Δημοσιογραφικά Προσόντα: Έντεχνη Καθοδήγηση.   Leave a comment

Δημοσιογραφικά Προσόντα: Έντεχνη Καθοδήγηση.

Ένας καλός Δημοσιογράφος πρέπει να ξέρει να καθοδηγεί έντεχνα του ακροατές του. Αυτό είναι ένα προσόν που πληρώνετε καλά από τα αφεντικά.

08/08/2011

Μια Ελληνική Οικονομική Ιστοσελίδα που μου αρέσει είναι το capital.gr

Έχει την σωστή φιλοσοφία. Σας το συνιστώ.

Μάλιστα πρόσθεσε και έναν πίνακα με τα βασικά: μέταλλα, ενέργεια και εμπορεύματα.

Είναι σίγουρο ότι όσο βελτιώνονται, θα πάνε στην κορυφή, αν δεν έχουν πάει και το κυριότερο θα μείνουν.

06/08/2011

Από fimotro.

Τα φόρεσαν για να πανηγυρίσουν επειδή στην τηλεθέαση περνάνε το Mega; Τα φόρεσαν για να δείξουν ότι η διάθεσή τους είναι καλοκαιρινή; Τα φόρεσαν για κάποιον άλλον λόγο; Για όποιον λόγο και αν τα φόρεσαν είναι πολύ πιο συμπαθείς από κάποιες άλλες σε… αντίπαλο κανάλι. Γιατί; Γιατί δεν παίζουν βρώμικα παιχνίδια των αφεντικών και γιατί δεν πουλάνε εξυπνάδες στους τηλεθεατές…

Σχόλιο: ώστε το Δελτίο του Αντένα ανεβαίνει; Μετά από καιρό. Σίγουρα η Γιώτα είναι χαμηλών τόνων παρουσιάστρια, όμως μπορεί να γίνει πολύ καλή και ποιο μαχητική με την σωστή καθοδήγηση.

Η Δημοσιογραφία είναι μεγάλη τέχνη και πρέπει να είναι γραμμένη στο DNA οι εξισώσεις της πληροφορίας.

05/08/2011

Από Ελευθεροτυπία.

…..Η εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών στην Ολομέλεια, ο οποίος ζήτησε «δευτερογενή πληροφόρηση» επειδή απουσίασε κατά τις αρχικές τοποθετήσεις, προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μ. Κεφαλογιάννη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. τον αποκάλεσε πρόχειρο νομοθέτη και προχειρολόγο και προς επίρρωσιν των επιχειρημάτων του υπενθύμισε ότι ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός τότε των ΜΜΕ, έφερε διάταξη για την ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να είναι υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο εξήντα μετοχές τεχνικών εταιρειών.

«Αφήστε λοιπόν την αλαζονεία, φερθείτε ως Βενιζέλος και όχι ως Ευάγγελος Βενιζέλος» συνέστησε…..

Σχόλιο: Τώρα αναγνώστη είδες την μεγάλη διαφορά μεταξύ Ελευθερίου Βενιζέλου και Βαγγελη Βενιζέλου. Η μέρα με την νύχτα.

05/08/2011

Τριήμερη απεργία προγραμματίζουν για αύριο οι δημοσιογράφοι στο ALTER εάν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Παράλληλα ο Γιώργος Κουρής ένας εκ των ιδιοκτητών του τηλεοπτικού σταθμού επισκέφθηκε στο γραφείο του στο ΥΠΟΙΚ τον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο σταθμός.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο: Αν ο Κουρής δεν θέλει να κλείσει το Alter να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να βάλουν λεφτά οι μέτοχοι.

Δηλαδή ένας επιχειρηματίας που η επιχείρηση του έχει οικονομικό πρόβλημα μπορεί να δει τον Βαγγελη Βενιζέλο; Ε αναγνώστη; Τι διαπλοκή είναι αυτή;

Έχω βαρεθεί το άρρωστο πολιτικό και οικονομικό σύστημα που λυμαίνεται το Ελληνικό Κράτος.

Τα λεφτά των Ελλήνων Φορολογούμενων δεν για πέταμα. Από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν ρημάξει την χώρα.

Όποιος εκδότης θέλει να έχει ΜΜΕ να βρει και τα λεφτά. Όχι από το κράτος. Οι Έλληνες πληρώνουν την σπάταλη ΕΡΤ δε θα πληρώνουν και τους ιδιώτες.

4444

Ο κ Τζουμας έχει καμιά σκασιλα για το ότι βρέθηκε νερό στον Άρη.

Αφού δε σε νοιάζει για το νερό στον Άρη, γιατί τότε διαβάζεις την είδηση;

Πλάκα έχει. Ιδίως για κάποιον που το παίζει Κοσμοπολίτης και πολύ ανεβασμένος. Καλύτερα να μην ασχολείστε με το πραγματικό σύμπαν. Αφήστε την NASA να ασχολείται. Εσείς καλύτερα ασχοληθείτε με το δικό σας σύμπαν, που είναι και ποιο προβλέψιμο.

Εκτός από τον Τζο Πεσι που πήρε κιλά για να παίξει έναν ρόλο, πολλοί ηθοποιοί το έκαναν αυτό. Δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνηθισμένα εργαλεία του ηθοποιού, έκαναν μια υπέρβαση. Πολλοί μάλιστα από αυτούς έγραψαν ιστορία στην υποκριτική τέχνη.

Το τι βλακείες ακούς στο χώρο των ΜΜΕ δεν λέγεται. Το ζήτημα βέβαια στα ΜΜΕ είναι να πέφτουν τα φράγκα.

Αλλά ο κ Τζουμας είναι συμπαθής. Με τον οποίο συμφωνώ ότι τα Μαγαζιά πρέπει να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Το Σύμπαν άλλωστε λειτούργει 24 ώρες το 24ωρο. Έχετε δει ηλεκτρόνιο να σταματά να κινείτε;

Άλλωστε υπάρχουν στα Ελληνικά ΜΜΕ, άλλες περιπτώσεις τερατώδεις.

4444

Έχω πολύ καιρό να ακούσω τον Superhero Τζιμάκος. Διακοπές κάνει σα την Μέρκελ, τον Γιωργάκη, τον Κωστάκη και τα άλλα παιδιά;

Διάβασα ότι έχει και βίλα. Για κότερο δε διάβασα.

4444

@ Αγωνιούν τα τσιράκια στο διαδίκτυο για την τύχη των εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος»… Γιατί άραγε;

@ Ο Σεπτέμβριος θα κρύβει εκπλήξεις σε όλα τα επίπεδα και μη με πιέζετε γιατί δεν πρόκειται να με προδώσω…

Σχόλιο: Τον είχα ξεχάσει τον Μάκη. Είναι αλήθεια ότι αν κλείσει το Alter πολλοί θα πρέπει να βρουν καινούρια τηλεοπτική στέγη. Το δύσκολο δεν είναι αυτό. Το δύσκολο είναι τα φράγκα. Το όλο θέμα γίνεται για τα φράγκα.

Αν δε βάλουν λεφτά οι Μέτοχοι του Alter, τότε αυτό θα κλείσει. Οποιαδήποτε κρατική ενίσχυση θα είναι σκάνδαλο.

4444

Όλοι κάτι θέλουν. Ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Οι προσωπικές αναφορές στο άτομο μου δε λείπουν.

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι: αν είστε έξυπνοι, χωρίς εμμονές και έχετε μια σωστή λογική,  θα βγείτε κερδισμένοι.

Γενικά το Σύμπαν δίνει, αρκεί να μην το εξαγριώσετε. Αυτό γίνεται όταν πιστεύετε ότι εσείς είστε το Σύμπαν.

Το Σύμπαν είναι σε θέση να ισοπεδώσει μια ολόκληρη πόλη, για να διώξει μια μύγα. Αλλάζουν οι κλίμακες. Έτσι το καταλαβαίνεις.

02/08/2011

Από sofokleousin.gr

…..Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΙΚΑ, θεαματική είναι και η αδιαφορία που επιδεικνύουν οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ.

Από τα media-οφειλέτες μόνο η Τεγόπουλος έχει ενταχθεί σε ρύθμιση, ενώ τόσο το Αlter όσο και οι λοιπές εταιρείες μεταξύ των οποίων Νέο Κανάλι, Extra Communication, Γ.Α.Κ. Α.Ε. φέρεται να αρνούνται την ένταξή τους σε οποιαδήποτε ρύθμιση για οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν προσέλθουν στο ΙΚΑ μέχρι τα μέσα της εβδομάδας και δεν αρχίσει η καταβολή μέρους της οφειλής, το υπουργείο Εργασίας και το ΙΚΑ θα προχωρήσουν στην ενεργοποίηση των αναγκαστικών μέτρων.

Σχόλιο: ΜΜΕ που χρεωστάνε στο ΙΚΑ θα πρέπει να κλείνουν.

01/07/2011

Από nonews-NEWS

Στο ΣΚΑΙ δεν πήραν χαμπάρι το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη…
Και μετά μας πουλάν φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες για αντικειμενική ενημέρωση. Πούντη ? Ολόκληρος σταθμός με τόσους οικονομικούς συντάκτες, προεξάρχοντες του Μπάμπη δεν… πήρε χαμπάρι το μέγα σκάνδαλο της τράπεζας PROTON και του φυγά Λαυρεντιάδη…

Σχόλιο: Σωστή η παρατήρηση.

31/07/2011

Από fimotro

Ελάχιστες ειδήσεις, με εξαίρεση τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών Ταξί και το “ντου” της ΕΛΑΣ στο Σύνταγμα για τις σκηνές, τα υπόλοιπα θέματα, έτσι για να περνάει η ώρα. Τα δελτία του Σαββατοκύριακου στο Mega ανέλαβε ο Δανέζης, η ειδησεογραφία αρχίζει να πέφτει και μέσα στον Αύγουστο εάν δεν…
υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις, θα ψάχνουν να βρουν θεματολογία με τα κυάλια. Έτσι συμβαίνει κάθε χρόνο, τέτοια

Σχόλιο: Τι λες βρε fimotro; Επικοινωνείς με την πραγματικότητα;

Η Δημοσιογραφία είναι καυτή. Το ζήτημα των Ταξί. Η Τρόικα που έρχεται. Η Κρίση Χρέους στην Αμερική. Το θέμα με την Proton Bank και τον Λαυρεντιαδη.

Η επικαιρότητα είναι καυτή. Είχαμε και την κλήρωση του Μουντιάλ, είχαμε και την κατάκτηση του χρυσού από την ομάδα πόλο. Μερικά από τα θέματα. Να μην αναφέρω και άλλα, όπως οι ομαδικές παραιτήσεις στρατηγών στην Τουρκία.

Απλά τον Αύγουστο οι Έλληνες δημοσιογράφοι θέλουν να πάνε διακοπές και θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις.

Πρέπει να βάλω δορυφορική κεραία, να έχω πρόσβαση σε όλο τον πλανήτη.

Το έχω ξαναγράψει οι αναλύσεις σας είναι στο μέτριο και πολλές φορές κάτω του μετρίου. Άκου δεν υπάρχουν ειδήσεις. Βράζει η πραγματικότητα.

Έβγαλε και το ΒΗΜΑ τις επιστολές του Πέτρου Δούκα στον Κώστα Καραμανλή, στον αέρα.

Δεν υπάρχουν ειδήσεις! Πλάκα κάνετε; Η ροη ειδήσεων δεν περιμένει κανέναν, λειτούργει 24 ώρες το 24ωρο.  Αν γίνει στάση πληρωμών στην Αμερική αυτό θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Τι διαβάζω στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλεας. Πρέπει να βάλω δορυφορική κεραία. Το θέμα της Proton Bank σε ποιο κανάλι έπαιξε εχθες;

4444

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Σταύρος Ψυχάρης και Βίκτωρας Ρέστης κατέληξαν σε συμφωνία για την κατοχή από κοινού των μετοχών του Ιδρύματος Λαμπράκη, ενώ… τις προσεχείς ημέρες ο επιχειρηματίας αναμένεται να ενισχύσει ταμειακά τον ΔΟΛ.

Συνολικά ο κ. Ψυχάρης θα κατέχει ελαφρώς πλειοψηφικό πακέτο.

Ο κ. Ψυχάρης ξεκίνησε τις καλοκαιρινές διακοπές του και μόλις αυτές ολοκληρωθούν θα συνεχίσει τις επαφές του με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΔΟΛ, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του Οργανισμού.

Το επικρατέστερο σενάριο, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο, είναι η εκ περιτροπής εργασία, η οποία μοιραία θα επιφέρει και τη μείωση του μισθολογικού κόστους.
star.gr

30/07/2011

Από papatzides.

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ IP
Παπαρολογία για να υπάρχει υλικό στα συμβατικά ΜΜΕ.

Οι 6 διαφορετικοί χρήστες IP που βρέθηκαν να σηκώνουν αναρτήσεις στο Fimotro δεν προέρχονται από “σήμα” της…Google.

Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τους βρήκε από τον πάροχο που ήταν η ΟΤΕΝΕΤ. Mέσω του ΟΤΕ βρέθηκαν κάποια ίχνη γιατί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν έδιναν πληροφορίες.

Το έχουμε όλο το ρεπορτάζ. Και θα το βγάλουμε σιγά-σιγά για την υπόθεση με το Mega…

Σχόλιο: Εδώ παίζονται εκατομμύρια. Να μην πω δις. Αν η Google έδινε τις IP, θα είχε πρόβλημα αξιοπιστίας. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά ενημερωτικά blog το γύρισαν στην πλατφόρμα: WordPress.com, μιλάμε δις δολάρια. Πιστεύω ότι η WordPress.Com μετά την εγγραφή μου έχει ανοδική μακροχρόνια τάση.

Εγώ δεν έχω λογαριασμό στο Facebook ούτε πρόκειται να ανοίξω. Έχω λογαριασμό στο Twitter που το θεωρώ ποιο αξιόπιστο. 

Εγώ στο δικό μου blog γράφω μόνος μου. Δικό μου είναι. Δεν είμαι δημοσιογράφος, καμία σχέση.

Έχω σχέση με την Ιστορία βέβαια. Μου είναι πολύ οικεία. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Ένα συμπέρασμα που βγαίνει: για να έχεις blog ενημερωτικό χρειάζεσαι κόσμο. Μάθαμε ότι το fimotro έχει 6 συνεργάτες. Σίγουρα κάποιοι είναι δημοσιογράφοι.

Δεν είναι δύσκολο να κάνεις ένα blog επιτυχημένο. Αρκεί να ξέρεις επιστήμη. Ή να πας σε κάποιον που να ξέρει και να μη βαριέται να σου δείξει.

4444

Από mediasoup.gr

Το Fimotro θέλει να ευχαριστήσει τα εκατοντάδες blogs, sites και συμβατικά ΜΜΕ για τον τρόπο που μας στήριξαν σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης για τη δήθεν απειλή κατά του διευθυντή του Mega……  Το Fimotro επίσης θέλει να…ευχαριστήσει τους χιλιάδες αναγνώστες που μας έστειλαν email ή σχολίασαν στο Facebook με τρόπο σκληρά επικριτικό τα όσα γελοία μας κατηγορούν για το απειλητικό email που ΔΕΝ στείλαμε ποτέ εμείς.

Η υπόθεση θα φθάσει στο ακροατήριο το Νοέμβριο. Και θα αθωωθούμε με απόλυτη βεβαιότητα.

ΔΕΝ πρόκειται να συμψηφίσουμε τίποτα. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική στο Mega, ΔΕΝ πρόκειται να ζητήσουμε την αναβολή της δίκης, ΔΕΝ πρόκειται να συμβιβαστούμε με τον διευθυντή του Mega, ΔΕΝ θα προσφύγουμε και εμείς στη Δικαιοσύνη, θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε. Το ποινικό μητρώο μας θα παραμείνει λευκό. Το κυριότερο όμως, δεν θα προδώσουμε τους φίλους μας ποτέ. Εμείς ΔΕΝ θα γίνουμε Naxios να ζητάμε εγγράφως συγνώμη από πολιτικούς και αντιπάλους για να μην μας σύρουν στα δικαστήρια. Θα είναι η πρώτη ήττα του Mega από blog στα ποινικά δικαστήρια. Και θα αποτελέσει δεδικασμενο και για τους υπολοίπους που θα σκεφτούν να στήσουν ένα τέτοιο κόλπο.

Η συντακτική ομάδα του Fimotro

Υ.Γ. Στους υπολοίπους που ευχαριστήθηκαν από τη δημοσιοποίηση της δίωξης, τους λέμε “περαστικά”. Θα συνεχίσουν να βλέπουν με κόμπλεξ την πλάτη μας, δεν θα τους διαβάζει κανείς και ας ετοιμαστούν να βάλουν πλερέζες για το δικαστικό αποτέλεσμα που έρχεται. Τους έχουμε γραμμένους εκεί που πρέπει…

29/07/2011

Επειδή πολλοί εργαζόμενοι αυτή την εποχή θα αναγκαστούν να τα βάλουν με τα τσιράκια των αφεντικών, οι 50 οικογένειες, θα σας δώσω μια συμβουλή: Στον Καπιταλισμό ισχύει η τάση της συγκέντρωσης των Κεφαλαίων.

Δηλαδή αν δεν υπάρχουν νόμοι αντιτράστ ή άλλες ρυθμίσεις, τα κεφάλαια, αλλά και οι Δουλειές συγκεντρώνονται σε μερικούς επιχειρηματίες.

Αυτή η μορφή Καπιταλισμού είναι η ποιο άγρια. Είναι η μορφή Καπιταλισμού που προωθείτε σήμερα από τις Βρυξέλες.

Δυο τρεις επιχειρηματίες θα ελέγχουν τα πάντα.

Να πω στον Άρη που βγαίνει πολύ καπιταλα, γιατί δεν αφέθηκαν οι τράπεζες να χρεοκοπήσουν και ξοδεύτηκαν δις για να σωθούν; Στον Καπιταλισμό των Τραπεζών και των Τραστ, το κράτος δεν παρεμβαίνει έτσι δεν λέτε Άρη; Ελεύθερη Οικονομία, αυτό δεν είναι το Ευαγγέλιο σας;

Οι Μεγάλες εταιρείες Άρη καπιταλα είναι επιρρεπείς στην Παρανομία η όποια μάλιστα δύσκολα διώκεται, γιατί οι Μεγάλες εταιρείες πληρώνουν Λόμπι βουλευτών και έχουν έναν στρατό από τσιράκια δημοσιογράφους  και Δικηγόρους και πολύ πολύ χρήμα. 

Είναι προφανές Άρη ότι δεν ξέρεις τους κανόνες του Καπιταλισμού ή αν τους ξέρεις τους διαστρεβλώνεις.

Ότι λένε οι Βρυξέλες δε σημαίνει ότι είναι καλό και για τον Άνθρωπο. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε.

Διότι αν οι Βρυξέλες ήταν έντιμες, θα καταργούσαν τους Φορολογικούς παραδείσους.

Όταν πρόεκυψε η Κρίση στην Αμερική, βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι πρέπει να σώσουμε τις τράπεζες γιατί είναι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν. Τις άφησαν να μεγαλώσουν σε βάρος της Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής και των πολιτών της. Εγώ θα της άφηνα να καταρρεύσουν. Μετά θα ξανάχτιζα το οικοδόμημα από την Αρχή. Με καλύτερα υλικά. Αυτός είναι ο Δημιουργικός Καπιταλισμός.

Εγώ είμαι με τους Οδοντίατρους. Όποιος θέλει να ανοίξει εταιρεία να έχει πτυχίο οδοντιάτρου. Είναι μια ρύθμιση αντιτράστ. Οι Οδοντίατροι απλά δε ξέρουν να το εξηγήσουν στον Άρη τον Καπιταλα.

Γιατί στις τηλεοπτικές άδειες να υπάρχει Καρτέλ Άρη; Κλειστό επάγγελμα όπως τα Ταξί; Εγώ μπορώ αυτή την στιγμή να ανοίξω έναν τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό; Γιατί να μη γίνει ελεύθερο και αυτό το επάγγελμα, αυτές οι επιχειρήσεις; Ξέρετε πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν;Στις άδειες των ραδιοφώνων ισχύει τεχνικό κριτήριο. Έτσι παραμένουν κλειστό club.

Το επάγγελμα των Δικηγόρων είναι πολύ κλειστό.

Η Οικονομία είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση. Μόνο που αρκετοί όταν δε τους προσέχεις κάνουν ζαβολιές. Η ιστορία της Οικονομίας είναι γεμάτη με Οικονομικές ζαβολιές.

Θα σου δώσω άλλη μια συμβουλή αναγνώστη: η καλύτερη μέθοδος για να λύσεις τα συλλογικά οικονομικά προβλήματα και κατ’ επέκταση και τα περισσότερα δικά σου, είναι να αρχίσεις να λύνεις τα προβλήματα της καθημερινότητας.

4444

Σήμερα άκουσα από τον Άρη μια μεγάλη περισπούδαστη  Βλακεία: Η γνώμη κατακτιέται βιολογικά. Δηλαδή για να μάθουμε το σωστό ή λάθος πρέπει να απευθυνθούμε σε ηλικιωμένους, μια και βιολογικά έχουν πολλά χρόνια στην πλάτη και εμπειρία.

Είναι για γέλια αυτή η άποψη. Το σωστό μπορείς να το βρεις οπουδήποτε,  αρκει να πληροί τα κριτήρια, ασχέτου βιολογικής  εμπειρίας.

Τι ακούω;

44444

Περιμένω από τα Επίκαιρα, μετά το άρθρο για τον Σπύρο Λάτση, ένα άρθρο και για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, για τον Αλαφούζο  και μερικά άρθρα για άλλους.

4444

Με βάση όσα διαβάζω, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει πολύ δουλειά. Είναι και καλοκαίρι, έρχεται και ένας καυτός Αύγουστος.

Διαβάζω ότι κάποιοι εκβίασαν τον Καμένο. Η αλήθεια είναι ότι ο Καμένος τιμά την θέση του στο Κοινοβούλιο.

4444

Διαβάζω ότι όταν το Ελληνικό Δημόσιο κατασκευάζει ιστοσελίδες, ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Έχω μείνει άφωνος. Μετά σου λένε οικονομία. Τι οικονομία κάνεις  όταν εσύ ξοδεύεις πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να φτιάξεις ιστοσελίδα;

Στον Ιδιωτικό τομέα άμα δώσεις 50.000 ευρώ για Ιστοσελίδα, σου φτιάχνουν και καφέ σου δίνουν και πακέτα διακοπών και πολλά άλλα.

Έτσι από την κρίση δεν βγαίνετε.

4444

Από nonews-NEWS.

Νέα επίθεση, με προφανείς σκοπούς κατά ιστοσελίδας από το περιβάλλον της κόρης του Μητσοτάκη.
Ο… γιατρός Μποτωνάκης, αδελφός της κολλητής της Ντόρας, της περίφημης Μπουμπούς κατέθεσε αγωγή κατά του parapolitika.gr
Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας απαντά ως εξής:
Όπως, μαθαίνω, η Ντόρα ήταν ενήμερη για την απόφαση του γιατρού Ανδρέα Μποτωνάκη, να καταθέσει αγωγή εναντίον μου. Tα σχόλια δικά σας. Εγώ, ένα έχω να σημειώσω. Ο κάθε πολιτικός επιλέγει (και) το πολιτικό του ΤΕΛΟΣ!

Σχόλιο: Χαμός γίνεται οι μηνύσεις πέφτουν η μια πίσω από την άλλη. Αν βέβαια η κ Μπακογιάννη δεν βγει στην Επόμενη βουλή θα έχει πρόβλημα.

4444

Από newpost.gr

Η απόφαση του διευθυντή του Mega ….. να ταυτοποιηθεί ο διαχειριστής του fimotro, ώστε να μπορεί να προχωρήσει τις αγωγές ζητώντας όχι τη δική του ηθική δικαίωση αλλά την οικονομική εξόντωση ενός (εκ των εκατοντάδων) δημοσιογράφου που αμφισβητεί το μοντέλο ειδήσεων του καναλιού της Μεσογείων, έφερε στο μυαλό πολλών πολιτικών το εξής ερώτημα: Πόσο μεγάλο κανάλι είναι πραγματικά το Mega;

Το ερώτημα προκλήθηκε επειδή πολλοί, με αφορμή και την μήνυση ……, διατείνονται ότι τα media ανεβοκατεβάζουν Κυβερνήσεις και επιβάλλουν τις επιλογές τους.

Αυτή την εποχή, το Mega βολοδέρνει στις ειδήσεις, κυρίως λόγω της φανατικής προσήλωσής του στο Μνημόνιο- ούτε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ήταν τόσο φανατικός. Τα αποτελέσματα της στήριξης που δίνει, είναι εμφανή στις δημοσκοπήσεις: Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ασχέτου κόμματος, πιστεύει ότι το Μνημόνιο ήταν λάθος- γράφουν λοιπόν το Mega στα παλιότερα των υποδημάτων τους.

Παλιότερα το Mega είχε εμπλακεί με φανατισμό σε δύο κρίσιμες εσωκομματικές αναμετρήσεις: αυτές που ανέδειξαν στην ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Στην πρώτη εξ αυτών στήριξε με θρησκευτικό- θα έλεγα- φανατισμό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έδωσε καν συνέντευξη στο Mega κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας και εξελέγη δια περιπάτου! Σημειώνουμε ότι… επικουρικά,  τον Ευ. Βενιζέλο στήριξαν και το Βήμα και το Έθνος.
Στη δεύτερη, στήριξε με χέρια και πόδια τη
Ντόρα Μπακογιάννη. Το αποτέλεσμα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς να εκλεγεί πανηγυρικά από την πρώτη Κυριακή.

Το Mega πλέον, πολλοί το βλέπουν όχι για να ενημερωθούν πραγματικά, αλλά για να «ακούσουν» πίσω από τα λόγια. Όπως ακριβώς διάβαζαν προ ετών το Βήμα, για να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές. Μιλάμε για το ημερήσιο Βήμα, αυτό που έκλεισε…

Σχόλιο: Εγώ πάντως στην Πρώτη Περίπτωση στήριξα Γιώργο Παπανδρέου και στην Δεύτερη Αντώνη Σαμαρά.

Στην περίπτωση δε του Γιώργου Παπανδρέου, ένας πολύ φίλος θα θυμάται κάτι που του είπα: Ο Παπανδρέου θα κυβερνήσει ακόμα κι αν χρειαστεί να Δύσει ο Ήλιος στην Ανατολή. Αυτό το είπα όταν όλοι πίστευαν ότι θα κερδίσει ο Βενιζέλος.

Ήταν ζήτημα κύρους. Δεν είχε σχέση με το πόσο ικανός είναι κάποιος. Έχει σχέση με το πόσο ικανός είσαι εσύ.

Είναι αυτό που είπε ο Μέγας Αλέξανδρος: σημασία δεν έχει ποιος είσαι εσύ. Σημασία έχει ότι εγώ είμαι ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ή για να το κάνω ποιο μεταφυσικό είναι σα το Θεό και τον Μωυσή. Μέχρι 7 πληγές άντεξε ο Ραμσής.

Posted July 29, 2011 by bmplefour in Greek Media

Leave a comment