Η εξαφάνιση της Ανατολικής Γερμανίας.   Leave a comment

Η εξαφάνιση της Ανατολικής Γερμανίας.

23/06/2011

Όσοι είναι μεγάλοι παίκτες, σε οποιοδήποτε πεδίο – Πολιτικό, Επιστημονικό, κλπ  –  ξέρουν ένα πράγμα, πόσο σπουδαίο ρόλο παίζουν οι κλίμακες.

Εάν έχεις πρόβλημα με ένα τοπικό δικαστήριο, πηγαίνεις σε ανώτερη κλίμακα και τότε το πρόβλημα αποκτά άλλη διάσταση.

Κλασικό παράδειγμα η Εξαφάνιση της Ανατολικής Γερμανίας. Με την Εξαφάνιση της Ανατολικής Γερμανίας εξαφανίστηκαν και οι δικαστικές αποφάσεις της.  Πόσες δικαστικές αποφάσεις έχετε από τον Πολιτισμό των Μάγια;  Για να μην υπάρξουν «εξαφανίσεις» πρέπει  να Μαστιγώσετε περισσότερο τους νεοέλληνες. Αν σας έλεγα τον Αύγουστο το 2008 ότι θα ζούσατε κάτι τέτοιο, μπορεί να με περνούσατε για τρελό. Μαστιγώστε τους για να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο.

Οι κλίμακες είναι πολύτιμα εργαλεία. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Υλη συμπεριφέρεται διαφορετικά σε κάθε κομμάτι της Κλίμακας. Αυτό λέει πολλά.

Από Καθημερινή.

Η ελληνική οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει μια απειλή για τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, εάν δεν εξευρεθεί μία λύση, βεβαίωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των Ην. Πολιτειών, της Fed, Μπεν Μπερνάνκι στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Αν υπάρξει μία αδυναμία να επιλυθεί η κατάσταση αυτή, τούτο θα αποτελέσει απειλή για τα ευρωπαϊκά οικονομικά συστήματα, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και για την πολιτική ενότητα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Μπερνάνκι. «Νομίζω οι Ευρωπαίοι εκτιμούν την απίστευτη σημασία που έχει το να διευθετήσουν την ελληνική κατάσταση», πρόσθεσε. «Είναι βέβαια πολύ σπουδαίο. Είναι μία κατάσταση πολύ δύσκολη», εκτίμησε συγχρόνως.

«Βρεθήκαμε σε στενή επαφή με τους ευρωπαίους ομολόγους μας. Φυσικά δεν εμπλέκονται όλοι στις διαβουλεύσεις, που γίνονται, αλλά ενημερωθήκαμε πάρα πολύ καλά», ανέφερε ο κ. Μπερνάνκι. Η ελληνική οικονομική κατάσταση «απασχόλησε τη συνεδρίαση», που είχαμε στη Fed, χθες (Τρίτη) και σήμερα, πρόσθεσε. «Αποτελεί έναν από τους οικονομικούς κινδύνους, με τους οποίους βρισκόμαστε αντιμέτωποι».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση αυτή από κοντά και κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, ώστε οι θεσμοί μας να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή θέση σε σχέση με την αποκαλούμενη κρίση χρέους στην περιφέρεια» της ευρωζώνης, πρόσθεσε ο κ. Μπερνάνκι.

«Μια άτακτη χρεοκοπία σε ένα από τα κράτη της περιφέρειας (της ευρωζώνης) θα συντάρασσε χωρίς καμία αμφιβολία τις διεθνείς χρηματαγορές. Αυτό θα είχε με τη σειρά του επιπτώσεις στα περιθώρια για τα επιτόκια δανεισμού, στις τιμές των μετοχών και ούτω καθεξής», έκρινε ο πρόεδρος της Fed. «Εξ αυτού, νομίζω ότι οι επιπτώσεις για τις Ην. Πολιτείες θα είναι σε αυτήν την περίπτωση εντελώς σημαντικές» έστω και εάν «η άμεση έκθεσή μας στην ελληνική οικονομική κρίση είναι συγκριτικά μειωμένη», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Μπερνάνκι.

4444

Από Real.gr

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας Γουέϊν Σγουάν, εξέφρασε την ανησυχία του σήμερα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σγουάν πρόσθεσε πάντως ότι η αυστραλιανή οικονομία προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό από την ισχυρή οικονομία των χωρών της περιοχής Ασίας και Ειρηνικού.

Τις ανησυχίες της για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις επιπτώσεις της στην διεθνή οικονομία εκφράζει και η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ψήφος εμπιστοσύνης, στην οποία έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα, που έλαβε η κυβέρνηση, «ανακούφισε» κάπως τις αγορές αλλά υπάρχει ακόμα έντονη ανησυχία για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και την εφαρμογή του.

Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά σε περίπτωση ακόμα και ελεγχόμενης πτώχευσης, οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές για την αυστραλιανή οικονομία και ιδιαίτερα για τις αυστραλιανές τράπεζες που είναι ήδη «εκτεθειμένες».

Όπως μας εξήγησε ο ομογενής Σύμβουλος Επενδύσεων, Μιχάλης Κουτρουζάς, οι αυστραλιανές τράπεζες αντλούν ένα μεγάλο ποσοστό των κεφαλαίων τους από το εξωτερικό.

«Σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας», μας είπε, «οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες για το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως και οι αυστραλιανές τράπεζες δεν θα μπορούν να αντλούν κεφάλαια από το εξωτερικό για να χορηγούν δάνεια και τα επιτόκια θα ακριβύνουν. Εξάλλου αρκετές αυστραλιανές τράπεζες έχουν υποκαταστήματα στο εξωτερικό και επηρεάζονται άμεσα αφού ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

4444

Από Newpost.gr

Μέχρι σήμερα ξέραμε πως οι εταίροι θέλουν να μας σώσουν για να διασφαλίσουν τα λεφτά τους, για να αποφύγουν το ντόμινο και για να δείξουν ότι ξέρουν να αντιμετωπίζουν κρίσεις. Αν όμως τελικά πειστούν πως δε μπορεί να ελέγξουν την κατάσταση, θα πρέπει να βρουν τον… «μουτζούρη» που θα χρεοκοπήσει πρώτος!

Και θα λένε «τι να κάνουμε, εμείς προσπαθήσαμε, αλλά η Ελλάδα δεν τα κατάφερε»! Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτηρίζει την χώρα μας περίπτωση Λήμαν Μπράδερς!

Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε πρώτη φάση στο διπλό νόμισμα. Μισθοί σε δραχμές, που θα είναι υποτιμημένες κατά 80% τουλάχιστον και υποχρεώσεις σε ευρώ!

Τι σημαίνει αυτό;

Σχόλιο: Ο W είχε πει ότι μίλησε με το Θεό. Επειδή ακριβώς μίλησε με τον Θεό, άφησε την Λήμαν Μπραδερς να χρεοκοπήσει. Έτσι τώρα όλοι γνωρίζουν.

Η εξαφάνιση της Lehman Brothers ήταν ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2ο εξάμηνο του 2008.

4444

Από το fimotro.

Με τίτλο «Σώστε το Ευρώ», το γερμανικό περιοδικό Spiegel καλεί σε δημοσίευμά του τους Ευρωπαίους πολιτικούς να πουν στους ψηφοφόρους τους την αλήθεια: «Πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες και αυτό θα κοστίσει ακριβά». Το Spiegel εξετάζει δύο…σενάρια.

Το πρώτο αφορά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τον περιορισμό της Eυρωζώνης στα κράτη που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις.

Τα υπόλοιπα κράτη θα κληθούν να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα.

Το περιοδικό αναφέρει ότι εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ οι συνέπειες θα είναι οι εξής: Η δραχμή θα χάσει αξία σε σχέση με το ευρώ, το χρέος της χώρας θα διογκωθεί και η Ελλάδα θα βρεθεί σε μεγαλύτερη κρίση. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει, εκτιμά το Spiegel, ενώ προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και άλλες χώρες επειδή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της.

Αυτό θα οδηγούσε σε τεράστια πακέτα διάσωσης από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του ευρώ, ενώ θα κινδυνεύσει και η ενιαία αγορά της ΕΕ. «Δεν θα γίνει αυτό» εκτιμά το Spiegel.

Ο λόγος που το σενάριο αυτό αποκλείεται δεν είναι η αξιοπιστία των δηλώσεων της Άνγκελα Μέρκελ -αξιοπιστία, η οποία το περιοδικό αναφέρει ότι δεν υπάρχει πια-, αλλά το ότι κάτι τέτοιο θα κόστιζε περισσότερο στα μέλη της Eυρωζώνης.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ακολουθήσουν τον δρόμο της προσπάθειας εξισορρόπησης των ευρωπαϊκών οικονομιών. Το Spiegel τονίζει ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος θα πρέπει να εγκαταλείψει τη δημόσια ρητορική της που εναλλάσσεται ανάμεσα στο να προσβάλλει τους Έλληνες και να τους κάνει τα χατίρια». «Πρέπει να παραδεχθεί στον εαυτό της και στο κοινό ότι οι προσπάθειες διάσωσης θα κρατήσουν πολύ περισσότερο από ότι είχε σχεδιαστεί αρχικά και θα είναι πιο ακριβές.

Πρέπει να εξηγήσει στους ψηφοφόρους της ότι τα δισεκατομμύρια ευρώ που ξοδεύονται για τη διάσωση δεν αποτελούν ελεημοσύνη σε τεμπέληδες νότιους Ευρωπαίους, αλλά αποτελούν εγγύηση βασική για την εξασφάλιση της οικονομικής ευημερίας της Γερμανίας» αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

Σχόλιο: Οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί ζουν σε μια εντελώς Σχιζοφρενική κατάσταση. Πρέπει να σωθεί η Ελλάδα ή δεν πρέπει; Μέχρι στιγμής έχουμε απόλυτη Σχιζοφρένεια και το πρέπει και δεν πρέπει να εναλλάσσονται.

Καταλαβαίνεται ότι αυτό σημαίνει Έλλειψη Στρατηγικής Σκέψης. Όταν η Αμερική έφτιαξε και υλοποίησε το σχέδιο Μάρσαλ δεν υπήρχε καμία αβεβαιότητα στους Διαχειριστές της εξουσίας για τη σωστή κίνηση. Υπήρχαν επικριτές, αλλά ο κύριος φορέας είχε σταθερή θέση.

24/06/2011

Από Ελευθεροτυπία.

Στο 1,9% αναβαθμίστηκε η πρόβλεψη για το ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2011, από το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Πρόκειται για οριακή αύξηση από το 1,8% της προηγούμενης πρόβλεψης, που είναι αρκετό όμως για να αποτελέσει θετική είδηση για την οικονομία της χώρας.

Σχόλιο: Το 0,1 ξέρετε σε πόσα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια αντιστοιχεί;

Μιλάμε για μια Οικονομία 14 τρις Δολάρια σε σύνολο.  Οι κλίμακες δεν είναι για τους Ερασιτέχνες. Δεν είναι οριακή αύξηση. Έτσι μπορεί να φαίνεται. Δεν πρόκειται να κάνω εδώ ανάλυση ούτε μαθήματα.

Από το 1,8% πήγαμε στο 1,9%. Διαγράφω το 1,8% και στο τέλος κρατάμε το 1,9%.

Δηλαδή 0,1% και θα είχαμε ανάπτυξη 2%.

Αν η Αμερικανική Οικονομία «τρέχει» με ρυθμό πάνω από 1,5% τότε σίγουρα θα δει φως. Αυτό βέβαια που χρειάζεται είναι Πράσινες Υποδομές. Οι μεγάλοι κινητήρες χρειάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ρυθμίσεις.

Advertisements

Posted June 23, 2011 by bmplefour in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: