Γιωργάκη ο Άκης αθωώθηκε. Αυτό ήθελες;   Leave a comment

Γιωργάκη ο Άκης αθωώθηκε. Αυτό ήθελες;

Ο Γιωργάκης έκανε ένα σωρό εξεταστικές και τελικά, τίποτα. Για το θεαθήναι. Σου λέει οι Νεοέλληνες είναι χαζοί. Κατάλαβες. Πυροτέχνημα οι εξετάστηκες του Γιωργάκη.

Όλα έχουν παραγραφεί. Δωσανε σώου οι Βουλευτές των εξεταστικών, ξέροντας ότι ο νόμος Περί Ευθύνης  Υπουργών που έφτιαξε ο Βαγγελης Βενιζέλος, προστατεύει τους Υπουργούς και τους Βουλευτές από κάθε αδίκημα.

Αυτοί θα σε βγάλουν από την κρίση Νεοέλληνα;

Η SIEMENS παραδέχτηκε ότι έδινε μίζες εκατομμυρίων ευρώ και κανένας Έλληνας πολίτικος δεν πήγε φυλακή. Γιατί έδινε μίζες η SIEMENS; Για να πάρει δουλειές εκατομμυρίων ευρώ. Πως πλήρωνε το Ελληνικό Δημόσιο; Πήγαινε ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης και δανειζόταν λεφτά στο όνομα του Νεοέλληνα Μακακα και έτσι πλήρωναν τα έργα. Το δημόσιο χρέος όμως έτσι έφτασε να είναι δις.

Γι’αυτό ο Γιωργάκης δε θέλει να κάνει Σοβαρό Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους. Διότι ένα μεγάλο μέρος είναι παράνομο το ίδιο και οι Τόκοι.

Ο κ Μπάμπης οικονομικό παπαγαλάκι, είναι εναντίον του Λογιστικού Ελεγχου.

Νεοέλληνα, θα παρακαλάς να είχες κάνει πτώχευση, το 2010. Διότι σε πάνε καροτσάκι στην εξαθλίωση και δε θα βγεις ποτέ. Τα εγγόνια σου και αν.

Ο Γιωργάκης έγινε ο Δήμιος σου. Ο Κωστάκης του έστρωσε το χαλί. Αυτή η συντεχνία των πολιτικών σου έβαλε την θηλιά στο λαιμό.

Ο Δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφερης δικαιώθηκε για τον Άκη.

Ο Άκης τώρα μπορεί να κάνει αγωγές και να βγάλει και έξτρα χρήμα.

Η Ελλάδα για τους απλούς νεοέλληνες είναι μαύρη κωμωδία που το τέλος είναι τραγωδία.

Σεβασμός στον Άκη, τα έβαλε με την διαπλοκή και την νίκησε.

Εγώ πάντως αν ήταν να δανείσω την Ελλάδα, χωρίς γερές εμπράγματες εγγυήσεις δε την δάνειζα. Αυτό είναι ένα άλλο μήνυμα της Υπόθεσης του Άκη. Αν ήμουν Φιλανδός θα ζητούσα ενέχυρο.

Το ζήτημα βέβαια είναι σοβαρό: υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που θα δικάσουν σοβαρά όσους ευθύνονται για το Δημόσιο Χρέος;

Οι Νόμοι φτιάχνονται και ξαναφτιάχνονται, αρκεί να το θέλει ο Λαός. Όταν τίθεται ζήτημα υψίστης σημασίας, οι νόμοι προσαρμόζονται. Τόσο απλά.

Αν οι πολίτες θέλουν δικτατορία, επειδή δεν έχουν πραγματική δημοκρατία, μπορούν να την έχουν. Αυτοί είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Αν με την δικτατορία απαλλαγούν από την πολίτικη συντεχνία που τους κλέβει. Ο Πολίτες έχουν το νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουν το πολίτευμα που θα τους οδηγήσει στην ευτυχία.

Είναι δυνατόν ο Γιωργάκης να μην πηγαίνει σε εκλογές και να κρατά όμηρο μια ολόκληρη κοινωνία; Είναι δυνατόν; Και όσοι αντιδρούν να τρώνε άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ.

Ο γραφικός πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε αντί να βγάζει λόγους χωρίς σημασία, να έχει παραιτηθεί.

4444

Από newpost.gr

Παραγεγραμμένο είναι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, υπογραμμίζει ο ανακριτής του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη διαφωνία -όπως λέγεται στη νομική ορολογία -προς τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου, Νικόλαο Μαύρο.

Αντίθετα, ο κ. Λαμπρόπουλος ως προς το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που αποδίδεται στον πρώην υπουργό, επισημαίνει ότι αρμόδια για την εκδίκαση του επίμαχου αδικήματος είναι τα τακτικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση τής απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Ειδικότερα, ο κ. Λαμπρόπουλος αφού μελέτησε τη δικογραφία, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή, διαπίστωσε ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί, καθώς έχουν παρέλθει από τη διάπραξη του αδικήματος δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής. Κατά συνέπεια, το αδίκημα αυτό, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, είναι ήδη παραγεγραμμένο.

Ακόμη, στην 30σέλιδη διαφωνία του ο κ. Λαμπρόπουλος επισημαίνει ότι για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου δεν είναι αρμόδιο το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά τα Ποινικά Τακτικά Δικαστήρια.

Επί της διαφωνίας αυτής του κ. Λαμπρόπουλου, ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κ. Μαύρος θα υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί οριστικά με βούλευμα.

Ανάλογη διαδικασία είχε ακολουθηθεί και στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

 

 

 

 

 

Advertisements

Posted July 28, 2011 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: