Are You There? In Utoya island Party?   Leave a comment

Are You There? In Utoya island Party?

Facebook – Twitter = 2. Ο Δράστης το μοναδικό μήνυμα πριν την επίθεση το έγραψε στο twitter.

Η Ναζιστική ιδεολογία είναι μια Ρατσιστική ιδεολογία. Αυτό έχει αποδεχτεί ιστορικά. Ο Δράστης είχε Ναζιστική ιδεολογία. Όποτε ήταν επιρρεπής στην Βία.

Τα οστά του Ρούντολφ Ες ρίχτηκαν στην θάλασσα, όπως αναμεταδώσουν τα Γερμανικά ΜΜΕ. Τι σύμπτωση.

2083 στο Μέλλον. Ο Δράστης είδε το 2083 και έκανε μια πρόβλεψη!!!!  Εάν επαληθευτεί θα είναι εφιαλτικό.

Αυτή η υπόθεση έχει πολιτικό υπόβαθρο. Τα κίνητρα του Δράστη είναι πολιτικά συν την ψυχοσύνθεση του.

Ανήκει στην Κατηγορία των Φανατικών. Κάποιος που δεν είναι φανατικός δεν κάνει μια τέτοια αρνητική  πράξη.

Η Σκέψη του δράστη είναι ρηχή. Ακόμα και ο ιδρυτής του Ναζισμού κατέλαβε την Εξουσία νομότυπα με εκλογές. Το 1933 στις 5 Μαρτίου πήρε 44%, με τέτοιο ποσοστό στη σημερινή Γερμανία φτιάχνεις αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η ειδεχθή πράξη αυτού του Ανθρώπου μας δείχνει ότι σε ένα ρευστό κόσμο, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ακόμα κι αν η πραγματικότητα, όπως για παράδειγμα της Νορβηγίας, δείχνει να έχει μια σταθερότητα.

Στυγερές αλλά απαραίτητες, είναι σαν να ακούω κάποιον μάνατζερ να μιλά για απολύσεις ή για μέτρα λιτότητας υπέρ το δέον σκληρά.

Norway nightmare “has changed us”.

Θα επαναφέρει η Νορβηγία την Θανατική ποινή;

Εγώ έχω μια απορία. Πως αυτό ο άνθρωπος, ο Δράστης, κατάφερε να έχει τέτοιο οπλοστάσιο στην κατοχή του; Μέχρι και σφαίρες διαμελισμού είχε. Κάτι δεν πάει καλά στη Νορβηγία. Αν ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε τέτοιο οπλοστάσιο, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Μόλις πήγε η Αστυνομία στο νησί και τους είδε ο Δράστης, παραδόθηκε. Οικιοθελώς παραδόθηκε. Όχι επειδή του τελείωσαν τα πυρομαχικά, αλλά επειδή πίστευε ότι τέλειωσε η πράξη του.

Ο δράστης θα ήθελε να τον θυμούνται  ως «το μεγαλύτερο τέρας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Σίγουρα αυτή η ευχή του έπιασε. Αλλά γιατί κάποιος κάνει μια τόσο ανατριχιαστική ευχή; Η ζωή δεν είναι όμορφη γι’αυτόν και θέλει να την καταστρέψει;  Αντί να πάει στο Φως για να λυτρωθεί, πάει στο σκοτάδι και προκαλεί τεράστιο πόνο; Είναι πολύ ενδιαφέρον από Θρησκευτικής άποψης, πως θα κρίνει ο Θεός την ψύχη του. Θα μπορούσε να πάει Εθελοντής και να προσφέρει στην ανθρωπότητα, αντί να γίνει Μακελάρης.

Ο Δράστης δεν γεννήθηκε Ακροδεξιός. Έγινε. Όπως και ο Ιδρυτής του Ναζισμού.  Σε ηλικία 22 – 23 χρόνων άρχισε να μελετά και να εντάσσετε στο κίνημα της Ακροδεξιάς Ιδεολογίας.

Η Δίκη πρέπει να γίνει κεκλισμένων των Θυρών. Οι Δάφνες πρέπει να καούν και το μαύρο φωτοστέφανο του δράστη να σβήσει.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι είναι σχιζοφρενής. Άκουγα το πρωί έναν ψυχολόγο να κάνει μια ανάλυση με βάση τα δεδομένα που βγήκαν στην επιφάνεια.

25/07/2011

Από Zougla.gr

Ο Ότο Λέβικ, ένας από τους πολλούς και γενναίους Νορβηγούς που με τη βάρκα του βρέθηκε κοντά στο νησί Ουτόγια την ώρα του μακελειού, την Παρασκευή, ήρθε αντιμέτωπος με το ανατριχιαστικό δίλημμα «ποιον να σώσω, ποιον να αφήσω», τη στιγμή που και ο ίδιος δεχόταν τα πυρά του δράστη στην περιοχή της κατασκήνωσης της νεολαίας των Εργατικών.

Ο ίδιος που, λόγω του σοκ, έχει επιλέξει να σιωπά, μπόρεσε να διασώσει μέσα από τα νερά και τα πυρά σχεδόν 50 άτομα, όπως ανέφερε η σύζυγός του, ενώ αυτό που θυμάται πιο έντονα είναι η έκφραση «στα πρόσωπα άψυχων νέων που επέπλεαν».

Ο Λέβικ, όπως κι άλλοι διασώστες, έριξε στα νερά της λίμνης Τίρι-φιόρντ πολλά σωσίβια, σωτήρια για όσους νέους μπορούσαν να τα πλησιάσουν και με αυτά να απομακρυνθούν από το πεδίο πυρών του ακροδεξιού Άντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ.

Στην κοντινή παραλία, άλλοι πολίτες, με ρουχισμό και ιματισμό, προσπάθησαν να ζεστάνουν τους νέους που κατέφθαναν εκεί, ύστερα από πολύωρη παραμονή στο παγωμένο νερό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωστών, πολλοί νέοι υπέστησαν υστερία και φώναζαν δυνατά- τρέμοντας και όντας τρομαγμένοι.

4444

Από Έθνος.

Οργή για την αδράνεια μυστικών υπηρεσιών και αστυνομικών δυνάμεων
Ο μακελάρης σκότωνε και η αστυνομία αναζητούσε ελικόπτερο και… βάρκες.

Οργή για την αδράνεια των νορβηγικών μυστικών υπηρεσιών (PST), που δεν πήραν στα σοβαρά την απειλή της ακροδεξιάς, και για την αργή και ασυντόνιστη ανταπόκριση της αστυνομίας επικρατεί στη Νορβηγία μετά το μακελειό της Παρασκευής.

Για μιάμιση ώρα ο 32χρονος δράστης πυροβολούσε ανενόχλητος τα θύματά του στο νησί Ουτόγια, αφού η αστυνομία επέλεξε να περιμένει να φτάσει οδικώς η ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα από το Όσλο, η οποία βρισκόταν σε απόσταση 45 χιλιομέτρων, αντί να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο για να μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας και ο λόγος ήταν το ότι τα διαθέσιμα ελικόπτερα βρίσκονταν πολύ μακριά. Όταν οι δυνάμεις έφτασαν στο Χένεφος, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το νησί, καθυστέρησαν “περιμένοντας για κατάλληλη βάρκα” για να φτάσουν στην Ουτόγια.

Ένας από τους λόγους της καθυστέρησης ήταν και η “υπερβολικά μικρή και φτωχή” βάρκα που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τη μετάβαση στο νησί. Όταν επιβιβάστηκαν οι άνδρες και φορτώθηκε ο βαρύς εξοπλισμός, “η βάρκα άρχισε να βάζει νερά και η μηχανή σταμάτησε”, σύμφωνα με τον Ερικ Μπέργκα, αξιωματούχο της αστυνομίας.

Περσινή έκθεση της PST έκανε λόγο μόνο για μια αύξηση της δραστηριότητας εξτρεμιστικών οργανώσεων που έπρεπε “να διωχθεί το 2011” και σημείωνε ότι “στη Νορβηγία οι ακροδεξιές οργανώσεις δεν είναι ιδιαίτερα ενεργές τα τελευταία χρόνια. Όπως και τα προηγούμενα έτη, οι ακροδεξιές και ακροαριστερές οργανώσεις δεν αντιπροσωπεύουν μία σοβαρή απειλή για τη νορβηγική κοινωνία το 2010”.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας δύο Νορβηγοί καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 16 ετών για τη δολοφονία ενός μαύρου συμπολίτη τους. Πάντως η PST θεωρούσε ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές είναι εκείνοι “που θα μπορούσαν να αποτελέσουν άμεση απειλή για τη Νορβηγία την επόμενη χρονιά”.

Σχόλιο: Όπως γίνεται πάντα, οι Αναλυτές του Δημοσίου έβγαλαν το λάθος συμπέρασμα διαβάζοντας τα δεδομένα.

Φυσικά και Υπάρχουν ευθύνες. Ο Δράστης που σκότωνε εν ψυχρώ πιστεύοντας ότι είναι ήρωας, έπρεπε να τον είχαν παρακολουθήσει, να δουν ποιος είναι, τι κάνει και όχι να τον να αφήσουν να ανεβάζει βίντεο και μανιφέστα και δε ξέρω τι άλλο.

Εγώ το έχω γράψει. Πάντα παθαίνω σοκ, όταν μεμονωμένα άτομα έχουν ολόκληρο οπλοστάσιο. Αναρωτιέμαι τι στο καλό γίνεται. Ο δράστης είχε μέχρι και σφαίρες διαμελισμού. Είχε ταξιδέψει στο Εξωτερικό και είχε συναντήσει και άλλους ακροδεξιούς.

Τις σφαίρες διαμελισμού, δεν νομίζω ότι τις βρίσκει κάποιος εύκολα, εκτός κι αν κάνω λάθος.

24/07/2011

Oslo, Norway (CNN) — A rambling, 1,500-page manifesto purportedly written by the suspect in Friday’s bloody terror attacks in Norway lays out right-wing extremist views and vows that a “European civil war” will lead to the execution of “cultural Marxists” and the banishing of Muslims.

While the title page of the document says “By Andrew Berwick,” the writer later identifies himself as Anders Behring Breivik, the suspect in the Norwegian terrorist attacks.

The document, which is part political diatribe, part confessional and part action plan, details Breivik’s background and his plans to commit Friday’s attacks. It also contains various photos of him.

“If you are concerned about the future of Western Europe you will definitely find the information both interesting and highly relevant,” the author writes, adding later that the work took him nine years to complete.

CNN could not independently verify that the document was written by Breivik. But police told the Norwegian newspaper VG that the document is “linked” to Friday’s attacks.

Norwegian authorities would not confirm that the man in their custody wrote the manifesto, saying only it would be part of the ongoing investigation.

“The manifesto was released on the same day the atrocities happened,” Acting National Police Chief Sveinung Sponheim told reporters Sunday.

“It’s also new to us. We will look into the details of the manifesto.”

Breivik is charged in an Oslo bombing and mass shooting at a political youth retreat on Utoya island, both of which left at least 92 people dead…….

Η Amy Winehouse δεν ήρθε στην Αθήνα. Αν ερχόταν, το σενάριο θα ήταν διαφορετικό. Μετά το Βελιγράδι ήταν να έρθει στην Αθήνα. Αλλά το ματαίωσε.Κρίμα να μην συναντηθούμε. Είχα επιλέξει να πάω στην συναυλία της, μια και έχω χρόνια να πάω σε κάποια συναυλία. Καλό ταξίδι. 

4444

Από Καθημερινή.

«Στυγερές, αλλά απαραίτητες» χαρακτηρίζει, σύμφωνα με το δικηγόρο του, Γκήαρ Λίπσταντ, τις πράξεις του ο Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο 32χρονος άντρας σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τη διπλή φονική επίθεση στην περιοχή του Όσλο.

«Είπε ότι πιστεύει πως οι ενέργειές του είναι αποτρόπαιες, αλλά θεωρούσε ότι ταυτοχρόνως ήταν απαραίτητες» δήλωσε στο TV2, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του φερόμενου ως δράστη, της «χειρότερης σφαγής που έγινε στη Νορβηγία μετά από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», όπως έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του νορβηγικού Τύπου.

Επιπλέον, ο δικηγόρος του ανέφερε πως ο συλληφθείς δήλωσε πως ήθελε «να αλλάξει την κοινωνία» με τις πράξεις του. Ο 32χρονος, Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, είπε στην αστυνομία ότι ήθελε «να πλήξει την κοινωνία, τα θεμέλιά της και τον τρόπο που κυβερνάται».

Ο δικηγόρος του, κ. Λίπεσταντ αρνήθηκε να σχολιάσει τα κίνητρα του Μπρέιβικ, αλλά είπε ότι ο πελάτης του ενδέχεται να δώσει ο ίδιος περισσότερες πληροφορίες αύριο, Δευτέρα κατά την κατάθεσή του, που έχει ζητήσει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Μπρέιβικ πρόκειται, μάλιστα, να εξεταστεί από γιατρό της αστυνομίας πριν καταθέσει. Μέχρι τότε ο δικηγόρος του αρνείται να σχολιάσει την ψυχική κατάσταση του πελάτη του.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να αρχίσει τη Δευτέρα και τότε οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν αν ο φερόμενος ως δράστης ακροδεξιός Νορβηγός, θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς για τις επιθέσεις στο Όσλο δήλωσε ότι έδρασε μόνος του.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και σύμφωνα με πληροφορίες οδηγείται στην προσαγωγή υπόπτων, καθώς κρίνεται πως ο Μπρέιβικ είχε και συνεργούς.

Στους 93 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών

Στους 93 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών των δύο επιθέσεων που έγιναν την Παρασκευή στη Νορβηγία, μετά το θάνατο ενός ατόμου που είχε τραυματιστεί, επιβεβαίωσε η νορβηγική αστυνομία. «Το σύνολο των νεκρών ανέρχεται τώρα στους 93», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο Άντερς Φρίντενμπεργκ.

Ο ίδιος σημείωσε εξάλλου ότι η επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα η νορβηγική αστυνομία στο ανατολικό τμήμα του Όσλο δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς «δεν βρέθηκε καμία εκρηκτική ουσία» και «οι άνθρωποι που συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι».

Αυτοί «δεν συνδέονταν κατά κανέναν τρόπο με την υπόθεση», διευκρίνισε.

Το παρασκήνιο της προετοιμασίας του μακελειού

Από το φθινόπωρο του 2009 προετοίμαζε την ειδεχθή πράξη του, ο ύποπτος για τις δολοφονίες στο Όσλο και το νησί Ουάγια, Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, σύμφωνα με βιογραφικές του σημειώσεις που είχε δημοσιεύσει στο Ίντερνετ.

Μέσα σε 1500 σελίδες, τις οποίες προμηθεύτηκε το γαλλικό πρακτορείο, ο 32χρονος Νορβηγός που έσπειρε το θάνατο και τον πανικό στη Νορβηγία, με αποτέλεσμα 93 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, «η τρομοκρατία είναι ένα μέσο να αφυπνιστούν οι μάζες» και αυτό που πίστευε ήταν ότι θα καταγράφονταν στη συνείδηση του κόσμου «ως το χειρότερο τέρας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας του δράστη

Σε κατάσταση σοκ δήλωσε ότι βρίσκεται ο πατέρας του Νορβηγού που κατηγορείται για τις επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 93 ανθρώπων στη Νορβηγία, ο οποίος διευκρίνισε ότι έμαθε για την ανάμειξη του γιου του μέσω των εφημερίδων στο ίντερνετ, γράφει νορβηγική εφημερίδα.

«Διάβαζα στο ίντερνετ τις εφημερίδες και ξαφνικά είδα το όνομά του και τη φωτογραφία του στο δίκτυο», δήλωσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη των δύο αιματηρών επιθέσεων Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στην εφημερίδα Verdens Gang.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι πήρε τη συνέντευξη από τον πατέρα του Μπρέιβικ «κάπου στη Γαλλία».

«Ήταν ένα σοκ όταν το έμαθα. Ακόμη δεν έχω συνέλθει», προσέθεσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη του μακελειού.

Ο άνδρας αυτός είναι συνταξιούχος και μένει στη Γαλλία και όπως είπε στην εφημερίδα δεν είχε καμία επαφή με το γιο του από το 1995.

Αίτηση για συμμετοχή σε αντισλαμιστική οργάνωση

Μία ευρωπαϊκή αντισλαμιστική οργάνωση ανακοίνωσε χθες, Σάββατο ότι ο συλληφθείς ως ύποπτος για τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής στο Όσλο είχε επιχειρήσει να εγγραφεί στη σελίδα της στο Facebook, αλλά είχε απορριφθεί εξαιτίας των νεοναζιστικών του διασυνδέσεων.

Ο Αντερς Γκρέιβερς, ιδρυτής της οργάνωσης «Σταματείστε την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης», είπε ότι ο συλληφθείς Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ είχε κάνει αίτηση πριν από 18 μήνες.

Ο Μπρέιβικ είχε πει σε ανάρτησή του στο Ίντερνετ τον Δεκέμβριο του 2009 (http://www.document.no/anders-behring-breivik/) ότι είχε συζητήσει με την οργάνωση, αλλά ο Γκρέιβερς απάντησε ότι η οργάνωση δεν έχει καταγράψει κάτι τέτοιο.

«Δεν είχε έρθει ποτέ σε επικοινωνία μαζί μας και δεν μας είχε ποτέ δώσει κάποια συμβουλή,» είπε ο Γκρέιβερς στο Ρόιτερς.

Αλλά όπως είπε ο ίδιος, είναι πιθανό ο Μπρέιβικ να είχε συμμετάσχει σε κάποια διαδήλωσή τους.

Πρόσθεσε ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης στις Νήσους Φερόες είχε ελέγξει τους «φίλους» του Μπρέιβικ στο Facebook και είχε διαπιστώσει ότι ένας από αυτούς χρησιμοποιούσε ως φωτογραφία στο προφίλ του μία του Δανού νεοναζί ηγέτη, Γιόνι Χάνσεν.

«Μας συμβούλευσε να μην επιτρέψουμε σε αυτόν τον τύπο να ενταχθεί στην οργάνωση ή να μπορεί να γράφει στον «τοίχο» της σελίδας μας στο Facebook,» είπε ο συνιδρυτής της οργάνωσης Στίβεν Γκας.

Η οργάνωση, η οποία υποστηρίζει ότι διαθέτει 30.000 οπαδούς στο Facebook, ιδρύθηκε από τον Γκρέιβερς και τον Γκας το 2007 με στόχο «να εμποδίσει το Ισλάμ να μετατραπεί σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη».

Ο Γκας είπε ότι η οργάνωση δεν είναι πολιτική και είναι αντίθετη τόσο στο Ισλάμ όσο και στο ναζισμό.

Βίντεο κατά του Ισλάμ στο YouTube

Παράλληλα, ένα βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube και υποκινεί σε έναν «πόλεμο» κατά του Ισλάμ, δείχνει φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη των πολύνεκρων επιθέσεων στο Όσλο, ο οποίος φοράει ένα αδιάβροχο και κρατάει ένα αυτόματο όπλο.

Οι φωτογραφίες εμφανίζονται στο τέλος του σχεδόν 12λεπτης διάρκειας βίντεο με τον τίτλο «Ιππότες Σταυροφοριών 2083» που ανέβηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=vQOfH8Dj1mw.

Οι ίδιες φωτογραφίες που εμφανίζονται στο βίντεο είχαν αναρτηθεί και στη σελίδα του φερόμενου ως δράστη, Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, στο Facebook, η οποία τώρα έκλεισε.

Σε μία νορβηγική ιστοσελίδα συζήτησης (www.freak.no) υπήρχε σύνδεσμος που παρέπεμπε σε ένα βιβλίο 1.500 σελίδων υπό τον τίτλο «2083-Μία Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας».

Δεν είναι γνωστό ποιος ανέβασε το βίντεο στις 22 Ιουλίου από κάποιον ονόματι Άντριου Μπέργουικ.

Ο άνθρωπος αυτός υπογράφει και το βιβλίο. Ο συγγραφέας αναφέρει μέσα από τις σελίδες του ότι το όνομα Αντριου Μπέργουικ είναι η αγγλική εκδοχή του Αντερς Μπρέιβικ.

4444

Από Έθνος.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Νορβηγία μετά τα δυο πολύνεκρα χτυπήματα που φέρεται να εκτέλεσε 32χρονος ακροδεξιός, φανατικός αντιϊσλαμιστής, ο οποίος κρατείται.

Οι νεκροί έφτασαν τους 92, ενώ οι έρευνες για διασωθέντες ή πτώματα στη θάλασσα που περιβάλλει το νησάκι Οντόγια, συνεχίζονται. Η αστυνομία εκφράζει φόβους για περισσότερους νεκρούς, πιθανολογόντας τους 98.

Ο νορβηγός ο οποίος συνελήφθη μετά τη διπλή δολοφονική επίθεση στο Οσλο και τα περίχωρά του είναι 32 ετών και σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Η αστυνομία έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου στη δημοσιότητα, μια φωτογραφία στην οποία πιστεύεται ότι εικονίζεται ο δράστης – στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για τις δυο επιθέσεις – με στολή αστυνομικού, να περπατά στην όχθη του νησιού όπου εκδηλώθηκε η ευρείας κλίμακας επίθεση με 85 νεκρούς.

Δίπλα στα πόδια του ένστολου, πτώματα νεαρών παιδιών ηλικίας 14 έως 17 ετών, οπαδών της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Η ταυτότητα του δράστη
Αν και η αστυνομία αρνείται να επιβεβαιώσει τo όνομά του, ανακοίνωσε ωστόσο ότι από μία ιστοσελίδα του υπόπτου προκύπτει ότι ο συλληφθείς είναι ακροδεξιός, με εχθρικές προς το Ισλάμ απόψεις, φονταμενταλιστής. Η σελίδα του δράστη στο Facebook έχει μπλοκαριστεί, ωστόσο, σε αυτήν ο ίδιος κατέγραφε ως ενδιαφέροντά του το μπόντι-μπίλντινγκ, τις ακροδεξιές πολιτικές θέσεις και τη μασονία.

Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς είχε ανοίξει έναν λογαριασμό στο Twitter πριν από λίγες μέρες και είχε ανεβάσει ένα και μοναδικό μήνυμα στις 17 Ιουλίου: “Ενας άνθρωπος που έχει άποψη ισούται με 100.000 ανθρώπους που έχουν μόνο ενδιαφέροντα.”

Μετά τη σύλληψη του 32χρονου η αστυνομία ανακάλυψε κρυμμένα εκρηκτικά στο νησί Οτόγια, ενώ έξω από το σπίτι που έχει δηλώσει ο δράστης ως διεύθυνση κατοικίας – ένα τετραόροφο κτίριο με κόκκινα τούβλα- στο δυτικό Οσλο, υπάρχει μεγάλη δύναμη αστυνομικών.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Verdens Gang επικαλείται φίλο του συλληφθέντος ο οποίος λέει ότι ο 32χρονος έγινε ακροδεξιός πριν από λίγα χρόνια, ότι εξέφραζε ακραίες εθνικιστικές απόψεις σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο και ήταν πολέμιος της άποψης ότι άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μπορούν να συνυπάρξουν…..

24/07/2011

Από Έθνος.

Ο δικηγόρος Γκήαρ Λίπσταντ είπε ότι ο πελάτης του, Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του και να εξηγήσει τις πράξεις του στο δικαστήριο τη Δευτέρα. “Είπε ότι πιστεύει πως οι ενέργειές του είναι αποτρόπαιες, αλλά θεωρούσε ότι ταυτοχρόνως ήταν απαραίτητες” δήλωσε στο TV2 ο δικηγόρος.

“Βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την αστυνομία, αλλά είναι πολύ απαιτητικός ύποπτος”, δήλωσε ο αστυνομικός διοικητής Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ.

Τουλάχιστον 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο νησί Ουτόγια την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά το θάνατο επτά από βομβιστική επίθεση στο Όσλο.
Ενώ η Νορβηγία έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων, καθώς τέσσερα άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται στο νησί.

Στο Όσλο, η αστυνομία ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν σοροί σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη και θεωρούνται επικίνδυνα για τη διενέργεια ερευνών. Η αστυνομία έχει επίσης επισημάνει ότι ενδέχεται να υπήρχε και συνεργός στις επιθέσεις της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, βίντεο το οποίο “ανέβηκε” στο YouTube και υποκινεί σε “πόλεμο” κατά του Ισλάμ, δείχνει φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη των πολύνεκρων επιθέσεων στο Όσλο, ο οποίος φοράει αδιάβροχη στολή και κρατάει ένα αυτόματο όπλο. Οι φωτογραφίες εμφανίζονται στο τέλος του σχεδόν 12λεπτης διάρκειας βίντεο με τον τίτλο “Ιππότες Σταυροφοριών 2083”.

Παράλληλα, σε νορβηγική ιστοσελίδα συζήτησης (www.freak.no) υπήρχε σύνδεσμος που παρέπεμπε σε ένα βιβλίο 1.500 σελίδων υπό τον τίτλο “2083-Μία Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας” με την υπογραφή Άντριου Μπέργουικ που φέρεται να είναι η αγγλική εκδοχή του Άντερς Μπρέιβικ.

Είχε νεοναζιστικές διασυνδέσεις”
Επίσης, μία ευρωπαϊκή αντισλαμιστική οργάνωση ανακοίνωσε χθες ότι ο συλληφθείς ως ύποπτος για τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής στο Όσλο είχε επιχειρήσει να εγγραφεί στη σελίδα της στο Facebook, αλλά είχε απορριφθεί εξαιτίας των νεοναζιστικών του διασυνδέσεων.

Ο Άντερς Γκρέιβερς, ιδρυτής της οργάνωσης “Σταματείστε την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης”, είπε ότι ο συλληφθείς Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ είχε κάνει αίτηση πριν από 18 μήνες.

Ο Μπρέιβικ είχε πει σε ανάρτησή του στο Ιντερνετ τον Δεκέμβριο του 2009 ότι είχε συζητήσει με την οργάνωση, αλλά ο Γκρέιβερς απάντησε ότι η οργάνωση δεν έχει καταγράψει κάτι τέτοιο. “Δεν είχε έρθει ποτέ σε επικοινωνία μαζί μας και δεν μας είχε ποτέ δώσει κάποια συμβουλή,” είπε ο Γκρέιβερς στο Reuters.

Αλλά όπως είπε ο ίδιος, είναι πιθανό ο Μπρέιβικ να είχε συμμετάσχει σε κάποια διαδήλωσή τους.
Πρόσθεσε ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης στις Νήσους Φερόες είχε ελέγξει τους “φίλους” του Μπρέιβικ στο Facebook και είχε διαπιστώσει ότι ένας από αυτούς χρησιμοποιούσε ως φωτογραφία στο προφίλ του μία του δανού νεοναζί ηγέτη Γιόνι Χάνσεν.

“Μας συμβούλευσε να μην επιτρέψουμε σε αυτόν τον τύπο να ενταχθεί στην οργάνωση ή να μπορεί να γράφει στον ‘τοίχο’ της σελίδας μας στο Facebook,” είπε ο συνιδρυτής της οργάνωσης Στίβεν Γκας.

Η οργάνωση, η οποία υποστηρίζει ότι διαθέτει 30.000 οπαδούς στο Facebook, ιδρύθηκε από τον Γκρέιβερς και τον Γκας το 2007 με στόχο “να εμποδίσει το Ισλάμ να μετατραπεί σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη”.

Ο Γκας είπε ότι η οργάνωση δεν είναι πολιτική και είναι αντίθετη τόσο στο Ισλάμ όσο και στο ναζισμό. Πραγματοποίησε την πρώτη της διαδήλωση το 2007 στις Βρυξέλλες την ημέρα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου παρότι οι αρχές το είχαν απαγορεύσει.

Advertisements

Posted July 24, 2011 by bmplefour in Norway

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: