Shooting Survivor.   Leave a comment

Shooting Survivor.

Όσοι ήταν στο πάρτι και γλύτωσαν από τον Άνθρωπο που πιστεύει ότι είναι Ναιτης Ιππότης, δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την εμπειρία. Θα είναι ένας εφιάλτης που οι ψυχολόγοι θα προσπαθήσουν να σβήσουν.

Η Νορβηγία έχασε την Αθωότητα της, Ο Anders Behring Breivik το επέτυχε. Άλλαξε την ζωή τους.

Είδη στο Διαδίκτυο γίνεται μεγάλη κουβέντα για να του επιβληθεί η Θανατική ποινή.

Είναι σίγουρο ότι θα περάσει ατέλειωτες ώρες, μέρες, χρόνια,  στην απομόνωση.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Νορβηγία, η Αφρική δοκιμάζεται από την χειρότερη ξηρασία εδώ και 60 χρόνια. Στη Σομαλία που κάνει κουμάντο το Ισλάμ και οι Ισλαμιστές, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα γιατί το παρακλάδι της Αλ Καιντα δεν αφήνει τον ΟΗΕ να δώσει βοήθεια σε Τρόφιμα και Νερό.

Αν ο Anders Behring Breivik αντί να σκοτώνει Νορβηγούς, πήγαινε στην Σομαλία και σκότωνε Ισλαμιστές για να ανοίξει δρόμο στην Βοήθεια του ΟΗΕ, θα ήταν διαφορετικός;  Πως θα τον έβλεπαν οι Νορβηγοί πολίτες;

Αν πήγαινε στο Ιράν για να κάνει αντίσταση υπέρ των Ομοφυλόφιλων, που στο Ιράν τους κρεμάνε, χωρίς να έχουν κάνει κανένα έγκλημα, πως θα τον έβλεπαν;

Θα συνέχιζε να είναι τρελός, αλλά οι πράξεις του θα ήταν διαφορετικές.

Κανένας άνθρωπος δεν θέλει για οπαδό τον Anders Behring Breivik. Καμία οργάνωση. Όλοι σκίζουν τα ιμάτια τους.

Στην Ευρώπη ζουν πάνω από 16.000.000 οπαδοί του Μωάμεθ. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα τους, όπως και σχεδόν κάθε θρησκείας, ότι δεν συμβαδίζουν με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στην Γερμανία για παράδειγμα, ακόμα γίνονται  ειδεχθή εγκλήματα τιμής, στο όνομα του Μωάμεθ.

Η υπόθεση δεν είναι απλή. Αν σκεφτούμε ιδίως την πίεση που δέχονται οι Ευρωπαϊκές χώρες από το Ισλάμ. Δεν πάει πολύ καιρός που κάηκαν τα προάστια του Παρισιού.

Απλοϊκές εξηγήσεις δε χωρανε σε τέτοιες ιστορίες. Ναι έχουμε ένα δράστη, αλλά σε τι πλαίσιο τον τοποθετούμε;

Στο Κέντρο της Αθήνας πριν από λίγο καιρό δυο μετανάστες και οπαδοί του Ισλάμ σκότωσαν έναν άνθρωπο για μια Κάμερα. Αν ψάξω τα γεγονότα, θα βρω πολλά ανάλογα.

Ευτυχώς η Νορβηγία είναι πολύ Βόρεια και υπάρχει ο Κυματοθραύστης της Ελλάδος που έχει μαζέψει πάνω από 1.000.000 λαθρομετανάστες. Σκεφτείτε όλοι αυτοί να πήγαιναν στις Σκανδιναβικές χώρες.

Τι θα γινόταν;

Όλα αυτά που συμβαίνουν δεν είναι απλά.

Αυτές οι Υποθέσεις ποτέ δεν είναι απλές. Βέβαια υπάρχει μια Λύση. Να αποδεχτούν όλοι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Όταν κάποιος ή κάποιοι δεν αποδέχονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δικαιούνται να είναι μέλη μιας ανοικτής κοινωνίας; Αυτό είναι το βασικό Ερώτημα. Η Ευρωπαϊκές χώρες είναι Κοσμικές Δημοκρατίες με ανεξιθρησκία.

Ο Ναζισμός είναι απαγορευμένος γιατί σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους. Όμως εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει και από τις θρησκείες, αλλά δεν έχουν απαγορευτεί. Ο Σταλινισμός επίσης έχει σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά δεν έχει απαγορευτεί.

Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι το κλειδί της Ειρηνικής Συνύπαρξης.

Όταν στην Γερμανία γίνονται εγκλήματα τιμής, παραβιάζονται τα Ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι Αριστεροί της Νορβηγίας θέλουν νεκρό τον Δράστη.Έχουν πάθει μεγάλο σοκ.

Είναι πάντως εκπληκτικό πως ο δράστης έχει βάλει στο Παγκόσμιο Στερέωμα το Ζήτημα της Βόρειας Κύπρου και Βόρειας Ηπείρου.

Ο Πατέρας του Anders Behring Breivik είπε σε συνέντευξη του ότι θα πρέπει να αυτοκτονήσει. Πολύ σκληρό αν σκεφτούμε ότι η Ζωή είναι δώρο.

Φυσικά η γνώμη του δε μετρά διότι άφησε τον γιο του σε ηλικία 15 χρόνων. Με αυτή την δήλωση του, μάλλον κοιτάζει περισσότερο τον εαυτό του.

Ο Νορβηγός  Υπουργός Δικαιοσύνης  έδωσε συγχαρητήρια στη Νορβηγική Αστυνομία! Κάτι περίεργο συμβαίνει στην Νορβηγία. Η Αστυνομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Όχι και να παίρνει συγχαρητήρια. Αν έκανε σωστά τη δουλειά της, τα θύματα θα ήταν λιγότερα.

Μέσα σε όλα αυτά, είχαμε και κάτι ληστές τράπεζας, που στην προσπάθεια τους να διαφύγουν πυροβόλησαν την συνοδεία του Πρόεδρου του ΛΑΟΣ.

26/07/2011

Από Έθνος.

Ένα “Συντηρητικό Επαναστατικό Κίνημα”, που θα οδηγούσε την Ευρώπη σε εμφύλιο πόλεμο, θα άλλαζε τον χάρτη της ηπείρου υπέρ των χριστιανικών κρατών και θα “καθάριζε” το ευρωπαϊκό έδαφος από “μουσουλμάνους, προδότες και μαρξιστές”, ονειρευόταν ο ακροδεξιός σφαγέας της Νορβηγίας, Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Ολα αυτά μέσα από διαρκείς πολέμους, τρομοκρατικές επιθέσεις και αιματοχυσίες, όπως αυτή της Παρασκευής.

“Υπό κανονικές (ιδανικές) συνθήκες δεν πρέπει να ξεπεράσουμε τους 45.000 νεκρούς και το 1 εκατομμύριο τραυματίες πολιτιστικά μαρξιστές / πολυπολιτισμικούς στη Δυτική Ευρώπη” έγραψε στο ιντερνετικό του ημερολόγιο, που βγήκε στο Διαδίκτυο λίγες ώρες πριν από τις επιθέσεις.

Μεταξύ άλλων ήθελε να σκοτώσει με εκρηκτικά “το 98% των 500 επιφανών δημοσιογράφων / εκδοτών από τη Νορβηγία και άλλες χώρες, που μαζεύονται σε ένα ετήσιο συνέδριο και αποτελούν ”προδότες β’ κατηγορίας””.

Συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. και στις ευρωπαϊκές Αστυνομίες προκάλεσε η “ομολογία” ίδρυσης του “Νέου Τάγματος Ναϊτών” σε μυστική συνάντηση ακροδεξιών στο Λονδίνο το 2002.

Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη λέει ότι βρίσκονται ένας Ελληνας, δύο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ρώσος, ένας Νορβηγός και ένας Σέρβος. Κανείς τους δεν κατονομάζεται, ενώ ο Αγγλος ιδεολογικός μέντορας της κίνησης αναφέρεται απλώς ως “Ρίτσαρντ”.

Το παραληρηματικό κείμενο -που δημοσιεύτηκε εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά- επικρίνει την Ανγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί για τη “διστακτικότητά” τους απέναντι στην ευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Τουρκίας και τη “γελοιωδώς αυτοκτονική υπαναχώρησή τους απέναντι στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης”.

Στο μανιφέστο των 1.587 σελίδων, με τίτλο “2083 – Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας”, περιλαμβάνει και πλήθος αναφορών στη μεσαιωνική και τη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, κατατάσσοντας μάλιστα σε… εχθρικά και φιλικά τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Στην πρώτη κατηγορία, υπό τον συγκεντρωτικό τίτλο “Πολιτιστικά Μαρξιστές / Αυτοκτονικοί Ουμανιστές / Καπιταλιστές της Παγκοσμιοποίησης”, τοποθετεί κατά σειράν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, ως “Αντιμεταναστευτικά Κόμματα” αναφέρει Ελληνικό Μέτωπο, ΛΑΟΣ, Πατριωτική Συμμαχία, την ιστοσελίδα της εφημερίδας “Ελεύθερος Κόσμος”, τη Χρυσή Αυγή και το περιοδικό “Ελληνική Αντίσταση – Αντεπίθεση”.

“Μόνο μια ουσιώδης πολιτική στροφή των κυβερνήσεων Βρετανίας, Γερμανίας και Γαλλίας θα τους παράσχει προσωρινή ”ασυλία” από επιθέσεις. Μόνο η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα εξακολουθούν να αντιτίθενται σθεναρά στην ισλαμοποίηση, επειδή και οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες υπέστησαν άφατες ισλαμικές αγριότητες στο παρελθόν” τονίζει το μανιφέστο.

Ξεκινώντας από τη… μάχη του Μαντζικέρτ, το 1071, το κείμενο του Μπρέιβικ διατρέχει όλη την ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αναφέρεται διεξοδικά στην Αλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, στον εξισλαμισμό της Μικράς Ασίας, χαρακτηρίζει Γενοκτονία των Ελλήνων την καταστροφή του 1922, και τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να επανακτήσει τα εδάφη της Συνθήκης των Σεβρών (Ανατολική Θράκη, Ιμβρο, Τένεδο, περιοχή της Σμύρνης) μαζί με τη Βόρειο Ηπειρο.

Φυσικά δεν λείπουν οι αναφορές στα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ακόμη και στο πρόβλημα των… Τσάμηδων.

Μίσος και απειλές

“Δεν είμαι μόνος στο στρατιωτικό Τάγμα των Ναϊτών. Αλλοι 80 σαν εμένα ετοιμάζουν ανάλογες επιθέσεις στην Ευρώπη” απειλεί ο Νορβηγός ακροδεξιός στη “Διακήρυξη Ευρωπαϊκής Ανεξαρτησίας – 2083”.

Η ημερομηνία αυτή θεωρείται καταληκτική “προτού γίνουν οι Ευρωπαίοι μειονότητα” στην Ευρώπη. “Ο δημοκρατικός αγώνας για την αποτροπή του εξισλαμισμού της Ευρώπης έχει χαθεί. Περίπου 40 χρόνια διαλόγου με πολυπολιτισμικούς μαρξιστές κατέληξαν στην καταστροφή. Μας μένουν 50-70 χρόνια για να μη γίνουμε μειονότητα” υποστηρίζει ο χασάπης του Οσλο.

Οι αναφορές σε Μακεδονία – Μικρά Ασία
Χολή για τον Μπλερ, “εγκληματίας” ο Μπράουν

Αναφορές στην “Ιστορία της Μακεδονίας” του Βακαλόπουλου και στον “Εξισλαμισμό της Μικράς Ασίας” του Βρυώνη περιέχει μεταξύ άλλων το μανιφέστο του Μπρέιβικ, ο οποίος χαρακτήρισε την Επανάσταση του 1821 ως “τελευταία φάση της ελληνικής αντίστασης, η οποία ξεκίνησε από τις πρώτες μέρες της τουρκικής κατοχής”.

Στο παραληρηματικό του κείμενο καταγγέλλει ως “επικίνδυνα αφελή” τη Λίγκα Αγγλικής Αμυνας (EDL), περίπου 600 μέλη της οποίας ήταν φίλοι του στο Facebook.

“Εγιναν αντιρατσιστές, αντιφασίστες και αντιναζί. Εφτασαν να δέχονται στις τάξεις τους Ασιάτες και Αφρικανούς, ξεστρατίζοντας παρά τις καλές τους προθέσεις”, υποστηρίζει.

Ο Μπρέιβικ επιφυλάσσει ελάχιστα κολακευτικούς χαρακτηρισμούς στον Τόνι Μπλερ και τον Γκόρντον Μπράουν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον τελευταίο “εγκληματία πολέμου, που συντάσσεται με τις απόψεις ακραίων τρομοκρατικών ομάδων” (sic). Αναφέρεται ακόμη στον πρίγκιπα Κάρολο και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο.

Παρά τις διαφορές με τους Αγγλους ομοϊδεάτες, ο παρανοϊκός Νορβηγός “σίριαλ κίλερ” βασίζεται για την ευόδωση των σχεδίων του στους “αδελφούς και τις αδελφές από την Αγγλία και τη Γαλλία”. “Βοηθώντας τα κινήματα αντίστασης σε αυτές τις χώρες, βοηθάμε εμμέσως και τις δικές μας μικρότερες χώρες”, υποστηρίζει.

Πέρα από ιδεολογικό μανιφέστο, το κείμενό του αποτελεί το ιδανικό εγχειρίδιο για λάτρεις των όπλων, των εκρηκτικών και των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Αφιερώνει ολόκληρα κεφάλαια στην περιγραφή φονικών όπλων, στη χημική σύσταση, στη χρήση τους και στην καταστροφική τους δράση, περιγράφοντας στο τέλος και τις δικές του προετοιμασίες για το διπλό μακελειό.

Ολα αυτά για χρήση των… “αντιτρομοκρατικών ομάδων” των Συντηρητικών Επαναστατικών Κινημάτων της Ευρώπης.

Κίνημα στο διαδίκτυο
Ζητούν επαναφορά της ποινής του θανάτου για τον σφαγέα

Υπερβολικά επιεική θεωρούν οι Νορβηγοί τη μέγιστη ποινή των 21 χρόνων κάθειρξης για τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που έσπειρε τον θάνατο στο νησί Ουτόγια, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που ζητούν επαναφορά της θανατικής ποινής, η οποία στη Νορβηγία καταργήθηκε το 1979.

“Τόσοι αθώοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, που θεωρώ ότι δεν έχει το δικαίωμα να ζει”, υποστηρίζει η Μαρί Καουγκερούντ στην ομάδα που η ίδια δημιούργησε στο Facebook με τίτλο “Ναι στη θανατική ποινή για τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ”, μία από τις πολλές ομάδες στο κοινωνικό δίκτυο που ζητούν το ίδιο πράγμα.

“Αν φυλακιστεί για 21 χρόνια, πόσων χρόνων θα είναι; 53! Κατέστρεψε πολλά και δεν πρέπει να βγει ποτέ από τη φυλακή”, δήλωσε ο 31χρονος ιρανικής καταγωγής Μουσταφά, ο οποίος είναι κατά της θανατικής ποινής, αλλά ζητεί, όπως πολλοί άλλοι στη Νορβηγία, την επέκταση της μέγιστης ποινής φυλάκισης, έτσι ώστε να στερηθεί ο Μπρέιβικ την ελευθερία του έως τον θάνατό του.

Συγκροτήθηκε το 1119 μετά την α’ σταυροφορία
Η ιστορία του τάγματος των Ναϊτών και η… επανίδρυσή του στο Λονδίνο το 2002

Οι Ιππότες του Ναού (ή Ναΐτες ή Φτωχοί Συστρατιώτες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντος) ήταν το πρώτο μοναστικό στρατιωτικό τάγμα και ιδρύθηκε μετά την Α’ Σταυροφορία.

Σκοπός του τάγματος, το οποίο ο Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ αναφέρει ότι επανιδρύθηκε το 2002 στο Λονδίνο και του οποίου ήταν μέλος, ήταν να προστατεύει από τους μουσουλμάνους τους Ευρωπαίους προσκυνητές που συνέρρεαν στους Αγίους Τόπους μετά τη σταυροφορική κατάκτηση.

Το όνομα προέρχεται από την εγκατάστασή τους γύρω από τον ναό του Σολομώντος και ο πρώτος πυρήνας του τάγματος συγκροτήθηκε το 1119 παρουσία του Πατριάρχη, όταν 9 ιππότες ενώθηκαν με τους 3 κλασικούς μοναστικούς όρκους για πενία, αγνότητα, υποταγή και έναν επιπλέον για προστασία των προσκυνητών.

Οι Ναΐτες ακολούθησαν τον Κανόνα που συνέταξε ο Αγιος Βερνάρδος του Κλερβό και γρήγορα απέκτησαν υψηλές διασυνδέσεις, τεράστιες δωρεές και ασχολήθηκαν με τραπεζικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να να εξελιχθούν σε βασικό υποκινητή της διεθνούς πολιτικής επί Σταυροφοριών.

Επικεφαλής τους ήταν ο Μέγας Μάγιστρος, αξίωμα ισόβιο, ενώ γνωστό είναι το λάβαρό τους: λευκό με κόκκινο σταυρό στη μέση, με το οποίο απεικονίζεται και ο 32χρονος Νορβηγός μακελάρης.

Σφραγίδα-σύμβολο
Ο Μπρέιβικ αποτυπώνει στο μανιφέστο του και τη σφραγίδα-σύμβολο των Ναϊτών, που απεικονίζει δύο ιππότες πάνω σ’ ένα άλογο, όπως αρχικά ίππευαν λόγω της φτώχειας τους.

Το 1307 ο βασιλιάς Φίλιππος Δ’ της Γαλλίας (είχαν μεταφέρει εκεί το κέντρο τους), εποφθαλμιώντας τα πλούτη τους, συνέλαβε και καταδίκασε σε θάνατο τους Ναΐτες ως αιρετικούς με την υποστήριξη του Πάπα Κλήμη Ε’. Στην πυρά κάηκε το 1314 και ο τελευταίος Μέγας Μάγιστρος, Jacques de Μolay.

Το Δισκοπότηρο

Το Τάγμα των Ναϊτών και η αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου είναι προσφιλές θέμα στον κινηματογράφο και στη λογοτεχνία. Σχετική θεματολογία έχουν τα διάσημα μπεστ σέλερ “Το όνομα του ρόδου” του Ουμπέρτο Εκο (1980), καθώς και ο πιο πρόσφατος “Κώδικας ντα Βίντσι” (2003) του Νταν Μπράουν, ιστορίες που μυούν τους αναγνώστες στα μυστικά του πρώτου μοναστικού στρατιωτικού τάγματος στην Ιστορία, αναμεμειγμένες ωστόσο με πολλά μυθοπλαστικά στοιχεία.

25/07/2011

4444

Ο Νορβηγός Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είναι ο δράστης του μακελειού της Παρασκευής στη Νορβηγία, έφτασε σήμερα στο δικαστήριο του Όσλο όπου θα καταθέσει κατά την πρώτη του παρουσία ενώπιον των δικαστικών αρχών, μετέδωσε το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

Κατά την ακροαματική αυτή διαδικασία, η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ο δικαστής Κιμ Χέγκερ αναμένεται να αποφασίσει να τεθεί ο κατηγορούμενος υπό προσωρινή κράτηση.

Παράλληλα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι oι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο φώναζαν «καταραμένε προδότη» και προσπάθησαν να τον λυντσάρουν επιτιθέμενοι στο αμάξι που τον μετέφερε στο δικαστήριο.

«Όλοι εδώ τον θέλουν νεκρό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ένας από τους τρεις ή τέσσερις ανθρώπους που χτυπούσαν το αυτοκίνητο που φέρεται ότι μετέφερε τον Μπρέιβικ. Ο διαδηλωτής αυτός δεν έδωσε το όνομά του στη δημοσιότητα.

Το Volvo που φέρεται ότι τον μετέφερε συνέχισε την πορεία του μετά την επέμβαση της αστυνομίας.

Ένας νεαρός διαδηλωτής δήλωσε ότι ο ύποπτος για τις επιθέσεις καθόταν όπως φαίνεται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου περιβαλλόμενος από αξιωματικούς της αστυνομίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4444

Πολλές κια διάφορες αναφορές κάνει ο τρελός δολοφόνος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέϊβικ στις 1518 σελίδες του “μανιφέστου” του στην σύγχρονη και στην αρχαία Ελλάδα. Πρώτον αναφέρεται στον Θουκιδίδη και στην Μικρασιατική Καταστροφή που την χαρακτηρίζει “γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων”. Για την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα γράφει διάφορα, όπως:  

-”Μόνο αν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα και η Ελβετία και οι σκανδιναβικές χώρες αφαιρέσουν τον σταυρό από τις σημαίες τους,οι μουσουλμάνοι θα αισθανθούν ότι δεν θα γίνονται εις βάρος τους διακρίσεις”.

”Το 2030 στην Ελλάδα οι μουσουλμάνοι θα αποτελούν το 8% του πληθυσμού και το 2070 το 32”.

– Τα ελληνικά κόμματα ευθύνονται για την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών. Κάνει ένα διαχωρισμό μεταξύ τους,αναφέροντας ότι η ΝΔ είναι “υπό παρακολούθηση” γι΄ αυτό το ζήτημα. Όλα τα υπόλοιπα είναι “υπό κατηγορία προδοσίας”.

– Σύμφωνα με τον “κατάλογο προδοτών κατηγορίας Α και Β στην Δυτική Ευρώπη”, που περιλαμβάνεται στο μανιφέστο του “η Ελλάδα είναι στην 16η θέση με 11.312 περιπτώσεις αντιευρωπαϊκής προδοτικής συμπεριφοράς”.

– Κάνει αναφορές σε “στρατιωτική εκστρατεία που θα ξεκινήσει κατά της Τουρκίας με στόχο την απελευθέρωση της Ελληνικής Δυτικής Ανατολίας,τη Βόρεια Κύπρο και την Αρμενική Ανατολική Νατολία”.

– Οι ΗΠΑ “θα χρησιμοποιήσουν απειλές και ίσως θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν στρατιωτικά την Τουρκία, το Κόσσοβο, τη Βοσνία Ερζαγοβίνη, τον Λίβανο και τη Συρία”.

Τρέλα πασπαλισμένη με ψίγματα πολιτικής λογικής, μίγμα που δίνει το κατάλληλο κίνητρο σε μια διαταραγμένη προσωπικότητα να εκτελέσει ένα απίστευτο έγκλημα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Από newpost.gr

Αναφορά στα κόμματα, στα κινήματα και στα έντυπα της Άκρας Δεξιάς ανά ευρωπαϊκή χώρα, με τα οποία μοιράζεται κοινές αρχές, κάνει στο μανιφέστο του ο 32χρονος ακροδεξιός, Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, που σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία.

Ανάμεσα σε αυτά, στο μανιφέστο των 1.500 σελίδων, βρίσκονται ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Χρυσή Αυγή.

Στη σελίδα 1.245 του μανιφέστου, ο Μπρέιβικ αναφέρει την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, την «Αντεπίθεση», την εφημερίδα «Ελληνικές Γραμμές», την Πατριωτική Συμμαχία η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της το 2007 και την εφημερίδα/ιστοσελίδα της, τον «Ελεύθερο κόσμο».

Ο Μπρέιβικ αναγράφει δίπλα από τα ονόματα των κινημάτων και των εντύπων και τις διαδικτυακές τους διευθύνσεις, καθώς και τις ιδεολογικές γραμμές τις οποίες θεωρεί ο Μπρέιβικ ότι «μοιράζονται».

4444

Από Ελευθεροτυπία.

Μετά τη διεθνή κατακραυγή ήρθε η ακροδεξιά αποστασιοποίηση. Εκπρόσωποι πολιτικών δυνάμεων ή οργανώσεων της Ακροδεξιάς καταδίκασαν τη διπλή επίθεση στο Όσλο διαχωρίζοντας τη θέση τους από το φανατισμό, τα κίνητρα και την εγκληματική συμπεριφορά του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Ο επικεφαλής της ολλανδικής Ακροδεξιάς Γκέερτ Βίλντερς καταδίκασε τις επιθέσεις χαρακτηρίζοντας το δράστη «βίαιο και αρρωστημένο μυαλό».

Μέσω μηνύματος στο Twitter ο Βίλντερς, αρχηγός του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) που στηρίζει στο ολλανδικό κοινοβούλιο την κυβέρνηση του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και το νορβηγικό λαό. Αντιδρώντας κατά πάσα πιθανότητα και σε πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο Ιντερνετ ότι ο δράστης ήταν θαυμαστής του PVV, ο Γκ. Βίλντερς φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο ενημερωτικό σάιτ Spitsnieuws: «Είναι ένας βίαιος ψυχοπαθής και το PVV απεχθάνεται όλα όσα εκείνος αντιπροσωπεύει κι αυτό που έκανε».

Ο ακροδεξιός Γάλλος ευρωβουλευτής Μπρουνό Γκολνίς καταδίκασε την «εκμετάλλευση» της σφαγής στη Νορβηγία, η οποία χρησιμοποιείται, όπως είπε, για να χτυπηθεί «η εθνική Δεξιά» και «μια Ακροδεξιά μάλλον μυθική παρά πραγματική».

Κατά τον Γκολνίς, ο χαρακτηρισμός του δράστη ως «χριστιανού φονταμενταλιστή» είναι αυθαίρετος αφού βασίζεται στο ότι απλώς επισκέφτηκε ιστοσελίδες που θα μπορούσαν να περιγραφούν με τον όρο αυτό, ενώ ο ίδιος δεν αναφέρεται σε καμία θρησκευτική δραστηριότητα. Ο ευρωβουλευτής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου καταλήγει ότι το προφίλ του Μπρέιβικ παραπέμπει περισσότερο στη μασονία και πως σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει «συλλογική ευθύνη» για όσους μοιράζονται κάποιες ιδέες.

Την ίδια ώρα μια ευρωπαϊκή αντι-ισλαμιστική οργάνωση με τίτλο «Σταματήστε τον Εξισλαμισμό της Ευρώπης» (SIOE) ανακοίνωσε ότι ο Μπρέιβικ είχε αποπειραθεί να ενταχθεί στην ομάδα της στο Facebook αλλά απερρίφθη λόγω των νεοναζιστικών του διασυνδέσεων, ενώ αποστάσεις φρόντισε να τηρήσει με ανακοίνωσή του και το αγγλικό ακροδεξιό κίνημα English Defense League, το οποίο αντιτάσσεται στην εξάπλωση του Ισλάμ.

Όσον αφορά τη σχέση του Μπρέιβικ με τους Νέους Ναΐτες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι αυτή αποτελεί αντικείμενο έρευνας.

4444

Από skai.gr

Κύριος στόχος του 32χρονου που κατηγορείται για τη διπλή επίθεση στη Νορβηγία, κατά την οποία σκοτώθηκαν συνολικά 93 άνθρωποι, ήταν η πρώην πρωθυπουργός Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aftenposten….

4444

Από Ελευθεροτυπία.

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, παραδέχθηκε σήμερα στο δικαστήριο ότι είναι ο δράστης του μακελειού της Παρασκευής στη Νορβηγία καθώς και ότι συνεργαζόταν με άλλους δύο «πυρήνες».

Ο δικαστής Κιμ Χέγκερ αποφάσισε να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση 8 εβδομάδων, βάσει σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της νορβηγικής αστυνομίας, ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 76 και όχι 93, όπως είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα.

Η περίοδος κράτησης του Μπρέιβικ μπορεί να παραταθεί, σύμφωνα με τον δικαστή Κιμ Χέγκερ, ο οποίος είπε ότι η δίκη του κατηγορουμένου μπορεί να διεξαχθεί σε ένα έτος.

Ο δικαστής πρόσθεσε ότι κατά τις εβδομάδες της κράτησής του ο κατηγορούμενος θα τεθεί σε απομόνωση και δεν θα του επιτρέπεται να λαμβάνει γράμματα, να ενημερώνεται από τα μέσα ενημέρωσης ή να δέχεται επισκέψεις, με μόνη εξαίρεση τον δικηγόρο του. Ο δικαστής διευκρίνισε ότι κατά τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες ο Μπρέιβικ θα τεθεί σε πλήρη απομόνωση.

“Ο κατηγορούμενος έκανε σήμερα δηλώσεις που χρειάζονται περαιτέρω έρευνα, συμπεριλαμβανομένης αυτής ότι ‘υπάρχουν άλλοι δύο πυρήνες στην οργάνωσή μας’.

Εξ’ όσων κατανοεί το δικαστήριο, ο ύποπτος κρίνει ότι έπρεπε να διαπράξει αυτές τις ενέργειες για ‘να σώσει τη Νορβηγία και τη δυτική Ευρώπη από, μεταξύ άλλων, τον πολιτιστικό μαρξισμό και μια μουσουλμανική εισβολή'”, σημείωσε ο δικαστής σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε.

Στην ουσία, ο ύποπτος προσάπτει στο κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Νορβηγίας ότι “εισάγει μαζικά μουσουλμάνους”, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, “κανένας με λίγη συνείδηση δεν μπορεί να επιτρέψει να αποικιστεί η χώρα από τους μουσουλμάνους”. Καταφερόμενος κατά της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, ο Μπρέιβικ δήλωσε επίσης ότι ήθελε να “σταματήσει τη στρατολόγηση” νέων από το Εργατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, διευκρίνισε επίσης ο δικαστής Χέγκερ.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών και διήρκεσε περίπου 40 λεπτά. Οι εισαγγελείς είχαν δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι θα ζητούσαν κατά την ακροαματική διαδικασία να τεθεί ο Μπρέιβικ υπό προσωρινή κράτηση για μία πρώτη περίοδο οκτώ εβδομάδων -διάστημα διπλάσιο από αυτό που προβλέπει ο νορβηγικός νόμος- το οποίο μπορεί να παραταθεί.

Μικρότερος ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με την αστυνομία

Η αστυνομία της Νορβηγίας αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών από τις δύο επιθέσεις της Παρασκευής, από 93 σε 76. 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο κέντρο του Οσλο ανήλθε από τους 7 που ήταν μέχρι τώρα,σε 8.

Αντίθετα προς τα κάτω αναθεωρήθηκε ο αριθμός των νεκρών, από 86 σε 68, στο νησί Ουτόγια. Όλες οι σοροί των θυμάτων έχουν πλέον απομακρυνθεί από το νησί, γεγονός που επέτρεψε στις αρχές να ανακοινώσουν ένα πιο συγκεκριμένο απολογισμό, εξήγησε ο Όιστεϊν Μέλαντ.

“Ο αριθμός μπορεί ακόμη να αυξηθεί”, πρόσθεσε καθώς “συνεχίζεται η έρευνα για άλλες σορούς”.

Advertisements

Posted July 26, 2011 by bmplefour in Norway

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: