1.309 & 341 νεκροί και ο Bashar al-Assad αντέχει.   Leave a comment

1.309 & 341 νεκροί και ο Bashar al-Assad  αντέχει.

02/07/2011

Η Συρία είναι άλλη μια Υπόθεση που θα με συντροφεύει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα διαβάζω, υπάρχει ύφεση στους Σκοτωμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι Διαδηλωτές κουράστηκαν; Ότι αναδιοργανώνονται;

Με όσα διαβάζω, το καθεστώς φαίνεται να αντέχει, σε αντίθεση με τον Καντάφι.

Μόνο με διαδηλώσεις δεν πέφτει το καθεστώς του Bashar al-Assad να πω στους Κλασικούς Losers αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και όλους τους υπολοίπους. Καμπισι; Ένα πράγμα που διδάσκει ο Ισπανικός εμφύλιος πόλεμος είναι αυτό. Δεν αρκούν τα ωραία λόγια σε μια σκληρή και ανταγωνιστική πραγματικότητα, όπου τα σχήματα στις μεγάλες κλίμακες είναι μεγάλα.

Συρία και Λιβύη πάνε μαζί. Στη Λιβύη υπάρχει πρόοδος. Αργή αλλά σταθερή.

1300 νεκροί είναι πολλοί λίγοι για να πέσει ένα καθεστώς σαν αυτό του Bashar al-Assad. Σκεφτείτε ότι ο πατέρας του το 1982 σκότωσε περίπου 30.000 για να καταπνίξει μια εξέγερση. Τελικά την κατάπνιξε.

Από Τα ΝΕΑ.

Η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία κόστισε χθες τη ζωή 28 ανθρώπων ενώ από τον περασμένο Μάριο που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις πάνω από 1300 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη Συρία όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών σε αρκετές πόλεις, ανακοίνωσε σήμερα μια οργάνωση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο βαρύτερος απολογισμός καταγράφηκε στην πόλη Ιντλέμπ στη βορειοδυτική Συρία, όπου επιχείρηση του στρατού διεξάγεται εδώ και αρκετές ημέρες και όπου «16 άνθρωποι σκοτώθηκαν», σύμφωνα με την εθνική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, ο διαπρεπής Σύρος δικηγόρος, ειδικευμένος σε θέματα σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, Ραζάν Ζαϊτούνα, μιλώντας σήμερα στο Ρόιτερς, αποκάλυψε ότι : «σε όλη τη Συρία, κατά το λήγον εικοσιτετράωρο, συνολικώς 24 πολίτες εξεγερμένοι κατά του καθεστώτος, έχασαν τη ζωή τους αντιμετωπίζοντας τις δυνάμεις ασφάλειας».

Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιατρικές πηγές, η κρατική καταστολή των διαδηλώσεων έχει αφήσει πάνω από 1.300 πολίτες νεκρούς ενώ 10.000 έχουν φυλακιστεί σε όλη τη χώρα.

Εκατοντάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας επίσης έχουν σκοτωθεί.

Η κυβέρνηση του Άσαντ δέχεται επικρίσεις από πολλές χώρες για τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλίντον είπε ότι «είναι σαφές ότι η συριακή κυβέρνηση δεν έχει πια χρόνο. Είτε θα επιτρέψουν (να υπάρξει) μια σοβαρή πολιτική διαδικασία, που θα περιλαμβάνει (το δικαίωμα διεξαγωγής) ειρηνικών διαδηλώσεων σε όλη τη Συρία και θα δεσμευτούν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, ή θα συνεχίσουν να βλέπουν μια όλο και περισσότερο οργανωμένη.

20/06/2011

Μετά την Λιβύη και στη Συρία Εθνικό Συμβούλιο.

Από Έθνος.

“Εθνικό Συμβούλιο” κατά του Μπασάρ Αλ Ασαντ σχημάτισαν οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές της Συρίας.

“Εθνικό Συμβούλιο” κατά του Μπασάρ Αλ Ασαντ σχημάτισαν οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές της Συρίας, ανακοινώθηκε χθες, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι Σύροι φεύγουν στην Τουρκία εξαιτίας της σκληρής καταστολής με την οποία έχει αντιμετωπίσει το καθεστώς τους αντιφρονούντες διαδηλωτές με τελευταίο παράδειγμα την εισβολή τεθωρακισμένων και στρατιωτών στη μικρή πόλη Μπντάμα στα σύνορα με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αναφορές από την Μπντάμα, τουλάχιστον εννέα τεθωρακισμένα άρματα, δέκα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 20 τζιπ του στρατού και δέκα λεωφορεία μπήκαν στην πόλη, με αποτέλεσμα να πυρποληθούν αρκετές κατοικίες και να συλληφθούν περίπου 70 πολίτες.

Στην Μπντάμα λειτουργούσε ο μόνος φούρνος στην περιοχή από τον οποίο προμηθεύονταν ψωμί περίπου οι 2.000 Σύροι που έχουν στοιβαχτεί στα σύνορα με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να περάσουν από την άλλη πλευρά.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι κηδείες δύο διαδηλωτών στην Ντέιρ Ελ Ζορ μετατράπηκαν σε πορείες περίπου 70.000 χιλιάδων αντιφρονούντων, ενώ χιλιάδες ήταν επίσης αυτοί που συμμετείχαν στην πομπή των σορών πέντε αντιφρονούντων στην Χομς και στην Ντούμα.

Στο μεταξύ χθες τον προσφυγικό καταυλισμό των Σύρων στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, επισκέφθηκε η πρέσβειρα καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών και σταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί.

19/06/2011

Οι περιγραφές σου κόβουν την ανάσα. Οι στρατιωτικές δυνάμεις κυνηγούν όσους διαδηλώνουν και ταυτόχρονα φωνάζουν στους πολίτες να μην βγαίνουν στα μπαλκόνια. Ένα είδος φερετζέ δηλαδή.

Η βία κλιμακώνεται. Μένει να δούμε αν αυτοί που θέλουν την αλλαγή καθεστώτος θα αντέξουν ή θα τους λιώσουν οι ερπύστριες. Η φυγή για όσους είναι κυνηγημένοι και βασανισμένοι είναι η μόνη λύση.

Παρόλα τη μεγάλη βία που ασκείτε πλέον, οι διαδηλώσεις δε λένε να σταματήσουν.

Από Ελευθεροτυπία.

Στους δεκαεννέα έφτασε ο αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν, μετά τις προσευχές της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια των πολυπληθών διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, τις οποίες “έπνιξαν στο αίμα” για μια ακόμα φορά οι δυνάμεις καταστολής.

Στο μεταξύ σήμερα, συριακά τεθωρακισμένα άρματα και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ έκαναν, έφοδο στη μικρή πόλη Μπντάμα, στα σύνορα με την Τουρκία, συλλαμβάνοντας 70 κατοίκους και πυρπολώντας κατοικίες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Ρόιτερ.

Επίσης, σήμερα περίπου 70.000 άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα με μεγάλη οργή στο Ντέιρ Εζορ, στην ανατολική Συρία, στις κηδείες των δύο διαδηλωτών που σκοτώθηκαν χθες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 1309 άμαχοι και 341 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί στις βίαιες ταραχές από τις αρχές του κινήματος διαμαρτυρίας στις 15 Μαρτίου.

17/06/2011

Από in.gr

Δαμασκός, Συρία

Στην άγρια καταστολή του αντικυβερνητικού κινήματος επιμένει το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, αψηφώντας εκκλήσεις, προειδοποιήσεις και πιέσεις εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας. Στρατιώτες άνοιξαν κατά πληροφορίες πυρ σε βάρος διαδηλωτών στην παραθαλάσσια πόλη Μπανιάς την Παρασκευή, προκαλώντας αδιευκρίνιστο για την ώρα αριθμό θυμάτων. Πυροβολισμοί και μαρτυρίες για νεκρό στο Χαλέπι, για πρώτη φορά από την αρχή της εξέγερσης.

Στρατεύματα κατέλαβαν, εν τω μεταξύ, άλλη μία πόλη στη βορειοδυτική Συρία, 45 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα, όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες.

Ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελαραχμάν δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούσαν τυφλά κατά διαδηλωτών στην πόλη Μπανιάς, τους κυνηγούσαν και φώναζαν στους κατοίκους να μην βγαίνουν στα μπαλκόνια.

Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για συνολικά 16 νεκρούς σε όλη τη χώρα την Παρασκευή. Μεταξύ τους ένας στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου μέχρι σήμερα οι διαδηλώσεις ήταν σχετικά λίγες.

Χιλιάδες Σύροι βγήκαν και πάλι στους δρόμους μετά την προσευχή της Παρασκευής σε πολλές πόλεις της χώρας για να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος, που καταστέλλει με βαναυσότητα το πρωτοφανές κίνημα αμφισβήτησης της μπααθικής εξουσίας.

Συριακά στρατεύματα με άρματα μάχης και την υποστήριξη ελικοπτέρων κατέλαβαν τα ξημερώματα της Παρασκευής άλλη μία πόλη στη βορειοδυτική Συρία, την Μααράτ αλ-Νούμαν, στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Πολλοί από τους πολίτες της Μααράτ αλ-Νούμαν, μία πόλη 100.000 κατοίκων, έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους, εξαιτίας των επιχειρήσεων του στρατού «κατά εξτρεμιστών» στη βορειοανατολική επαρχία Ιντίμπ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, που έχει προκαλέσει προσφυγικό κύμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πόλη Μααράτ αλ-Νούμαν τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο του στρατού. Συριακές στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται αυτή τη στιγμή κατά πληροφορίες γύρω από την Χαν-Σεϊχούν, επίσης στο βορρά.

Περισσότεροι από 1.400 Σύροι πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί, πολλοί από τους οποίους ήταν άοπλοι πολίτες, και έως και 10.000 έχουν τεθεί υπό κράτηση αφότου άρχισε η καταστολή στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς το καθεστώς της Συρίας «να σταματήσει να σκοτώνει ανθρώπους»

«Καλώ και πάλι τον πρόεδρο Άσαντ και τις αρχές της Συρίας να σταματήσουν να σκοτώνουν ανθρώπους, να ξεκινήσουν έναν ευρύ διάλογο και να λάβουν θαρραλέα μέτρα προτού να είναι πολύ αργά» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Οι διεθνείς πιέσεις εντείνονται με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να δηλώνει την Παρασκευή, κατόπιν συνάντησης με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ότι συμφώνησαν να προωθήσουν ισχυρότερες κυρώσεις σε βάρος της Συρίας.

«Η Γαλλία, χέρι-χέρι με τη Γερμανία, ζητεί την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων κατά των συριακών αρχών που διαπράττουν αφόρητες και απαράδεκτες ενέργειες και καταστολή εναντίον του συριακού λαού» δήλωσε ο Σαρκοζί σε συνέντευξη Τύπου στη γερμανική πρωτεύουσα.

Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του NATO Άντερς Φογκ Ράσμουσεν καταδίκασε την «διαβόητη» καταστολή των διαδηλώσεων από πλευράς των αρχών της Συρίας, υπογράμμισε όμως ότι η συμμαχία δεν θα αναλάβει δράση στη χώρα.

Αντίθετα με την περίπτωση της Λιβύης δεν υπάρχει εντολή του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ούτε υποστήριξη από χώρες της περιφέρειας για μια τέτοια επιχείρηση, δήλωσε ο Ράσμουσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

Ο ίδιος κάλεσε τις συριακές αρχές να «ανταποκριθούν στις θεμιτές προσδοκίες του λαού» της χώρας.

Newsroom ΔΟΛ

Advertisements

Posted June 19, 2011 by bmplefour in Syria

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: