At least 1600 dead in Syria and Bashar al Assad Withstand.   Leave a comment

At least 1600 dead in Syria and Bashar al Assad Withstand.

08/08/2011

Όπως το έγραψα, ανάλογα με τους θανάτους, αυξάνεται και η πίεση. Οι θάνατοι έφτασαν τους 2.000 και έτσι είχαμε ανάκληση του Πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας.

Για να δούμε ποιος θα κουραστεί περισσότερο και γρηγορότερα. Αυτός ο Αύγουστος θα κρίνει πολλά για την Συρία.

Αυτό τον Αύγουστο η Ιστορία δεν πάει Διακοπές. Την ώρα που θα λείπετε, θα γίνεται το έλα να δεις. 

Το βασικό στοίχημα στο κύριο τραπέζι, ξεκίνα πάνω από 3.000

4444

Από mediasoup.gr

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κρίστοφ Στέγκμανς δήλωσε σήμερα πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ ‘Ασαντ θα χάσει τη νομιμοποίησή του να κυβερνά αν δεν σταματήσει την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

“Ο συριακός στρατός, όπως είδαμε το Σαββατοκύριακο, συνεχίζει τις βίαιες επιθέσεις του εναντίον των πολιτών”, δήλωσε ο Στέγκμανς στους δημοσιογράφους.

“Αν ο πρόεδρος ‘Ασαντ συνεχίσει να απορρίπτει τον διάλογο με τον συριακό λαό και να χρησιμοποιεί βία, τότε θα χάσει τη νομιμοποίησή του να ηγείται της χώρας στο μέλλον”, πρόσθεσε ο γερμανός αξιωματούχος.

Και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι πιστεύει πως ο ‘Ασαντ έχει ήδη χάσει τη νομιμοποίησή του στα μάτια του συριακού λαού. “Αυτή τη στιγμή το συριακό καθεστώς κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει την ίδια του τη νομιμότητα”, επεσήμανε ο Ντιρκ Αουγκούστιν, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι σε επαφή με τις χώρες της περιοχής, ενώ χαιρετίζει την αυξανόμενη πίεση που ασκείται στη Δαμασκό.

“Είναι πολύ θετικό ότι η Τουρκία αυξάνει την πίεση, όπως και το γεγονός ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος, το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αλλά και η Σαουδική Αραβία υιοθετούν μία ολοένα και πιο επικριτική στάση προς την κατάσταση στη Συρία”, πρόσθεσε ο Αουγκούστιν.

Υπέρ “δημοκρατικής μετάβασης” η Γαλλία:

Στο μεταξύ η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι τίθεται υπέρ μίας “δημοκρατικής μετάβασης” στη Συρία, προσθέτοντας ότι εξαιτίας “των μαζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” “έχει παρέλθει ο καιρός της ατιμωρησίας για τις συριακές αρχές”.

“Πρέπει να ξεκινήσει μία δημοκρατική μετάβαση που θα απαντά στις νόμιμες προσδοκίες του συριακού λαού”, δήλωσε η Κριστίν Φαζ, αναπληρώτρια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση της Δαμασκού ότι θα διεξαχθούν εκλογές “έναν παρελκυστικό ελιγμό”.

Η Γαλλία επαναλαμβάνει “την έντονη ανησυχία της, η οποία εκφράστηκε ξεκάθαρα την προηγούμενη εβδομάδα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μπροστά στη συνέχιση των μαζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη χρήση αρμάτων μάχης και πραγματικών πυρών εναντίον του άμαχου πληθυσμού, με συλλήψεις και βασανιστήρια”, επεσήμανε η Φαζ.

“Την ανησυχία αυτή μοιράζονται και χώρες της περιοχής, όπως απέδειξαν οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Αραβικού Συνδέσμου και η ανάκληση από τη Σαουδική Αραβία του πρεσβευτή της στη Δαμασκό”, υπογράμμισε η εκπρόσωπος.

4444

Οι Θάνατοι στη Συρία συνεχώς γίνονται περισσότεροι. Να δούμε πότε θα ξεπεράσουν τους 2000.

Είχαμε και την πρώτη αυτομόληση Σύριων στρατιωτικών. Αυτό είναι σοβαρή ένδειξη. Η κατάσταση γίνεται ρευστή. Μένει να δούμε πως θα εξελιχτεί.

Άρχισε και το Ραμαζάνι. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα θα έχουμε συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων.

Όταν η μάζα γίνεται μεγάλη, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Αυτό το γνωρίζουν όσοι ξέρουν πως γράφετε η  ιστορία. Για να περιορίσεις την μεγάλη μάζα πρέπει να είσαι σκληρός. Μια στιγμή να χαλαρώσει ο Bashar al Assad και έχασε το παιχνίδι. Όταν τα πράγματα ηρεμούν, πρέπει να βγάζει «εκτός κυκλοφορίας» τους ηγέτες.

Μεγάλο ρόλο βέβαια θα παίξει όταν κομμάτια του στρατού θα συνταχτούν με τους διαδηλωτές. Συνήθως αυτό γίνεται από ένα σημείο και μετά. Μόλις σχηματιστεί ο πρώτος πυρήνας αρχίζουν οι αυτομολήσεις.

Ακόμα δεν έχουμε φτάσει τους 3.000 νεκρούς.

4444

Ο Αύγουστος μπήκε δυνατά για την Συρία. Είδη γίνεται λόγος για 2000 νεκρούς από τους ακτιβιστές. Το καθεστώς άσχετα αν είναι σκληρό, δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως τις διαδηλώσεις. Αυτές οι καταστάσεις είναι επικίνδυνες. Αρκεί μια θηλιά στο πουλόβερ και αυτό θα ξηλωθεί μετά πολύ γρήγορα.

Το ερώτημα είναι πως βλέπουν την όλη κατάσταση οι στρατιώτες και τα μεσαία στελέχη του Στρατού.

Οι 2000 νεκροί είδη έχουν φέρει μια κάποια διαφοροποίηση της Ρωσίας στον ΟΗΕ. Η Κίνα αντίθετα μένει σταθερή ακόμα. Η Ρωσία είναι ποιο δημοκρατική από την Κίνα.

Το καθεστώς της Συρίας μπορεί να υπολογίζει και στην στήριξη και βοήθεια του Ιράν. Αυτό σημαίνει ότι γίνονται ακόμα ποιο στενοί οι δεσμοί.

Μετά υπάρχει και η Λιβύη, όπου ο Καντάφι αντιστέκεται ακόμα. Μια και οι Εξεγερμένοι δεν έχουν βαριά όπλα και επαρκή οργάνωση.  Πόλεμος χωρίς  χρήμα, όπλα και οργάνωση, δεν γίνεται.  

Η Ιστορία μερικές φόρες είναι σαν ένα παιχνίδι πόκερ. Το Βασικό στοίχημα στο κύριο τραπέζι ξεκινά από 3.000.

Οι διαδηλωτές θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό ή κουράστηκαν;

Το έχουν γράψει πολλές φορές. Το blog το διαβάζουν άνθρωποι εξουσίας, που δε φαίνονται όμως. Γιατί το διαβάζουν; Για να μπορέσουν να δουν το μέλλον ή το παρελθόν. 1600.

Για να δούμε πόσο θα φτάσει το ποτ.

04/08/2011

Από Ελευθεροτυπία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε χθες τη δολοφονική καταστολή των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας από τις αρχές ασφαλείας της Συρίας. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες τεθωρακισμένα άρματα μάχης εισέβαλαν σε πολλά αστικά κέντρα, όπου εστιάζονται οι κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στη Νέα Υόρκη, το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατέληξε, έπειτα από διαβουλεύσεις 72 ωρών, σε καταδικαστικό για τη συριακή κυβέρνηση κείμενο (μη δεσμευτικού χαρακτήρα ωστόσο), στο οποίο στηλιτεύεται η δολοφονική καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα καλείται η συριακή κυβέρνηση “να δώσει εξηγήσεις για τους 1.600 νεκρούς” που αναφέρουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και “να επιδείξει στο μέλλον σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα”. Το κείμενο αυτό προσυπέγραψε και ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

Ωστόσο, στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά στην έρευνα για την καταστολή του συριακού καθεστώτος που διεξάγει το Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, κάτι που είχαν ζητήσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στον Σύρο πρόεδρο σκληραίνει. “Η Συρία θα είναι ένα καλύτερο μέρος, χωρίς τον πρόεδρο Άσαντ. Τον θεωρούμε ως την αιτία της αστάθειας στην Συρία” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την απόφαση του ΟΗΕ χαιρέτισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια στροφή στη στάση της διεθνούς κοινότητας. “Απομένει στη Δαμασκό να πάψει να καταστέλλει βίαια τις ειρηνικές κινητοποιήσεις και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις”, είπε ο Ζιπέ.

Ο Λίβανος, όπου η επιρροή της Δαμασκού είναι μεγάλη, διαχώρισε τη θέση του από το επίσημο κείμενο στο οποίο συμφώνησαν τα υπόλοιπα 14 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Και η  οργάνωση Human Rights Watch (HRW),  έκανε σήμερα έκκληση στη Συρία να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών.

“Η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δείχνει ότι η Συρία δεν μπορεί πλέον να περιμένει τη στήριξη ούτε των στενότερων συμμάχων της για την καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων,” αναφέρει η Πέγκι Χικς, στέλεχος της οργάνωσης σε ανακοίνωσή της από τη Βηρυτό και προσθέτει:  “Ο (σύρος) πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ χρειάζεται να ακούσει το ισχυρό μήνυμα του Συμβουλίου και να τερματίσει τις επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη Χάμα και σε ολόκληρη τη χώρα”.

Επίσης η  Πέγκι  Χικς κάλεσε τη Δαμασκό να επιτρέψει την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων στη χώρα για την διεξαγωγή της έρευνας που έχει ζητήσει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Εισβολή αρμάτων μάχης στις πόλεις

Στη Δαμασκό, το πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι “το κοινοβούλιο συγκαλείται εκτάκτως, την Κυριακή, για να εξετάσει θέματα που αφορούν το κράτος και τους πολίτες”, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Τα συριακά άρματα μάχης έχουν παραταχθεί στην πόλη Χάμα, 210 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, αλλά και γύρω από τη γειτονική Ντέιρ Εζόρ, στον ανατολικό τομέα.

Σε όλη αυτήν την περιοχή, οι αρχές έχουν ήδη διακόψει τη λειτουργία του Ίντερνετ, αλλά και τις τηλεφωνικές συνδέσεις.

Χθες, στις πόλεις Χομς, Ντεράα και Χάμα, έγιναν οι κηδείες επτά μελών των σωμάτων ασφαλείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sana. Επίσης, από την κρατική τηλεόραση μεταδόθηκαν πλάνα στα οποία απεικονίζεται η ρίψη δύο πτωμάτων σε ένα ποταμό. Υποστηρίχτηκε ότι πρόκειται για πτώματα μελών των σωμάτων ασφαλείας, που ρίχνουν στον ποταμό διαδηλωτές, εκείνοι όμως το διαψεύδουν, τονίζοντας ότι “αυτά, στην πραγματικότητα, είναι πτώματα διαδηλωτών”.

Εν τω μεταξύ, στην Ντέιρ Εζορ, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων δεν εξοφλήθηκαν. Εκπρόσωποι των διαδηλωτών εκεί τόνισαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι, “πρόκειται για μια εσκεμμένη πράξη των τοπικών αρχών, ώστε να εξευτελιστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, μη μπορώντας να καλύψουν τα αυξημένα έξοδα του μήνα του Ραμαζανιού”.

03/08/2011

CNN is unable to independently confirm death tolls and events in Syria, which has restricted access to the country by international journalists, including CNN’s.

Since mid-March, anti-government protesters have taken to the streets across the whole country to demand reforms from or an end to the al-Assad’s regime.

The death toll in Syria since its uprising began in mid-March has reached 2,003, the observatory’s Abdul-Rahman said. The dead include 1,629 civilians and 374 Syrian security forces.

The figure doesn’t include tolls from the Wednesday unrest in the city of Hama, where it is difficult confirming information because of the ongoing military offensive there.

Activists blame the deaths of demonstrators on security forces, but the government has consistently attributed the violence to “armed groups.”

4444

Από Καθημερινή.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατέληξε σε συμφωνία για το σχέδιο απόφασης που αναμένεται να τεθεί αργότερα προς ψήφιση και το οποίο καταδικάζει την καταστολή των διαδηλώσεων από το συριακό καθεστώς.

Το κείμενο, για το οποίο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αν θα κατατεθεί ως απόφαση ή ως απλή, μη δεσμευτική διακήρυξη, «καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη χρήση βίας κατά των πολιτών από τις συριακές αρχές».

Ζητά, επίσης, τον άμεσο τερματισμό της βίας και καλεί όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν πράξεις αντιποίνων και επιθέσεις εναντίον κρατικών κτιρίων. Η φράση αυτή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, συμπεριλήφθηκε ως χειρονομία καλής θέλησης προς τη Ρωσία και άλλες χώρες, οι οποίες ζητούσαν να τηρηθούν οι ισορροπίες.

Περικυκλωμένες οι πόλεις από άρματα μάχης

Εκατοντάδες συριακά άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει πολλές πόλεις της χώρας, όπου εξαπλώνεται το κίνημα αμφισβήτησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως η Χάμα και η Ντέιρ αλ Ζορ, όπως δήλωσε ένας ακτιβιστής, ο οποίος πρόσθεσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, Τρίτη, βράδυ μετά τη νυχτερινή προσευχή.

«Περίπου εκατό άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο κέντρο της Χάμα και περίπου διακόσια κοντά στη Ντέιρ αλ Ζορ», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόσθεσε ότι όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και το Διαδίκτυο έχουν διακοπεί στη Χάμα και τη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη το βράδυ όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία, και ακόμη ένας στην παραθαλάσσια πόλη Τζάμπλεχ.

Από τη μεριά του το πρακτορείο Sana κατηγορεί «ένοπλες τρομοκρατικές συμμορίες» ότι προκαλούν βίαια επεισόδια στη Χάμα και τρομοκρατούν τους κατοίκους, ενώ δικαιολογεί την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού.

«Καλούμε τους πολίτες να αγνοήσουν τις φήμες και επιβεβαιώνουμε ότι ο στρατός εργάζεται για την αποκατάσταση της τάξης στις πόλεις όπου δρουν αυτές οι συμμορίες», επισημαίνει το Sana.

Επιπλέον, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από σορούς που είχαν πεταχθεί από τη γέφυρα ενός ποταμού λέγοντας ότι πρόκειται για τις σορούς μελών των δυνάμεων ασφαλείας τους οποίους σκότωσαν οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές.

Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαντούν ότι οι αρχές καταστέλλουν βίαια άοπλους διαδηλωτές, ενώ επισημαίνουν ότι οι σοροί που έδειξε η κρατική τηλεόραση είναι πτώματα διαδηλωτών που δολοφονήθηκαν από τον στρατό.

Φωτιά σε φυλακή

Πυρκαγιά ξέσπασε σε μία φυλακή στην πόλη Χάμα στην κεντρική Συρία. Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονταν για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με τους κατοίκους της Χάμα, σύμφωνα με τον Όμαρ Ιντλίμπι, έναν ακτιβιστή.

«Μαύρος καπνός καλύπτει την περιοχή όπου βρίσκεται η φυλακή και οι δυνάμεις ασφαλείας την έχουν αποκλείσει», πρόσθεσε.

«Περίπου 200 άρματα μάχης έχουν παραταχθεί στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο κέντρο της Χάμα και την ανατολική πόλη Ντέιρ αλ Ζορ», επεσήμανε ο Ιντλίμπι.

«Ο συριακός στρατός έχει διακόψει όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και το Διαδίκτυο στη Χάμα, καθώς προετοιμάζεται για μία ευρεία επιχείρηση εναντίον της πόλης», υπογράμμισε ο ακτιβιστής.

Ρωσία: «Εξαιρετικά ανησυχητική η κατάσταση»

“Εξαιρετικά ανησυχητική» χαρακτηρίζει τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, με την επέμβαση του συριακού στρατού στην πόλη Χάμα, το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών, με σχετική ανακοίνωσή του.

Οι εξελίξεις αυτές, αναφέρεται στην ανακοίνωση οδηγούν σε «επιπρόσθετη ένταση μεταξύ των αρχών της Δαμασκού και της συριακής κοινωνίας, με αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα».

Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει «την εκτεταμένη χρήση βίας κατά πολιτών» και θεωρεί πως «ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Συρίας είναι ο εθνικός διάλογος και οι αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις».

02/08/2011

CNN) — The Syrian city of Hama has an ancient past as part of the Roman, Greek and Byzantine empires, but recent deadly violence has revived memories of its more recent history as a hotbed of unrest and brutal government crackdown.

At least 62 people have died in Hama since Sunday as the government of President Bashar al-Assad attempts to quell the last major bastion of a country-wide rebellion triggered by the Arab Spring that has swept North Africa and the Middle East.

For many, the latest bloodshed reopens wounds of 30 years ago when thousands were killed in a month-long battle as the Syrian army, under orders of then president, Hafez al-Assad, father of the current leader, crushed an uprising by Islamists.

Though separated by three decades, the current and previous crackdowns cement Hama’s reputation as a city of rebelliousness and anti-government sentiment, says Robert Fisk, the only journalist to witness fighting there in 1982.

“Of all the places in Syria, this is where [anti-government] resistance has always been the strongest. Once a city acquires a reputation as a hub of rebelliousness it tends to stick,” Fisk said.

Located 200 kilometers north of the capital Damascus and famous for its giant 15th century Byzantine-era norias, or waterwheels, Hama has been the location of some of the biggest protests since Syria’s uprising began in March.

The strength of opposition — which the government blames on extremist groups — has prompted a succession of brutal crackdowns involving government troops and tanks.

But the city of 1.5 million’s reputation as a modern epicenter of anti-government sentiment stretches back several years before the events of 1982.

In the 1970s it was the headquarters of the Syrian branch of the Muslim Brotherhood and a stronghold of Sunni Muslim puritanism. In the late 1970s and early 1980s, the Muslim Brotherhood started an armed campaign to destabilize and unseat Hafez al-Assad’s regime.

In a well-organized urban guerilla campaign that included political assassinations, the group repeatedly attacked government forces loyal to Assad’s Alawite minority sect.

In February 1982 Syrian government troops moved into Hama to crush the uprising, killing thousands of people. Many parts of the old city were reduced to rubble by heavy shelling.

Estimates of the number of casualties vary from 3,000 to 40,000. A 1983 Amnesty International report put the death toll on both sides as between 10,000 and 25,000.

“There were rows of tanks in the center of Hama shelling the Great Mosque, there were shells going off every 15 to 20 seconds, pounding the old city,” Fisk says……

01/08/2011

Από Έθνος.

Σοκ και διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η επίθεση των δυνάμεων του στρατού της Συρίας εναντίον των εξεγερμένων της πόλης Χάμα, κατά τη διάρκεια της οποίας τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Eξίσου σφοδρές επιθέσεις σημειώθηκαν στην Ντέιρ αλ Ζορ, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 19 διαδηλωτές, και στο Χαράκ, όπου σκοτώθηκαν 6.

Με αφορμή την απίστευτης βαρβαρότητας επίθεση στη Χάμα, με άρματα μάχης, στρατιώτες και παρακρατικούς, σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε για διεθνή απομόνωση του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασαντ, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Οι αναφορές από τη Χάμα προκαλούν αποτροπιασμό και καταδεικνύουν την πραγματική φύση του καθεστώτος της Συρίας. Η Συρία θα είναι ένα καλύτερο μέρος όταν η δημοκρατική μεταβίβαση προχωρήσει.

Πίεση

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση στο καθεστώς και θα εργαστούμε μαζί με άλλους για τη διεθνή απομόνωση της κυβέρνησης Ασαντ”. Σοκαρισμένος δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος κάλεσε τον Ασαντ να σταματήσει αμέσως τις βιαιότητες εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών”.

Οι τελευταίες αναφορές από τη Χάμα, αλλά και από άλλες πόλεις της Συρίας, προκαλούν φρίκη. Τα άρματα μάχης που είχαν περικυκλωμένη την πόλη εδώ και μέρες, εισέβαλαν στους δρόμους ανοίγοντας πυρ με βαρέα όπλα, ενώ την ίδια ώρα ένοπλοι πυροβολούσαν εναντίον πολιτών από τις ταράτσες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, αναφέρει ότι “ένοπλες ομάδες πυρπόλησαν αστυνομικά τμήματα, προκάλεσαν ζημιές σε κρατικά κτίρια και ιδιωτικές περιουσίες κι έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους της πόλης.

Οι ομάδες αυτές είναι οπλισμένες με πολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες. Οι μονάδες του στρατού απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έστησαν οι ένοπλες ομάδες στην είσοδο της πόλης”. Όπως έγινε γνωστό με την έναρξη των επιχειρήσεων του στρατού, διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση της πόλης. Την ίδια ώρα στην Ντέιρ αλ Ζορ, τουλάχιστον 19 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες εισέβαλαν στην πόλη ύστερα από πληροφορίες ότι 57 στρατιώτες, εκ των οποίων τρεις αξιωματούχοι, αυτομόλησαν, περνώντας στην πλευρά των εξεγερμένων. Οδοφράγματα είχαν στηθεί και στην πόλη αυτή.

Στην πρωτεύουσα Δαμασκό, όπου χθες συνελήφθη και ο ηγέτης της φυλής Μπακάρα, σεΐχης Ναουάφ Μπασίρ, που σχετιζόταν με την αντίσταση στην Ντέιρ αλ-Ζορ, οι δυνάμεις ασφαλείας τραυμάτισαν σοβαρά τουλάχιστον 42 διαδηλωτές πετώντας εναντίον τους εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά!

Advertisements

Posted August 1, 2011 by bmplefour in Syria

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: