Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.   Leave a comment

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

20/07/2013

4444

http://www.iefimerida.gr/news/68644/%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82

Διπλό γίνεται πλέον το μέτωπο της ελληνικής δικαιοσύνης με τον ήδη κατηγορούμενο για πέντε κακουργήματα επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ενώ εκκρεμεί η απολογία του για την υπόθεση των δανείων μαϊμού της Proton Bank ύψους 701 εκατομμυρίων-όλα δείχνουν ότι θα κληθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες μαζί με τους 26 συγκατηγορουμένους του- μια νέα υπόθεση, αυτή της Νεοχημικής ξεκινά να διερευνάται δικαστικά.

Ο Εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, τη διερεύνηση της υπόθεσης της διπλής αγοραπωλησίας της εταιρείας Νεοχημική από τον κ. Λαυρεντιάδη προς την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Carlyle, και την επαναγορά της στη συνέχεια.

Οπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr στις 18 Ιουλίου επτά τράπεζες (Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, Millenium, HSBC και Ελληνική Τράπεζα) κατέθεσαν μήνυση κατά του κ. Λαυρεντιάδη για κακουργηματική απάτη με αφορμή τα δάνεια των 500 εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η αρχική αγορά της Νεοχημικής από την πολυεθνική επενδυτική.

Ο κ. Λαυρεντιάδης αποφάσισε να πουλήσει την πατρική του εταιρεία και επιχειρηματική του ναυαρχίδα τον Μάιο του 2008. Η Νεοχημική, εταιρεία πώλησης λιπασμάτων, φαρμάκων και καλλυντικών, αγοράστηκε από την Carlyle αντί τιμήματος περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια η αμερικανική εταιρεία κατέβαλλε από ίδια κεφάλαια περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από δάνεια περίπου 500 εκατομμυρίων από τις μηνύτριες τράπεζες.

Μόλις λίγους μήνες αργότερα οι Αμερικανοί επενδυτές ανακάλυψαν ότι τα οικονομικά στοιχεία που τους διέθεσε η πλευρά Λαυρεντιάδη δεν ήταν ακριβή και ζήτησαν «τα λεφτά τους πίσω».

Η υπόθεση λύθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό, με τον κ. Λαυρεντιάδη να τους δίνει πίσω μετρητά το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ που του είχαν καταβάλλει.

Τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια παρέμειναν ως υποχρεώσεις της εταιρείας προς τις τράπεζες.

Ετσι, ο κ. Λαυρεντιάδης βρέθηκε με κέρδος 500 εκατομμυρίων και την εταιρεία πάλι στα χέρια του.

Στην πορεία όμως και ενώ έχει υποβληθεί το αίτημα να υπαχθεί η εταιρεία στο νέο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα που προβλέπει την πώληση των ενεργητικών της εταιρείας σε καθεστώς λειτουργίας, εκτός του ότι το δάνειο σταμάτησε να εξυπηρετείται και έχει καταγγελθεί, αποκαλύφθηκε και ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του είχαν «απογειώσει»την αξία της μετοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Νεοχημική (και τα δανειακά βάρη της) έχει μεταβιβαστεί στο Βρετανικό Fund της Consilia, άρα από τους Βρετανούς πρέπει να διεκδικήσουν τα δάνειά τους οι τράπεζες.

Η απολογία για τα πέντε κακουργήματα της Proton

Την ίδια ώρα, ασφαλείς πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι εντός των προσεχών εβδομάδων ο κ. Λαυρεντιάδης, μετά από δικαστική έρευνα και καθυστερήσεις πολλών μηνών, θα κληθεί να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για πέντε κακουργήματα -που επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης- σχετιζόμενα με τα δάνεια μαϊμού ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έδωσε παράνομα μέσω -της ελεγχόμενης από τον ίδιο Proton Bank- σε φίλους και στενούς του συνεργάτες προκειμένου να αγοράσουν δικές του εταιρείες

Οι κατηγορίες είναι:

  • Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,
  • Απάτη σε βάρος του δημοσίου, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια,
  • Υπεξαίρεση, για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ),
  • Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
  • Απιστία κακουργηματική από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Πηγή: Κυκλώνουν από παντού τον Λαυρεντιάδη – Ανοίγει και ο φάκελος για το μισό δισ. της Νεοχημικής | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/68644#ixzz2ZayJZ2cZ

18/07/2013

4444

http://www.iefimerida.gr/news/60012/%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-7-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-450-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-4-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

Μήνυση κατά του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πέντε στενών του συνεργατών κατέθεσαν σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελία Αθηνών εκπρόσωποι 7 τραπεζών (ελληνικών και ξένων) με τις κατηγορίες της οικονομικής απάτης, της σύστασης συμμορίας, του ξεπλύματος και της χρηματιστηριακής χειραγώγησης μετοχών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, οι εκπρόσωποι των επτά τραπεζών κατηγορούν τον ήδη υπόδικο για τα δάνεια της Proton Bank επιχειρηματία ότι με τις πράξεις και τις ενέργειές του τις ζημίωσε κατά 450 εκατομμύρια ευρώ. Η δε μήνυση έρχεται συνέχεια της αγωγής για το ίδιο θέμα που έχει ήδη κατατεθεί.

Συγκεκριμένα οι τράπεζες κατηγορούν τον κ. Λαυρεντιάδη ότι με πλασματικούς ισολογισμούς και μέσω της χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας Νεοχημική πέτυχε να δανειοδοτηθεί με το ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ η εξαγορά της εταιρείας Νεοχημική από το Carlyle Group.

Το μεγαλύτερο μέρος του δανείου βάρυνε την ίδια την εταιρεία και όταν η αμερικανική πολυεθνική επέστρεψε τη Νεοχημική στον κ. Λαυρεντιάδη μετά από σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, τα δάνεια παρέμειναν εν ισχύ. Στην πορεία όμως και ενώ έχει υποβληθεί το αίτημα να υπαχθεί η εταιρεία στο νέο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα που προβλέπει την πώληση των ενεργητικών της εταιρείας σε καθεστώς λειτουργίας,εκτός του ότι το δάνειο σταμάτησε να εξυπηρετείται και έχει καταγγελθεί, αποκαλύφθηκε και ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του είχαν «απογειώσει»την αξία της μετοχής.

Είναι προφανές ότι για τους ίδιους λόγους η Carlyle επέστρεψε τη Νεοχημική στον κ. Λαυρεντιάδη δεχόμενη μάλιστα να πάρει μικρότερο τίμημα.

Με την μηνυτήρια αναφορά τους οι τράπεζες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η όποια σχέση είχαν στο παρελθόν με τον επιχειρηματία δεν υφίσταται πλέον και ότι εκτός από την επιστροφή των χρημάτων τους ζητούν και την παραδειγματική του τιμωρία.

Να σημειωθεί ότι η άλλη υπόθεση που βαρύνει τον κ. Λαυρεντιάδη και αφορά στα δάνεια μαϊμού της Proton, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά μέσω φίλων και συνεργατών του δεκάδων εταιρειών του,με τα χρήματα να επιστρέφουν σε αυτόν βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προδικασίας και εκκρεμεί η απολογία που θα κρίνει το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Στον ίδιο έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και έχουν δεσμευθεί όλα τα γνωστά περιουσιακά του στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

02/07/2013

4444

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toismetritois/toismetritois/qo-q–2013010784836/

O επιχειρηματίας είχε αρχίσει και συνεχίζει να αποκαλύπτει ονόματα «βόμβα» πολιτικών και επιχειρηματιών τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στις «μέρες και τις πράξεις» του άλλοτε κραταιού επιχειρηματία.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λαυρεντιάδης εκβιάζει ανοιχτά πλέον 2 με 3 πολιτικούς με «βαρύ όνομα» (οι οποίοι φέρονται να έχουν πάρει μεγάλη μίζα την εποχή των δανείων της Proton Bank προς τις επιχειρήσεις Λαυρεντιάδη), έναν μεγάλο επιχειρηματία (επίσης το όνομα του προκαλεί πάταγο), αλλά και υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη τα οποία συνδέει με μια σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο Λαυρεντιάδης έχει διαμηνύσει σε ένα πλήθος προσώπων, ότι αν δε τον βοηθήσουν τώρα, θα τους πάρει μαζί τους, ενώ έχει φθάσει σε σημείο, τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται κάποιοι που τον άκουσαν, να λέει ότι θα προκαλέσει «χάος» στη χώρα αν αρχίσει να δημοσιεύει τα στοιχεία τα οποία έχει στην κατοχή του.

Μάλιστα, να αναφέρουμε, τέλος, ότι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Λούα – Λούα αναμένεται να στείλει τις επόμενες εβδομάδες ένα μήνυμα σε κάποιους – κάποιο, μέσω ενός σκανδάλου που θα δημοσιευτεί σε κυριακάτική εφημερίδα, εφόσον φυσικά δε λάβει την ασυλία που ζητάει.

Σχόλιο: Όταν τους βάζεις φυλακή, αρχίζουν και κελαηδούν. Άλλωστε και αυτοί είναι κοινοί θνητοί. Η φυλακή είναι πολύ δύσκολο μέρος. Γι’αυτό τα δυο βρωμερά κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα Κωτρωτσε, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διατήρησαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών της χούντας.

4444

17/03/2013

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1752796

Σε έναν εντυπωσιακό ισχυρισμό, φέρεται να κατέφυγε λίγη ώρα πριν προφυλακιστεί για την υπόθεση των επισφαλών δανείων 701 εκατομμυρίων ευρώ  της Proton Bank προς εταιρίες συμφερόντων του  Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος, ο ένας από τους πέντε συλληφθέντες της περασμένης Τρίτης που οδηγήθηκαν κρατούμενοι ενώπιον της ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη.

Ο επιχειρηματίας, για τον οποίο ήταν μέχρι σήμερα γνωστό πως κατείχε μετοχές του γηπέδου “Γ. Καραϊσκάκης” ως εκπρόσωπος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, φέρεται να υποστήριξε ότι “το μισό Καραϊσκάκης μου ανήκει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες δηλαδή είπε πώς δεν εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία αλλά είχε αγοράσει με δικά του χρήματα το 50 % του γηπέδου, το οποίο είχε πουλήσει ο Σωκράτης Κόκκαλης το 2009 στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αντί (αναγραφόμενου στον Τύπο) ποσού 25 εκατομμυρίων ευρώ!!

Ο κ. Ρογκόπουλος εμφάνισε μάλιστα ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 17/12/2010 με το οποίο φέρεται να μεταβιβάζεται από δυο offshore εταιρίες συμφερόντων Λαυρεντιάδη, στην εταιρία ΝΙΜΑΝΤΕΡΟΥΣ συμφερόντων Ρογκόπουλου, το μισό γήπεδο.

Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό αλλά το γεγονός ότι  ως τίμημα πώλησης αναφέρεται το ποσό των 200.000 ευρώ. Ήδη πάντως το 50% του γηπέδου – της πλευράς Λαυρεντιάδη- έχει δεσμευθεί μετά από  εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διεξήγαγε ολόκληρη την έρευνα. Ο  επιχειρηματίας όσον αφορά τα όσα του προσάπτονται αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες , ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι έκριναν ότι θα πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Στη φυλακή και ο Καραμούζης

Ο Βασίλη Καραμούζης , πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alapis, συμφερόντων Λαυρεντιάδη ήταν ο δεύτερος που πήρε το δρόμο για τις φυλακές μετά την απολογία του. Η σύζυγός του Ιωάννα Τόρη, η οποία φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατομμύρια από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρίας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε για αυτό το λόγο,  αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου και εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής της. Ο Καραμούζης ισχυρίστηκε άλλωστε πως η σύζυγός του δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Την Πέμπτη αφέθηκε ελεύθερος με όρους και ο 82χρονος Γιώργος Γιωργάρας, ο οποίος δήλωσε “μπροστινός του Λαυρεντιάδη”.

«Ανακαλώ όσα είπα στον εισαγγελέα Ι. Δραγάτση»

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απολογία του Ηλία Μακρή, ο οποίος φέρεται ως εκπρόσωπος εταιρίας να πήρε δάνεια από την Proton. O κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, όμως προηγουμένως “έριξε” τα βέλη του στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη: “Όλα τα λεφτά ήταν του Λαυρεντιάδη με τα οποία στήνονταν οι εταιρίες. Εγώ ήμουν υπάλληλος και εκτελεστικό όργανο, ό,τι μου έλεγαν έκανα”, φέρεται να είπε.

Σε ερώτηση γιατί αυτά δεν τα είπε στην εισαγγελική έρευνα που κλήθηκε ως ύποπτος από τον εισαγγελέα Ι. Δραγάτση, ο κ. Μακρής φέρεται να απάντησε πώς “ανακαλώ όλα όσα είχα καταθέσει ως γραπτές εξηγήσεις τότε στον εισαγγελέα Δραγάτση. Αυτά μου τα είχαν γράψει οι δικηγόροι του Λαυρεντιάδη”.

4444

04/02/2013

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1723035

Του Παναγιώτη Στάθη

Ρόλο συναυτουργού στην κατηγορία της απάτης σε βάρος της Proton Bank για τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις των 701 εκατομμυρίων ευρώ που βαρύνει τον προσωρινά κρατούμενο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, επιφυλάσσει η 2 ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, στον οικονομικό διευθυντή της Alapis, Γιάννη Παπαβασιλείου, για τον οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης το οποίο εκτελέστηκε το περασμένο Σάββατο.

Με την κίνηση αυτή, ουσιαστικά η ανακρίτρια αναδεικνύει σε δεξί χέρι του επιχειρηματία τον συγκεκριμένο οικονομικό διευθυντή, στηριζόμενη σε στοιχεία τα οποία προέκυψαν στη δικογραφία της υπόθεσης για την οποία έχουν εκδοθεί ήδη 8 εντάλματα σύλληψης, έχουν προφυλακιστεί 6 άτομα και αναζητούνται ακόμα άλλα δυο (ο Πέτρος Κυριακίδης και η νομικός Ελένη Σκούρα).  

Ο κ. Παπαβασιλείου συνελήφθη αιφνιδιαστικά το Σάββατο, καθώς, μέχρι εκείνη την ημέρα δεν είχε κληθεί σε απολογία. Πληροφορίες όμως αναφέρουν πώς πλέον οι αρχές, τον θεωρούν ως τον “αντ΄ αυτού” του επιχειρηματία, τον άνθρωπο δηλαδή που κίνησε και εκτέλεσε όλο το σχέδιο προώθησης των χρημάτων από την Proton Bank προς τις εταιρείες που κατέληξαν τα επισφαλή δάνεια, οι οποίες θεωρούνται αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του κ. Λαυρεντιάδη.

Χαρακτηριστικό, κατά τις αρχές, είναι το email που βρέθηκε με αποστολέα ήδη κρατούμενο μεγαλοστέλεχος και τότε μέλος του ΔΣ της τράπεζας προς τον κ. Παπαβασιλείου που με έκδηλη αγωνία φέρεται να του λέει : “Εχουν έρθει από την Τράπεζα της Ελλάδος και τρώμε πολύ βρίσιμο”. “Αντέχετε;”, φέρεται να απαντά ο κατηγορούμενος. Εκείνες τις ημέρες είχαν αρχίσει, σύμφωνα με την κατηγορία, οι εκροές χρημάτων προς τις εταιρείες.

Τον στοχοποιούν κι άλλοι

Ο κατηγορούμενος οικονομικός διευθυντής της Alapis βρίσκεται στο στόχαστρο και του εκ των κατηγορουμένων Κωνσταντίνου Μπαλλή, ο οποίος τα Χριστούγεννα εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ανακρίτρια και έδωσε στοιχεία για όλο τον κύκλο που έκαναν τα χρήματα τα οποία έφευγαν από την Proton Bank, για να καταλήξουν, σύμφωνα με την κατηγορία, και πάλι στον επιχειρηματία κ. Λαυρεντιάδη. 

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που είχε πάρει δάνεια από την Proton Bank “έδειξε” προς την πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζοντας πως εκείνος αποφάσιζε για τον τρόπο με τον οποίο θα διοχετεύονταν τα χρήματα και εκείνος τα διαχειριζόταν, εμφανίζοντας εαυτόν ως «αχυράνθρωπο», τον οποίο χρησιμοποιούσε ο Λαυρεντιαδης για να εισπράττει εκείνος τα δάνεια και του έδινε απλώς ένα «χαρτζιλίκι». Προφανώς βέβαια ο ίδιος αναζητεί για τον εαυτό του ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Κ. Μπαλλής (ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του), στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για ασφαλιστικές εισφορές άνω των 200.000 ευρώ που δεν είχε καταβάλλει, παρέδωσε έγγραφες εξηγήσεις στις αρχές δια του συνηγόρου του, Θέμη Σοφού, και με αυτές να λαμβάνουν θέση μηνύσεως όπως λέει, στράφηκε και πάλι κατά του Λαυρεντιάδη αλλά και του Παπαβασιλείου:

«Σας δηλώ ότι κατόπιν της άσκησης ποινικής δίωξης σωρείας κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 27 ακόμη προσώπων που εμπλέκονται στις δανειοδοτήσεις εταιρειών του επιχειρηματία από την Proton Bank την περίοδο όπου εκείνος ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας, μεταξύ των οποίων και εγώ, εμφανίσθηκα αυθορμήτως ενώπιον της κ. Ανακρίτριας του 2ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος, την 28 Δεκεμβρίου 2012 και κατέθεσα την απολογία μου, εκθέτοντας το γεγονός ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος ήταν ο κατ΄ εξοχήν ιδιοκτήτης της ως άνω εταιρείας, της οποίας υπήρξα αχυράνθρωπος, ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την διοίκηση και τη λειτουργία της, για την οποία είχε ορίσει τον κ. Ιωάννη Παπαβασιλείου, Γενικό Οικονομικό Διευθυντή του, προκειμένου να διευθετεί άπασες τις φορολογικές, ασφαλιστικές, εργοδοτικές κ.α. υποχρεώσεις των εταιρειών που διοικούσε μέσω παρένθετων προσώπων, όπως και της υπό κρίση εταιρείας, ενώ εγώ ήμουν υπάλληλος της εταιρείας «Κ.ΜΠΑΛΛΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ Α.Ε.» όπως αυτή προέκυψε από τη μετονομασία της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία  «ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ PRESTIGE SPA S – ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.» και διακριτικό τίτλο “GEROLYMATOS PRESTIGE SPA S”, χωρίς καμία διοικητική αρμοδιότητα. Για την πράξη που μου αποδίδεται στην παρούσα προκαταρκτική εξέταση, σας δηλώ ότι αποκλειστικός υπαίτιος και υπεύθυνος για τη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών είναι και ο αληθής κύριος και αληθής διαχειριστής της επιχείρησης Λαυρέντης Λαυρεντιάδης””.

Γι’ αυτό και ο κ. Μπαλλής, δηλώνει πως το υπόμνημά του ενέχει θέση μηνύσεως και  ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη  κατά των Λαυρεντιάδη και Παπαβασιλείου.

4444

17/12/2012

4444

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/12/payroll.html

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης οδηγήθηκε, σήμερα, μετά από πολύμηνη δικαστική έρευνα και αφού εξήντλησε μεγάλο μέρος των νομικών μέσων που έχουν οι κατηγορούμενοι στο δικαιικό μας σύστημα,στις φυλακές του Κορυδαλλού, στην αποκαλούμενη VIP πτέρυγα όπου κρατούνται υπόδικοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι…
διάσημοι προφυλακισμένοι.

Οι κατηγορίες οι οποίες του καταλογίζονται -για τα δάνεια μαϊμού της Proton Bank, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ- είναι βαρύτατες καθώς είναι όλες σε βαθμό κακουργήματος και μία ενδεχόμενη καταδίκη του επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Κι όμως, δεν τελειώνει εδώ το σίριαλ Λαυρεντιάδη σε σχέση με τη Δικαιοσύνη. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ακόμη παράμετροι που θα διατηρήσουν -επί μακρόν- αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το πρόσωπο του άλλοτε πανίσχυρου επιχειρηματία.

Οι προσπάθειες που θα καταβάλλει επικαλούμενος κυρίως προβλήματα υγείας για να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Η έρευνα για την υπόθεση της Νεοχημικής όπου και γι’ αυτήν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, αναμένεται να του απαγγελθούν και νέες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα μετά και τις μηνυτήριες αναφορές 7 τραπεζών.

Οι λίστες με ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων που, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής, βρέθηκαν ανάμεσα στα δεκάδες έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν στο σπίτι του στα σύνορα Βάρης – Βουλιαγμένης.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης από την πρώτη στιγμή που η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Ζερβάκη διέταξε τη σύλληψή του, πριν καν απολογηθεί, με την αιτιολογία ότι είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό όπου ακόμη σε διάφορους λογαριασμούς ανά τον κόσμο διατηρεί καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, άρχισε να επικαλείται προβλήματα υγείας. Αρχικά, το γνωστό χρόνιο πρόβλημα της νεανικής ρευματοειδούς αρθρίτιδας που τον ταλαιπωρεί. Στη συνέχεια προβλήματα καρδιαγγειακά και ψυχολογικά.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι μόνον μέσα από την συνεχή επίκληση τέτοιων ισχυρισμών θα μπορούσε τελικά να έχει μια μικρή ελπίδα ο κ. Λαυρεντιάδης να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους που στην περίπτωσή του φυσικά θα είναι εξαιρετικά αυστηροί.

Η αρχική πώληση της οικογενειακής επιχείρησης Νεοχημική στο πανίσχυρο πολυεθνικό Carlyle Group έναντι του μυθώδους ποσού των 700 εκατομμυρίων ευρώ και η σχεδόν υποχρεωτική επαναγορά της επιχείρησης από τον ίδιο, έχει δημιουργήσει ένα μπλεγμένο κουβάρι που επίσης βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Αρχικά, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι το iefimerida.gr, είχε κατατεθεί κοινή μηνυτήρια αναφορά από 7 τραπεζικούς ομίλους τόσο κατά του κ. Λαυρεντιάδη και πέντε ακόμη στελεχών της Νεοχημικής. Τους κατηγορούν για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, χειραγώγηση των μετοχών της Νεοχημικής που από τα 4 ευρώ έφτασαν στα 19 ευρώ, εσωτερική πληροφόρηση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οπως είναι γνωστό οι τράπεζες αυτές είχαν δώσει δάνειο 500 εκατομμυρίων ευρώ στο Carlyle Group, χρηματοδοτώντας την εξαγορά της Νεοχημικής. Μετά την υποχρεωτική επαναγορά της από τον όμιλο Λαυρεντιάδη, ο επιχειρηματίας ανέλαβε και τη εξόφληση του δανείου η οποία όμως ουδέποτε έγινε.

Οι δικαστικές αρχές ερευνώντας την υπόθεση καταλήγουν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι και σε αυτή την περίπτωση δημιουργήθηκε ένα πλέγμα εταιρειών και συμφερόντων προκειμένου να χαθούν τα ίχνη της πραγματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν καταλήξει σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, από την Ελβετία και τη Μεγάλη Βρετανία έως τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κόνγκ, μέσω off shore εταιρειών με έδρα τις Παρθένους Νήσους.

Ο κ. Λαυρεντιάδης ο οποίος προφανώς δεν περίμενε ότι θα συλληφθεί, τουλάχιστον έτσι διαβεβαιώνουν άτομα του στενού του περιβάλλοντος, είχε στο σπίτι του τα αποδεικτικά στοιχεία από καταθέσεις σε εκατοντάδες τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό -είτε σε έντυπη μορφή, είτε μέσα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που επίσης κατασχέθηκαν. Αυτά προφανώς θα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο καθώς αναμένεται να αποκαλύψουν που βρίσκονται πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ή έστω που κατέληξαν.

Παράλληλα όμως, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, βρέθηκαν και επίσης κατασχέθηκαν έγγραφα στα οποία αναφέρονται τα ονόματα πολλών πολιτικών, εκδοτών και δημοσιογράφων στα οποία έχουν καταλήξει τα τελευταία χρόνια σημαντικά ποσά παρά το γεγονός ότι δεν είχαν καμία εμφανή σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου Λαυρεντιάδη.

Οπως επίσης αναφέρεται σε άλλο σημείο του σχετικού δημοσιεύματος: «Από το φρούριο της Βάρης εξακολουθούσαν να περνάνε μεγαλοσχήμονες, όπως πρώην υπουργοί και των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και της ευρύτερης αριστεράς, παράγοντες κομματικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι, μεσαίοι εκδότες κ.λπ. Κάποιοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν κάνουν επίσης λόγο για μακρύ κατάλογο pay roll, δήθεν αποκαλυπτικών και τιμητών σ τηλεοπτικά στούντιο και αλλού. Σε έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν έχουν αφεθεί «ίχνη» διαπλοκής λένε όσοι γνωρίζουν».

Αναρτήθηκε από Kafeneio™ + στις 12/17/2012 06:50:00 μ.μ.

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε…

Μην ξεχνάτε ότι στο ΔΣ της τράπεζας ήταν ο Νικολάκης Παπανδρέου και κάποιος Μπακατσέλος που είναι ο πρώτος ξάδελφος της γυναίκας του Βενιζέλου.

Και έπαιζε χρηματιστήριο με την χρηματιστηριακή του Βάρσου, πού όλος τυχαίως είναι ο σύζυγος της Αλεξίας Μητσοτάκη.

Τελικά όποια πέτρα και αν σήκωσης Παπανδρέου και ακόμα περισσότερο ο Νίκολάκης είναι από κάτω.

Θα δούμε φυλακή ποτέ κανέναν από αυτή την οικογένεια ?????????????????????

17 Δεκεμβρίου 2012 7:50 μ.μ.

# ΔΙΟΓΕΝΗΣ # είπε…

Χα χα χα !!!
Ποιο “δικαιικό μας σύστημα” ρε φιλε!!!
Αυτο ειναι βρωμερο συστημα όχι δικαιϊκο συστημα.
Ειναι συστημα υπερ του εγκληματια και εναντιον του νομοταγους πολιτη.
Δεν εγινε τυχαια η Ελλαδα εγκληματικος παραδεισος.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ

17 Δεκεμβρίου 2012 8:34 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Σήκω Άκη, ήλθαν επισκέψεις
(και στα …δικά σας οι ελεύθεροι)

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε σήμερα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος.

17 Δεκεμβρίου 2012 8:34 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

4444

ELLADA LAVRENTIADIS LAVRENTIS 01 151212

4444

14/12/2012

4444

http://www.capital.gr/News.asp?id=1689161

Του Παναγιώτη Στάθη

Κύμα συλλήψεων στο πλαίσιο μιας γιγαντιαίας δικαστικο-αστυνομικής επιχείρησης για την υπόθεση της Proton Bank με κεντρικό πρόσωπο τον κρατούμενο στον Ευαγγελισμό επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Πέμπτης.

Μετά την αιφνιδιαστική σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη, με ένταλμα σύλληψης της 2ης ειδικής ανακρίτριας, το βράδυ συνελήφθησαν με την ίδια διαδικασία τρία υψηλόβαθμα  -πρώην- στελέχη της τράπεζας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ όλα δείχνουν πώς έπεται συνέχεια. Ειδικότερα, πρόκειται για τους κ.κ. Αν. Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίντζα, Δ. Σαραμαντή. 

Την ίδια στιγμή έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για το στενό συνεργάτη του κ. Λαυρεντιάδη Πέτρο Κυριακίδη, τον οποίο η αστυνομία αναζήτησε στην οικία του χωρίς να τον εντοπίσει και ως εκ τούτου καταζητείται.

Η κα Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, που ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της Proton Bank, για την οποία είχε επίσης εκδοθεί ένταλμα σύλληψης παραδόθηκε νωρίς το μεσημέρι.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς η ανακρίτρια έχει εκδώσει κι άλλα εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο μιας επιχείρησης – μαμούθ, από αυτούς που τον τελευταίο χρόνο βλέπουμε στην Ελλάδα (υπόθεση Τσοχατζόπουλου, Energa κλπ).

Για την υπόθεση, που σχετίζεται με τα αποκαλούμενα επισφαλή δάνεια που χορηγούσε η τράπεζα την περίοδο που πρόεδρος του ΔΣ ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης, κατηγορούνται για σειρά κακουργημάτων 27 συνολικά πρόσωπα, ενώ το συνολικό σχηματικό ποσό των επισφαλών δανείων που φέρονται να δόθηκαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία, αγγίζει τα 701 εκατ. ευρώ.

Στον Ευαγγελισμό

Ο κ. Λαυρεντιάδης μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς επικαλέστηκε αδιαθεσία λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει από μικρός. Το γεγονός αυτό, κατά πληροφορίες, ουδόλως επηρεάζει την διαδικασία, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί η ανακρίτρια να μεταβεί στο νοσοκομείο και να ληφθεί η απολογία του επιχειρηματία, ώστε να αποφασιστεί η προσωρινή του κράτηση ή όχι, κάτι το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες θα πράξει η ανακρίτρια στην προκειμένη περίπτωση.

Πάντως κατά τον έλεγχο στο σπίτι του βρέθηκαν χαρτοκιβώτια με πολλά χρήματα (φήμες λένε για πάνω από 400.000 ευρώ), εκατοντάδες μικρά κουτάκια με πανάκριβα κοσμήματα, θωρακισμένα αυτοκίνητα κλπ. τα οποία κατασχέθηκαν.

Σχόλιο: Μικρά κουτάκια με πανάκριβα κοσμήματα. Κούτες με χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

Ο Λαυρεντιαδης είναι προϊόν του διαφθαρμένου πολιτικού συστήματος που δημιούργησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Πόσα χρήματα έχει στοιχήσει ο Λαυρεντιαδης στον Έλληνα φορολογούμενο;

4444

28/09/2012

4444

http://fimotro.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9748.html

Η Ανακρίτρια κυρία Χατζάκη, που χειρίζεται την υπόθεση Λαυρεντιάδη, θεωρούν οι αρχές πως ήταν ο στόχος της επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο γκαράζ της πολυκατοικίας της στον Χολαργό. Τα «φυτίλια» και όχι… γκαζάκια μπήκαν από το δράστη όμως σε λάθος ΙΧ. Στο ίδιο πάρκινγκ ήταν σταθμευμένο και το αυτοκίνητα του δημοσιογράφου Βερύκιου, ο οποίος και διαμένει στην ίδια πολυκατοικία.

Σχόλιο: Το συμπέρασμα της Αστυνομίας δίνει άλλη πτυχή στην υπόθεση.

Κάποιος είναι φαίνεται αδίστακτος και φτάνει σε ακραίες ενέργειες. Υποκόσμου.

01/04/2012

Αν η υπόθεση του Λαυρεντιάδη είναι περίπλοκη, σκέψου αναγνώστη την υπόθεση SIEMENS ή τα CDS ή και άλλες που εμπλέκονται υπουργοί και πρωθυπουργοί.

Προς το παρών οι πολιτικοί έχουν το πλυντήριο που λέγεται Ελληνική Βουλή.

Οι ίδιοι οι εγκληματίες δικάζουν τον εαυτό τους και φυσικά τον βγάζουν αθώο.

4444
http://fimotro.blogspot.com/2012/04/blog-post_6790.html

Κατέληξε να είναι τo κορίτσι για όλες τις δουλειές. Με κύρος όσο ήταν σε Ελευθεροτυπία και Βήμα, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα αναλάμβανε εργολαβία κατά του Λαυρεντιάδη, που δεν πρόκειται για κανένα άγιο παιδί, τον έχουν εντοπίσει όμως διάφορα…λαμόγια και θέλουν να του τα πάρουν. Εκβιασμοί για πολλά εκατομμύρια ευρώ. Κακιές δουλειές για τα γεράματα Γιάννα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λ. Λαυρεντιάδη :

“Στο κεντρικό δελτίο του ALPHA στις 30-3-2012 μεταδόθηκε ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου που αφορούσε τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Το ρεπορτάζ αυτό έγινε με κατάφωρη παράβαση του νόμου και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού ουδέποτε ρωτήθηκα για τα στοιχεία που περιείχε. Έτσι, το εν λόγω ρεπορτάζ όχι μόνο δεν εμπεριείχε διασταυρωμένη πληροφόρηση, αλλά κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας αποδόθηκε σε «διαρροές» από μέλη της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Το ρεπορτάζ είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό καθώς:

-Τα ποσά που αναφέρθηκαν δημιουργούν ψευδείς και παραπλανητικές εντυπώσεις, αφού υπάρχουν δημόσια έγγραφα που πιστοποιούν την αυτοτελή φορολόγησή τους και την επανεπένδυσή τους στην Ελλάδα, με παράλληλη εξασφάλιση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

-Η δικαστική εκκρεμότητα σε ότι με αφορά ουδεμία σχέση έχει με τα υπέρογκα ποσά που αναφέρθηκαν. Υπενθυμίζω ότι η δικαστική εκκρεμότητα καταρχήνήταν στη φάση αρχειοθέτησης σύμφωνα με το νόμο μετά όχι από επιστροφή, αλλά από καταβολή εξ ιδίων 51 εκατομμυρίων ευρώ. Όταν δε ετέθη θέμα καταβολήςεπιπλέον χρηματικού ποσού, που αποτελεί και το μοναδικό αντικείμενο νομικής έρευνας, με γραπτή μου δέσμευση δέχτηκα να καταβάλω εξ ιδίων και το ποσό αυτό εμφανίζοντας και την καθόλα νόμιμη πηγή προέλευσής του. Η δέσμευση αυτή έχει γίνει γνώστήστις αρχές και δεν τίθεται θέμα παρανόμων χρημάτων.Στόχος μου ήταν να προασπίσω την προσωπική και οικογενειακή μου τιμή, τη φήμη των εταιρειών που συμμετείχα και κυρίως να προστατεύσω τις χιλιάδεςθέσεις των εργαζομένων.

Κατά συνέπεια, το ρεπορτάζ του ALPHA είναι ψευδέστατο, καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι όργανα δημοσίων αρχών έχουν παραβιάσει το νόμο. Πρόκειταιγια κατευθυνόμενο ρεπορτάζ που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα επιχειρώντας να προκαταλάβει και να εκβιάσει αποφάνσεις δικαστικών οργάνων. Προδίδει δετην προσπάθεια εξόντωσής μου από συγκεκριμένα πολιτικά, τραπεζικά, επιχειρηματικά, εποπτικά και εκδοτικά συμφέροντα, που ενοχλεί η νομιμότητα, όπωςέχω καταγγείλει με συνέντευξή μου στην κυριακάτικη εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» και επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις καταγγελίες μου.

Με ρώτησαν να πω ονόματα και απάντησα πως θα τα πω όπου πρέπει, όταν πρέπει και στον χρόνο που εγώ θα το κρίνω. Μάλλον δεν θα προλάβω. Άρχισαν να φανερώνονται μόνοι τους.

Σε κάθε περίπτωση, έναντι όλων, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου”.

24/03/2012

4444

Στην Ελβετία τα είχες τα λεφτά Λαυρεντιαδη; Εκεί που τα έχουν και αρκετοί νεοέλληνες πολιτικοί. Στην Σιγκαπούρη δεν έστειλες τίποτα; Ή κάπου αλλού;

Ένα από τα σημαντικά αυτής της υπόθεσης είναι, ότι βλέπουμε πως ο Λαυρεντιαδης και οι υπόλοιποι αναγκάζονται να δώσουν πίσω τα χρήματα που έχουν κλέψει. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τους νεοέλληνες πολιτικούς. Δεν είναι δύσκολο. Δώσε μας την εξουσία και θα τους μπαγλαρώσουμε όλους.

4444

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=450196&h1=true

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη την Παρασκευή ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης με αίτημα να αποδεσμευθούν από ελβετικές τράπεζες 160 εκατ. ευρώ με σκοπό να τα επιστρέψει στην Proton Bank.

To αίτημα θα εξεταστεί και σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει δεκτό εφόσον βρεθεί τρόπος τα χρήματα να μπουν στο ταμείο χωρίς τη μεσολάβηση παρένθετων προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης για την υπόθεση της Proton Bank, δεσμεύθηκε το επίμαχο ποσό που ήταν κατατεθειμένο σε τράπεζες της Ελβετίας.

Εις βάρος του κ. Λαυρεντιάδη ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σχετικά με την χορήγηση επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ σε εταιρείες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντός του από την Proron Bank.

Παράλληλα, τού έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Ο Λαυρεντιάδης συνοδευόμενος από τρεις δικηγόρους, επισκέφθηκε την Παρασκευή τον κ. Τέντε.

Κατά τη συνάντηση αυτή παρών ήταν και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Νίκος Παντελής.

Ο κ. Λαυρεντιάδης κατ’ επανάληψη έχει εκφράσει (και στο ΔΣ της Proton) την επιθυμία επιστροφής χρημάτων, για να κάνει χρήση του νόμου που προσφέρει ακαταδίωκτο, ενώ στην αρχή της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε ο Δραγάτσης, επέστρεψε 51 εκατ. ευρώ από το σύνολο των χρημάτων που φέρονται να δόθηκαν ως δάνεια.

Υπενθυμίζεται, ότι παρά το γεγονός ότι ο κ. Δραγάτσης στο πολυσέλιδο πόρισμά του είχε εκφράσει την άποψη πώς για το σκέλος που αφορά στα 51 εκατ. ευρώ, η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης αρνήθηκε να το πράξει και άσκησε ποινική δίωξη για το σύνολο του ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου δεν απέρριψαν το αίτημα του Λαυρεντιάδη, αλλά του απάντησαν ότι θα εξεταστεί και θα γίνει δεκτό μόνον αν βρεθεί ασφαλής τρόπος, ώστε τα χρήματα να έρθουν πίσω στην Τράπεζα χωρίς να μεσολαβήσουν παρένθετα πρόσωπα ή άλλοι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Με άλλα λόγια να αποδεσμευθούν τα χρήματα με μόνο σκοπό και προορισμό την εισροή τους στα ταμεία της Proton.

4444
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=450044

Ρήγματα και γκρίνιες μεταξύ των 28 προσώπων που κατηγορούνται για το σκάνδαλο της Proton εμφανίστηκαν μετά τις έξι κακουργηματικές διώξεις από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμη και επιχειρηματίες από τον σκληρό πυρήνα των συνεργατών τού άλλοτε ισχυρού άνδρα του τραπεζικού συστήματος και των media, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι, εξαπολύουν φραστικές επιθέσεις εναντίον του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη λέγοντας: «Γιατί δεν δέχεται να επιστρέψει τα εκατομμύρια τα οποία του ζητήθηκαν, όταν έχει δανειοδοτηθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ;».
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος εμφανίζεται από δύο εισαγγελικούς λειτουργούς ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης η οποία πήρε με τεχνάσματα εκατομμύρια ευρώ (701 συνολικά) από την Proton, βρίσκεται τώρα απομονωμένος. Είναι στην Ελλάδα αλλά δεν επικοινωνεί ακόμη και με στενούς του συνεργάτες, όπως οι Τ. Κολλίντζας,
Α. Αθανάσογλου και Σ. Λιαρμακόπουλος, οι οποίοι εμφανίζονται από τη δικογραφία να συμμετέχουν στη δανειοδότηση όλων των εταιρειών του Λ. Λαυρεντιάδη.

Γκρίνιες υπάρχουν και στη σχέση του με τον στενό του συνεργάτη Π. Κυριακίδη, ο οποίος επίσης εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο άλλοτε φίλος του τη δικαστική έρευνα και κυρίως τη δυνατότητα να επιστρέψει χρήματα και να αρθεί το αξιόποινο σε συγκεκριμένες πράξεις. Τώρα οι δικαστές ελπίζουν ότι κάποιοι από τους 28 κατηγορουμένους θα μιλήσουν και θα αποκαλύψουν όλη την απάτη…
Με βάση το κατηγορητήριο του εισαγγελέα Ι. Δραγάτση για απαγόρευση εξόδου του Λ. Λαυρεντιάδη από τη χώρα, του αποδίδεται πρόθεση για τη διαδικασία που ακολούθησε για την επιστροφή των εκατομμυρίων ευρώ τα οποία τελικά δεν εμφάνισε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αναφέρει επί λέξει ότι «ο επιχειρηματίας προσποιήθηκε ότι θα επιστρέψει χρήματα, το υποσχέθηκε μάλιστα γραπτώς, αλλά καθυστέρησε σκόπιμα για να προπαρασκευάσει τη φυγή του» και γι’ αυτόν τον λόγο τού επιβάλλεται η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον επιχειρηματία, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις εις βάρος του διώξεις, πρόκειται για συνωμοσία πολιτικών και δικαστικών εις βάρος του.
Σύμφωνα με την επτασέλιδη παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, εναντίον του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής ομάδος, με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων, καθώς και για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος πάνω από 15.000 ευρώ και ζημιά πάνω από 73.000 ευρώ, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου. Ο δράστης, επισημαίνει ο κ. Πεπόνης, εξακολουθούσε επί μακρόν την τέλεση του εγκλήματος. Ασκήθηκε επίσης δίωξη για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Ακόμη, εναντίον των Αντώνη Αθανάσογλου, Δημητρίου Σαραμανδή, Αθανασίου Παπασπηλίου, Σμαράγδας Λιαρμακοπούλου, Τρύφωνος Κολλίντζα και Γραμματικής Αρβανίτη για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα, της υπεξαίρεσης, της απάτης κατά συναυτουργία και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Εναντίον των Πέτρου Κυριακίδη, Παντ. Ντεβεντζή, Ιωάννου Μπαϊλάν, Σοφοκλή Ρόβη, Κωνσταντίνου Μπαλλή, Αντωνίου Ρογκόπουλου, Ιωάννας Τόρη, Ηλία Μακρή, Κωνσταντίνου Μούτσου, Χριστόδουλου Κωνσταντίνου, Αννας Παριανού, Νικολάου Λινάρδου, Βασιλείου Γραβάνη, Στυλιανού Κυμπαρίδη και Νικολάου Κόρμπη για τα κακουργήματα της συγκρότησης συμμορίας, της άμεσης συνέργειας σε απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Τέλος, κατά των Διονυσίου Μπίθαρη, Δημήτριου Βασιλόπουλου, Ανδρέα Μίχου, Γεωργίου Κυριακίδη, Γεωργίου Γεωργάρα και Κωνσταντίνου Μούτσου για τις ίδιες κακουργηματικές πράξεις.

4444

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=449672

Ποινή ισοβίων αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά τις διώξεις που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Proton Bank.

O οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης, σήμερα, Τετάρτη, άσκησε ποινικές διώξεις για έξι κακουργήματα εναντίον του επιχειρηματία και άλλων 27 προσώπων.

Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του είναι:

– Σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

– Απάτη κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει, όπως ο ίδιος ο κ. Πεπόνης επισημαίνει στο έγγραφό του, ισόβια κάθειρξη.

– Σε σχέση με το πόρισμα του εισαγγελέα Ι. Δραγάτση προσθέτει την επιβαρυντική κατηγορία της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ορισμένα από τα υπόλοιπα άτομα κατηγορούνται για άμεση και από κοινού συνέργεια στην απάτη.

– Ολοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος) κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50. Απαιτείται μάλιστα η επιστροφή όλων των ποσών, και όχι μόνο των 54 εκ. ευρώ, όπως ζητούσε το πόρισμα Δραγάτση.

– Παραγγέλλεται επίσης δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα κατ’ επάγγελμα στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.

– Προστίθεται και νέο αδίκημα σε σχέση με το πόρισμα Δραγάτση, αυτό της απιστίας κατ’ εξακολούθηση και από κοινού.

Ο κ. Πεπόνης δεν αρχειοθετεί την υπόθεση των 51 εκ. ευρώ, τα οποία επέστρεψε ο επιχειρηματίας, καθώς δεν εγκρίνει και την αρχειοθέτηση της υπόθεση εμπλεκόμενου, ο οποίος έλαβε δάνειο 19,5 εκ. ευρώ από την Proton Bank.

Παραγγέλει επίσης στην ανάκριση τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών όλων των ελεγκτικών και εποπτικών οργάνων, όπως των ορκωτών ελεγτών και των εσωτερικών ελεγκτικών οργάνων της Proton Bank) οι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται να μην γνώριζαν τίποτα για την δανειοδότηση 701 εκατ. ευρώ προς τις εταιρείες του κ. Λαυρεντιάδη.

Η είδηση βόμβα, όμως, στην παραγγελία του εισαγγελέα περιέχεται στην τελευταία παράγραφο, όπου σπεύδει να καλέσει την εισαγγελία Πρωτοδικών «να διενεργήσει τα νόμιμα προς διασφάλιση της δικαστικής λογοδοσίας των κατηγορουμένων».

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ότι η εισαγγελία καλείται άμεσα να απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα των κατηγορούμενων ή ακόμη και να προχωρήσει – σε συμφωνία με τον ανακριτή, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον την υπόθεση – στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Απαγόρευση εξόδου για έξι.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για έξι από τους κατηγορουμένους του σκανδάλου της Proton Bank εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ι. Δραγάτσης, λίγη ώρα μετά την άσκηση των διώξεων και την σχετική υπόμνηση προς την εισαγγελία από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη.

Η έξοδος εκτός από τον βασικό κατηγορούμενο, επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, απαγορεύθηκε και στους συνεργάτες του Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Πέτρο Κυριακίδη, Αντώνιο Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολλίντζα και Δημήτριο Σαραμαντή.

09/11/2011

Αυτό που έκανε ο Λαυρεντιαδης είναι κοινή πρακτική. Αν εσείς είχατε μια τράπεζα δε θα κάνετε “θαλασσοδάνεια” στις επιχειρήσεις σας;
Η Εθνική, η Πειραιώς, η Πίστεως και οι υπόλοιπες τράπεζες πιστεύετε ότι δεν έχουν δώσει θαλασσοδάνεια;

Τα δίνουν και μετά τα εγγράφουν επισφαλειες. Το λογαριασμό βέβαια των πληρώνουν οι απλοί μέτοχοι όταν πηγαίνουν στις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων. Αυτά είναι απλά μαθήματα Κερδοσκοπίας.

Ο Θεός δεν φοβάται να αφήσει τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν.

Οι περισσότερες τράπεζες σήμερα είναι Ζόμπι. Μην έχετε καμία αμφιβολία. Δέστε τις εγγυήσεις Δισεκατομμυρίων που δίνουν τα κράτη.

Αν ο Θεός θα άφηνε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, τότε ποιος τις διασώζει;
Μα Φυ-σικα, ο Διάβολος. 

Αν ο Θεός θα άφηνε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, τότε ποιος τις διασώζει;
Μα Φυ-σικα, ο Διάβολος. Ο Εωσφόρος. Ο Αρχέγονος Όφις. Σύμφωνα με το Ιουδαϊκό – Χριστιανικό Δόγμα με σφήνα το Ισλάμ. Στο Ισλάμ οι τράπεζες δεν παίρνουν τόκο για τα δάνεια που δίνουν.  

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1324590

Στη δέσμευση όλων των μετοχών που κατέχουν, των θυρίδων και των λογαριασμών του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 30 ακόμα προσώπων που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση Proton Bank προχώρησε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η νομική αυτή κίνηση ήρθε μετά από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση  ο οποίος διενεργεί έρευνα για την υπόθεση της τράπεζας και τις καταγγελλόμενες ως ιδιαίτερα επισφαλείς δανειοδοτήσεις σε «εταιρίες που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα» με τον όμιλο επιχειρήσεων του γνωστού επιχειρηματία.

Τα δάνεια αυτά που φέρονται να φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ δόθηκαν την περίοδο που ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν  πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, το 2010.

Αναφορικά με τον κ. Λαυρεντιάδη που συνεχίζει να μην έχει απεμπλακεί ποινικά ούτε για τα πρώτα 51 εκατομμύρια ευρώ που  επέστρεψε στην τράπεζα, επαναδεσμεύθηκε και ακίνητο στον περιοχή του Ρέντη που του ανήκει.

Τα 31 αυτά πρόσωπα που είναι μέλη του ΔΣ, της επιτροπής πιστοδοτήσεων της τράπεζας καθώς και πρόσωπα που φέρονται να εισέπραξαν τα συγκεκριμένα δάνεια κλήθηκαν ήδη ή θα κληθούν προσεχώς ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα Δραγάτση για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», «απάτης σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου» και «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Ο κ. Λαυρεντιάδης και 6 ακόμα άτομα είχαν κληθεί σήμερα από τον εισαγγελέα και δια των συνηγόρων τους πήραν προθεσμία για τις 22 Νοεμβρίου ενώ οι υπόλοιποι 24 θα κληθούν τις προσεχείς ημέρες.

Άλλωστε ακόμα και το ζήτημα των 51 εκατομμυρίων που έχει ήδη επιστρέψει επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης στην τράπεζα δεν έχει κλείσει ακόμα δεδομένου πως η -αναπόφευκτη- αρχειοθέτηση της υπόθεσης έχει μπλοκαριστεί από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη.

30/10/2011

Πως το λένε οι νεοέλληνες πολιτικοί: θα ποινοικοποιησουμε τις κοινωνικές επαφές;
Πλάκα έχει. Να φορολογηθεί η εκκλησία Να γίνει διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=321260

Μαζί με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη βρέθηκε στο Κατάρ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Και οι δύο έφτασαν στην Ντόχα το βράδυ της Κυριακής, διέμειναν στο ξενοδοχείο «Sheraton», όπου διοργανώθηκε διαθρησκειακή συνάντηση, εθεάθησαν να τρώνε μαζί με άλλους στο ίδιο τραπέζι το βράδυ της Δευτέρας, ενώ και οι δύο αναχώρησαν από το Κατάρ την Τρίτη.
Την άφιξη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ και τη διαμονή του στο ξενοδοχείο «Sheraton» επιβεβαίωσε στην «Ε» η υποδοχή του ξενοδοχείου και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Η σχέση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι ιδιαίτερα στενή.
Μετάλλιο
Στις 7 Ιουλίου 2010, ο Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση της ΜΚΟ «Αποστολή», είχε ευχαριστήσει δημόσια τον επιχειρηματία «για τη μέχρι σήμερα σημαντική υποστήριξη στο έργο» της Αρχιεπισκοπής. Είχε τιμήσει δε τον Λαυρεντιάδη με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα, που ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του όπως και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρίσκονταν στο Κατάρ, η εταιρεία Alapis, άλλοτε ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων του επιχειρηματία, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής των διατάξεων του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007.

Άρχων.

Σχετικά με την παρουσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ ρωτήθηκε η Αρχιεπισκοπή. Όπως ανέφερε εκπρόσωπός της, ο επιχειρηματίας παραβρέθηκε στο διαθρησκειακό συνέδριο που έγινε στην Ντόχα ως άρχων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Πρόσθεσαν δε ότι στο δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας εκτός του αρχιεπισκόπου και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα.
Θ.ΤΣ.

4444

Η Υπόθεση σίγουρα έχει ενδιαφέρον.

02/08/2011

Εγώ κάποια Δελτία των 8 που είδα, δεν άκουσα να αναφέρει κανένας την υπόθεση. Σα να μην υπάρχει.

Μεγάλες πλάκες.

Ο Κόκκαλης πάντως μεγάλη γάτα. Εκεί που ήταν να πουλήσει στον Λαυρεντιάδη, τελικά πούλησε στον Μαρινακη και έσωσε τον Ολυμπιακό από σκαμπανεβάσματα.

4444

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Περιγραφή αδικημάτων οργανωμένου εγκλήματος περιλαμβάνει το 5σέλιδο πόρισμα της Αρχής κατά του βρώμικου χρήματος, με το οποίο δρομολογήθηκε χθες η ποινική αξιολόγηση της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, με εμπλεκόμενους το μεγαλομέτοχο της τράπεζας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και επτά τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ.

Το πόρισμα περιγράφει: «Συγκρότηση ομάδας» (για τα επτά μέλη της διοίκησης της Τράπεζας που ήταν και στην Επιτροπή Πιστοδοτήσεων), της αποδίδει «διαρκή δράση» καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010 και «δόλο».

Ως «ηγετική φυσιογνωμία» της ομάδας εμφανίζει το βασικό μέτοχο της Proton Λ. Λαυρεντιάδη που ήταν και πρόεδρος του Δ.Σ. και ως βασικό αδίκημα καταδεικνύει την «υπεξαίρεση» σε βάρος των καταθετών της Τράπεζας αλλά και των λοιπών -αμέτοχων στα διοικητικά- μετόχων.

Σύμφωνα με τα όσα εντόπισε η Αρχή, όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2010, όταν η Επιτροπή Πιστοδοτήσεων της Proton χορήγησε με προνομιακούς όρους δάνεια σε εταιρείες που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονταν από τον Λ. Λαυρεντιάδη, όπως η Alapis.

Το προνόμιο έγκειται στο επιτόκιο δανεισμού και πιθανώς και στις εγγυήσεις. Μέρος των δανείων αυτών, μέσα από αλλεπάλληλες μεταφορές χρημάτων, κατέληξε σε δύο εταιρείες χαμηλού προφίλ, συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη, γιατί αυτό εξυπηρετούσε τότε τον ίδιο.

Τα δάνεια λοιπόν των επιχειρήσεων χρησιμοποιήθηκαν για αλλότριους σκοπούς του επιχειρηματία.

Στο πόρισμα της Αρχής περιγράφονται οι διαδρομές του απολεσθέντος χρήματος, αλλά και η κατάληξή του. Υπάλληλος της Alapis, με δέκα επιταγές που εξαργύρωσε, εισέπραξε μετρητά που θεωρούνται «κρυμμένα» (αδίκημα ξεπλύματος). Οι επίμαχοι λογαριασμοί των δύο μικρών εταιρειών συμφερόντων Λαυρεντιάδη είναι στην Τράπεζα Πειραιώς, από την οποία ο υπάλληλος αποκόμισε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού (πάνω από 33 εκατ. ευρώ).

Η διερεύνηση της υπόθεσης ανετέθη στον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση, όχι μόνο γιατί έχει εξειδίκευση σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος. Ο κ. Δραγάτσης εδώ και τρεις μήνες διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για την Alapis (ερευνώνται ενδείξεις χρηματιστηριακής απάτης, φορολογικά αδικήματα κ.ά.). Η αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκίνησε από δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες μετόχων της Alapis (με επίσης μεγαλομέτοχο, άμεσα ή έμμεσα, τον Λ. Λαυρεντιάδη) που ασφαλώς έχουν χάσει και χρήματα και την υπομονή τους βλέποντας την Καθαρή θέση της εταιρείας να χάνει περίπου 1 δισ. ευρώ σε ένα χρόνο, παρά τις μαμούθ αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον εισαγγελέα συνδράμει κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που, εκτός της Alapis, ψάχνει τη Νεοχημική και τη ΒΦΛ, όλες εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη αρχικά, με τον ίδιον να αποχωρεί μεταβιβάζοντας πακέτα μετοχών σε funds ή σε φυσικά πρόσωπα του κύκλου του.

Η μεγάλη αυτή έρευνα είναι βέβαιο ότι θα πέσει σε συναλλαγές μεταξύ των εταιρειών αυτών που συμπεριφέρονται ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Πάντως, ως προς τα νομότυπα δάνεια της Proton που κατέληξαν στα χέρια του υπαλλήλου της Alapis (και αυτός ξέρει πού παρέδωσε τα μετρητά) ο εισαγγελέας φαίνεται ότι αρχικά θα απευθυνθεί στην ΤτΕ, ζητώντας της όλους τους ελέγχους που αυτή διεξήγαγε στην Τράπεζα.

Είναι προφανές ότι ελέγχεται και η ΤτΕ για το αν επόπτευσε την Proton, καθώς ο κ. Λαυρεντιάδης με το που απέκτησε τον έλεγχό της φαίνεται ότι ωφελήθηκε από δάνεια που πήραν άλλες εταιρείες μετοχικής και διοικητικής επιρροής του.

Επίσης θα ζητηθεί να καταγραφούν από την ΤτΕ όλες οι μέχρι σήμερα χορηγήσεις της Proton σε εταιρείες του πλέγματος Λαυρεντιάδη και θα αναζητηθεί η πορεία και η κατάληξη αυτών των δανείων.

Είναι προφανές ότι ο εισαγγελέας τελικά θα κρίνει αν συντελέστηκε υπεξαίρεση, απάτη, απιστία κ.ά., αδικήματα βαριά για ένα πρόσωπο που επιχειρηματικά εκτινάχθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, με το πολιτικό και οικονομικό σύστημα να βάζει γερές πλάτες.

Σχόλιο: Για να δούμε τι θα βγάλει ο Εισαγγελέας από το καπέλο του. Ο Εισαγγελέας σε αυτή την υπόθεση θα είναι απλός Εισαγγελέας ή θα είναι Εισαγγελέας και Πολιτικός;

4444

Από Ελευθεροτυπία.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που χθες δήλωσε στην «Ε» ότι ήξερε το πρόβλημα στην Proton, φαίνεται ότι ήξερε κι άλλα: από έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με τίτλο «Πρακτικό Δημοπρασίας για τοποθέτηση των διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου» προκύπτουν τα εξής:

* Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στις 14/7/2011 η Δ49 Διεύθυνση Χρηματοδοτικού Προγραμματισμού και Διαχείρισης Κρατικών Διαθεσίμων (που διαχειρίζεται δηλαδή όλα τα διαθέσιμα κεφάλαια του κράτους), αυθημερόν και εκτάκτως τοποθέτησε 100 εκατ. ευρώ από το «πορτοφόλι» του ελληνικού Δημοσίου σε έντοκο λογαριασμό μιας ημέρας στην Proton Bank. Επισημαίνεται ότι στο έγγραφο ρητά αναφέρεται ότι η τοποθέτηση των 100 εκατ. ευρώ «έγινε κατόπιν εντολής μου ως υπουργού Οικονομικών μέσω του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πεντάζου, προς την εν λόγω διεύθυνση, κατόπιν συνεννόησής μου με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (σ.σ. τον Γιώργο Προβόπουλο)…».

Στο ίδιο πρακτικό ο υπουργός αναφέρει ότι για την κατάθεση έλαβε υπόψη «το πλαίσιο στο οποίο ζητείται να λειτουργήσουν οι τράπεζες σήμερα», την ανάγκη «διατήρησης της συστημικής ευστάθειας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα», την «επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests (σ.σ. τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 15/7, μόνο που στα tests δεν συμμετείχε η Proton Bank), καθώς και τους «υφιστάμενους λόγους υψίστου δημοσίου συμφέροντος».

* Αξιοσημείωτη, ωστόσο, είναι η στάση δύο υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Δ49 που υπογράφουν στο πρακτικό της εν λόγω έκτακτης κατάθεσης των 100 εκατ. ευρώ στην Proton, που αναφέρουν ότι διαφωνούν με τη διενέργεια της έκτακτης τοποθέτησης. Πρόκειται για το διευθυντή Στ. Μαραβελάκη και τον εισηγητή Κ. Αναγνωστόπουλο που αιτιολογούν την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας ότι διαφωνούν «για τη διενέργεια της ανωτέρω έκτακτης τοποθέτησης επειδή:

α) υπερβαίνει το ύψος των ορίων τοποθέτησης (50% των ιδίων κεφαλαίων) που έχει θεσπισθεί, κατά 92 εκατ. ευρώ,

β) η ανωτέρω τράπεζα μετά δυσκολίας επέστρεψε το ποσό των 65 εκατ. ευρώ λήξης 14/7, ενώ μας ειδοποίησε για την αντικειμενική αδυναμία επιστροφής ποσού από τοποθετήσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ λήξης 15/7/2011 (σ.σ. από προηγούμενες καταθέσεις, όπως θα δείτε παρακάτω),

γ) φήμες της αγοράς δείχνουν ισχυρά προβλήματα ρευστότητας στην εν λόγω τράπεζα, με αποτέλεσμα η πρόσθετη τοποθέτηση να αυξάνει τον πιστωτικό κίνδυνο του Ελληνικού Δημοσίου περαιτέρω».

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της Proton Bank στις 31/3/2011 τα ίδια κεφάλαιά της ήταν 280 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η τράπεζα πέραν της υπερμεγέθους ταμειακής ένεσης των 100 εκατ., την ίδια μέρα (14/7) είχε δεχθεί καταθέσεις από τα διαθέσιμα του Δημοσίου επιπλέον 60 εκατ. ευρώ, «σπασμένα» σε 20 εκατ. για 4, 5, και 6 μέρες αντίστοιχα. Δηλαδή, στην τράπεζα είχαν κατατεθεί σε μία ημέρα 160 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή μπορούσε να δεχτεί μέχρι 140 εκατ. ευρώ (που είναι το 50% των ιδίων κεφαλαίων). Τα στελέχη του ΓΛΚ, πάντως, κάνουν λόγο για υπέρβαση του ορίου κατά 92 εκατ. ευρώ, διότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν κατατεθεί στην τράπεζα και άλλα χρήματα από τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου.

Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη επιχείρησε να δημοσιοποιήσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Δημ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, υπόψη του οποίου περιήλθαν οι πληροφορίες και τα έγγραφα.

Ο ίδιος δηλώνει στην «Ε» ότι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελ. Ράικου από τις 16/7/2011.

4444

Σύμφωνα με το παρακάτω Δημοσίευμα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι καλυμμένος.

Από sofokleousin.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στο επιχειρηματικό πεδίο, όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, με τελευταία την επίθεση της “Ελευθεροτυπίας” στο πρόσωπο του Λ. Λαυρεντιάδη. Μια αλληλουχία εξελίξεων που δεν είναι αντιληπτές δια γυμνού οφθαλμού δείχνουν πως η παλαιά φρουρά επιχειρηματιών επιχειρεί να επανέλθει στα πράγματα για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση και η αναδιάταξη του σκηνικού. Τελευταία ένδειξη η υπόθεση Λαυρεντιάδη την οποία ανέδειξε και φέρει ως λάβαρο η «Ελευθεροτυπία», η εφημερίδα που οδήγησε στην καρατόμηση της Άντζελας Γκερέκου και «χτύπησε» ανεπιτυχώς τον ΟΠΑΠ λίγο καιρό πριν. Η εκδότρια Μ. Τεγοπούλου με άρθρο της έβαλε τροχιοδεικτικά και κατά του Μ. Σάλλα, ένα θέμα το οποίο δεν είχε συνέχεια.

Η τελευταία υπόθεση αφορά τον έλεγχο της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σχετικά με την κίνηση κεφαλαίων από την Proton Bank προς εταιρίες που ομίλου Λαυρεντιάδη.
Η εφημερίδα αν και αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στο θέμα δεν ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης κατέχει το 10% της μητρικής εταιρίας Χ.Κ Τεγόπουλος το οποίο έχει μεταβιβάσει στον κουμπάρο και φίλο του Π. Κυριακίδη.

Μάλιστα η διοίκηση της εφημερίδας είχε δηλώσει ενοχλημένη από την απόκτηση του πακέτου από τον επιχειρηματία και απέλυσε τον τότε διευθυντή της εφημερίδας ο οποίος κινείται στο περιβάλλον του Λ. Λαυρεντιάδη.

Η υπόθεση

Το παρασκήνιο της συγκεκριμένης υπόθεσης φαίνεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς κατά φαινόμενα το σκέλος της υπεξαίρεσης των €51 εκατ. θα καταπέσει καθώς ήδη αποκαλύφθηκε ότι δεν αφορά περιουσία της τράπεζας και τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για γνωστή υπέρβαση των δεικτών λόγω υπερβάλλουσας χρηματοδότησης συγκεκριμένων εταιριών, του ομίλου Π. Κυριακίδη κυρίως.

Οι συνθήκες αυξημένης εποπτείας που έχει επιβάλλει η ΕΕ στο ελληνικό τραπεζικό είχαν αναγκάσει την Τρ. Ελλάδος να έχει καιρό τώρα σαφή εικόνα αλλά το πρόβλημα είχε θεωρηθεί σημαντικό μεν αλλά όχι κρίσιμο δε. Υπηρεσιακοί παράγοντες επισημαίνουν ότι υπάρχει ενημέρωση για εξαγορά της Proton Bank από fund του οποίου ηγείται πρώην επικεφαλής ελληνικής τράπεζας, αν και στην αγορά είχαν κυκλοφορήσει σενάρια για εξαγορά/διάσωση από την Attica Bank και εσχάτως για deal με τη Millennium Bank.
Από την πλευρά Λαυρεντιάδη επισημαίνεται πως η υπόθεση είναι απλή και σύντομα θα διαφανεί η αλήθεια.

Το παρασκήνιο

Παράγοντες της αγοράς και πολιτικοί αναλυτές βλέπουν πίσω από την υπόθεση Λαυρεντιάδη την επιθετική κίνηση της παλαιάς φρουράς επιχειρηματιών για επανάκαμψη τους στα δρώμενα και εκθρόνιση της νέας.

Οι επιχειρηματίες όπως ο Λ. Λαυρεντιάδης αν και κινήθηκαν έξυπνα και γρήγορα εν τούτοις δεν απέκτησαν ισχυρά πολιτικά ερείσματα παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν καθώς η ταχεία ανέλιξη τους προκάλεσε ανησυχία και ερωτηματικά.

Ενώ λοιπόν όλα έδειχναν πως η γενιά επιχειρηματιών που ξεκίνησε λίγο πριν και εδραιώθηκε μετά τη μεταπολίτευση είχε παραδώσει τα σκήπτρα τελικά ετοιμάζεται να επανέλθει στο προσκήνιο των εξελίξεων διεκδικώντας ρόλο και μερίδιο στη νομή της πίτας.
Η ευθεία επίθεση της «Ελευθεροτυπίας» στο πρόσωπο του Λ. Λαυρεντιάδη φαίνεται ότι κρύβει κάποιο άλλο σχέδιο και μάλλον έχει πολλαπλούς αποδέκτες.
Σε αυτό το σημείο επισημαίνουμε τα έντονα ταμειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εφημερίδα τα οποία είχαν οδηγήσει και σε ευθεία επίθεση στον Μ. Σάλλα στις αρχές του καλοκαιριού, μέσω σχολίου της εκδότριας Μ. Τεγοπούλου. Το θέμα εκείνο δεν έλαβε όμως συνέχεια.
Εκτός λοιπόν από τις δαιδαλώδεις διαδρομές του χρήματος που περιγράφει στο άρθρο της η Ελευθεροτυπία ίσως υπάρχουν και πολύπλοκες διαδρομές επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς ο Λ. Λαυρεντιάδης σε προσωπική του ανακοίνωση αναφέρει ότι κάποιοι προσπαθούν με αυτή την επίθεση να ελέγξουν τις εξελίξεις στις τράπεζες…»

Δεν είναι τυχαίο ότι η εφημερίδα στο άρθρο παραθέτει φωτογραφία από δείπνο του Λ. Κύρκου όπου ο Λ. Λαυρεντιάδης συνομιλεί με στελέχη της Αριστεράς, ενώ ο Θ. Πάγκαλος χαιρετά τον τιμώμενο…

Αν και η εφημερίδα στέκεται στην υπόθεση με ιδιαίτερη έμφαση και την χαρακτηρίζει κορυφή του παγόβουνου, ίσως τελικά η υπόθεση της αντιπαράθεσης αυτής να είναι η αρχή μιας γενικευμένης επιχειρηματικής κόντρας με φόντο την αναδιανομή της πίτας στα media και την οικονομία.
Καλά ενημερωμένες πηγές συσχετίζουν και την υπόθεση των στημένων όπου πλήττεται ο Β. Μαρινάκης, ιδιοκτήτης της Metro και του Ολυμπιακού.

01/08/2011

Κάποια blog έγραφαν ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις!!!! Τόσο ξέρουν. Η πραγματικότητα είναι γεμάτη ειδήσεις. Ευτυχώς υπάρχει το διαδίκτυο και κάποιες εφημερίδες, όπως η Ελευθεροτυπία.

Ένα από τα καυτά ονόματα του Αυγούστου, Λαυρέντης Λαυρεντιαδης. Δεν είδα όμως κανένα δελτίο των οκτώ να αναφέρεται.

Τα δελτία των Οκτώ είναι όλο γενικότητες. Στην ουσία δεν παρέχουν πληροφόρηση. Εδώ υπάρχουν ζητήματα που καίνε και πρόσωπα που έχουν ευθύνες και δεν γίνεται καμιά πληροφόρηση.

4444

Γιατί κάποιος δίνει 19 ευρώ για να αγοράσει μια μετοχή που έχει τιμή εισαγωγής  1,39 ευρώ; Το 2003. Από το 2003 μέχρι το 2008 τόσο μεγάλη υπεραξία πήρε η Νεοχημική;

4444

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση εγκληματικής δραστηριότητας με ξέπλυμα χρήματος  εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με ευρύτερες διαστάσεις που φτάνουν μέχρι τις … ΗΠΑ και την εμπλοκή πρώην στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με επίκεντρο τον θεωρούμενο ως “άνθρωπο των ΗΠΑ” στην Ελλάδα μέχρι πριν από ένα χρόνο, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προήλθε από εγκληματικές δραστηριότητες είναι  ο μεγαλομέτοχος της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος έχει μετακομίσει εδώ και οκτώ μήνες και ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Αντώνης Αθανάσογλου και έξι πρώην στελεχών της ίδιας τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ!

Η ίδια η τράπεζα έχει τεθεί σε καθεστώς «επιτροπείας» από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για ύποπτες αν όχι παράνομες συναλλαγές των μελών της διοίκησης η οποία παραιτήθηκε. Επίσης «πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Αντ. Αθανάσογλου, και των έξι πρώην στελεχών.

Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα που έχει ανακύψει με την τράπεζα που προκάλεσε την παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη, με απόφαση του οποίου παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Λαυρεντιάδη ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, έχοντας στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό διακινούνται από τα πρόσωπα αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Αρχής κ. Π. Νικολούδη που κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος, απαγορεύεται στο εξής η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των:

1. Λαυρεντιάδη Λαυρέντιου, μεγαλομετόχου της Proton Bank.
2. Αθανάσογλου Αντωνίου, πρώην αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.
3. Παπασπήλιου Αθανασίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
4. Σαραμάντη Δημητρίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
5. Λιαρμακοπούλου Σμαράγδας, πρώην εκτελεστικού μέλους.
6. Κολίντζα Τρύφωνος, πρώην διευθύνοντος συμβούλου.
7. Αρβανίτη Γραμματικής, πρώην εκτελεστικού μέλους.
8. Μπίθαρη Διονυσίου, διοικητικού στελέχους.

Ταυτόχρονα απαγορεύεται με την ίδια απόφαση η πρόσβαση των συγκεκριμένων προσώπων σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς και η οποιαδήποτε εκποίηση ή άλλη μεταβίβαση όλων των ακινήτων που κατέχει ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην περιοχή του Ρέντη.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την Proton Bank, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας επέλεξε ως νέο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γ. Τανισκίδη.

Το θέμα είναι τεράστιο γιατί ο Λ. Λαυρευντιάδης που κατηγορείται για τα παραπάνω αδικήματα δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο σε ότι σχετίζεται με την παρουσία την ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ήταν “ο άνθρωπος των ΗΠΑ στην Ελλάδα” με ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την πρώην Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα (και “πρωταγωνιστή” σε πολλά τηλεγραφήματα του WikiLeaks) Ντέϊβιντ Σπέκχαρντ (φωτό).

Ο οποίος Ντέϊβιντ Σπέκχαρντ, ανέλαβε, μετά την αποχώρησή του από την αμερικανική πρεσβεία, κορυφαία θέση (πρόεδρος) στην … Proton Bank, η οποία σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Την τεράστια ρευστότητα ο Λ. Λαυρεντιάδης την εξασφάλισε με την πώληση της εταιρείας του “Νεοχημική” το 2008, στο πανίσχυρο Carlyle Group, τον οικονομικό βραχίονα του πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ, με το οποίο πάντως εν συνεχεία λέγεται ότι ήρθε σε σύγκρουση. Η επαναγορά της Νεοχημικής ύστερα από δικαστικό αγώνα που είχε ξεκινήσει η Carlyle έδωσε τροφή στα σενάρια ότι τα νούμερα του ισολογισμού ήταν «μαγειρεμένα».

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι επαναγόρασε την εταιρεία για συναισθηματικούς λόγους και απέδωσε την κακή πορεία της Νεοχημικής, μετά την εξαγορά της Carlyle, στο μάνατζμεντ των Αμερικανών.

Στο θέμα αυτό μπορεί αν κρύβονται πολλά από την σημερινή εξέλιξη. Οι Αμερικανοί το βέβαιο είναι ότι δεν ξεχνούν…

Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έκλεινε ραντεβού και συνέτρωγε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2010.

Ο άνθρωπος που είχε ιδρύσει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στις ΗΠΑ με ομιλίες σε εκδηλώσεις του όπως του συμβούλου ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζέϊμς Τζόουνς και πολλά άλλων κορυφαίων αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος επί μία διετία “σάρωνε” τα πάσης φύσεως διαθέσιμα προς πώληση ΜΜΕ της ελληνικής αγοράς. Τα οποία εν συνεχεία ευθυγραμμίζονταν απόλυτα με την αμερικανική γεωπολιτική γραμμή στην περιοχή. Π.χ. η αρθρογραφία σε εφημερίδες που ήλεγχε κατά της προμήθειας των ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-32HEL, η οποία ταίριαζε απόλυτα με τα όσα αποκαλύφθηκαν εν συνεχεία στο WikiLeaks για την πολεμική Σπέκχαρντ σε βάρος τους.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, ο Λ. Λαυρεντιάδης φερόταν ως βέβαιος αγοραστής του μετοχικού πακέτου του Ολυμπιακού, αλλά οι συνομιλίες κάποια στιγμή “πάγωσαν” ενώ επρόκειτο να “πέσουν ” οι υπογραφές, με απόφαση του Σ. Κόκκαλη, ο οποίος εν συνεχεία πούλησε την ομάδα στον εφοπλιστή Μαρινάκη.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι όλα αυτά είναι κατηγορίες οι οποίες μένουν να αποδειχθούν.

Την περίοδο 2003-2009 ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν κορυφαίος παίκτης στο Χρηματιστήριο. Στο διάστημα αυτό είχε καταφέρει να γιγαντώσει τις εταιρείες του και να προσδώσει αξία στους μετόχους που τον ακολουθούσαν.

Υπήρχαν βεβαίως και οι αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι δεν κέρδιζαν οι εταιρείες από τις υπεραξίες στις οποίες επένδυες αλλά μόνο ο ίδιος, αφού τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του έβαιναν μειούμενα λόγω της πληθώρας των τίτλων που εξέδιδε ύστερα από τεράστιες αυξήσεις κεφαλαίου αλλά και γιατί ποτέ δεν μπορούσες να συγκρίνεις έναν ισολογισμό μιας χρήσης με έναν προηγούμενο, αφού πάντα τα μεγέθη ήταν ανόμοια, λόγω των πολλών εξαγορών και συγχωνεύσεων στις οποίες προχωρούσε στο ενδιάμεσο».

Ο Λ. Λαυρεντιάδης έγινε γνωστός στο ευρύ επενδυτικό κοινό τον Μάρτιο του 2003, όταν πέρασε τις πύλες της Σοφοκλέους η “Νεοχημική”. Η εταιρεία με έδρα το Αιγάλεω ανήκε στην οικογένειά του και ο επιχειρηματίας είχε αναλάβει τις τύχες της όταν ήταν μόλις 18 ετών, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του.

Η εταιρεία που ως τότε παρήγαγε … φασόν απορρυπαντικά για μεγάλους διεθνείς οίκους αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και πωλήθηκε το 2008 στο CarlyleGroup προς 19 ευρώ ανά μετοχή, όταν η τιμή εισαγωγής της ήταν 1,39 ευρώ.

Το αμερικανικό fund ξόδεψε περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Νεοχημικής υποβάλλοντας και δημόσια πρόταση. Ο κ. Λαυρεντιάδης πώλησε στο peak την εταιρεία του και εισέπραξε σε προσωπικό επίπεδο περίπου 130 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος είχε αποφασίσει να ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη της Αlapis.

Το καλοκαίρι του 2007 η Αlapis ολοκλήρωσε με επιτυχία αύξηση κεφαλαίου-μαμούθ για τα ελληνικά δεδομένα, ύψους 817 εκατ. ευρώ, και επιδόθηκε σε μια σειρά εξαγορές εταιρειών του κλάδου (ξεπέρασαν τις 19, μεταξύ αυτών και ο Γερολυμάτος), ώστε σήμερα να αποτελεί τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία μεταξύ ελληνικών εταιρειών και θυγατρικών πολυεθνικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Όταν έφυγε από την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2010, του είχε μείνει μόνο το 6,5% περίπου των μετοχών της Alapis.

Η εξαγορά της Fashion Βox το 2010 ώστε να εισαγάγει τη ΒΦΛ στο ΧΑ δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το ΧΑ είχε πάρει την κατιούσα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.

4444

Από Το ΒΗΜΑ.

Αθήνα

Μέσω δανείων της ProtonBank προς εταιρείες του ομίλου Alapis, τα οποία κατέληγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικού προσώπου άμεσα συνδεδεμένου με τον επιχειρηματία και βασικό τους μέτοχο κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πραγματοποιήθηκε η υπεξαίρεση των 51 εκατ. ευρώ από την τράπεζα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Την περασμένη Παρασκευή που έγινε γνωστή η υπόθεση, ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ο κ. Γ. Τανισκίδης, πρώην επικεφαλής της Millennium Bank, η τοποθέτηση του οποίου επιβλήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος για το «συμμάζεμα» της κατάστασης.

Μετά από παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη «πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Λαυρεντιάδη ο οποίος ζει στο Λονδίνο, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Αντ. Αθανάσογλου και έξι ακόμη πρώην στελεχών της.

Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Λαυρεντιάδη ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, έχοντας στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό διακινούνται από τα πρόσωπα αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.

Η μετοχή της Proton Bank καταγράφει σημαντική πτώση τη Δευτέρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, υποχωρώντας κατά 16%, ενώ η διοίκηση της τράπεζας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν επηρεάζουν την ομαλή της λειτουργία.

Πώς έγινε η υπεξαίρεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεξαίρεση έγινε μέσω χορηγήσεων της ProtonBank, η οποία έδινε δάνεια σε μικρές εταιρείες του ομίλου Alapis, τα οποία ωστόσο κατέληγαν σε λογαριασμούς του κ. Δ. Μπίθαρη, στελέχους των επιχειρήσεων του κ. Λαυρεντιάδη.

Ο λογαριασμός αυτός αποτελούσε την αφετηρία για τη διακίνηση των κεφαλαίων από τράπεζα σε τράπεζα.

Απαντώντας στις κατηγορίες εναντίον του, ο κ. Λαυρεντιάδης υπογραμμίζει ότι δε θα παραμείνει θεατής στην εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, «θα συνεργαστεί απολύτως με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση όπου ενεπλάκη το όνομά του και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, προκειμένου οι συκοφάντες και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς, να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».

Παράλληλα, τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν ότι τη Δευτέρα ο κ. Λαυρεντιάδης κατέθεσε σε προθεσμιακή κατάθεση τα 51 εκατ. ευρώ που φαίνεται ότι έχουν υπεξαιρεθεί, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του.

ProtonBank: Η τράπεζα είναι ασφαλής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η Proton Bank τονίζει ότι δε διαφαίνεται ότι η περί “υπεξαιρέσεως” κατηγορία αφορά την περιουσία της και ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος προκλήσεως περαιτέρω ανησυχίας.

«Η Διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται σε συνεχή επαφή και αρμονική συνεργασία με τις εποπτικές αρχές και είναι έτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία χρειαστεί για πρόληψη ή/και καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής πράξεως», καταλήγει η ανακοίνωση.

44444

Από nonews-NEWS.

Ήταν κάποτε ένας νεαρός και φιλόδοξος επιχειρηματίας, ονόματι Λαυρέντης, που θεωρούσε ως όριο του τον….ουρανό!

Εγώ ήξερα δύο άτομα με τον όνομα Λαυρέντης. Το γλυκύτατο παππού, ηθοποιό Λαυρέντη Διανέλλο και τον… τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έγραψε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια «Πεθαίνω για σένα»!

Ο νεαρός επιχειρηματίας Λαυρέντης αγόραζε, κατά προτίμηση εταιρείες βυθισμένες στα χρέη. Άλλες έκλεισε, άλλες έσωσε και μετά έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και εγκαταστάθηκε μονίμως στη «γηραιά Αλβιώνα»

Έμειναν μερικές μικρές ιστορίες από το σύντομο πέρασμα του Λαυρέντη από την Ελλάδα τις οποίες και θα διηγηθώ σε συνέχειες.

Ιστορία Πρώτη: Ο Λαυρέντης χρηματοδοτεί τον δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη, και βγάζουν την εφημερίδα ”Η Σφήνα”. Η εφημερίδα έκλεισε 1,5 χρόνο μετά την έκδοσή της.

Ιστορία Δεύτερη: Ο Λαυρέντης αγόρασε το 50% της εφημερίδας VETO, του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Ούτε αυτή μακροημέρευσε.

Ιστορία Τρίτη: Η σχέση με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Λαυρέντης αγόρασε τον ραδιοσταθμό Flash 9,61, το κανάλι Magic, το 10% του Ολυμπιακού (έναντι 35 εκ. ευρώ!!) και το 50% του Γηπέδου Καραϊσκάκη 25 εκ. ευρώ! Ανθρωπος του εδώ ο κ. Γιάννης Χρυσικόπουλος στενός συνεργάτης του Κόκκαλη και πρώην Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ επι υπουργίας Λαλιώτη!!!

Ιστορία Τέταρτη: Η σχέση με το ΔΟΛ. Ο Λαυρέντης αγόρασε το περιοδικό FREE. Μπήκε στη εταιρεία εκτυπώσεων ΙΡΙΣ ΑΕ, που είχαν από κοινού ΔΟΛ και Όμιλος Μπόμπολα.

Ιστορία Πέμπτη: Ο Λαυρέντης αγόρασε την εφημερίδα Espresso.

Ιστορία Έκτη: Η σχέση με τον Αλαφούζο: Ο Λαυρέντης αγόρασε το 10% από την τηλεόραση και 10% από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ιστορία Έβδομη: Ελευθεροτυπία. Ο συνεταίρος του Λαυρέντη Πέτρος Κυριακίδης ” αγόρασε το 9,62% των μετοχών της Ελευθεροτυπίας κατευθείαν από το Χρηματιστήριο.

Ιστορία Όγδοη: Η σχέση με τον Τράγκα: Ο Λαυρέντης αγόρασε το Κανάλι 10 και δυο εφημερίδες, τη Financial Box (που πωλούσε 100 φύλλα) και τη Score Live!

Ιστορία Ένατη: Η σχέση με τον Κύρτσο. Ο Λαυρέντης αγόρασε το 50% της Free Press

Ιστορία Δεκάτη: Η σχέση με τον Δελατόλα: Ο συνεταίρος του Λαυρέντη, Πέτρος Κυριακίδης, μπήκε στο «Στο Ποντίκι» με 33%.

Πόσα «έσκασε» ο φιλόδοξος Λαυρέντης για τις αγορές αυτές; Δύσκολο να το υπολογίσεις!

Γιατί τα αγόραζε όλα αυτά; Ίσως απαντηθεί στη συνέχεια του παραμυθιού…

Έπεται συνέχεια…

Ένας …Παραμυθάς
antinews

4444

Από Ελευθεροτυπία.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010, ο Λεωνίδας Κύρκος διοργάνωσε δείπνο στην «Αίγλη» του Ζαππείου. Προσκεκλημένοι, πολλοί από την πολιτική, την τέχνη και ορισμένοι επιχειρηματίες. Αριστερά: Σε πρώτο πλάνο ο Θ. Πάγκαλος χαιρετά τον τιμώμενο. Σε δεύτερο πλάνο ο Λ. Λαυρεντιάδης με στελέχη της Αριστεράς.

Σχόλιο: Οι κοινωνικές εκδηλώσεις δεν είναι κάτι μεμπτό, αλλά για να πας για παράδειγμα σε ενα τέτοιο δείπνο, πρέπει να είσαι κάποιος στο στερέωμα της Ελλάδος.

Εμένα για παράδειγμα γιατί δε με κάλεσε ο Κύρκος;

Προφανώς δεν είμαι τίποτα! Δε σημαίνω τίποτα! Και δε με κάλεσε ο Κύρκος.  Άρε Φουκαράδες!!!!

4444

Από Ελευθεροτυπία.

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η απόφαση της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος που μπλόκαρε λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (βασικού μετόχου της Proton Bank) και άλλων επτά -τέως- εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. της τράπεζας.

Ούτε στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) μπορεί να ένιωσαν έκπληξη από το περιεχόμενο του πορίσματος που έλαβαν για συναλλαγές του μεγαλομετόχου και τους υποχρέωσε την Παρασκευή να ξηλώσουν τη μισή διοίκηση της Proton και να ορίσουν τοποτηρητή.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος άλλωστε είχαν φθάσει από τις 2 Μαρτίου 2010 στοιχεία που έχρηζαν περαιτέρω διευκρινίσεων για τις ακριβείς πηγές προέλευσης των χρηματικών μέσων με τα οποία ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης απέκτησε τον έλεγχο της ProtonBank.

Εξαγορά

Στις 30/12/2009 ο κ. Λαυρεντιάδης εξαγόρασε από την Τράπεζα Πειραιώς το 31,31% της ProtonBank καταβάλλοντας 70,5 εκατ. ευρώ και τον Φεβρουάριο του 2010 επαναγόρασε τη Νεοχημική αντί 149 εκατ. ευρώ.

Η ΤτΕ έκανε έλεγχο και στις δύο συναλλαγές, προφανώς διευκρίνισε ό,τι δεν έκριναν ως απολύτως ευκρινές οι δύο ελεγκτές και έδωσε το «πράσινο φως» στα τέλη Μαρτίου του 2010.

Όμως, λίγους μήνες μετά την έγκριση της εξαγοράς της Proton (το καλοκαίρι του 2010), βρήκε και πάλι μπροστά της τις περίπλοκες διαδρομές χρήματος μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου Λαυρεντιάδη.

Αυτή τη φορά με μορφή ενός δρομολογίου εκατομμυρίων ευρώ που κινούνταν από εταιρεία σε εταιρεία Λαυρεντιάδη και κάποια -51 εκατ. ευρώ λέει η Αρχή- υπεξαιρέθηκαν και κρύφτηκαν. Κάποιος τελικός δικαιούχος ή εξουσιοδοτημένος έκανε μεγάλες αναλήψεις σε μετρητά.

«Συμπερασματικά»

Στις 2/3/2010 οι ελεγκτές της ΤτΕ έγραφαν ότι το τίμημα για την απόκτηση της Proton «καταβλήθηκε διαμέσου διαφόρων τραπεζών και εταιρειών του ομίλου και συμπερασματικά φαίνεται ότι πηγή προέλευσης του τιμήματος αποτελούν τα δάνεια».

Οι ίδιοι γράφουν επίσης ότι: «…Οι λογαριασμοί του Λ.Λ. στις τράπεζες συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με λογαριασμούς των εταιρειών Blue Island Properties. Dall, WGR Worldwide, WGR Global, WGR Universal, ELFE,  Alapis και ΒΦΛ.

Μεταξύ των λογαριασμών των ανωτέρω προσώπων γίνεται διακίνηση μεγάλων ποσών, χωρίς προφανή σκοπό, με σκοπό να καθίσταται δυσχερής η αντιστοίχιση των πραγματικών εκροών με τις εισροές».

Τώρα όλα τα «δυσχερή»… τα βρήκαν μπροστά τους.

Αντικανονικές πράξεις

Η μεν ΤτΕ βρίσκει σύμφωνα με πληροφορίες αντικανονικές πράξεις διακίνησης ποσών, η δε Αρχή για το μαύρο χρήμα συνεχίζει τον έλεγχο, που επεκτείνεται σε συναλλαγές του Λ. Λαυρεντιάδη μέσω των εταιρειών του και σε συναλλαγές με άλλες τράπεζες (πιστώτριες).

Η ΤτΕ μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε εκδώσει κάποια σχετική με το ζήτημα ανακοίνωση και διακινούνταν μόνο «δηλώσεις κύκλων της», παρά την ευαίσθητη συγκυρία για την αξιοπιστία των τραπεζών έναντι των πελατών τους, παρά τους υπαινιγμούς στη δήλωση του κ. Λαυρεντιάδη ότι τον αντιμάχονται άνομα κλαδικά συμφέροντα και παρά το ότι η κοινή γνώμη επιθυμεί να μάθει αν η Κεντρική Τράπεζα επιτέλεσε το ρόλο της.

Τανισκίδης

Μέχρι στιγμής, η ΤτΕ, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την ανάγνωση των αρμοδιοτήτων των μελών του Δ.Σ., όπως αυτή ανακοινώθηκε την Παρασκευή, όρισε ως τοποτηρητή της τον Γ. Τανισκίδη.

Ο κ. Τανισκίδης είναι ο μόνος από το Δ.Σ. που έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες, ενώ από τα μέχρι στιγμής δεδομένα:

1 Είναι άγνωστη η διάσταση του προβλήματος στην ProtonBank και αδιευκρίνιστο το ποιος υπεξαίρεσε, πόσα και με ποιον τρόπο.

2 Αν υπήρξαν κυκλικά δρομολόγια του ίδιου χρήματος εντός των εταιρειών του Ομίλου Λαυρεντιάδη με τρόπο που εξυπηρετούσε το μεγαλομέτοχο, αυτό ανοίγει άλλης τάξεως ζητήματα και

3 Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα αν το πρόβλημα επεκτείνεται και σε δάνεια που έδωσαν η Proton και άλλες τράπεζες στον Λ. Λαυρεντιάδη ή στις εταιρείες του. *

Βενιζέλος: «Να κάνουν τη δουλειά τους σε βάθος»

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος Ε. Βενιζέλος ερωτηθείς από την «Ε» για το αν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση της Proton Bank και ποια είναι η θέση του υπουργείου, απάντησε ότι: «Έχουμε ενημερωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με το ζήτημα και είπαμε τόσο στην Τράπεζα της Ελλάδος όσο και στην Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ότι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους σε απόλυτο βάθος. Σημειώσαμε ότι παραιτήθηκαν εκ προοιμίου όλα τα μέλη του Δ.Σ. και μπήκανε στη θέση τους νέα μέλη και νέος διευθύνων σύμβουλος».

Ποια είναι η ProtonBank

Με ίδια κεφάλαια περίπου 280 εκατ. ευρώ στα τέλη του περασμένου Μαρτίου και ενεργητικό 3,84 δισ. ευρώ, η ProtonBank συγκαταλέγεται στις λεγόμενες μικρές τράπεζες του κλάδου.

Βασικός μέτοχος της τράπεζας είναι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με ποσοστό 15,15%, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το υπόλοιπο 84,85% είναι διασκορπισμένο σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ο όμιλος της Proton Bank εμφάνισε κέρδη μετά φόρων ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2011 έναντι 3,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα το 2010. Σε επίπεδο τράπεζας, η Proton είχε κέρδη μετά φόρων ύψους 779 χιλ. ευρώ έναντι 3,8 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2010. Η μετοχή της τράπεζας κατέγραψε κέρδη 5,56% την Παρασκευή για να κλείσει στα 0,57 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση της Proton ανέρχεται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ.

4444

Από antinews.gr

Όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο (22/6) «συνάντηση με αντιπροσωπεία της τρόικας είχαν ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεόδωρος Σκυλακάκης και το στέλεχος του κόμματος Τρύφων Κολλίντζας, προκειμένου να ενημερώσουν για το εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο που παρουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη και υιοθετήθηκε από την Κ.Ο. των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών».

Ερώτημα: Είναι ο ίδιος Τρύφων Κολλίντζας, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Proton Bank, του οποίου, όπως γράφουν η “Ελευθεροτυπία” και το “Βήμα” , απαγορεύτηκε κάθε κίνηση των λογαριασμών του;

Προς Θεού, δεν υπαινισσόμεθα τίποτα κακό, αλλά καλόν είναι να διευκρινισθεί το θέμα.

Όπως επίσης διαβάζουμε στο Διαδίκτυο “ο κ. Λαυρεντιάδης έκανε την εμφάνισή του στο επιχειρηματικό προσκήνιο το 2003 με την είσοδο της εταιρείας του, της Νεοχημικής, στο χρηματιστήριο …Ξαφνικά, το 2005 πακέτα μετοχών της εταιρείας άρχισαν να μεταβιβάζονται σε ξένους θεσμικούς. Η συνεργασία του κ. Λαυρεντιάδη με το χρηματιστή κ. Μ. Βάρσο της Merit άρχισε να αποδίδει καρπούς…

Ερώτηση (επειδή δεν ασχολούμεθα με το κοσμικό ρεπορτάζ): O κ. Μ. Βάρσος μήπως είναι ο ίδιος με τον ομώνυμο γαμπρό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη , σύζυγο της θυγατέρας της κ. Αλεξίας Μπακογιάννη;

Προς θεού και πάλι δεν υπαινισσόμεθα τίποτα κακό, αλλά καλόν είναι να διευκρινισθεί κι αυτό το θέμα.

4444

Από olympia.gr

Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα

Θυμίζουμε τις “συμμετοχές” ΝΕΠ :

• Το 12,53% της Πήγασος Α.Ε. (ένεση ρευστότητας στον Μπόμπολα).

• Το 26,66% της ΚΠΜ Εκδοτικής του Γ.Κύρτσου (City Press, City Auto Moto, Sunday Press).

• Το 10,14% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος (η εξαγορά έγινε εν αγνοία της οικογένειας Τεγόπουλου κάτι που είχε προκαλέσει την οργή της Μάνιας).

• Το 49% της Veto του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (λίγο πριν το λουκέτο στην εφημερίδα της Κάτω Κηφισιάς).

• Το 100% του ραδιοσταθμού Flash FM (από τον Κόκκαλη).

• Το 100% της Athens News.

• Το 100% της Espresso (από Φιλιππάκη – Βαρδινογιάννη) και το espresso.gr

• Το 100% της Ισοτιμίας και το isotimia.gr

• Τη Daily Press σε ποσοστό 100% (L officiel Hellas, Jolie, L Oficciel Hommes, BBC Olive, Spectacular Spiderman, Μπομπ Σφουγγαράκης, Top Scorer, Spiderman and Friends, parents, Ντόρα, Pokemon, Hot Wheels (είναι αυτά που έκλεισε ή θα αναστείλει την έκδοσή τους).

• Το 100% του Sport TV (πρώην Magic του Κόκκαλη) και το 100% του Καναλιού «10 » (το πήρε από τον Γ. Τράγκα).

• Το 10% του ΣΚΑΙ FM και το 10% του Red FM

• Το 100% της αθλητικής «Score»

• Το portal Nooz.gr

• Το 50% των εκδόσεων «Επίκαιρα» (το πήρε από τις εκδόσεις Λιβάνη).

O Λαυρέντης, ο Κορωνιάς και ο Χριστοφοράκος είχαν κάποια σχεση ?? Τι ΄στοιχεία  έχει στείλει ο Ελβετός Εισαγγελέας ??

O Λαυρέντης με έδρα μιας ελληνικής «δεξαμενής σκέψης» στο CSIS (Center for Strategic & International Studies)
http://csis.org/about-us/board-trustees

Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και μέλος του ΔΣ του CSIS κ. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι (πρώτη φωτογραφία) κατά τη διάρκεια της Ομιλίας του στην παρουσίαση της Εδρας, τονίζοντας ότι: «η Εδρα Λ. Λαυρεντιάδης θα προσφέρει στην Ουάσιγκτον τη δυνατότητα αναλυτικής κατανόησης των εξελίξεων στη ΝΑ Ευρώπη».

Advertisements

Posted August 1, 2011 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: