Σανιδάς, Τέντες, Κατσιρώδης έχουν το αλάθητο; Είναι Θεοί;   Leave a comment

Σανιδάς, Τέντες, Κατσιρώδης έχουν το αλάθητο; Είναι Θεοί;

21/07/2011

Από antinews.gr

Του Thomas L. Friedman

Βρίσκομαι στην Ελλάδα, και όχι στην Αμερική, διότι από εδώ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το παγκόσμιο  δράμα του χρέους που εξελίσσεται πολύ καλύτερα, αφού το βλέπει σε μικρογραφία. Και διαπιστώνω πως ισχύει το ότι, όταν τελείωσε ο ψυχρός πόλεμος, πιστεύαμε πως θα ζήσουμε τον πόλεμο των πολιτισμών. Ζούμε όμως μια σύγκρουση γενεών.

Μια κοινή αποδοχή που περιγράφει τις κρίσεις της Ευρώπης και της Αμερικής, είναι ότι οι baby boomers τα θαλάσσωσαν. Μια αίσθηση, ότι η γενιά των σημερινών πενηντάρηδων, που απόλαυσε πλούτο και ευημερία χάρη στους γονείς τους, το μόνο που πέτυχε είναι να αφήσει ένα αβάσταχτο χρέος στα παιδιά της.

Για αυτό και οι νέοι της Ελλάδας αντέδρασαν τόσο σκληρά όταν άκουσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο να λέει ότι «μαζί τα φάγαμε» αναφερόμενος στις επιδοτήσεις και στα δάνεια που από το 1981 και μετά εκτόξευσαν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Όντως αυτό συνέβη με τους σημερινούς 50άρηδες και 60άρηδες. Όσοι όμως ενηλικιώνονται αυτό το διάστημα, δεν θα βρουν ούτε ψίχουλα. Το μόνο που θα κληρονομήσουν είναι ο λογαριασμός. Και το γνωρίζουν πολύ καλά.

Περπατώντας στη πλατεία Συντάγματος βλέπεις νέους να συζητάνε για τη κρίση, αφίσες, γκράφιτι κλπ. Υπάρχουν αφίσες που περιγράφουν τον Γ. Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ως τους καλύτερους υπαλλήλους του ΔΝΤ και της Goldman Sachs.

Συγκλονίστηκα από μια φράση που άκουγα στη πλατεία Ταχρίρ του Καίρου, και που την ακούω συνεχώς και στην Αθήνα: Δικαιοσύνη. Η λέξη αυτή ακούγεται πολύ περισσότερο από τη λέξη Ελευθερία.

Κι αυτό διότι υπάρχει μια αίσθηση και στις δυο χώρες, ότι υπήρξε γενικευμένη κλοπή.

Ότι οι τελευταίες δεκαετίες επέτρεψαν στους λίγους να πλουτίσουν και να απολαύσουν τα προνόμια της εξουσίας εις βάρος των πολλών. Για αυτό, δεν χρειάζεται μόνο η ελευθερία, αλλά κυρίως η δικαιοσύνη. Χρειάζεται λογοδοσία.

Πριν από μερικές ημέρες, οι απεργοί ταξιτζήδες προσπάθησαν να μπουν με το ζόρι στο γραφείο του υπουργού Υποδομών. Το μόνο που κατάφεραν είναι να βρουν το χώρο ήδη γεμάτο από καταληψίες υπαλλήλους του υπουργείου! Παρακαλώ πάρτε αριθμό και περιμένετε τη σειρά σας…

Αυτό μου φέρνει στο νου μια ακόμη ομοιότητα μεταξύ της Ελλάδας και της Αμερικής. Ότι αυτό που πρέπει να γίνει δεν μπορεί να γίνει, επειδή οι σημερινοί πενηντάρηδες πολιτικοί, που όμως ζουν στην εποχή του Twitter, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλα προβλήματα.

Χρειάζεται συναίνεση για να βουλώσει αυτή η τρύπα. Χρειάζεται διακομματική συνεργασία. Αυτό όμως δεν το βλέπουμε ούτε εδώ στην Αθήνα, ούτε στη Ουάσιγκτον. Παντού υπάρχουν πολιτικοί που βάζουν τη κρίση σε δεύτερη μοίρα, πίσω από τις πολιτικές και ιδεολογικές τους φιλοδοξίες.

Η Κίνα καραδοκεί. Μάλιστα αγοράζει ισπανικά, πορτογαλικά, και ελληνικά ομόλογα ώστε να σταθεροποιήσει τις εξαγωγές της. Όπως είπε τον Ιανουάριο ο υποδιοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας: «Οι καιροί είναι κρίσιμοι, και εμείς θέλουμε να παίξουμε ένα θετικό ρόλο…». Έναν ρόλο δηλαδή που έπαιζε κάποτε η Αμερική, και που σήμερα δεν μπορεί.

Όποιος πιστεύει πως αν η σημερινή κρίση διαρκέσει αρκετά, αυτό δεν θα σημαίνει απαραίτητα και μια αλλαγή στην ιεραρχία των υπερδυνάμεων, τότε μάλλον δεν έχει ακούσει για τον Κανόνα του Χρυσού. Όποιος ελέγχει τον χρυσό, ορίζει τους κανόνες.

Όλοι συνήθισαν την Αμερική να βρίσκει λύσεις για την Ευρώπη. Τι γίνεται όμως τώρα, που και οι δυο βρίσκονται σε κρίση;

Το αμερικανικό και το ευρωπαϊκό όνειρο κρέμεται από μια κλωστή.

Ή θα πάρουμε δραστικά μέτρα επαναφέροντας την οικονομική ανάπτυξη, ή θα βρεθούμε σε έναν νέο κόσμο όπου οι δημοκρατίες θα τα βάλουν με τους εαυτούς τους, προσπαθώντας να βολευτούν με τα υπολείμματα της παγκόσμιας οικονομικής πίτας, την οποία θα απολαμβάνουν κυρίως οι Κινέζοι.

S.A.-The New York Times

http://www.nytimes.com/2011/07/17/opinion/sunday/17friedman.html?_r

Σχόλιο: Οι πολίτες θέλουν δικαιοσύνη Σανιδά και όχι δηλώσεις περί παραπλανηθεντες Υπουργούς. Δικαιοσύνη. Απονομή δικαιοσύνης σημαίνει Ίλιγγο. Διότι η κάθε μεμονωμένη υπόθεση πρέπει να ταιριάξει στο όλο.

Δικαιοσύνη κουφάλες, που επειδή έχετε ένα πτυχίο νομικής, νομίζετε ότι ξέρετε τι είναι Δικαιοσύνη.

Ευτυχώς υπάρχει και η Θεια Δικαιοσύνη.

22/06/2011

Οι Δικαστές έδωσαν το στίγμα τους για το Μνημόνιο. Βοήθεια στους Πωλητές. Να πω στους Δικαστές, άσχετα με την Βοήθεια που δίνεται, ως υψηλόβαθμοι δημόσιοι Υπάλληλοι ο Μισθός σας θα μειωθεί. Δεν γίνεται αλλιώς.

Από το skai.gr

Συνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα μας με την τρόικα.

Το χαρακτηρίζει δανειακή σύμβαση για την οποία όπως τονίζει δεν απαιτείται αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στο Συμβούλιο είχαν προσφύγει ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών η ΑΔΕΔΥ η ΓΣΕΕ, η ΕΣΗΕΑ οι συνταξιούχοι και οι άλλοι φορείς, έπειτα από πρωτοβουλία τού τότε προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Παξινού.

Πιο συγκεκριμένα, οι 55 σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι περικοπές στις αποδοχές, συντάξεις κ.λπ. που έγιναν με το Μνημόνιο είναι συμβατές με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τις Διεθνείς Συμβάσεις κάτω από τις συγκεκριμένες συγκυρίες που επικρατούν στην Ελλάδα και εν όψει της ανάγκης αποφυγής της χρεοκοπίας.

Σε περίπτωση που υπάρχει νέο Μνημόνιο και θα επιβάλει νέες περικοπές αποδοχών, κ.λπ., τότε το ΣτΕ θα κρίνει εκ νέου με τις συνθήκες και συγκυρίες, που θα επικρατούν στο χρονικό εκείνο σημείο.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έπειτα από πέντε μαραθώνιες διασκέψεις που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, με μεγάλη πλειοψηφία που σχεδόν αγγίζει το ομόφωνο (υπήρξαν μειοψηφίες έξι έως δέκα δικαστών, σε επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν), έκριναν ότι το μνημόνιο (Ν. 3845/2010) δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση.

Ακόμη, η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι ούτε με το Μνημόνιο αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, οι οποίες περιορίζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση διατηρεί την κατ’ άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας, αλλά και η ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν περιορίζει την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, συνάδουν με το Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο και με τις διεθνείς συμβάσεις τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει το Μνημόνιο, όπως είναι οι περικοπές αποδοχών, συντάξεων, επιδομάτων, επιδόματος θερινών διακοπών, δώρων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) κ.λπ.
Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος δικαιολογούν αυτές τις περικοπές στις αποδοχές και συντάξεις, οι οποίες είναι μέσα σε βιώσιμα επίπεδα.

21/06/2011

Δικαιοσύνη – Πολιτικοί : 0 – 300 γκολ.

Σήμερα η Μέρα είναι μεγαλύτερη από τη Νύχτα.

Στο παιχνίδι όμως ανάμεσα στους Δικαστές και τους Πολιτικούς, οι Πολιτικοί κερδίζουν κατά κράτος.

4444

Από nonewsNEWS

Η κυρία “Φως, Νερό, Τηλέφωνο” παρουσίασε το θέμα, ευτυχής στο ΣΚΑΙ…Πανηγύριζε ο ΣΚΑΙ για την “επιτυχία” του Ρ…. – “πλήρης δικαίωση”, έγραφε ο τίτλος – να καταδικάσει με πρόστιμο 15.000 ευρώ τους … δημοσιογράφους Γιώργο Αυτιά, Γιώργο Βλάχο και Γιάννη Ντάσκα για τα όσα έλεγαν γι’ αυτόν την εποχή που είχε ξεσπάσει το μέγα σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.
Μετά τη παραγραφή του σκανδάλου – με το κλείσιμο της βουλής από τον Καραμανλή – ευνοήθηκε ο Ρουσόπουλος στη δικαστική διαμάχη με τους δημοσιογράφους, εναντίον των οποίων έτρεφε και προσωπικό μένος.
Τα λεφτά θα τα δώσει λέει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τι καλός άνθρωπος!
Αλλά βιάζεται, γιατί οι δημοσιογράφοι θα προσφύγουν στο Εφετείο…

14/06/2011

Από nonews-NEWS.

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Συντριπτικό κατηγορώ κατά υπουργών, ανώτατων κρατικών παραγόντων, ακόμα και πρώην πρωθυπουργών περιλαμβάνονται στο υπό έκδοση βιβλίο του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά με τίτλο: «Αγωνία και αγώνας για τη Δικαιοσύνη».

Ο θαρραλέος δικαστικός λειτουργός εμπιστεύτηκε στον…Κώστα Χαρδαβέλλα μεγάλο μέρος των αποκαλύψεών του που θα προκαλέσουν σάλο τις επόμενες ημέρες και ανάμεσα στις άλλες περιλαμβάνουν.

1) Υπόθεση αθώωσης μεγάλων επιχειρηματιών – λαθρεμπόρων πετρελαίου στο Αιγαίο με πολιτική παρέμβαση.
2) Πως έσωζαν από το κλείσιμο προβληματικές επιχειρήσεις υπουργοί και ανώτατοι παράγοντες με ένα απλό τηλεφώνημα.

3) Πως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών γλιτώνει από την φυλακή ακόμη και απλούς πολίτες, φίλους και συνεργάτες υπουργών στις παρανομίες τους.
4) Με ποιο τρόπο κυβερνήσεις και πολιτικοί παράγοντες χειραγωγούν δικαστικές αποφάσεις ακόμα και του Αρείου Πάγου.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση της χώρας ο κ. Σανιδάς λέει ότι η επέκταση της διαφθοράς σε όλον τον κοινωνικό ιστό ούτε τυχαία είναι, ούτε από παρθενογένεση προήλθε.

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Να μην κρυβόμαστε.

Όταν υπουργικά χείλη εξωθούσαν αμέσως ή εμμέσως Έλληνες πολίτες να διαπράττουν απάτες σε βάρος της ευρωπαϊκής ένωσης για να εισπράττουν κοινοτικούς πόρους.

Όταν πρωθυπουργικά χείλη με την περίφημη ρήση το 1986 «είπαμε να παίρνουμε και κανένα δωράκι, όχι όμως και 500 εκατ. και νομιμοποιούσαν έτσι τη δωροδοκία.

 Όταν με εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης το 1996 εψηφίζετο νόμος με τον οποίο η πλαστογραφία κι η απάτη ετιμωρείτο σε βαθμό πλημμελήματος μόνο εφόσον η προκληθείσα ζημία δεν υπερέβαινε τα 25 εκατ. δραχμές τότε είναι φανερό γιατί φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση».

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά θα γίνουν απόψε στις 23:00 στο Alter, στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα.
www.newsbomb.gr

Σχόλιο: Οι διαπιστώσεις του κ Σανιδά είναι σωστές. Όμως είναι διαπιστώσεις που μπορεί να τις κάνει ο καθένας. Έναν άνεργο να βάλω θα τις κάνει. Εγώ θέλω να μας πει ο κ Σανιδάς για τα blog και την περίφημη γνωμοδότηση του, που θέλει να ανατρέψει ότι ισχύει στο διαδίκτυο και την ελεύθερη έκφραση, κάπως πραξικοπηματικά.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι δε θα δω ολόκληρη την εκπομπή. Ίσως κάνω ζάπινγκ για 1 ή 2 λεπτά.

Κάθε μέρα διαβάζουμε για σκάνδαλα και για επηρεασμό της Δικαιοσύνης. Δεν περιμένω τον κ Σανιδά.

Ο κ Σανιδάς θα κριθεί για την γνωμοδότηση  για τα blogs.   .

11/06/2011

Από Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Από τον Έρνεστ Κοχ

Οι πιστωτές μας  αρχίζουν να  βουτάνε στα βαθιά του διεφθαρμένου ελληνικού κράτους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ιστοσελίδων η Τρόικα ζήτησε ήδη  τον  έλεγχο των πόθεν έσχες, των λειτουργών της  ελληνικής Δικαιοσύνης, με το σκεπτικό ότι σε μια χώρα που κυριαρχεί η ατιμωρησία και η ανομία δεν μπορείς να δίνεις δάνεια!

Παράγοντες της Τρόικας  εκτιμούν  πως η ύπαρξη κυκλωμάτων στην ελληνική Δικαιοσύνη  είναι αποτρεπτική για τη σωτηρία της  χώρας.

Όλα ξεκίνησαν μετά από εισήγηση των γερμανικών Αρχών οι οποίες ερεύνησαν  το πώς λειτούργησε η ελληνική Δικαιοσύνη στις περιπτώσεις Χριστοφοράκου, Καραβέλα, Γιούνγκ αλλά και σε σχέση με τις διαχρονικές μίζες στα εξοπλιστικά.

Το γραφείο της γερμανίδας καγκελαρίου έγινε αποδέκτης των εισηγήσεων και όπως όλα δείχνουν πολύ  σύντομα η λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης θα βρεθεί κάτω από τον μεγεθυντικό φακό της Τρόικας.

Σχόλιο: Το σκεπτικό της Τρόικας είναι απόλυτα σωστό. Είχαν «Θεϊκή» έμπνευση.

01/01/2011

Τέλος στην ανωνυμία των bloggers σε περίπτωση που κριθεί ότι διαπράττουν αδίκημα και οι δικαστικές αρχές ζητήσουν τα στοιχεία τους από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Με τρίτη κατά σειρά γνωμοδότηση ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει μήνυση και αν ασκηθεί ποινική δίωξη αυτομάτως θα ζητούνται τα στοιχεία από τον πάροχο.

Η γνωμοδότηση του  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδη επισημαίνει πως ισχύουν στο ακέραιο οι προηγούμενες δύο γνωμοδοτήσεις , του Γ. Σανιδά το 2009 και του Ι. Τέντε στη συνέχεια  με τις οποίες δίνεται το δικαίωμα στις εισαγγελικές αρχές να άρουν το απόρρητο στο Διαδίκτυο αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης ακόμη και αν αυτή αποτελεί πλημμέλημα και βέβαια χωρίς την άδεια των αρμοδίως αρχών (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών).

Ο κ. Κατσιρώδης επανέρχεται στο θέμα αυτό μετά από νέο ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το αν ισχύουν οι δύο γνωμοδοτήσεις (9 και 12/2009) των Σανιδά και Τέντε μετά την επικύρωση της οδηγίας 2008/24/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το νόμο 3917/2011 για την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας και τη χορήγηση δεδομένων επικοινωνιών στις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα είναι εάν μετά το Ν.3917/2011 «οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης μετά από παραγγελία εισαγγελέα που διενεργούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποχρεούται να σας γνωστοποιούν τα στοιχεία του προσώπου στα οποία αντιστοιχούν ηλεκτρονικά ίχνη ή τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσεως εγκληματικής πράξεως, συγκεκριμένης ημεροχρονολογίας, χωρίς την τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου».

Αντιδράσεις

Η υπόθεση που ξεκίνησε με τη γνωμοδότηση Σανιδά και συνεχίστηκε με αυτή του Τέντε είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την ΑΔΑΕΕ και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο κ. Σανιδάς υποστήριζε ότι τα blogs στο Ιnternet δεν καλύπτονται από το συνταγματικό απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας που κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 του Συντάγματος. Ούτε όμως για την άρση του απορρήτου πρέπει να έχει προηγηθεί άδεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) ή οποιασδήποτε άλλης Αρχής, ανέφερε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.

Ανάλογη άποψη εξέφρασε ο κ.Τέντες κατόπιν σχετικού ερωτήματος της ΑΔΑΕ υπογραμμίζοντας ότι για την επικοινωνία μέσω Internet «δεν συντρέχει δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου» στις περιπτώσεις που αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο: Εγώ να πω στους Έλληνες Δικαστές ότι οι εξεγερμένοι έξω από την βουλή φώναζαν: κάτω η Χούντα.

Να τους πω επίσης ότι παίρνετε πολλά λεφτά σε σχέση με το έργο που προσφέρεται. Τέτοιες αποφάσεις μπορεί να βγάλει και ένας άνεργος, ένας που παίρνει λιγότερα χρήματα από εσάς.

Άλλωστε το ζήτημα των blogs το έχουν λύσει όσοι δημιούργησαν το Internet. Υπάρχει δίωξη για Κακουργήματα και όχι για πλημμελήματα. Αλλά ξέχασα, εσείς στην Ψωροκώσταινα είστε οι ποιο Genius του πλανήτη Γη, ίσως γι’αυτό έχετε γίνει οι «πρεζάκηδες» της Ευρώπης. Δώσε και σε μένα την 5η δόση για να την βγάλω μέχρι τον Οκτώβριο.

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι οι Έλληνες δικαστές παίρνουν πολλά λεφτά για το έργο που προσφέρουν.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Έλληνες δικαστές είναι εξαρτημένοι από την πολιτική εξουσία. Όποτε παίρνουν και τις ανάλογες αποφάσεις. Αν κάνουμε μια αναγωγή τι ποσοστό εκπροσωπεί η εκαστοτε Κυβέρνηση, τότε το 30% του συνόλου δυναστεύει το υπόλοιπο 70%.

Εγώ θα έλεγα να γίνει δημοψήφισμα. Να αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός τι θα γίνει με τα blogs και την ελευθερία έκφρασης αιρετικής άποψης. Γιατί να εμπιστευτώ έναν Έλληνα Δικαστή σε ζητήματα συντάγματος; Όχι δε τον εμπιστεύομαι καθόλου. Θέλω να υπάρχει σαφές άρθρο στο Σύνταγμα του κράτους.

Σιγά μην εμπιστευτώ αυτούς τους τρεις, πρέπει να είμαι τρελός, σχιζοφρενής. Εμπιστεύομαι την Εξουσία, αλλά όχι αυτούς τους τρεις.

Ο Σανιδάς δεν είπε: οι Υπουργοί Παραπλανήθηκαν!

Δεν εμπιστεύομαι τέτοιους τύπους με τίποτα.

Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα τους Δανείζω χρήματα. Εκτός κι αν θέλω να κάνω αγαθοεργία ή να πληρωθώ σε είδος.

Αυτό βέβαια είναι η προσωπική μου άποψη που είναι αιρετική για το δικό τους σκεπτικό. Αυτό βέβαια που μένει να εξεταστεί, αν η δική μου αιρετική άποψη, θα οδηγούσε τους Έλληνες πολίτες στον Παράδεισο, μια και τώρα είναι στην Κόλαση. Θα πάρουν ή δε θα πάρουν την 5η δόση; και η μόνη διαφωνία Παπανδρέου – Σαμαρά είναι το φορολογικό.

Σήμερα μάλιστα διαβάζω ότι ο Γερμανικός Τύπος, είναι λέει σίγουρος ότι το IMF δε θα δώσει το μερίδιο του για την 5η δόση. Αυτό είναι Πλημμέλημα ή Κακούργημα; Επίσης η Μαρία Δαμανάκη που βγήκε και μίλησε για τα σενάρια της Δραχμής δεν υπέστη ούτε μια αυτεπάγγελτη δίωξη, όπως έγινε με τον Τορναδόρο. Υπάρχουν ορισμένα κενά, το καταλαβαίνει και ο ποιο απλός πολίτης. Το νιώθει στην τσέπη του, ιδίως αν δεν είναι Δημόσιος Υπάλληλος.Την αποτελεσματικότητα της Εξουσίας την εμπιστεύομαι. Πάντα έκανε θαύματα.

Είναι η Ελλάδα Δημοκρατία; Και αν είναι, τι είδους είναι; Στα χαρτιά;

Αν πεις ότι η Ελλάδα δεν είναι Δημοκρατία, όπως για παράδειγμα δεν είναι η Κίνα, τότε καταλαβαίνεις και ότι γίνεται και τις γνωμοδοτήσεις και όλα τα υπόλοιπα. Είσαι υποψιασμένος. Αν όμως όλοι αυτοί σου λένε είμαστε Δημοκρατία, περιμένεις να δεις και τα ανάλογα.

Ο Σαρκοζι για παράδειγμα, είχε προειδοποιήσει τον DSK όταν πήγαινε στην Αμερική. Εκεί του είπε έχουν διαφορετικό Δικαστικό σύστημα, άλλη κουλτούρα. Γι’αυτό πρόσεχε.

Το ίδιο συμβαίνει όταν πας και στην Κίνα. Δεν μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία. Κάνεις μπίζνες και φεύγεις. Όμως αυτά τα ξέρεις.

Η Ελλάδα είναι Δημοκρατία; Και τι είδους είναι;

Είναι επίσης απαράδεκτο που το επάγγελμα των Δικηγόρων είναι κλειστό. Αν θέλετε να πάρετε τις επόμενες δόσεις – οικονομικές πρέζες, πρέπει να κάνετε βήματα. Να κάνετε μεταρρυθμίσεις.

Δε σας βλέπω ζωηρούς με τις Μεταρρυθμίσεις. 

Οι σοφοί άνθρωποι εμπιστεύονται πάντα αυτούς που έχουν την εξουσία, αυτό έκανε και ο Βέρνερ Φον Μπράουν. Η εξουσία ήταν ποιο αποτελεσματική από την δικαιοσύνη. Πάντα έχει τους τρόπους της.

Άλλωστε μια γνωμάτευση τώρα, μπορεί να ακυρωθεί από μια γνωμάτευση στο μέλλον. Αυτά έχουν συμβεί πολλές φορές. Μπορεί δηλαδή στο μέλλον να έρθει μια καινούρια γνωμάτευση που να λέει: οι γνωματεύσεις των Σανιδά, Τέντε, Κατσιρώδη, δεν ισχύουν γι’αυτό και γι’αυτό το λόγο.

Η απόφαση για να δοθεί η 5η δόση στην Ελλάδα, θα είναι πολίτικη. Όχι οικονομική, ούτε δικαστική. Αν υπερίσχυαν τα οικονομικά ή δικαστικά κριτήρια, η Ελλάδα θα είχε κάνει στάση πληρωμών εδώ και μήνες.

02/06/2011

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ Καστανιδης δεν δίνει στην Δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών που ζήτησαν τα αναδρομικά. Γιατί κύριε Καστανιδη;

Επικαλείται τα προσωπικά δεδομένα. Βέβαια ο λόγος που δεν βγαίνουν τα ονόματα είναι γιατί ο κ Καστανιδης είναι εξουσία. Αν εγώ ήμουν Υπουργός θα τα έδινα στην Δημοσιότητα. Δημόσια πρόσωπα είναι οι Βουλευτές, νυν και πρώην. Εδώ έρχεται η ανωνυμία τον blogs και βγάζει στην φόρα τα ονόματα και εκθέτει την εξουσία του κ. Καστανιδη που το παίζει τέρας Ηθικής.

Είναι προφανές ότι η Εξουσία δε θέλει να ξέρουμε τις αμαρτίες της και τις προθέσεις της. Έτσι κάπως έφτασε η Ελλάδα να χρωστά 350 δις Ευρώ.

Ο χώρος της Δικαιοσύνης όπως και οποιοδήποτε άλλος χώρος μπορεί να μετρηθεί. Κάθε απόφαση που παίρνει ένας δικαστής μπορεί να μετρηθεί. Έτσι και οι ανθρώπινοι δικαστές κρίνονται. Θα συμφωνήσω με την πρόταση του Μπερλουσκονι για το τι πρέπει να γίνει, αν οι δικαστές κάνουν λάθος.

Οι Δικαστές είναι αναγκασμένοι να μελετήσουν την θεωρεία του Χάους και την Σχέση του με το Άπειρο.

Advertisements

Posted June 1, 2011 by bmplefour in Blogs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: