15 M   Leave a comment

15 M

Και ξαφνικά πρόεκυψε ένα κίνημα στην Ισπανία διαφορετικό από τα άλλα. Είναι ειρηνικό. Δεν δίνει καμία αφορμή στην Αστυνομία για να επέμβει και να χρησιμοποιήσει βία.

Είναι μαζικό και γίνεται από ανθρώπους που έχουν διάφορες κοινωνικές καταβολές, αρκεί όμως να σέβονται τους απλούς κανόνες.

Σήμερα 25/05  αυτό το κίνημα θέλουν και οι Έλληνες να το κάνουν κτήμα τους.

Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν όσοι συγκεντρωθούν στην πλατεία συντάγματος σεβαστούν τους νόμους, όπως έκαναν οι Ισπανοί. 

Που θα πάει το 15 Μ; Εξαρτάται αν θα ακολουθησουν και άλλες χώρες της ΕΕ. Ιταλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Γερμανία κλπ.

Η ΕΕ θέλει ενοποιήσει. Το έχω γράψει πολλές φορές. Αυτό το ζήτημα πρέπει να το χειριστούν οι Πολιτικοί. Έχουν τα πνευμονια;

Το να συζητά σήμερα κάποιος, ποια χώρα της Ευρωζώνης θα βγει από το Ευρώ, είναι ότι ποιο ηλίθιο ακούγετε ιστορικά.

Η ιστορική ανάγκη, επιβάλει Ενοποίηση.  Μεγάλο ρόλο παίζει πως σκέπτονται οι Γερμανοί. Αν έχουν την σωστή ισορροπία και την στρατηγική σκέψη.

25/05/2011

Από Ελευθεροτυπία

Ζητάμε να «ξυπνήσει ολόκληρη η Ευρώπη» και σε καμιά περίπτωση «δεν κάνουμε ησυχία για… να μην ξυπνήσουμε τους Ελληνες», δηλώνουν στην «Ε» μέλη του κινήματος «15 Μ», που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις στην Ισπανία, αλλά και δημοσιογράφοι της «El Pais», διαψεύδοντας αναφορές των ελληνικών ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι με εμπνευσμένα συνθήματα οι Ισπανοί χλευάζουν την ελληνική απάθεια στην πολιτική κρίση.

Αντιθέτως, φαίνεται ότι η Ελλάδα μάλλον… εμπνέει τους Ισπανούς, καθώς στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης ακούγεται το σύνθημα: «Γάλλοι και Ελληνες μάχονται, οι Ισπανοί κερδίζουν στο ποδόσφαιρο». Για το κεντρικό τους σύνθημα «Pueblos de Europa – Levantaos», μέλη του «15 Μ» (από την 15η Μαΐου), υποστηρίζουν ότι είναι η ισπανική εκδοχή του «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε», που είδαν σε ελληνικά πανό στην Ακρόπολη.

«Γιατί να λέμε κάτι τέτοιο για τους Ελληνες; Τα προβλήματά σας είναι και δικά μας προβλήματα. Εμείς τους θέλουμε μαζί μας, γιατί ζητάμε αληθινή δημοκρατία και ζητάμε να κινητοποιηθεί ολόκληρη η Ευρώπη για να πετύχουμε κάτι σπουδαίο, κάτι μεγάλο», μας λέει η Μπεατρίτσε Πέρες, φοιτήτρια και μέλος του κινήματος «15 Μ» που μας μιλά ενώ βρίσκεται στην Πουέρτα ντελ Σολ.

Το «σύνθημα»

«Ποτέ δεν ακούσαμε το σύνθημα “Κάντε ησυχία… να μην ξυπνήσουμε τους Ελληνες από τους διαδηλωτές”», λέει στην «Ε» ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Νέλσον της «El Pais», που καλύπτει εθνικά θέματα και τις διαδηλώσεις στη Μαδρίτη. Και εξηγεί: «Ούτε εγώ ούτε συνάδελφοί μου της “El Pais”, που καλύπτουν τις διαδηλώσεις (και σε άλλες πόλεις) ακούσαμε τέτοιο σύνθημα, μαζικά τουλάχιστον. Προφανώς και δεν μπορούμε να απορρίψουμε την περίπτωση να το φώναξε… ένας διαδηλωτής, αλλά να ξέρετε ότι τίποτε σχετικό δεν αναφέρεται στα ισπανικά ΜΜΕ».

Ο 35χρονος μαδριλένος Χάιμε Τολεδάνο, που εργάζεται ως βοηθός παραγωγού σε σίριαλ για την ισπανική τηλεόραση, υποστηρίζει ότι οι διαδηλωτές εάν τα βάζουν με κάποιον είναι με τις κυβερνήσεις και την απληστία και όχι τους γείτονες λαούς. «Δεν υπήρχε σύνθημα για τους Ελληνες», λέει στην «Ε» και για να… είναι κατοχυρωμένος μάς δίνει και την ιστοσελίδα http://www.democraciarealya.es/?page_id=356, στην οποία αναφέρονται δεκάδες συνθήματα των διαδηλωτών, αλλά κανένα για «Ελληνες που κοιμούνται».

Σύντροφοί του από την πλατεία επισημαίνουν ότι πολλά συνθήματα ακούγονται για την Ισλανδία, καθώς η χώρα θεωρείται μοντέλο, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τα χρέη της. Και αναφέρουν χαρακτηριστικά το σύνθημα: «Οταν μεγαλώσω θέλω να γίνω… Ισλανδός». *

4444

Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, όλες μαζί είναι το 6% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Όμως αν γίνουν τα σωστά βήματα. Ως Ευρωπαίοι πλέον και όχι απλώς ως εταίροι, τότε όλη η εικόνα αλλάζει.

Η ιστορία θα καταδικάσει όσους δουν την όλη υπόθεση με μικροσυμφέροντα. Ως τοπικοί εταίροι και όχι ως Ευρωπαίοι. Νομίζω ότι έχετε πρόβλημα σκέψης και δεν ξέρετε καθόλου ιστορία.

Πολύ θα ήθελα να έχω Γερμανούς Εφοριακούς που είναι αδέκαστοι.  Κανένας μισθωτός δε θέλει να πληρώνει Έμμεσους Φόρους που έχουν φτάσει στο «Θεό» λόγο ανικανότητας του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κάθε εταίρος της Ευρωζώνης έχει τα υπέρ και τα κατά. Με την δημιουργία του Ευρώ γίνατε ομάδα και πρέπει να παίξετε ως ομάδα. ‘Η εγώ είμαι πολύ έξυπνος ή εσείς είστε χαζοί.

26/05/2011

«Estamos aqui».

Οι Έλληνες χθες νίκησαν. Έκαναν μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ειρηνική και με πολύ θετική ενέργεια.

Έδωσαν μια απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι του Καναπέ. Υπάρχει μια προπαγάνδα στο ζήτημα αυτό.

Οι Νεοέλληνες μπορούν να μαζευτούν και αφού συμφωνήσουν στα βασικά, να προχωρήσουν. Βήμα Βήμα. Χωρίς έκτροπα.

Με βάση όσα γράφει η εφημερίδα, υπήρξε και αμηχανία: και τώρα τι; Ωραία μαζευτήκαμε και φωνάξαμε και ήμασταν ειρηνικοί, το ερώτημα είναι πως θα προχωρήσουμε;

Είναι φανερό ότι υπάρχει μεγάλη κρίση στο πολιτικό σύστημα και γενικότερα στο σύστημα που δημιούργησε η μεταπολίτευση του 1974. Το να προχωρήσουν οι Νεοέλληνες είναι εύκολο. Πολύ εύκολο.

Το πρώτο ερώτημα είναι: πόσοι πολιτικοί που έχουν κλέψει Δημόσιο Χρήμα, θα πάνε φυλακή; Βασικό βήμα. Ο νόμος περί Ευθηνής Υπουργών – ο κατάπτυστος που δημιουργήθηκε από Βενιζέλο – Παυλόπουλο – να καταργηθεί. Όλες οι υποθέσεις θα δικάζονται από Δικαστές. Τέρμα η κοροϊδία.

Δεύτερο Βήμα, να γίνει δημοψήφισμα για το ΑΣΕΠ στις επόμενες εκλογές. Όσοι θα μπαίνουν στο Δημόσιο Τομέα θα περνούν από ΑΣΕΠ. Τέρμα τα παράθυρα και οι πόρτες. Αυστηρό ΑΣΕΠ. Αυτό ήταν και το πολιτικό λάθος του Πεπονη όταν έφτιαξε το ΑΣΕΠ, έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα στις επόμενες εκλογές. Όταν οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, σταματά η πολύ μεγάλη επιρροή του Κομματικού Κατεστημένου. Μπαίνει οξυγόνο. Ο Δημόσιος Υπάλληλος θα ξέρει ότι μπήκε με διαγωνισμό και όχι με ρουσφέτι.

4444

Μεγάλος ντόρος γίνεται για τα κινητά τηλέφωνα. Ότι δεν λειτουργούσαν από την Πλατεία συντάγματος. Φυσικά αυτό αν αληθεύει πρόκειται για παρέμβαση της Κυβέρνησης, διότι δεν γίνεται να μην λειτουργούν τα κινητά όλα μαζί μια ηλιόλουστη μέρα και χωρίς άλλα φυσικά φαινόμενα. Η χθεσινή μέρα ήταν ιδανική.

4444

Ο λόγος που βάζω την παρακάτω είδηση είναι σαφής. Να δείξω πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.

Η οικονομική κρίση τσακίζει κόσμο. Όσο ποιο γρήγορα υπάρξει ισορροπία, τόσο το καλύτερο. Έσοδα – Έξοδα = 0. Βρείτε Ισορροπία. Δεν μπορείτε να δημιουργείτε ελλείμματα.

Από Newscode.gr

Απαγχονισμένος βρέθηκε σήμερα το πρωί, 52χρονος επιχειρηματίας στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο. Τον αυτόχειρα βρήκε ο αδερφός του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αιτία ήταν τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και τα οποία τον ανάγκασαν να δώσει τέλος, μέσα στην επιχείρηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόχειρας, που ασχολείτο με αλουνιμοκατασκευές, δεν έδειχνε σε κανέναν το πρόβλημα που τον απασχολούσε. Οι συγχωριανοί του τον χαρακτηρίζουν ως έναν σοβαρό οικογενειάρχη με καλές κοινωνικές σχέσεις και κάποιοι κάνουν λόγο για τεράστια οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε μοναχός του και προσπαθούσε να μην τα μεταφέρει στη σύζυγο και τον 22χρονο γιο του.

Η αστυνομία ερευνά τα αίτια που οδήγησαν τον άτυχο άντρα στην συγκεκριμένη απόφαση.

Από Ελευθεροτυπία.

«Estamos aqui», δηλαδή «είμαστε εδώ» στα ισπανικά, φώναζαν χθες το απόγευμα χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες, που κατέκλυσαν στην κυριολεξία την πλατεία Συντάγματος.

Η φήμη και μόνο από την Ιβηρική χερσόνησο, πως οι εκεί διαδηλωτές φώναζαν «ησυχία, γιατί οι Ελληνες κοιμούνται» αρκούσε για να σηκωθούν πολλά πανό που έγραφαν: «Ξυπνήσαμε». Χωρίς κομματικό ή συνδικαλιστικό καπέλωμα, περισσότεροι από 20 χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους στο Μνημόνιο και τα νέα κυβερνητικά μέτρα.

Ολες οι ηλικίες βρίσκονταν εκεί. Εμπνευσμένοι από το κίνημα των Ισπανών «15-Μ» (επειδή εκεί όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 15ης Μαΐου), που οργανώθηκε και συσπειρώθηκε μέσω του Facebook, έτσι και εδώ, δόθηκε το ραντεβού με σύνθημα «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα». Το κάλεσμα έκανε έκανε λόγο για ειρηνική διαδήλωση. Ετσι και έγινε.

Ηδη από τις 18.00, όπως είχε ανακοινωθεί, περισσότεροι από 1.500 πολίτες βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος και απλώς περίμεναν. Περίπου μία ώρα μετά, το αδιαχώρητο επικρατούσε. Μικρά παιδιά με τους γονείς τους.

Αλλοι με τα κατοικίδιά τους, πολλές παρέες, πολλά ζευγάρια, μοναχικοί, οι γνωστοί γραφικοί κ.ά. Οσο η ώρα περνούσε, ολοένα και περισσότεροι πολίτες έφταναν.

Παρόλο που πολλές ήταν οι αναφορές στους Ισπανούς, δεν ήταν αυτοί οι αποδέκτες των μαζικών και ηχηρών συνθημάτων, όπως «κλέφτες», «προδότες», «πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω», πολλά «ουστ», πολλές μούντζες προς το Κοινοβούλιο, καθώς και ιδιαίτερα υβριστικά συνθήματα προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Μπροστά από τη Βουλή είχε σηκωθεί και ένα τεράστιο πανό, μέχρι πρότινος βρισκόταν έξω από την ισπανική πρεσβεία με ισπανικές και ελληνικές σημαίες και έγραφε: «Estamos despiertos! Que hora es? Ya es hora de que se vayan!», που σημαίνει «Ξυπνήσαμε! Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν!». Δίπλα υπήρχε ένα πανό που έγραφε μόνον «ουστ»…..

…….Υπήρχε οργή. Υπήρχε όμως και αμηχανία. «Τι κάνουμε τώρα;», «Πώς προχωράμε;». Αρκετός κόσμος δεν είχε ξανακατεβεί καν σε διαδήλωση. Τα περισσότερα, αν όχι όλα, συνθήματα είχαν μόνο καταγγελτικό χαρακτήρα.

Η αμηχανία πάντως εκφράστηκε και σε πολλά ενδύματα πολιτών, με πιο χαρακτηριστικό κοντομάνικο που έγραφε: «Η καμαριέρα αντιστάθηκε. Εμείς τι κάνουμε;».

Στο κάλεσμα των αγανακτισμένων ανταποκρίθηκαν άμεσα χιλιάδες πολίτες.

Αντίστοιχες κινήσεις αγανακτισμένων πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Φλώρινα, Ζάκυνθο, Αρτα, Καβάλα, Πτολεμαΐδα, Σύρο, Καστοριά, Ναύπλιο, Χανιά, Ξάνθη, Χαλκίδα, Σέρρες, Κομοτηνή, Λαμία, Ρόδο, Ιεράπετρα, Καρδίτσα, Κεφαλονιά, Σάμο, Σητεία, Γιαννιτσά, Πρέβεζα, Καλαμάτα, Χίο, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη και Ηράκλειο. Μέχρι αργά το βράδυ, κανείς από το Σύνταγμα δεν είχε φύγει. Πολλοί φώναζαν «venceremos». Θα νικήσουμε, δηλαδή…

* Λάρισα: Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, περίπου 600 άτομα, κυρίως νέοι, ντυμένοι με μαύρα ρούχα πραγματοποίησαν σιωπηλή διαμαρτυρία.

* Ηράκλειο: Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση στο Ηράκλειο, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, υπό τους ήχους της μουσικής του Ν. Ξυλούρη, να διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής.

* Χανιά: Στην πλατεία Αγοράς των Χανίων, πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας το σύνθημα «Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά».

* Βόλος: Στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πάνω από 3.000 πολίτες έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

* Λαμία: Χωρίς πανό, χωρίς ξύλινους λόγους, χωρίς κομματικά τσιτάτα περίπου 500 Λαμιώτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας σε μια αυθόρμητη διαμαρτυρία.

* Ιωάννινα: Πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν αργά το βράδυ, για τη συναυλία των Deep Purple.

27/05/2011

Χθες έβρεχε αλλά η Πλατεία Συντάγματος ήταν πάλι γεμάτη ανθρώπους.

Οι ανοικτές Ομπρέλες έδωσαν μια ωραία αισθητική στην Εικόνα. Μου θύμισαν μια σκηνή απ το Βλέμμα του Οδυσσέα του Αγγελόπουλου.

Οι Νεοέλληνες επιμένουν. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι όσοι προσπάθησαν να καπηλευτούν το κίνημα, σηκώνοντας κάποιο Κομματικό Πανό, βρήκαν μεγάλη αντίσταση.

Επίσης πολλοί Μεγαλοδημοσιογραφοι θέλουν να καπηλευτούν το κίνημα.

Σήμερα πάλι οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να πάει στην πλατεία.

30/05/2011

Πάνω από 100.000 συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα την Κυριακή.

Οι Νεοέλληνες δείχνουν παλμό. Ταυτόχρονα εμφανίζονται και τα πρώτα σημάδια από το υπάρχων πολιτικό σύστημα. Διαβάσατε ή ακούσατε τις δηλώσεις του Πάγκαλου.

Η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τους παλιούς πολιτικούς όπως είναι ο κ Πάγκαλος. Οι παλιοί πολιτικοί βέβαια θα αντισταθούν, να είστε σίγουροι. Εδώ έχουν φτιάξει ένα περίτεχνο πλαίσιο ατιμωρησίας από το 1974 και μετά. Η εξουσία είναι γλυκιά και όταν υπάρχει και ατιμωρησία ποιο γλυκιά. Ξέρεις τι είναι να κλέβεις και να μη σε τιμωρεί κανένας;

Ένα κύριο αίτημα για όλους όσους πάνε στο Σύνταγμα, είναι η κατάργηση του κατάπτυστου Νόμου Περί ευθύνης υπουργών. Όπως στην Ευρώπη, έτσι πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Δηλαδή τι ξεχωριστό έχουν οι Νεοέλληνες πολιτικοί;

Από το 1974 μέχρι σήμερα κυβέρνησαν ισχυρές αυτοδύναμες Κυβερνήσεις. Το αποτέλεσμα το βιώνουμε όλοι σήμερα.  Γίναμε οι πρεζάκηδες της Ευρωζώνης. Χωρίς την 5η δόση «πεθαίνουμε», σύμφωνα και με την Δαμανάκη και Παπακωνσταντίνου και άλλων.

Να αλλάξει και ο εκλογικός νόμος προς άμεση δημοκρατία. Δεν μπορούν να κυβερνάνε τα σουργελα. Να διατηρηθεί το πλαφόν του 3% και να γίνει ποιο αναλογικός.

Πάνω από 100.000 άνθρωποι. Μεγάλο νούμερο.

31/05/2011

Τελικά πόσοι ήταν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα την Κυριακή; 20.000 όπως ισχυρίστηκε γνωστό κανάλι ή πολύ περισσότεροι; Εγώ πιστεύω ότι σίγουρα ήταν πάνω από 36.000.

Εγώ δεν έχω λογαριασμό στο Facebook αυτό είναι γνωστό και ούτε πρόκειται να ανοίξω, όσο δεν πληροί τα κριτήρια. Άλλωστε το έχει πει και ο Πέτρος εδώ και καιρό σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του.

Από nonews-NEWS

Ευρεία επίθεση εξαπέλυσαν οι “Αγανακτισμένοι Πολίτες” στην σελίδα του MEGA channel στο Facebook. Αιτία της επίθεσης ήταν η περιγραφή του μεγάλου καναλιού πως η… χθεσινή διαδήλωση στο Σύνταγμα συμμετείχαν 20.000 άτομα, προφανώς πολύ λιγότερα και από τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις που έκανα λόγο για 80.000 χιλιάδες, ενώ άλλοι έκαναν ακόμη και για 100!

Μερικά από τα σχόλια διαγράφηκαν από τη σελίδα, προκαλώντας έτσι νέο κύμα αγανάκτησης από χρήστες του facebook, οι οποίοι κατηγορούσαν τους διαχειριστές για λογοκρισία μέχρι που η σελίδα “έπεσε”.

Λίγο πριν όμως η σελίδα του MEGA επανεμφανίστηκε με το μήνυμα “Η fan page του Megatv στο Facebook απενεργοποιήθηκε προσωρινά λόγω ανακοίνωσης του Facebook για οριστική διαγραφή επειδή περιείχε σχόλια υβριστικού χαρακτήρα. Το MEGA φιλοξενεί όλες τι απόψεις αρκεί τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.”

Φυσικά αυτή η ανακοίνωση έχει προκαλέσει όργια σχολίων, αφού οι αγανακτισμένοι συνεχίζουν να μιλούν για αποκρατικοποίηση του Mega, ενώ καλούν άλλους χρήστες να κάνουν μαζικά report της σελίδας μέχρι να την “ρίξουν”.

Ένας χρήστης του κοινωνικού δικτύου σχολιάζει… “Δύο χιλιάδες βρισιές για εσάς, φανταστείτε τι λένε για εσάς σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό”.
mediasoup

01/06/2011

Βλέπω στην τηλεόραση μέλη από τους εξοργισμένους διαδηλωτές να λένε: θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε στο Σύνταγμα μέχρι να φύγουν αυτοί. Εννοούν τους συγκεκριμένους πολιτικούς. Αυτό σημαίνει πρόωρες εκλογές χωρίς να παίρνει μπόνους 50 βουλευτές το πρώτο κόμμα. Πόσοι από τους βουλευτές που έχει το ΠΑΣΟΚ, δε θα ήταν βουλευτές χωρίς αυτό το μπόνους;

Όλοι αυτοί οι πολιτικοί που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και τα παπαγαλάκια τους, ξεχνανε να απαντήσουν σε ένα από τα βασικά ερωτήματα που θέτουν οι εξοργισμένοι: Άμεση Δημοκρατία.

Μόνο όταν ένας εκλογικός νόμος πλησιάζει στην απλή αναλογική, υπάρχει προσέγγιση της Άμεσης Δημοκρατίας. Οι Κομματικές Μήτρες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχουν γίνει καθεστώς.

Οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 1974 μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ανάμεσα μας, λες και είναι οι πεφωτισμένοι, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ούτε ένας από αυτούς δεν έχει πάει φυλακή για κακούργημα κι ας η χώρα έχει «πέσει» στην οικονομική πρέζα. Η Ελλάδα έχει εξελιχτεί σε οικονομικό πρεζόνι άνευ προηγούμενο. Ο ΓΑΠ όλος περηφάνια μας ανήγγειλε ότι πήραμε το μεγαλύτερο πακέτο. 110 δις ευρώ.

4444

Άκουσα και το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για το περιστατικό με τους εξοργισμένους που έφτυναν τα αυτοκίνητα των βουλευτών, εχτες την τρίτη.

Αυτό που μου άρεσε είναι που τα ΜΑΤ έκαναν έναν διάδρομο. Κανένας δεν ενοχλούσε τα ΜΑΤ, όλοι περίμεναν υπομονετικά  να βγουν τα αυτοκίνητα από τον διάδρομο και μετά έφτυναν. Την άποψη μου την έχω γράψει. Αν οι συγκεντρωμένοι αποφύγουν τις πράξεις βίας, όσο αγανακτισμένοι κι αν είναι, θα είναι μια κατάκτηση.

Πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Ευτυχώς τα ΜΑΤ δείχνουν το καλό τους πρόσωπο και την ψυχραιμία τους. Αυτό συμβάλει στην όλη κατάσταση.

Η αγανακτισμένοι πρέπει να αποκτήσουν συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Η πολιτική σκέψη είναι πάνω από όλα. Συνήθως όταν ένα πολιτικό κίνημα, πηγαίνει προς την βία εκφυλίζεται.

Στην Δημοκρατία κάνεις εκλογές ή δημοψήφισμα ή και τα 2 μαζί.

02/06/2011

Εγώ όπως γνωρίζεται δεν έχω πάει στο Σύνταγμα. Παρακολουθώ τηλεόραση και βλέπω διαδίκτυο.

Έτσι βλέπουμε και τους πρώτους εκπρόσωπους των Εξεγερμένων σύμφωνα με δηλώσεις τους.

Είδα την πανέμορφη Περσεφόνη. Διαβάζω το άρθρο του Ηλία Γ. Σεφέρογλου.

Τα πράγματα πάντα είναι απλά και στο τέλος γίνονται κυνικά.

Σε όλα τα κινήματα που γίνονται σημείο αναφοράς, συμμετέχουν πάντα χιλιάδες άνθρωποι και κάποιοι από όλους αυτούς, βρίσκουν το δρόμο τους προς την πολιτική δράση και την ανέλιξη τους στην εξουσία που διαμορφώνεται.  Διότι μην ακούτε τους Αναρχικούς και αυτά που λένε για κοινωνίες χωρίς αρχή. Αυτά είναι βλακείες. Πάντα θα υπάρχουν αρχηγοί να ασκούν διοίκηση. Απλά οι έξυπνοι άνθρωποι βάζουν δικλίδες ασφαλείας. Αυτό εξυπηρετεί και η ανωνυμία στα blogs.

Το ζήτημα πάντα είναι, να έχεις κάτι να διαπραγματευτείς με τους άλλους πόλους εξουσίας.

Να θυμάσαι αναγνώστη ότι το πολίτευμα που αγαπώ είναι η Δημοκρατία.

Είναι φυσιολογικό να βλέπουμε άτομα από τα χιλιάδες που πάνε στο Σύνταγμα στην τηλεόραση. Όποιος από αυτούς έχει δομημένη σκέψη και έχει κάτι να πει θα παίξει ρόλο. Οι πολίτες θέλουν να δουν και να πληροφορηθούν. Διότι πέρα από τον Καταγγελτικο Λόγο, πρέπει να έχουν και βιώσιμες λύσεις.

Το κίνημα επίσης γίνεται Πανευρωπαϊκό, μάλιστα το Βοηθά και η σύμπτωση με τα μολυσμένα Αγγουράκια που χτύπησαν το Αμβούργο της Γερμανίας. «Πλάκα τους κάνει ο Θεός». Στην αρχή είπαν ότι ο Virus ξεκίνησε από την Ισπανία, αλλά τελικά ακόμα δεν έχουν σαφή εικόνα. Βιάστηκαν. Ήρθε και η Ρωσία και είπε: εγώ θα απαγορέψω τα λαχανικά από την Ευρωζώνη και βρέθηκαν όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι  στο ίδιο καζάνι.  Ενοποίηση της Ευρώπης. Αυτό βλέπω. Και όλα αυτά χάρη στην Ελλάδα!!!!

Σας κάνει πλάκα ο Θεός, από την μια τρίζει τα δόντια στους νεοέλληνες για το 2008 και από την άλλη προχωρα την Ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Ήρθε και ο Τρισε και έκανε την δήλωση του Καλοκαιριού: Μίλησε για Ευρωπαϊκό Υπουργείο Οικονομικών.

03/05/2011

Από την Γενιά των 700 ευρώ  του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ πάμε στην Γενιά των 500 ευρώ του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Πάντα οι Πασοκοι είχαν καλύτερη τεχνολογία.

Βία είναι και η Πείνα. Φωνάζουν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα.

Με τα μέτρα που παίρνει ο ΓΑΠ είναι σίγουρο ότι θα μειωθεί στην Ελλάδα το προσδόκιμο Ζωής για τους φτωχούς νεοέλληνες. Δε θα μπορείς να αγοράζεις φάρμακα, να κάνεις εξετάσεις και πολλά άλλα.

Οι «Νταβατζηδες» θα μπορούν πάντα να έχουν εργατικό προσωπικό, μια και οι Λαθρομετανάστες θα συνεχίσουν να έρχονται.

Άκουσα τον Χατζηνικολάου να λέει ότι ο Τζαβαρας είναι αθώος, σε ελεύθερη μετάφραση. Φυσικά και έχει λάθος, άλλος ένας εκπρόσωπος του συστήματος.  Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι συνένοχοι.

Διότι ήξεραν και σιωπούσαν. Διότι ήξεραν και ανέχτηκαν. Δεν ήταν βουλευτές, ήταν γλάστρες.

Θα μπορούσαν να δράσουν με βάση την Δημοκρατική τους συνείδηση και όχι ως Κομματόσκυλα. Η πολιτική  διαφθορά έπνιξε την Ελλάδα.Τι έχει προτεραιότητα; Η Ελλάδα ή η Κομματική γραμμή;

Στην ταινία ο Μισισιπής καίγεται στο τέλος ο Δήμαρχος κρεμιέται και αυτοκτονεί. Ο νεαρός πράκτορας του FBI ρωτά τον Τζιν Χάκμαν, την παλιοσειρα,  γιατί το έκανε; Αφού αυτός δεν είχε καμία ενεργή ανάμειξη. Ο μεγάλος Τζιν Χάκμαν απαντά: γιατί ήξερε.

Η Ελληνική αστική τάξη είναι  κουτοπόνηρη και διαφθαρμένη. Μικροαστική. Από τότε, από το σχέδιο Μάρσαλ. Ρωτήστε και τους Αμερικανούς. Ας οψετε η Ιστορική ανάγκη, αλλιώς δε θα έπαιρναν φράγκο, τόσο διαφθαρμένοι που ήταν. Αλλά αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

04/06/2011

«Αυτή τη φορά, γίναμε ένα με τον κόσμο. Άλλωστε, τραβάμε και εμείς το ίδιο λούκι… Αυτό που αισθάνονται οι διαδηλωτές για τους κυβερνώντες το αισθανόμαστε και εμείς. Απλά δεν μπορούμε να το εκφράσουμε». Αυτά είναι τα λόγια ενός αστυνομικού των ΜΑΤ ο οποίος εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων του, αποφάσισε να μιλήσει στο protothema.gr για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Σύνταγμα.

4444

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα.

Δεν πτωχεύσαμε εμείς, εσείς μας κλέψατε. 

Ένα από τα συνθήματα των Αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος.

Να γράψω επίσης ότι τα Ισπανικά αγγουράκια είναι τελικά αθώα. Άδικα τα κατηγόρησαν οι Γερμανοί για το βακτήριο E.Coli.

06/06/2011

Πάνω από 150.000 άνθρωποι ήταν σίγουρα στην Περιοχή του Συντάγματος. Μεγάλα νούμερα.

Από το Έθνος.

Φουντώνει και εξαπλώνεται το κίνημα των “Αγανακτισμένων”. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας από την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας πλημμύρισαν χθες το κέντρο της πρωτεύουσας, διαδηλώνοντας δυναμικά και με εντυπωσιακό παλμό κατά του μνημονίου, των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, της λιτότητας, της ανέχειας και της ανεργίας.

Η συγκέντρωση ξεπέρασε σε όγκο αυτήν της περασμένης Κυριακής, καθώς εκτιμάται πως οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν τις 100.000. Η λαοθάλασσα εκτεινόταν στη Λεωφόρο Αμαλίας, στις οδούς Ερμού, Φιλελλήνων, Σταδίου, Πανεπιστημίου και σε όλους τους γύρω δρόμους, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το Κοινοβούλιο.

Τα πανό πολλαπλασιάστηκαν και απέκτησαν περισσότερο πολιτικό περιεχόμενο με προτάσεις όπως: επιστροφή των κλεμμένων για να πληρωθεί το χρέος, κατάργηση βουλευτικής ασυλίας, κληρωτοί βουλευτές κατά 50% για δύο χρόνια, επιτροπή λογιστικού ελέγχου κ.ά……

Ηδη το κίνημα των “Αγανακτισμένων” εξαπλώνεται σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας με λαϊκές συνελεύσεις να πραγματοποιούνται σε πλατείες στη Νέα Σμύρνη, στου Ζωγράφου, στο Μπραχάμι, στον Κορυδαλλό, στο Περιστέρι, στον Βύρωνα, στον Πειραιά, στον Νέο Κόσμο, στη Νέα Ιωνία, στη Νίκαια και αλλού.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες που διαδηλώνουν, οργανώνονται ολοένα και περισσότερο. Οι σκηνές πάνω στην Πλατεία Συντάγματος πολλαπλασιάζονται, ενώ ολοένα και περισσότεροι πολίτες κάθε ηλικίας εγγράφονται στις διάφορες ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί και λειτουργούν.

Ενδεικτικό είναι πως χθες για πρώτη μέρα λειτούργησε μεγαφωνική εγκατάσταση στο Σύνταγμα, από όπου μια κοπέλα διάβαζε τα ψηφίσματα της λαϊκής συνέλευσης στους συγκεντρωμένους.

Οι “Αγανακτισμένοι” είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εν όψει και της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, χαρακτηρίζοντας στο ψήφισμά τους την ημέρα της κατάθεσής του “ημέρα τέλους της κυβέρνησης”.

Εκατοντάδες πολίτες πέρασαν χθες από τον πάγκο της γραμματείας όπου είχε στηθεί ένα κουτί για τις πολιτικές προτάσεις όσων ήθελαν να συνεισφέρουν στον διάλογο.

Πολλές ήταν και οι συμμετοχές και στην “τράπεζα χρόνου” που έχει στηθεί πάνω στην πλατεία με ανθρώπους κάθε ιδιότητας να προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες.

Ενδεικτικό της θέλησης του κόσμου να πάρει μέρος ήταν και η συμμετοχή του 77χρονου συνταξιούχου Θανάση Ερμέλη από τη Νίκαια σε ένα από τα χθεσινά θεατρικά δρώμενα. “Συμμετέχω γιατί μου κόψανε τη σύνταξη”, είπε στο “Εθνος”.

15/06/2011

Είναι κρίμα τα πλάνα που βλέπω στην Τηλεόραση για το Κίνημα των Αγανακτισμένων.

Κουκουλοφόροι πετανε πέτρες, μολότοφ και κάνουν ότι κάνουν πάντα.

Αντιεξουσιαστές, Αναρχικοί, Ακροδεξιοί και δε ξέρω ποιοι άλλοι είναι αυτοί που φορανε τις  κουκούλες, σε μια Ειρηνική διαδήλωση. Οι κουκουλοφόροι είναι παράσιτα. Ακάρεα. Πρέπει να περιοριστούν για το καλό της Ελληνικής Κοινωνίας.

Ακόμα να συλληφθουν οι Κουκουλοφόροι που έκαψαν τους Υπάλληλους της Marfin;

Χιλιάδες άνθρωποι σκληρά εργαζόμενοι, άνεργοι,  θα πληρώνουν φέσι στους κουκουλοφόρους;

Έχουμε νταβατζήδες και στις διαδηλώσεις; 

Εκεί που το κίνημα των Αγανακτισμένων πήγαινε ειρηνικά να βρει κάποια διέξοδο, ήρθε η βία. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Είναι απορίας άξιο, όλοι βλέπουν τους κουκουλοφόρους και κανένας δε τους συλλαμβάνει. Μια τρομερή αδράνεια, εσκεμμένη θα έλεγα. Αν εγώ ήμουν υπεύθυνος, θα τους είχα συλλάβει σε χρόνο dt και θα είχα και το video που φυσικά θα το έδινα στην δημοσιότητα. Εδώ έχουμε μια ειρηνική διαδήλωση δεν μπορούν να γίνονται όλα αυτά.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Posted May 25, 2011 by bmplefour in Spain

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: