Stop Payment. Στάση Πληρωμών.   Leave a comment

Stop Payment.

Στάση Πληρωμών.

24/05/2011

Αν η Ελλάδα δεν πάρει την 5η δόση θα κάνει στάση πληρωμών.

Αυτό δήλωσε ο κ Παπακωνσταντίνου στον ΣΚΑΙ χθες 23/05/2011.

Την γνώμη μου την έχω γράψει για τον κύριο Παπακωνσταντίνου. Θα τον έδιωχνα μαζί με τους συμβούλους του. Αλλά εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ νεοέλληνα.

Είσαι αργόστροφος νεοέλληνα. Θέλεις πολύ χρόνο για να καταλάβεις αν κάποιοι είναι ικανοί ή όχι και σου αρέσουν τα παραμύθια. Φαντασιώσεις άνευ ουσίας.  Διότι αν μπορείς να κάνεις ότι κάνει ο Ντι Καπριο στο Inception πάει καλά, αλλά αν δεν μπορείς, δεν έχει νόημα.  

Reality. Δηλαδή πραγματικότητα.

Θα κάνει Στάση πληρωμών η Ελλάδα; Η αδρεναλίνη αρχίζει και ανεβαίνει. Αν κάνει αυτή θα γίνει το 2ο εξάμηνο του 2011. 2008 – 2011 3 χρόνια.

Παπακωνσταντίνου, Παπαθανασίου, Αλογοσκούφης, Χριστοδουλάκης, Παπαντωνίου. Όλοι αυτοί έχουν ευθύνη. Είναι ή ήταν Υπουργοί Οικονομικών. Σπατάλησαν τον χρόνο.

Είσαι αργόστροφος Νεοέλληνα. Αν έπαιζες πόκερ θα ήσουν χαμένος. Στο πόκερ αν το φύλο δεν είναι καλό το αλλάζεις όσο ποιο γρήγορα μπορείς. Κάνε αλλαγές προσώπων νεοέλληνα εμπιστέψου τον «Θεό της Ελλάδος».  Κάποια στιγμή θα σου έρθουν και τα σωστά φύλα για να ποντάρεις πολλά και να βγάλεις πολλά.

Ο Παπακωνσταντίνου πάντως το παίζει καλά το παιχνίδι. Στην ερώτηση γιατί δεν παραιτείται, θυμάστε την προηγούμενη δήλωση που είχε κάνει πάλι στον ΣΚΑΙ 24/05/2010, απάντησε: «… Και να παραιτηθώ τι θα αλλάξει;….».

Δε μπορώ να μην γελάσω. Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα: Α)να έρθει κάποιος ποιο έξυπνος και ενεργητικός από τον Παπακωνσταντίνου και τους συμβούλους του. Β)να έρθει κάποιος ίδιας ποιότητας υπουργός Γ)να έρθει κάποιος χειρότερος.

Η πιθανότητες σου λένε νεοέλληνα, ότι πρέπει να πεις στον Παπακωνσταντίνου, ότι πρέπει να παραιτηθεί. Να μας αδειάσει την γωνιά. 

Σε μια τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο για την Ελλάδα, ο ΓΑΠ και οι υπόλοιποι βγήκαν το 2009 και έλεγαν λεφτά υπάρχουν. Λεφτά με το τσουβάλι. Έγκλημα. Ήξεραν την Οικονομική κατάσταση της χώρας. Δεν έχουν άλλοθι.  Χάθηκαν 18 μήνες. Ο λόγος που έγιναν οι εκλογές ήταν η Κακή κατάσταση της Οικονομίας. Ο Κώστας Καραμανλής αυτή την αιτία επικαλέστηκε. Έγκλημα να βγεις στο μπαλκόνι και να λες: λεφτά υπάρχουν.

Αλήθεια γιατί ο ΓΑΠ και οι υπόλοιποι, αναγκάστηκαν να πουν τόσα ψέματα;  Φοβήθηκαν ότι δε θα εκλεγούν; Ότι δε θα πάρουν την εξουσία; Τόσο πολύ αριβίστες ήταν; Όποτε σκέφτηκαν, ότι όσο περισσότερο ψέμα και λαϊκισμός, τόσο το καλύτερο;  Στις επόμενες εκλογές πρέπει να τιμωρηθούν.

Δεν είναι σε θέση να καθαρίσουν το Μητρώο της Ελλάδος. Μετά από 18 μήνες και την δήλωση, ότι χωρίς την 5η δόση το κράτος θα κηρύξει στάση πληρωμών, είναι προφανές ότι δε κάνουν.

Και ο ποιο άσχετος, ένας άνεργος, ένας άστεγος, ένας αλήτης, μπορεί να πει αυτά που είπε τόσο καιρό ο Παπακωνσταντίνου και οι Σύμβουλοι του. Ξεπούλημα περιουσίας, όλοι μπορούν να κάνουν. 

Έσοδα – Έξοδα = 0. Βρες το μηδέν νεοέλληνα για να σωθείς.

25/05/2011

Ο Κώστας Καραμανλής αμαύρωσε το Μητρώο της Ελλάδος και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ανήμπορος, αδύναμος να το καθαρίσει.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο ο Παπακωνσταντίνου να δηλώνει στον ΣΚΑΙ, ότι αν δεν πάρει η Ελλάδα την 5η δόση, θα πάει σε στάση πληρωμών. 

Η Ελλάδα θα πάει σε στάση πληρωμών χωρίς ούτε 11 πολιτικοί που διατέλεσαν Υπουργοί ή πρωθυπουργοί να έχουν πάει φυλακή από το 1974 μέχρι σήμερα – 2011. Αυτό είναι Τραγωδία. Όλοι μπορούν να πάνε φυλακή εκτός από αυτούς.

Σήμερα επίσης 25/05 η Μαρία Δαμανάκη έκανε δηλώσεις: «Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά.

Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».

Μετά τον Παπακωνσταντίνου, ήρθε και η Δαμανάκη.

Διακρίνω έναν εκβιασμό από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αν προσθέσω και την δήλωση του Λοβέρδου: δε θα πάμε σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν επαρκούν τα χρήματα και θα χρεοκοπούσαμε.

Όλοι αυτοί, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Το αν θα μείνει ή θα βγει η Ελλάδα από την Ζώνη του Ευρώ είναι μια πολύπλοκη υπόθεση και έχει σχέση με υψηλές σφαίρες εξουσίας.

Advertisements

Posted May 24, 2011 by bmplefour in Greek Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: