Επάγγελμα: Διαπλεκόμενος Δημοσιογράφος.   Leave a comment

Επάγγελμα: Διαπλεκόμενος Δημοσιογράφος.

Όταν είσαι Δημοσιογράφος Διαπλεκομενος, βγάζεις χρήμα, κάνεις 2 – 3 δουλείες και γενικά περνάς καλά. Είσαι του συστήματος και σε προσέχουν.

28/07/2011

Από newpost.gr

Δεν είναι που το Alter κερδίζει καθημερινά το Mega, είναι που άρχισε να το πλησιάζει το Star και να κοντοσιμώνει ο ANT1! Αυτό δείχνουν τουλάχιστον τα χθεσινά νούμερα της Nielsen τα οποία παραθέτουμε με την επισήμανση ότι την ώρα του άμεσου ανταγωνισμού (20.00- 21.00 o Άκης Παυλόπουλος βρίσκεται δύο ολόκληρες μονάδες μπροστά από τον Στραβελάκη!

Alter 19,3% (11,8%) (18.45-21.15)
Mega 19,0% (18,3%)
Star 18,2% (25,6%)
Ant1 16,3% (14,2%)
Alpha 16,3% (10,7%) (19.00-20.00)

Σχόλιο: Ο Αντένα μπορεί να ανέβει και άλλο. Αν η Γιώτα έχει την σωστή καθοδήγηση δεν είναι πρόβλημα. Το μοντέλο του Αντένα είναι διαφορετικό, αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Ο Αντενα δεν έχει παράθυρα.  Μονίμους σχολιαστές.

44444

Από newpost.gr

Του Αντώνη Θ. Σκυλλάκου

Η ποινική δίωξη του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη μετά από μήνυση ενός άλλου δημοσιογράφου, του διευθυντή ειδήσεων του Mega …… είναι είδηση με πολλές ουρές.

Η ανεμώλια αιτιολογία «απειλή κατά της ζωής» δύσκολα πείθει όποιον μπορεί να δει λίγο πέρα από τη μύτη του. Αντιθέτως εύκολα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πανίσχυρος στο μιντιακό σύστημα διευθυντής του Mega κινείται εκδικητικά γιατί ο Παπαγιάννης αμφισβήτησε το μοντέλο ειδήσεων που μας πλασάρει. Δεν είναι όμως ο μόνος.

Το μοντέλο ειδήσεων του Mega πρωτίστως έχουν αμφισβητήσει οι ίδιοι οι τηλεθεατές. Για τον λόγο αυτό και η πρωτοκαθεδρία απωλέσθη από ένα κανάλι που πνέει τα λοίσθια, το Alter που μια εκπέμπει και μια δεν εκπέμπει.

Επιπροσθέτως, το έχουν αμφισβητήσει οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι. Και δεν μιλώ μόνον για τον Στάθη ο οποίος χαρακτήρισε συντελεστές του δελτίου «ντόπερμαν της ενημέρωσης», ενώ όταν έγραψε για «χρυσοπληρωμένα καργιόλια» έκανε την πλειοψηφία της δημοσιογραφικής πιάτσας να υποπτευτεί ότι προς τη Μεσογείων έδειχνε.

Αν ο ……. μετά την διερεύνηση της «απειλής κατά της ζωής» επιμείνει  στην παλιότερη αγωγή του κατά του fimotro και του Παπαγιάννη, θα πιστοποιήσει ότι ο στόχος του ήταν άλλος. Όχι το fimotro, αλλά το φίμωτρο σε όσους αμφισβητούν ότι το Mega κάνει ενημέρωση όταν γίνεται το μακρύ χέρι του (κάθε) Παπακωνσταντίνου τρομοκρατώντας με τις οικονομικές του αναλύσεις τους πολίτες,  όταν λοιδορεί και ευτελίζει όσους έχουν αντίθετη άποψη- ακόμα και πολιτικούς, όταν  παίζει απροκάλυπτα στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ τοποθετώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο ίδιο σχεδόν επίπεδο με τον Πρωθυπουργό.

Και σε αυτή την περίπτωση, δύσκολα θα βάλει σε όλους φίμωτρο…

Σχόλιο: Ο Παπαγιανης έχει μέλλον. Ο Παπαγιαννης δεν παίζει κουτοπόνηρα παιχνίδια με την Κβαντική Μηχανική ή το Άπειρο ή το Χάος.

Το Mega βασικά είναι ένα οικογενειακό μαγαζί!!!! Το έχουν 2 από τις 50 οικογένειες που δρουν στην Ελλάδα.

Αυτό το καλοκαίρι! Το σίγουρο είναι ότι δεν πλήττω.

4444

Από blog.gr

Η πρώτη δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για ποινικό έγκλημα που σχετίζεται με τη διαχείριση  blog και τις αναφορές του σε αυτό, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του δημοσιογραφου Γιάννη Παπαγιάννη για το αδίκημα της «απειλής κατά ζωής» του διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA…..

Η δίωξη αφορά αναρτήσεις του ιστολογίου «fimotro.blogspot.com» τις οποίες ο διευθυντής του MEGA σε μήνυση που είχε υποβάλλει χαρακτήριζε «απειλητικές και συκοφαντικές».

Η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ζήτησε την συνδρομή της Google. Η αμερικανική εταιρία για πρώτη φορά δέχτηκε να ακολουθήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη και εντόπισε, σύμφωνα με τη δίωξη, τον Γιάννη Παπαγιάννη, ως διαχειριστή του ιστολογίου. 

Για την ακρίβεια είχαν προηγηθεί  αγωγές που είχαν κατατεθεί κατά του δημοσιογράφου από  συνάδελφους του στο Mega και του ζητούσαν 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά εν τέλει ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα για ένα υβριστικό και απειλητικό email κατά του διευθυντή του Mega, το οποίο ταυτοποιήθηκε ότι εστάλη από το εμπορικό κέντρο The Mall!

Ήδη ο διευθυντής του MEGA έχει ζητήσει να επισπευτεί με αίτηση του η όλη διαδικασία και ο κ. Παπαγιάννης πιθανότατα θα δικαστεί τον Οκτώβρη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Απαράδεκτες καταστάσεις μεταξύ συναδέλφων. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τα media ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου. Το Blog.gr καταδικάζει τις διώξεις ενάντια στις ελεύθερες φωνές του διαδικτύου ακόμα και αν πολλές φορές υπάρχουν υπερβολές. 

Η απάντηση του Γιάννη Παπαγιάννη

«Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των Ελληνικών blogs που επιχειρείται με στημένη μεθοδολογία και εισαγγελικά άλματα η προσπάθεια φίμωσης ενός ιστολογίου και η στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου από (υποτίθεται) συνάφελφό του που τον… κατηγορεί ότι έστειλε ανώνυμο και υβριστικό email από πασίγνωστο εμπορικό κέντρο εναντίον του!

Η κατηγορία που μου αποδίδεται είναι πραγματικά αστεία. Άλλη δουλειά δεν είχα να κάνω από το να πηγαίνω στο The Mall για να στέλνω υβριστικά μηνύματα εναντίον του …..

Επειδή λοιπόν είναι αστεία η κατηγορία, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ΑΘΩΩΣΗ μου καθώς στη δικογραφία που έχω στα χέρια μου υπάρχει  έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία ΔΕΝ ταυτοποιεί τα υβριστικά email που επικαλείται ο διευθυντής ειδήσεων του Mega με τις ip του Fimotro.

Αλλού όμως είναι το ζήτημα.

Στο Mega ήθελαν να με ταυτοποιήσουν με το Fimotro, για να μπορέσουν να στηρίξουν τις αγωγές εκατομμυρίων ευρώ και να με καταδικάσουν για κάτι πολύ πιο απλό, που είναι συκοφαντική δυσφήμιση ώστε να κερδίσουν τις αγωγές.

Ήξεραν δηλαδή ότι δεν πρόκειται να σταθεί η κατηγορία περί απειλής, τους ενδιέφερε όμως η ταυτοποίηση της IP. Αυτό είναι όλο το παιχνιδάκι που παίχθηκε από το Mega σε συνδυασμό με κυβερνητικούς κύκλους που θεωρούν το Fimotro, ότι έχει τη δική του παρέμβαση δημιουργώντας τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τους ενημερώνω λοιπόν, ότι ΔΕΝ πρόκειται να κλείσει το ιστολόγιο. Και τους ενημερώνω επίσης ότι ακόμα και στην περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να το κλείσουν, θα δημιουργηθούν άλλα 1.000 Φίμωτρα σε όλη τη bloggoσφαιρα.

Σ.Σ. Για να μην κάνουν όνειρα εκεί στο Mega, τους πληροφορώ ότι δεν έχω τίποτα στο όνομά μου. Αυτό σε περίπτωση που κερδίσουν τις αγωγές. Γιατί εάν δεν τις κερδίσουν, το πολύ-πολύ να με κάνουν ήρωα!

4444

Από papatzides.

Το νομικό κομμάτι της υπόθεσης Παπαγιάννη -Μega θα το κρίνει η δικαιοσύνη μια και η υπόθεση οδεύει εκεί !

Το θέμα είναι αλλού, οτι για μια ακόμα φορά στην πιο διεφθαρμένη (δια στόματος πρωθυπουργού) χώρα της Ευρώπης, αλλά και επικίνδυνη στο να επενδύεις ή να δουλεύεις στο internet, κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι των “λήσταρχων” bloggers που ως Νταβέληδες του 2011 της ανωνυμίας  μέσα από τις “σπηλιές” του διαδικτύου,  απειλούν και τρομοκρατούν το πολιτικό, οικονομικό ή mediaκο σύστημα (Θυμηθείτε τις παραγγελίες για δίωξη σε μας στο fimotro και στο troktiko στις εκλογές του 2009 για τις δημοσκοπήσεις και τα exit poll)  !

Και απο την άλλη ηλεκτρονικά υπέροπλα που θα έλεγε  και ο Λιακόπουλος ,  που τους εντοπίζουν και τους καθίζουν στο σκαμνί ! 

Σε αυτές τις παραμυθένιες ιστορίες που θυμίζουν Αγκάθα Κρίστι, ηθελημένα η άθελα έχουν παίξει και blogger εναντίον blogger !

Μπορεί στην Ελλάδα, σκόπιμα το κράτος να μην ρυθμίζει τα θέματα του διαδικτύου …αλλά δεν σημαίνει οτι αλλού δεν έχουν κανόνες.

Το internet δεν είναι κυνήγι μαγισσών, ούτε κανείςμπορεί να κρύβεται … Στο internet καταγράφονται τα πάντα και είναι θέμα συνδυασμών και νομικών κινήσεων κυρίως να βρεθεί κάποιος που πραγματικά  παρανομεί και ειδικά αν απειλεί ή έχει άλλη επιλήψιμη παραβατική συμπεριφορά! Ούτε η google και ούτε οι άλλες εταιρίες είναι άντρα για εγκληματίες ! Οπως τις παρουσιάζουν εδώ!

Απλά είναι σε χώρες με κανόνες και νόμους …που βλέπουν αλλιώς το internet.

Και οχι οτι σκαρφιστεί ο καθένας να το κάνουν έγκλημα και ειδησιογραφικό πανηγυράκι  !

Από το internet η οικονομία των ΗΠΑ και άλλων χωρών έχουν οφέλη που ούτε το φαντάζονται εδώ .

Συνεπώς δεν μασάνε με ότι μούφα ή παραμύθι τους σερβίρουν …Ξέρουν που είναι τα όρια …Αρα η συμπεριφορά μερικές φορές είναι ένα κριτήριο για να δώσουν ή να μην δώσουν στοιχεία χρηστών ….
Ολα  τα άλλα είναι  για λαϊκή κατανάλωση, για να έχουν κάποιους κατασκευασμένους μπαμπούλες … με τσίγκινα παράσημα του συστήματος για να τρομοκρατούν και κάνουν ζημιά σε όποιον δεν γουστάρουν.
Στο internet όσο απλό είναι να κάνεις …κάτι παράνομο, άλλο τόσο απλό είναι να βρεθείς !
Αρκεί  να μην είσαι στην Ελλάδα …μπορεί να σε κατηγορήσουν ως υπεύθυνο της ίδιας της ύπαρξης και λειτουργίας του internet.

Σχόλιο: Στην Ελλάδα λειτουργεί μια πολύ καλή Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αν θέλουν να σε βρουν σε βρίσκουν.

Μη νομίσει κανένας αναγνώστης ότι δε μπορούν να τον βρουν. Μόνο αν είστε τεχνολογικά στην κορυφή μπορείτε να ξεφύγετε. Αλλά αν σας κυνηγούν για αρκετό καιρό, είναι σίγουρο ότι θα κάνετε κάποια στιγμή το λάθος. Αυτό δείχνει η εμπειρία.

Ο μόνος τρόπος για να πει κάποιος ότι εμένα δε θα με πιάσουν, είναι να έχει τεχνολογία που δεν έχουν αυτοί που τον κυνηγούν.  Αυτό περιλαμβάνει και συστήματα τεχνητής  νοημοσύνης που ακόμα δεν έχετε.

27/07/2011

Από nonews-NEWS.

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου αποκαλύπτοντας ότι η ΕΡΤ διενήργησε πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη «μεταφορά, διανομή και…εκμετάλλευση των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων παγκοσμίως» στον οποίο συμμετείχε μόνο μία εταιρεία!

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια εταιρεία είχε αναλάβει και την παγκόσμια μετάδοση του σήματος του MEGA αλλά δεν ενδιαφέρονταν κανείς ιδιαίτερα ενώ τώρα αν προχωρήσει ο διαγωνισμός θα διανείμει «μπουκέτο» τα σήματα της κρατικής τηλεόρασης και του ιδιωτικού καναλιού!

Ο Κεδίκογλου αναρωτιέται «αν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως επιτυχής, πλειοδοτικός διαγωνισμός με μία μόνο συμμετοχή και ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της μοναδικής εταιρείας που συμμετείχε στον διαγωνισμό»;

Φαντασθείτε ότι ο ανάδοχος θα διαχειρίζεται παγκοσμίως το πρόγραμμα των τριών κρατικών καναλιών που κοστίζει συνολικά 300 εκατ ευρώ.

Και για να μην έχετε αμφιβολία ότι γνωρίζουμε τι παίζει με τον … πραγματικό ιδιοκτήτη, σας λέμε ότι δεν πρόκειται για μεγαλοκαναλάρχη αλλά για πρώην μεγαλοκαναλάρχη με ευρύτατες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

parapolitika.gr

4444

Από newpost.gr

Μετά τις ανακοινώσεις του Σταύρου Ψυχάρη στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ ότι οφείλει να προχωρήσει σε περικοπές, πολλοί πίστεψαν ότι οι επόμενες κινήσεις θα γίνουν Σεπτέμβριο με τα πρωτοβρόχια. Πλανώνται πλάνη οικτρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ έχει αποφασίσει να κάνει τις κινήσεις του το καλοκαίρι και το φθινόπωρο να τον βρει σε θέση να διαπραγματευτεί με άλλους όρους με τις τράπεζες. Ενδεχομένως και με το επενδυτικό κοινό, μιας και δεν αποκλείεται ο ΔΟΛ να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η ΕΣΗΕΑ, γνωρίζει ότι ο Ψυχάρης έχει διαμηνύσει πως δεν βγαίνει πέρα οικονομικά. Το πώς (και αν) προετοιμάζεται για αυτό που θα επέλθει, είναι κάτι που θα δείξει η ιστορία…

Σχόλιο: Σωστή η χρονική στιγμή. Ο Αύγουστος προσφέρετε.
4444

Από newpost.gr

Αυτή, είναι η τηλεοπτική είδηση του καλοκαιριού: Ο Alpha κόβει την εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου «Βράδυ» παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις της στα μηχανάκια των νοικοκυραίων της AGB (Nielsen).

Η οικονομική κρίση και συγκεκριμένα η απουσία διαφήμισης στη μεταμεσονύχτια ζώνη, σε συνδυασμό με το κόστος της εκπομπής, απέτρεψε τη διοίκηση του καναλιού να εγκρίνει την παραγωγή για του χρόνου- σημειώνει το enimerosi24.gr.
Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί, είναι αν ο Κωστόπουλος θα παραμείνει στο κανάλι, αφού συμμετέχει και στην επιτροπή του Greek Idol.

Αν αυτό είχε συμβεί πριν από χρόνια, θα έβαζα στοίχημα ότι ο Κωστόπουλος θα πέταγε την παραίτησή του στα μούτρα των Γερμανών, που πήραν την απόφαση να κόψουν μια εκπομπή στην οποία ακόμα και η σύζυγός του Τζένη Μπαλατσινού επιστρατεύτηκε, χορεύοντας μάλιστα ένα αισθησιακό ανατολίτικο χορό. Όμως οι καιροί είναι δύσκολοι, ακόμη και για τους βασιλιάδες του life style.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα κάνει ο Πέτρος τη στιγμή κατά την οποία- και κατά δήλωση, τα περιοδικά του κλυδωνίζονται. Κάποιοι οι οποίοι τον γνώρισαν πριν από χρόνια- μάγκα, θα στοιχημάτιζαν ότι ο Πέτρος δεν θα μπορούσε ποτέ να κουβαλάει απεργοσπάστες σε βανάκια και να γράφει επιστολές προς τους εργαζόμενους λέγοντας μ@λ@κίες για να καταλήξει στο ότι θα τους κόψει τον μισθό. Να όμως που έγιναν…
Φαντάζομαι ότι αραχτός στη βίλα του στα Χουλάκια της Μυκόνου, μετά από μια βόλτα με το φουσκωτό στην Ψαρού για δυο βουτιές και ένα κοκτέιλ στο Nammos, θα βάλει τις σκέψεις του σε τάξη και θα πάρει τη σωστή απόφαση…

ΧΡ.ΑΝ

Σχόλιο: Δεν είναι είδηση. Αν μια εκπομπή δεν φέρνει τα χρήματα που ξοδεύονται για να γίνει, τότε κόβεται. Απλά οικονομικά. Δεν έχει να κάνει με τον Πέτρο. Η Εκπομπή του ήταν επιτυχημένη. Αλλά μετά τις 12 το βράδυ δεν έχει διαφήμιση έτσι λένε. Εδώ ίσως δε το έψαξαν πολύ.

Πως είναι δυνατόν μια επιτυχημένη εκπομπή να μην έχει διαφημίσεις; Θα μπορούσαν να διαφημίζουν ποτά και άλλα είδη. Είναι δυνατόν μια τέτοια εκπομπή να μην έχει διαφημίσεις;

Κάτι δε κάνετε σωστά.

4444

Από newpost.gr

Ήταν Οκτώβριος του 2005, όταν η Έλλη Στάη δεν παρουσιάστηκε στον ΑΝΤ1 και έστειλε εξώδικο στο κανάλι με το οποίο ζητούσε την άμεση διακοπή της επαγγελματικής της σχέσης επικαλούμενη την άνιση μεταχείριση της μετά την έλευση του Νίκου Ευαγγελάτου.

Το κανάλι χαρακτήρισε «ανυπόστατους, ανύπαρκτους και προσχηματικούς» τους λόγους που επικαλέστηκε η Ελλη Στάη για τη διακοπή της συνεργασίας, υποστηρίζοντας ότι αποβλέπει «κατά τρόπο άκομψο και σπασμωδικό, απλώς και μόνο στην ανώδυνη και άνευ δυσμενών συνεπειών απεμπλοκή σας από τις συμβατικές σας δεσμεύσεις».

Στο εξώδικό του ο ΑΝΤ1 επισήμαινε επίσης ότι «ουδείς συμβατικός όρος εμπόδιζε την εταιρεία μας να προσλάβει και έτερο παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, με την ιδιότητα του συμπαρουσιαστή, εφόσον έκρινε ότι με τον τρόπο αυτό θα βελτίωνε τη θεαματικότητα και εμπορικότητα του δελτίου».
Και ακόμη, καταλόγιζε ευθύνες στην Ελλη Στάη για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο δελτίο ειδήσεων, υποστηρίζοντας ότι «είναι περισσότερο απότοκα της δυσαρμονίας που με δική σας ευθύνη δημιουργήθηκε με τον συμπαρουσιαστή σας κ. Ευαγγελάτο, παρά προϊόν άνισης μεταχείρισης, όπως αβάσιμα ισχυρίζεσθε».
Στη ζωή όμως δεν έχει σημασία το τι ισχυρίζεσαι αλλά η άποψη των δικαστηρίων όταν αυτού του είδους οι υποθέσεις δεν λύνονται εξωδικαστικά. Και για τον λόγο αυτό, η Έλλη Στάη μπορεί να ανοίγει σαμπάνιες όλο το καλοκαίρι, να… κυνηγάει αστακούς και μαύρο χαβιάρι και ότι άλλο αυτή επιθυμεί και θέλει, χωρίς να βάλει το χέρι στο δικό της πορτοφόλι ή στην τσέπη του συζύγου, μιας και οι πληροφορίες λένε ότι το δικαστήριο έκρινε ότι ο ΑΝΤ1 οφείλει να της καταβάλλει το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ.
Καλοφάγωτα και σε καλή μεριά Έλλη…

ΥΓ: Δικηγόρος της Έλλης Στάη στην υπίθεση, τουλάχιστον στην αρχή της, ήταν ο υπουργός σήμερα Χάρης Παμπούκης.

4444

Από newpost.gr

Ήταν εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία η blogόσφαιρα κάλυψε τους πυροβολισμούς που αναστάτωσαν την αστυνομική συνοδεία του Γιώργου Καρατζαφέρη έως ότου  οι συνοδοί του αντιληφθούν ότι δεν πυροβολούσαν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, αλλά ότι βρισκόταν τη λάθος ώρα στη λάθος περιοχή.

Το fimotro.blogspot.com ξεπέρασε όλα τα παραδοσιακά μέσα αλλά και το διαδίκτυο, μεταδίδοντας την είδηση με ταχύτητα αστραπής. Και ιδού πως εξηγεί το ίδιο το blog το γεγονός σε ανάρτησή του:

«Δυο τηλέφωνα έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δευτερόλεπτα μετά τα όσα έγιναν στο καφενείο-μεζεδοπωλείο της Τραγάνας που καθόταν μέσα και έξω ήταν άνδρες της Ασφάλειάς του. Το πρώτο στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου και το δεύτερο σε συνεργάτη του Fimotro, ο οποίος ανέβασε την είδηση περίπου δυο λεπτά μετά το συμβάν! Στο σημείο δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι τοπικών ΜΜΕ. Έφθασαν εκεί περίπου 15 λεπτά μετά το συμβάν.»

26/07/2011

4444

Έχουν μεγάλη πλάκα οι Δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ που το παίζουν οικονομολόγοι. Για το ξεπούλημα της Ελλάδος στους ξένους, μουγκα στη στρούγκα. Το θεωρούν κάτι πολύ καλό.

Αν η Ελλάδα ξεπουληθεί, καλύτερα να πήγαινε σε Χρεοκοπία. Οι νεοέλληνες θα είναι υποχείρια για 20 με 30 χρόνια, με μισθούς Κίνας ή Ινδίας ή Μπαγκλαντές. Τουλάχιστον η Αργεντινή είναι κυρίαρχο κράτος και έχει βρει το ρυθμό της.

Ο κ Μπάμπης και ο Άρης και τα άλλα παιδιά του ΣΚΑΙ, είναι επικίνδυνα όταν μιλούν για Οικονομία. Σε μακροχρόνιο ορίζοντα.

Τον ΟΤΕ η Γερμανοί τον Αγόρασαν και θα τον Κάνουν Μαγαζάκι, τι έχουν να πουν τα καλόπαιδα του ΣΚΑΙ γι’αυτό; Οι περισσότερες Εταιρείες έτσι θα γίνουν.

Είναι καλύτερα να καθαρίζεται, που είναι και κάτι χειροπιαστό παρά να μιλάτε για Οικονομία.

Θα παρακαλάς νεοέλληνα να είχες χρεοκοπήσει. Διότι με 100 και 200 ευρώ δεν μπορείς να ζήσεις.

Αυτή την στιγμή παρακολουθούμε τον ρυθμό εξαθλίωσης.

Μια χρεοκοπία ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο. Αντίθετα τώρα το ίδιο κατεστημένο συνεχίζει να είναι στην εξουσία με ότι αυτό σημαίνει.

25/07/2011

Από fimotro.

Ρεπορτάζ : Αριστέα Μπουγάτσου
(από την Ελευθεροτυπία)
Τι θέλουν μια ντουζίνα συν τρεις δημοσιογράφοι στη Γενική Διεύθυνση Παιχνιδιών – Τομέας Διεύθυνσης Στοιχήματος της ΟΠΑΠ Α.Ε.; Την απάντηση δίνει εσωτερικό σημείωμα του οργανισμού, που απευθύνεται στην ιεραρχία. Αυτό ξεκαθαρίζει ότι όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν ρεπορτάζ για τον ΟΠΑΠ.

Αντίθετα…αμείβονται απ’ αυτόν παρέχοντάς του υπηρεσίες που σχετίζονται με το Στοίχημα!

Οι δημοσιογράφοι αυτοί είναι γνωστοί στο κοινό, πολλοί δε απ’ αυτούς και διακεκριμένοι. Κάποιοι καλύπτουν το λεγόμενο κυβερνητικό αθλητικό ρεπορτάζ (υπουργείο Αθλητισμού, θεσμικά αθλητικά όργανα, όπως ΕΠΟ, Super League κ.ά.), εργάζονται σε πολλά μέσα ενημέρωσης και λαμβάνουν και ακόμα ένα μισθό από τον ΟΠΑΠ, παρέχοντάς του πληροφορίες κατά τη σύνθεση του κουπονιού και τη διαμόρφωση των αποδόσεων!

Εν προκειμένω, δημοσιογράφοι – σύμβουλοι τζόγου, αφού η «δημοσιογραφία» δεν έχει όρια και πάει «παντού».

Ως προς τη δημοσιογραφία -τη συμβουλευτική του Στοιχήματος πάντως- την πλήρη περιγραφή της την καταφέρνει ο ειδικός σύμβουλος Διεύθυνσης Στοιχήματος του ΟΠΑΠ, Παύλος Γερακάρης.

Ο κ. Γερακάρης είναι, εκτός των άλλων, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών και μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Συνάμα είναι και καλοπληρωμένος από τον ΟΠΑΠ.

Εξαιρετικές επιδόσεις

Με σημείωμά του -στις 6 Ιουνίου 2011- προς τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Στοιχήματος που κοινοποιείται στους: Ι. Σπανουδάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Ν. Παυλιά, γενικό διευθυντή Παιχνιδιών ΟΠΑΠ Α.Ε., και Γ. Καραλή, ειδικό σύμβουλο διοίκησης, ο κ. Γερακάρης ζητάει να ανανεωθούν για ένα χρόνο οι συμβάσεις δέκα δημοσιογράφων, να προστεθούν σ’ αυτούς άλλοι δύο, ενώ χαρακτηρίζει ως εξαιρετικές τις επιδόσεις άλλων τριών που συνεργάζονται με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Στην εισήγησή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι από το σύνολο των δημοσιογράφων «…που συνεργάζονται με τη Διεύθυνση Στοιχήματος κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες για άμεση, διαρκή, εχέμυθη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο του στοιχηματισμού και ειδικότερα από το ελληνικό -και διεθνές- αθλητικό περιβάλλον, φυσικά και το έντονο παρασκήνιο (ποδόσφαιρο και μπάσκετ)».

Και συνεχίζει: «Κάτι που πιστεύω έχετε αξιολογήσει από την καθημερινή εσωτερική πληροφόρησή σας».

Σύμφωνα λοιπόν με τον εισηγητή, οι δημοσιογράφοι – σύμβουλοι Στοιχήματος, με εχεμύθεια προσφέρουν καθημερινά εσωτερική πληροφόρηση στη Διεύθυνση Στοιχήματος της ΟΠΑΠ Α.Ε., ενώ σημειώνουν «και επιτυχίες στις προτεινόμενες προβλέψεις και αποδόσεις του κουπονιού»!

Brokers

Ο ΟΠΑΠ από την πλευρά του έχει καταστήσει μυστικοσυμβούλους Στοιχήματος τόσους δημοσιογράφους, οι οποίοι υποκαθιστούν υπηρεσίες brokers, ειδικών αναλυτών στοιχήματος, risk management κ.ά.

Την ίδια στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αλλά και των αναλύσεων είναι τα στημένα και οι συμμορίες.

Και πρωτίστως οι διαπιστώσεις των επαϊόντων πως το δημοφιλέστερο άθλημα, το ποδόσφαιρο -και όχι μόνο αυτό- ξέπεσε στο επίπεδο του οργανωμένου εγκλήματος εξαιτίας της διασύνδεσής του με το στοίχημα που ποντάρει ακόμα και σε ανακηρυγμένους «νικητές» έπειτα από στημένα επεισόδια.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτές τις σχέσεις-συμβάσεις των δημοσιογράφων με τον ΟΠΑΠ είναι πολλά, με πιο αμείλικτο αυτό που σχετίζεται με τη δεοντολογία.

Κοινώς:

* Τι δουλειά έχει ο δημοσιογράφος και η δημοσιογραφία με τον τζόγο;

* Πόσους δημοσιογράφους πληρώνει τελικά ο ΟΠΑΠ και γιατί;

* Είναι δεοντολογικά και ηθικά σωστό ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ να εισηγείται ως ειδικός σύμβουλος στοιχήματος την πρόσληψη μελών του Συνδέσμου στον ΟΠΑΠ;

* Είναι δυνατόν μέλη της διοίκησης του ΠΣΑΤ να κάνουν service στον ΟΠΑΠ για τον τζόγο;

Τα ονόματα των δημοσιογράφων είναι στη διάθεση της εφημερίδας. 

4444

Από newpost.gr

Μαθήματα δημοσιογραφίας και δη δημοσιογραφικής δεοντολογίας έδωσε από την στήλη της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, «Παρασκήνια», ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας, Γιώργος Παπαδόπουλος- Τετράδης, αφήνοντας τα αρχικά του σε ένα κείμενο «χαστούκι» στο μεσημεριανο δελτίο του Mega.

Απαντώντας στα «καρφιά» του παρουσιαστή του δελτίου των 2 μ.μ. για λανθασμένες πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας σχετικά με την επίσκεψη Βενιζέλου στις ΗΠΑ, ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας έκανε λόγο για κομματικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ από πλευράς του Μεγάλου καναλιού και ανέπτυξε την άποψη περί δημοσιογραφίας και… επιπολαιότητας.

Συγκεκρίμενα, έγραψε:

«Στο μεσημεριάνο δελτίο ειδήσεων, των 2 μ.μ., στο Mega, χθες, ο τηλεπαρουσιαστής, μετά την αναταπόκριση του Μ. Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, που επιβεβαίωνε την επίσκεψη Βενιζέλου στις ΗΠΑ την Κυριακή, απεφάνθη με βεβαιότητα ότι ο λόγος της επίσκεψης δεν ήταν «αυτός που έγραφε (χθες) η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, αλλά οι «σοβαρές επαφές του υπουργού με τον αμερικανικό και διεθνή παράγοντα για το θέμα του ελληνικού χρέους».

Καλό θα ήταν ο παρουσιαστής, προτού προβεί σε διάψευση πρωτογενούς ρεπορτάζ μιας εφημερίδας, και μάλιστα της Ελευθεροτυπίας, που δεν αντλει το ρεπορτάζ της απο τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς καμιάς κυβέρνησης ή κόμματος, να μαθητεύσει στην επιστήμη του δημοσιογραφικού και όχι του κυβερνητικού ή κομματικού ρεπορτάζ. Έτσι, κάτι θα μάθει πέρα από την τηλεπαρουσιάση, δεν θα κακοποιεί τη δημοσιογραφία και – το κυριότερο- δεν θα παραπλανά τους πολίτες, χάριν των οποίωνυποτίθεται ότι εργάζεται. ΠΑΠ. – ΤΕΤΡ».

4444

Από newpost.gr

Η συμφωνία έκλεισε και από τη νέα σεζόν ο Γιώργος Τράγκας μετακομίζει στο EXTRA3 με καθημερινή εκπομπή, από τις 9 ως τις 10 το βράδυ.

Ταυτοχρόνως θα εμφανίζεται 2-3 φορές την εβδομάδα και στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Γιάννη Παπαγιάννη.
Όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργείται μια… καυτή ενημερωτική ζώνη.

23/07/2011

Από directnews.gr

Στις 19 Ιουλίου αποκαλύψαμε ότι ο εισαγγελέας εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, που διεξάγει τη μεγάλη έρευνα για το λεγόμενο “παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2” έκανε «έφοδο» σε δασική έκταση στο Κορωπί, που με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας δόθηκε παράνομα σε εταιρεία συμφερόντων του μεγαλοεφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη.

Φυσικά, τα μεγάλα ΜΜΕ έκαναν το θέμα… γαργάρα, δείχνοντας για μία ακόμα φορά το μέγεθος της διαπλοκής τους.

Στις 20 Ιουλίου το δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Στρίμπερη, που εκπροσωπεί τον γνωστό επιχειρηματία, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία παραδέχεται – εμμέσως πλην σαφώς – ότι, πράγματι, εταιρείες του Β. Ρέστη κατέχουν, με παράνομες δικαστικές αποφάσεις, «δημόσιες δασικές εκτάσεις».

Ωστόσο, η ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι ο πελάτης του εξαπατήθηκε από άλλα άτομα, τα οποία φέρουν στο ακέραιο και την ποινική ευθύνη.

Εμείς δεν είμαστε δικαστές για να κρίνουμε, αν έχει δίκιο ή όχι ο Β. Ρέστης και απλώς ελπίζουμε ότι η έρευνα του κ. Ντογιάκου θα ρίξει άπλετο φως στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο.

Όμως, θα εκφράσουμε πάλι μία απορία:

Αφού ο μεγαλοεφοπλιστής και άνθρωπος των ΜΜΕ ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα απάτης, γιατί δεν επιστρέφει – εδώ και τώρα – τη δασική έκταση στο Ελληνικό Δημόσιο;

Από την άλλη πλευρά, η συγκεκριμένη αποκάλυψη του directNEWS.gr για την “έφοδο Ντογιάκου” είχε και τις… παράπλευρες… συνέπειες.

Για παράδειγμα, διάφορα “λαμόγια του διαδικτύου” – κοινώς καρπαζο-εισπράκτορες – άρχισαν να “γλύφουν” το μεγαλοεφοπλιστή, μήπως και τους δώσει… καμία ελεημοσύνη.

Έτσι, ανάρτησαν ολόκληρη την ανακοίνωση του δικηγόρου του, χωρίς να γράφουν, σε ποιο δημοσίευμα αναφερόταν αυτή, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι το ρεπορτάζ μας ήταν ψευδές.

Το “βαθύ λαρύγγι” της ΕΥΠ

Σ’ αυτούς, λοιπόν, τους… κυρίους αφιερώνουμε σήμερα την αναφορά που έστειλε στον “χειριστή” του, ο άνθρωπος που ήταν μέλος της “μαφίας των ακινήτων” και αποφάσισε να συνεργαστεί με την ΕΥΠ και το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να γλυτώσει τον Κορυδαλλό.

Το “βαθύ λαρύγγι” που εργαζόταν σε ένα από τα στρατηγεία της οργάνωσης το οποίο βρισκόταν επί των οδών Λ. Συγγρού 338 και Αθηνάς 10 αναφέρει μεταξύ των άλλων στις 16 Ιουνίου 2010.

«… Ως είναι ευνόητον, όλα τα ανωτέρω που σχετίζονται με τον Βίκτωρα Ρέστη, άτινα και γνωρίζω ως δικηγόρος της σπείρας και εν ταυτώ συνεργαζόμενος με τις Αστυνομικές Αρχές, είναι ή ίσως φαίνονται θέμα ρουτίνας, εάν:

α) Στην πρώτη περίπτωση τα ονόματα ………………. και ……………. (αναγράφονται), οι οποίοι είναι συνεργάτες και συμμέτοχοι του αρχηγού της σπείρας …………… (επίσης αναγράφεται), δεν ήσαν συνεργάτες και του Βίκτωρα Ρέστη και

β) Στην αίτησι ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου και στην απόφασι αυτού δεν συνέβησαν τα πρωτοφανή με την έλλειψη του πιστοποιητικού του Δασαρχείου».

Μάλιστα, μαζί με τη συγκεκριμένη αναφορά το “βαθύ λαρύγγι” διαβίβασε στο “χειριστή” του και την υπ’ αριθμ.7717/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας που αφορούσε τα “δασικά”, στο Κορωπί, της εταιρείας «ΜΑΧΗΤΗΣ Α.Ε», συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη, την οποία είχε καταφέρει να εκδώσει, έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής, το παραδικαστικό κύκλωμα…

Επαναλαμβάνουμε, ότι αν ο Β. Ρέστης έχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή όχι στην όλη υπόθεση, αρμόδιες να το κρίνουν είναι οι δικαστικές αρχές και όχι εμείς.

Εξάλλου, και εκείνος δικαιούται, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Αυτά προς το παρόν, για όσους επιχείρησαν να αμφισβητήσουν την εγκυρότητα του αρχικού ρεπορτάζ μας (άραγε με τι αντάλλαγμα;).

Advertisements

Posted July 26, 2011 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: