Με Προσεκτικές Κινήσεις.   Leave a comment

Με Προσεκτικές Κινήσεις.

Ο κ Ρέστης εδώ και πολύ χρόνο, με προσεκτικές κινήσεις, κινείτε στο χώρο των ΜΜΕ. Αυτοί που τον έβριζαν τώρα συνομιλούν μαζί του.

04/07/2011

Από nonews-NEWS

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συζήτηση για την αίτηση υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99. Αυτό που προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, είναι ότι η οριστική απόφαση θα εκδοθεί το … το νωρίτερο σε 1,5 μήνα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί αύριο λήγει η δίμηνη προστασία που είχε δοθεί στην εταιρεία και στους μετόχους με την υποβολή της αρχικής αίτησης.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ό,τι τόσο η «Ελεύθερη Τηλεόραση», όσο και οι μέτοχοι βρίσκονται (πλέον) στον αέρα σε περίπτωση διαταγής πληρωμής, κατάσχεσης που δικαιούνται να κάνουν οι πιστωτές. Αν και υπήρξε αίτημα από την πλευρά των συνηγόρων του Alter, για παράταση της προσωρινής διαταγής, αυτή απορρίφθηκε.

ΑΞΙΖΕΙ: Οι μόνοι από τους πιστωτές που έκαναν κύρια παρέμβαση κατά της υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99, ήταν μια εταιρεία Security (σ.σ. που συνεργάζεται και με τον ΣΚΑΙ), με απαιτήσεις 70.000 ευρώ, και η ιδιοκτήτρια του κτηρίου που έχει απαιτήσεις 50.000 ευρώ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Σε ότι αφορά τις τράπεζες αυτό που προέκυψε από τις καταθέσεις των μαρτύρων και των συνηγόρων του Alter, είναι ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δέχονται να κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις τους (σ.σ. να πάρουν δηλαδή μετοχές του Alter) προκειμένου να μην “γράψουν” ζημιές. Από την πλευρά τους, οι διαφημιστικές έχουν συμφωνήσει για κεφαλαιοποίηση στην Mondern Times του Κώστα Γιαννίκου.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ η ARGO δεσμεύτηκε ότι βάλει 20 – 30 εκ. ευρώ στο νέο σχήμα.

Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ του Alter παραδέχτηκε ότι το κανάλι χρειάζεται (υπό την σημερινή του μορφή) 50 έως 60 εκ. ευρώ για να λειτουργήσει.
parapolitika.gr

Σχόλιο: Οι τράπεζες όχι μόνο δε θα πάρουν φράγκο, αλλά αν το Alter υπαχτεί στο άρθρο 99 θα πρέπει να του δώσουν και άλλα 30 με 60 εκατομμύρια. Αυτές είναι δουλειές με τα λεφτά των άλλων.

Τι επισφάλειες άραγε να έχουν οι Ελληνικές τράπεζες; Η καλύτερη λύση είναι: όσες τράπεζες δεν αντέχουν να πουληθούν ή να συγχωνευτούν.

Το Alter είναι η υπόθεση κρίσης για τις Ελληνικές τράπεζες.

 

44444

Από nonews-NEWS

Από τον πιτσιρίκο

Έλαβα ένα μέιλ από τον κ. Παύλο Τσίμα –τουλάχιστον έτσι γράφει στη διεύθυνση του -, για το κείμενο «Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα». Το μέιλ περιγράφει τις… δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας δημοσιογράφος που εργάζεται σε καθεστωτικά μέσα.

Αγαπητέ Κύριε,
Συγνώμην για την προσφώνηση, αλλά δεν σας γνωρίζω προσωπικά. Το ίδιο, προφανώς, δεν με γνωρίζετε κι εσείς.

Αλλά βλέπω ότι αυτό δεν σας εμποδίζει να με κρίνετε- όχι αυτά που γράφω στα ΝΕΑ (τα οποία δεν φαντάζομαι να διαβάζετε), αυτά που λέω στο ραδιόφωνο (που δεν έχετε κανένα λόγο να ακούτε) ή που παρουσιάζω σε μια τηλεοπτική εκπομπή (που προβάλλεται, υποθέτω, πολύ αργά για εσάς), αλλά εμένα, τον χαρακτήρα μου, τα πάθη μου και τα κίνητρά μου. Έχω, όντως, ενθουσιαστεί.

Μου υπέδειξαν το σημείωμά σας που με αφορά και το έστειλα και στην γυναίκα μου, η οποία ως τώρα παραπονιόταν πώς γίνεται, μετά από 35 χρόνια εργασίας, κάποια από αυτά καλοπληρωμένης, να έχω στον τραπεζικό μου λογαριασμό ίσα-ίσα το ισόποσο των τριών επόμενων δόσεων του στεγαστικού μας δανείου, ούτε μια μετοχή, ούτε έναν off shore λογαριασμό.

Την αποστόμωσα: είναι που με κινούσε, όλα αυτά τα χρόνια, το πάθος για το χρήμα, ανόητη. Το λέει και ο πιτσιρίκος… (ο οποίος, ελπίζω, να έχει την αξιοπρέπεια να μην δημοσιεύσει κάτι που γράφω, ούτε εγώ ξέρω γιατί, για τα μάτια και μόνον).
Στην διάθεσή σας, αν χρειάζεστε δανεικά,

Παύλος Τσίμας

Κύριε Τσίμα, δεν διαβάζω αυτά που γράφετε στα ΝΕΑ, δεν ακούω αυτά που λέτε στο ραδιόφωνο και δεν βλέπω την τηλεοπτική σας εκπομπή. Ένας λόγος είναι πως ένας άνθρωπος που κάνει τόσα πολλά πράγματα αποκλείεται να τα κάνει καλά – είναι σίγουρο πως τα κάνει όλα στο πόδι.

Ξέρετε εσείς κανένα σοβαρό ξένο δημοσιογράφο που να κάνει ραδιόφωνο, τηλεόραση και –παράλληλα- να γράφει και σε έντυπα;

Ένας άλλος λόγος είναι πως τα μέσα στα οποία εργάζεστε δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία – είναι για να κλείνουν δουλειές οι μεγαλοεργολάβοι.

Επίσης, σας θεωρώ έναν κακό και ατάλαντο δημοσιογράφο.

Παρατηρώ πως στις επαγγελματικές σας ασχολίες δεν έχετε συμπεριλάβει την παρουσία σας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega. Μάλλον δεν θα την θεωρείτε δημοσιογραφική δουλειά – δεν σας κατηγορώ γι’ αυτό, αφού είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για θεατρική επιθεώρηση.

Κακή επιθεώρηση. Και η μανιέρα του ευαίσθητου αριστερού –στην οποία ειδικεύεστε- έχει κουράσει προ πολλού το τηλεοπτικό κοινό. Αν και παραδέχομαι πως είστε εξαιρετικός στις σιωπές σας – ειδικά, όταν οι σπουδαίοι και έγκριτοι συνάδελφοί σας αρχίζουν και ουρλιάζουν, για να περάσουν τη γραμμή των αφεντικών σας.

Αν κατάλαβα καλά, ενοχληθήκατε από τη φράση «το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα» – η οποία κοσμεί πια πολλούς τοίχους κτιρίων και πανεπιστημίων- και διαψεύδετε κατηγορηματικά το πάθος σας για το χρήμα.

Χαίρομαι που όλα αυτά δεν τα κάνετε για το χρήμα αλλά από αγάπη για το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Μπράβο σας.

Με ενημερώνετε πως στον τραπεζικό σας λογαριασμό υπάρχει ένα ποσό που αρκεί μόνο για τις τρεις επόμενες δόσεις του στεγαστικού σας δανείου. Πώς είναι δυνατόν αυτό;

Εγώ δούλεψα στα ΜΜΕ για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα –κάνοντας την πλάκα μου- και έβγαλα χρήματα που αρκούν για να την περάσω αραχτός τα επόμενα δέκα χρόνια.

Μάλλον έχετε πιαστεί κορόιδο. Τα αφεντικά σας έχουν αντιληφθεί το πάθος σας για τη μαχητική δημοσιογραφία και σας εκμεταλλεύονται, δίνοντάς σας ψίχουλα. Αλλά τι να περιμένει κάποιος από τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα και τον Βαρδινογιάννη; Ψιλικατζήδες.

Μου γράφετε πως ελπίζετε να έχω την αξιοπρέπεια να μην δημοσιεύσω το μέιλ σας. Το δημοσιεύω γιατί εγώ, κύριε Τσίμα, δεν έχω αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια έχετε μόνο εσείς, ο φίλος του Χριστοφοράκου -του γιου του δωσίλογου- που αναγκάστηκε να φύγει πρόσφατα μετανάστης στη Γερμανία. Αξιοπρέπεια έχετε εσείς που για τόσα χρόνια αποθεώνατε τις κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία -πάντως, δημοσιογραφία δεν κάνατε. Αξιοπρέπεια έχετε εσείς, η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Μανώλης Καψής και οι άλλοι υπέροχοι συνάδελφοί σας. Είστε πάρα πολύ αξιοπρεπείς άνθρωποι. Ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας.

Η δική μου αξιοπρέπεια φτάνει μόνο μέχρι το σημείο να μην έχω καμία σχέση με εσάς. Θα παρατηρήσατε, ίσως, πως η πρόσκληση του συνεργάτη σας για να συμμετάσχω στην εκπομπή σας για τις διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, πριν από μερικές εβδομάδες, δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα – δεν μπήκα καν στον κόπο να απαντήσω στο μέιλ του. Προσέχω τις συναναστροφές μου.

Σας ευχαριστώ που είστε πρόθυμος να μου δώσετε δανεικά, αν και δεν έχω πάρει ποτέ δανεικά στη ζωή μου. Καλύτερα, όμως, να μου δώσετε αυτά που μου χρωστάτε. Ίσως, να μην έχετε αντιληφθεί –έτσι όπως έχετε πέσει με τα μούτρα στο μάχιμο ρεπορτάζ για την αποκάλυψη της αλήθειας- πως το χουντοκάναλο στο οποίο εργάζεστε και από το οποίο πληρώνεστε το πληρώνουν πολύ ακριβά όλοι οι Έλληνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στο εκδοτικό συγκρότημα στο οποίο εργάζεστε δεν θα αναφερθώ – κάθε φορά που γράφω γι’ αυτό, αναδύεται μια μπόχα.

Αναρωτιέστε γιατί γράψατε αυτές τις γραμμές. Θα σας πω εγώ: επειδή φοβάστε. Πιστεύατε πως τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ και η θεσούλα σας ήταν εξασφαλισμένη. Και ξαφνικά, διαπιστώνετε πως ο κόσμος ξύπνησε και –μεταξύ άλλων- ο ρόλος σας έχει γίνει αντιληπτός από μεγάλη μερίδα των πολιτών. Θεωρείστε κι εσείς ένα παπαγαλάκι.

Προσωπικά, μου προκαλείτε περισσότερη αηδία απ’ ό,τι οι συνάδελφοί σας. Οι νεοφιλελεύθεροι φασίστες που έχουν κατακλύσει τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν προσποιούνται κάτι άλλο απ’ αυτό που είναι – είναι τα δουλοπρεπή σκυλιά των αφεντικών τους. Εσείς, όμως, κάνετε τον αριστερό ιδεολόγο. Εμετική κατάσταση.

Αντίο, κύριε Τσίμα

π.
(Θέλω να παρακαλέσω τους φίλους αναγνώστες να στείλουν μερικά χρήματα στον κ. Τσίμα, για να πληρώσει το στεγαστικό του δάνειο. Μη μείνει και άστεγος.)

(Το ποστ είναι αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν πως η Ελλάδα θα αλλάξει και αγωνίζονται για αυτό. Όπως βλέπετε, το κατεστημένο καταρρέει. Καταρρέουν τα ΜΜΕ τους, είναι πανικόβλητοι και έχουν να χάσουν πάρα πολλά – εμείς μόνο τις αλυσίδες μας.) …

Σχόλιο: Αντί για τον κ Τσίμα μπορείτε να τα στείλετε σε μένα;

4444

Nonews-NEWS

kourdistoportocali.com
Aπό την ημέρα που ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέλαβε υπουργός Οικονομικών δεν έλειψε η φωτογραφία του ούτε λεπτό από την ιστοσελίδα του ΒΗΜΑ τους. Ούτε λεπτό!

Ο Ψυχάρης μάλιστα έχει…δώσει εντολή να μπαίνει μεγάλη-χαμογελαστή φωτό του Βενιζέλου στα κεντρικά θέματα και κάπου πιο μικρή και παραπεταμένη του Γιώργου του πρωθυπουργού.

Η διαφορά στην αντιμετώπιση βγάζει μάτι.

Τελικά ο Παπανδρέου πληρώνει πολύ ακριβά τις ανασφάλειές του αλλά και την επιμονή του να διατηρεί τον Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών…

Σχόλιο: Αυτά τα κόλπα δεν πιάνουν σε συνθήκες όπως αυτές που ζούμε. Ο Βενιζέλος ήρθε ως Μεσσίας, πήγε στις Βρυξέλες έφαγε μερικά χαστούκια – περισσότερα από όσα έφαγε η αγαπημένη παρουσιάστρια – και τέλειωσαν όλα περί έξυπνου ανθρώπου κλπ. Αν ο Βενιζέλος δεν παρουσιάσει έργο καίγατε.

02/07/2011

To Alter πρέπει να κλείσει. Ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Το σύστημα είναι σάπιο. Όσο ποιο γρήγορα μπει τάξη, τόσο το καλύτερο για όλους.

Η μόνη λύση για το Alter είναι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Να βάλουν λεφτά οι κύριοι μέτοχοι. Όχι οι Τράπεζες. Οι Φορολογούμενοι δεν μπορούν να χρεώνονται άλλο.

Από nonews-NEWS

Τι απαντούν στο ΝΟΝΑΜΕ οι “ενδιαφερόμενοι” και τι υποστηρίζουν αυτοί που γνωρίζουν την υπόθεση…
Και ξεκινάμε με τους “ενδιαφερόμενους”, αντιπαρερχόμενοι το υβριστικό και χυδαίο υφάκι τους:
Αγαπητό noname
Eίναι προφανές ότι όπως και το ονομά σας έτσι χωρίς ταυτότητα και υπόσταση είναι και η πληροφορησή σας.
Αναφέρομαι στο… δημοσιεύμα σχετικά με την διαφημιστική MASS το οποίο αναπαρήγαγαν και άλλα blogs χωρίς να υπάρχει καμία δόση αληθεια στα γραφομενά σας.
Ειδικότερα, είμαι εδώ και 10 χρόνια εξωτερικός συνεργάτης της διαφημιστικής, χωρίς ποτέ να ‘εχω καθυστέρηση πληρωμών ή όποιο άλλης φύσης πρόβλημα και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τόσο η συγκεκριμένη εταιρεία όσο και οι θυγατρικές αυτής αν και πλήττονται όπως όλοι από την οικονομική κρίση με ευθύνη των διοικούντων παλεύουν και ανταπεξέρχονται πολύ καλύτερα από άλλους στην αγορά.
όσον αφορά την κρατική διαφήμιση την οποία τόσο γλαφυρά αναφέρατε ότι τσεπώσαν θα ήταν καλό να γνωρίζεται ότι το ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα υπουργεία και φορείς που έχουν συνεργαστεί με την Mass στο παρελθόν οφείλουν στην εταιρεία 6 εκατ. ευρώ. εδώ και 18 μήνες για τα οποία η διοίκηση έχει προσφύγει στα δικαστήρια και βεβαίως αναμένει. Επιπρόσθετα ιδιωτικές μεγάλες εταιρείες τις οποίες εσείς έχετε στο απυρόβλητο μεταξύ των οποίων και εταιρείες ΜΜΕ οφείλουν πάνω από 47 εκατ. ευρώ.
Τέλος, αν όπως διατείνεστε δίνετε σημασία και υπηρετείτε την απρόσκοπτη ενημέρωση θα περίμενα εγώ όπως και οι εργαζόμενοι στις εταιρείες που αναφέρεστε χωρίς κανέναν ενδοιασμό να δημοσιεύσετε το παρόν ώστε τα πράγματα να μπούν στην θέση τους. Να σημειώσουμε ότι αν είχατε μπει στο κόπο να αναζητήσετε επικοινωνία με την εταιρεία θα είχατε ενημερωθεί για όλα αυτά νωρίτερα…..
Με τιμή Αλεξάνδρα Αποστόλου

Η απάντηση του άλλου “ενδιαφερόμενου” Γιάννη Παπαθανασίου:

Η MASS Athens λειτουργεί κανονικά και διοικείται από τον Αναστάσιο Πηλό. Αν μπαίνατε στον κόπο να κάνατε ένα τηλεφώνημα σήμερα στο 210 6140701 δεν θα πέφτατε στο παραλήρημα του ράδιο αρβύλα και της ψευδούς ενημέρωσης των αναγνωστών σας. Σήμερα έγιναν κανονικά όπως κάθε μήνα επί 28 χρόνια οι πληρωμές του προσωπικού της εταιρείας. Επιτέλους σοβαρευτείτε και σεβαστείτε τουλάχιστον τις οικογένειες των εργαζομένων στην εταιρεία που λασπώνεται αδίκως.

Η άλλη πλευρά του λόφου.
Διαβάστε τώρα τι λέει το ρεπορτάζ:

Οι τοξικές επιταγές της Mass

Στον αέρα είναι επιταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της διαφημιστικής εταιρίας MASS προς τα ΜΜΕ. Εδώ και μερικούς μήνες στις τράπεζες εμφανίζονται αξιόγραφα τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα και η MASS , που σημειωτέον έχει απομείνει με έναν λογιστή και μια γραμματέα, τρέχει να καλύψει τα ποσά με μεταχρονολογήσεις και έναντι. Μάλιστα αρκετές από αυτές έχουν σφραγιστεί και η εταιρία προσπαθεί στο περιθώριο των 38 ημερών που της δίνει ο νόμος για την αναγγελία στον Τειρεσία και τη διαταγή πληρωμής να τις τακτοποιήσει. Ο λόγος για τον οποίο οι εφημερίδες κάνουν ακόμα υπομονή είναι απλός, όσο και συγκλονιστικός. Τα ανοικτά υπόλοιπα, τα λεφτά δηλαδή που χρωστά στα ΜΜΕ ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που συνεχώς αλλάζουν για το μέλλον με μια προσδοκία. Να κλείσει ευνοϊκά το θέμα του ALTER ( που χρωστά στην εταιρία 45 εκατομμύρια από επιστροφές και αμφίβολες παραγωγές) ώστε να αρχίσει να πέφτει χρήμα. Όλοι λοιπόν κρατούν την ανάσα τους μέχρι τη Δευτέρα που θα δικάζεται η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για τον Κουρή. Διαφορετικά το κανόνι που θα βαρέσει στο Μαρούσι, θα ακουστεί μέχρι τα γραφεία του εφοπλιστή Βενιάμη…..

29/06/2011

Να πω στον Άρη, ότι όταν είσαι φτωχός, δεν έχεις λεφτά να αγοράσεις Γάλατα εισαγωγής που είναι ακριβά. Γιατί δεν κοιτάζεις τα στατιστικά κύριε ξερόλα; Αυξήθηκαν οι αγορές ιδιωτικής ετικέτας. Προϊόντα δηλαδή που είναι φτηνά. 

Ο κάθε τύπος που έχει πτυχίο Οικονομικών μας λέει και μια Κοσμοθεωρία.

Η Οικονομία είναι εύκολη υπόθεση το έχω γράψει πολλές φορές. Οι Οικονομολόγοι απλά σας μπερδεύουν.

Πρώτη Αλήθεια για την Ελλάδα:  Κάντε Λογιστικό Έλεγχο στο Δημόσιο Χρέος σας να δείτε πως δημιουργήθηκε και ποιοι το Δημιούργησαν. Ο κ Μπάμπης φυσικά και δε θέλει τέτοιες λύσεις. Δίκαιες για τους πολίτες.

Δεύτερη Αλήθεια: Δεν μπορείτε να έχετε Ελλείμματα πάνω από 3 ή 4%. Δε μπορείτε να ζείτε με δανεικά δηλαδή για τόσα χρόνια. Έλλειμμα πάνω από 8% είναι η τελευταία κόκκινη γραμμή. Μετά χρειάζεστε Αλεξίπτωτο για να προσγειωθείτε.

Τρίτη Αλήθεια: Δημόσιο Χρέος πάνω από 100% είναι μη βιώσιμο. Στην πρώτη μεγάλη αναταραχή θα καταρρεύσει το σύστημα. Η Αργεντινή χρεοκόπησε με πολύ μικρότερο Δημόσιο Χρέος. Δημόσιο Χρέος πάνω από 100% δικαιολογείτε μόνο αν είναι όπως της Ιαπωνίας, δηλαδή οι πολίτες αντί να πάνε τα λεφτά τους στην Ελβετία και άλλους φορολογικούς παραδείσους, δανείζουν το δικό τους κράτος.Οι Γιαπωνέζοι δηλαδή, έχουν γραμμένους τους οίκους αξιολόγησης που τόσο συμπαθεί ο κ Μπάμπης. Πάνω από 200% Δημόσιο χρέος έχουν. Παίζει ρόλο πόσα χρωστάς και σε Ποιους τα Χρωστάς. Βέβαια στην Ιαπωνία να μην ξεχνιόμαστε, οι Πολιτικοί που η τιμή τους ατιμάζεται, κάνουν Χαρακίρι.

Τέταρτη Αλήθεια: Η Παραοικονομία τσακίζει κόκκαλα. Δεν μπορείς να έχεις παραοικονομία πάνω από 8% του ΑΕΠ. Παραοικονομία σημαίνει ότι το πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο. Οι πολιτικοί που άσκησαν εξουσία ήταν ανίκανοι. Απέτυχαν.

Πέμπτη Αλήθεια: Η Γραφειοκρατία Τσακίζει Κόκκαλα. Κανονικά σήμερα με την ταχύτητα των Η/Υ όλες οι διαδικασίες πρέπει να τελειώνουν σε 24 ώρες.

Έκτη Αλήθεια: Τα περισσότερα φορολογικά έσοδα το κράτος πρεπει να τα έχει από την Άμεση φορολογία και όχι από την Έμμεση. Σε περίπτωση που συμβαίνει το αντίθετο, αυτό σημαίνει ότι έχουμε ανικανότητα πολιτικών προσώπων.

Έβδομη Αλήθεια: Διαφάνεια και τακτοποίηση. Όλα δημοσιεύονται Εκτός από ορισμένες Δαπάνες για την ασφάλεια του κράτους. Δημοσιεύονται αναλυτικά, ώστε οι πολίτες να ξέρουν που πήγε το Δημόσιο χρήμα. Όποιος δεν δημοσιεύει δεν παίρνει επιχορηγήσεις και έχουν συνέπειες οι Διευθυντές και Πρόεδροι.

Όγδοη Αλήθεια: Τέρμα στην Ασυλία των Βουλευτών και των Υπουργών. Τέρμα στην Παραγραφή.

Υπάρχουν και άλλες απλές αλήθειες.

Η Αργεντινή ξέρει τουλάχιστον που πατά. Οι πολίτες ξέρουν ότι αν ψηφήσουν δημαγωγούς, τα πράγματα θα πάνε ακόμα ποιο άσχημα.

Οι Αλήθειες που γράφω ισχύουν και για την Αργεντινή και για όλα τα κράτη. Δεν είναι δυσνόητοι, είναι όμως δύσκολο να εφαρμοστούν από τους πολιτικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πολίτες πρέπει να είναι σκληροί. Όποιος πολιτικός δεν κάνει πάει σπίτι του. Όποιος κλέβει πάει φυλακή.

Όπως είπε και ο Βερεμης: ο Κολοκοτρώνης δεν ήθελε η Ελλάδα να πάρει τόσο μεγάλα δάνεια από τους ξένους. Πίστευε ότι οι νεοέλληνες μπορούσαν να τα καταφέρουν και μόνοι τους. Από την άλλοι ήταν οι διάφοροι πολιτικοί που ήταν τσιράκια των ξένων δυνάμεων κυριολεκτικά.

Η χρυσή τομή ήταν ο Καποδίστριας. Μόνοι μας, αλλά και με ξένη στήριξη που είναι πραγματικά υπέρ μας. Δυστυχώς η Χρυσή Τομή, δολοφονήθηκε.

Η Οικονομία να θυμάσαι αναγνώστη είναι απλή υπόθεση.

4444

Το Alter πρέπει να κλείσει. Ο Χατζηνικολάου και η ομάδα του, μπορούν να βρουν άλλη τηλεοπτική στέγη. Το έχω ξαναγράψει: όπου και να πάει θα έχει τηλεθέαση. Άλλωστε όλο αυτό τον καιρό ο Χατζηνικολάου είχε Lead In κάτω από 10%.

Καταλάβατε; Τα πράγματα είναι απλά.

Αν οι Μέτοχοι του Alter δε θέλουν να κλείσει, ας κάνουν Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και να βάλουν χρήμα. Τόσο απλό.

Είναι σκληρό το καταλαβαίνω, αλλά και η δική μου ζωή είναι σκληρή και χωρίς να έχω πάρει θαλασσοδάνεια, ούτε έχω σπίτι στην Γαλλία ή Κότερο.

27/06/2011

Από  Έθνος.

Talent shows δεν βλέπεις; Το “Dancing with the stars” μήπως; Είχα ακούσει ότι σου είχε γίνει η πρόταση να χορέψεις εκεί.

Να συμμετάσχω στο αυτοαποκαλούμενο talent show του AΝΤ1 που έδιωξε τον γιο μου τον Σωτήρη ύστερα από 12 χρόνια που δούλευε εκεί ως οπερατέρ;

Πλάκα μου κάνεις;

Έπεσα από τα σύννεφα όταν τον απέλυσαν.

Μου έλεγε παλιά ο Κυριακού “Το παιδί σου είναι και παιδί μου” και “Ο μισός AΝΤ1 χτίστηκε από σένα” κι αφήνει κάποια ανθρωπάκια του να διώχνουν το παιδί μου-παιδί του;

Και θα πάω εγώ να του χορέψω και στο “Dancing”;

Χυδαιότητα είναι αυτό! Να τους φτύσω; Τσάμπα θα πήγαινε το σάλιο μου! Ρωτούσαν τον “λεβέντη” -και δεν εννοώ φυσικά τον Γιώργο Λεβέντη, για αυτό μην ξεχάσεις τα εισαγωγικά και παρεξηγηθώ!- πριν αρχίσει το show “Θα είναι μαζί σας ο Πάνος Μιχαλόπουλος; Και τι απαντούσε; Ναι, υπάρχει και το δικό του όνομα στο τραπέζι! Άμα στο φέρω το τραπέζι στο κεφάλι τι θα κάνεις; Γεμίσαμε “λεβέντες”και “τζάμπα μάγκες”!

Ας χαλαρώσουμε γυρνώντας πίσω στο ξεκίνημά σου…

Ηταν δύσκολα, μα υπέροχα χρόνια. Δεν ήταν όλα ρόδινα, μα είχες να κάνεις με ιερά τέρατα, όχι με σκέτα τέρατα! Μπήκα θυμάμαι στο “Λούνα Παρκ” και η ατάκα που έλεγα “έγραφε”, είχε γίνει σλόγκαν: “Βασικά, εκ πρώτης όψεως” που μετά έγινε για τις ανάγκες της ταινίας του Δαλιανίδη “Βασικά, καλησπέρα σας”. Μπήκα στη σειρά νέο και ωραίο παιδί -έτσι έλεγαν!- και δεν με αγκάλιασαν αμέσως.

Θυμάμαι, ο Παπαγιαννόπουλος μου έλεγε “Κάτσε πιο μακριά, παιδί μου!”.

Γενικά οι καλοί κωμικοί δεν ήθελαν κοντά τους έναν ζεν πρεμιέ. Κι ο Ηλιόπουλος το έκανε! Γυναικάδες κι οι δύο! Διόλου δεν τους άρεσε που ερχόταν το νέο αίμα!

Ηταν όμως σπουδαίοι ηθοποιοί και ήταν τέτοιο το δέος που έπαιζα μαζί τους που δεν έδινα σημασία. Καθόμουν με μια όμορφη γυναίκα και τρώγαμε σε ένα ταβερνάκι -όλα θα τα θυμηθώ σήμερα! Πλάι στην παραλία η αιθέρια ύπαρξη είχε κλέψει όλα τα βλέμματα και ξαφνικά βλέπω τον Μάνο Κατράκη να έχει στραμμένη πάνω μας μια φωτογραφική μηχανή. Πάντα λάτρης του ωραίου φύλου. Οπως και ο Χατζηχρήστος. Να σου πω και μια ιστορία… Εκανε πρόβες ο μεγάλος δάσκαλος του ελληνικού θεάτρου, ο Κάρολος Κουν, και του λέει ένας: “Ε, δεν θα παίξω και σαν τον Χατζηχρήστο”, με υποτιμητικό ύφος! Φουντώνει λοιπόν ο Κουν και του λέει δυνατά. “Βρε ηλίθιε, ξέρεις πόσο μεγάλος ηθοποιός είναι ο Χατζηχρήστος, που τολμάς και τον πιάνεις στο στόμα σου;” Κι είναι αλήθεια -ήταν πολύ μεγάλοι ηθοποιοί αυτοί. Και μην κοιτάς τώρα που τους αναγνωρίζουν και λένε πόσο σημαντικοί ήταν. Τότε τους απαξίωναν. Περίμεναν να γεράσουν ή να πεθάνουν και μετά μιλούσαν για το “σπουδαίο ταλέντο”τους. Τραγικό είναι.

4444

Από Real.gr

Την ώρα που η ελληνική τηλεόραση γεμίζει με τουρκικές και βουλγαρικές σειρές, το “Νησί” διαγράφει την αντίστροφη πορεία, κάνοντας το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ύστερα από αλλεπάλληλες συμμετοχές σε διεθνή τηλεοπτικά φεστιβάλ, η σειρά του Mega έκλεισε την πρώτη συμφωνία και ξεκινά τη διεθνή της καριέρα από την Κροατία. Μάλιστα, το κανάλι στο οποίο πουλήθηκαν τα δικαιώματα του Νησιού είναι το RTL Televizija, αδελφό κανάλι του Alpha…..

Σχόλιο: Η σειρά θα δώσει πολλαπλά κέρδη στο MEGA. Όταν προβλήθηκε είχε υψηλή ακροαματικότητα. Επίσης και το ντοκιμαντέρ για το πώς γυρίστηκε είχε ακροαματικότητα. Είναι σίγουρο ότι θα παιχτεί σε επανάληψη.

Από την στιγμή που πουλήθηκε, έφερε και άλλα χρήματα στο ταμείο. Από κάθε άποψη έβγαλε χρήμα συν ότι έχει και ποιότητα κατασκευής.

Απορώ, αυτοί που πάνε στο εξωτερικό, δεν βλέπουν πως βγαίνει το χρήμα;

Όλα ξεκινούν από το Σενάριο. Αν έχεις καλό σενάριο και μετά καλή παράγωγη, βγάζεις λεφτά.

Πάντα υπάρχουν θέματα που έχουν Παγκόσμιο Κοινό. Τα Πυρηνικά για παράδειγμα. Το θέμα της πορνείας. Γενικά δεν πρέπει να είσαι μίζερος.

22/06/2011

4444

Η Ελλάδα παίζει δυνατά ως θέμα σε όλα τα ξένα ΜΜΕ. Το έγραψα. Πρώτο τραπέζι πίστα.

4444

Αντιγραφή από το nonews-NEWS
kourdistoportocali
Όταν είναι κανόνας οι πολιτικοί μας να κατεβάζουν τα παντελόνια τους στον Μπόμπολα και το Mega, ο φοβερός εμπρηστής Πάγκαλος από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για στημένες δημοσκοπήσεις από εργολάβους –καναλάρχες που κάνουν δουλειές με το δημόσιο.

Αλήθειες είπε ο… άνθρωπος και είναι καιρός να πιάσει δουλειά το ΣΔΟΕ και να ξεσκονίσει δημοσκόπους και καναλάρχες.

Πριν πέσει ο κουρνιαχτός βγήκε στο νυχτερινό δελτίο του Mega, ο Δημήτρης Τάκης πιο σκληρός από τον Ρόμπερτ Μίτσαμ, και σήμανε την αντεπίθεση κατά του Πάγκαλου.

Στο κανάλι έχει αρχίσει μια επικίνδυνη κατρακύλα.

Μέρα με τη μέρα απαξιώνεται και αυτό πολύ σύντομα θα του στοιχίσει και οικονομικά.

Προ-βλέπω Ρώσους μεγιστάνες να ανεβοκατεβαίνουν τη Μεσογείων…

Σχόλιο: Γιατί ο ΓΑΠ δεν έδιωξε τον Πάγκαλο;

4444

Αντιγραφή από το nonews-NEWS

Αυτοί πληρώνουν τις δημοσκοπήσεις…
Ο Πάγκαλος πέρα από το επεισόδιο με το Τασούλα και τον εριστικό τρόπο που μιλούσε είπε και κάποιες αλήθειες . “Τα μέσα ενημέρωσης με … τις δημοσκοπήσεις δημιουργούν ένα κλίμα. Κάποιοι πληρώνουν γι’ αυτές τις ερωτήσεις που κάνουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων”.
Και σε αυτό το σημείο έριξε τη ρουκέτα: Αυτές οι δημοσκοπήσεις πληρώνονται από κανάλια και σταθμούς που τα ‘χουν διάφοροι που παίρνουν προμήθειες και έργα Δημοσίου.
Θα τον περιποιηθεί πάλι αύριο το ΜΕGΑ…

4444

Αντιγραφή από το nonews-NEWS

Μωρέ δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Δεν παει να τους κράζει ο κόσμος! Αυτοί το βιολί τους. Μόνο με το μικρό απόσπασμα που έπαιξαν από την ομιλία του Βενιζέλου βγήκαν να του πλέξουν το εγκώμιο.
“Μιλάει με διαφορετικό τρόπο, από ότι ο Παπακωνσταντίνου. Λέει για… τον άνεργο και τον συνταξιούχο ” είπε η Τρέμη.
Καλά δεν τρέπονται!…

Σχόλιο: Ο Βαγγελης Βενιζέλος είναι σίγουρα ποιο καλός Πωλητής από τον Παπακωνσταντίνου. Οι καλοί πωλητές πρέπει να είναι επίμονοι.

21/06/2011

Από fimotro.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΠΡΙΝ ΔΕΙ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΗ
Γράψαμε για τις συναντήσεις που είχε σήμερα ο Στ. Ψυχάρης στο γραφείο του, πριν όμως τα ραντεβού με Χατζηνικολάου και πατέρα και υιό Κουρή, ο εκδότης του Βήματος είδε…
τον γνωστό επιχειρηματία Β. Ρέστη. Όπως μάθαμε ο Στ. Ψυχάρης, συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το μετοχικό σχήμα του Mega και να πουλήσει τις μετοχές του στον Β. Ρέστη, είτε αυτό συμβεί με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε με απευθείας χρηματιστηριακή συναλλαγή. Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις στο Μεγάλο Κανάλι θα είναι ραγδαίες. Και με δεδομένη την επιθυμία του Γ. Μπόμπολα να αποχωρήσει και αυτός, σε λίγους μήνες η μετοχική σύνθεση του Mega δεν θα μοιάζει σε τίποτα με την σημερινή…

4444

Τόσα χρόνια η Αννίτα Πάνια έχει μαζέψει στην εκπομπή της κάθε λογής «παρατράγουδο» ακούγοντας τις ιστορίες πόνου που έχουν να της πουν. Την Κυριακή, με το που ξεκίνησαν τα «Παρατράγουδα» η Αννίτα είπε για πρώτη φορά να πει η ίδια το δικό της πόνο. Το δικό της βάσανο και ταλαιπώρια τόσα χρόνια…

«Ελπίζω να αγαπάτε την αλήθεια» είπε με το ξεκίνημα για να εξομολογηθεί στο καπάκι ότι βαριέται πολύ την εκπομπή που κάνει, όπως και τους ανθρώπους που είναι στην εκπομπή. «Βαριέμαι πάρα πολύ μερικές φορές την εκπομπή που κάνω. Βαριέμαι και το κοινό που κρίνει και αποφασίζει, βαριέμαι και τα παρατράγουδα. Βαριέμαι που κάθε Σάββατο και Κυριακή κάνω το ίδιο πράγμα και βαριέμαι να βλέπω ανθρώπους γύρω μου που βαριούνται επίσης. Και βαριέμαι που βαριέμαι» είπε η Πάνια με το δικό της τρόπο και το κοινό της από κάτω (που του την είπε κιόλας) μόνο που δεν της πρόσφερε τα τρία χιλιάρικα ευρώπουλα που δίνουν στο «παρατράγουδο» της ημέρας.

4444

Από το skai.gr

Σε τιμές πολλαπλάσιες από τις πραγματικές κοστολογούσε ψυχαγωγικά προγράμματα το ALTER, ώστε να συνάπτει δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με τις τράπεζες, χωρίς να διαθέτει περιουσία, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αίτηση υπαγωγής του καναλιού στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Για παράδειγμα, μία ψυχαγωγική εκπομπή η οποία κανονικά δεν κοστίζει περισσότερα από μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εκτιμήθηκε από το κανάλι σε 250.000 ευρώ το επεισόδιο, ενώ μία ολιγόλεπτη εκπομπή για τα αυτοκίνητα κοστολογήθηκε τον Οκτώβριο του 2008, προς 3,45 εκατομμύρια ευρώ η επανάληψη.

Ανάλογη τακτική ακολουθούνταν και στα ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα η αξία προβολής δέκα θεματικών ντοκιμαντέρ, εκτιμήθηκε στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ως αποτέλεσμα αυτών των υψηλότατων τιμών ήταν να φουσκώνει η άυλη περιουσία του ALTER και να δανειοδοτείται από τις τράπεζες, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τονίζεται ότι το μέλλον του σταθμού θα κριθεί στις 4 Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου οι δικαστές θα αποφασίσουν αν ο τηλεοπτικός σταθμός, με τέτοια λογιστικά στοιχεία, δικαιούται να υπαχθεί στο άρθρο 99 και να τύχει προστασίας από τους πιστωτές του ή όχι.

4444

Κύριε Μπάμπη οι επιθέσεις ποτέ δεν είναι αναίτιες. Απλοϊκή ερμηνεία. Πως φαίνεται ότι δεν ξέρεις από Χάος. Απλοϊκές ερμηνείες που χωνεύονται εύκολα, που δεν ψάχνουν σε βάθος. Δεν ξέρουν από κλίμακες   και γενικά από ιστορία.

Δεν έχεις δει το big Brother;

Βαλε σε ένα δωμάτιο 4 καλούς ανθρώπους και σε λίγο χρονικό διάστημα θα τους δεις να διαφωνούν και να μαλώνουν.

4444

Από nonewsNEWS

Ο Δελλατόλας το είπε γελώντας. “Εσύ δεν μου είπες στο διάλειμμα να κάνω φασαρία (εννοείται για να ανέβουν τα νούμερα)?”
Χαμογέλασε, τάχα μου ξαφνιασμένη η Στάη. “Εγώ, σου… είπα να κάνεις φασαρία?”
Παρά τα γελάκια και τη πλάκα η Στάη πράγματι – το κάνει και με άλλους – είχε ζητήσει σαματά.
“Πολιτισμένο”, όπως το τραβάει, η ιδιοσυγκρασία της. Το “ίρτζι” της…

Advertisements

Posted June 21, 2011 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: