Τα Νέα Μέτρα του Βαγγέλη.   Leave a comment

Τα Νέα Μέτρα του Βαγγέλη.

 

11/08/2011

Όποιος πιστεύει ότι ο Βαγγελης Βενιζέλος είναι ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση κάνει λάθος. Ο άνθρωπος είναι μηδενικό.

Αυτό που λέει, ένα πράγμα θα κάνει. Θα τους κάνει όλους να βγουν στην Αντίσταση. Να μην πληρώνουν ένα σπάταλο και ρουσφετολογικό κράτος.

Γιατί κάποιος να πληρώσει 23%, όταν κάποιος άλλος φοροδιαφεύγει, επειδή ο Βαγγελης και οι σύμβουλοι του είναι ανίκανοι να τον πιάσουν;

Αυτά τα μέτρα είναι καταστροφικά. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας και αυτοί κάνουν διακοπές. Μηδενικά όλοι τους.

Ο στόχος των Εσόδων πάλι δεν κατακτήθηκε από το Οικονομικό Επιτελείο για το Επτάμηνο. Οι Δαπάνες αντί να μείνουν σταθερές αυξήθηκαν. 20 μήνες είναι στην κυβέρνηση και δεν μπορούν να σταθεροποιήσουν την Οικονομία.  Οι άνθρωποι είναι κλασικοί losers.

Μηδενικά.

Ξέρεις τι είναι 23% ΦΠΑ σε περίοδο ύφεσης; Χώρια ότι οι συντελεστές φορολόγησης είναι στα ύψη. Κανονική σφαγή.

Οι άνθρωποι είναι μηδενικά. Αυτά τα μέτρα μπορεί να τα πάρει ο οποιοσδήποτε. Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματικούς ηγέτες και όχι μηδενικά.

Από Olympia.gr

Ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του προχθές στον Real FM, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες και την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Μεταξύ των άλλων  δήλωσε ότι:

Κατανοεί πως ο ΦΠΑ 23% είναι υψηλός για την εστίαση, αλλά τόνισε πως πρέπει η χώρα να είναι συνεπής σε όσα συμφώνησε και πρόσθεσε ότι το θέμα θα εξεταστεί στον διάλογο για το εθνικό φορολογικό, καθώς και το θέμα των μηχανισμών είσπραξης αφού «όταν ο ΦΠΑ δεν εισπράττεται κάποιοι επιβαρύνονται με υψηλότερο συντελεστή». 

Τι μας είπε δηλαδή ο κ. Βενιζέλος ;

Tο αδιανόητο: Ότι θα αυξήσει το Φ.Π.Α. στα είδη εστίασης, από το 13% στο 23%, επειδή δεν λειτουργούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους. 

Δηλαδή μετά από 20 μήνες στην εξουσία, τιμωρεί ολόκληρη την κοινωνία και την πραγματική οικονομία για την ανεπάρκεια του κράτους και την ανικανότητα της κυβέρνησης.

Αναγνωρίζει ότι αυτό που κάνει “δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε λογικό”, αλλά επιμένει στο άδικο και το λάθος.

Ξέρει ότι, αυξάνοντας κατά 77% τον Φ.Π.Α., δεν πρόκειται να αυξηθούν, αλλά, αντίθετα, θα μειωθούν τα φορολογικά έσοδα, διότι θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη μείωση της ζήτησης.

Η απόφαση αυτή, θα πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα αυξήσει τα λουκέτα και θα αφανίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο την έκρηξη της ανεργίας.

Τέλος είναι προφανές ότι, η αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση θα είναι καταστροφική για τον κλάδο, θα αποτελέσει άλλο ένα πλήγμα στον Τουρισμό και θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στο σύνολο της Οικονομίας.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/blogpost_6456.html

24/06/2011

Τα καινούρια οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Βαγγελης Βενιζέλος είναι χάρμα.

Είναι ένα Μαστίγιο αντάξιο της φήμης του Βαγγελη.

Μπράβο Βαγγελη, μαστίγωσε τους Νεοέλληνες να θυμηθούν τον Αύγουστο του 2008.

Δώσε ένα μαστίγιο και στην Αγαπημένη μου παρουσιάστρια.

Επειδή τα μέτρα δε θα επιτύχουν, λέω να ετοιμάζεσαι για καινούρια. Μαστίγωσε  τους  Βενιζέλε. Καντους να παραμιλούν.

Από τις 8.000 θα ξεκινούν οι φόροι. Μπαγάσα. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνώ αυτό που λένε και σοβαροί νεοέλληνες: οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία και αλλού ξεπρνανε τα 300 δις ευρώ κάποιοι λένε ότι αγγίζουν τα 800δις ευρώ.

Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων πότε θα αρχίσεις να κάνεις Βενιζέλε; Θέλουμε να γίνεις ποιο Δημιουργικός.

Από Καθημερινή.

Σκληρές φορολογικές επιβαρύνσεις για το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόκειται για μέτρα που είναι πολύ σκληρότερα από αυτά που «διόρθωσε» ο κ. Παπακωνσταντίνου και ακόμα χειρότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθει με την τρόικα στο αρχικό Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο, το οποίο είχε προκαλέσει την μήνιν των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Μείωση αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ για τους περισσότερους φορολογουμένους, εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και ελάχιστο τέλος άσκησης επιτηδεύματος 300 ευρώ τον χρόνο μεσοσταθμικά, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων χθες ο κ. Βενιζέλος.

Τη στιγμή που όλοι ανέμεναν τη μερική άμβλυνση των μέτρων, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αυτά που τελικώς ανακοίνωσε χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος θα επιβαρύνουν περισσότερο τους φορολογουμένους.

Δηλαδή αρχικά προβλεπόταν η μείωση του αφορολόγητου ορίου και κατόπιν πιέσεων το μέτρο αντικαταστάθηκε από την εισφορά αλληλεγγύης η οποία θα συνοδευόταν με το τέλος επιτηδεύματος μόνο για όσους είχαν εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.

Πλέον όλα αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν συγχρόνως και μάλιστα από το τρέχον έτος. Δηλαδή ένας ελεύθερος επαγγελματίας θα πληρώσει φέτος υψηλότερο φόρο λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, εισφορά αλληλεγγύης εφόσον είχε εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, καθώς και το τέλος άσκησης του επαγγέλματος. Αντίστοιχα υψηλότερους φόρους θα πληρώσουν και οι μισθωτοί. Ειδικότερα ο νέος εφαρμοστικός νόμος που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα θα προβλέπει:

1. Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ από 12.000 ευρώ που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί η μηνιαία παρακράτηση από τις αρχές Ιουλίου στα εισοδήματα όλων των μισθωτών υπαλλήλων. Η μείωση θα αφορά τα εισοδήματα όλων των φορολογουμένων πλην των νέων μέχρι 30 χρόνων που θα συνεχίσουν να έχουν αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, καθώς και των συνταξιούχων άνω των 65 ετών των οποίων το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Επίσης το παλαιό αφορολόγητο θα συνεχίσει να ισχύει για τους ΑΜΕΑ.

Με τις επερχόμενες αλλαγές για το μεγαλύτερο τμήμα των φορολογουμένων το αφορολόγητο μειώνεται για τα εισοδήματα του 2011 στα 8.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό μέχρι τα 12.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης θα ανέλθει στο 10%. Αυτό σημαίνει ότι ένας φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί τουλάχιστον με 400 ευρώ από τη μείωση του αφορολογήτου (οι επιβαρύνσεις συνεχίζονται και με άλλους φόρους).

2. Εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Την εισφορά θα πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ ανεξαρτήτως εάν είναι μισθωτοί, συνταξιούχοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες. Ειδικότερα το σχέδιο προβλέπει συντελεστή 1% για τα εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, 2% για εισοδήματα από 20.001 έως 50.000 ευρώ και 3% για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ και μέχρι τις 100.000 ευρώ. Οι έχοντες εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ θα πληρώνουν εισφορά 4%. Επίσης οι βουλευτές, οι αιρετοί και όλοι οι μετακλητοί θα καταβάλουν εισφορά με συντελεστή 5% ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Η εισφορά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος, θα επιβληθεί για το σύνολο του εισοδήματος και όχι κλιμακωτά. Δηλαδή, κάποιος που έχει εισοδήματα 40.000 ευρώ θα πληρώσει (40.000 x 2%) 800 ευρώ. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να επιβληθεί η εισφορά επί του συνόλου του εισοδήματος και όχι κλιμακωτά επιβαρύνει πολύ περισσότερο τους φορολογουμένους.

Σε κάθε περίπτωση που το ετήσιο εισόδημα υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, η εισφορά θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, Εάν, για παράδειγμα, το δηλούμενο εισόδημα ενός φορολογουμένου είναι 18.000 ευρώ, τότε θα επιβάλλεται εισφορά 1% στο συνολικό ποσό των 18.000 ευρώ, οπότε ο φορολογούμενος θα πληρώνει 180 ευρώ (18.000×1%=180).

Σημειώνεται ότι για όσους βρίσκονται στα όρια ανάμεσα σε δύο κλίμακες θα φορολογούνται με τον χαμηλότερο συντελεστή. Για παράδειγμα:

Φορολογούμενος με εισόδημα 19.999 ευρώ (με συντελεστή 1%) πληρώνει 199,99 ευρώ (19.999-199,99=19.800 περίπου)

Ενώ φορολογούμενος με εισόδημα 20.001 ευρώ (συντελεστής 2%) πληρώνει 400 ευρώ (20.001 – 400 = 19.600 περίπου).

Σε αυτή την περίπτωση, ο δεύτερος μεταπηδάει στην μικρότερη κλίμακα με συντελεστή 1%.

3. Ελάχιστο τέλος άσκησης επιτηδεύματος. Θα επιβάλλεται σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες. Εξαιρούνται από την πληρωμή του τέλους οι νέοι για τα πέντε πρώτα χρόνια άσκησης του επιτηδεύματος. Ο φόρος θα ανέλθει στα 300 ευρώ μεσοσταθμικά και θα διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή που δραστηριοποιείται κάθε επιτηδευματίας. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένες περιοχές κάποιοι θα πληρώνουν 600 ευρώ, σε άλλες 200 και σε άλλες 300 ευρώ. Το τέλος θα επιβάλλεται ανεξαρτήτως εισοδήματος του επιτηδευματία και θα είναι μόνιμος φόρος από τούδε και στο εξής.

Advertisements

Posted June 24, 2011 by bmplefour in Greek Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: