Ο Νόμος της Χούντας του Παπαδόπουλου, προστατεύει τους Διαδηλωτές. ΝΔ 794/71 και ΒΔ 269/72.   Leave a comment

Ο Νόμος της Χούντας του Παπαδόπουλου, προστατεύει τους Διαδηλωτές. ΝΔ 794/71 και ΒΔ 269/72.

Σύμφωνα με το άρθρο, τα ΜΑΤ κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης του, επέτυχαν το ακατόρθωτο: να υπάρχει ανοχή ανάμεσα στους Κουκουλοφόρους και στους Ακροδεξιούς, ακόμα και συνεργασία, όταν στο παρελθόν αυτές οι δυο ομάδες «σφάζονταν».

Είναι σίγουρο ότι τον Αύγουστο πολλοί θα συσκέπτονται για τον Σεπτέμβριο. Ο Αύγουστος θα είναι καυτός.

Επίσης το άρθρο δείχνει και την μεγάλη απόσταση που διένυσε η Ελληνική Κοινωνία από την Χούντα μέχρι το 2011.

Οι νόμοι της Χούντας πλέον δεν επαρκούν!!!! Υποτίθεται ότι η Χούντα ήταν Στρατιωτική Δικτατορία. Δηλαδή σκληρό καθεστώς.

Η «Ελληνική Δημοκρατία 1974» αποδεικνύεται ποιο σκληρή και ποιο θολή από την Χούντα της επταετίας. Η περίοδος του Παπανδρέου μου θυμίζει την Περίοδο Ιωαννίδη. Αναλογικά.

31/07/2011

ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ του αδικήματος της οπλοφορίας- κάθε είδους όπλου, περιλαμβανομένων και των μολότοφ- σε κακούργημα και την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής της Αστυνομίας σε περίπτωση που δέχεται επίθεση, όπως και την αλλαγή των κανόνων συναθροίσεων, ζητεί η Ελληνική Αστυνομία εν όψει φθινοπώρου.

Οι διαπιστώσεις του αρχηγού της Αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου, όπως τις παρουσίασε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, σόκαραν πολλούς βουλευτές.

Κυρίως όταν τους είπε, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ότι «η Ελλάδα είναι χώρα Καλάσνικοφ», ότι οι βόμβες μολότοφ έχουν μετατραπεί, με ελληνική εφεύρεση, από εμπρηστικές σε εκρηκτικές και ότι στα αιματηρά επεισόδια έξω από τη Βουλή χρησιμοποιήθηκε από κουκουλοφόρους αναβαθμισμένος οπλισμός. Αναφέρθηκε μάλιστα στη «ραγδαία κλιμάκωση της βίας». Όλα αυτά έκαναν την Ελληνική Αστυνομία να ζητεί σήμερα περισσότερη νομική κάλυψη ώστε να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας.

Η ηγεσία της Αστυνομίας ανησυχεί για ένα είδος συνεργασίας ( («ανοχή» τη χαρακτηρίζει) που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ακροδεξιούς και κουκουλοφόρους: « Στη λεωφόρο Αμαλίας, την ημέρα που έγιναν τα επεισόδια έξω από τη Βουλή, ήταν συγκεντρωμένα ακροδεξιά στοιχεία. Ξαφνικά άνοιξαν δρόμο, παραμέρισαν και εμφανίστηκαν οι κουκουλοφόροι. Άρχισαν τότε όλοι μαζί να επιτίθενται στους ματατζήδες. Συνήθως όταν αυτές οι δύο ομάδες συναντώνται σφάζονται μεταξύ τους. Εκείνο όμως το πρωινό οι μεν διευκόλυναν τους δε για να επιτεθούν εναντίον της Αστυνομίας. Υπάρχει πλέον ανοχή ανάμεσά τους, αν όχι σύμπλευση, είναι φανερό» είπε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Ζητούν νέο νομοθετικό πλαίσιο

Σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, κυρίως για τις συναθροίσεις (με σαφείς και αυστηρότερους κανόνες περιφρούρησης), τις οποίες ως τώρα διέπει ένας νόμος της… χούντας (ΝΔ 794/71 και ΒΔ 269/72), είναι το πρώτο που ζητεί από την Πολιτεία η Αστυνομία, τη στιγμή που δηλώνει αδυναμία με τους υπάρχοντες νόμους να αντιμετωπίσει τα κινεζικά εκρηκτικά «γουρούνες», τις μολότοφ που έχουν εξελιχθεί σε εκρηκτικές με ισχυρές δόσεις εκρηκτικής ύλης στη σύνθεσή τους, τους τοξοβόλους, τις σφενδόνες με τα μεταλλικά σφαιρίδια, ακόμη και τα πιστόλια φωτοβολίδων και τους τόνους μάρμαρο που χρησιμοποιήθηκαν εκείνη την Τετάρτη στη Βουλή.

«Μια τέτοια φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε με πιστόλι από την Πανεπιστημίου, πέρασε πάνω από τη Βουλή και έκαψε ένα δένδρο στον Εθνικό Κήπο» αναφέρει εμπιστευτική έκθεση της Αστυνομίας η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Το φθινόπωρο, με την πλήρη εφαρμογή των σκληρών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου και όταν οι περισσότεροι επιστρέψουν από τις διακοπές, είναι πολύ πιθανόν να φουντώσει και πάλι η λαϊκή οργή.

Και μαζί με τη λαϊκή οργή ίσως παρεισφρήσουν στις διαδηλώσεις και οι κουκουλοφόροι. Κανείς πλέον δεν αποκλείει τίποτε. Όπως δεν είχε αποκλεισθεί το 2008 μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου η εμφάνιση νέων τρομοκρατικών ομάδων, στελεχωμένων από πιτσιρικάδες, σκληρότερων από τις προηγούμενες, με νέες μεθόδους τρομοκρατίας και νέο οπλισμό, κάτι που συνέβη με τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και τη «Σέχτα Επαναστατών».

Απομάκρυναν τις σκηνές από το Σύνταγμα

Στην Αστυνομία προβληματίζονται και με ό,τι συμβαίνει στη λεγόμενη «κάτω πλευρά του Συντάγματος», όπως αποκαλούν τους συγκεντρωμένους εκεί με τα τσαντίρια. Αυτός είναι και ο λόγος που χθες τα ξημερώματα έγινε επιχείρηση με τη συμμετοχή φορτηγών του Δήμου Αθηναίων υπό την κάλυψη της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της οποίας απομακρύνθηκαν όλες οι σκηνές που είχαν τοποθετήσει από τον Μάιο οι «Αγανακτισμένοι».

Η Αστυνομία φαίνεται ότι αρχίζει και αυτή να προετοιμάζεται εν όψει πιθανού νέου γύρου με τους κουκουλοφόρους το φθινόπωρο. Και δεν ζητεί μόνο νομοθετικά μέτρα για νέους κανόνες εμπλοκής της Αστυνομίας ή αυστηροποίηση των ποινών περί οπλοφορίας.

Ζητεί, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, να μην κρατούνται ύποπτοι ή καταδικασμένοι για τρομοκρατία ή αναρχικοί μαζί με καταδίκους του κοινού ποινικού δικαίου και να μη χορηγούνται πενθήμερες άδειες σε αλλοδαπούς καταδίκους.

«Αφού έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και είναι καταδικασμένοι γι΄ αυτό μαζί με άλλες αξιόποινες πράξεις, γιατί να τους χορηγούν πενθήμερη άδεια; Πού θα πάνε; Πού θα μείνουν;» διερωτάται η ηγεσία της Αστυνομίας.

Και επανέρχεται, αυτή τη φορά πιο επιτακτικά, σε ένα παλαιό της αίτημα: να δημιουργηθεί, με έξοδα της ελληνικής κυβέρνησης, φυλακή στην Αλβανία όπου θα μεταφερθούν όλοι οι αλβανοί κατάδικοι. «Θα μας στοιχίσει πολύ λιγότερα απ΄ ό,τι μας στοιχίζει τώρα και θα αποφύγουμε πολλούς μπελάδες» είπε σε πρόσφατη κυβερνητική σύσκεψη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μαν. Οθωνας, υπέρμαχος της μεταφοράς αλβανών εγκληματιών στην Αλβανία με ελληνικά έξοδα.

Στην προετοιμασία της Αστυνομίας εν όψει πιθανού νέου γύρου επεισοδίων το φθινόπωρο δεν αποκλείεται η εμφάνιση νέων μεθόδων για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων.

Όπως, π.χ., το Πυροσβεστικό Άρμα «Αίας» που εκτοξεύει με πίεση (η οποία ελέγχεται από κομπιούτερ ώστε να μην υπάρξουν ανεπιθύμητοι τραυματισμοί) όχι μόνο νερό αλλά και χρώμα. Με τη μέθοδο αυτή θα «μαρκάρονται» οι ταραξίες ώστε να γίνεται πιο εύκολος αργότερα ο εντοπισμός τους.

Ο «Αίας» ήταν παρών στα επεισόδια στη Βουλή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. «Θα τον χρησιμοποιήσουμε ως εσχάτη λύση» προαναγγέλλει ο Αρχηγός.

«Ήθελαν νεκρό»

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το πώς οργανώθηκαν οι κουκουλοφόροι εκείνη την Τετάρτη που ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή και επιτέθηκαν με 20 τόνους μάρμαρο, πώς κατέβασαν αυτόν τον οπλισμό, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 126 αστυνομικοί, από τους οποίους οι 26 βρίσκονται ακόμη σε αναρρωτική άδεια και έξι από αυτούς- και αυτό ανακοινώνεται για πρώτη φορά- έχουν χάσει από τα εκρηκτικά των κουκουλοφόρων προσωρινά την ακοή τους:

«Χρησιμοποιήθηκαν σφενδόνες που πετάνε μπουλόνια ,πυροσβεστήρες για δημιουργία θολού περιβάλλοντος , καπνογόνες  βόμβες, εκτυφλωτικά λέιζερ, καυστικά οξέα που προκαλούν εγκαύματα και μπουκάλια όχι με νερό αλλά με… ούρα.

Ήταν τόση μεγάλη η ορμή των επιθέσεων που δέχθηκε η Αστυνομία που οι δυνάμεις μας έλεγαν “δεν μπορούμε άλλο, μας έχουν χτίσει”» είπε στη Βουλή ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Βεβαιώνει σε συνομιλία που είχε με «Το Βήμα» ότι στόχος των κουκουλοφόρων (αλλά και των «μπαχαλάκηδων») ήταν να υπάρξει ένας νεκρός. Αποκάλυψε μάλιστα ότι τρεις φορές η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική απεγκλώβισε εργαζομένους σε τράπεζες (σε μία τράπεζα μάλιστα υπήρχαν 12 εργαζόμενοι που κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί) όταν τους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ οι κουκουλοφόροι θυμίζοντας την τραγική περίπτωση της Μarfin.

«ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΜΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ»

Η «ραγδαία κλιμάκωση της βίας» στη χώρα μας θεωρείται πλέον το υπ΄ αριθμόν 1 πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας: «Με ένα χιλιάρικο πλέον μπορεί να βρει κάποιος ένα Καλάσνικοφ. Είναι φοβερό όπλο, έχει τρομακτική ισχύ, δεν αντιμετωπίζεται με τα όπλα που διαθέτει η Αστυνομία και κυρίως το βρίσκεις παντού. Τα πιστόλια και τα μαχαίρια που ως τώρα χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί ή οι τρομοκράτες τείνουν να εξαφανιστούν και στη θέση τους εμφανίζονται τα Καλάσνικοφ. Στις ληστείες, ακόμη και στις ληστείες που γίνονται στα σπίτια, πρώτο λόγο έχουν τα όπλα αυτά. Και οι τρομοκρατικές οργανώσεις Καλάσνικοφ πλέον χρησιμοποιούν» έλεγε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας. Και δεν είναι μόνο αυτό καθαυτό το όπλο- τα περισσότερα έφθασαν στην Ελλάδα από την Αλβανία ή από άλλες βαλκανικές χώρες, καλά κρυμμένα ανάμεσα σε κρέατα, λαχανικά ή ακόμη και σε ζωντανά που μεταφέρουν τα φορτηγά κοντέινερ στη χώρα μας. Είναι και οι σφαίρες που χρησιμοποιούνται από τους κακοποιούς, που είναι διατρητικές και διαπερνούν εύκολα τα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τα Καλάσνικοφ διαθέτουν μεγάλη εμβέλεια, είναι ευθύβολα και τελευταίως βρέθηκαν και σφαίρες «ντουμ ντουμ», που είναι απαγορευμένες από τις διεθνείς συνθήκες.

 

Advertisements

Posted July 31, 2011 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: