Nuclear Power.   Leave a comment

Nuclear Power.

Το έχω γράψει πολλές φορές: η Πυρηνική Ενέργεια είναι για τους Σοβαρούς.

Έχει πολλά οφέλη, τεράστια γνώση, αλλά θέλει σοβαρούς ανθρώπους. Που να δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες και να είναι σε θέση να πάρουν αποφάσεις.

Όσοι δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια, παρακαλώ θερμά, να μη ασχοληθούν διότι η Πυρηνική Ενέργεια τιμωρεί τους αλαζόνες.

Στην Πυρηνική Ενέργεια ισχύει αυτό που είπε ο Κομφούκιος: οι λέξεις έχουν το νόημα τους και δε το χάνουν.

Ή είσαι αξιόπιστος ή δεν είσαι; Ή έχεις καλύψει όλες τις παραμέτρους ή όχι; Έχεις βρει και έχεις απαντήσει σε κάθε απορία και σε κάθε ερώτημα που έχει διατυπωθεί από άτομο ή από επιστημονική εργασία. Αυτό είναι γνώση κυρίες και κύριοι. Τέτοιο σύστημα δεν είδα ούτε το 1986, ούτε το 2011.

Πρέπει να είμαι πολύ προχωρημένο ον, αν κρίνω ότι τα κριτήρια που εγώ βάζω δε ταιριάζουν με τα δικά σας.

Να ξέρετε ότι όποιος ασχοληθεί σωστά με την Πυρηνική Ενέργεια, στο τέλος παίρνει ένα βραβείο γνώσης.

Βραβείο υπεροχής για να το κάνω ποιο πρακτικό.

30/04/2011

Από Zougla.gr

Η Γερμανία, που γίνεται η πρώτη μεγάλη βιομηχανική δύναμη που εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια, ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να κλείσει τους τελευταίους αντιδραστήρες της έως το 2022.

Η μεγάλη πλειονότητα των 17 γερμανικών αντιδραστήρων θα τεθεί εκτός λειτουργίας μέχρι το τέλος του 2021, και οι τρεις τελευταίοι, οι πιο σύγχρονοι, θα λειτουργούν μέχρι το 2022 το αργότερο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «μη αναστρέψιμη».

Η Γερμανία διαθέτει 17 αντιδραστήρες στο έδαφός της, μεταξύ των οποίων 8 δεν είναι πλέον συνδεδεμένοι με το δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι 8 αυτοί αντιδραστήρες δεν θα επαναδραστηριοποιηθούν, διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η χώρα, λοιπόν, θα πρέπει να βρει μέχρι το τέλος του 2022 τον τρόπο με τον οποίο θα καλύψει το 22% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια, που σήμερα καλύπτονται από τους πυρηνικούς σταθμούς.

Η οριστική διακοπή της λειτουργίας των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων μέχρι το 2022 αποτελεί επιστροφή στο χρονοδιάγραμμα που είχε οριστεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 από τον συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών/Πρασίνων.

Ωστόσο, η καγκελάριος της Γερμανίας απέσπασε στο τέλος του 2010 την έγκριση από το Κοινοβούλιο της παράτασης κατά 12 χρόνια κατά μέσο όρο της εκμετάλλευσης των γερμανικών πυρηνικών αντιδραστήρων, σε αντίθεση με την άποψη της γερμανικής κοινής γνώμης και προκαλώντας την έκρηξη του αντιπυρηνικού αισθήματος στη χώρα.

Μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα τον Μάρτιο, η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε την άμεση διακοπή μίας σειράς από τους παλαιότερους πυρηνικούς σταθμούς και ξεκίνησε διάλογο για την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με επίσημη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στις 6 Ιουνίου.

Στις 23 Μαρτίου, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε δηλώσει ότι «όσο πιο νωρίς βγούμε από την πυρηνική ενέργεια, τόσο το καλύτερο».

Σχόλιο: Η Γερμανία λοιπόν αποφάσισε να εγκαταλείψει την Πυρηνική Ενέργεια. Με βάση τα 2 μεγάλα ατυχήματα που έγιναν: 1986, 2011, η απόφαση της είναι λογική.

Ένας παίκτης λιγότερος στην τεχνολογία της Πυρηνικής Ενέργειας.

Δεν μπορείς να φτιάξεις εργοστάσιο, να χρησιμοποιήσεις δηλαδή πυρηνική τεχνολογία, από χώρα που δεν έχει στο Έδαφος της Πυρηνικά εργοστάσια. Αυτός είναι κανόνας απαράβατος. Ο λόγος είναι απλός: η αξιοπιστία και τα συνακόλουθα της μη αξιοπιστίας.

27/05/2011

Από Pathfinder.gr

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας αποφάσισε να προχωρήσει στο σταδιακό κλείσιμο των πέντε πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας, όταν φτάσουν στο τέλος της ζωής τους (μετά το 2019) και την αντικατάστασή τους με καθαρές πηγές ενέργειες.

Advertisements

Posted May 30, 2011 by bmplefour in Nuclear Power.

Tagged with

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: