Υπάλληλος στον Ελληνικό Τουρισμό.   Leave a comment

Υπάλληλος στον Ελληνικό Τουρισμό.

29/09/2011

Βαθιά ανάσα από τον Τουρισμό, τόσο στην Οικονομία γενικότερα, όσο και σε όσους δουλεύουν στον τουρισμό.

Ο Γερουλανος κέρδισε το στοίχημα για το 2011. Κρίνετε επιτυχημένος.

Πρέπει να συνεχίσει την διαφήμιση μέσω internet που είναι φτηνή και διαδραστική,   πρέπει να ρίξει χρήμα για υποδομές στις περιοχές που έχουν τουρίστες. Λιμάνια, Αεροδρόμια, Δρόμοι, Μαρίνες, Ιατρεία, Κτίσματα που δένουν αρμονικά με το περιβάλλον.

Ο Γερουλανος είναι ποιο καλός από τον Σπιλιοτοπουλο της ΝΔ.

Δυστυχώς για τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν βρήκε έναν Γερουλανο για το Υπουργείο Οικονομικών. Ούτε ο Παπακωνσταντίνου, ούτε ο Βαγγελης Βενιζέλος είναι ικανοί.

 

http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=18077&subid=2&pubid=128793185&tag=20686

Οι επισκέπτες από χώρες εκτός Ε.Ε. και κυρίως από τη Ρωσία έφεραν τα περισσότερα έσοδα για την Ελλάδα.

Βαθιά “ανάσα” στην ελληνική οικονομία δίνει φέτος ο τουρισμός καθώς, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδας, το πλεόνασμα ξεπέρασε στα 2 δισ. ευρώ (2,033 δισ.) τον Ιούλιο του 2011 και ήταν αυξημένο κατά 305,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Η εξέλιξη αυτή είναι κυρίως αποτέλεσμα της αύξησης των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 322,5 εκατ. ευρώ ή 16,7% (Ιούλιος 2011: 2,252 δισ. ευρώ, Ιούλιος 2010: 1,929 δισ. ευρώ) με το συνάλλαγμα από τη Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες εκτός Ε.Ε. να “σώζει την παρτίδα”.

Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων, επίσης, οφείλεται στο γεγονός ότι οι τουρίστες κατά μέσο όρο ξόδεψαν περισσότερα, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι αυξήθηκε 8,9% ή 61,6 ευρώ (Ιούλιος 2011: 754,7 ευρώ, Ιούλιος 2010: 693,1 ευρώ). Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συμμετείχαν με ποσοστό 78,2% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες και αντιστάθμισαν το 79,4% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.

Το Ταξιδιωτικό Ισοζύγιο την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011 παρουσίασε πλεόνασμα 4,1 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 661,2 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 680,4 εκατ. ευρώ ή 14,2% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2010, καθώς οι ταξιδιωτικές πληρωμές αυξήθηκαν κατά 19,1 εκατ. ευρώ ή 1,5%.

Εισπράξεις
Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 16,7% τον Ιούλιο του 2011 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της Ε.Ε. των “27” κατά 32,4% (Ιούλιος 2011: 735,9 εκατ. ευρώ, Ιούλιος 2010: 555,6 εκατ. ευρώ) και δευτερευόντως στην αύξηση κατά 10,3% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. των “27”.

Από τις λοιπές χώρες εκτός της Ε.Ε. των “27” σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι εισπράξεις από τη Ρωσία κατά 84%.

Στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011 σημειώνεται αύξηση κατά 14,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εισπράξεων από τους κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της Ε.Ε. των “27” κατά 29,3%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1.867 δισ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. των “27” διαμορφώθηκαν στα 3,59 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011 παρουσιάζοντας αύξηση 7,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Από τις λοιπές χώρες εκτός της Ε.Ε. των “27” σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι εισπράξεις από τη Ρωσία κατά 80,2%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 391 εκατ. ευρώ.

Ταξιδιωτική κίνηση
Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Ιούλιο 2011 διαμορφώθηκε σε 2,9 εκατ. ταξιδιώτες παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των αφίξεων από τις λοιπές χώρες εκτός της Ε.Ε. των “27” κατά 11,6%, καθώς και της αύξησης των αφίξεων από τις χώρες της Ε.Ε. των “27” κατά 4,9%.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011 αυξήθηκε κατά 11,4% και διαμορφώθηκε στα 8,3 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 7,4 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Έτσι, την ίδια περίοδο η ταξιδιωτική κίνηση από τις λοιπές χώρες εκτός της Ε.Ε. των “27” διαμορφώθηκε στις 2,97 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,9%, ενώ οι αφίξεις από τις χώρες της Ε.Ε. των “27” διαμορφώθηκαν στις 5,3 εκατ., δηλ. αυξήθηκαν κατά 6,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Εντυπωσιακή η αύξηση κατά 69,8% των τουριστών από Ρωσία.

10/08/2011

Πάντα υπάρχει το κριτήριο που θα ξοδέψεις τα χρήματα σου.

Μπορείς να πας σε έναν Τουριστικό προορισμό αλλά να μη ξοδέψεις. Όχι γιατί δεν έχεις χρήματα, αλλά γιατί κρίνεις ότι το κλάσμα Κόστος Υπηρεσίας/ Υπηρεσία είναι πάνω από 1. Δεν είναι δίκαια η τιμή δηλαδή. Όποτε δεν ξοδεύεις.

Χθες έβλεπα το Αποκαλυπτικό Δελτίο και άκουσα για την Τουριστική Κατοικία και τι έγινε στην Ισπανία που έγιναν τσιμέντο ολόκληρες περιοχές.

Άκουσα επίσης, μεγάλα συμφέροντα έχοντας εσωτερική πληροφόρηση, αγόρασαν ποιο πριν εκτάσεις Γης.

Εγώ θα προειδοποιήσω: αν καταστρέψετε το περιβάλλον της Ελλάδος, δε θα έχετε καμιά τύχη. Το φυσικό περιβάλλον και οι σωστές Υπηρεσίες κάνουν κάποιον να έρθει σε ένα μέρος που δεν έχει Μουσεία ή Ιστορικά εκθέματα.

Οι Γερουλάνος – Νικητιάδης, αν αληθεύει το ρεπορτάζ παίρνουν Μηδέν στην Βαθμολόγηση.

Αναρωτιέμαι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ικανοί άνθρωποι επιτέλους; Όλοι οι άσχετοι είναι στα πόστα για να κάνουν τα χατίρια των 50 οικογενειών που λυμαίνονται την χώρα;

Ο ΓΑΠ και η κυβέρνηση του, είναι τελικά πολύ επικίνδυνοι και πρέπει τάχιστα να φύγουν. Πριν καταστρέψουν τα πάντα, σαν τους τερμίτες.

Η αύξηση του ΦΠΑ είναι μαχαιριά πισώπλατη στον Ελληνικό Τουρισμό. Οι άνθρωποι είναι άσχετοι και ανίκανοι. Ο Βαγγελης Βενιζέλος ακολουθει την πολιτική Παπακωνσταντίνου. Το ίδιο ανίκανος δηλαδή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Το πρόβλημα με το ΦΠΑ, είναι ότι δεν εισπράττεται άσχετε Βαγγελη Βενιζέλε. Εκεί είναι βασικά το πρόβλημα της Ελλάδος και του Δημοσίου τομέα που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με τα ρουσφέτια και την ατιμωρησία. Η αύξηση ΦΠΑ, θα οδηγήσει τους πάντες στην Αντίσταση, γιατί αλλιώς δε θα μπορούν να ζήσουν. Τους Πασοκους μη του βλέπετε; Έχει οικονομικό  πρόβλημα ο Άκης; Ή ο Παπαντωνίου ή ο Σημίτης ή ένα σωρό άλλοι; Όχι βέβαια. Ζουν και βασιλεύουν και απολαμβάνουν την ασυλία τους με βάση νόμους που οι ίδιοι ψήφησαν.

Οι Άνθρωποι δε κάνουν. Δε το βλέπετε, δε το νιώθετε στο πετσί σας; Ο ΓΑΠ και οι άλλοι ανίκανοι της κυβέρνησης του, πρέπει να φύγουν. Δε στροφαρουν. Ότι καλό γίνεται με κάποιο τρόπο το σαμποτάρουν.

09/08/2011

Αν ο κ Ραγκουσης δεν έφερνε το νομοσχέδιο για τα Ταξί το Καλοκαίρι, αλλά το Φθινόπωρο, ο Ελληνικός τουρισμός θα πήγαινε ακόμα καλύτερα.

Άσχετα ποιος έχει δίκαιο, ο κύριος οικονομικός στόχος ήταν η αύξηση των Μεικτών Εσόδων (να μιλήσω και λίγο με Οικονομικούς Όρους) του Τουρισμού.

Ο Παπανδρέου ως αρχηγός της Κυβέρνησης και ο Ραγκουσης έμπλεξαν τα μπούτια τους. Άφησαν τον κύριο στόχο και ασχολήθηκαν με κάτι δευτερεύων που θα μπορούσαν να το μεταθέσουν χρονικά. Κάτι που στο τέλος έκαναν, αλλά με τεράστιο κόστος για τον κύριο στόχο.

Στην Τρόικα θα μπορούσαν πολύ άνετα να το εξηγήσουν και φυσικά αυτοί θα συμφωνούσαν, μια και θέλουν αύξηση εσόδων. Όλοι ήξεραν ότι οι Ιδιοκτήτες ταξί, θα αντιδρούσαν. Πιστεύω ότι το Νομοσχέδιο Ρέππα ήταν σωστό και ο Ραγκουσης δεν έπρεπε να το πειράξει. Τον βαθμολογώ κάτω από την βάση.

Δυστυχώς οι άνθρωποι που κυβερνούν ή έχουν κυβερνήσει την Χώρα, είναι κάτω του μετρίου και είναι εγωιστές και σκέπτονται μόνο τον εαυτούλη τους και πιστεύουν ότι είναι Στρατηγοί, ενώ είναι Λοχίες.

Μεγάλη ευθύνη  βέβαια έχουν και οι Δημοσιογράφοι που ανάλογα με το συμφέρον που έχουν, τους Λιβανίζουν λες και είναι μεγαλοφυΐες, ενώ οι αποδόσεις τους αγγίζουν το μηδέν.

Μόνο τα blog δημοσιεύουν σκληρές κριτικές. Και έρχεται ο Παπαϊωάννου, χωρίς καμία πολιτική νομιμότητα, να μας κάνει μαθήματα ηθικής.

Η Αύξηση των Μεικτών Εσόδων από τον Τουρισμό στέλνει ένα σοβαρό μήνυμα στις Αγορές. Ότι ένα καλό κομμάτι της Ελληνικής Οικονομίας λειτουργεί. Λειτουργεί όχι στα χαρτιά ή στην Θεωρεία, αλλά στην πραγματικότητα.

Ο Γερουλάνος και ο Νικητιάδης έκαναν καλή δουλειά στον Τομέα του Τουρισμού. Έκαναν περικοπές, αλλά χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο, όπως το είχα γράψει από την Αρχή, βρήκαν πολύ καλή άκρη. Δεν ξέρω αν ο Γερουλανος διάβασε αυτό που έγραψα τότε. Πάντως έκανε αυτό που έγραψα. Του δίνω καλό βαθμό στο θέμα του Τουρισμού.

Πολύ μεγάλη διαφήμιση από Ιστοσελίδες του εξωτερικού με εκατομμύρια μέλη και εκατομμύρια αναγνώστες, για Ελληνικά νησιά και περιοχές.

Το Διαδίκτυο είναι το μέλλον, γιατί υπάρχει διαδραση και ζύμωση και άμεση επαφή.

Αν δείτε βέβαια την εξέλιξη του ανθρώπου, αυτό που γίνεται, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Διαβάστε εξελικτική βιολογία και κοινωνιολογία και θα καταλάβετε. Απλά πράγματα είναι.

Όσα έργα υποδομής έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Κρήτη, πρέπει να γίνουν. Το νησί θα γίνει πόλος παγκόσμιας έλξης με τις σωστές υποδομές. Το αεροδρόμιο στο Καστέλι πρέπει να γίνει. Εν ανάγκη και με χρήματα από Κρητικούς Επιχειρηματίες ή όσους αγαπούν το νησί. Είναι σίγουρες μπίζνες αυτές. Σας το γράφω να το ξέρετε. Το Αεροδρόμιο πρέπει να είναι υπερσύγχρονο και να σχεδιαστεί από Διάσημο Αρχιτέκτονα. Να έχει δηλαδή 2 ιδιότητες ταυτόχρονα. Και αεροδρόμιο και Αρχιτεκτονικό έκθεμα.

Επίσης το ΙΤΕ στο Ηράκλειο μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας. Αυτό φυσικά σημαίνει περισσότεροι φοιτητές και επιστήμονες επίπεδου. Αυτό σημαίνει οφέλη.

Έχω πολλά χρόνια να πάω στην Κρήτη, αλλά τις λείπουν οι υποδομές. Το είχα διαπιστώσει τότε. Με σωστές υποδομές θα απογειωθεί. Τουρισμό όλο το χρόνο. Γεωργία και Κτηνοτροφία ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη. Αυτό που βλέπω είναι το εξής: μερικοί σωστοί και ικανοί άνθρωποι και το νησί θα απογειωθεί. Αυτό φυσικά σημαίνει μεγάλα οφέλη για το ΑΕΠ της χώρας.

Είχα γράψει πριν από 2 ή 3 χρόνια για την Σαντορίνη και τώρα βλέπετε όλοι ότι έχει γίνει Παγκόσμιος προορισμός πρώτου Μεγέθους.

Η Κρήτη είναι ακόμα καλύτερη, αρκεί να έχεις όραμα. Αν μιλούσα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο θα μου έλεγε: χάνουμε χρόνο. Ο χρόνος σήμερα είναι χρήμα και χάνουμε λόγο ανάπτυξης. Σε 4 χρόνια πρέπει να έχει αλλάξει το νησί σε υποδομές. Πρέπει να γίνουμε ξανά Παγκόσμιοι γιατί πάντα ήμασταν. Από την περίοδο του Μίνωα. Μη χασομεράς.

Στο on line παιχνίδι που παίζω η συμμαχία ΚΡΗΤΗ έχει τα περισσότερα μέλη στο παιχνίδι.

4444

Από Καθημερινή.

Δ. Μανιφαβα

Αύξηση 10% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για ανάκαμψη του κρίσιμου αυτού κλάδου της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι η πρόσφατη απεργία των ταξί είχε ως συνέπεια την ακύρωση 250.000 – 300.00 κρατήσεων.

Η γενικότερη δε αναστάτωση, η οποία κυρίως εντοπίζεται στην πρωτεύουσα, λειτουργεί ως αντικίνητρο για τους ξένους επισκέπτες. Από τα στοιχεία φαίνεται, άλλωστε, ότι η Αθήνα είναι ο μοναδικός προορισμός που εμφανίζει απώλειες σε αφίξεις σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στα 13 κυριότερα αεροδρόμια της χώρας (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κω, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Χανίων, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Σάμου, Σκιάθου, Ακτίου και Σαντορίνης) αυξήθηκαν το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011 κατά 9,95% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, φτάνοντας τα 6.458.612 έναντι 5.874.144.

Ιδιαιτέρως ευνοημένες από το αυξημένο τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας εμφανίζονται η Ρόδος και η Κως, όπου οι αφίξεις το εξεταζόμενο διάστημα σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο σε σχέση με πέρυσι, κατά 28,26% και 26,25% αντιστοίχως.

Σε διψήφια ποσοστά κυμάνθηκε επίσης η αύξηση των αφίξεων στο Ηράκλειο (14,42%) και στη Θεσσαλονίκη (11,77%), με την τελευταία να εμφανίζει υψηλά ποσοστά λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης στη Χαλκιδική.

Η αύξηση των αφίξεων στις περιοχές της νότιας νησιωτικής Ελλάδας σχετίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με την προσέλκυση τουριστών, οι οποίοι είχαν αρχικό προορισμό χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Από την άλλη, η Αθήνα εξελίσσεται στον πιο «αδύναμο κρίκο» του τουρισμού, με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας να είναι το μοναδικό που εμφανίζει μείωση (της τάξης του 2,74%) των διεθνών τουριστικών αφίξεων το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Τελευταίο πλήγμα για τον τουριστικό κλάδο όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη τη χώρα φαίνεται ότι αποτέλεσε η πρόσφατη πολυήμερη απεργία των ιδιοκτητών ταξί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του τουρισμού, η κινητοποίηση αυτή είχε ως συνέπεια τη μείωση του ρυθμού των κρατήσεων κατά 20%, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 250.000 – 300.000 λιγότερες κρατήσεις για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

21/07/2011

Εγώ θα τον έδιωχνα τον Ραγγουση.

Θα του έλεγα: εδώ κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να έχουμε έσοδα από τον Τουρισμό και έρχεσαι εσύ και παίρνεις μια απόφαση στην μέση της σεζόν, που θα βγάλει στους δρόμους χιλιάδες ταξιτζήδες; Τον πουλο. Πήγαινε σε άλλο κοτέτσι να κάνεις τον Κόκορα.

Οι Μεγάλοι Ηγέτες ξέρουν να παίρνουν σωστές αποφάσεις την σωστή στιγμή.

Άσχετα ποιος έχει δίκαιο για το τι πρέπει να γίνει στο επάγγελμα των ταξί. Την απόφαση δεν την παίρνεις τον Ιούλιο που ο Τουρισμός πηγαίνει προς την κορύφωση. Δε χαλάς το κλίμα, το περιβάλλον.

Τον πουλο Ραγγουση, γιατί αν σου πω να πληρώσεις τα χρήματα που χάθηκαν, θα πληρώνεις μια ζωή.

Χιλιάδες τουρίστες βιώνουν εφιαλτικές διακοπές. Πλήρωσαν να δουν Ελλάδα και να περάσουν ευχάριστα και αυτό που εισπράττουν είναι ταλαιπωρία.

Επίσης η συνηθεια που έχει το ΠΑΜΕ να κάνει απεργίες στην Τουριστική σεζόν θα του στοιχήσει σε ψήφους.

Μικροί Ηγέτες. Πολιτικάντηδες χωρίς οράματα και πραγματικές λύσεις.

Η Τρόικα Ραγγουση είχε συμφωνήσει με το σχέδιο του Ρέππα.

Όταν κάποιος παίρνει τέτοιες αποφάσεις καταλαβαίνεις και την ποιότητα του στις αποφάσεις.

Πλήρη αποτυχία. Με τέτοιους πολιτικούς δεν πας μακριά.

20/07/2011

Από nonews-NEWS

Ξενοδόχοι της Κέρκυρας και της Ηπείρου αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές, για να μην φεύγουν παραθεριστές προς τη γειτονική χώρα…
Πολλοί Έλληνες, λόγω του ότι στην Ελλάδα είναι …ακριβή η τιμή του ύπνου, προτιμούν για διακοπές την γειτονική Αλβανία, όπου το κόστος είναι φθηνότερο. Και τα ξενοδοχεία προσφέρουν καλές υπηρεσίες.

Έτσι… ξενοδόχοι της Κέρκυρας και των παράλιων περιοχών της Ηπείρου, αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές των δωματίων, προκειμένου να βρουν πελάτες. «Οι Έλληνες ψάχνουν το φθηνότερο κατάλυμα, επιλέγοντας συχνά και ενοικιαζόμενα δωμάτια,
που παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας», λένε ξενοδόχοι στην Θεσπρωτία και στην Πρέβεζα. Στο μεταξύ μικρή αύξηση των αφίξεων πτήσεων τσάρτερ, αλλά μείωση του ελληνικού κοινού παρατηρούν οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας.

http://www.katoci.com

Σχόλιο: Οι Έλληνες που ασχολούνται με τον Τουρισμό πρέπει να ρίξουν τις τιμές. Άλλωστε οι μισθοί των εργαζομένων έχουν πέσει.

Οι γύρω περιοχές είναι ποιο φτηνές και με καλές υπηρεσίες. Πρέπει να προσαρμοστούν.

4444

Ζούμε επίσης και την Παράνοια της Ελληνικής Κοινωνίας με την Απεργία των ταξί.

Η χώρα βρίσκεται σε Οικονομική Κρίση και έρχεται ο Ραγκουσης και φέρνει ένα νομοσχέδιο για τα Ταξί. Τώρα που είναι στο φόρτε της η Τουριστική Κίνηση!!!!

Δηλαδή ο Ραγκουσης τορπιλίζει την ανάκαμψη της Οικονομίας. Εδώ να γράψω απαραίτητα, ότι αν γίνουν εκλογές ο Ραγκουσης θα σταματήσει να είναι  υπουργός μεταφορών μια και το ΠΑΣΟΚ θα πάθει πανωλεθρία.

Από τη άλλη οι Ταξιτζήδες πάνε και κλείνουν Λιμάνια και Αεροδρόμια, αντί να πάνε να αποκλείσουν τον Ραγκουση στο Υπουργείο Μεταφορών. Ο Υπουργός σας κάνει την ζημία, όχι τα Λιμάνια και τα Αεροδρόμια και οι Τουρίστες.

Δηλαδή οι Ταξιτζήδες εκβιάζουν εμάς επειδή τους εκβιάζει ο Ραγκουσης; Δηλαδή Λαμπρόπουλε τι ακριβώς περιμένεις να κάνουν οι Τουρίστες; Και όσοι εργάζονται στον Τουρισμό; Να πάνε να αποκλείσουν τον Ραγκουση;

Πραγματικά δηλαδή, οι ηγεσίες στην Ελλάδα είναι παρανοϊκές. Γι’αυτό ίσως η χώρα έχει παράδοση στο να φτιάχνει παράλογα θεσμικά πλαίσια.

Το νομοσχέδιο έπρεπε να έρθει τον Σεπτέμβριο. Πόσο μυαλό θέλει να το σκεφτείς. 

Μόνο εγώ αντιλαμβάνομαι το παράλογο της Υπόθεσης;

Πρέπει να σας είναι τρομερά δύσκολο να κάνετε κάτι φυσιολογικό.

28/06/2011

Από Καθημερινή.

Μπορεί οι πρώτες ενδείξεις για την τουριστική σεζόν να είναι θετικές, πολλοί όμως ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με την ανεργία.

Η 35χρονη Ειρήνη δεν κρύβει την απελπισία της, καθώς πλησιάζει πια Ιούλιος και παραμένει μετέωρη. «Πέρυσι ήμουν στη Νάξο και πρόπερσι στην Πάρο», θυμάται· «φέτος είναι ο πρώτος Μάιος τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που με βρίσκει άνεργη».

Η 35χρονη γυναίκα, απόφοιτος των ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων, με γνώση αγγλικών, ιταλικών και λίγων γερμανικών, δούλευε πάντοτε τη θερινή σεζόν στις Κυκλάδες και τον χειμώνα ζούσε με το επίδομα ανεργίας και τις αποταμιεύσεις από το καλοκαίρι.

«Φέτος, όμως, έχει πέσει περονόσπορος», παρατηρεί η Ειρήνη, «κάθε εβδομάδα προστίθενται δύο αγγελίες για ξενοδοχοϋπαλλήλους στην εφημερίδα και τρεις στο Διαδίκτυο».

 Ως υπεύθυνη για την κατρακύλα του κλάδου της η Ειρήνη κατονομάζει την οικονομική κρίση και τη διαπόμπευση της χώρας στο εξωτερικό, που είχε ως επίπτωση να μειωθεί κάθετα το περασμένο καλοκαίρι η προσέλευση των ξένων στην Ελλάδα.

«Φέτος, προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση μειώνοντας τιμές, αλλά αδικούν τους εργαζομένους», επισημαίνει.

«Στην Αθήνα έχουν κλείσει τρία ξενοδοχεία, για να βρεις δουλειά χρειάζεσαι μέσον», αναφέρει, «αλλά και σε πολλά θέρετρα η κατάσταση έχει γίνει πολύ δύσκολη».

Όπως εξηγεί η 35χρονη ξενοδοχοϋπάλληλος, «έχουν αλλάξει τα μέτρα και τα σταθμά, οι ξενοδόχοι στη Χαλκιδική ζητούν να ξέρεις ρωσικά για να σε προσλάβουν, ενώ οι επιχειρηματίες στη Ρόδο απασχολούν προσωπικό από την Πολωνία και την Τσεχία».

Ως μεγαλύτερους ανταγωνιστές η Ειρήνη σκιαγραφεί τόσο τους αλλοδαπούς εργαζομένους «που θέλουν να κάνουν διακοπές εξυπηρετώντας παράλληλα στα ξενοδοχεία συμπατριώτες τους» όσο και τους ανειδίκευτους εργαζόμενους, που «από ανάγκη κάνουν διπλοβάρδιες χωρίς οικονομικές ή ασφαλιστικές απαιτήσεις».

Σύμφωνα με την 35χρονη, η εμμονή των επιχειρηματιών στην εξοικονόμηση χρημάτων μακροπρόθεσμα θα πλήξει τον ελληνικό τουρισμό.

«Επιλέγουν εργαζομένους με μοναδικό κριτήριο το χαμηλό κόστος και όχι τη γνώση ή την εμπειρία τους», σχολιάζει· «τους αναγκάζουν να δουλεύουν διπλάσιες ώρες, γεγονός που έχει επίπτωση στην ποιότητα της δουλειάς τους».

Σχόλιο: Αυτή η γυναίκα με τόσο λίγες λέξεις έχει δώσει μια καλή εικόνα της Τουριστικής Αγοράς στην Ελλάδα.

Είναι σίγουρο ότι τον χειμώνα θα μπορούσε να μάθει Ρώσικα. Μια και οι Ρώσοι έρχονται στην Ελλάδα. Έτσι θα μπορούσε να προσληφθεί στην Χαλκιδική. Αλλά προφανώς δε της το είπε κανένας. Οι υπάλληλοι των Τουριστικών Γραφείων πρέπει να μιλανε τι γλώσσα των τουριστών που έρχονται.

Επίσης, άλλα τα Συμφέροντα των Επιχειρηματιών και άλλα των Εργαζομένων. Φυσικά υπάρχει πάντα η τομή που συναντιούνται όταν υπάρχει μια σύγκληση.

Επίσης υπάρχει ανταγωνισμός από τους αλλοδαπούς.

Advertisements

Posted June 28, 2011 by bmplefour in Greek Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: