Απευθείας αναθέσεις – Απευθείας εισπράξεις.   Leave a comment

Απευθείας αναθέσεις – Απευθείας εισπράξεις.

06/07/2011

Στο ζήτημα της μείωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων, φυσικά και συμφωνώ. Ιδίως σε μια εποχή που οι Η/Υ έχουν κάνει την ζωή μας εύκολη. 

Στον ιδιωτικό τομέα οι Η/Υ έχουν καταργήσει παλιά επαγγέλματα και έχουν δημιουργήσει νέα. Στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας είναι σαν να βρίσκεται προ της έλευσης των Η/Υ.

Είναι αδιανόητο με την Υπάρχουσα τεχνολογία και τις χιλιάδες προσωπικό δημοσίων υπαλλήλων, να υπάρχουν ουρές ή να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Αυτό το στοίχημα το έχασαν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και θα το πληρώσουν. Οι πολίτες θέλουν εξορθολογισμό.

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι φρόντισαν να γίνουν αναγκαίοι στα Κόμματα Εξουσίας και όχι στην κοινωνία. Αυτή την Στρατηγική ήρθε η ώρα να την πληρώσουν. Οι κοινωνία τους θεωρεί  άχρηστους και υπεράριθμους, το συμπέρασμα; Θέλει να απαλλαγεί.

Όσο αφορά τα δυο κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,  θα συμφωνήσω ότι περιπαίζουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους όσο αφορά τι θα γίνει μετά τους 12 μήνες. Δεν μιλανε καθαρά. Ο λόγος που το κάνουν, είναι ότι δε θέλουν να χάσουν την εκλογική τους πελατεία.

Ευτυχώς οι Ευρωπαίοι μιλούν καθαρά και έτσι πρέπει να κάνουν. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τον άλλο. Είναι ποιο έντιμο να του πεις τι θα γίνει, ώστε να λάβει τα μέτρα του. Να σκεφτεί τα λάθη του, να ψάξει να βρει λύσεις. Το Σύστημα σας πτώχευσε, πρέπει να σκεφτείτε τι πήγε λάθος.

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα φτάσουν το 2015 στις 577 χιλιάδες. Αυτό σημαίνει και απολύσεις.

Το υπάρχων πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί την Οικονομική Κρίση. Δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει πρακτικές λύσεις.

Σκέψου Παγκόσμια, δράσε τοπικά. Σύνθημα Ακτιβιστών.

4444

Η Διαφθορά στο Δημόσιο Καλά κρατεί. Αυτό που είναι εξοργιστικό, ούτε οι επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν απολύονται. Εξοργιστικό. Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι οι συνδικαλιστές που έχουν επιβάλει το δικό τους πειθαρχικό δίκαιο, της συντεχνίας. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Αυτές τις στρατηγικές θα τις πληρώσουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, γιατί έκτος από άχρηστους η Ελληνική Κοινωνία τους θεώρει και διαφθαρμένους.

Αυτό το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους.

4444

Από το ΒΗΜΑ.

Σημεία των καιρών; Οι υπηρεσίες που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα σκαρφάλωσαν στην κορυφή της κλίμακας της διαφθοράς, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιτζή.

Στην έκθεση, την οποία ο κ. Ρακιτζής, παρέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, σημειώνεται ότι το 52% περίπου των υποθέσεων διαφθοράς, που αποκαλύφθηκαν το περασμένο έτος, αφορούν τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους, γεγονός που καταδεικνύει ότι η οικονομική κρίση έχει ως συνέπεια να αυξάνονται τα φαινόμενα της διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Υψηλά στην κλίμακα της διαφθοράς παραμένουν και οι πολεοδομίες και οι υπηρεσίες υγείας στις οποίες κυριαρχούν το «γρηγορόσημο» και το «φακελάκι».

Παρά ταύτα, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως καταδεικνύεται στην έκθεση, συνεχίζουν και κατορθώνουν να αποφεύγουν την τιμωρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ρακιτζής αναγκάσθηκε να υποβάλει ενστάσεις για 149 αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ποινές που επέβαλαν ήταν κυριολεκτικά …χάδι.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει και την ανάγκη της αλλαγής του υφιστάμενου πειθαρχικού δικαίου, κάτι το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί με νομοθετική ρύθμιση, η οποία σύμφωνα και με τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού κ. Δ. Ρέππα, θα έλθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο κ. Ρακιτζής στην έκθεσή του σημειώνει χαρακτηριστικά ότι τα πολεοδομικά γραφεία δεν ευθύνονται μόνο για την αυθαίρετη δόμηση αλλά και για την μεγάλη υστέρηση στην είσπραξη των προστίµων από αυθαίρετες κατασκευές, καθώς καθυστερούν να διαβιβάσουν τις σχετικές αποφάσεις στις ∆ΟΥ.

Για τους αιρετούς σημειώνει ότι αρκετοί από αυτούς ασκούν εξουσία στα όρια της νομιμότητας ή και πέραν αυτής, γεγονότα που ευνοούν την κακοδιοίκηση και διαφθορά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ασθενής η υγεία λόγω διαφθοράς

«Δυσεπίλυτο», χαρακτηρίζειο κ. Ρακιτζής το πρόβλημα της διαφθοράς στο τομέα της υγείας. Οπως αναφέρει, «οποιαδήποτε παρέµβαση µπορεί να σταµατήσει τη ροή της προµήθειας του υγειονοµικού υλικού, αλλά ένας λεπτοµερής διασταυρούµενος έλεγχος µεταξύ των προµηθειών, φαρµακευτικών εταιρειών και των παροχών τους προς τους ιατρούς, µπορεί να αποκαλύψει ενδιαφέρουσες υπόγειες διαδροµές µε κατευθυνόµενη συνταγογραφία και διόγκωση της δαπάνης».

Για τα κληροδοτήματα ο Γενικός Επιθεωρητής αναφέρει ότι «καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει καταγραφή τους και να αξιοποιηθούν επωφελώς οι περιουσίες τους, καθώς οι πόροι τους µπορούν να καλύψουν πολλούς τοµείς κυρίως της Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Εκπαίδευσης, αντί να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισµό».

149 ενστάσεις σε πειθαρχικές αποφάσεις

Η επιβολή υπερβολικά επιεικών ποινών σε σχέση µε τη βαρύτητα των πειθαρχικών παραπτωμάτων, είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Ρακιτζής να υποβάλει εντάσεις σε 149 αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής περιπτώσεις:

– Υπηρεσιακό Συµβούλιο Νοµαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο, η οποία ως ποϊσταµένη του Γραφείου Πολεοδοµίας χειρίστηκε υποθέσεις του συζύγου της και υπέγραφε τις οικοδοµικές άδειες των οποίων µελετητής µηχανικός ήταν ο ίδιος ο σύζυγος της, κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων.

– ∆ιοικητικό Συµβούλιο Γενικού Νοσοκοµείου δεν επέβαλε ποινή σε γιατρό ο οποίος παραπέμφθηκε και δικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

– Διοικητικό Συμβούλιο Γενικού Νοσοκομείου δεν επέβαλε ποινή σε εφηµερεύωντα ιατρό χειρουργικής κλινικής, ο οποίος αν και διαπίστωσε ότι ασθενής που εισήλθε στο Νοσοκοµείο ήταν πολυτραυµατίας εξαιτίας τροχαίου ατυχήµατος, δεν επιλήφθηκε άµεσα για τον απαραίτητο διεξοδικό κλινικό εργαστηριακό έλεγχο, ώστε να αντιµετωπιστεί έγκαιρα η κατάσταση της υγείας του.

– Υπηρεσιακό Συµβούλιο Περιφέρειας δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο που παραπέμφθηκε για σκάνδαλο με την εκμίσθωση εκχιονιστικών μηχανημάτων.

– Το Γ΄ Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΤΑ Αττικής τιμώρησε με την ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών και στέρηση των αποδοχών υπάλληλο σε βάρος της οποίας είχε καταλογιστεί μετά από σχετικό έλεγχο το ποσό των 16.045.138 ευρώ που υπήρξε η ζημιά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων λόγω διαχειριστικών ατασθαλιών

– Ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δεν επέβαλε καμμία ποινή στον υπάλληλο ο οποίος επέτρεψε το 2009 την πτήση του ελικοπτέρου με το οποίο απέδρασε ο Παλαιοκώστας στις φυλακές Κορυδαλλού.

– Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών δεν επέβαλε καμμία ποινή σε τελωνιακό ο οποίος είχε παραπεμφθεί για λαθρεμπόριο.

– Δεν επιβλήθηκε καμία ποινή σε βάρος υπαλλήλων Πανεπιστημίου οι οποίοι υπεξαιρούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης και το διοχέτευαν παράνομα στην αγορά, μ΄ αποτέλεσμα να επέλθει οικονομική ζημιά ύψους 7.000.000 ευρώ.

– Υπηρεσιακό Συμβούλιο Νομαρχίας δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο Πολεοδομάις που συνελήφθη να χρηματίζεται με το ποσό των 6.000 ευρώ για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτου.

– Η προσωρινή παύση έξι μηνών επιβλήθηκε σε υπάλληλο της υπηρεσίας Αγροτικής Ανάπτυξης που είχε εμπλακεί σε κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων.

– Δεν τιμωρήθηκε καν από το Υπηρεσιακό Συµβούλιο ΟΤΑ Δυτικής Αττικής υπάλληλος δήµου, ελεγκτής εσόδων – εξόδων ο οποίος παραπέµφθηκε για έλλειµµα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων σε ∆ΟΥ, το οποίο διαπίστωσαν Οικονοµικοί Επιθεωρητές που πραγµατοποίησαν διαχειριστικό έλεγχο για τα οικονοµικά έτη 2000, 2001, 2002 και 2003.

Ολόκληρη η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στη διεύθυνση www.gedd.gr

20/06/2011

Είναι έργο τέχνης να έχεις ή να συμμετέχεις σε κατασκευαστική εταιρεία και να παίρνεις με απευθείας ανάθεση τα έργα, και μετά με την τράπεζα σου, να δίνεις δάνειο στο κράτος, που σου έκανε την απευθείας ανάθεση για να σε πληρώσει να συνεχίσεις τα έργα.

Είναι έργο ύψιστης διαπλοκής. Όσοι το καταφέρνουν είναι καλλιτέχνες. Μεγαλύτεροι από τον Λάκη.

4444

Από το skai.gr

Όλα τα έσοδα από τον σταθμό διοδίων στον Πολύμυλο Κοζάνης, στην κρατική Εγνατία Οδό, εισπράττονται απευθείας από την τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα μάλιστα αναμένεται να διεκδικήσει και τα έσοδα από έξι ακόμα σταθμούς διοδίων που θα λειτουργήσουν στην Εγνατία τους επόμενους μήνες.

Το 2006 η τράπεζα Πειραιώς και το δημόσιο συνήψαν δάνειο ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα για τον οδικό άξονα. Το δημόσιο έβαλε ως εγγύηση τα έσοδα από τους 13 σταθμούς διοδίων, που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, έπρεπε να λειτουργήσουν έως τον Απρίλιο του 2010.

Ωστόσο ο μοναδικός σταθμός διοδίων στην Εγνατία ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποφασίστηκε όλα τα έσοδα να αποδίδονται στην τράπεζα για την αποπληρωμή του δανείου.
Τον περασμένο Αύγουστο η τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμούσε αύξηση των επιτοκίων, αίτημα που δεν αποδέχθηκε το δημόσιο και για το λόγο αυτό προχώρησε η Εγνατία οδός σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της τράπεζας.

Σχόλιο: Το 2006 υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν ο Γιώργος Σουφλιάς. Που απεικονίζεται σε πασίγνωστη φωτογραφία να χορεύει τσάμικο. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: