AMBER ALERT: Εξαφανίζονται Παράγραφοι από το Σύνταγμα. Από το Olympia.gr   Leave a comment

AMBER ALERT: Εξαφανίζονται Παράγραφοι από το Σύνταγμα. Από το Olympia.gr

Οι bloggers του Olympia.gr θα παν να δουλέψουν για τον Πέτρο;

21/07/2011

Από nonews-NEWS

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος, πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑΪ, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗ και του Γεωργίου Κουρή για πρόσφατο δημοσίευμά τους.

Άμεσα θα ακολουθήσει και η… άσκηση αποζημιωτικής αγωγής.
Επίσης, σύντομα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσοι εξακολουθούν να τον συκοφαντούν μέσα από δημόσιες συχνότητες ελεγχομένων από τον Γεώργιο Κουρή τηλεοπτικών μέσων, όπως οι σταθμοί ALTER CHANNEL και KONTRA CHANNEL…

Σχόλιο: Εγώ πάντως που είδα ορισμένα από τα ρεπορτάζ του κ Κουρή έμαθα πολλά. Δεν ήξερα ότι δεξαμενόπλοιο του κ Αλαφούζου είχε ατύχημα στον Μισισιπή. Βέβαια ο κ Αλαφούζος ισχυρίζεται ότι όλες αυτές οι υποθέσεις πήγαν στην Δικαιοσύνη και λύθηκαν.

Εγώ ξέρω ότι η Ανθρώπινη δικαιοσύνη δεν είναι και τόσο πολύ δικαιοσύνη.

Θυμήθηκα και τον Βασίλη Λεβέντη που αναρωτήθηκε πότε έγινε οικολόγος ο κ Αλαφούζος;

Η ουσία είναι, ότι αν δηλώσεις οικολόγος είσαι ωραίος και μάλιστα αν κάνεις και δράσεις  οικολογικές, τότε είσαι ακόμα ποιο ωραίος. Η αλήθεια είναι, ότι ο κ Αλαφούζος ότι έκανε τα έκανε εκτός Ελλάδος. Στην Ελλάδα δεν μόλυνε τίποτα. Όποτε ο κ Κουρής έχει μειονέκτημα. Χώρια ότι όλα αυτά τα κάνει γιατί ο ΣΚΑΙ τα χώνει άγρια για το μεγάλο Οικονομικό Σκάνδαλο του Alter και σωστά τα χώνει. Το Alter αν δε κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να βάλουν λεφτά οι κύριοι μέτοχοι, θα πρέπει να κλείσει.

Η αλήθεια είναι, ότι ο κ Αλαφούζος παίζει τον κ Κουρή, πολύ χαλαρά, αν σκεφτούμε τι έχει κάνει ο κ Κουρής με τα έντυπα του.

20/07/2011

Από το yupi.gr

To πρωί της Τετάρτης εκδικάστηκε η αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Universal Music εναντίον της Minos- EMI και της Ελένης Φουρέιρα.

Η γνωστή τραγουδίστρια δεν εμφανίστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, Θεόδωρο Μαντά. Αφορμή για τη δικαστική αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο εταιρίες στάθηκε η θορυβώδης μεταγραφή της Ελένης από τη Universal στη Minos καθώς η πρώτη δεν αναγνωρίζει επισήμως το απαλλακτικό που έχει στα χέρια της η τραγουδίστρια, το οποίο όμως φέρει τη σφραγίδα της εταιρίας καθώς και του πρώην (πλέον)  διευθυντή της!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε την πλευρά της Φουρέιρα, ενώ οι δυο πλευρές θα συναντηθούν ξανά στα δικαστήρια στις 23 Ιανουαρίου του 2012. 

Ο δικηγόρος της Ελένης Φουρέιρα μίλησε αποκλειστικά στο Yupi μετά την εκδίκαση της υπόθεσης: “Η πλευρά της κυρίας Φουρέιρα είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της δίκης αφού η απόφαση του δικαστηρίου με πλήρη αιτιολογία απέρριψε στο σύνολό της την αίτηση της εταιρίας Universal να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία επί της ουσίας θα απαγορευόταν κάθε περαιτέρω δραστηριότητα της Ελένης Φουρέιρα τόσο σε επίπεδο δισκογραφικής παραγωγής όσο και στο επίπεδο της καλλιτεχνικής της διαδρομής. Θεωρούμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου ικανοποιεί τόσο την επιλογή και την εξαιρετική πορεία της Ελένης Φουρέιρα όσο και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αφού διασφαλίζει στον καλλιτέχνη τη δυνατότητα να συνεχίσει απρόσκοπτα την καλλιτεχνική του διαδρομή”

19/07/2011

Δεν μπορείς να δηλώνεις ότι είσαι Μεγάλη celebrity αν δεν σε παρακολουθούσε ο Rupert Murdoch.

Στην Ελλάδα πόσες celebrity μπορούν να μας πουν ότι τις παρακολουθούσε ο Rupert Murdoch;

Ούτε την Μεγάλη Σταρ Άννα Βίσση δεν παρακολουθούσε, ούτε το απόλυτο είδωλο τον Σάκη Ρουβά. Ντροπή σου Rupert Murdoch. Ντροπή σου. Shame on you.

4444

Η Ελένη παίρνει 100.000 ευρώ το μήνα. Δηλαδή αν οι Γερμανοί δεν της δώσουν τα χρήματα, υπάρχει περίπτωση να τα βρει από αλλού; Ρωτώ, διότι κάποιοι ζουν σε άλλη πραγματικότητα του παρελθόντος.

4444

Οι Celebrity της τηλεόρασης πήγαν διακοπές και όχι στο Σύνταγμα.

Διάβασα ότι τώρα με την κρίση μια celebrity έκανε θυσίες, έκοψε τα πολλά ταξίδια στο Εξωτερικό. Ποια είναι; Στο Star έκανε εκπομπή. Καταραμένη κρίση. Χτυπάς άσχημα την Ελλάδα όπως θα έλεγε και ο Πιτσιρίκος.

Το Star ξέρετε ανήκει στον φιλάνθρωπο Βαρδή.

Άρε να μη μπορώ να κάνω εισαγωγή μερικά βαρέλια πετρέλαιο για το Χειμώνα.

15/07/2011

Από newpost.gr

Υπάρχει κάτι περίεργο, κάτι που δύσκολα μπορείς να ερμηνεύσεις. Όταν κάποιοι εκδότες σκέφτονται να πουλήσουν, προστρέχουν σε πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους- κάθε φορά διαφορετικούς. Για παράδειγμα, κάποτε όλοι ήθελαν να πουλήσουν στη Γιάννα και τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, μετά στον Λαυρεντιάδη, αργότερα στον Βίκτορα Ρέστη και προσφάτως στον Δημήτρη Κοπελούζο.

Οι πληροφορίες θέλουν τη Μάνια Τεγοπούλου να κάνει κρούση στον επιχειρηματία για το ενδεχόμενο πώλησης της Ελευθεροτυπίας προ μηνών και να εισπράττει μια αρνητική απάντηση. Παρόλα αυτά, κάποιοι μιλάνε και πάλι για τον Κοπελούζο τώρα που στη Μίνωος φτάνει ο κόμπος στο χτένι και (σύμφωνα με το paron.gr/typologies) «οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν πως θα λάβουν σε δύο δόσεις, αύριο και τη Δευτέρα, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ενώ δεν είναι γνωστό το τι θα γίνει με την εξόφληση του μήνα».
Από την άλλη, το zoornalistas.blogspot.com, γράφει ότι και ο Π. Κυριακίδης προσέφυγε στον Κοπελούζο για να πουλήσει τον Flash, αλλά αυτός «απέρριψε την ιδέα» επιμένοντας να δραστηριοποιείται μέσω του γιου του Χρήστου στο διαδίκτυο.

Λέγεται ότι ο Χρήστος Κοπελούζος ετοιμάζει μεγάλη επίθεση από το φθινόπωρο με την κατασκευή  ενός (δεύτερου) ενημερωτικού site, ενός οικονομικού και… πολλών άλλων με ειδική στόχευση όπως πχ τα αθλητικά- οπαδικά.

Όλοι οι καλοί χωράνε…

Σχόλιο: Ο Κοπελουζος επενδύει στο Διαδίκτυο. Σίγουρα έχει λεφτά, όμως όλοι αυτοί καθυστέρησαν υπερβολικά στο να φτιάξουν ιστοσελίδα. Χώρια ότι είναι άσχετοι. Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τι είναι η πληροφορία.

4444

Από newpost.gr

Χωρίς την «Εδέμ» για lead in, χωρίς την Όλγα Τρέμη και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο ανταγωνισμός των δελτίων ειδήσεων δείχνει τον Νίκο Χατζηνικολάου σαν… να κλέβει εκκλησία ένα πράμα.

Από την άλλη, είναι εντυπωσιακό και το γεγονός ότι ο ΑΝΤ1 δεν εμφανίζεται ικανός να επωφεληθεί από την κατάσταση και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για το Mega.

Σχόλιο: Η διαπίστωση είναι εκκωφαντική. Το Mega πέφτει, αλλά ο Ant1 αδυνατεί να πάρει κάποια ικανά ποσοστά και να ανακάμψει. Αυτό λέει πολλά.

Όσο αφορά την πολιτική βαρύτητα, που δεν έχει καμία σχέση με τι νούμερα λέει η AGB, το δελτίο ειδήσεων του Ant1 δεν έχει καμία πολιτική υπόσταση. Ούτε Αρνητική, ούτε θετική. Είναι αδιάφορο.

Σύντομα θα έχουμε εκλογές, πόσο σημαντικό θα είναι να χρησιμοποιήσει κάποιος το Δελτίο του Ant1, είτε αρνητικά, είτε θετικά,  για να κερδίσει μια πολιτική μάχη; Δε μου κάνει κλικ. Κι εγώ είμαι Ον που δε χάνει πολέμους. Τόσοι άνθρωποι με πτυχία και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

4444

Ελένη Φουρεϊρα: Η αρνητική δημοσιότητα είναι αυτή που σε κάνει διάσημο.

Ποιο αναλυτικά και ποιο καλά διατυπωμένο. Συνέντευξη στον ΕΤ.

Ερώτηση: Η οικογένεια σου πως αντιμετωπίζει τα όσα γράφτηκαν για σένα;

Απάντηση: Έχω καταλάβει ένα πράγμα. Η αρνητική δημοσιότητα είναι αυτή που σε κάνει διάσημο. Όπως λέει και ο φίλος μου ο Ηλίας Ψινακης, η δυσφήμηση είναι η καλύτερη διαφήμιση. Όταν, λοιπόν, εσύ κάνεις τη δουλειά σου και κάποιοι ασχολούνται με το να σε δυσφημίζουν, νομίζω πως το μόνο που σου κάνουν είναι καλό. Τελικά, από όλη αυτή την ιστορία έκανα πολλούς fans. Αυτό έχω να σου πω μόνο….. Τώρα η οικογένεια μου είναι κάτι άλλο, στο οποίο δεν θέλω να αναφερθώ.

Σχόλιο: η Ελένη Φουρεϊρα είναι κορμί. Αν τραγουδά και καλά, σίγουρα έχει μέλλον.

13/07/2011

Χθες η Όλγα είπε το σωστό νούμερο για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις: 500 δις Ευρώ.

Έτσι μάλιστα. Αξίζει να ξεπουλήσεις.

Το να πουλάς το 10% του ΟΤΕ για 392 εκατομμύρια ευρώ, είναι ξεπούλημα. Από την άλλη βέβαια δικαιώνονται οι Γερμανοί που ήρθαν και επένδυσαν και τώρα βλέπουν ότι τους βγαίνει και όλα εξαρτώνται από το δικό τους μυαλό.

Βέβαια η όλη ιστορία δείχνει και πόσο λαοπλάνος ήταν ο ΓΑΠ, όταν έλεγε προεκλογικά ότι θα αγοράσει τις Μετοχές του ΟΤΕ, αλλά και της Ολυμπιακής.  Λαοπλάνοι, ψεύτες όπως ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήξερε ότι για να βγει πρωθυπουργός έπρεπε να κλέψει τα συνθήματα της Αριστεράς και να προσεταιρίσει ένα μεγάλο κομμάτι της. Αυτό έκανε. Ο πρώτος που το είπε Δημόσια ήταν ο Μίκης. Και θα συμφωνήσω μαζί του.

Ο Ανδρέας  Παπανδρέου ήταν πολύ έξυπνος άνθρωπος και είδε την Ιστορική Αναγκαιότητα και την άρπαξε.

Σε μια Δημοκρατία δεν γίνεται να κυβερνούν μόνο οι Δεξιοί, ούτε το χρήμα και τις θέσεις εξουσίας να τις γεύονται μόνο Δεξιοί. Ήταν θέμα χρόνου να έρθει η στιγμή να κυβερνήσει και το Αριστερό κομμάτι. Αυτή την Ευκαιρία είδε ο Ανδρέας Παπανδρέου και την Άρπαξε. Ως μεγάλος Δημαγωγός και Λαοπλάνος δεν είχε πρόβλημα.

Είναι κρίμα πάντως για την Ελλάδα, μετά από έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή να πέσει σε έναν Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Καραμανλής μέτριος πολιτικός και αυτός, είχε ένα προσόν, ήταν συνετός όσο αφορά την εσωτερική πραγματικότητα. Τα χρήματα που ξόδευε τα είχε υπολογίσει.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα στον Καραμανλή, διότι χάρη στα δισεκατομμύρια της ΕΟΚ, έκανε το πάρτι. Μιλάμε για δις, που αντί να πάνε σε ανάπτυξη πήγαν σε κατανάλωση.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως γνήσιος Δημαγωγός και Λαοπλάνος ήταν εναντίον της ΕΟΚ.

Βέβαια η Καταστροφή ήρθε με τον Σημίτη. Που μας έβαλε με ψεύτικα στοιχεία στην Ευρωζώνη που τώρα πάει να γίνει Θάλαμος Αερίου για τους Νεοέλληνες.

12/07/2011

Από nonews-NEWS.

Πες τα Χρυσόστομε. Ο Ζακύνθου κατήγγειλε το πρωί στους Οικονομοκαμπουράκηδες πως η “Αλληλεγγύη” της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είχε λίστα με γνωστούς δημοσιογράφους, που τους τα ακούμπαγε κανονικά.

Ο… Μητροπολίτης αναφέρθηκε επίσης και σε ένα μεγαλοδημοσιογράφο που για 2 μέρες στη Ρώμη η “Αλληλεγγύη” του πλήρωσε 36.000 ευρώ!

Πως σχολίασαν τις καταγγελίες οι παρουσιαστές της εκπομπής?
Εμάς δεν έχει τολμήσει κανείς να μας κατηγορήσει ότι τα πήραμε από οποιονδήποτε!
“Πτωχοί πλην τίμιοι”, κατά δήλωση τους…

4444

Από Πρώτο Θέμα.

Τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία στην κατάθεση αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα εξηγεί η Leo Burnett, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ειδικότερα, και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η κατάθεση του αιτήματος «είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του Alter να καταβάλει το χρέος του προς τη Leo Burnett, που στη συνέχεια προκάλεσε την ανάκληση των επιταγών που είχε εκδώσει η εταιρεία προς τους προμηθευτές των συναλλαγών της με τον Alter, τις εταιρείες Modern Times και Terra».

Η εταιρεία έχει υποβάλει σχέδιο συνδιαλλαγής αναφορικά με τις επιταγές που εκδόθηκαν σε διαταγή των εταιρειών Modern Times και Terra, καθώς η πληρωμή τους θα οδηγούσε πιθανότατα στην παύση των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Η απόφαση αυτή έπεται της υποβολής αίτησης του Alter για προστασία, με βάση το άρθρο 99.

05/07/2011

Από fimotro.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπ. Προστασίας του Πολίτη τον οποίο ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ιστολογίων για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή… και στοχοποίηση του προσώπου του σε εγκληματικές ενέργειες(!) είχε σήμερα ο Θ. Πάγκαλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έλεγε στους συνεργάτες του ότι θα καταθέσει ομαδικές μηνύσεις κατά ιστολογίων και sites που κατά το παρελθόν έχουν σχολιάσει αρνητικά ή υβριστικά -κατά την γνώμη του- τις κατά καιρούς δηλώσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Πάγκαλος μέσω των νομικών συμβούλων του, θα ζητήσει την άρση της ανωνυμίας συγκεκριμένων blogs για να τους σύρει στην ακροαματική διαδικασία μέσω της Δικαιοσύνης. Και μη χειρότερα!…

Σχόλιο: ο Κύριος Πάγκαλος προσπαθεί ένα πολιτικό πρόβλημα να το λύσει με μηνύσεις. Αυτό δείχνει πολλά.

Αν το εκλογικό σύστημα ήταν απλή αναλογική, ο κ Πάγκαλος θα ήταν βουλευτής τόσα χρόνια;

Να σου θυμίσω αναγνώστη, ότι ποτέ δεν έγινε δημοψήφισμα για τον εκλογικό νόμο. Δε θεωρώ ότι ο κ Πάγκαλος και πολλοί από τους βουλευτές είναι ποιο έξυπνοι από εσένα αναγνώστη.

Το πολιτικό σύστημα που έφερε την Ελλάδα στην Χρεοκοπία, δε θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του και αντιδρά βίαια. Μηνύσεις, άσκηση κρατικής βίας και δε ξέρω τι άλλο.

Η αντίδραση του κ Πάγκαλου δείχνει ότι οι λάτρεις της εξουσίας, δε θα φύγουν αμαχητί.

Είναι για γέλια το πρώτο κόμμα να παίρνει μπόνους 50 βουλευτές. Αυτό ονομάζεται Νεοελληνική δημοκρατία. Για γέλια.

Κύριε Πάγκαλε γιατί δεν κάνετε εκλογές; Φοβάστε να αφήσετε την κουτάλα της εξουσίας; Αφού το βλέπετε οι Έλληνες πολίτες δε σας θέλουν, αυτοί που να απευθυνθούν για να σας κάνουν μήνυση;

4444

Από fimotro.

Άγρια επίθεση στον ΣΚΑΪ, στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Γ. Αλαφούζο και στην παρουσιάστρια της εκπομπή Π. Τσαπανίδου εξαπέλυσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών ταξί Αττικής. Ο Θ. Λυμπερόπουλος, στον… αέρα της εκπομπής μίλησε για ωμό εκβιασμό και για βρώμικα παιχνίδια που παίζονται από ΜΜΕ είς βάρος του κλάδου. Πολύ ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα γενικώς…

Σχόλιο: Τα κλειστά επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν. Τελεία και παύλα. Αν δε θέλατε να ανοίξουν, να μην μπαίνατε στην Ευρωζώνη.

4444

Από oikoen.gr

ALTER: Η «φούσκα» και οι… τυφλοί τραπεζίτες

Όταν ένας απλός καταναλωτής ζητήσει ένα στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ, η τράπεζα θα ελέγξει προσεκτικά την αξία του ακινήτου που αγοράζει, τα εισοδήματά του και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο credit scoring.

Στην περίπτωση, όμως, του τηλεοπτικού σταθμού Alter, κορυφαίοι τραπεζίτες, όπως ο Μ. Σάλλας και ο Α. Βγενόπουλος, δάνεισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να παρατηρήσουν μια ορατή δια γυμνού οφθαλμού «φούσκα» στα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού!

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκλεκτοί τραπεζίτες που… αίφνης τυφλώθηκαν, θα πληρώσουν ακριβά αυτή τη στιγμιαία απώλεια όρασης. Το ΑΛΤΕΡ έχει ζητήσει προστασία από τους πιστωτές, σύμφωνα με το άρθρο 99 της πτωχευτικής νομοθεσίας, και στη σχετική αίτησή του κάνει στους τραπεζίτες μια πρόταση που δύσκολα θα μπορούσαν να αρνηθούν: να δώσουν στο κανάλι νέα δάνεια 60 εκατ. ευρώ, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμα εξυγίανσής του και να μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη του.

Αν οι τραπεζίτες αρνηθούν, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες για τις τράπεζές τους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης, που μετράει και η τελευταία ζημιά, ή το τελευταίο ευρώ ιδίων κεφαλαίων.

Μια κατάρρευση του ΑΛΤΕΡ θα σημαίνει ότι τα 229 εκατ. ευρώ που χρωστούσε στις τράπεζες (με στοιχεία γ’ τριμήνου 2010) στο μεγαλύτερο μέρος τους θα χαθούν οριστικά.

Επιπλέον, όμως, το κανάλι είχε άλλα 276 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων στην αγορά (επίσης με στοιχεία γ’ τριμήνου 2010), που αν καταρρεύσει θα μείνουν απλήρωτες και μέσα από τα συγκοινωνούντα δοχεία της οικονομίας θα επανέλθουν στις τράπεζες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν πελάτες τους με «φέσια» από το ΑΛΤΕΡ (το φαινόμενο που στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται «συστημικός κίνδυνος»).

Πώς έφθασαν να μπλέξουν τόσο άσχημα τόσες μεγάλες και σοβαρές ελληνικές τράπεζες με το ΑΛΤΕΡ;

Οι εξηγήσεις και οι ερμηνείες είναι πολλές, σίγουρο όμως είναι ότι οι τράπεζες που δάνειζαν το κανάλι εκταμίευαν δεκάδες εκατομμύρια χωρίς καν να διαβάζουν τις οικονομικές καταστάσεις του. Αν είχαν μπει σε αυτό τον κόπο, θα διαπίστωναν, μεταξύ άλλων, ότι:

– Το ΑΛΤΕΡ έκρυβε στις οικονομικές του καταστάσεις ένα πρωτοφανή στα ελληνικά (τουλάχιστον…) χρονικά «άυλο» θησαυρό: δήλωνε ότι η αξία κτήσεως των τηλεοπτικών του προγραμμάτων και των δικαιωμάτων ταινιών έφθανε τα 732,6 εκατ. ευρώ! Ακόμη και μετά τις αποσβέσεις, στο τέλος α’ εξαμήνου 2010 η αξία του προγράμματος έφθανε, σύμφωνα με τα δηλωμένα στοιχεία, στα 379,6 εκατ. ευρώ.

– Για να αντιληφθούν οι μη ειδήμονες στα λογιστικά τι ακριβώς σημαίνει αυτό, εξηγούμε ότι το ποσό των 379,6 εκατ. ευρώ (υποτίθεται ότι…) θα εισέπραττε το κανάλι (ως διαφημιστικά έσοδα) χάρη στην προβολή του προγράμματος και των ταινιών που είχε εξασφαλίσει έναντι του αρχικού μυθικού ποσού των 732,6 εκατ. ευρώ που κατέβαλε για να αποκτήσει το πρόγραμμα και τα δικαιώματα.

Φαίνεται ότι το ΑΛΤΕΡ κατείχε κάποια μυστική συνταγή, που μόνο οι υπεύθυνοι του καναλιού γνωρίζουν, αφού όσο και αν… σπάσει κανείς το κεφάλι του είναι πολύ δύσκολο να φαντασθεί πώς το πρόγραμμα ενός ελληνικού τηλεοπτικού καναλιού θα μετουσιωθεί ως δια μαγείας σε τέτοιο πακτωλό εσόδων.

Ακόμη και μεγάλα κανάλια του εξωτερικού, που απευθύνονται σε πολλαπλάσιου μεγέθους αγορές, δεν αποτιμούν τόσο ακριβά τα «άυλα» περιουσιακά στοιχεία τους, αλλά το κανάλι του Μπουρναζίου φαίνεται πώς είχε καταφέρει να συντρίψει τους… άχρηστους μάνατζερ καναλιών στην Αγγλία, ή την Γερμανία.

– Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η «χρυσή», «άυλη» περιουσία ήταν και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του καναλιού, αλλά αυτό δεν φαίνεται να προβλημάτισε ιδιαιτέρως τη… συμμαχία των προθύμων τραπεζιτών (προθύμων να δανείζουν χωρίς σοβαρό οικονομικό έλεγχο).

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις α’ εξαμήνου 2010, το 66% του ενεργητικού, δηλαδή της περιουσίας του καναλιού, ήταν… «άυλο», δηλαδή αντιστοιχούσε στην αναπόσβεστη αξία προγράμματος και δικαιωμάτων ταινιών. Εν ολίγοις, δύο στα τρία ευρώ περιουσίας του καναλιού ήταν «άυλα», αλλά αυτό δεν απασχολούσε και πολύ τους τραπεζίτες, που με ανάλογα οικονομικά στοιχεία και στις προηγούμενες χρήσεις δεν δυσκολεύονταν να εκταμιεύουν τεράστια ποσά υπέρ του καναλιού.

Τι ακριβώς έχουν δανείσει μεγάλες τράπεζες της χώρας στο ΑΛΤΕΡ;

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις α’ εξαμήνου 2010, τις τελευταίες πλήρεις οικονομικές καταστάσεις που έχει δημοσιεύσει το κανάλι, 100 εκατ. ευρώ είναι το ύψος του ομολογιακού δανείου που κάλυψαν οι τράπεζες Marfin, Πειραιώς, Alpha, Αγροτική και Εθνική. Διαχειριστής πληρωμών, εκπρόσωπος των ομολογιούχων και διοργανωτής του δανείου ήταν η Marfin Egnatia Bank. Αυτά, όμως, είναι μόνο οι μακροπρόθεσμες χορηγήσεις στο κανάλι, γιατί οι τράπεζες έχουν φροντίσει να του χορηγήσουν άλλα 123,9 εκατ. ευρώ ως βραχυπρόθεσμα δάνεια.

Όλα αυτά δείχνουν με αρκετά καθαρό τρόπο πώς παίζεται το επιχειρηματικό και τραπεζικό παιχνίδι στην Ελλάδα: ένας έμπορος με «καθαρό» ιστορικό χρειάζεται να δεχθεί προσημειώσεις στα ακίνητά του για να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, αλλά ένα κανάλι που διαμορφώνει συνειδήσεις 24 ώρες το 24ωρο μπορεί πολύ εύκολα να ανοίξει τους τραπεζικούς κρουνούς των χορηγήσεων, ακόμη και αν τα δύο τρίτα της περιουσίας του είναι… «άυλα»!

Σχόλιο: Αν το Alter δεν κλείσει, θα το βρουν μπροστά τους οι Έλληνες Τραπεζίτες, όταν θα ψάχνουν για λεφτά. Κανένας δε δίνει λεφτά σε άχρηστους.

4444

Από newpost.gr

Ευτυχώς που υπάρχει και το ζεύγος Κωστόπουλου για να δίνει ευκαιρίες και δουλειά σε νέους δημοσιογράφους. Παρά το ότι ο Ομιλος της ΙΜΑΚΟ έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε δεκάδες απολύσεις, εν τούτοις προχωρά στην αναπλήρωση των θέσεων εργασίας κλείνοντας τα στόματα όλων αυτών που τον κατηγορούσαν για αναλγησία και άλλα τέτοια.

Μάλιστα ο Πέτρος Κωστόπουλος με μια αγγελία βάζει ψηλά τον πήχη: Ανάμεσα στα απαιτούμενα προσόντα όσων θα έχουν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του περιλαμβάνονται από πτυχίο ΑΕΙ μέχρι… θετική διάθεση (ας όψεται το φενγκ σούι ) ενώ όπως αναφέρεται στην αγγελία τυχόν κατοχή blog θα εκτιμηθεί θετικά!..
Και όσοι βέβαια προσληφθούν θα πληρώνονται αδρά αν και όταν αποδείξουν ότι το αξίζουν – αυτό δεν το αναφέρει στην αγγελία αλλά εννοείται!..
Παραθέτουμε την άκρως ενδιαφέρουσα αγγελία της ΙΜΑΚΟ:..

Ο Όμιλος «IMAKO MEDIA S.A.» ζητά νέους δημοσιογράφους προκειμένου να συνεργαστούν με τα μέσα του ομίλου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
• Πτυχίο Ανώτερης ή Ανώτατης σχολής (κατά προτίμηση ΜΜΕ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ)
• Επίδειξη δειγμάτων προηγούμενης συγγραφικής εμπειρίας (επαγγελματικής ή και ερασιτεχνικής)
• Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας (κατοχή Proficiency)
• Άριστη γνώση του MS Office
• Άριστη γνώση χρήσης του Ίντερνετ και των social media
• Τυχόν κατοχή blog και γνώση HTML θα εκτιμηθεί θετικά
Οι κατάλληλοι/ες υποψήφιοι/ες θα πρέπει επίσης να διαθέτουν:
• Δημιουργικότητα, οργάνωση και μεθοδικότητα
• Άριστη δυνατότητα επικοινωνίας (προφορικής και γραπτής)
• Θετική διάθεση
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:
• Δυναμικό Εργασιακό Περιβάλλον με Προοπτικές Επαγγελματικής Εξέλιξης

ΠΗΓΗ: zoornalistas.blogspot.com

Σχόλιο: Ο Κωστόπουλος κάνει ένα άνοιγμα στον κόσμο των blogger αλλά δε το κάνει σωστά. Περιμένω το αποτέλεσμα.

4444

Από e-go.gr

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, η μακροβιότερη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση, το “Καλημέρα Ελλάδα” ολοκληρώνει τον κύκλο της και περνάει στο… χρονοντούλαπο της τηλεοπτικής ιστορίας. Εξάλλου, ο Γιώργος Παπαδάκης με δάκρυα στα μάτια, στο φινάλε της εκπομπής μάς είχε προϊδεάσει για το τι θα συμβεί. Και μπορεί από Σεπτέμβρη το “Καλημέρα Ελλάδα” να αποτελεί παρελθόν, δεν ισχύει το ίδιο και με τον παρουσιαστή, ο οποίος συνεχίζει κανονικά τη συνεργασία του με τον ΑΝΤ1, αλλά με ολοκαίνουργια εκπομπή. Μάλιστα, το κανάλι έστειλε και δελτίο Τύπου, όπου κι επίσημα μάς ενημερώνει για τη μεγάλη συμφωνία.

Η 20ή σεζόν του ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ έκλεισε με μια ακόμα μεγάλη πρωτιά. Η μακροβιότερη πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, μετά από δύο δεκαετίες γεμάτες επιτυχίες και διακρίσεις, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τερματίζοντας για άλλη μια φορά πρώτη στην πρωινή ενημέρωση και μάλιστα αυξάνοντας τα ποσοστά της σε σύγκριση με πέρυσι!….

Σχόλιο: Άμα σου πω ότι το Καλημέρα Ελλάδα και κάθε πρωινή εκπομπή αυτού του τύπου, δεν μου λέει τίποτα θα παρεξηγηθείς;

Όσο αφορά την γνώμη μου για τα νούμερα της AGB την έχω γράψει πολλές φορές. Μετρήσεις που δεν επαληθεύονται 2η και 3η φορά πάντα είναι αμφίσημες.

Advertisements

Posted July 5, 2011 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: