Το Ελληνικό Πρόβλημα.   Leave a comment

Το Ελληνικό Πρόβλημα.

29/05/2011

Η ανακοίνωση των G8 από το Παρίσι για το Ελληνικό Πρόβλημα:

Να κάνει περισσότερα για να βγει από την κρίση ζητάει από την ελλάδα η Οµάδα των Οκτώ.

«πολλοί ηγέτες εξέφρασαν την άποψη πως η ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για τη µεταρρύθµιση του φορολογικού της συστήµατος και ότι πρέπει να συνεργαστεί µε το ∆ΝΤ σε αυτό το ζήτηµα», δήλωσε ο Τεστούρο Φουκουγιάµα, µέλος της ιαπωνικής αντιπροσωπείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ε.ε. Χέρµαν βαν Ρόµπαϊ (φωτογραφία) παρείχε διαβεβαιώσεις ότι η ευρώπη «δεν θα αφήσει το ευρώ να πέσει».

Σχόλιο: Περιμένω να δω πότε το Ελληνικό Φορολογικό σύστημα θα αναμορφωθεί και θα γίνει Ευρωπαϊκού επίπεδου. Πότε θα λειτουργήσει. Διότι οι έμμεσοι φόροι έχουν φτάσει στα ύψη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από τους εμέσους φόρους. Οι Έμμεσοι φόροι στραγγαλίζουν τους φτωχούς.

Η Τρόικα που έρχεται στην Ελλάδα τι ακριβώς κάνει; Τι κάνετε βρε παλικάρια; Κάνετε κάτι ουσιαστικό; Εδώ λεφτά δίνουν οι άλλοι.

Την κακή διακυβέρνηση την πληρώνουν πρώτα οι φτωχοί Νεοέλληνες και μετά όλοι υπόλοιποι.

Όταν ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει πάει στα ύψη, που θα τα βρει ο άλλος τα λεφτά; Όταν υπάρχει μαύρη εργασία; Πως θα πάει στον Γιατρό; Tο ΕΣΥ, αγοράζει δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές ποιο ακριβά.

Θέλω να δω έργο από την Τρόικα. Τους ανίκανους της Ελλάδος από το 1974 και μετά, τους έχουμε φάει στην μούρη τόσα χρόνια. Ψέμα στο Ψέμα. Πολιτικάντηδες με Π κεφαλαίο.

Να πω σε αυτούς που έχουν 20.000 ή 30.000 ευρώ και περιμένουν να πάρουν τα σπίτια των φτωχών, ανάλογα με τα διάφορα σενάρια, ότι δε θα πάρετε κανένα σπίτι φτωχού, γιατί αυτός θα το πουλήσει σε εταιρείες Real Estate που έχουν και την τεχνογνωσία.

Θα αγοράσουν όλο το τετράγωνο και θα φτιάξουν μετά ένα σύγχρονο συγκρότημα.

Στον Άσο θα μείνετε όλοι εσείς που έχετε 20.000 ή 30.000 ευρώ και περιμένετε σαν τα κοράκια να αγοράσετε τα σπίτια των φτωχών αν πάμε στην δραχμή.

Χώρια που με τον δείκτη εγκληματικότητας στα ύψη, έτσι και  σας μυριστούν ότι έχετε 20.000 ή 30.000 ευρώ, θα σας κλέψουν και θα γίνεται και εσείς φτωχοί.

Εγώ φτωχός είμαι. Αυτά τα γράφω για αυτούς που έχουν 20.000 ή 30.000 ευρώ και νομίζουν ότι τώρα με την κρίση, έγιναν πλούσιοι. 

30/05/2011

Από Καθημερινή.

Συμφωνία, η οποία θα οδηγήσει σε πρωτοφανή ξένη παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης διεθνούς εμπλοκής στη διαδικασία είσπραξης φόρων και ιδιωτικοποίησης κρατικών στοιχείων ενεργητικού, ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση νέων δανείων στήριξης προς την Αθήνα, διαπραγματεύονται Ευρωπαίοι ηγέτες, αναφέρει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Τimes.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, άνθρωποι πέριξ των διαπραγματεύσεων δήλωσαν ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει και κίνητρα, ώστε οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων να παρατείνουν οικειοθελώς το πρόγραμμα αποπληρωμής τους από την Ελλάδα, καθώς και για έναν ακόμα γύρο μέτρων λιτότητας.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν πως έως και το ήμισυ της νέας χρηματοδότησης ύψους 60 – 70 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα έως το τέλος του 2013 θα μπορούσε να προέλθει δίχως νέο δανεισμό.

Στο πλαίσιο του εξεταζόμενου προγράμματος, μεγάλο μέρος αυτής της χρηματοδότησης θα μπορούσε να προέλθει από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και από τις τροποποιήσεις στους όρους αποπληρωμής ιδιωτών κατόχων ομολόγων.

Οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα χρειάζονταν να δανείσουν επιπλέον 30 – 35 δισ. ευρώ, πέραν του δανείου των 110 δισ., που έχουν ήδη υποσχεθεί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της χώρας, που συμφωνήθηκε πέρυσι.

Αξιωματούχοι, ωστόσο, προειδοποίησαν πως σχεδόν κάθε στοιχείο του νέου πακέτου μπορεί να αντιμετωπίσει την αντίθεση τουλάχιστον μιας εκ των κυβερνήσεων και των θεσμών, που εμπλέκονται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.

Επιπρόσθετα, σημειώνουν οι Financial Τimes, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που θα μπορούσε να θεωρηθεί credit event – μια αλλαγή δηλαδή στους όρους, η οποία θα μπορούσε τεχνικά να χαρακτηριστεί χρεοκοπία.

Ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος, που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο, δήλωσε πως οι αντιρρήσεις της ΕΚΤ μπορούν να καμφθούν εάν ο επαναπρογραμματισμός του ελληνικού χρέους δομηθεί σωστά.

Παρά τα εμπόδια, οι πιέσεις εντείνονταν, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, λόγω της απειλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να μη χορηγήσει το δικό του μερίδιο της επόμενης δόσης του δανείου, εάν η Ελλάδα δεν δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις της χρηματοδότησης για τους επόμενους 12 μήνες.

Έτσι, για να επιστρέψει το ΔΝΤ, η νέα συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί έως την προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, στις 20 Ιουνίου, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Σχόλιο: Μεγάλη Διεθνής παρέμβαση. Συμφωνώ απόλυτα.

Η Δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια ήταν ένα πισωγύρισμα για την δημιουργία σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

Από τότε η Ελλάδα υποφέρει. Ρουσφέτι, Μπαξίσι και κάθε είδους κακή έννοια της Οθωμανικής διοίκησης έχει ριζώσει στην νεοελληνική κουλτούρα. Αυτά πρέπει να κοπούν. Να φτιαχτεί ένα πλαίσιο.

Η Τρόικα πρέπει να κάνει αυτό για το οποίο πληρώνετε: Να φτιάξει δηλαδή το πλαίσιο. Αν πρέπει να κόψει και «κο…υς» ανίκανων Πολιτικάντηδων και Δημοσίων υπαλλήλων, να το κάνει.

Θυμάμαι το σκάνδαλο του Κτηματολογίου και τον Μπαρνιε που αντί να κόψει «κο….υς» έκανε την πάπια. Φυσικά αυτό έγινε και σε ένα σωρό άλλα σκάνδαλα, οι κοινοτικοί επίτροποι δεν έκαναν την δουλειά τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Σας πληρώνουμε για να φτιάξετε το πλαίσιο στην Ελλάδα. 12 μήνες είναι υπέρ αρκετοί για ικανούς ανθρώπους. Μετά τους 12 μήνες αν δε τα καταφέρετε θα σας αλλάξουμε. Αν τα φύλα είναι κακά τα αλλάζεις. Μόνο οι νεοέλληνες είναι χαζοί.

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις ένα σωστό φορολογικό πλαίσιο και έναν αποτελεσματικό εισπρακτικό μηχανισμό;

Αν η συγκεκριμένοι άνθρωποι της Τρόικας δε τα καταφέρουν, θα στιγματιστούν ως ανίκανοι. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του ΓΑΠ, είναι ανίκανο και δε το λαμβάνουμε υπόψη μας.

Δε θα πληρώνω εγώ που είμαι φτωχός – άσχετα αν εμείς πληρώνουμε την Τρόικα!!!! –  Αυτά είναι «Ιστορικά χρήματα» – την ανικανότητα.  Ο Χρόνος τελειώνει και ζορίζει. Και ο χρόνος είναι πάντα μυστήριος για τον Άνθρωπο.

Και μη φοβάστε τις πρόωρες εκλογές. Η Ελλάδα δεν είναι Πορτογαλία ρωτήστε και τον Μπίσμαρκ!!!!

Advertisements

Posted May 29, 2011 by bmplefour in G8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: