OECD: Ο Γιώργος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ έκανε δούλους, μια ολόκληρη γενιά.   Leave a comment

OECD: Ο Γιώργος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ έκανε δούλους, μια ολόκληρη γενιά.  

OECD: Organization for Economic Co – operation and Development.

03/08/2011

OECD: Ο Γιώργος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ έκανε δούλους, μια ολόκληρη γενιά.

Η ουσία από όσα είπε ο ΟΟΣΑ είναι ότι μια ολόκληρη γενιά νεοελλήνων έγιναν δούλοι των δανειστών.

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου τα κατάφερε και παίρνει και βραβεία γι’αυτό και στήριξη. Άλλωστε η Ελλάδα έχει πολλά να ξεπουλήσει ακόμα. Βέβαια χωρίς την ειλικρινή στήριξη του Κωστάκη  Καραμανλή, που ετοίμασε το έδαφος, δε θα επιτύχαινε αυτό τον άθλο.

Αυτή είναι η σκληρή ουσία της έκθεσης. Όσο αφόρα τα υπόλοιπα που λέει δε τα λαμβάνω υπόψη.

Όταν κάποιος λέει για παράδειγμα: η παιδεία πρέπει να γίνει μοχλός ανάπτυξης, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Όλοι όσοι ασχολούνται με την Πολιτική και την Οικονομία το ξέρουν.

Όταν η παιδεία είναι ποιοτική και διαχέεται σε όσο μεγαλύτερη μάζα – πληθυσμό, τόσο ποιο ανταγωνιστικό είναι ένα κράτος και τόσο ποιο πλούσιο και ποιο ανοιχτό επιχειρηματικά και ποιο αξιοκρατικό.

Εγώ δεν είμαι Γιωργάκης ή Κωστάκης να περιμένω τον ΟΟΣΑ να μου φέρει την έκθεση του. Ξέρω να βγάζω συμπεράσματα και μόνος μου.

Ο ΟΟΣΑ δεν είπε τίποτα για την Κληρονομική Δημοκρατία που έχει βλάψει τόσο την Ελλάδα. Άρα η έκθεση του έχει πολλά κενά.

Όσο αφορά τους Έλληνες εργαζομένους δε θα κερδίσουν τίποτα. Αντίθετα από Έλληνες θα γίνουν Κινέζοι, μια και στην Εργασία θα έχουμε συνθήκες Κίνας, Ινδίας, Πακιστάν, Μπαγκλαντές κλπ. Δεν είναι τυχαίο, ότι όσοι μπορούν φεύγουν, γίνονται μετανάστες.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ το 2013 θα κορυφωθεί το Δημόσιο Χρέος. Όποτε η Ελλάδα έχει ακόμα μέλλον.

Επίσης ο ΟΟΣΑ πιστεύει ότι η Ελλάδα δε θα μπορέσει να εισπράξει 50 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις. Να πω στον ΟΟΣΑ, κανένας δεν πίστεψε αυτή την μπαρούφα της Κυβέρνησης του Γιωργάκη. Άλλωστε σήμερα η Ελλάδα είναι πάμφθηνη. Όταν οι Φιλανδοί κοστολογούν τον Παρθενώνα 300 εκατομμύρια ευρώ, μια καθαρή μηχανή χρήματος, είναι φυσικό να καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι τα 50 δις είναι ανέφικτος στόχος.

Όταν είσαι Υπέρ Χρεωμένος και έχεις τον Γιωργάκη και τους άλλους για διαπραγμάτευση, τότε οι Δανειστές ορίζουν την τιμή πώλησης.

Όσο αφορά τις Εξαγωγές, αυτές  γίνονται χάρη στους ήρωες εξαγωγείς και όχι χάρη στο Ελληνικό Κράτος, που έχει σταματήσει ή χρονοτριβεί τρομερά στην Επιστροφή του ΦΠΑ. Δεν την ξέρετε καλά την κατάσταση στην Ελλάδα κύριοι του ΟΟΣΑ. Αν δεν μπείτε μέσα στην Νεοελληνική Βρωμιά δε θα καταλάβετε τι γίνεται.

Εγώ πάντως αντί να του κάνω θεωρητικές ερωτήσεις,  θα ρωτούσα τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ κάτι πρακτικό. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με το επάγγελμα των ταξί; Ποιο είναι το δικό σας μοντέλο; Πιστεύετε ότι ο Ραγκουσης κάνει σωστό χειρισμό, καταστρέφοντας τον τουρισμό;

03/08/2011

4444

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στο οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση του χρέους, έδωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία κατά την παρουσίαση της έκθεσης του διεθνούς οργανισμού για την Ελλάδα.

«Ήρθα για να καταθέσω ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, στους Έλληνες πολίτες, στην ελληνική οικονομία και στην κυβέρνηση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ και πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα της Ελλάδας θα επιτύχει αλλά πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις».

Η έκθεση του ΟΟΣΑ παρουσιάσθηκε από τον Άχνελ Γκουρία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας. Η έκθεση προβλέπει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάκαμψη το 2012 ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Γκουρία «υπάρχει ζωή μετά το χρέος».

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, «βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις μακροοικονομικής προσαρμογής, βελτιώνονται οι εξαγωγές και η ανταγωνιστικότητα». Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του διεθνούς οργανισμού για την Ελλάδα ζήτησε την περιστολή της φοροδιαφυγής και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει «να συνεχιστεί η μείωση του ελλείμματος με καλύτερους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» αλλά και «να επιταχυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας».

Έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το οποίο χαρακτήρισε «φιλόδοξο», τονίζοντας ότι συνδέεται με την ανάπτυξη και ότι μαζί με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία μπορούν να οδηγήσουν το ελληνικό χρέος σε επίπεδα κάτω από το 60% του ΑΕΠ το 2035, δηλαδή στην «επόμενη γενιά».

«Η προσπάθεια που καταβάλλετε έχει νόημα», είπε. «Είναι εφικτό να πετύχετε και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε για να σταματήσει η αβεβαιότητα και το αρνητικό κλίμα που δημιουργεί η κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ στην Αθήνα.

Η έκθεση

Την ελπίδα για την αρχή μιας ανάπτυξης με «θετικό πρόσημο το 2012», προβλέπει για την Ελλάδα, εφόσον συνεχίσει με αποφασιστικότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη στην κατανομή βαρών και απολαβών, το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, η ειδική έκθεση για τη χώρα μας που σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας (ΟΟΣΑ).

«Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής των δημοσιονομικών της για να βγει από τη σοβαρή κρίση στην οποία βρίσκεται», λένε οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής εξέτασης των οικονομικών καταστάσεων και προβλημάτων ανάπτυξης (EDR) του διεθνούς Οργανισμού.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αντιμετώπιση των βαθιών αιτίων της κρίσης και όχι των συμπτωμάτων. Επιχειρεί να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της, να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της και να θέσει τα θεμέλια για μια υγιή και μακροπρόθεσμα ισχυρή ανάπτυξη». Προσθέτουν και αναφέρουν ότι το πρόγραμμα αυτό «θα πετύχει».

Με βάση ορισμένες προσεκτικές προϋποθέσεις που αφορούν την ανάπτυξη και τα επιτόκια, εξηγούν, και εφόσον οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εφαρμοσθούν πλήρως, τότε το χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ θα μπορούσε να κατέβει στο 60% τις δύο επόμενες δεκαετίες, αφού προηγούμενα κορυφωθεί το 2013.

Το κλειδί επιτυχίας του προγράμματος ευρίσκεται στον «άμεμπτο» τρόπο, με τον οποίο θα πρέπει υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις. Το πρόγραμμα θα μπορέσει να καρποφορήσει εφόσον τα κόστη και τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων κατανεμηθούν με τρόπο δίκαιο και διαφανή.

Ωστόσο, αναφορικά με το δεύτερο πακέτο στήριξης από την ΕΕ, ο ΟΟΣΑ πιστεύει ότι αυτό θα μειώσει το μέγεθος του χρέους μόνον οριακά, καθώς για να μειωθεί το χρέος σε περισσότερο «ασφαλή» και διατηρήσιμα επίπεδα θα χρειαστεί μια ολόκληρη γενιά.

Στην έκθεσή του, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα μειωθεί στο 100% του ΑΕΠ το 2035, από το περίπου 140% του ΑΕΠ το 2010, ενώ στο βασικό σενάριό του, ο Οργανισμός θεωρεί ότι το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ έως το 2015 θα αποτύχει.

Ωστόσο, υπάρχει και το αισιόδοξο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι αποκρατικοποιήσεις θα επιτύχουν – μόνο με μια μικρή καθυστέρηση, και έτσι το χρέος της χώρας θα μειωθεί στο 60% του ΑΕΠ έως το 2035. ΤΟ 60% του χρέους είναι και το ανώτατο όριο που θέτουν οι συνθήκες της ΕΕ.

Παράλληλα, η έκθεση κάνει αναφορά και στην πρωτοβουλία του υπουργείου, για το σχέδιο δράσης «Μία Ελλάδα φιλική προς τις επιχειρήσεις», που θα παρουσιαστεί με σχέδιο νόμου μέσα στο Σεπτέμβριο και στοχεύει στην εξάλειψη των 30 πιο σημαντικών περιορισμών, που εξακολουθούν να υφίστανται στην επιχειρηματική, επενδυτική δραστηριότητα και την καινοτομία.

«Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις είναι θετικά βήματα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως απεικονίζει και η βελτίωση της κατάταξης της Ελλάδας διεθνώς στους δείκτες Ρύθμισης της Αγοράς (product market regulation – PMR) του ΟΟΣΑ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση ενώ σημειώνεται ότι «η περαιτέρω μείωση του χάσματος της Ελλάδας από τις χώρες με τις υψηλότερες επιδόσεις εξαρτάται επίσης, από την ταχεία εφαρμογή του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης «Μια Ελλάδα φιλική προς τις επιχειρήσεις», και από – μεταξύ άλλων – την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και της έκδοσης περιβαλλοντικών αδειών».

Αναφορικά με τα θεσμικά πλαίσια για τις επενδύσεις αναφέρει ότι ο νέος επενδυτικός νόμος στοχεύει στη διευκόλυνση μεγάλων επενδύσεων εξαλείφοντας τα εμπόδια για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα γίνεται λόγος και για την πρόοδο στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), κάνοντας λόγο για «μια σειρά εν εξελίξει έργων (συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων παραχώρησης)».

Αναφορικά με το ΕΣΠΑ, χαρακτηρίζει ως «επίτευγμα» την ταχύτερη απορρόφηση των διαρθρωτικών κονδυλίων της ΕΕ. Όπως επισημαίνεται, «στο τέλος του 2010, το ποσοστό απορρόφησης ανήλθε στο 18%, σε σύγκριση με κάτω από 4% το 2009, αντικατοπτρίζοντας την έως τώρα πρόοδο στην αντιμετώπιση των ρυθμιστικών και οργανωτικών εμποδίων για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Η κεντροποιημένη προσέγγιση που υιοθετήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση είναι ενδεδειγμένη, ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η διαφάνεια στη χρήση των ληφθέντων κονδυλίων».

Ακόμη, η έκθεση του ΟΟΣΑ αναγνωρίζει τη μεγάλη πρόοδο που σημειώνεται στον τομέα των εξαγωγών και αναφέρει ότι «η εθνική στρατηγική εξαγωγών που υλοποιεί το υπουργείο για την βελτίωση της προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό θα μπορούσε να βοηθήσει τις μικρότερες επιχειρήσεις – που υπερέχουν αριθμητικά στην ελληνική αγορά – να προβληθούν περισσότερο στο εξωτερικό, τουλάχιστον κατά τα πρώτα στάδια της επέκτασής τους εκτός συνόρων.”

Τέλος, η έκθεση κάνει λόγο για «θετική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην απελευθέρωση του τομέα του λιανικού εμπορίου,» αλλά όπως τονίζεται, «οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν».

Αναγνώριση των μέχρι τώρα προσπαθειών

Ο ΟΟΣΑ αναγνωρίζει ότι μεταρρυθμίσεις μεγάλης σημασίας έχουν ήδη επιτευχθεί. Υπογραμμίζει ιδιαίτερα «την χωρίς προηγούμενο μείωση του δημόσιου ελλείμματος» που επιτεύχθηκε.

«Η μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό» αναφέρεται η έκθεση, «μειώθηκε κατά 5 μονάδες του ΑΕΠ το 2010, αποτέλεσμα ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο εάν λάβουμε υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση».

Μέσα στις τελευταίες τρεις δεκαετίες, υπογραμμίζεται, καμία χώρα- μέλος του ΟΟΣΑ δεν έχει καταφέρει να ανορθώσει τον ισολογισμό στον προϋπολογισμό της σε τέτοιο επίπεδο και μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο. Και αυτό παρά τη συνεχιζόμενη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και την ύφεση που ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη.

Ο ΟΟΣΑ πιστεύει ότι «η ανάπτυξη θα μπορούσε να έχει θετικό πρόσημο το 2012 με την προϋπόθεση ότι οι εξαγωγές και οι επενδύσεις θα ορθοποδήσουν και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν καρπούς».

Αναγνωρίζει ότι, όπως είναι φυσικό, η συρρίκνωση του προϋπολογισμού μείωσε την εσωτερική ζήτηση. Η παραγωγή μειώθηκε πάνω από το 4% το 2010 και το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 16% στις αρχές του 2011.

Παρά μια μικρή αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το 2010 η ύφεση θα συνεχισθεί το τρέχον έτος και μόνο το 2012 μπορούμε να ελπίζουμε για θετική ανάπτυξη.

Για τον ΟΟΣΑ είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα «να πεισθούν οι αγορές ότι είναι ικανή να φέρει εις πέρας τις μεταρρυθμίσεις».

Με την έκθεση συνιστάται στις ελληνικές αρχές να δείξουν ενότητα και σταθερότητα στην υποστήριξή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων.

«Η ελληνική κυβέρνηση» λένε, «θα πρέπει να αναθέσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ευθύνες στα διάφορα υπουργεία, ώστε να παρακολουθούν από κοντά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων βάσει αντικειμενικών δεικτών. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να διαδίδονται ευρέως με τη συνεργασία και επιτήρηση των κοινωνικών εταίρων (συνδικαλιστών), ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των πληροφοριών».

Για να είναι κοινωνικά αποδεκτό το πρόγραμμα αυτό της προσαρμογής, θα πρέπει να εξασφαλισθεί μια δίκαιη κατανομή του κόστους, που σημαίνει μεγάλη αυστηρότητα απέναντι στους παραβάτες στην φορολογία και στα συντεχνιακά συμφέροντα ομάδων εργαζομένων ή άλλων ιδιωτών που έχουν εξασφαλίσει ειδικά δικαιώματα για την προστασία των εισοδημάτων τους.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά στην υπαναχώρηση της κυβέρνησης για το θέμα των μισθολογικών συμφωνιών στις εταιρείες, για το τελικό άνοιγμα ορισμένων επαγγελμάτων όπως των φαρμακοποιών ή των δικηγόρων καθώς και τους δισταγμούς που δείχνει για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει επίσης ότι δεν θα πρέπει να μειωθούν οι προσπάθειες για τη σταθερότητα των τραπεζών αλλά και για την ανάκαμψη της αγοράς μέσω της μείωσης των περιορισμών για τα δάνεια.

Συνιστά επίσης τη συνέχιση των προσπαθειών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, τον περιορισμό των ιατρικών δαπανών και την καλυτέρευση της υγειονομικής περίθαλψης.

Σε σχέση με τις αγορές είτε πρόκειται για υπηρεσίες, λιανικό εμπόριο, ή βιομηχανίες, η έκθεση υπογραμμίζει την έως τώρα έλλειψη καινοτομίας, τη μη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα.

Ζητά την «χωρίς καθυστέρηση» εφαρμογή του Σχεδίου δράσης για «μια Ελλάδα πρόσφορη στην επιχειρηματικότητα» ώστε να μειωθούν τα εμπόδια που φρενάρουν ακόμα και σήμερα τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων.

4444

Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι άλλοι παρατρεχάμενοι της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν ενημερώσει τον επικεφαλή του ΟΟΣΑ, ότι δεν έχουν την πολιτική νομιμότητα για να παίρνουν τα μέτρα. Το 2009 κατέλαβαν την εξουσία λέγοντας ψέματα και παραπλανώντας τους Έλληνες πολίτες.

Οι Έλληνες δε θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε τον Ραγκουση, ούτε τον Χρυσοχοιδη κλπ  δε θέλουν την κυβέρνηση του. Όλοι αυτοί στην ουσία σφετερίστηκαν την εξουσία με πρόστυχους τρόπους.

Είμαι σύμφωνος ότι όταν τα μέτρα επικροτούνται από τους πολίτες, τότε αυτά αποδίδουν καλύτερα. Όμως αυτό σημαίνει εκλογές και σίγουρη αλλαγή κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ δεν ρώτησε τον Γιώργο Παπανδρέου, πότε θα κάνει πρόωρες εκλογές, για να αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες τι θέλουν; Δε του είπε ότι κυβερνά όπως οι Δικτάτορες; Ή ήταν πολύ ευγενικός;

Από capital.gr

Κομβικό στοιχείο επιτυχίας –και επεξηγηματικό ίσως της ισχυρής λεκτικής στήριξης προς την Ελλάδα– είναι η επίτευξη πολιτικής ενότητας αλλά και αποδοχής των μέτρων από τους πολίτες. Δεύτερο πιο κρίσιμο σημείο η μάχη, πραγματική αυτή τη φορά, απέναντι στα κατεστημένα συμφέροντα, στη σπατάλη και στο φοροδιαφυγή.

Ο Οργανισμός προτείνει:

* Δημοσιοποίηση όλων όσων χρωστούν στο δημόσιο (ενδεικτικά  αναφέρει το κατώτερο όριο των 15.000 λιρών της Βρετανίας).

* Δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων όλων των πολιτών στο πρότυπο των Σκανδιναβικών κρατών.

* Φορολογική ενημερότητα για κάθε πράξη πολίτη ή επιχειρηματία.

* Αυστηρότατες ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν.

* Παύση πληρωμών και άλλες ποινές  για ΔΕΚΟ και φορείς του δημοσίου που δεν κοινοποιούν τα οικονομικά τους στοιχεία.

* Νέα  αύξηση ΦΠΑ με κατάργηση εκπτώσεων προς νησιά και μεθοριακές περιοχές.
* Μαζική κατάργηση εκπτώσεων και φοροαπαλλαγών.

* Μεγάλη αλλαγή στους μισθούς του δημοσίου, άρση μονιμότητας σε όσους προσληφθούν από εδώ και πέρα.

* Νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας για να αυξηθεί η ευελιξία, και στο ασφαλιστικό.

* Πολύ αυστηρή εποπτεία τραπεζών και των ισολογισμών τους λόγω της πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους.

* Άμεσες συγχωνεύσεις τραπεζών με ξένους ομίλους. Ειδική αναφορά σε ΤΤ και ΑΤΕ αλλά και προτροπή για ιδιωτικοποίηση των υπολοίπων κρατικών τραπεζών.

* Αυτονόμηση του μάνατζμεντ των ΔΕΚΟ, και νόμος βάσει του οποίου όποια έχει συνεχή ελλείμματα θα κλείνει η θα πωλείται.
* Αναζήτηση ακινήτων ώστε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων να ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ.

* Αυστηρότερη απελευθέρωση επαγγελμάτων με διατήρηση ελάχιστων φραγμών εισόδου μόνο σε περιπτώσεις εθνικού συμφέροντος, άρση του ελάχιστου περιθωρίου κέρδους στους φαρμακοποιούς και των εδαφικών περιορισμών στους δικηγόρους.

* Κατάργηση δια νόμου κάθε δυνατότητας για νέες περαιώσεις και άλλου είδους «αμνηστίες».

Σχόλιο: Όσα είναι με έντονο μαύρο με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.

Επίσης να πω στον Επικεφαλή του ΟΟΣΑ, ότι πολλοί από τους νεοέλληνες πολικούς σε άλλα κράτη, μπορεί να ήταν φυλακή για κατάχρηση εξουσίας ή υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος ή για μίζες.
Του εξήγησε κανένας ότι ο νυν Υπουργός Οικονομικών: Βαγγελης Βενιζέλος, έφτιαξε τον ποιο βλαπτικό νόμο για την Ελληνική Κοινωνία; Τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;

Όλοι αυτοί που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα δεν είναι τρελοί. Έχουν σοβαρούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι δεν ανέχονται άλλο τα ψέματα και την ασυδοσία των πολιτικών.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: