Norwegian Massacre. Friday to Friday. 22 – 29.   Leave a comment

Norwegian Massacre. Friday to Friday. 22 – 29.

4444

Η Νορβηγία είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει. Αυτό το γεγονός συντάραξε όλη την Ευρώπη. Και η Ευρώπη θα αλλάξει.

Οι Νορβηγοί, σκέπτονται τι αλλαγές μπορούν να κάνουν. Τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη σκέπτονται αν κινδυνεύουν.

Όλοι φοβούνται για μιμητές. Η μίμηση σημαίνει ότι ένα γεγονός έχει ρεύμα.

«..Το μέγεθος μιας σταρ μετριέται από τον βαθμό μίμησης των φαν της. Μια βόλτα στο Κάμντεν αρκεί για να βρεις χίλιες μικρές Εϊμι που έχουν χάσει ώρες από τη ζωή τους παλεύοντας να πετύχουν το μαλλί – σφηκοφωλιά…»

Σήμερα είναι Παρασκευή. Η επίθεση του Anders Behring Breivik έκλεισε μια εβδομάδα καυτής επικαιρότητας και τώρα σιγά σιγά αποσύρεται.

Η πίεση των Μεταναστών όπως διαβάζουμε συνεχώς θα μεγαλώνει προς την Ευρώπη. Οι κινήσεις των πληθυσμών πάντα είναι κάτι που ενδιαφέρει όσους ασχολούνται με την Ιστορία. Μια μεγάλη κίνηση που συντελείτε σε 100 χρόνια, προς μια περιοχή, στο τέλος της περιόδου θα έχει αλλάξει τελείως την φυσιογνωμία της περιοχής. Το να παρακολουθείς ένα γεγονός που διαρκεί 100 χρόνια είναι κάτι που δε μπορούν να το καταλάβουν πολλοί, ούτε να αντιληφτούν την σημασία του. Όταν όμως ασχολείσαι με την Ιστορία, πάντα κοιτάς τις μακροπρόθεσμες τάσεις.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι: ότι οι Μετανάστες θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη, όχι να πάνε στην Κίνα. Η Κίνα είναι ποιο κοντά στο Αφγανιστάν και στην Μέση Ανατολή γενικότερα.

Τα Μουσουλμανικά Κράτη, έχουν τον Βαθμό ελευθερίας της Νορβηγίας;

Αν οι Μουσουλμάνοι στην Νορβηγία γίνουν το 50% θα αλλάξουν τους κανόνες και τους νόμους;

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογαν σχεδόν σε κάθε ομιλία του παροτρύνει τους Τούρκους να κάνουν πολλά παιδιά για να είναι ισχυρή η Τουρκία. Ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι της Μάζας. Το ίδιο είπε και στην Κατεχομένη Κύπρο.

Αυτά τα ερωτήματα μπορεί να μην αρέσουν σε κάποιους, αλλά όσοι ασχολούνται με την Ιστορία τα μελετούν.

Μετά από 7 ημέρες τελικά έχουμε καταλήξει στο πόσοι δολοφονηθήκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία. 77 νεκροί.

Ο Anders Behring Breivik  έκανε αισθητικές επεμβάσεις για να μοιάζει Άριος. Τρέλα. Φαντάζεσαι αναγνώστη τους Έλληνες Ακροδεξιούς να πηγαίνουν στον Φουστανο για αισθητικές επεμβάσεις ώστε να γίνουν ποιο Άριοι;

Ο πρώτος βέβαια που θα έκανε αισθητική επέμβαση για να μοιάζει ποιο ‘Αριος, θα ήταν ο Hitler, αφού αν τον προσέξεις, περισσότερο μοιάζει για μογγολος παρά για Άριος Γερμανός.  Το ίδιο και ο Χίμλερ.

Ο Anders Behring Breivik ήταν άμεσος δολοφόνος. Όλα αυτά που συνέβησαν στην Νορβηγία δεν ήταν κάποιο ατύχημα που είχε ο δράστης. Δεν ήταν αμέλεια ώστε να μπορέσει να κρυφτεί.

01/08/2011

Από Τα ΝΕΑ.

«Ο Αντερς Μπρέιβικ θα ήταν το πόστερ-μπόι, το πρόσωπο για τις προπαγανδιστικές αφίσες του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς έκανε αισθητικές επεμβάσεις προκειμένου να δείχνει πιο Άριος».

Αυτό δήλωσε η αρχηγός των νορβηγικών Μυστικών Υπηρεσιών Γιάνε Κρίστιανσεν, η οποία διευκρινίζει ότι τα γαλανά μάτια, τα τόσο ξανθά μαλλιά και τα αδρά χαρακτηριστικά του προσώπου – που είναι συνδεδεμένα με το πρότυπο της άριας φυλής, σύμφωνα με τους Ναζί – δεν συναντώνται στη Νορβηγία.

Οι δηλώσεις αυτές ενισχύονται από το γεγονός ότι φίλοι του Μπρέιβικ είχαν περιγράψει πως ο νεαρός Νορβηγός είχε πάει στις ΗΠΑ και είχε υποβληθεί σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στο μέτωπο, τη μύτη και το σαγόνι.

Οι έντονες ναρκισσιστικές πτυχές του Μπρέιβικ αναδεικνύονται και από το γεγονός ότι αρνήθηκε επίμονα να τον φωτογραφίσουν, ως είθισται για όλους τους κρατουμένους στις φυλακές, επειδή ήθελε να εξασφαλίσει ότι όλες οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται θα είναι εκείνες στις οποίες ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει τον εαυτό του – είτε με στολή είτε χωρίς. 

Ζήτησε να του επιτραπεί να φοράει φόρμα παραλλαγής και όταν του αρνήθηκαν, απαίτησε όταν βγαίνει από τις φυλακές να φορά πάντοτε ένα κόκκινο μπλουζάκι Lacoste.

Στη δεύτερη ανάκρισή του από την Αστυνομία την Παρασκευή, η οποία διήρκεσε δέκα ώρες, ο Μπρέιβικ ρώτησε πόσους ανθρώπους σκότωσε στη διπλή τρομοκρατική επίθεσή του και «δεν έδειξε κανένα συναίσθημα» όταν έμαθε τον αριθμό.

Στη διάρκεια της ανάκρισης ο Μπρέιβικ απαίτησε να παραιτηθούν η κυβέρνηση, ο βασιλιάς και η στρατιωτική ηγεσία και να διοριστεί αρχηγός του στρατού για να μιλήσει.

Λίγο μετά όμως άρχισε να μιλά, «χωρίς να δείχνει διάθεση να σταματήσει», όπως είπε ένας από τους ανακριτές.

Ομολόγησε ότι σκεφτόταν να επιτεθεί και σε άλλους πιθανούς στόχους όπως κυβερνητικά κτίρια ή και στα κεντρικά γραφεία του Εργατικού Κόμματος, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες σχεδίαζε επιθέσεις ακόμα και στα ανάκτορα. Παρότι η συμπεριφορά του Μπρέιβικ παρουσιάζει αρκετά προβλήματα, δεν είναι καθόλου πιθανό να θεωρηθεί «νομικά παράφρων» διότι φαίνεται να έχει και να είχε πλήρη έλεγχο των πράξεών του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας που θα πραγματοποιήσει την ψυχιατρική αξιολόγησή του.

Από το πόρισμα των ψυχιάτρων θα εξαρτηθεί αν θα δικαστεί και θα τιμωρηθεί με κάθειρξη ή θα σταλεί σε ψυχιατρική μονάδα.

Εν τω μεταξύ, αυτό το Σαββατοκύριακο οι νέοι Νορβηγοί επέστρεψαν στις κατασκηνώσεις πολιτικών κομμάτων. Νέοι του δεξιού Φιλελεύθερου Κόμματος προσήλθαν σε αριθμό ρεκόρ στη δική τους κατασκήνωση σε ένα νησί όχι μακριά από το Ουτόγια, στην περιοχή όμως ήταν έντονη η αστυνομική παρουσία. Από τα επτά κόμματα που συμμετέχουν στη Βουλή της Νορβηγίας, μόνο τα δύο ακύρωσαν τις νεολαιίστικες κατασκηνώσεις μετά τις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου.

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν. Μπορεί το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας και η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν να καταδίκασαν τις επιθέσεις στη Νορβηγία, ο πατέρας της όμως και ιδρυτής του κόμματος Ζαν Μαρί Λεπέν πήρε αποστάσεις από την κόρη του.

Δήλωσε ότι «η αφέλεια της νορβηγικής κυβέρνησης είναι πιο σοβαρή από τις ίδιες τις επιθέσεις», τις οποίες προκλητικά χαρακτήρισε «ατύχημα».

«Η κατάσταση μου φαίνεται σοβαρή, αλλά όχι εξαιτίας αυτού του ατυχήματος από ένα άτομο, το οποίο κατελήφθη από παροδική τρέλα», ανέφερε σε βίντεο που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του Εθνικού Μετώπου. «Πιο σοβαρή μου φαίνεται η αφέλεια και η αδράνεια της νορβηγικής κυβέρνησης. Ξέρετε ότι οι αστυνομικοί στη Νορβηγία δεν φέρουν όπλα;».

Ο 83χρονος ακροδεξιός συνέχισε χαρακτηρίζοντας τη Νορβηγία «μια μικρή συμπαθητική χώρα», η οποία όμως «δεν κατάφερε να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του παγκόσμιου κινδύνου που αποτελεί η μαζική εισροή μεταναστών».

4444

Από yupi.gr

Ο Μόρισεϊ είναι γνωστός για τις κατά καιρούς καυστικές ατάκες του  αλλά αυτή τη φορά ο τραγουδιστής των θρυλικών «Smiths» φαίνεται πως ξεπέρασε τα όριά του.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στη Βαρσοβία την περασμένη Κυριακή, ο 52χρονος τραγουδιστής αναφέρθηκε στον Άντριεν Μπρέιβικ ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διπλή επίθεση στη Νορβηγία.

Ο βρετανός καλλιτέχνης χαρακτήρισε ένα «τίποτα» την επίθεση μπροστά στα παραπτώματα που διαπράττουν οι αλυσίδες fast food «McDonald‘s» και «Kentucky Fried Chicken». Οι χρήστες της ιστοσελίδας «NME» εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τα λεγόμενα του Μόρισεϊ μέσω του Facebook γράφοντας ότι αυτή τη φορά ο τραγουδιστής «ξεπέρασε τα όρια».

Δεν ήταν μάλιστα λίγοι οι πιστοί θαυμαστές του μουσικού που κατέκριναν το ανάρμοστο σχόλιο του. Άλλοι χρήστες βέβαια δεν μπόρεσαν να κρύψουν την οργή τους αφού ανάρτησαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον τραγουδιστή.

4444

Από Καθημερινή.

Η βόμβα που πυροδότησε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στο κέντρο του Όσλο στις 22 Ιουλίου και προκάλεσε το θάνατο 8 ανθρώπων είναι πιθανό να ήταν πιο ισχυρή απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, σύμφωνα με πυροτεχνουργούς.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις η βόμβα περιείχε 500 κιλά εκρηκτικών, αλλά έπειτα από περαιτέρω έρευνα των ζημιών που προκάλεσε ο πυροτεχνουργός Περ Νέργκααρντ δήλωσε ότι ενδέχεται να περιείχε περίπου 1 τόνο εκρηκτικών, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Dagsavisen.

Μία υπόγεια διάβαση στο 17ώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του πρωθυπουργού, αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι πιθανό να μείωσε τον αντίκτυπο της έκρηξης της βόμβας, σύμφωνα με τον Νέργκααρντ, ο οποίος επεσήμανε ότι ο απολογισμός των οκτώ νεκρών είναι «απίθανα χαμηλός» με δεδομένη την ισχύ της βόμβας.

Ένας άλλος παράγοντας που πιστεύεται ότι συνέβαλε στη μείωση των θυμάτων ήταν ότι πολλοί κυβερνητικοί υπάλληλοι έλειπαν λόγω καλοκαιρινών διακοπών, επεσήμανε ο Νέργκααρντ.

Η εφημερίδα Dagsavisen αναφέρει στο άρθρο της ότι μόλις 190 άνθρωποι εργάζονταν στα οκτώ κυβερνητικά κτίρια και τα υπουργεία που βρίσκονταν κοντά στο παγιδευμένο αυτοκίνητο, την ώρα που συνήθως εργάζονται περίπου 1.600.

Εν τω μεταξύ οι Νορβηγοί πιστεύουν ότι η χώρα τους πρέπει να υιοθετήσει πιο αυστηρές ποινές για σοβαρά εγκλήματα μετά το διπλό μακελειό της 22ας Ιουλίου που προκάλεσε το θάνατο συνολικά 77 ανθρώπων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην οποία πήραν μέρος 1.283 άνθρωποι και η οποία διενεργήθηκε έξι ημέρες μετά τις επιθέσεις στο κέντρο του Όσλο και στο νησί Οτόγια, το 65,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ποινές που επιβάλλονται είναι «πολύ μικρές» και μόνο το 23,8% δήλωσε ότι είναι οι αρμόζουσες, σύμφωνα με την εφημερίδα Verdens Gang.

Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο 32χρονος δράστης του διπλού μακελειού, κατηγορείται για τρομοκρατία, έγκλημα το οποίο επισύρει ποινή κάθειρξης έως 21 χρόνια. Ενδέχεται, επίσης, να του επιβληθούν διαδοχικές πενταετείς ποινές προστατευτικής επιτήρησης, ενώ κάποιοι έχουν ζητήσει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ώστε να μπορεί να καταδικαστεί έως και σε 30 χρόνια κάθειρξη.

Ο υπουργός δικαιοσύνης της Νορβηγίας, Κνουτ Στόρμπεργκετ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «δεν εκπλήσσομαι» από τις εκκλήσεις για αυστηρότερους νόμους. «Πρέπει να ακούσουμε, να το συζητήσουμε, αλλά να μην καταλήξουμε σε βιαστικά συμπεράσματα είναι σημαντικό οι πολιτικές να μην διαμορφώνονται σε κατάσταση πανικού».

4444

Και την ώρα που η Νορβηγία έχει πάθει σοκ για τους 77 θανάτους, στο Μεξικό σοκ προκαλεί η ομολογία Αρχηγού Συμμορίας, ότι διέταξε την δολοφονία 1.500 ανθρώπων.

Ο «Ελ Ντιέγκο» δεν είναι Άριος, όμως είναι εξίσου σκληρός με τους Άριους.

Από fimotro.

Ακόμα μεγαλύτερο σοκ προκαλεί η ομολογία του Χοσέ Αντόνιο Ακόστα Ερνάντες, συλληφθέντα επικεφαλής της μεξικανικής συμμορίας Λα Λίνεα ότι διέταξε τη δολοφονία 1.500 ατόμων.

Στο πρόσωπό του (και τη δράση του) στρέφονται οι υποψίες για την επίθεση με θύματα μία υπάλληλο του αμερικανικού…προξενείου και τον σύζυγό της στη Σιουδάδ Σουάρες.

Ο Χοσέ Αντόνιο Ακόστα Ερνάντες, γνωστός με το παρατσούκλι «Ελ Ντιέγκο» συνελήφθη μετά από μάχη με την αστυνομία και κατηγορείται ότι παρείχε πληρωμένους δολοφόνους και διεφθαρμένους αστυνομικούς στα καρτέλ ναρκωτικών της Χουάρες.

Μεταξύ των επιθέσεων για τις οποίες θεωρείται ύποπτος ο Ελ Ντιέγκο είναι και μία βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος βρίσκεται πίσω από μια σειρά διαβόητων και ιδιαιτέρως ειδεχθών εγκλημάτων όπως και η σφαγή 15 εφήβων, σε ένα πάρτι γενεθλίων τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι αρχές θεωρούν τον Ακόστα πρόσωπο-«κλειδί» για τα καρτέλ, ορισμένα από τα οποία αποτελούν τους κύριους εισαγωγείς ναρκωτικών από τη συνοριακή Χουάρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ είχε επικηρυχθεί για 830.000 ευρώ.

Οι Αμερικανοί σκοπεύουν να ζητήσουν την έκδοση του Ελ Ντιέγκο στις ΗΠΑ, ώστε να δικαστεί για τις δολοφονίες της Αμερικανίδας προξενικού υπαλλήλου Λέσλι Ενρίκες, του αμερικανού συζύγου της Άρθουρ Ρέντελφς και του συζύγου μιας άλλης προξενικής υπαλλήλου, του Χόρχε Αλμπέρτο Σαλσέδο, το 2010.

Όλοι τους είχαν πέσει νεκροί από τις σφαίρες των εκτελεστών της Λα Λινέα, μέσα στο αυτοκίνητό τους μετά από μια έξοδό τους στην πόλη.

31/07/2011

Από news-NEWS.

Μία εβδομάδα μετά από την τραγωδία στη Νορβηγία που σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη και οι ελληνικές Αρχές αναζητούν πυρετωδώς πιθανές διασυνδέσεις Ελλήνων με τα φόρα και τις ομάδες, που σημάδεψαν τη ζωή και σμίλεψαν τις… ιδέες του Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, του ανθρώπου ο οποίος δολοφόνησε 76 αθώους ανθρώπους στο όνομα της “κάθαρσης” της χώρας του και της Ευρώπης από στοιχεία, που με ρατσιστικά κριτήρια δεν “ενέκρινε” ο ίδιος και οι όμοιοί του.
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο και ειδικότερα στο “Πρώτο Θέμα”, περισσότερα από 800 μπλογκ με άκρως ρατσιστικό περιεχόμενο, ακροδεξιά ιδεολογία που καλλιεργεί το μίσος και καθημερινά δέχονται χιλιάδες επισκέψεις, απόψεις και σχόλια λειτουργούν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ιστοσελίδες που δεν τις γνώρισε τώρα η ελληνική αστυνομία, αλλά αντιθέτως φέρεται πως παρακολουθούσε “διακριτικά” τα τεκταινόμενα σε αυτές.

Τα νωπά γεγονότα του Όσλο όμως, σήμαναν συναγερμό σε όλο τον κόσμο και κατ’ επέκταση και στις ελληνικές Αρχές που “χτενίζουν” αρχείο προς αρχείο τη βάση δεδομένων του Νορβηγού “μακελάρη” όπου αναφέρονται και Ελληνικά ονόματα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στην Ασφάλεια θεωρούν “δεδομένη” την ύπαρξη ελληνικού στοιχείου στην ιστορία του Μπρέιβικ και για αυτόν το λόγο βιάζονται να προλάβουν πιθανές αρνητικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Παράλληλα προχωρούν σε “καταδρομικού τύπου” επεμβάσεις με ειδικούς χάκερ σε “πριβέ” ιστοσελίδες και φόρα ακροδεξιού περιεχομένου και διεθνούς εμβέλειας, όπου γίνονται ζυμώσεις και στρατολογούνται νεαροί και παιδιά σε ακραίου τύπου “τάγματα”, όπως εκείνο των “Ναϊτών Ιπποτών”, που φέρεται να ιδρύθηκε το 2002 στο Λονδίνο με τη βοήθεια ενός Έλληνα πολίτη.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα της Αστυνομίας προκύπτει πως στην πλειονότητά τους οι διαχειριστές και οι επισκέπτες των συγκεκριμένων μπλογκ κρύβονται από την ασφάλεια που τους παρέχει η wi-fi (ασύρματη) σύνδεση έτσι ώστε να μην αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους.

Μπαίνουν δηλαδή στο Ίντερνετ μέσα από ελεύθερης πρόσβασης ασύρματα δίκτυα και απειλούν, βρίζουν ή καταστρώνουν περίεργα σχέδια, χωρίς κανείς να μπορεί να εντοπίσει το ηλεκτρονικό τους ίχνος και την ταυτότητά τους.

Η ΕΛ.ΑΣ αδημονεί να φτάσει στα χέρια της ολοκληρωμένη η database (βάση δεδομένων) του 32χρονου Νορβηγού μακελάρη για να εξετάσουν εξονυχιστικά την περίπτωση να υπάρχει κάποιο “παρακλάδι” της οργάνωσης Μπρέιβικ στην Ελλάδα.

Περιμένοντας λοιπόν τα ίχνη και τα web mail που χρησιμοποίησαν οι Έλληνες στις επαφές με τον Νορβηγό, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν διαδικτυακές περιπολίες στα 800 ακροδεξιά μπλογκ για να συγκεντρώσουν πολύτιμα στοιχεία για τη χαρτογράφησή τους.
newstoday.gr

4444

Από Πρώτο Θέμα.

Ο Δανός σκηνοθέτης Lars von Trier (Λαρς φον Τρίερ) εξέφρασε σήμερα τη λύπη του που η ταινία του Dogville (Ντόγκβιλ ) “ενέπνευσε” τις επιθέσεις του 32χρονου Anders Behring Breivik  (Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ)  στη Νορβηγία, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η δανέζικη ακροδεξιά είναι εν μέρει υπεύθυνη για τη σφαγή.

“Αρρωσταίνω όταν σκέφτομαι ότι το Dogville (Ντόγκβιλ), η καλύτερη ταινία μου όπως πιστεύω, μπορεί να του χρησίμευσε ως σενάριο. Είναι φρικιαστικό”, είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Politiken.

Στην ταινία η ηρωίδα, που την ερμήνευσε η Nicole Kidman (Νικόλ Κίντμαν), κακοποιείται από τους κατοίκους ενός χωριού και παίρνει εκδίκηση σκοτώνοντάς τους. “Η τελευταία σκηνή του Ντόγκβιλ παρουσιάζει οδυνηρές ομοιότητες με την Ουτόγια”, το νησί όπου ο Μπρέιβικ άνοιξε πυρ, στις 22 Ιουλίου, σκοτώνοντας 69 ανθρώπους, είπε ο Τρίερ.

Στο προφίλ του στο Facebook ο 32χρονος Νορβηγός έγραφε ότι το Ντόγκβιλ ήταν μία από τις τρεις πιο αγαπημένες του ταινίες.

“Με ρωτάτε αν λυπάμαι που γύρισα αυτήν την ταινία; Ναι, αν αποδειχθεί ότι τον ενέπνευσε, λυπάμαι”, πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

Ο Τρίερ άσκησε ταυτόχρονα οξεία κριτική στο ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (DVP) και την ηγέτιδά του, Πία Κιέρσγκορντ, για τη στάση τους απέναντι στους μετανάστες και το Ισλάμ. Υπάρχει μια “απευθείας σύνδεση” των πολιτικών απόψεων του κόμματος με τα όσα συνέβησαν στο Ουτόγια, υποστήριξε. Το κόμμα “διέπραξε θηριωδίες χρησιμοποιώντας τους νόμους για να παρενοχλήσει αυτή τη μειονότητα (τους μουσουλμάνους) και η πολιτική γραμμή του αντιστοιχεί με αυτήν που κηρύσσει ο Μπρέιβικ “, είπε.

“Αυτός ο ρατσισμός επεκτάθηκε και σε άλλες σκανδιναβικές χώρες και εντυπώθηκε στη συνείδηση του Μπρέιβικ. Αναμφίβολα του έδωσε τη δικαιολογία που χρειαζόταν. Σκέφτομαι συνεχώς ότι ως έθνος έχουμε ευθύνη για την τραγωδία της Νορβηγίας”, πρόσθεσε, ζητώντας από την Κιέρσγκορντ “να παραδεχτεί την ευθύνη της”.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Σόρεν Έσπερσεν, απάντησε στα σχόλια του Τρίερ δηκτικά, λέγοντας ότι “είναι ενδιαφέρον” που κάτι τέτοιο λέγεται από “έναν δεδηλωμένο ναζιστή ο οποίος κάνει διεστραμμένες ταινίες οι οποίες ενέπνευσαν τον Μπρέιβικ  καθ’ ομολογία του”.

Ο χαρακτηρισμός του “ναζιστή” παραπέμπει στις δηλώσεις που έκανε ο Τρίερ στο τελευταίο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών όπου είπε ότι “κατανοεί” τον Χίτλερ και αισθάνεται λίγη “συμπόνια” για αυτόν, γεγονός που του στοίχισε την αποπομπή του από το Φεστιβάλ.

30/07/2011

Από Έθνος.

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός από τη διπλή επίθεση της 22ας Ιουλίου στο Όσλο και το νησί Ουτόγια ανέρχεται σε 77 νεκρούς, από 76 που ήταν γνωστό μέχρι τώρα. “Όλοι οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν αναγνωριστεί”, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, ότι “προγραμμάτιζε και άλλες επιθέσεις”, λέει ο δικηγόρος του Μπρέιβικ, που κατηγορείται για τις επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στη Νορβηγία.

Οι άλλες επιθέσεις θα είχαν “διάφορες μορφές”, είπε ο δικηγόρος, Γκέιρ Λίπσταντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Aftenposten, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο 32χρονος Μπρέιβικ, που βρίσκεται υπό κράτηση και θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, μεταφέρθηκε σήμερα, από τη φυλακή όπου κρατείται στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Όσλο για συμπληρωματική κατάθεση.

Ο Μπρέιβικ θα κληθεί να απαντήσει στην αστυνομία σχετικά με τις νέες πληροφορίες που προέκυψαν μετά την πρώτη, επτάωρη κατάθεσή του, το Σάββατο, είπε ο εισαγγελέας Παλ-Φρέντρικ Χγορτ Κράμπι, ενώ η στοιχειοθέτηση των κατηγοριών εις βάρος του, αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Ο Τορ-Άξελ Μπους, επικεφαλής της Νορβηγικής Εισαγγελικής Υπηρεσίας, έχει δηλώσει ότι “από σεβασμό προς τους νεκρούς και τους συγγενείς τους ο δράστης πρέπει να δικαστεί για την καθεμία δολοφονία” και αυτό θα απαιτούσε επαρκή στοιχειοθέτηση.

Οι πράξεις του συνιστούν κατηγορίες για τρομοκρατία, καθώς στόχευαν να εμφυσήσουν τον τρόμο στο ευρύτερο κοινό και θα μπορούσε να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 21 ετών, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ωστόσο, οι αρχές εξετάζουν το αν μπορεί ο Μπρέιβικ να κατηγορηθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή για τέτοια εγκλήματα είναι 30 χρόνια κάθειρξης.

Σύμφωνα με την Aftenposten, ο δικηγόρος του Μπρέιβικ αναμένει ότι οι δικαστικές αρχές θα ζητήσουν την επιβολή της μέγιστης ποινής…..

Σήμερα οι σημαίες στη χώρα κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους καθώς συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η στήριξη προς το κυβερνών Εργατικό Κόμμα αυξήθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες κατά τις ημέρες που ακολούθησαν τις επιθέσεις, ενώ ο πρωθυπουργός Γενς Στόλντενμπεργκ θεωρήθηκε ότι χειρίστηκε εξαιρετικά την κρίση.

Η δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Sunnmoersposten διενεργήθηκε στη διάρκεια δύο χρονικών περιόδων: τις τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση και τις τέσσερις ημέρες μετά.

Πριν από τις επιθέσεις, η στήριξη προς τους Εργατικούς έφθανε το 28,1% και μετά ανήλθε στο 38,7%.

Ταυτόχρονα, η στήριξη για τους αντιπολιτευόμενους Συντηρητικούς και για το ακροδεξιό Κόμμα της Προόδου μειώθηκε σημαντικά. Και στις χρονικές περιόδους η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 500 ανθρώπων.

4444

Από Έθνος.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στους βρετανικούς Times, ο Πολ Ρέι παραδέχεται μεν ότι μπορεί να αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Μπρέιβικ, αλλά τονίζει ότι “αυτό που έκανε ήταν πραγματικά διαβολικό. Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο για να υλοποιήσω τα ιδανικά μου”.

Ο 35χρονος Ρέι, πρώην μέλος του ακροδεξιού κινήματος English Defence League (EDL), είναι αρχηγός της οργάνωσης των “Ναϊτών Ιπποτών”, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις εκστρατείες των σταυροφόρων το Μεσαίωνα κατά του Ισλάμ, ενώ έχει ιστολόγιο στο οποίο γράφει ως Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, όπως αναφέρεται στο 1.500 σελίδων μανιφέστο του Μπρέιβικ που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο πριν προβεί στις αποτρόπαιες πράξεις του.

Ο Ρέι εγκατέλειψε τη Βρετανία για τη Μάλτα το 2008 μετά τη σύλληψή του για υποκίνηση φυλετικού μίσους μέσω του blog του.

4444

Από Strategy Report.

Δεύτερο… Έβρο μήκους 120 χιλιομέτρων και πλάτους 30 μέτρων σκάβουν δίπλα στον ποταμό οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ολοκλήρωση της μήκους 14.500 μέτρων αντιαρματικής τάφρου από το χωριό Μαράσια μέχρι το χωριό Ν. Βύσσα και ο επιτυχής απολογισμός όσον αφορά την ανακοπή της εισόδου λαθρομεταναστών από τη συγκεκριμένη περιοχή, άναψε πράσινο φως για την επέκταση του έργου προς Βορρά και Νότο.

Ήδη, όπως διαπίστωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, κατά την επιθεώρηση που έκανε προχθές έχει προχωρήσει το 17% του έργου καθώς την περίοδο αυτή εκτελούνται εργασίες εκβάθυνσης σε μήκος περίπου 4.000 μέτρων, από την περιοχή του χωριού Ν. Βύσσα μέχρι τον παραπόταμο του Έβρου και νοτιότερα, αλλά και εργασίες διάνοιξης νέου τμήματος 2.500 μέτρων, στη περιοχή ανατολικά του χωριού Αρδάνιο.

Η εντολή, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, είναι να προχωρά το έργο με τις μηχανές στο φουλ καθώς «προσφέρει και σημαντικά οφέλη στην ακριτική περιοχή αφού θα συμβάλει στη δημιουργία υδροβιοτόπων με παράλληλη χρησιμοποίηση των νερών των ποταμών Έβρου, Αρδα και Ερυθροπόταμου και των υπαρχόντων ταμιευτήρων. Παράλληλα θα αποτελέσει και εξαιρετικό αποστραγγιστικό σύστημα, για την προστασία της περιοχής από τις υπερχειλίσεις ποταμών».

Η μελέτη συντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2009, κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΣ, από στρατιωτική επιστημονική ομάδα υπό την καθοδήγηση καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την κατασκευή αρχικά κατάλληλης αντιαρματικής τάφρου για την ενίσχυση της άμυνας του Έβρου ποταμού.

Πάντως, η σημαντική μείωση του αριθμού των λαθρομεταναστών, οι οποίοι επιχειρούν πλέον να εισέλθουν στη χώρα μας στα τμήματα όπου η τάφρος έχει ολοκληρωθεί ανέδειξε – σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές – άλλο ένα σημαντικό όφελος για τη χώρα. Βέβαια, όπως εξηγούν οι αρμόδιοι, μέρος των λαθρομεταναστών μετακινήθηκε προς άλλες «διόδους». Πάντως, η συμβολή της τάφρου στην αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών δεν σημαίνει αλλαγή των σχεδίων ως προς την κατασκευή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φράχτη στον νομό.

Σχόλιο: Αυτό το Έργο θα προστατέψει την Ελλάδα και την Ευρώπη από τους Λαθρομετανάστες. Όταν γίνει και ο Φράκτης, ο Έβρος θα είναι μια πολύ δύσκολη πύλη εισόδου για τους Λαθρομετανάστες.

29/07/2011

Από Καθημερινή.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κάλεσε σήμερα, Πέμπτη, την Ευρώπη να ανοίξει περισσότερο τα σύνορά της στους πρόσφυγες, αποκαλύπτοντας ότι η πλειονότητα των προσφύγων καταφεύγουν στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Με την ευκαιρία της 60ής επετείου από την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για το καθεστώς των προσφύγων, που υιοθετήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1951, ο Ύπατος Αρμοστής Αντόνιο Γκουτιέρες εκτίμησε ότι «η Ευρώπη έχει χρέος απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, απέναντι σε όλους τους πρόσφυγες και απέναντι στην ίδια να σεβαστεί τις αξίας της Σύμβασης του 1951 σχετικά με το καθεστώς των προσφύγων».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί σε ισχύ ένα σύστημα παροχής ασύλου που να είναι πραγματικά κοινό, την ώρα που παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των κρατών μελών (της ΕΕ) όσον αφορά την υποδοχή και την αντιμετώπιση όσων ζητούν άσυλο», πρόσθεσε.

Οι 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχθηκαν συνολικά λίγο περισσότερους από 243. 000 αιτούντες άσυλο την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή το 29% του συνόλου που καταγράφηκε σε όλο τον κόσμο, επισημαίνει η UNHCR σε ανακοίνωσή της.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων, ενώ «από την αρχή της χρονιάς οι κρίσεις στη Σομαλία, τη Λιβύη και την Ακτή Ελεφαντοστού προστίθενται» στις ήδη υπάρχουσες κρίσεις, αποκαλύπτει η UNHCR.

Η Τυνησία και η Αίγυπτος έχουν υποδεχθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έφυγαν από τη Λιβύη, ενώ μόλις το 2% αυτών κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη, διευκρινίζει η οργάνωση.

Την ώρα που η Ανατολική Αφρική προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών, η Κένυα, η Αιθιοπία και το Τζιμπουτί έχουν δεχθεί 450.000 Σομαλούς πρόσφυγες, ενώ οι αριθμοί αυξάνονται συνεχώς, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Χρειαζόμαστε σύνορα που θα λαμβάνουν υπόψη την προστασία, ώστε οι άνθρωποι που φοβούνται για τη ζωή τους ή για την ελευθερία τους να συνεχίσουν να βρίσκουν (προστασία)», υπογράμμισε ο Γκουτιέρες.

4444

Από Καθημερινή.

Την άμεση διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του βουλευτή Βέρνερ Κένιγκσχοφερ εξαιτίας των αμφιλεγόμενων θέσεών του για το διπλό μακελειό του ακροδεξιού δράστη στο Όσλο αποφάσισε σήμερα το απόγευμα ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, του ακροδεξιού και εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Ήδη, σε δηλώσεις του το μεσημέρι, ο υπαρχηγός των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, είχε επικρίνει έντονα τη στάση του βουλευτή ο οποίος, όπως σημείωσε ο ίδιος, παρά τις επανειλημμένες εσωκομματικές συστάσεις συνέχιζε τη επιζήμια για το κόμμα στάση του, με σειρά δηλώσεων.

Στην ανακοίνωση της απόφασης της διαγραφής, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε επικρίνει όχι μόνον τις αμφιλεγόμενες θέσεις του Βέρνερ Κένιγκσχοφερ, αλλά και τον «απαράδεκτο κύκλο φίλων του» στην προσωπική σελίδα του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχει θέση στην οικογένεια των Ελευθέρων κάποιος που αντιβαίνει στη γραμμή του κόμματος και επιμένει δογματικά και αδιόρθωτα στη λάθος συμπεριφορά του».

Ο Κένιγνκσχοφερ είχε προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες σάλο με τις θέσεις του που δημοσιοποιούσε μέσω ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, για το μακελειό στο Όσλο: το συνέκρινε με τον αυστριακό νόμο για τις αμβλώσεις, ενώ ανέφερε πως ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει χιλιάδες φορές περισσότερα θύματα.

Οι επανειλημμένες αναφορές στην Αυστρία του ακροδεξιού δράστη του διπλού μακελειού στο Όσλο, στο 1.516 σελίδων «μανιφέστο» του με τίτλο «2083-Ευρωπαική Διακήρυξη Ανεξαρτησίας» είχαν προκαλέσει φρίκη. Έγραψε για «αδελφούς και αδελφές του στην Αυστρία», εκφράζοντάς τους μάλιστα τις ευχαριστίες του για τη βοήθειά τους στη σύνταξη του «μανιφέστου».

Ο δράστης, συγκαταλέγοντας την Αυστρία στις «χώρες που ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουν υποταχτεί στην ισλαμική κυριαρχία» και αναφέροντας ως «εχθρικά πολιτικά κόμματα» τους Πράσινους τους Σοσιαλδημοκράτες και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, διότι είναι αυτόχειρες ουμανιστές, καπιταλιστές της παγκοσμιοποίησης ή πολιτισμικοί μαρξιστές» κατονομάζει τη χώρα ως δυνητικό στόχο επιθέσεων και μάλιστα «υψίστης προτεραιότητας».

Συγχρόνως, δεν παραλείπει να εκφράσει συμπάθεια για τα δύο αυστριακά ακροδεξιά κόμματα, Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας, τα οποία με ανακοινώσεις τους είχαν πάρει καθαρά αποστάσεις από το «μανιφέστο» και το δράστη του Όσλο εξαιρουμένου του διαγραφέντος σήμερα από τους Ελευθέρους, βουλευτή Βέρνερ Κένιγνκσχοφερ.

4444

Από Καθημερινή.

Το πρακτορείο Ανατολή μεταδίδει σήμερα, Πέμπτη, ότι ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανήγγειλε ότι πρόκειται να μεταβεί στη Νορβηγία «εντός των προσεχών ημερών», θέλοντας να επιδείξει στη σκανδιναβική χώρα «την αλληλεγγύη της Τουρκίας, μετά τις φονικές επιθέσεις της Παρασκευής».

«Προβλέπουμε να μεταβούμε στη Νορβηγία εντός των προσεχών ημερών για να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας», μετά τις δολοφονίες 76 ανθρώπων -φονική έκρηξη κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, αθρόοι πυροβολισμοί στο κοντινό νησί Οτόγια- δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, αφού συναντήθηκε με τον νορβηγό πρεσβευτή στην Άγκυρα.

Ανάμεσα στα θύματα του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ είναι βεβαιωμένο τώρα ότι συγκαταλέγεται μια νέα Νορβηγή τουρκικής όμως καταγωγής, η Γκιζέμ Ντογάν. Θα κηδευτεί τη Δευτέρα, αναφέρεται στα ΜΜΕ.

«Στο μέτρο του δυνατού, θα φροντίσουμε η επίσκεψη μας να συμπέσει χρονικά με την κηδεία της Ντογάν», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σχόλιο: Οι Τούρκοι είναι «μάνα» στην προπαγάνδα. Θα δούμε ένα καλό σώου. Άλλωστε η όλη κατάσταση προσφέρεται. Είναι επίσης μια Ευκαιρία ο  Νταβούτογλου να δηλώσει έμμεσα,  στους Απανταχού Τούρκους, ότι άσχετα αν έχουν πάει σε άλλες χώρες, εξακολουθούν να είναι Τούρκοι και όχι κάτι άλλο.

4444

Από το Έθνος.

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα, για δεύτερη φορά από τη μέρα του μακελειού στο Όσλο, ο ακροδεξιός δολοφόνος Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, μία ημέρα αφότου οι αρχές ανακοίνωσαν τη λήξη των ερευνών στο νησί Ουτόγια, τον τόπο της θηριωδίας όπου ο 32χρονος ντυμένος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ 68 μέλη της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάντως, οι έρευνες για τον εντοπισμό σορών θα συνεχιστούν στην παρακείμενη λίμνη Τιριφιόρντ, καθώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι αγνοούμενοι. Μία από αυτούς φαίνεται ότι είναι και η 15χρονη ρουμανικής καταγωγής, Κάριν Ελένα, η οποία ήταν στο Ουτόγια την ημέρα της επίθεσης του Μπρέιβικ και μάλιστα είχε συνομιλήσει με τη μητέρα της την ώρα του μακελειού.

Στο μεταξύ, ο ανώτατος εισαγγελέας της Νορβηγίας, Τορ Αξελ Μπους, ανακοίνωσε χθες ότι η διαδικασία για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου που θα αντιμετωπίσει ο Μπρέιβικ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και η δίκη του θα διεξαχθεί μέσα στο επόμενο έτος. Σύμφωνα με τη νορβηγική νομοθεσία, το κατηγορητήριο δεν μπορεί να συνταχθεί πριν από το τέλος των ερευνών οι οποίες συνεχίζονται (εκτός φυσικά του νησιού Ουτόγια).

Από την πορεία πάντως των ερευνών σύμφωνα με τον δικηγόρο της αστυνομίας, Πάαλ Φρέντρικ Χιόρτ, φαίνεται ότι ο μακελάρης- “σταυροφόρος” έδρασε εντελώς μόνος του, όπως εξάλλου ισχυρίστηκε και ο ίδιος στο μανιφέστο του, όμως οι αρχές έχουν συλλέξει κάποια στοιχεία για τα οποία θα ρωτήσουν τον Μπρέιβικ κατά τη σημερινή του ανάκριση. Σε αυτήν, όπως έγινε γνωστό, θα συμβάλουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και οι ΗΠΑ.

Τα τελευταία 24ωρα η αστυνομία εξετάζει ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οι κινήσεις του Μπρέιβικ μερικά λεπτά πριν από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου και αναλύουν τα δεδομένα για το πώς κινήθηκε μέσα στην πόλη.

Από τις έρευνες των πυροτεχνουργών προκύπτει ότι ο σφαγέας του Όσλο για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Εργατικού Κόμματος από την οποία έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι, κατά την πυροδότηση της βόμβας χρησιμοποίησε μια ηλεκτρική ασφάλεια που του έδωσε περιθώριο 1 λεπτού και 15 δευτερολέπτων για να απομακρυνθεί, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται και τα στοιχεία του προσωπικού του υπολογιστή από τα οποία η αστυνομία ελπίζει να βρει λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα του στο Διαδίκτυο και πιθανές διασυνδέσεις του με άλλους ακροδεξιούς εντός και εκτός της Νορβηγίας.

Με τον Μπρέιβικ πλέον στα χέρια των αρχών, τις μέρες από το αιματηρό περιστατικό να περνούν και τις έρευνες να έχουν πάρει πλέον τον δρόμο τους, οι Νορβηγοί προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Αυτοί όμως που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι περίπου 100.000 μουσουλμάνοι της Νορβηγίας. Ανησυχούν πλέον περισσότερο από πριν για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται από την τοπική κοινωνία από δω και πέρα, καθώς το πρόβλημα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού παραμένει, παρότι ο δολοφόνος ήταν λευκός Νορβηγός.

Εκρηκτικά
Σύλληψη 18χρονου

Στη σύλληψη ενός 18χρονου Φινλανδού προχώρησαν οι αρχές της χώρας, αφού ανακάλυψαν στο σπίτι του 10 κιλά νιτρικής αμμωνίας σε συσκευασία λιπάσματος και άλλα υλικά κατάλληλα για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με την αστυνομία της Φινλανδίας, το λίπασμα είχε σταλεί στον 18χρονο από την Πολωνία. Υπενθυμίζεται ότι και ο ακροδεξιός δολοφόνος Μπρέιβικ είχε αγοράσει λίπασμα από την Πολωνία.

Advertisements

Posted July 29, 2011 by bmplefour in Norway

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: