Sell cheap Greece?   Leave a comment

Sell ​​cheap Greece?

Πωλείτε φτηνά η Ελλάδα;

08/06/2011

Πωλείτε φτηνά η Ελλάδα; Η οικονομική κρίση έχει φέρει τα πάνω κάτω. Η κακοδιαχείριση και το ανελέητο κλέψιμο της Δημόσιας Παρουσίας από το σύστημα, οδήγησαν την Ελλάδα στην Χρεοκοπία.

Όποτε για να βρει χρήματα, πρέπει να δρασει.

Έσοδα – Έξοδα = 0. Πρέπει να βρει το μηδέν (0).

Είναι χρυσή ευκαιρία, όποιος θέλει να αγοράσει Ελλάδα, αυτή η περίοδος. Αυτό κάνουν και οι Γερμανοί.

Άλλωστε οι Γερμανοί έχουν παράδοση να κάνουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Διαβάστε Ιστορία. Εκεί που τα χαλανε, είναι στην Στρατηγική σκέψη.

Θυμάστε το «Κλίρινγκ»;  Η Γερμανία πάντα έκανε μπίζνες με την Ελλάδα. Εκεί που τα πράγματα χαλούσαν ήταν στο Γεωστρατιγικο βάρος της Ελλάδος. Πάντα πίστευαν ότι γεωγραφικά και σαν οντότητα η Ελλάδα είναι υποδεέστερη από τους άλλους. Δυστυχώς την πάτησαν και μάλιστα 2 φορές με πολύ μεγάλες συνέπειες. Το 1940 αυτό που έκανε ξεχωριστή την Ελλάδα, δεν ήταν η Γεωγραφική της θέση, αλλά η θέληση των Ελλήνων να πολεμήσουν.

Αυτή η χρονική περίοδο, είναι η Τρίτη τους Ευκαιρία. Για να δούμε, έχουν εξελιχτεί ή έχουν μείνει ακόμα πρωτόγονοι στη Στρατηγική Σκέψη;  Παιχνίδια Μυαλού. Ο καλύτερος εγκέφαλος κερδίζει.

Όσες φορές έγινε Αλλαγή Φρουράς στην Ελλάδα, έγινε και στην Παγκόσμια σκηνή. Ίσως γι’αυτό χτύπησαν τόσο άσχημα τους Κινέζους και τους Ρώσους, όταν εξεδήλωσαν μια κάποια επιθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα. Άλλωστε τι είναι 200 ή 300 δις ευρώ, μπροστά στα οφέλη; Τίποτα. Ψίχουλα.

Άλλο πράγμα να συνομιλείς με τον ΓΑΠ και τους άλλους και άλλο να συνομιλείς με κάποιον Master Chef.

Η Συναίνεση στην Ελλάδα θα υπάρξει, αφού πρώτα γίνουν πρόωρες εκλογές και καταγραφεί η Πολιτική πραγματικότητα και εκφραστούν οι Έλληνες πολίτες.

Όσο ποιο πολύ αργούν,  τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν.

Κανένας δε θέλει τον ΓΑΠ και τους ανίκανους ταμίες του.  Ο Παπακωνσταντίνου ακόμα να παραιτηθεί. Αν είναι δυνατόν. Ακούω και τον Κυρτσο να λέει ότι είναι δύσκολο να φύγει ο Παπακωνσταντίνου γιατί ξέρει τους Τροικανους!!!! Τι ακούω !!!! Ο Μόνος που κρατά τον Παπακωνσταντίνου είναι ο ΓΑΠ. Κανένας δεν θέλει κάποιον που δεν μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις, που είναι αναποτελεσματικός. Ο χρόνος του Παπακωνσταντίνου έχει λήξει και τρώει από τον μελλοντικό χρόνο όσο είναι υπουργός.

Από το Έθνος.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο “Κυνήγι ευκαιριών στην Ελλάδα” και ξεκινάει με τη φράση “Η Ελλάδα πωλείται “φτηνά” και η Γερμανία αγοράζει”, τονίζοντας τις αγοραστικές ευκαιρίες που κυνηγούν και αρπάζουν οι Γερμανοί από την Ελλάδα, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της Η Γερμανία κλέβει τους Ελληνες”. Αυτό ισχυρίζεται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας “Wall Street Journal”, βάσει του οποίου η αγορά επιπλέον 10% του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom έναντι 400 εκατ. ευρώ συνιστά “κλοπή”.

Το εν λόγω δημοσίευμα έχει τίτλο “Κυνήγι ευκαιριών στην Ελλάδα” και ξεκινάει με τη φράση “Η Ελλάδα πωλείται φτηνά και η Γερμανία αγοράζει”, τονίζοντας ταυτόχρονα τις αγοραστικές ευκαιρίες που κυνηγούν και αρπάζουν οι Γερμανοί από την Ελλάδα, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της.

“Η αγορά του ΟΤΕ αποτελεί κλοπή συγκριτικά με τα σχεδόν 4 δισ. ευρώ που έδωσε η γερμανική εταιρεία το 2008 για να συγκεντρώσει μερίδιο 30% στον ελληνικό οργανισμό” επισημαίνει το άρθρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι γερμανικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν το ελληνικό “πωλητήριο”, καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία από εσπευσμένες πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Εκτός από την Deutsche Telekom, η “Wall Street Journal” απαριθμεί και άλλες εταιρείες που εδρεύουν στη Γερμανία και αναζητούν ευκαιρίες στην Ελλάδα, μετά και τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για την εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, που φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση μεριδίου στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, αλλά και για το ενδιαφέρον του τσεχικού ενεργειακού ομίλου CEZ για είσοδο στην εγχώρια αγορά ενέργειας. Η CEZ δήλωσε τον Απρίλιο ότι εξετάζει την πιθανότητα εξαγορών ελληνικών assets ηλεκτρικής ενέργειας. Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 17% της ΔΕΗ, μειώνοντας το ποσοστό της στο 34%.

Ειδικότερα το δημοσίευμα αναφέρει ότι σήμερα το 55% της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου της Αθήνας ανήκει στο Δημόσιο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει μια αλλαγή φρουράς, με τη Fraport να διαδέχεται την επίσης γερμανική Hochtief που έχει σήμερα το μάνατζμεντ του “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Υπενθυμίζεται ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα θα ανήκουν στην Deutsche Telekom 49 εκατ. μετοχές του ΟΤΕ. Η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε και επίσημα τη γερμανική εταιρεία ότι ασκεί την option για την πώληση επιπλέον ποσοστού 10%, όπως είχε προβλεφθεί πριν από τρία χρόνια από τη Συμφωνία Μετόχων.

Bloomberg
“Συνταγή” με μειώσεις μισθών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom Ρενέ Ομπερμαν, ο οποίος το 2007 έπεισε τους εργαζομένους στον γερμανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους, ίσως χρειαστεί να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα για να ανακόψει την κάθετη πτώση της κερδοφορίας του ΟΤΕ. Αυτό σημειώνει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι “είναι δύσκολο να μειώσει κανείς το κατά κεφαλήν κόστος των εργαζομένων, καθώς ο ΟΤΕ προσπάθησε κάτι τέτοιο κατά το παρελθόν και απέτυχε”.

Σχόλιο: Υπάρχει περίπτωση το Ελευθέριος Βενιζέλος να σταματήσει να είναι ένα κερδοφόρο αεροδρόμιο για τα επόμενα 30 χρόνια; Απάντηση όχι. 

Οι Γερμανοί κάνουν μπίζνες. Οι άλλοι τι κάνουν;

Οι Ρώσοι βλέπω τα «χώνουν» στις τράπεζες. Καλή ευκαιρία είναι η Αγροτική – Πακέτο,  με όλο το χαρτοφυλάκιο όμως. Π.χ. Δωδώνη, κάτι άλλα ακίνητα. Η Εθνική Επίσης.  Το ζήτημα είναι τι χρονικό ορίζοντα βάζεις και ποια είναι η σκέψη σου.

Οι Γερμανοί για παράδειγμα ήρθαν από νωρίς. Όποτε γνωρίζουν τα κατατόπια.

Advertisements

Posted June 8, 2011 by bmplefour in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: