Μίλα μου Βρώμικα.   Leave a comment

Μίλα μου Βρώμικα.

17/07/2011

Θέλουμε Πρόωρες εκλογές Γιωργάκη που δεν ήθελες να γίνεις Πρωθυπουργός, αλλά από τότε  που έγινες, λέγοντας ένα σωρό ψέματα και κάνοντας ένα σωρό ενέργειες που προκαλούν κακό στην Ελλάδα, δε θες να φύγεις.

Να πας στα τσακίδια. Πάρε και τον Λοβέρδου που ακόμα να βάλει Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. Ουστ από εδώ.

Ο Βαγγελης Βενιζέλος, άλλος δημαγωγός και κακός άνθρωπος, μας είπε ότι η Επιλεκτική Χρεοκοπία δεν θα επηρεάσει την Καθημερινή Ζωή των Ελλήνων. Ρε Ουστ από εδώ Βενιζέλε αρχιψευταρε.

Ευτυχώς Υπάρχουν και άλλες φωνές.

Οι Πρόωρες Εκλογές είναι οι δυο ποιο βρώμικες λέξεις για τον ΓΑΠ και την Κυβέρνηση του.

Λοβέρδος, Βενιζέλος, Χρισοχοηδης, Παπουτσής κλπ. Είναι ποιο βρώμικες και από την λέξη Χρεοκοπία. Άλλωστε η Χρεοκοπία, δεν επηρεάζει τον ΓΑΠ και τους υπόλοιπους, αυτοί είχαν την κουτάλα εξουσίας χρόνια τώρα και έχουν καβαντζες. Δεν πιστεύω να είσαι αφελής αναγνώστη και να πιστεύεις ότι μόνο ο Άκης έβαλε δάχτυλο στο Μέλι;

Οι δικοί μου αναγνώστες δε θέλω να είναι Αφελείς. 

Θέλω να είστε απλοί και περίπλοκοι, όπως η Κβαντική Φυσική.

4444

Διαβάζω στον Ελεύθερο Τύπο της προηγούμενης Κυριακής: Πόλεμος Βερολίνου – Πεκίνου για τα Ασημικά του Ελληνικού Κράτους.

Κατάλαβες νεοέλληνα; Πόλεμος. Αν τώρα προσθέσεις και το δημοσίευμα από τα Επίκαιρα ότι ο Πουτιν και οι Ρώσοι μας έδιναν 25 δις Ευρώ ως πρώτη δόση βοήθειας, όλα αποκτούν νόημα.

Αν γίνει μάλιστα και Λογιστικός Έλεγχος για το πώς Δημιουργήθηκε το Χρέος, θα έχεις μια πλήρη εικόνα για το Δημόσιο Χρέος και τα Λαμογια που σου ρουφούν το αίμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα κατηγορηθεί για προδότης και η κυβέρνηση του. Αυτό καλό είναι να το ξέρει μια και οι νεοέλληνες τραβανε τα πάνδεινα, επειδή αυτός συνειδητά μας πάει προς μια κατεύθυνση που διάλεξε συνειδητά.

Αν γίνουν Πρόωρες Εκλογές, Ωχ!!!! Είπα τις βρώμικες λέξεις που δεν θέλει να ακούσει ο Γιωργάκης, θα φάει πολιτική κλωτσιά. Θα φάνε πολιτική κλωτσιά κατευθείαν από το Σύμπαν  ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ του.

4444

Από Το ΠΑΡΟΝ.

……..Ο Φον Δημητράκης Δρούτσας, πριν τα μαζέψει από το υπουργείο Εξωτερικών για να μετακομίσει στις Βρυξέλλες (παίρνοντας πιο παχυλό μισθό, ως ευρωβουλευτής), φρόντισε (προφανώς με την έγκριση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου), να ανοίξει την κερκόπορτα στους Τούρκους για να «αλώσουν», μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το Αιγαίο.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες και ελεγμένες πληροφορίες, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε σχέδιο συνυποσχετικού για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα, αλλά για όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων και η κυριαρχία σε 114 νησίδες, ειδικά στο νότιο Αιγαίο.

Με άλλα λόγια, πλήρης δικαίωση της τουρκικής πολιτικής που οδήγησε στην κρίση των Υμίων, περί γκρίζων ζωνών και αμφισβητούμενης κυριαρχίας σε βράχους, νησίδες και βραχονησίδες στην περιοχή του Αιγαίου. Θλιβερότερη και πιο δεινή ήττα απ’ αυτήν για την Ελλάδα δεν υπάρχει……

Σχόλιο: Ο Παπανδρέου και όσοι τον ακολουθουν κάνουν Κακό στην Ελλάδα. Δε το έχετε καταλάβει. Αυτοί οι τύποι θα τα δώσουν όλα, θα διαλύσουν τα πάντα. Δεν μπορούν να ωφελήσουν την Ελλάδα. Έχουν γίνει  ο Εφιάλτης της Ελλάδος. Πάρτε το Χαμπάρι. Όσο τους αφήνετε να κάνουν ότι θέλουν θα χάνετε, ρίξτε την Κυβέρνηση. Να παραιτηθεί ο Παπουλιας, αλλιώς και αυτός θα κατηγορηθεί. Ότι έβλεπε τι γινόταν και δεν έκανε τίποτα. Απολύτως τίποτα, μόνο εισέπραττε το μισθό του.

Ο Δρουτσας ο τυχάρπαστος που τον έφερε ο ΓΑΠ και δήλωνε ότι έχει Διδακτορικό που ποτέ δεν είδαμε. Αυτό κι αν είναι δηλωτικό τι άνθρωποι κυβερνούν την Ελλάδα. Η Μαμά του Παπακωνσταντίνου έχει αυθαίρετο σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. ..

4444

Από Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Η επίσκεψη της Χίλαρυ Κλίντον σε Ελλάδα και Toυρκία ήταν το κερασάκι στη τούρτα της οργής της.

-Ζήτα από τη Χίλαρυ  στην οποία θα δώσεις  τα πετρέλαια της χώρας σου, να σου εξασφαλίσει τα δις που σου λείπουν…,

Φαίνεται να μετέφερε η Άνγκελα στον πρωθυπουργό.

Ήταν αυτός ο λόγος-η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα-που έκανε την  Γερμανίδα καγκελάριο να επιδιώξει  η σύνοδος  κορυφής του Eurogroup να ακολουθήσει αυτή της επίσκεψης της Αμερικανίδας στην Αθήνα.

Η Γερμανίδα θα φροντίσει να πληροφορηθεί (επειδή ως γνωστόν και οι τοίχοι έχουν αυτιά) ακόμη και την τελευταία  λεπτομέρεια  όλων όσων συμφωνήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Αμερικανίδα υπ. Εξωτερικών και ανάλογα θα καθορίσει τη στάση της απέναντι στη χώρα μας που πηγαίνει με χίλια προς τη χρεοκοπία…

Υ.Γ> Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι χωρισμένη σε 2 στρατόπεδα: το φιλοαμερικανικό που εκφράζει ο Γιώργος Παπανδρέου και το φιλογερμανικό επικεφαλής του οποίου είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σχόλιο: Το ζήτημα δεν είναι το Χρήμα. Το έχω γράψει πολλές φορές αναγνώστη.  Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι τα λεφτά. Λεφτά υπάρχουν τσουβάλια ολόκληρα.

Αν η Αμερική εγγυηθεί τα σύνορα της Ελλάδος και ότι το Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα χωρίς καμιά αμφισβήτηση από πουθενά, τότε η Ελλάδα θα γίνει Νορβηγία και θα ξεπληρώσει το Χρέος και όχι μόνο.

Το ζήτημα είναι αν η Ουάσιγκτον ξέρει να παίζει τέτοια παιχνίδια μεγάλης κλίμακας. Πρέπει να σου πω αναγνώστη ότι δεν έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη στην στρατηγική τους σκέψη.

Αυτή την στιγμή τα μικρά συμφέροντα της Ελλάδος ταυτίζονται με τα συμφέροντα της Αμερικής και τα δυο μαζί συν κάτι άλλο, μας κάνουν πολλά. Το ζήτημα είναι αν οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να παίξουν το παιχνίδι, διότι ο χρόνος κυλά και οι Έλληνες χάνουν την υπομονή τους.

Από την άλλη η Αγκελα Μερκελ και η Γερμανική Ελίτ κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Όχι μόνο δεν παίζουν σωστά, αλλά κινδυνεύουν να χάσουν όλη την παρτίδα, διότι φαίνονται κακοί στους Νεοέλληνες. Είναι φανερό ότι η Αγκελα δεν είναι Κολ. Η Αντίσταση των πολιτών μεγαλώνει και οι πολίτες περιμένουν τους συμμάχους.

Όσο αφορά τον Πουτιν, το δημοσίευμα στα Επίκαιρα του έδωσε πολύ θετική Ενέργεια.

Αυτή την στιγμή όλα είναι ανοιχτα. Η Ελλάδα είναι το κέντρο της ιστορίας. Και όπως είπαν και πολλοί προηγούμενοι, Μπίσμαρκ, Τσόρτσιλ κλπ, παράγει ιστορία που δεν μπορεί να χωνέψει και έτσι την εξάγει.

16/07/2011

Από fimotro.

«Δεν είμαστε Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα χρέους τα οποία αντιμετωπίζει η Αμερική, δεν είναι τόσο σοβαρά όσο εκείνα που απειλούν τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη. Εξ ου και, όπως… είπε, η μείωση του ελλείμματος δεν απαιτεί «ριζοσπαστικά» μέτρα. «Αντίθετα με ό,τι ορισμένοι άνθρωποι δηλώνουν, δεν είμαστε η Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία», δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, με τη συναίνεση των Ρεπουμπλικάνων……

Σχόλιο: Η λέξη Ελλάδα έχει γίνει μια πολύ Βρώμικη λέξη στην σύγχρονη Οικονομική Ιστορία. Είναι εκπληκτικό πόσο λίγο χρονικό διάστημα χρειάστηκαν οι Απατεώνες της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Είναι Απατεώνες και Κακοί Άνθρωποι. Ήταν αναμενόμενο η Λέξη Ελλάδα να γίνει μια Βρώμικη λέξη. Πρέπει να βρεθεί κάποιος να καθαρίσει το Μητρώο της Ελλάδας. Τόση βρωμιά, που στο φινάλε τι ευθύνεται ο απλός πολίτης που δουλεύει σκληρά, επειδή αυτοί οι απατεώνες και πολύ κακοί άνθρωποι, πήραν την εξουσία με την βοήθεια νταβατζήδων όπως ο Β…. η ο Μπ…. Και κάτι τσιράκια Διάσημοι Διευθυντές.

Περιμένω να δω πότε η διάσημη Ελληνική Αστυνομία θα συλλάβει τον Διάσημο Διευθυντή. Γέλια.

Περιμένω να δω ποιος ή ποια ομάδα θα καθαρίσει το Μητρώο της Ελλάδας. Τόση βρωμιά είναι πρόβλημα.  

Νασραλα, χάρη στην ανωμαλία που προκάλεσε ο Διάσημος διευθυντής, δεν έχεις την τύχη του Λάντεν.

Αν ερχόταν σήμερα ο Λεωνίδας και ο Θεμιστοκλής από την Αρχαία Ελλάδα, έκαναν ένα ταξιδάκι χρόνου, οι σφαγές θα ήταν εκτεταμένες για την μεγάλη Ντροπή, του να είναι η λέξη Ελλάδα, μια τόσο Βρώμικη Λέξη σε Παγκόσμιο επίπεδο.

14/07/2011

Όποιος χρησιμοποίει την Λέξη Χρεοκοπία είναι εχθρός της Ελλάδος, είχε πει ο ΓΑΠ και φτάσαμε αυτή την εβδομάδα ο αντιπρόεδρος Βαγγελης Βενιζέλος να την Χρησιμοποιεί. Selective Default.

Επικίνδυνοι άνθρωποι, με τον εγκέφαλο τους γεμάτο σκ……..α.  Ο εγκέφαλος τους είναι τίγκα στο Σκ………ο.  3ης διαλογής πολιτικοί.

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου μιλεί στην εφημερίδα Financial Times Deutschland για μερική αδυναμία πληρωμών. Αυτός ο Σκ……..λος που μαζί με τους άλλους  Σκ……….λους, Παπακωνσταντίνου, κλπ μας έλεγαν ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2011 ή το 2012 και τώρα ο Βαγγελης Βενιζέλος μας μίλησε για 2014.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει μεγάλο κακό στην Ελλάδα. Διαφορετικοί άνθρωποι θα είχαν σώσει την Ελλάδα. Κακοί άνθρωποι, όπως κακοί άνθρωποι ήταν και η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

4444

Από nonews –NEWS.

“Γιατί να μην πάρουν τα λεφτά τους οι άνθρωποι?” (οι κερδοσκόποι που ποντάριζαν στην χρεωκοπία μας), είπε απαθέστατος, ο περί ου ο λόγος. “Μα ποντάριζαν πάνω στα πτώματα μας!” του ‘πε ο Οικονομέας.
“Ε, και λοιπόν? Όταν… κάνεις μια αγορά αυτοκίνητου δεν υπογράφεις και μια ασφάλεια ζωής, για να πάρει τα λεφτά του, αν πάθεις τίποτα, αυτός που σου πουλάει το αυτοκίνητο?” απάντησε με χυδαία απάθεια.

Και στο τέλος έφτυσε παρουσιαστές -που δεν αντέδρασαν – και κοινό λέγοντας – το κάθαρμα!!!- ” πρέπει να υπερασπιζόμαστε το κύρος του κυρίου Τρισέ και το θεσμό που εκπροσωπεί και να μην λέμε τι λέει ο λαός, η κυρία Κατίνα κλπ” .
Το κάθαρμα!!! ..

Σχόλιο: Ο ΟΙκονομεας και ο Καμπουρακης δε ξέρουν από οικονομικά.  Όχι! να μη τα πάρουν τα λεφτά τους, όσοι έχουν ποντάρει σε «γυμνά» χρηματοοικονομικά προϊόντα. Άλλο να έχεις πραγματικά ομόλογα και κάνεις και μερικά ασφάλιστρα και άλλο να τζογαρεις. Όντως αυτοί οι τύποι είναι καθάρματα, διότι για να περάσουν τέτοιες νομοθεσίες χρησιμοποιούν Λόμπι και άλλες αθέμιτες πρακτικές. Κανένας σοβαρός Οικονομολόγος δε θα δεχόταν μια νομοθεσία για «γυμνά» CDS. Ένα παράδειγμα γράφω.

Επίσης είναι κάθαρμα γιατί η κυρία Κατίνα, ο Λαός πλήρωσε για την διάσωση των Τραπεζών, όχι ο κ Τρισέ.

Ο Οικονομεας δεν ξέρει από Οικονομικά για να στριμώξει το κάθαρμα στα σχοινιά και να το αρχίσει στις γρήγορες και να κερδίσει των Αγώνα με νοκ άουτ.

Η λέξη Κάθαρμα ήταν βρώμικη λέξη τη δεκαετία του 60, συνεχίζει να είναι;

4444

Είσαι αθώα σα την πυρίτιδα Αστερόπη.

13/07/2011

Από Έθνος.

“Τα πιτσιρίκια που μας κυβερνούν” ήταν ο καυστικός τίτλος του βασικού άρθρου της ιστοσελίδας της γαλλικής εφημερίδας “Le Monde” για την αδυναμία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν για τα μέσα επίλυσης της κρίσης χρέους που βαραίνει το ενιαίο νόμισμα.

“Το έχουμε καταλάβει; Η κατάσταση χρειάζεται ενήλικες και μας λείπουν τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στις Βρυξέλλες!”, γράφει ο συντάκτης και σχολιάζει ότι παρόλο που ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις ΗΠΑ, κανείς δεν φτάνει τα επίπεδα ανευθυνότητας και έλλειψης θάρρους των ηγετών της ευρωζώνης. “Εδώ και μήνες διαφωνούν αναφορικά με την εφαρμογή ενός δεύτερου σχεδίου στήριξης προς την Ελλάδα, ενώ οι δισταγμοί τους και η διχογνωμία τους οδήγησαν τις αγορές στο να χάσουν την εμπιστοσύνη τους”.

“Τόλμη” ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες και ο επικεφαλής της Commerzbank, Μάρτιν Μπλέσινγκ, σε ανάλυσή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, το οποίο φέρει τον τίτλο “Ραντεβού με την πραγματικότητα”. “Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε τη μέχρι τώρα πορεία μας, διότι τα γεγονότα μας έχουν ξεπεράσει.

Το ευρώ χρειάζεται συνειδητούς Ευρωπαίους που δεν φοβούνται το ραντεβού με την πραγματικότητα”, γράφει ο Μπλέσινγκ, ο οποίος μιλάει για μια “κρίση των ευρωπαϊκών θεσμών”, και προσθέτει ότι η ελληνική κρίση επείγει: “Ή πρέπει η ευρωζώνη να εγγυηθεί για το ελληνικό χρέος, δηλαδή να το αναλάβει και να παραιτηθεί από τους τόκους για δεκαετίες, ή πρέπει να γίνει αναδιάταξή του και να παραιτηθούν οι ιδιώτες-επενδυτές από μέρος των απαιτήσεών τους”.

Σχόλιο: Τι θα γίνει Τσιλιγιωργηδες της Ευρωζώνης, θα το ανοίξετε το Μαγαζί;

Όλο λέτε ότι έχετε βρει την λύση και όλο χωρίς λύση είστε. Όπως θα έλεγε και ο Στεφάνου: Έχει πλάκα.

4444

Από το ΒΗΜΑ.

«…..Η ιδέα της χρεοκοπίας υπό μια «ελεγχόμενη» ή μια «επιλεκτική» ή μια «προσωρινή» εκδοχή της, καθώς και η ιδέα της επαναγοράς ομολόγων φαίνεται πως θα κυριαρχήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους στην αυριανή έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης. Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις ανωτάτων αξιωματούχων και τις διαρροές στον ευρωπαϊκό τύπο την επομένη της πρόσφατης συνεδρίασης του Eurogroup, άκαρπης στο μέτρο που οι υπουργοί Οικονομικών παρέπεμψαν τη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων στους πολιτικούς προϊσταμένους τους…..»

Επιλεκτική Χρεοκοπία!!!!  Ελεγχόμενη χρεοκοπία!!!! Προσωρινή Χρεοκοπία!!!!

Μην τις ξαναπείς, ούτε να τις ξανασκεφτείς αυτές τις λέξεις. Θα σου βάλω πιπέρι.

Έλα ρε Αστερόπη μην είσαι χαζή, μέχρι και ο Βαγγελης Βενιζέλος το λέει, δεν είναι Ταμπού.

Δεν είναι τόσο βρώμικες αυτές οι λέξεις για τις Αγορές.

Μη τον βλέπεις έτσι τον Τριαντάφυλλο, έχει τις άκρες του. Το Πετρέλαιο ανεβαίνει. Κατέβηκε για να αγοράσω και ανεβαίνει ξανά.

Ναι; Ε;

Παίζω με ένα φίλο, έχω το 10% αυτός δεν πολυκαταλαβαινει και πολλά, άσχετα αν αυτός έχει το πτυχίο και εγώ όχι. Ίσως έπρεπε να αγοράσω περισσότερα. Μια και είμαι άνεργος και χωρίς βιβλιάριο υγείας.

Το πετρέλαιο όμως δεν είναι Οικολογικό;

Βρες μου ETFs Οικολογικά και αγοράζω Ήλιο και Αέρα και τα πάντα και κοιλιακές γραμμώσεις!!!!

Ναι; Ε;

Και μπορώ να σε βάλω και στο FOREX που είναι η Formula 1 των αγορών και να τρέξουμε με δεκάδες g. Μιλάμε για αδρεναλίνη.

Ναι; Ε;

12/07/2011

Από Karxarias

…Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε ο αδελφός του Πρωθυπουργού, Α. Παπανδρέου στον Πάνο Καμένο, να πληρώνει χρηματικό πρόστιμο κάθε φορά που αναφέρει το όνομά του…

Σχόλιο: Λέτε ο Αδελφός,  την απόφαση αυτή να την πήρε καθώς ταξίδευε με το Πρωθυπουργικό τζετ;

11/07/2011

Από το ΒΗΜΑ.

«Έκρηξη» στο έλλειμμα του προϋπολογισμού σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2011 καθώς κατέρρευσαν τα έσοδα λόγω της ύφεσης αλλά και των μεγάλων επιστροφών φόρων που οδήγησαν τα μέτρα Παπακωνσταντίνου για τη συγκέντρωση των αποδείξεων και την αλλαγή της φορολογικής κλίμακας.

«Πρόκειται για αυτοκτονία», σχολίαζε η νέα ηγεσία της Καραγεώργης Σερβίας που κατέγραψε αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί στον προϋπολογισμό.

Σχόλιο: Ώστε έτσι; Ο Βρωμιάρης ο Παπακωνσταντίνου έκανε άλλη μια λάθος πρόβλεψη. Αυτός ο άνθρωπος ήταν Υπουργός των Οικονομικών από το 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι επικίνδυνος άνθρωπος για την Ελλάδα. Ο καινούριος που έβαλε για Υπουργό Οικονομικών ο Βαγγελης Βενιζέλος, πρόβλεψε ότι η Ελλάδα θα βγει στις Αγορές το 2014.

Πολιτικοί 3ης Κατηγορίας που αντί για μυαλό έχουν σκ……………….α. Τα νομοσχέδια τους, έχουν ρημάξει την Ελλάδα.

Επίσης να γράψω ότι Σκα………α στον εγκέφαλο έχουν και όσοι λένε, ότι οι πολιτικές αποφάσεις δεν επηρεάζουν την Καθημερινή τους Ζωή. Πάλι δικαιώθηκα γαμ……ο.  Άντε ζήσε με 300 ευρώ Σκα…….….ε.

4444

Από Ελευθεροτυπία.

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ.

Μια άγνωστη, αλλά παλαιά επενδυτική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1971), που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ και πελάτες της έχει θεσμικούς αλλά και πλούσιες οικογένειες, εμφανίζει ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της τον αδελφό του πρωθυπουργού, τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Πρόκειται για τη UNIGESTION, μια εταιρεία που αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity με γραφεία στη Γενεύη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στη Σιγκαπούρη και στα Channel Islands.

Σε μια δυσεύρετη πλέον παρουσίασή της, η Unigestion, τον Μάρτιο του 2009 και υπό τον τίτλο: Περιβαλλοντική βιωσιμότητα (ή αειφορία) «Environmental Sustainability The Private Equity Edge», ως Strategic Committee εμφανίζει τον Bertrand Piccard και τον Αντρέα Α. Παπανδρέου, αφήνοντας κενή τη θέση του τρίτου μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και με την ένδειξη «θα ανακοινωθεί».

Την πράσινη επενδυτική πρόταση πραγματοποιεί ο Cristofhe de Dardel, επικεφαλής του private equity, ενώ η Unigestion επισημαίνει ότι διατηρεί το δικαίωμα να εξαφανίσει ή να τροποποιήσει τις πληροφορίες που περιέχει το εν λόγω σημείωμα, δίχως πρότερη ενημέρωση.

Στρατηγικός σχεδιασμός

* Μέχρι στιγμής, η παρουσία του Αντρίκου Παπανδρέου στο στρατηγικό σχεδιασμό μιας τέτοιας εταιρείας ήταν άγνωστη και είχε μείνει η εντύπωση ότι η ενασχόλησή του με τα περιβαλλοντικά ζητήματα ήταν… συνεδριακού τύπου. Ωστόσο, αν κανείς δει το οργανόγραμμα της Unigestion θα διαπιστώσει ότι η Strategic Committee βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Δίπλα από το managment και πάνω απ’ όλους τους άλλους. Αγνωστο παραμένει για πόσο καιρό κατείχε αυτή τη θέση ο αδελφός του πρωθυπουργού, αλλά και τι σχέση έχει σήμερα με την εν λόγω επενδυτική εταιρεία.

* Σε ενημερωτικό της δελτίο η Unigestion (Νοέμβριος 2010) περιγράφει φόρα παρτίδα τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) –δεσπόζουν τα ελληνικά CDS που χτυπούν υψηλές αποδόσεις. Η εταιρεία προτάσσει στο ενημερωτικό της τα CDS προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων, έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.

* Στο εταιρικό της προφίλ η Unigestion ως συνεργαζόμενη τράπεζα εμφανίζει μεταξύ άλλων και την Dexia. Μια τράπεζα που έχει εκδώσει CDS, τουλάχιστον σύμφωνα με λίστα που έχει δημοσιοποιήσει ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος. Ο Π. Καμμένος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Α.Α. Παπανδρέου τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από αναφορές του πρώτου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον κύκλο της οικογένειας Παπανδρέου.

Πάντως, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει, οι δραστηριότητες των μελών της οικογένειας Παπανδρέου αποτελούν ταμπού. Ελάχιστα ΜΜΕ ασχολούνται με αυτές, και μόνον ιστολόγια, όπως το antinews, το Olympia κ.ά. σκαλίζουν πληροφορίες που θα έπρεπε να είναι δημόσιες σε μια περίοδο καχυποψίας, σκανδάλων, αλλά και «απαλλοτριώσεων» δικαιωμάτων χάριν της κρίσης.

 Χαρακτηριστικό της σιωπής είναι και το γεγονός ότι δημοσιεύματα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (Χρ. Ιωάννου – Βασιλική Σιούτη) τον Μάρτιο, Μάιο και Οκτώβριο του 2010 για τη ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου μεταδόθηκαν ευρέως μόλις προ ημερών. Οταν η i4cence (Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακής Ασφάλειας) βρέθηκε εγγεγραμμένη στα μητρώα των ελβετικών εταιρειών. *

Σχόλιο: Πες μου Νεοέλληνα, πιστεύεις ακόμα στους Παπανδρέου; Γέλια δυνατά. Σου πίνουν το αίμα οι Δράκουλες των Εξαρχείων. Σε μαστιγώνουν αλύπητα και μετά βγαίνει ο Τζεφρι και λέει: κι εγώ μαζί σας!!!! Αλλά ποτέ δεν ήταν μαζί μας. Ήταν πάντα με τους Βρικόλακες των Εξαρχείων.

4444

Ο Καμένος φυσικά δικαιώνεται στην πράξη. Αντίθετα ο Σαμαράς κάνει τουμπέκι σαν τις κότες.

4444

Πες μου κάτι Βρώμικο!!!! Άκου ένα. Αν οι Έλληνες τραπεζίτες ήταν πράγματα έξυπνοι και όχι Σκα………οι, θα είχαν προβλέψει την κρίση και τώρα θα κολυμπούσαν στο χρήμα. Γέλια δυνατά.

4444

Η Κοζα Νοστρα πάντα έβγαζε σίγουρα λεφτά. Μονοπώλια, Καρτέλ, στημένοι διαγωνισμοί και τα λεφτά των πολιτών.

4444

Πες μου Νεοέλληνα, ακόμα πιστεύεις στους Παπανδρέου;

10/07/2011

Το ΒΗΜΑ έκανε δημοσκόπηση και έθεσε καυτές ερωτήσεις. Τους μίλησε Βρώμικα.

Ποιο νομίζετε ότι είναι το κύριο ενδιαφέρον της νέας κυβέρνησης;

Α)Η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα; 29,0%

Β)Οι Επόμενες Εκλογές; 8,9%

Γ)Η Πολιτική επιβίωση καθενός από τα μέλη της; 58,1%

Οι πολιτικοί 3ης κατηγορίας πάντα νοιάζονταν για την πάρτι τους. Αυτό μας λέει αυτή η Δημοσκόπηση και ότι οι πολίτες πλέον ξέρουν.

4444

Το 49,6% εγκρίνει τις αποδοκιμασίες εις βάρος των Βουλευτών.

Ο λόγος είναι απλός. Όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη, οι πολίτες ψάχνουν να βρουν τρόπους αντίδρασης.

4444

Οι Νεοέλληνες πλέον είναι καθαρά Υπέρ της Άρσης της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων και Υπέρ των απολύσεων.

09/07/2011

Το καλοκαίρι έχει ένα καλό. Αν υπάρχει ένα σίριαλ που δεν έχεις δει το χειμώνα, αλλά έχεις ακούσει πολλά και διάφορα, τότε μπορείς να το δεις άνετα το καλοκαίρι και μάλιστα χωρίς να περιμένεις τις εβδομάδες. Εγώ βλέπω το επιτυχημένο σίριαλ αυτές τις ημέρες μαζί με όλα όσα γίνονται για το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος.

Συνιστώ σε όλους να το δουν ή να το ξαναδούν. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, για παράδειγμα η Κοπελίτσα που έχει το χάρισμα να διαβάζει την σκέψη.

Πόσοι από αυτούς που προτείνουν λύσεις για το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος κάνουν Βρώμικες σκέψεις;

09/07/2011

Από Τα ΝΕΑ.

Η επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά αποτελεί τη μοναδική αμιγώς εθελοντική λύση για την απόσυρση χρέους.

Το ελληνικό 15ετές ομόλογο λήξεως 20/3/2026 διαπραγματεύεται στο 48% της ονομαστικής του αξίας, γεγονός που ερμηνεύεται ως haircut (κούρεμα) 52%.

Εάν σήμερα το Δημόσιο παρενέβαινε στη δευτερογενή αγορά θα μπορούσε να επαναγοράσει με 480 εκατ. ευρώ ομόλογα ονομαστικής αξίας 1 δισ. ευρώ, αποσύροντας τα υπόλοιπα 530 εκατ. ευρώ από το 15ετές ομόλογο λήξεως το 2026.

Η κίνηση αυτή δεν προκαλεί πιστωτικό επεισόδιο, καθώς οι ομολογιούχοι πουλούν εθελοντικά τα ομόλογά τους.

Σχόλιο: Εγώ θα το έκανα. Αλλά εγώ είμαι εγώ.

Σχόλιο: Εγώ θα το έκανα. Αλλά εγώ είμαι εγώ.

Πότε θα γίνεις κράτος Νεοέλληνα;

Τόση μιζέρια από πολιτικούς 3ης κατηγορίας δεν την ανέχεται το Σύμπαν.

Πρόσεξε γιατί όλοι οι δείκτες που οδηγούν στο θάνατο μετά τον Αύγουστο του 2008 έχουν αυξηθεί και μπορεί να αυξηθούν και άλλο.

Advertisements

Posted July 9, 2011 by bmplefour in Greek Debt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: