Suicide for financial reasons.   Leave a comment

Suicide for financial reasons.

Αυτοκτόνησε για οικονομικούς λόγους.

16/07/2011

Από Ελευθεροτυπία.

Υπερχρεωμένοι οφειλέτες. Δύο λέξεις πίσω απ’ τις οποίες κρύβονται χιλιάδες άνθρωποι της διπλανής πόρτας -γιατί περί αυτού πρόκειται- με τη δική του ξεχωριστή ιστορία ο καθένας, που πορεύονται όμως σε δρόμους παράλληλους.

Ανθρωποι στα όρια της αντοχής τους και πέρα απ’ αυτά, πίσω απ’ τους αριθμούς, τα ποσοστά, τους δείκτες – στο 13% με 14% έφτασε ο δείκτης για τα δάνεια σε καθυστέρηση, από το 10% που ήταν στα τέλη του 2010.

«Εγώ είπα, πρώτη φορά έχω δει τόσους άντρες να κλαίνε», λέει η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, γενική διευθύντρια της Ένωσης Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής».

Μιλάει για όλους αυτούς που φτάνουν στα γραφεία της ΕΚΠΟΙΖΩ, η οποία μαζί με άλλες 20 ενώσεις καταναλωτών και δικηγορικούς συλλόγους ανά τη χώρα μετέχουν στο δίκτυο υποστήριξης καταναλωτών σε θέματα υπερχρέωσης, που σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Άσχημη ψυχολογική κατάσταση

«Η πλειοψηφία αυτών που έρχονται είναι σε απόγνωση», σημειώνει.

«Είναι άνθρωποι που έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική τους ισορροπία και υγεία, που έχουν διαρρήξει τις οικογενειακές τους σχέσεις εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.

Νιώθουν τύψεις. Προσπαθούμε να τους καθησυχάσουμε. Συνήθως πρόκειται για τη μέση ελληνική οικογένεια. Ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι. Ανάμεσά τους και άνθρωποι που έχασαν σε μια μέρα τα πάντα. Νέα ζευγάρια που δούλευαν μαζί στην ίδια εταιρεία και απολύθηκαν…».

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 πάνω από 3.200 πολίτες, δηλώνοντας αδυναμία να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δανείων και των πιστωτικών καρτών τους, υπέβαλαν αιτήσεις δικαστικής διευθέτησης, κάνοντας χρήση του νόμου (3869/2010) για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων……..

Εξωδικαστική αποτυχία 99%

«Η μεγάλη πλειονότητα των τραπεζών δεν απαντούν.

Το 99% των προσπαθειών για εξωδικαστικό συμβιβασμό αποτυγχάνει. Για να επιτύχει χρειάζεται να δεχτούν όλοι οι πιστωτές του οφειλέτη την πρόταση διευθέτησης.

Οι τράπεζες αναγκάζουν τον κόσμο να προσφύγει στο δικαστήριο και στα πρόσθετα έξοδα που αυτό συνεπάγεται. Στην ουσία, με τη συμπεριφορά τους καταργούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό», σημειώνει ο Βίκτωρας Τσιαφούτης, νομικός σύμβουλος στην ΕΚΠΟΙΖΩ.

«Σε πολλές περιπτώσεις, ενώ έχει σταλεί η αίτηση, οι τράπεζες αντί απάντησης εκδίδουν διαταγές πληρωμής, καταγγέλλουν εξώδικα τις συμβάσεις ή κοινοποιούν κατασχετήρια και οχλούν καθημερινά στο τηλέφωνο μέσω των εισπρακτικών εταιρειών.

Σε κάποιες περιπτώσεις παίρνουν τους οφειλέτες ακόμη και οι διευθυντές των υποκαταστημάτων», λέει η κ. Καλαποθαράκου.

Οι πλειστηριασμοί μπορεί να έχουν ανασταλεί, αλλά ήδη προσδιορίζονται κάποιοι για μετά το πέρας του εξαμήνου, για την πρώτη Τετάρτη του Ιανουαρίου, καθώς οι κατασχέσεις συνεχίζονται.

Ο κ. Τσιαφούτης θα πει ότι η υπερχρέωση οφείλεται πρωτίστως στην ανακύκλωση των χρεών, αλλά και «στα υπέρογκα επιτόκια -τοκογλυφικά-, πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε., στα καταναλωτικά δάνεια και στις πιστωτικές κάρτες»: Παίρνεις ένα δάνειο για να αποπληρώσεις άλλο.

Σηκώνεις από μια κάρτα για να πληρώσεις ένα άλλο χρέος μέχρι που κάποια στιγμή η κάνουλα σταματάει. Με τόσους τόκους αναλήψεων από τις πιστωτικές δεν μπορείς πλέον να είσαι εμπρόθεσμος πουθενά…

Συμβαίνει κι αυτό: «Μας λένε πως μέχρι τώρα πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους και όταν καθόμαστε και βλέπουμε τα εισοδήματά τους, λέμε “μα, με αυτά τα εισοδήματα που είχατε και χωρίς ακόμη να έχετε πολύ μεγάλες περικοπές στους μισθούς, δεν μπορούσατε στην πραγματικότητα να αποπληρώνετε αυτές τις δόσεις. Τα έξοδά σας ήταν περισσότερα από τα έσοδα…”».

Στο Συνήγορο του Καταναλωτή από τον Σεπτέμβριο έχουν καταφύγει 2.935 άνθρωποι προκειμένου να προχωρήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Δεν επιτεύχθηκε μέχρι στιγμής κανένας.

Έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο Βησσαρίων Παπαγιάννης, ειδικός επιστήμονας πληροφορικής στην ανεξάρτητη αρχή, 9.664 αιτήσεις, πρωτίστως, σε τραπεζικά ιδρύματα (ανά οφειλέτη αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 3,3 πιστωτές). Ανάμεσα στους πιστωτές είναι και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ιδιώτες ή Ταμεία, όπως αυτό των Νομικών ή της Αεροπορίας που έδιναν δάνεια.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει λάβει μέχρι στιγμής 3.000 απαντήσεις (31%). Απ’ αυτές μόνο οι 17 ήταν θετικές, αλλά και πάλι δεν επιτεύχθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός, αφού για να γίνει αυτό πρέπει ν’ απαντήσουν θετικά όλοι οι πιστωτές του ενδιαφερόμενου για τη ρύθμιση.

Στο ίδιο διάστημα ο Συνήγορος του Καταναλωτή κλήθηκε ακόμη να «διαχειριστεί» 290 αντίστοιχες αιτήσεις που «κληρονόμησε» με τον «Καλλικράτη» από τις επιτροπές φιλικού διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών των νομαρχιών. Συνολικά, δηλαδή, έφτασε στις 3.225 αιτήσεις, για το 42,8% των οποίων έχουν ήδη βγει βεβαιώσεις αποτυχίας του συμβιβασμού.

Ρήγμα στο τείχος της αδιαλλαξίας

Αν η πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που δικαίωσε ηλικιωμένο συνταξιούχο και υποχρέωσε τις τράπεζες να διαγράψουν δάνεια σημερινού ύψους 200.000 ευρώ (από ένα σύνολο οφειλών 222.000 ευρώ) και να ικανοποιηθούν με την αποπληρωμή 52.000 ευρώ μαζί με τους τόκους σε βάθος χρόνου 14 ετών, θα ανοίξει μια ρωγμή στο τείχος άρνησης των τραπεζών για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, μένει να το δούμε.

Τα Ειρηνοδικεία, όπως όλα δείχνουν, κυρίως από το Σεπτέμβριο και μετά θα έχουν πολλή δουλειά, ενώ ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί η πρόβλεψη για την αύξηση των οργανικών τους θέσεων κατά 80.

Αντί επιλόγου: Η παροχή συνδρομής στην επίτευξη εξώδικης ρύθμισης χρεών στους πολίτες από τους δικηγόρους και τις ενώσεις καταναλωτών που μετέχουν στο δίκτυο που προαναφέραμε είναι δωρεάν. Προβλέπεται αποζημίωση γι’ αυτούς από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του υπουργείου Εργασίας.

Δεν αποκλείεται, πάντως, στη σύμβαση της ΕΥΕ/ΕΚΤ με τις καταναλωτικές ενώσεις η είσπραξη ετήσιας συνδρομής μέλους για τους οφειλέτες που θα καταστούν -πηγαίνοντας στα γραφεία μιας Ένωσης για την εξώδικη ρύθμιση χρεών- μέλη της. Από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μάς είπαν ότι αυτή δεν (πρέπει να) υπερβαίνει τα 30 ευρώ.

Το παράλογο είναι ότι δεν προβλέπεται ουδεμία βοήθεια για τους πολίτες που στη συνέχεια θα προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία. Πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους δικηγόρους ή ό,τι άλλο προκύπτει.

50 αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν

Αίσθηση προκαλεί το στοιχείο που μας δίνει ο Β. Τσιαφούτης:

Από τους 3.800 ανθρώπους που πέρασαν από τα γραφεία τους προηγούμενους μήνες για εξώδικη ρύθμιση των χρεών τους, γύρω στους 50 είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, όπως οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα εξομολογήθηκαν, ενώ ένα 30% είναι με ψυχοφάρμακα.

15/07/2011

Οι τοκογλύφοι είναι μια κατηγορία από τους εκτελεστές της Μεσαίας τάξης. Έχουν φάει περιουσίες και έχουν σπρώξει στο θάνατο δεκάδες κοτσονάτους νοικοκύρηδες!!!! Μερικοί μάλιστα τοκογλύφοι έχουν το θράσος να πηγαίνουν στην εκκλησία και να το παίζουν θρήσκοι!!!! Του Θεού!!!!

Από Zougla.gr

Άλλη τροπή δίνει στην έρευνα της υπόθεσης για την αυτοκτονία του 58χρονου επιχειρηματία από τη Χερσόνησο, το δεύτερο ιδιόχειρο σημείωμα που βρήκε ο γιος του αυτόχειρα στην επιχείρηση που διατηρούσε ο πατέρας του.

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, ο 58χρονος περιγράφει τις οικονομικές συναλλαγές που είχε με το συγκεκριμένο πρόσωπο, στο οποίο χρωστούσε χρήματα.

Στο πρώτο σημείωμα ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, ζητούσε συγνώμη, αναφέροντας ότι δεν αντέχει άλλο τα χρέη σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε. κ.λπ., ενώ κατονομάζει συγκεκριμένο πρόσωπο, μιλώντας για κάποιες επιταγές.

Στο δεύτερο σημείωμα, ο αυτόχειρας εμφανίζεται αναλυτικότερος ως προς το ρόλο του ανθρώπου που κατονομάζει. Σύμφωνα με την αστυνομία περιγράφει τις οικονομικές συναλλαγές που είχε, υποστηρίζοντας ότι του χρωστούσε χρήματα, αλλά ζητούσε να του επιστρέψει πολύ περισσότερα.

Τα όσα περιγράφονται στα δύο ιδιόχειρα σημειώματα του 58χρονου-και κυρίως στο δεύτερο-θέτουν σε νέα βάση την έρευνα της αστυνομίας, αφού δημιουργούνται υπόνοιες ακόμα και για τοκογλυφία.

Εν τω μεταξύ το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε μία νέα απόπειρα αυτοκτονίας στο νησί, όταν ένας άνδρας 40 ετών από το Ηράκλειο πήρε χάπια στην προσπάθειά του να δώσει ένα τέλος στη ζωή του.

Ο άνδρας εντοπίστηκε εγκαίρως από τους οικείους του και έτσι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου, διαφεύγοντας τον κίνδυνο.

Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε να πληρώσει τα ενοίκια και ντρεπόταν να αντικρίσει τον σπιτονοικοκύρη του. 

14/07/2011

Από Καθημερινή.

Απαγχονισμένος βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη, ένας επιχειρηματίας στην περιοχή της Χερσονήσου. Πρόκειται για ένα 55χρονο, ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σχόλιο: Σε 2 προτάσεις μια τραγωδία από τις χιλιάδες που βιώνουν οι νεοέλληνες από τον Αύγουστο του 2008 και μετά.

Αυτός δεν αυτοκτόνησε επειδή κοίταζε τους πρώτους Αριθμούς. Οικονομικά προβλήματα είχε. Άνθρωπος της Μεσαίας Τάξης.

Ο Θάνατος έχει περικυκλώσει την Μεσαία Τάξη και την σφάζει στο γόνατο με Κονσερβοκούτι. Το αίμα ρέει άφθονο.

08/07/2011

Είναι τρομερό να αυτοκτονεί κάποιος. Από την μια μεριά Σημαίνει πλήρη αποτυχία και από την άλλη σημαίνει ότι υπάρχει αδιέξοδο. Δεν βλέπει λύσεις. Τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, όπως ο κ Παπουτσής και άλλοι, δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και είναι πολύ χοντρόπετσοι. Το ίδιο ίσχυε και για την προηγούμενη κυβέρνηση, του Κώστα Καραμανλή.

Πρέπει να είσαι πολύ χαζός για να πιστεύεις τον ΓΑΠ και τον κάθε ΓΑΠ, όταν λέει σας νιώθω. Πολύ χαζός. Αυτοί είναι πολύ ψυχροί.

Υπό το πρίσμα της Αυτοκτονίας και του αδιεξόδου, θεωρώ ότι είναι υγιές που κάποιος πολίτης που χρωστά και θα του πάρουν το σπίτι του, να γιουχαΐζει έναν Βολεμένο πολιτικό. Πόσοι πολίτες πήραν μίζες από το Σκάνδαλο της SIEMENS; Από τα Υποβρυχια; Από τα Ομόλογα; Από ένα σωρό σκάνδαλα;

Πόσοι Βουλευτές έχουν Αυτοκτονήσει; Για οικονομικούς λόγους;

Τι σοι Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία έχουμε;

Από το Έθνος.

Το χειρότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην ευρωζώνη εμφανίζει πλέον η Ελλάδα με αύξηση της τάξης του 17% στη διετία 2007-2009, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών και Βρετανών επιστημόνων η οποία διεξήχθη σε δέκα χώρες της ΕΕ με ερώτημα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον ψυχισμό των πολιτών.

Το χειρότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην ευρωζώνη εμφανίζει πλέον η Ελλάδα με αύξηση της τάξης του 17% στη διετία 2007-2009, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών και Βρετανών επιστημόνων η οποία διεξήχθη σε δέκα χώρες της ΕΕ με ερώτημα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον ψυχισμό των πολιτών.

Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τις ηλικίες κάτω των 65 ετών, σε μία προσπάθεια να καταγράψουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η χώρα μας έχει το χειρότερο ποσοστό, ενώ η μοναδική χώρα στην οποία μειώθηκαν οι αυτοκτονίες είναι η Αυστρία (-5%). Ακόμα και η Ιρλανδία έχει χαμηλότερο ποσοστό από την Ελλάδα, το οποίο ανέρχεται στο 13%.

Στη Βρετανία το ποσοστό των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 10%. Η μικρότερη αύξηση (5%), εντοπίστηκε στη Φινλανδία.

“Υπήρξε πλήρης αλλαγή σκηνικού. Πριν την κρίση οι αυτοκτονίες μειώνονταν. Μετά άρχισαν να αυξάνονται σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία επικεντρώνεται η έρευνα. Σίγουρα, η αύξηση αυτή συνδέεται με την οικονομική κρίση” δήλωσε ο Ντέιβιντ Στάκλερ, ένας εκ των ερευνητών.

Οι επιστήμονες παράλληλα προειδοποιούν ότι η οικονομική κρίση πιθανόν να επιφέρει και άλλες δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων. Ετσι, υποστηρίζουν ότι πιθανότατα θα αυξηθούν οι καρδιακές παθήσεις και τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου.

Σε μείωση τα τροχαία
Πάντως, οι ερευνητές κατέληξαν και σε ένα άλλο συμπέρασμα: η περιορισμένη χρήση αυτοκινήτου σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, επίσης λόγω της κρίσης, έχει οδηγήσει στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Σε σχέση με το 2008, το 2009 σημειώθηκαν λιγότερα τροχαία δυστυχήματα στη Λιθουανία, την Ουγγαρία και την Ολλανδία.

Η συγκεκριμένη έρευνα ακολουθεί μία πρόσφατη μελέτη που παρουσίασε το BBC, βάσει της οποίας η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην αύξηση κατά 40% των συνταγογραφήσεων για αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Σχόλιο: Στην Ελλάδα πριν το 2008 κανένας δεν έδινε μεγάλη προσοχή στο δείκτη των αυτοκτονιών. Η Ελλάδα είχε τον μικρότερο δείκτη. Τώρα το σκηνικό έχει αλλάξει.

Κάθε μέρα έχουμε 1 αυτοκτονία κατά μέσο όρο.

4444

Από Zougla.gr

Τα ποσοστά των αυτοκτονιών αυξήθηκαν ραγδαία στην Ευρώπη από το 2007 έως το 2009, καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση προκάλεσε άνοδο στο ποσοστό ανεργίας και συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών, με τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων να παρατηρείται στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.

Αντίθετα, τα ποσοστά των θανάτων από τροχαία στις χώρες αυτές μειώθηκαν κατά την ίδια περίοδο, ενδεχομένως επειδή τα υψηλότερα ποσοστά ανέργων οδήγησαν σε μικρότερη χρήση αυτοκινήτου, σύμφωνα με μία αρχική ανάλυση των δεδομένων από 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Παρότι αρχίζουμε να βλέπουμε κάποιες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης, αυτό που επίσης παρατηρούμε τώρα είναι μία ανθρώπινη κρίση» λέει ο Ντέιβιντ Στάκλερ, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο του Cambridge στη Βρετανία, ο οποίος επεξεργάστηκε τα στοιχεία.

Ο Στάκλερ, ο Μάρτιν Μακί της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και ο Σάντζεϊ Μπασού του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο δημοσίευσαν τα αρχικά τους συμπεράσματα στην επιστημονική επιθεώρηση «Lancet» και ανακοίνωσαν ότι τα στοιχεία «αποκαλύπτουν τις ταχείες επιπτώσεις των χρηματοπιστωτικών κρίσεων στην υγεία».

Ο Στάκλερ δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη ότι οι ερευνητές δεν διαθέτουν ακόμη επαρκή στοιχεία ώστε να προβούν σε μία αξιόπιστη εκτίμηση ως προς το πόσοι θάνατοι συνολικά συνδέονται με τη χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο σκοπεύουν να ερευνήσουν στο μέλλον.

«Συγκεκριμένα, θέλουμε να κατανοήσουμε καλύτερα γιατί κάποιοι άνθρωποι, κάποιες κοινότητες και ολόκληρες κοινωνίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, ενώ κάποιοι άλλοι δείχνουν πιο ανθεκτικοί στις οικονομικές κρίσεις» έγραψαν οι ερευνητές. Ο Στάκλερ, μάλιστα, εξέφρασε φόβους ότι το κοινωνικό κόστος και το κόστος για την υγεία της πρόσφατης παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης θα αποδειχθεί υψηλό.

«Μπορούμε ήδη να δούμε ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν τις πιο ισχυρές ανατροπές, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, εμφάνισαν μεγαλύτερη αύξηση των αυτοκτονιών. Και οι αυτοκτονίες είναι μόνο η κορυφή του ”παγόβουνου” σε ό,τι αφορά στα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η αυτοκτονία από μόνη της είναι ένα σχετικά σπάνιο γεγονός, αλλά, όπου παρατηρείται αύξηση των αυτοκτονιών, παρατηρείται και αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονιών καθώς και νέα κρούσματα κατάθλιψης» εξηγεί ο Στάκλερ.

Με την ανάλυση των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι σήμερα, ο Στάκλερ και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών κατέγραψαν αύξηση κατά 17% στην Ελλάδα και κατά 13% στην Ιρλανδία.

Η ανεργία αυξήθηκε κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες – αύξηση 35% – κατά το διάστημα 2007-2009 στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε., ανακοίνωσαν οι επιστήμονες. «Η σταθερή καθοδική τάση στα ποσοστά των αυτοκτονιών, που παρατηρούνταν… πριν από το 2007, ανετράπη απότομα» έγραψαν οι επιστήμονες.

Ο Στάκλερ εξηγεί ότι συνολικά τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων που οφείλονται σε αυτοκτονία φαίνεται να εξισορροπούνται με τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων σε τροχαία, που μειώθηκαν σημαντικά, ειδικά στις νεοεισαχθείσες στην Ε.Ε. χώρες, όπου αρχικά ήταν υψηλά.

Σχόλιο: Από σπάνιο γεγονός η Αυτοκτονία στην Ελλάδα, έγινε συνηθισμένο; Κοίτα κάτι αλλαγές μετά το 2008.

Advertisements

Posted July 8, 2011 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: