17,36% πτώση η διαφημιστική δαπάνη το 5μηνο.   Leave a comment

17,36% πτώση η διαφημιστική δαπάνη το 5μηνο.

15/06/2011

4444

Από Zougla.gr

Τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν την «Ελληνοφρένεια» την επόμενη σεζόν.

Συναντήσεις με την ομάδα της εκπομπής, που βρήκε ήδη ραδιοφωνική «στέγη» στον Real FM, έκαναν τα στελέχη του MEGA, του ΑΝΤ1 και του ALPHA και ο λόγος είναι προφανής.

Ο κόσμος στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη σάτιρα, θεωρώντας πως οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης δεν λένε την αλήθεια, ενώ ταυτόχρονα το κοινό της «Ελληνοφρένειας» είναι νεανικό, έξυπνο και δυναμικό.

ΠΗΓΗ: toblogtonkirion

Σχόλιο: Ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει η Σάτιρα: να δώσει λύσεις.

Όμως είναι αναγκαία, διότι καθαρίζει την Ήρα από το Σταρι. Αρκεί να μείνει στα όρια και να μην γίνει παράλογη και αιματική.

4444

Από Newpost.gr

Πριν από δύο χρόνια το λουκέτο στον ΕΤ της Γ. Αγγελοπούλου θεωρήθηκε ιδιορρυθμία της κυρίας των ολυμπιακών αγώνων. Ακολούθησε, όμως, η αναστολή έκδοσης του καθημερινού Βήματος, το κλείσιμο της Απογευματινής και τώρα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το λουκέτο στο Έθνος και την Ημερησία, συμφερόντων Μπόμπολα. Σημειώστε ότι και ο ΔΟΛ είναι καταχρεωμένος ενώ η Ελευθεροτυπία έχει ρευστότητα εβδομάδων, αν όχι ημερών.

Που το πάνε οι εκδότες;

Οι εποχές άλλαξαν. Η κατοχή ενός μέσου ενημέρωσης όχι μόνο δεν είναι προσόν για να πάρει κανείς κρατικές δουλειές, αλλά είναι και μειονέκτημα. Και ο κόσμος αντί να διαβάζει εφημερίδες, το έχει ρίξει στην TV και το internet. Ήρθε και η κρίση, με αποτέλεσμα τα βαριά συγκροτήματα της δεκαετίας του 90’ να μοιάζουν με δεινοσαύρους σε μονόπολι.

Τι κάνει η ΕΣΗΕΑ;

Δεν έχει πάρει χαμπάρι. Το εργατικό κίνημα δεν έχει διδαχθεί από το παρελθόν. Πως δε μπορεί να αντισταθεί στην αλλαγή της εποχής. Πριν από ελάχιστα χρόνια είχαμε 100.000 κλωστοϋφαντουργούς. Τώρα έχουμε δεν έχουμε 1000. Έτσι θα αλλάξει και η ποιότητα και η ποσότητα του Τύπου, σε όλες του τις εκδοχές.

Και το ερώτημα που καίει: που το πάει ο Μπόμπολας;

Καταρχάς πρέπει να διευκρινιστεί ότι αφεντικό στον Πήγασο είναι ο Φώτης που υποχρεώθηκε να τον αναλάβει και όχι ο Γιώργος που τον έφτιαξε. Με τα χρόνια ο μικρός το αγάπησε το αντικείμενο. Ήθελε και θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να το κρατήσει το μαγαζί. Και θέλει να το κρατήσει. Ξέρει, όμως, πως δε μπορεί να πετύχει με τις συνεχείς απεργίες σε κάθε απόλυση. Άρα; Θέλει να κόψει τον γόρδιο δεσμό. Αν δεν πάρει τη συμφωνία που θέλει από εργαζόμενους και ΕΣΗΕΑ θα τα κλείσει τα μαγαζιά. Και θα τα ανοίξει ξανά, αν δεν αλλάξει γνώμη, με τους δικούς του όρους.

Και μετά;

Ο Θεός να φυλάξει τους εργαζόμενους στα υπόλοιπα μαγαζιά. Ο Ψυχάρης ψάχνει επενδυτές, επενδυτές ψάχνουν και οι νέοι παίχτες Αναστασιάδης και Χατζηνικολάου, τα κανάλια συζητούν συγχωνεύσεις και η Ελευθεροτυπία είπαμε δεν αισθάνεται και πολύ καλά τελευταία.

ΥΓ. Έχει ρόλο η κυβέρνηση;

Το Μέγαρο Μαξίμου τα μαθαίνει αυτά από τις… εφημερίδες! Οι περισσότεροι συνεργάτες του Γιώργου χαίρονται με τα προβλήματα του Τύπου. Θυμηθείτε και την ανακοίνωση της περασμένης Κυριακής. Μισούν τους δημοσιογράφους. Δεν έχουν ευνοήσει κανέναν εκδότη και δεν σκοπεύουν να το κάνουν και τώρα. Παρά τον κίνδυνο να προκύψει χάος…

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία   Media
Ετικέτες   Ελευθεροτυπία  Εθνος  media  Ημερησία

Σχόλιο: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να ανακατευτεί. Να αφήσει την αγορά να κάνει τις ρυθμίσεις μόνη της. Άλλωστε τα λεφτά είναι πολύτιμα αυτή την στιγμή. Η αγορά των Ελληνικών ΜΜΕ πρέπει να γίνει ποιο λογική.

Ένα πράγμα που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί ο επιχειρηματίας να μην έχει την δυνατότητα να κάνει απολύσεις;

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι τα προβλήματα λύνονται με τις Απεργίες. Τα προβλήματα λύνονται στις εκλογές με την ψήφο μας. 

Φυσικά ένα ειρηνικό κίνημα, πάντα είναι ευπρόσδεκτο. Αρκεί να είναι ειρηνικό.

4444

Από blog.

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της «Εξέδρας» από τον ΔΟΛ στον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη και άρχισαν οι ομαδικές αποχωρήσεις συντακτών. Από τους 52 συνολικά, έχουν πάρει τις (εγγυηθείσες από τη Μιχαλακοπούλου) αποζημιώσεις τους οι 30 και ενδέχεται να υπάρξει και συνέχεια.

Το ενδιαφέρον είναι ότι κάποιοι απ’ αυτούς που έφυγαν, δέχθηκαν προτάσεις να επιστρέψουν κατόπιν εορτής στην «Εξέδρα» με μειωμένη αμοιβή.
Στο σύνολό της πάντως η διευθυντική ομάδα του φύλλου είπε «αντίο».

Και ο επικεφαλής Β. Σαμπράκος και ο διευθυντής σύνταξης Δ. Κωνσταντινίδης και οι αρχισυντάκτες Γ. Σερέτης, Γ. Κοσμάς, Βασιλική Παπαντωνοπούλου, Λ. Αντωνόπουλος και Κ. Αντωνόπουλος. Συν οι βασικοί ρεπόρτερ των μεγάλων ομάδων, συν ο αρθρογράφος Αλ. Σπυρόπουλος. Οπως καταλαβαίνετε, απαιτείται επειγόντως ενίσχυση της εφημερίδας για να μην χάσει την όποια δυναμική της. Αλλά όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, οι μετεγγραφές χρειάζονται λεφτά..και όχι φιστίκια.

ΠΗΓΗ: Xρ. Ξανθάκης / Μεσα & media / K.E.

Σχόλιο:  Όπα ρε μεγάλε Ξανθάκη. Μπορείς να μας πεις αυτοί που έφυγαν, που θα βρουν δουλειά με τα ίδια φράγκα; Δεν ξέρω πόσα έπαιρναν, αλλά ξέρω πως λειτούργει η Οικονομία. Διότι αν όλοι αυτοί μείνουν άνεργοι για μεγάλο διάστημα, θα έχουν πρόβλημα.

Αν όλοι αυτοί που αναφέρεις είναι πράγματι κάτι το εξαιρετικό, τότε θα κάνουν δική τους εφημερίδα. Κατάλαβες;

Σωστά ο Ψυχάρης την πούλησε. Αν ήμουν οικονομικός σύμβουλος του, θα του έλεγα ότι χρειάζεσαι ένα ρεαλιστικό πλάνο, που θα τηρήσεις με πειθαρχεία. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να δεις όλα τα κοστολόγια. Από υπηρεσίες, εργατικό δυναμικό και πολλά άλλα.

Όσοι γνωρίζουν από οικονομία, ξέρουν: ότι βγάζει χρήματα και καλύπτει το κόστος, δεν πουλιέται. 

Όσοι εργαζόμενοι είναι εξαιρετικοί, αργά ή γρήγορα κάνουν δικές τους επιχειρήσεις.

Εγώ ως άνεργος, εύχομαι να βρουν όλοι δουλειά και ακόμα καλύτερα, να κάνουν κάτι δικό τους.

4444

Από Καθημερινή.

Τ. Τελλογλου

Την πεπατημένη του «φουσκώματος» των άυλων περιουσιακών στοιχείων επιλέγει ο Alter προκειμένου να τεκμηριώσει την πρότασή του για τη δυνατότητα διάσωσής του με βάση το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Και αυτό ενώ μόλις στο τέλος του 2010 άρχισαν να αντιλαμβάνονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους (Επιτροπή Λογιστικών Προτύπων και Ελέγχου, Κεφαλαιαγορά) ότι υπήρχαν προβλήματα με τον ισολογισμό του τηλεοπτικού σταθμού. Τότε εκκλήθη ο ορκωτός ελεγκτής για εξηγήσεις και τότε για πρώτη φορά υπέπεσε στην προσοχή των ελεγκτικών μηχανισμών το τεράστιο ποσό που εμφανιζόταν στην κατηγορία «άυλα περιουσιακά στοιχεία».

Mια πρώτη ματιά σε συμβάσεις πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων που εμφανίζεται να προτείνει η εταιρεία που θα αναλάβει την αναδιοργάνωση του Alter, με βάση λίστα που έχει στη διάθεσή της η «Κ», δείχνει εξωπραγματικές αποτιμήσεις τηλεοπτικών προγραμμάτων στα πάγια της υπό σύσταση εταιρείας, συνταγή που ακολουθείτο επί χρόνια με τα πάγια του σταθμού και έκαναν πιο «εύπεπτη» την προεξόφληση επιταγών του Alter από τις τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα εταιρεία αναλαμβάνει και μια σειρά τιμολογίων για «αγορά υπηρεσιών» που μοιάζουν εικονικά, όπως ένα τιμολόγιο για «διεξαγωγή μελετών» από τις 2/11/2001 έως τις 31/12/2001 για το οποίο ζητούνται 650.000 ευρώ από τον Alter.

Η πώληση βιντεοκλίπ που είχε παράξει ο Alter σε εξωφρενικές τιμές επίσης προτείνεται να αναληφθεί από τη νέα εταιρεία.

Ένα από αυτά τα βιντεοκλίπ με τίτλο τα στρουμφάκια, την 1η Απριλίου του 2002 φτάνει να κοστίζει 1,1 εκατ. ευρώ.

Τον Οκτώβριο του 2005 η πώληση βιντεοκλίπ με θέμα επίσης τα στρουμφάκια αποτιμάται σε 660.000 και την ίδια μέρα (σύμπτωση) ένα άλλο βίντεοκλίπ («τα στρουμφάκια τραγουδούν τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια») αποτιμάται 550.000 ευρώ, ενώ ένα άλλο για τη «γυναίκα του Αη Βασίλη» τρεις μέρες αργότερα… αξίζει 100.000 ευρώ.

Αν η 3η Οκτωβρίου 2005 είναι η μέρα των τιμολογίων για τα στρουμφάκια, η 6η Οκτωβρίου είναι η μέρα για τα «Ζουζούνια». Τέσσερα βιντεοκλίπ τους τιμολογούνται και προφανώς εντάσσονται αντιστοίχως στα πάγια της εταιρείας για 2.090.000 ευρώ.

Στις 6/3/2006 η άδεια εκμετάλλευσης της εκπομπής οι «Πύλες του ανεξήγητου» (12 επεισόδια) τιμολογούνται προς 720.000 ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης της εταιρείας «Μοντέρνοι καιροί» με το Alter –για την εκμετάλλευση του εν λόγω προγράμματος– είναι 5ετής και λήγει στις 31/3/2011. Η πρακτική αυτή επαναλαμβάνεται και το 2007 με άλλα 20 επεισόδια της ίδιας εκπομπής, που για πέντε έτη πωλούνται προς 60.000 την εκπομπή.

Το μυστικό για την εκτίμηση της αξίας του άυλου περιουσιακού στοιχείου μιας ιδιοπαραγωγής είναι ότι θα πρέπει, σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα της αποτίμησής τους, να υπάρχει μία τιμή στην αγορά η οποία αποτελεί ένα από τα κριτήρια για τον καθορισμό της αξίας τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, οι τιμές, όπως παρατηρούν στην Επιτροπή Λογιστικών Προτύπων και Ελέγχου, δεν αποτύπωναν καμία άυλη αξία των έργων, αλλά απλώς κατέγραφαν το λειτουργικό κόστος του σταθμού.

Υπερτιμολόγηση προτείνεται ωστόσο και σε εξωτερικές παραγωγές. Έτσι, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου εκτιμάτο στην αξία των 400.000 ευρώ την 1η Φεβρουαρίου του 2008 (πέντε χρόνια δικαίωμα εκμετάλλευσης) και ένα άλλο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Φιντέλ Κάστρο εκτιμάτο στα 400.000 ενώ ένα άλλο αγορασμένο υλικό για τη ζωή των Νικολά Σαρκοζί και Κάρλα Μπρούνι εκτιμάτο στα 250.000. Τέτοια ντοκιμαντέρ στοιχίζουν συνήθως λίγες χιλιάδες ευρώ για έναν περιορισμένο αριθμό προβολών.

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται και τα περίφημα προγράμματα που αγόραζαν διαφημιστικές εταιρείες για τον Alter. Κατ’ αρχάς εντύπωση προκαλεί ότι ορισμένες διαφημιστικές εταιρείες αγόραζαν μέσω άλλων διαφημιστικών εταιρειών ενώ άλλες εμφανίζονται να αγοράζουν πρόγραμμα ακόμα και στα μέσα Μαρτίου του 2010 και ενώ η τύχη του Alter είναι γνωστή στη διαφημιστική και τραπεζική αγορά καθώς τα χρέη του προσεγγίζουν 14 φορές τον τζίρο του.

Κι άλλα εκατομμύρια ζητεί ο σταθμός

Με τη μετατροπή των χρεών σε ομολογίες και έναν νέο δανεισμό, για να καλυφθεί η αναχρηματοδότηση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, προτείνουν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να διασώσουν το Alter να ενταχθεί το κανάλι του Περιστερίου στο νέο καθεστώς της προστασίας από τους πιστωτές.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, που θα προστατεύει ορισμένους από τους παλιούς μετόχους από την κατάπτωση των προσωπικών εγγυήσεών τους, οι τράπεζες αφού μετατρέψουν 172 εκατ. ευρώ σε μετοχές του σταθμού καλούνται να καταβάλουν αλλά 57,1 εκατ. ώστε να χρηματοδοτηθούν οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του.

Συγκεκριμένα, ζητούνται 16 εκατ. ευρώ από την Alpha, 12,7 από τη Μarfin, 5,5 από την Εθνική, 5,7 από τη Eurobank, 4,7 εκατ. ευρώ από την ΑΤΕ, 6,5 από την Πειραιώς και το όχημά της ειδικού σκοπού ΠΛΑΤΩΝ, 3 από την Κύπρου και τα υπόλοιπα από άλλες τράπεζες.

Οι τράπεζες έχουν διαμηνύσει σε μεγάλες πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες ότι θα ήταν διατεθειμένες να επιμηκύνουν τα χρέη τους απαιτώντας άμεσα τα υπέρογκα χρέη άλλων μικρότερων διαφημιστικών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι διατεθειμένες να συναινέσουν στη συνέχιση της χρηματοδότησης του σταθμού, που συνεχίζει και στο νέο προτεινόμενο σχήμα να διαθέτει εξαιρετικά υπερτιμημένα πάγια περιουσιακά στοιχεία (άυλα).

14/06/2011

Από fimotro

Πρώτη δημόσια παρέμβαση για τον πόλεμο Αλαφούζου-Κουρή, έκανε πριν από λίγο ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ. Με ανακοίνωσή του αναφέρει : “Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι μπαράζ πρωτοφανών προσωπικών…επιθέσεων από την τηλεόραση του ALTER με αήθεις και συκοφαντικές αναφορές, εν γνώσει της αναλήθειας αυτών, που στόχο έχουν την προσβολή της προσωπικότητας μου και τη δημιουργία εντυπώσεων.

Για την επίθεση αυτή κατασκευάζονται υποθέσεις ή ανασύρονται άλλες, οι οποίες έχουν κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από ελληνικά και διεθνή δικαστήρια πλέον της δεκαετίας.

Επιπροσθέτως για αντίστοιχα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυριανή» του Γ. Κουρή, έχουν ήδη εκδοθεί σχετικές καταδικαστικές αποφάσεις περί συκοφαντικής δυσφήμισής μου.

Προφανώς αιτία για αυτή την αήθη επίθεση εναντίον μου είναι οι αποκαλύψεις του ΣΚΑΙ για το σκάνδαλο του ALTER.

Τον λόγο εφεξής έχουν τα δικαστήρια στα οποία θα προσφύγω για την προστασία της προσωπικότητας μου και των εννόμων συμφερόντων μου”.
Ιωάννης Αλαφούζος
Πρόεδρος ΣΚΑΪ

Σχόλιο: Είναι ενδιαφέρον πως θα αντιδράσει ο κ Κουρής. 

Το σκάνδαλο του Alter συμβαίνει τώρα. Αν ο κ. Κουρής δεν έχει να μας δώσει ένα σκάνδαλο πρόσφατο, που να συμπίπτει με το σκάνδαλο του ALTER, ο κ. Αλαφούζος θα έχει δίκαιο.

4444

Από nonews-NEWS

Το κεντρικό δελτίο του Mega με τον Ν. Στραβελάκη ηττήθηκε χθες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter με τον Σ. Ξενάκη, παρά το ότι απουσίαζε δηλαδή ο Ν. Χατζηνικολάου, προκαλώντας νέα δυσάρεστη έκπληξη στο… κανάλι της Μεσογείων.

Συγκεκριμένα στο σύνολο τα δελτία ειδήσεων έκαναν:

Alter: 19,5%

Mega: 18%

Ant1: 13,4%

Star:12,9%

Στα νεανικά κοινά σταθερή είναι η πρωτιά του STAR:

Star:19,6%

Ant1: 16,7%

Alter: 12,4%

Mega: 11,4%

O Αlpha που προβάλλεται στις 19:00 έκανε 21,1% στο σύνολο και 15,7% στα νεανικά κοινά.

Η ΝΕΤ και ο ΣΚΑΪ, που τα δελτία τους προβάλλονται στις 21:00 έκαναν: ΝΕΤ: 9,4% στο σύνολο και 3% στα νεανικά κοινά. ΣΚΑΪ: 9,1% στο σύνολο και 7,9% στα νεανικά κοινά.

Σημειώνουμε πάντως ότι το δελτίο του Alter δεν ξεκίνησε χθες στις 20:00 αλλά είχε το ωράριο που έχει το Σαββατοκύριακο. Ξεκίνησε δηλαδή στις 18:44.

Σχόλιο: Την άποψη μου για τα νούμερα της AGB την έχω γράψει. Αλλά έχει μεγάλη πλάκα για όλους τους υπολοίπους που έχουν διαφορετική άποψη.

4444

Από nonews-NEWS.

adenagr.blogspot
“Μπούκαρε η εφορία σε πανηγύρι , κι έκοψε πρόστιμο στο Κλαριντζή” μας ενημέρωσε (αποκλειστικά) ο Αυτιάς σήμερα.
“Ξέρετε ποιος γιορτάζει την μέρα που γεννήθηκε ο Παπανδρέου?” ρώτησε με ύφος ο Οικονομέας τον Καμπουράκη και τους καλεσμένους στο MEGA.
“Όχι…, we do not Know”, απάντησαν όλοι μαζί τάχα μου με περιέργεια.
“Ο Όσιος Μνημόνιος”, τους ενημέρωσε ο (κεντρικός) αριστερο-παρουσιαστής.
Βέβαια…αμφότερες οι ειδήσεις κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στα blogs που τις πρωτοκυκλοφόρησαν , εδώ και μια βδομάδα.
Λέτε να μην διαβάζουν τα ιστολόγια, η λόγω του Αγίου Πνεύματος, σήμερα τους ήρθε η επιφοίτηση?…

Σχόλιο: Τα κάνουν αυτά οι Αστέρες της τηλεόρασης; Κλέβουν ειδήσεις; Τι κάνει ο άνθρωπος για το μεροκάματο! Μέχρι και κλέφτης γίνεται!!!!

4444

ΑΠΟΨΗ
του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου
(από το anatropi2020)
Για παραπάνω από μία δεκαετία η υπόθεση των media στην Ελλάδα έχει περιοριστεί σε ένα κουτσομπολιό τύπου Da Cappo.

Με ποιόν ανερχόμενο μικροεκδότη έπινε καφέ ο Ψυχάρης, ποιά νέα περιοδικά φέρνει από την Αμερική ο Κωστόπουλος, ποιά… τράπεζα δίνει δάνειο για να σώσει την τάδε ή τη δείνα εφημερίδα, σε ποιο κανάλι θα πάρει μεταγραφή η Στάη, η Χούκλη ή ο Ευαγγελάτος και πάει λέγοντας.

Μόλις πέρυσι, ενώ, δηλαδή, η κρίση επέλαυνε και η βιωσιμότητα των εφημερίδων είχε αρχίσει να αμφισβητείται έντονα, μία μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα πλήρωσε κάποια εκατομμύρια για να αγοράσει μερικούς Χάρι Πότερ.

Και ο κυριακάτικος ανταγωνιστής της πλειοδότησε για καμιά δεκαρία blockbusters.

Το ότι αυτός ο εξαντλητικός ανταγωνισμός γινόταν με τραπεζικά δάνεια (κάτι σαν τον παλιό “αέρα” της εύφορης περιόδου του Χρηματιστηρίου) πολύ λίγο απασχόλησε τους θαμώνες του (κάθε) Da Cappo.

Παρότι βλέπαμε τις εφημερίδες να αργοπεθαίνουν, κάποιες απ΄ αυτές να μετατρέπονται σε δημόσιες υπηρεσίες (τύπου ΕΡΤ) με δέκα συντάκτες ανά κατηγορία ρεπορτάζ, με δημοσιογράφους που είχαν αρχίσει να συγχέουν το ρεπορτάζ με τα δελτία Τύπου και τα non paper των κομμάτων και που είχαν δύο και τρεις δουλειές -ενίοτε και κομματικές αργομισθίες- το αφήσαμε να σέρνεται με μία αίσθηση μακροβιότητας και παντοδυναμίας.

Ακόμα κι όταν από το 2009 στο 2010 οι κυριακάτικες εφημερίδες έχασαν περίπου το 25% της κυκλοφορίας τους (επίσημα στοιχεία των πρακτορείων διανομής), ο δανεισμός συνεχίστηκε και ο πόλεμος των υπερπροσφορών εντάθηκε.

Κι όταν, από το φθινόπωρο του 2010 η διαφημιστική δαπάνη κατέρρευσε (μείωση τουλάχιστον 40% στις εφημερίδες), οι κυκλοφορίες έχασαν άλλο ένα 25% και οι τράπεζες -αναγκαστικά- έκλεισαν τις στρόφιγγες προς τα μέσα ενημέρωσης, τότε, θα περίμενε κανείς ότι όλοι θα κατανοούσαν την επικείμενη καταστροφή. Ματαίως.

Ακόμα και σήμερα, ο πανάκριβος ανταγωνισμός συνεχίζεται, οι κυκλοφορίες πέφτουν και οι άλλοτε μεγαλοεκδότες κρατιούνται όρθιοι (πως άραγε;) ως “Ελ Σιντ”, που, όμως, δεν τους φοβάται, πλέον, κανείς.

Κι επειδή, πλέον, το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει “δουλειές” και προμήθειες, τι νόημα έχει να κρατά κανείς ζωντανές εφημερίδες που κοστίζουν ακριβά και δεν αποδίδουν τίποτε;

Υ.Γ Σσσσστ! Η ΕΣΗΕΑ κοιμάται…

Σχόλιο: Όταν ακούω τους Δημοσιογράφους να αναφέρονται στην ΕΣΗΕΑ καταλαβαίνω ότι οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα είναι κλειστό κλαμπ.

13/06/2011

Αντιγραφή από το nonews-NEWS

Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Φάληρο και στον Ταύρο! …
Την πρώτη μπαταριά την έριξε με άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας για νέο αυριανισμό που εκπονεί σενάρια για επιστροφή στη δραχμή και εξυπηρετείται από τους…Γιώργο Τράγκα και Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο τελευταίος δήλωσε ότι θα καταθέσει αγωγή για το δημοσίευμα, ο Σκάι άρχισε τα ρεπορτάζ για το Alter κάνοντας λόγο για μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο, το Alter έφτιαξε κρόουλ με το οποίο ζητούσε από το πλήρωμα του πλοίου «Ασπρονήσι» να επινοινωνήσει με το κανάλι, μύλος. Κι έχει δρόμο ακόμη, ώς την προσεχή Τετάρτη, οπότε και θα κριθεί η αίτηση του Alter για υπαγωγή στο άρθρο 99. Εκτός κι αν απεργήσουν και οι δικαστικοί μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ…

Από τη στήλη Μέσα & Media (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)

Σχόλιο: Ο πόλεμος μεταξύ Κουρή και Αλαφούζου είναι μεγάλος. Μένει να δούμε ποιος θα κερδίσει. Η χρονική στιγμή είναι κρίσιμη, διότι υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση. Ο Κουρής προσπαθεί να σώσει το ALTER με δανεικά λεφτά. Οι Τράπεζες έχουν πάρει σαφή εντολή να μη δανείζουν χρήμα στα ΜΜΕ από την Τρόικα. Γιατί οι Μέτοχοι του Alter δεν βάζουν δικά τους λεφτά, να μειώσουν τα δανεικά;  Τα χρωστούμενα; Όπως και να το δεις, είναι τραπεζικό σκάνδαλο. Θα μου πεις δεν είναι το μόνο; Σωστά. Αλλά σε μια τόσο μεγάλη κρίση, οι τράπεζες πρέπει να σταματήσουν τα θαλασσοδάνεια. Μια και έχουν και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

11/06/2011

Από το fimotro.

ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ KONTRA ΚΑΙ ΧΙΟΣ
Αφού μέσα από το κανάλι Kontra έλουζαν τον αδερφό του πρωθυπουργού Νίκο Παπανδρέου με ακατανόμαστες εκφράσεις (όταν θα μπορούσαν πολύ εύκολα να του ασκήσουν κριτική, αποδομώντας τον εντελώς και χωρίς να κινδυνεύουν με αγωγές και μηνύσεις) ήρθαν… σήμερα να του ζητήσουν συγνώμη και να πάρουν πίσω όλα τα ρεπορτάζ που έπαιζαν επί 3 ημέρες!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Kontra, ιδιοκτησίας Γ. Κουρή, το κανάλι και ο παρουσιαστής της εκπομπής “Μακελειό”, Στέφανος Χίος, ανακάλεσαν όλους τους χαρακτηρισμούς του παρουσιαστή κατά του αδελφού του πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου και της οικογένειάς του, σε τρεις τηλεοπτικές εκπομπές (14, 21 και 22 Μαΐου).

Σε σχετική δήλωση αναγνωρίζεται ότι οι χαρακτηρισμοί ήταν “ιδιαίτερα οξείς” και επισημαίνεται πως “ο παρουσιαστής και ο σταθμός δηλώνουμε ότι ανακαλούμε τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, καθώς δεν υπήρχε από μέρους μας καμία απολύτως πρόθεση να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψη του κ. Νίκου Παπανδρέου και της οικογένειάς του, τους οποίους τιμούμε πλήρως”.

Όσα έλεγαν δηλαδή μέχρι σήμερα για τον αδερφό του πρωθυπουργού, προφανώς ήταν στον αέρα! Δεν ξανάγινε…

10/06/2011

Από nonews-NEWS

Κωμικές απειλές του Κουρή κατά Αλαφούζου, από την οθόνη του ΑΛΤΕΡ…
Κάθε 20″ στην οθόνη του ΑΛΤΕΡ που παίζει τους “3 Σωματοφύλακες” περνάνε κρόουλ με μηνύματα του – αιώνιου – Κουρή κατά Αλαφούζου. Το… πρώτο – ως κόλπο, το ‘χει ξανακάνει ο Κουρής από την “Αυριανή”- αφορά τη περίπτωση του πλοίου “Ασπρονήσι” (μια ιστορία προ πολλών ετών που δικαστικά έχει τελεσιδικήσει):
Παρακαλούνται οι ναυτικοί, πλήρωμα και αξιωματικοί, που υπηρετούσαν στο πλοίο του Αλαφούζου «Ασπρονήσι» που πιάστηκε να κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου, να επικοινωνήσουν με το κανάλι μας .
Το δεύτερο μήνυμα που περνάει μαζί με το σπαθί του ντ’ Αρτανιάν από την οθόνη του ΑΛΤΕΡ προειδοποιεί την οικογένεια Αλαφούζου πως αν προσδοκά “ωφέλη από το κλείσιμο του ΑΛΤΕΡ, πλανάται πλάνη οικτράν”.
Πόλεμος ΑΛΤΕΡ – ΣΚΑΙ, με ολίγον θέατρο Σκιών…

Σχόλιο: Βρώμικος πολύ ο κόσμος των ΜΜΕ και τα λεφτά της εξουσίας πολλά. Όμως το αν θα κλείσει το ALTER ή όχι δεν αφορά τόσο τον Κουρή ή τον Αλαφούζο. Αφορά τους νεοέλληνες που δίνουν λεφτά στις τράπεζες που δανείζουν το ALTER.  Αν τράπεζες έδιναν τα λεφτά που έδωσαν στο κανάλι σε άλλες επιχειρήσεις ποιο ωφέλιμες, σίγουρα η Ελληνική κοινωνία θα είχε μεγαλύτερο όφελος. Άλλωστε οι Μέτοχοι του ALTER από όσο διαβάζω δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Σωστά η Τρόικα έκοψε τα δανεικά στα ΜΜΕ. 

08/06/2011

Άτιμο lead in. Και το είχε πει πριν χρόνια η Αγαπημένη μου παρουσιάστρια. Είχε αναρωτηθεί. Ήρθε το μέλλον να την επιβεβαίωση κάπως άγαρμπα.

4444

Το 2011 θα είναι άλλη μια άσχημη χρονιά για τα Ελληνικά ΜΜΕ. Όποιος αντέξει θα είναι αμ τι άλλο καλός παίκτης.

Αν σταματήσει η Κρατική Διαφήμιση, θα δούμε πολλά μαγαζιά των ΜΜΕ να κλείνουν.

Από το Newpost.gr

Συνεχίζεται ο κατήφορος της διαφημιστικής δαπάνης το πρώτο πεντάμηνο του 2011, με τη μείωση των εσόδων των παραδοσιακών Μέσων να αγγίζει το 17,36%.

Σε απόλυτους αριθμούς το διάστημα Ιανουάριος – Μάιος η διαφημιστική δαπάνη στα 4 παραδοσιακά Μέσα μειώνεται στα 675,2 εκατ. ευρώ, έναντι 817,1 εκατ. ευρώ το 2010 και 889 εκατ. ευρώ το 2009. Το α’ πεντάμηνο του 2011 τα κανάλια χάνουν το 13,59% των εσόδων τους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010 (235,9 εκατ. ευρώ έναντι 273 εκατ. ευρώ).

Τα περιοδικά πέφτουν κατά 22,3% (250,8 εκατ. ευρώ έναντι 323 εκατ. ευρώ), οι εφημερίδες κατά 9,77% (151,4 εκατ. ευρώ έναντι 167,8 εκατ. ευρώ) και το ραδιόφωνο κατά 30,3% (37 εκατ. ευρώ έναντι 53,1 εκατ. ευρώ το α’ πεντάμηνο του 2010).

Τα μερίδια των Μέσων στην «πίτα» το 5άμηνο είναι: τηλεόραση 34,9%, περιοδικά 37,1%, εφημερίδες 22,43% και ραδιόφωνο 5,4%.

Το Mega το α’ 5μηνο του 2011 έχει το 33,2% της «πίτας» της τηλεοπτικής διαφημιστικής δαπάνης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 78,4 εκατ. ευρώ. Στα 62,8 εκατ. ευρώ ανέρχεται η δαπάνη στον ΑΝΤ1 (26,6%), στα 35,6 εκατ. ευρώ (15,1%) ο τζίρος του Star, στα 39,7 εκατ. ευρώ τα έσοδα του Alpha (16,8%) και στα 12,7 εκατ. ευρώ η «είσπραξη» του Alter (5,39%).

ΠΗΓΗ: advertising.gr

4444

Από το Newpost.gr

Πολύ σωστά τα γράφει για άλλη μια φορά ο Χρήστος Ξανθάκης στα Μέσα & Media της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Ο λόγος για την εκπομπή «Escape» της ΕΤ1 που κοστίζει στους φορολογούμενους σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ το δίμηνο και τη βλέπουν μόλις 30.000 τηλεθεατές.

Σχόλιο: Χυτηρη έχουμε οικονομική κρίση. Δε νομίζεις ότι πρέπει να κόψεις τις σπατάλες; Αλλά ξέχασα δεν είναι δικά σου τα λεφτά. Τώρα εγώ γιατί νιώθω μεγάλο κορόιδο; Και δεν μπορώ να διώξω τον Χυτηρη και την παρέα του. Δεν κάνουν πρόωρες εκλογές. Φοβούνται ότι θα χάσουν την γλυκιά εξουσία.

Advertisements

Posted June 8, 2011 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: