Υπό ξένη Κατοχή.   Leave a comment

Υπό ξένη Κατοχή.

09/07/2011

Στο συνοικισμό σεισμοπλήκτων στη Νίκαια, το θερμόμετρο μέσα στο ξεχαρβαλωμένο λυόμενο δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου. Μόλις μπαίνεις ο ιδρώτας τρέχει ποτάμι. Μέσα στέκει μόνη και παρατημένη η 85χρονη Ερασμία Ροντογιάννη. Αυτή είναι η καινούργια της ζωή. Δεν έχει τρεχούμενο νερό, ούτε… τουαλέτα. Λόγος για ηλεκτρικό δεν γίνεται καν, αφού το ρεύμα είναι κομμένο από πέρσι στον οικισμό.
Έχουν περάσει λίγες μέρες τώρα που μεταφέρθηκε -μαζί με το λυόμενο της- στη Νίκαια από τον αντίστοιχο οικισμό της Νέας Ιωνίας, ο οποίος καταργήθηκε. Η μεταφορά συνολικώς 29 οικισμών από τη Ν. Ιωνία εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος του ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ). Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος Στέγασης και Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Θ. Τσέπη: «Στόχος είναι να καταργηθούν σταδιακά όλοι οι συνοικισμοί σεισμοπλήκτων που υπάρχουν ακόμη σε 10 δήμους με πάνω από 1.000 οικίσκους. Τι θα απογίνουν οι άνθρωποι που έχουν απομείνει εκεί, οι απόκληροι της ζωής; Υπάρχει γι’ αυτούς το ελληνικό κράτος;»

Όπου κι αν κοιτάξεις στον οικισμό στη Νίκαια, για τον οποίο όλοι οι δήμαρχοι μέχρι σήμερα αδιαφορούν, η εικόνα είναι απογοητευτική. Εκεί ζουν οκτώ οικογένειες με τα παιδιά τους εδώ και περίπου 12 χρόνια. Οι περίπου 30 άνθρωποι του συνοικισμού, που ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες, είναι η μόνη ελπίδα για την υπερήλικη κυρία Ερασμία. Της έχουν τραβήξει ένα λάστιχο για να πλένεται έξω στο ύπαιθρο, πίσω από ένα σεντόνι.

«Είμαι έρμη, δώνατε κάτι μέχρι να πεθάνω, γιατί θα πεθάνω νηστικιά.

Μια ζωή δημότης Ν. Ιωνίας ήμουν και ο δήμος μάς πέταξε έξω, δεν νοιάστηκε καθόλου για εμάς. Δεν έχω τα παιδιά μου…» Κρατά τη φωτογραφία με τρεις γιους, ο ένας πεθαμένος από το 1999… «Στη Ν. Ιωνία πήγαινα στην εκκλησία στον προφήτη Ηλία και μου έδιναν ένα πιάτο φαΐ. Μόλις 300 ευρώ σύνταξη έχω, αλλά πλήρωνα και το ηλεκτρικό μου και το τηλέφωνο», θα πει απελπισμένη. Τα χέρια απλωμένα μάς δείχνουν το φτωχικό νοικοκυριό της χωρίς ψυγείο, με μια συσκευή τηλεφώνου που δεν συνδέεται πουθενά.

«Ευτυχώς που μας δέχτηκαν οι άνθρωποι εδώ στη Νίκαια στο συνοικισμό. Είμαι απελπισμένος, το λυόμενο μου πετάχτηκε σε μια γωνία και έχει τώρα δύο τρύπες στο πάτωμα. Τις έκλεισα με χαρτόνι. Με τι μέσα θα το φτιάξω; Εγώ είμαι με κάρτα ανεργίας και δουλειά, το ξέρω, δεν πρόκειται να βρω. Πώς θα ζήσουμε; Τι θα κάνουμε; Οι συνθήκες είναι απάνθρωπες» μας λέει μιλώντας με δυσκολία, εξοντωμένος από «τις τιμές που τους περιποιεί το ελληνικό κράτος», ο Γιώργος Κανελλάκης, που καταγγέλλει το δήμαρχο Ν. Ιωνίας για την παρά τις εκκλήσεις αδιαφορία του προς τους δημότες του.

Το λυόμενο της Μαρίας Ξανθοπούλου έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές, ενώ η ίδια βρίσκεται στο νοσοκομείο. Κάποια από τα υπάρχοντά της βρίσκονται σπασμένα και σκορπισμένα ένα γύρω.

«Εμείς δεν λέμε να φύγουν, πού να πάνε οι άνθρωποι; Απλώς προστέθηκαν και αυτοί στο χάλι μας, χωρίς αποχέτευση, χωρίς νερό και βέβαια χωρίς ρεύμα, αφού για εμάς δεν βρέθηκε καμία λύση» μας λέει η κ. Μακρή, που παλεύει ακούραστα ξεπερνώντας τις απογοητεύσεις για τη ζωή στον οικισμό.

Ο αρμόδιος

Η «Ε» κατά την επικοινωνία της με τον υπεύθυνο του υπουργείου κ. Τσέπη, απέσπασε την υπόσχεση ότι η κατάσταση αυτή είναι εντελώς προσωρινή. Οτι θα ειδοποιηθεί ο εργολάβος, που ανέλαβε τις μεταφορές, ώστε να διορθωθούν οι ζημιές και ότι θα εγκατασταθεί σύστημα αποχέτευσης και υδροδότησης. Για το τελευταίο ευθύνεται και ο Δήμος της Νίκαιας, οι επικεφαλής του οποίου -όπως έχουμε καταγράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ- έχουν εγκαταλείψει, τα τελευταία χρόνια, τον οικισμό της περιοχής. Από την άλλη πλευρά, ο Δήμος της Νίκαιας δεν έχει ακόμα ενημερωθεί για τη μεταφορά του οικισμού της Νέας Ιωνίας. Οσο για ρεύμα, θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουν αίτηση στη ΔΕΗ και να πληρώσουν για καινούργιο ρολόι.
enet.gr

Σχόλιο: Γιατί δεν πάτε στον Παπουτσή τώρα που είναι σε εποχή ευαισθησίας με την Κόρη από Yale να σας δώσει κάνα Ευρώ; Τόσους ευαίσθητους πολιτικούς έχουμε, γιατί δεν πάτε σε κανέναν;

Εγώ θα πήγαινα στον Βαγγελη Βενιζέλο που το παίζει Μεσσίας. Θα του έλεγα να κάνει ένα θαύμα.

03/07/2011

Βρίσκεται η Ελλάδα υπό ξένη κατοχή;

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο σύγχρονος Τσολακογλου;

Ένα είναι σίγουρο ότι αυτοί οι βουλευτές, αυτό το πολίτικο σύστημα, αυτή η Νομενκλατούρα,  έχει χρεοκοπήσει και έχει γίνει επικίνδυνο για την όλη ύπαρξη της Ελλάδος.

Κώστας Καραμανλής – Γιώργος Παπανδρέου, φέρουν βαριές ευθύνες.

Ακόμα θυμάμαι τον Κώστα Καραμανλή να κλείνει την Βουλή των Ελλήνων για να παραγράφουν τα σκάνδαλα.

44444

Στην κυνική δήλωση ότι “Η Ελλάδα παρέδωσε στους πιστωτές της την εθνική της κυριαρχία, με την υιοθέτηση των επώδυνων μεταρρυθμιστικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος”, προέβη ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Focus!

Μετά το 1944 ένας ξένος δηλώνει ευθέως ότι η Ελλάδα έχει τεθεί υπό κατοχικό καθεστώς, με την διαφορά ότι αυτή την φορά όχι απλώς παραδοθήκαμε, αλλά εμείς ανοίξαμε τις πύλες για να διαβούν τα ξένα “στρατεύματα” της τρόϊκας, οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων που έδεσαν χειροπόδαρα την Ελλάδα.

Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ δηλώνει στο περιοδικό ότι: “Η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας και ξένοι τεχνικοί θα αναλάβουν την υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων που ελήφθησαν με το Μεσοπρόθεσμο”.

Ποιες είναι αυτές οι δεσμεύσεις δεν αναφέρει και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν κι άλλες δεσμεύσεις πέρα από τις γνωστές.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινούνται και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επισημαίνει ότι μετά και την απόφαση του Eurogroup για άμεση εκταμίευση της πέμπτης δόσης του υφιστάμενου δανείου, η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί προς την «χωρίς καθυστέρηση» εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς και στην «αποφασιστική» εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Μάλιστα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως «οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση».

Μέσα στον Ιούλιο έρχεται η πρώτη ομάδα ξένων “τεχνικών” οι οποίοι θα πλαισιώσουν την “επιτροπή αποκρατικοποιήσεων”. Θα επιχειρήσουν να αρπάξουν μέχρι τον Σεπτέμβριο ότι μπορέσουν από δημόσιες εταιρείες: ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΥΔΑΠ κλπ. Αν δεν έχουν καταφέρει 100% τους στόχους τους, θα αρχίσει ο εκβιασμός για την 6η δόση.

Βέβαια τίποτα απ’όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει χωρίς αντιδράσεις, οπότε θα δούμε νε εκτυλίσσεται η πιο σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των συνδικάτων που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Κράμερ εναντίον Κράμερ…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

04/07/2011

Από Καθημερινή.

ZEZA ZHKOY

Ζούμε την απόλυτη καταιγίδα. Με την Ελλάδα και στο Μνημόνιο και ξανά χρεοκοπημένη, δεν χρειάζεται να είναι κανείς Κέινς για να καταλάβει τι πάει στραβά.

Από τις 23 Απριλίου 2010, με το διάγγελμα του πρωθυπουργού από το Καστελλόριζο και από τις 5 και 6 Μαΐου που ψηφίστηκε ο νόμος που μετέφερε το διαβόητο Μνημόνιο 1 στην ελληνική έννομη τάξη, η χώρα εισήλθε στην μετά Χρεοκοπία εποχή.

Αλλά λίγοι πολίτες το αντιλήφθηκαν, καθώς η σπουδαιοφανής οικονομική – τεχνοκρατική σκέψη παρέλυσε κάθε σοβαρή πολιτική συζήτηση.

Τα μέτρα του Μνημονίου 1 αποδείχθηκαν ασπιρίνες, μη δραστικές κατά της πολιτικής «πανώλους» του δημοσιονομικού ελλείμματος που γεννάει χρέη επειδή δεν εφαρμόστηκαν, μας λένε. Απλώς προγράμματα λιτότητας που τιμωρούν μόνο τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη.

Όμως, η πραγματική οικονομία είναι κλινικά νεκρή. Μην κόβετε μισθούς και συντάξεις και επιδόματα εν μέσω ύφεσης, μας έμαθε ο Κέινς (και ο μαθητής του, Πολ Κρούγκμαν): θα δημιουργήσετε ένα κεϊνσιανικό πολλαπλασιαστή της κρίσης και θα έχουμε νέο 1929. Η μεγάλη κρίση, ένα «1929» με αναλογίες και διαφορές από το πρωτότυπο, είναι εδώ.

Το στοίχημα επιβίωσης της οικονομίας είναι κολοσσιαίας σημασίας για το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών της χώρας μας. Κι αν χρειάζεται συναίνεση, αυτή η συναίνεση χρειάζεται στο να λυτρωθούμε από τους «σωτήρες» μας. Ψηφίστηκε, λοιπόν, το Μεσοπρόθεσμο. Όμως, οι στόχοι τους όχι μόνον είναι ανέφικτοι σε μια χώρα που ζει ήδη τον τρίτο συνεχόμενο χρόνο βαθιάς ύφεσης, αλλά θα οδηγήσουν σε μια διαδικασία ακόμη βαθύτερης οικονομικής ύφεσης, καθώς προβλέπει πρόσθετα μέτρα 6,5 δισ. ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη νέα οδυνηρή κατάρρευση.

Θα ήταν καλύτερα να θυμηθούν όλοι –και ειδικότερα η πληθώρα των οικονομολόγων που έχουν βρει «πρόθυμες» στήλες στις εφημερίδες και «άδειες» εκπομπές στην τηλεόραση– τον Ροβεσπιέρο, ο οποίος στην ομιλία του το 1792 για τον «Επισιτισμό» έκανε διάκριση ανάμεσα στο αναγκαίο και το πλεονάζον, εφαρμόζοντας διαφορετικό καθεστώς για το καθένα…

Όλοι αυτοί οι διπλωματούχοι των ξένων πανεπιστημίων που καλούνται να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ισχυρών και του κατεστημένου –και καταγγέλλουν ως «λαϊκιστές» όλους τους υπόλοιπους– αναπτύσσουν θεωρίες που περιγράφουν ένα σύστημα ή μια κατάσταση, όχι όπως είναι, αλλά όπως θα ήθελαν εκείνοι να είναι. Κι αυτό δεν είναι απλώς ανέντιμο, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Η λαϊκή αγανάκτηση που ξεσπάει με την εμβληματική πλέον χειρονομία της μούντζας δεν απεικονίζει εις βάθος την απελπισία της κοινωνίας.

Οφείλεται κυρίως στη γενικευμένη αίσθηση αδικίας που ενεργοποιεί την οργή. Περισσότερο ανυπόφορη ακόμα από αυτή καθεαυτή την (αναγκαστική) συρρίκνωση των βιοτικών επιπέδων του κοινού πολίτη είναι η ευρεία ανακατανομή πλούτου και ισχύος που επιτελείται στην πλάτη του.

Στο μέτρο, λοιπόν, που, όπως παρατηρούσε ο Σουμπέτερ, η καπιταλιστική ανάπτυξη τείνει πάντα να απογειώνεται με την «καταστροφή» των πιο παρωχημένων και αναποτελεσματικών συντελεστών της παραγωγικής διαδικασίας, η κοινωνική αντίδραση μπροστά στα φαινόμενα αυτά απειλεί με εκρήξεις και ανατροπές.

Θα μου πείτε ότι η κρίση είναι η εκκίνηση ενός νέου οικονομικού και πολιτικού ταξιδιού. Η Ιθάκη του είναι ακόμη αδιόρατη, απροσδιόριστη. Θα εξαρτηθεί (και) από την έκταση και τη διάρκεια της κρίσης. Πόσοι συναγερμοί χρειάζονται για να το καταλάβουμε;

Οι ξένες δυνάμεις προετοιμάζονται συστηματικά για την αποτυχία μας.

Αν δεν επιτευχθούν οι νέοι σκληροί στόχοι που έχουν τεθεί, τότε η νέα βοήθεια των εταίρων – δανειστών θα αποσυρθεί. Αλλά η ελληνική κρίση δεν είναι απλώς ταμειακή. Ταμειακό είναι το οξύ και επικίνδυνο σύμπτωμά της. Είναι κρίση λειτουργίας. Είναι η ασυμβατότητά μας με τον κόσμο στον οποίο (μας λένε ότι) ανήκουμε, ενώ στην πραγματικότητα λειτουργούμε με όρους που μας οδηγούν έξω από αυτόν.

Τι κάνουμε για να τους διαψεύσουμε; Τι κάνουμε για να μη γίνουμε μια χώρα βαλκανική με μέσο μισθό των 300 ευρώ, ανεργία στο 30% και μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό;

Κορυφαίος τραπεζίτης μού αφηγήθηκε τι του είπαν οι Γερμανοί στη Φρανκφούρτη μετά την τελευταία σύνοδο του Eurogroup: «Δεν θα σας αφήναμε να πέσετε στην άβυσσο… Μας κοστίζει φθηνότερα να σας σώσουμε απ’ ό, τι να σας αφήσουμε να χρεοκοπήσετε».

Ο τρόπος που χρησιμοποιείται η οικονομική επιστήμη έχει οδηγήσει σε μια σειρά χονδροειδών λαθών.

Το μεγαλύτερο από τα λάθη αυτά είναι η ψευδαίσθηση ότι τα δανεικά ισοδυναμούν με πραγματικό πλούτο, όπως είναι τα χρήματα ή οι πολύτιμοι λίθοι.

Όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια αποκάλυψαν τον εύθραυστο χαρακτήρα του αμερικανικού καπιταλιστικού συστήματος που έμοιαζε ανίκητο.

Ο κινεζικός κρατικός καπιταλισμός, που μοιάζει περισσότερο με μείγμα ταοϊσμού και λενινισμού, δεν είναι κάτι βιώσιμο.

Σχόλιο: Η κ Ζηκου πάντα γράφει ενδιαφέροντα άρθρα. Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος που το επισημαίνει και αυτή, στην ουσία είναι δομικό. Είναι η ασυμβατότητα με τον Κόσμο στον οποίο μας λένε κάποιοι ότι ζούμε ….. Σωστή η διαπίστωση.

Ποια η σχέση της σύγχρονης Ελλάδος με την Ευρώπη του Βορρά; Εδώ ακόμα δεν έχουμε ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. Εδώ ακόμα έχουμε Οικιστική Αναρχία, πάνω από 1.000.000 τα αυθαίρετα. Αυτό το είναι πρόβλημα της Ελλάδος. Η Αναρχία σε όλα τα επίπεδα, που οδηγεί στην Καταστροφή και σε δραματικές προσωπικές ιστορίες. Το φορολογικό πλαίσιο είναι περίπλοκο. Όταν λες ότι είσαι Οικονομολόγος, με σπουδές και όλα αυτά, αυτά τα προβλήματα τα βλέπεις αμέσως και είναι τα πρώτα που λύνεις.

Ο Σημίτης έβαλε την Ελλάδα στον Πυρήνα της ΕΕ, χωρίς όμως να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές, που ήξερε ότι χρειαζόταν να κάνει. Απλώς έκλεψε.

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στην Ευρωζώνη, εκτός κι αν η Ευρωπαίοι έδιναν δημόσια εγγυήσεις, ότι σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα, θα εγγυηθούν το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος.

Πολλές φορές συζητώ με έναν φίλο που μου λέει τα κλασικά νεοελληνικά. Εχτες του είπα δε θέλω να συζητήσω το θέμα. Βαρέθηκα. Η Τεχνολογία είναι εδώ, οι Λύσεις είναι εδώ, κοίτα τις προηγμένες χώρες και θα τις δεις να λειτουργούν. Υπάρχουν ένα σωρό Έλληνες του Εξωτερικού που μπορούν να σε βοηθήσουν. Υπάρχουν ένα σωρό Φιλέλληνες που μπορούν να σε βοηθήσουν. Είναι καθαρά ζήτημα προσώπων. Βρες τα πρόσωπα που κάνουν την σωστή δουλειά και άσε τις θεωρίες.

Εκλογές. Εκλογές εδώ και τώρα με απλή αναλογική και όριο εισόδου το 3%.

4444

Είμαι άρρωστος. Κάτι με την διατροφή.

Είμαι άνεργος, δεν έχω βιβλιάριο υγείας, δεν έχω χρήματα.

Πες μου Πεφωτισμένε ΓΑΠ τι με συμβουλεύεις να κάνω; Κάτι πρακτικό. Μια και τιμήθηκες και με το Γερμανικό βραβείο του μεγάλου σκεπτόμενου. Δε μπορεί να με βοηθήσει καμιά Μη Κυβερνητική Οργάνωση; Αυτές έχουν λεφτά.

4444

4444

Από nonews-NEWS

Απίστευτο κι όμως… αληθινό!!! στον ΟΑΕΔ Λαμίας εξυπηρετούν μόνο 15 άτομα την ημέρα, άσχετα αν ο κόσμος ταλαιπωρείται και στήνεται από νωρίς το πρωί για το οικογενειακό επίδομα!!!
Διαβάστε την καταγγελία που έκανε αναγνώστης:

«Συγγνώμη κύριοι … δεν θα μπορέσουμε να… εξυπηρετήσουμε άλλους σήμερα! Αυτή την απόφαση έχουμε πάρει! Μόνο μέχρι 15 άτομα την ημέρα!»
Αυτά ήταν τα λόγια υπαλλήλου του ΟΑΕΔ Λαμίας, στις 08:30 ώρα το πρωί σήμερα 4-7-2010.
Από τις 07:30 πρωί περιμέναμε έξω από την πόρτα του ΟΑΕΔ να ανοίξει για να κάνουμε τα χαρτιά μας γι’ αυτό το ρημάδι το οικογενειακό επίδομα!!! Την ώρα εκείνη βρισκόμαστε έξω από την πόρτα ακριβώς 50 άτομα! Η πόρτα άνοιξε στις 8:00. Μπήκαμε σε μία σειρά και κάνοντας υπομονή και περιμέναμε να εξυπηρετηθούμε. Κι εκεί που υπήρχε μία ροή και λέγαμε «άντε σήμερα θα τελειώσουμε..» , ξαφνικά φάγαμε πόρτα!!!!! Τι έγινε ρε παιδιά????? Κάναμε κάτι???? Είχαν εξυπηρετηθεί 15 άτομα και ο δέκατος έκτος της ουράς (… που ήμουνα εγώ!!) εισέπραξε την μυθική αυτή απάντηση!!!! «Μόνο δεκαπέντε άτομα την ημέρα!!!»
Βέβαια δεν μπορώ να πω…, μας έδωσαν χαρτάκι με ημερομηνία για το πότε θα πάμε!!! Σαν ραντεβού ας πούμε!
Με ρώτησες όμως εμένα κυρία μου , αν μπορώ να έρθω τότε???? Αν δεν μπορώ δηλαδή να το χάσουμε κι αυτό το ρημαδοεπίδομα.
Αλήθεια όμως… ποια απόφαση είναι αυτή που λέει ότι θα εξυπηρετούνται μόνο 15 άτομα την ημέρα??? Σίγουρα δεν το λέει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας!!!!

Αναγνώστης
lamiareport.gr

Σχόλιο: Σκεφτείτε ο ΟΑΕΔ της Λαμίας να ήταν υποκατάστημα Εμπορικής Τράπεζας και να έβγαινε ο Διευθυντής και να έλεγε: εξυπηρετούμε μόνο 15 άτομα την Ημέρα. Θα τον είχαν απολύσει την ίδια μέρα.

Γιατί ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας μπορεί να εξυπηρετήσει σε μια μέρα περίπου 350 άτομα και ο ΟΑΕΔ της Λαμίας μόνο 15;

4444

Από fimotro.

Η Ελλάδα δύσκολα θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της σημειώνεται σε άρθρο στο περιοδικό DER SPIEGEL με τίτλο «Φεουδαρχικοί δημοκράτες» και τον υπότιτλο «Με την απόφαση της Αθήνας για το πρόγραμμα λιτότητας τα κράτη της Ευρωζώνης… κέρδισαν χρόνο.

Αλλά έτσι οι Έλληνες δύσκολα θα καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους: Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα».

Ο αρθρογράφος παρατηρεί ότι η αναμενόμενη προσωρινή αποκλιμάκωση της κρίσης απλά δίνει λίγο χρόνο στους ευρωπαίους ηγέτες, που όμως «δεν θα μπορέσουν να σώσουν την Ελλάδα. Γιατί τις προηγούμενες δεκαετίες μια ελίτ, τον πυρήνα της οποίας αποτέλεσαν οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, δημιούργησαν μια πελατειακή οικονομία. Αυτή η πελατειακή οικονομία πέταξε εκατομμύρια, που το κράτος δεν τα είχε. Οι κεφαλές της δυναστείας ευνοούσαν φίλους και οικογένεια με δανεική ευημερία. Διόγκωσαν την κρατική μηχανή, για να μπει καθένας με τη σειρά σε δημόσιες θέσεις και δημιούργησαν ένα γραφειοκρατικό τέρας».

Πάντοτε, τα κόμματα δούλευαν περισσότερο για ρουσφέτια, παρά για την πολιτική.

Όποιος μπορούσε να χαρίζει δημόσιο χρήμα, εξαγόραζε φίλους και ψηφοφόρους, που χρωστούσαν κάτι στο κόμμα – και συγχρόνως χρωστούσε στην οικογένεια, που τους εξουσίαζε.

Έτσι, δημιουργήθηκε η φεουδαρχική δημοκρατία της Ελλάδας.

Οι γενιές έρχονται και παρέρχονται, τα ονόματα των υψηλά ισταμένων παραμένουν πάντα τα ίδια: Παπανδρέου και Καραμανλής, Καραμανλής και Παπανδρέου, και ενδιαμέσως ο Μητσοτάκης.

Σε καμιά ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν ξανάγινε κάτι τέτοιο.

Όπως περιγράφει το άρθρο ο κόσμος κάθε ηλικίας καθημερινά αυξάνεται στις ουρές που σχηματίζονται στα συσσίτια της Εκκλησίας, ενώ αυξάνονται και οι άνεργοι που διαμαρτύρονται στους δημοσιογράφους ότι στην Ελλάδα «αν δεν έχεις μέσον, δεν σε παίρνει κανείς σε δουλειά. Και τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν».

Σχόλιο: Το άρθρο πρέπει να ψάξει και στην Οικονομία. Και εκεί υπάρχουν φεουδάρχες.

06/07/2011

Όταν μια χώρα βρίσκεται υπό κατοχή, είναι αναμενόμενο να αναπτυχτεί αργά ή γρήγορα αντίσταση. Αυτό έγινε το 1941 – 1944. Την κατοχική κυβέρνηση Τσολακογλου δεν την αποδέχτηκε ποτέ ο Ελληνικός λαός, ούτε όσες ακολουθησαν μέχρι την απελευθέρωση του 1944.

Ο Γιώργος Παπανδρέου που οδήγησε την χώρα στην Τρόικα και υπέγραψε ένα σωρό μνημόνια, χωρίς να ρωτήσει στην ουσία τον Ελληνικό λαό, καταργώντας το Σύνταγμα, πρέπει να έχει μεγάλο θράσος για να βγαίνει και να κάνει μαθήματα Δημοκρατίας.

Σήμερα το να λέει κάποιος ότι είναι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ είναι κάτι σαν βρισιά. Αυτό θα φανεί στις εκλογές που φοβούνται να κάνουν. Η Απάντηση του Μίκη ήταν μια καλά πληρωμένη απάντηση στους Εθελόδουλους Γκαουλαιτερ.

Να πω στον Παπουτσή, κάτω τα χέρια σας από τους Συνταξιούχους που ζουν με 600 ευρώ το μήνα.

Καλά δεν ντρέπεστε να κόβετε συντάξεις, την ώρα που κάνετε ταξιδάκια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να φεσώνετε τον Έλληνα φορολογούμενο με εκατομμύρια ευρώ;

Έχετε μεγάλο θράσος να μας μιλάτε εσείς για Δημοκρατία. Εσείς που φτιάξατε τα Μπλε και Άσπρα ψηφοδέλτια και ένα σωρό άλλους μηχανισμούς ελεγχου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το 3%, λέτε να σας αποδοκιμάζει μόνο το 3% κ  Παπουτσή; Το 80% σας αποδοκιμάζει. Σας φτύνουν κι εσείς νομίζετε ότι βρέχει γιατί είστε λάτρεις της Εξουσίας.

4444

Από το Έθνος

Με “μπαράζ” δηλώσεων αποδοκιμασίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Με “μπαράζ” δηλώσεων αποδοκιμασίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Την παρέμβαση του εισαγγελέα για αξιόποινες πράξεις και ειδικότερα για τις αφίσες που κυκλοφόρησαν από τις “Σπίθες” ζήτησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής, ο οποίος παράλληλα κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι με τον λόγο του πυροδοτεί τις αθλιότητες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Με καυστικό χιούμορ απάντησε ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δ. Βαρβαρίγος στην ανακοίνωση της τοπικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται ως “ανεπιθύμητος”. Δηλώνει πως θα εμφανίζεται κάθε 15 μέρες στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτηρίζει το μέλος της γραμματείας Α. Κασσιμάτη ως “αυτοαναγορευθέντα Στρατιωτικό Διοικητή Ζακύνθου”.

Τον κίνδυνο γενικευμένων επεισοδίων μεταξύ ψηφοφόρων κομμάτων επεσήμανε ο Κ. Καρτάλης, λέγοντας πως “μπορεί να φτάσουμε και σε φαινόμενα βίας, δηλαδή οπαδοί ενός κόμματος να δέρνονται με οπαδούς άλλου κόμματος”. Αποδοκίμασε δε την πρακτική των αφισών στις οποίες εμφανίζονται βουλευτές σε κρεμάλες, σημειώνοντας ότι “αυτό είναι μια καθαρή προσπάθεια πολιτικού εκφοβισμού”.

Εν τω μεταξύ, φρασεολογία “Άγριας Δύσης” χρησιμοποιούν οι εμπνευστές των αφισών που έχουν κατακλύσει πολλές περιοχές της χώρας.

Στην Αλεξανδρούπολη οι βουλευτές Εβρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ντόλιος, Ελένη Τσιαούση και Ολγα Ρενταρή, είδαν τις φωτογραφίες τους σε αφίσα με το σύνθημα “Καταζητούνται”. Την αφίσα υπογράφουν οι “αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι πολίτες της Αλεξανδρούπολης”, ενώ αναφέρουν πως “καταζητούνται” για “εγκλήματα κατά του λαού”.

“Ανεπιθύμητοι” χαρακτηρίζονται οι βουλευτές της Άρτας Δ. Τσιρώνης και Π. Στασινός (ΠΑΣΟΚ) και Κ. Παπασιώζος (ΝΔ) σε αφίσα που κυκλοφόρησε σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η αφίσα φέρει την υπογραφή των “αγανακτισμένων Άρτας” και συνοδεύεται από τις φωτογραφίες τους και το μήνυμα “Ξεπουλάνε τις ζωές μας, δεν θα τους αφήσουμε”.

Στο Κιλκίς άγνωστοι μουντζούρωσαν την ταμπέλα στο πολιτικό γραφείο του Θ. Παραστατίδη (ΠΑΣΟΚ). Οι δράστες μαύρισαν με μπογιά το πρόσωπο του βουλευτή στη φωτογραφία της πινακίδας και έγραψαν υβριστικό σύνθημα.

Τέλος, συνθήματα αποδοκιμασίας στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Χρ. Χάιδου, Χρ. Μαγκούφη, Σούλας Μερεντίτη (ΠΑΣΟΚ), Ν. Λέγκα και Σ. Χατζηγάκη (ΝΔ) άφησαν στη… νυχτερινή βόλτα τους “αγανακτισμένοι” στα Τρίκαλα.

4444

Οι Οίκοι Μόδας Υποβάθμισαν την Πορτογαλία. Είχε πάρει κυλά στην τελευταία εγκυμοσύνη της και δεν τα έχασε έγκαιρα, πριν από το γκαλά και έτσι την υποβάθμισαν και δεν μπορεί πλέον να συμμετάσχει σε κανένα γκαλά για το 2011. Η κοινωνία των celebrity και των μοντέλων είναι ανάστατη. Το ίδιο και οι Υπεύθυνοι του πρακτορείου Ευρωζώνη, που δεν ξέρουν πώς να χειριστούν μια Τέτοια κρίση. Αφού η Πορτογαλία ακολουθησε την δίαιτα που της υπέδειξαν και με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να έχει παραπανήσια κυλά. Έτσι η Πορτογαλία σταμάτησε να είναι μες την καλή χαρά και έπεσε σε κατάθλιψη.

Advertisements

Posted July 3, 2011 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: