Ελληνικές Εξαγωγές 2011.   Leave a comment

Ελληνικές Εξαγωγές 2011.

23/07/2011

Από Zougla.gr

Τα καμώματα ενός επιχειρηματία από το Ηράκλειο κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει για αύξηση των εξαγωγών της Ελλάδας και της Κρήτης με τη Βραζιλία και όλη τη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» ο συγκεκριμένος εξαγωγέας εισέπραξε από βραζιλιάνικη εταιρεία μεγάλο χρηματικό ποσό ως προκαταβολή, αλλά δεν έστειλε ποτέ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το συμφωνηθέν εμπόρευμα, με συνέπεια τώρα εξαγωγείς και έμποροι από την Ελλάδα να συκοφαντούνται- να χαλάνε ακόμη και δουλειές- αφού από τη Βραζιλία έχουν στείλει παντού ενημερωτικές επιστολές με στόχο πλέον να… ξεφωνίσουν τη χώρα μας.

Στις επιστολές παρουσιάζονται οι Έλληνες επιχειρηματίες ούτε λίγο ούτε πολύ ως αφερέγγυοι και απατεώνες…

Στην υπόθεση ενεπλάκη τόσο το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Ανάπτυξης όσο και οι πρεσβείες μας, ενώ ο σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης αποφάσισε να διαγράψει τον εξαγωγέα από μέλος του!

Μια τιτάνια προσπάθεια να αυξηθούν οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Βραζιλία-από τις ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις παγκοσμίως και με αγάπη προς τη χώρα μας- τείνει να βουλιάξει πριν καν αρχίσουν να τρέχουν οι μεγάλες συμφωνίες.

Ειδικά σε μια περίπτωση γνωστής εταιρείας (με μέλι) και άλλης από τα Χανιά που έχουν ανοίξει διαύλους εμπορικούς με βραζιλιάνικες εταιρείες τα πράγματα δυσκόλεψαν μετά από αυτή την υπόθεση! Οι συγκεκριμένες εταιρείες βρέθηκαν -χωρίς να ευθύνονται- ακόμη και να απολογούνται για τις «λαδιές» του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»

Σχόλιο: Αυτά παθαίνεις όταν το σύστημα είναι σάπιο. Φυσικά και πρέπει να κυνηγήσουν τον Απατεώνα. Φυσικά και πρέπει να τον Διαγράψουν από Εξαγωγέα, τον Νεοέλληνα που πέρασε τους Βραζιλιάνους για κουτόφραγκους και τους έφαγε τα χρήματα.

Αν θέλετε να έχετε μέλλον Νεοέλληνες, πρέπει να κυνηγήσετε τον Απατεώνα.

15/07/2011

Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 31% σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές το πρώτο τετράμηνο του 2011 σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2010. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η μείωση των εισαγωγών, η οποία ήταν της τάξης του 22%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, οι ελληνικές εξαγωγές αντιστοιχούσαν το πρώτο τετράμηνο του 2010 σε 4,8 δισ. ευρώ και ανήλθαν το αντίστοιχο τετράμηνο του 2011 στα 6,3 δισ. ευρώ.

Αντιστοίχως οι εισαγωγές έπεσαν από τα 16,6 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2010 στα 13 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2011. Έτσι, το ελληνικό έλλειμμα του Εμπορικού Ισοζυγίου έπεσε από τα 11,9 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2010 στα 6,8 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2011.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα εξακολουθεί να εμφανίζει σε απόλυτο ποσό το τέταρτο μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα στην ΕΕ.

Μεγαλύτερα ελλείμματα εμφανίζουν η Βρετανία (37,3 δισ. ευρώ), η Γαλλία (30,7 δισ. ευρώ), η Ιταλία (17,9 δισ. ευρώ) και η Ισπανία (16,6 δισ. ευρώ). Ακριβώς μετά την Ελλάδα έρχεται η Πορτογαλία της οποίας το έλλειμμα είναι στα 5,8 δισ. ευρώ.

Τα μεγαλύτερα εμπορικά πλεονάσματα το πρώτο τετράμηνο του 2011εμφάνισαν η Γερμανία (51,3 δισ. ευρώ), η Ολλανδία (16 δισ. ευρώ) και η Ιρλανδία (13,5 δισ. ευρώ).

Τη σημαντικότερη αύξηση του εμπορικού πλεονάσματος της ΕΕ σημείωσαν οι ανταλλαγές με τις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Τουρκία. Αντιθέτως, το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα υπάρχει με την Κίνα, τη Ρωσία, τη Νορβηγία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Advertisements

Posted July 15, 2011 by bmplefour in Greek Export

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: