεί.

26/05/2011

Από Πρώτο Θέμα.

Σε ένα μεταμοντέρνο συγκρότημα διαμερισμάτων για εργένηδες τύπου λοφτ, μετακόμισε τελικά το βράδυ της Τετάρτης ο κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού εις βάρος της καμαριέρας που φρόντιζε το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε στη Νέα Υόρκη, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου απαθανάτισε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης το Γάλλο πολιτικό να φτάνει με το φρουρό που τον επιτηρεί στο συγκρότημα των διαμερισμάτων τύπου λοφτ, που βρίσκεται στη διεύθυνση 153 Franklin Street στην περιοχή Tribeca.

Πρόκειται για πολύ δημοφιλή και ακριβή συνοικία που την προτιμούν άνθρωποι των εικαστικών τεχνών αλλά και μουσικοί που την επιλέγουν για τα προσωπικά τους στούντιο ηχογραφήσεων….

Το ενοίκιο θα ξεπερνά τα 50.000 δολάρια.

4444

Από το ΒΗΜΑ.

Διαμέρισμα στο Μανχάταν, ένοπλοι φρουροί, δικηγόροι, ντετέκτιβ… Τα δικαστικά έξοδα που θα καταβάλει ο Ντομινίκ Στρος – Καν τους ερχόμενους μήνες θα είναι υπέρογκα. Ειδικοί εκτιμούν ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα πληρώσει τελικά 1-2 εκατομμύρια δολάρια.

Για να αποφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης ο DSK κατέβαλε ήδη ένα εκατομμύριο δολάρια σε ρευστό και άλλα πέντε εκατομμύρια ως εγγύηση από υποθήκες.

Η περίοδος της υπό παρακολούθηση ελευθερίας θα του στοιχίσει επίσης πολύ ακριβά. Οι δικηγόροι του Στρος – Καν αποδέχθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: ο πελάτης τους θα παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως με το ηλεκτρονικό βραχιόλι στον αστράγαλο, και από ένοπλους φρουρούς και κάμερες στο διαμέρισμα. Ολα αυτά τα έξοδα βαρύνουν τον κατηγορούμενο.

Το ενοίκιο του διαμερίσματος, στο νότιο Μανχάταν, θα ανέλθει σε αρκετές χιλιάδες δολάρια. Ο δημόσιος κατήγορος Τζον ΜακΚόνελ ανακοίνωσε ότι ο DSK θα πληρώνει περί τα 200.000 δολάρια τον μήνα, για όσο διάστημα θα παραμείνει υπόδικος στη Νέα Υόρκη.

Η δικαστική διαδικασία θα διαρκέσει από δύο έως οκτώ μήνες, κάτι που μεταφράζεται ως 200.000-800.000 δολάρια ως έξοδα διαμονής.

Μόνο οι δικηγόροι, του επιπέδου των Γουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν, θα λάβουν συνολικά αμοιβή άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η υπεράσπιση θα βασιστεί αναγκαστικά σε στοιχεία που θα φέρουν στο φως ερευνητές: ιδιωτικοί ντετέκτιβ θα κάνουν φύλλο και φτερό τη ζωή της 32χρονης καμαριέρας: θα ερευνήσουν το παρελθόν, τις ερωτικές σχέσεις και την δουλειά της στο Sofitel. Τέτοιοι ντετέκτιβ αμοίβονται με 700 -2.000 δολάρια την ημέρα.

Είναι βέβαιο ότι θα παραγγελθούν νέες εργαστηριακές εξετάσεις, με στόχο να αντικρούσουν τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία που θα αποκαλύψει το DNA του Στρος – Καν. Μία εξέταση DNA κοστίζει γύρω στα 10.000 δολάρια. Επίσης βέβαιη θεωρείται η κλήτευση ειδικών μαρτύρων, ας πούμε από το Κολούμπια ή το Χάρβαρντ. Ο καθένας από αυτούς αμείβεται συνήθως με 50.000 δολάρια.

27/05/2011

Από τα ΝΕΑ.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και νυν κατηγορούµενος για απόπειρα βιασµού συνοµιλεί µε τους δικηγόρους του στη διάρκεια της τελευταίας εµφάνισής του στο δικαστήριο, την περασµένη Πέµπτη
Από τη µία πλευρά,έχει να αντιµετωπίσει τουςµεγαλοδικηγόρους του Ντοµινίκ Στρος-Καν, που έχουν ήδη στείλει ερευνητές στη Γουινέα µε την ελπίδα να ανακαλύψουν µελανά σηµεία στο παρελθόν της και θα επιχειρήσουν κατά πάσα πιθανότητα να εξαγοράσουν την ίδια ή και την οικογένειά της. Από την άλλη, έχει να αντιµετωπίσει, στη Νέα Υόρκη όπου ζει, τη συντηρητική κοινότητα των 5.000 συµπατριωτών της, που έχουνµεν αποφασίσει επισήµως «να τη στηρίξουν», τη θεωρούν όµως «για πάντα στιγµατισµένη». Η Οφηλία, η 32χρονη καµαριέρα που κατηγορεί τον DSK για απόπειρα βιασµού, βρίσκεται ανάµεσα σε διασταυρούµενα πυρά.

Ευτυχώς για αυτήν δεν γνωρίζει καλά αγγλικά. Οπότε µάλλον δεν θα διαβάσει τη δήλωση εκπροσώπου του ιµάµη στο Ισλαµικό Κέντρο Φούτα της Νέας Υόρκης:«Αν αυτή η γυναίκα έλθει να προσευχηθεί δεν είναι βέβαιο πως οι υπόλοιποι θα της απευθύνουν τον λόγο». Ή τη δήλωση άλλου εκπροσώπου στο παρακείµενο Ποτάλ Φίι Μπαντάλ, οργάνωση που βοηθά τους µετανάστες από τη Γουινέα να ενσωµατωθούν στις ΗΠΑ: «Ξέρετε, το πρόβληµα του βιασµού και του σεξ είναι ταµπού για εµάς. ∆εν θα την εξοστρακίσουµε, αλλά θα το νιώσει στις πράξεις. Το βλέµµα των ανθρώπων θα αλλάξει». ∆υστυχώς για την Οφηλία – ή Ναφισάτο Ντιάλο όπως είναι το πραγµατικό όνοµά της – αυτές τις αλλαγές θα τις νιώσει.

«Η πίεση που δέχεται και θα δεχθεί είναι απερίγραπτη», δήλωσαν στη γαλλική «Liberation» πολλοί νεοϋορκέζοι νοµικοί µε εµπειρία σε υποθέσεις σεξουαλικών εγκληµάτων.

Αρκετοί από αυτούς, µάλιστα, φοβούνται πως η 32χρονη καµαριέρα θα «εξαγοραστεί», τρόπον τινά, από τους δικηγόρους του DSK. Το προηγούµενο του Κόµπι Μπράιαντ, ο οποίος κατηγορήθηκε το 2003 για βιασµό από µία ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου, θυµίζει πως η ενάγουσα µπορεί ανά πάσα στιγµή να ανακαλέσει ή να προτιµήσει µια διακριτική οικονοµική συµφωνία που τη «γλιτώνει» από τη δηµόσια δίκη. Στην περίπτωση του Μπράιαντ, ο µπασκετµπολίστας είχε αναγνωρίσει πως υπήρξε σεξουαλική σχέση, αρνιόταν όµως ότι ήταν βιασµός. Στο τέλος, η ρεσεψιονίστ δέχθηκε να αποζηµιωθεί – µε άγνωστο ποσό – και δεν κατέθεσε ποτέ.

Οι δικηγόροι του Στρος-Καν επέµειναν χθες πως κανένας εκπρόσωπός του δεν έχει έρθει σε επαφή µε την Οφηλία, ούτε µε την οικογένειά της. Σύµφωνα πάντως µε τον αµερικανικό Τύπο, µέλη της νοµικής οµάδας που υπερασπίζεται τον DSK, αλλά και της ιδιωτικής εταιρείας πληροφοριών Guidepost Solutions που έχει προσλάβει, βρίσκονται ήδη στη Γουινέα µε δύο αποστολές: Κατ’ αρχάς, να κοσκινίσουν τοπαρελθόν της – η µουσουλµάνα και αναλφάβητη Οφηλία, µέλος της εθνότητας των Φουλάνι, γεννήθηκε, µεγάλωσε και ζούσε τουλάχιστον έως τα 17 της, όταν πέθανε από κάποια ασθένεια ο άνδρας τον οποίο είχε παντρευτεί στα 15 και µε τον οποίο απέκτησε τη 16χρονη σήµερα κόρη της, στο χωριουδάκι Τσιακουλέ, εννέα ώρες µε το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα Κόνακρι. Κι έπειτα, να µιλήσουν στην οικογένειά της και να την πείσουν πως θα ήταν προς το συµφέρον όλων «να τα βρουν διακριτικά».

4444

Οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν επισήμαναν ότι έχουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να πλήξουν καίρια την αξιοπιστία της καμαριέρας, η οποία κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για απόπειρα βιασμού.

Με επιστολή τους στις εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν, οι δικηγόροι του Στρος-Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπεν Μπράφμαν, κάνουν λόγο για διαρροή πληροφοριών για την υπόθεση από την αστυνομία της Νέας Υόρκης και εκφράζουν την ανησυχία τους για το δικαίωμα του πελάτη τους σε δίκαιη δίκη.

Στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι αν ήθελαν να τροφοδοτήσουν κι αυτοί από την πλευρά τους τα μέσα ενημέρωσης με πληροφορίες θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία τα οποία, όπως επισημαίνουν, θα έπλητταν σημαντικά την αξιοπιστία της καμαριέρας και ζητούν από τις δικαστικές αρχές να χρησιμοποιήσουν κάθε κατάλληλο μέσο για να σταματήσουν οι διαρροές.

28/05/2011

Από το fimotro.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να πιστέψει στην υπόθεση της απόπειρας βιασμού, σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, όπως αυτή παρουσιάστηκε αρχικά, σύμφωνα με το ρωσικό…πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα ήταν όπως αυτό, στον αέρα, όπως παρουσιάστηκε από την αρχή», δήλωσε σε ρώσους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού σε βάρος του γάλλου αξιωματούχου.

«Δεν μπορώ να αξιολογήσω τα πολιτικά παρασκήνια (της υπόθεσης) και προπάντων δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας δεν διευκρίνισε τι εννοεί με το «πολιτικά παρασκήνια», καθώς ο Ντομινίκ Στρος-Καν θεωρείτο φαβορί της γαλλικής Αριστεράς για τις προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2012.

Σχόλιο: Η υπόθεση του DSK μας λέει ένα πράγμα: όσοι βρίσκονται σε πολιτική «κούρσα» για κάποιο μεγάλο αξίωμα, πρέπει να προσέχουν. 

Advertisements

Posted May 19, 2011 by bmplefour in D. Strauss Kahn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: