Βαγγέλης Βενιζέλος. Τα SMS του Βαγγελη Βενιζέλου.   Leave a comment

Βαγγέλης Βενιζέλος.Τα SMS του Βαγγελη Βενιζέλου.

30/09/2011

Ο Μακακας ο Βαγγελης Βενιζέλος αποφάσισε και πήρε το μέτρο για το χαράτσι στα Ακίνητα μέσω ΔΕΗ.

Εγώ είμαι μακροχρόνιος άνεργος, αλλά ακόμα δεν έχω αλλάξει το Ρεύμα στο όνομα μου.

Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου δεν προλαβαίνω λόγο έλλειψης χρημάτων. Χρειάζομαι άλλες 30 ημέρες μέχρι να βρω χρήματα να πληρώσω τον ηλεκτρολόγο και να πάω στην ΔΕΗ να κάνω την αλλαγή ονόματος.

1η και 2 Οκτωβρίου πέφτουν αργίες, Σάββατο – Κυριακή.  Μιλάμε για πολύ Μακακες.

Εγώ θα στείλω το SMS και θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να έχει σύνδεση με τον ΟΑΕΔ που έχει τα στοιχειά μου, μια και είμαι μακροχρόνια άνεργος και ανανεώνω την κάρτα μου να μη μου χρεώσει κανένα χαράτσι.

Για να δω πόσο Μακακες είναι; Εγώ δεν έχω τα χρήματα για το χαράτσι και φυσικά δε θα ανεχτώ να μου κόψουν το ρεύμα. Ο Μακακας ο Βαγγελας μετά το νόμο περί ευθύνης υπουργών και τους άλλους νόμους που έφτιαξε και χρεοκόπησαν την χώρα, μας δείχνει ξεκάθαρα το ποιον του.

Εκβιάζει μέσω της ΔΕΗ, σαν να ήταν γκάνγκστερ.

Αυτοί οι Μακακες πρέπει να φύγουν για πάντα από την διακυβέρνηση της χώρας. Γιατί να πάω εγώ στην εξαθλίωση;  Έχω ιατρικό πρόβλημα, θα σκέπτομαι και τον χοντρό Μακακα τον Βαγγελα; Αυτό δε γίνεται.

Επειδή έτσι το αποφάσισε η Γενιά του Πολυτεχνείου και οι άλλοι Μακακες;  Κρίμα που την πόρτα στο Πολυτεχνείο την έριξε μόνο ένα Τανκ. Αν ήταν περισσότερα Τανκς τώρα δε θα είχαμε χρεοκοπήσει. Σήμερα υποφέρουν περισσότεροι άνθρωποι, από τότε. Ο Βομβιστής Σημίτης έβαλε την Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ με ψεύτικα, πλαστά στοιχεία. Μας χρεοκόπησε. Κρίμα που πρόλαβε να φύγει και δε τον συνέλαβε η Χούντα. Αν τον είχε συλλάβει ίσως να μην είμαστε τώρα χρεοκοπημένοι. Να μη γινόταν ποτέ το πάρτι με τις Μίζες εκατομμυρίων ευρώ, που πήγαν σε τσέπες πολιτικών και στα κομματόσκυλα.

Σήμερα δε σου βαρούν την πόρτα οι Αστυνομικοί για να σε συλλάβουν, το σύστημα έγινε ποιο σοφίστηκε. Σου χτυπούν την πόρτα οι εγκληματίες οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και είναι έτοιμοι να σε σκοτώσουν για 100 ή 200 ευρώ. Αφού φυσικά σε δέσουν και σε χτυπήσουν για να τους πεις που έχεις τα λεφτά της σύνταξης ή του επιδόματος ή ότι άλλο έχεις. Σήμερα το σύστημα σε βασανίζει με σοφιστικέ τρόπους. Φυσικά τον Βαγγελα και τον κάθε Βαγγελα της γενιάς του Πολυτεχνείου και της 1974 after, τους φυλανε δεκάδες πραίτορες αστυνομικοί, όπως και την Βουλή.

Ο Γραφικός Παπουλιας παίρνει χιλιάδες ευρώ για να το παίζει πρόεδρος. Κανονικά ο Παπουλιας θα έπρεπε να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές. Ένα κόμμα με ποσοστό κάτω από 20% μας κυβερνά. Η Χούντα του Παπαδόπουλου είχε μεγαλύτερο ποσοστό στήριξης. Μας χρεοκόπησαν. 

Σήμερα δε χρειάζεται να πας στη Γυάρο και σε άλλα ξερονήσια, σαπίζεις στο κέντρο της Αθήνας, στα γκέτο.

Δεν μπορείς να είσαι καλός οικονομολόγος, χωρίς να καταλαβαίνεις τους Αριθμούς.

Θέλω πρόωρες εκλογές. Το έχω γράψει πολλές φορές. Θέλω να ξεφορτωθώ τους Μακακες του ΠΑΣΟΚ. Όσο καθυστερούμε, τόσο ποιο άσχημα θα γίνονται τα πράγματα.

4444

http://fimotro.blogspot.com/2011/09/blog-post_1597.html

Για γέλια η κατάσταση με το …. Μπένι. Δεν μπορεί να μαζέψει το πολιτικό γραφείο και τους συνεργάτες του και θα μαζέψει το δημοσιονομικό χάος; Πριν από λίγο παραιτήθηκε ο επί χρόνια συνεργάτης του Βεργίτσης, καθώς έστειλε στους διαπιστευμένους… συντάκτες του υπ. Οικονομικών ανακοίνωση που αναφερόταν στο SMS που θα μπορούν να στέλνουν όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν αν εντάσσονται ή αν εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα.

Στο sms, όμως, “επισυνάφθηκε” και το ακόλουθο : «Υπουργέ, σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (σσ: γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε. Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους. Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πώς να το χειριστώ;». ….

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/09/b_30.html

Θυμάστε το γελοίο e-mail (εδώ) που είχε στείλει το Υπ.Οικονομικών στους πολιτικούς συντάκτες με αποτέλεσμα να χλευάσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο η Wall Street Journal; Σήμερα, το ίδιο Γραφείο Τύπου έκανε ακόμα μια… μεγαλειώδη γκάφα που κόστισε στο σύμβουλο του Ευάγγελου Βενιζέλου, Ηλία Βεργίτση, τη δουλειά του.

Στα εισερχόμενα των οικονομικών συντακτών έφτασε ένα email το οποίο ενημέρωνε για το sms που μπορούν να στείλουν στην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων όσοι εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων. Ομως στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου ακολουθούσε μια 2η σελίδα η οποία έγραφε:
«Υπουργέ,
Σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους. Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πώς να το χειριστώ; »
parapolitiki.com

By Michael Casey

When it told journalists to stay tuned because Greek Finance Minister’s Evangelos Venizelos’ conference call with the ECB-IMF-EU “troika” had ended, the minister’s press office delivered the news in a distinctly upbeat email:

“Surprise!!! Conference call just finished a while ago… Short announcement should be expected shortly…”

Count ‘em: The three exclamation points!!!

This, from a country that’s on the brink of a financial disaster that threatens to bring the global economy to its knees.

Naturally, the format of the email prompted some speculation among reporters: Was good news coming? Had the two, bitterly divided sides reached an unexpected agreement? Maybe the troika had gone soft on its demands for public sector layoffs and had promised another tranche of money to stave off default.

In the end, however, the statement simply said that talks would resume on Tuesday. No substantive news – no deal, but no breakdown in talks either.

Given each side’s recent proclivity for storming out of the room, perhaps this is what counts for progress. Greece gets to fight another day. In a country as embattled Greece, that’s cause for three exclamation points.

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/09/blog-post_6803.html

Ο Πέτρος Τατσόπουλος στο Facebook:
“Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα έχουν αναδρομική ισχύ και για το 2011 όλες εκείνες οι αποδείξεις που… μέχρι σήμερα, το ίδιο υπουργείο, μας έλεγε ότι εξαιρούνται και δεν χρειάζεται να τις κρατάμε: ενοίκια, ΔΕΚΟ, κινητά, εισιτήρια, δίδακτρα κ.λπ. Με όλο μου τον σεβασμό προς τη σπηλαιώδη ευφυΐα του κυρίου Βενιζέλου, επιτρέψτε μου ν’ αναφωνήσω από τα τρίσβαθά μου: άντε γαμήσου, Μπένι. Άντε και γαμήσου. ΡΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ.
Πηγή:mediasoup.gr

Σχόλιο: Λέτε ο Μπενι να καταθέσει αγωγή εναντίον του Τατσοπουλου και να του ζητά αποζημίωση 3.000.000 ευρώ; Όσες και οι τρεις λέξεις.

4444

4444

Το Βέλγιο είναι κράτος! Χωρίς κυβέρνηση εδώ και μήνες, είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα. Όσο καλύτερες οι Δομές ενός κράτους, τόσο λιγότερο οι πολίτες χρειάζονται ανθρώπους σα τον Βαγγελα.

Πες μου Βαγγελα, στο Βέλγιο υπάρχει νόμος περί Ευθύνης Υπουργών;

23/08/2011

Άκουσα τον Βαγγελα και με έπιασαν τα γέλια.

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι μας κάνει χάρη που ανέλαβε το Υπ. Οικ. Γιατί με αυτή την κίνηση του δε θα έχει πολιτικό μέλλον.

Να πω στο Βαγγελα ότι είναι μέρος του συστήματος που κυβέρνησε την χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα και την κατέστρεψε. Όποτε δε μασάμε τα παραμύθια.

Άλλωστε δικό μου πάγιο αίτημα είναι οι πρόωρες εκλογές μετά τα πρώτα δείγματα γραφής. 

Άλλωστε Βαγγελα δεν έχεις την πολιτική νομιμότητα για τις αποφάσεις που παίρνεις.

Ο Γιωργάκης κορόιδεψε τους Νεοέλληνες. Έχει αγκαλιάσει την καρέκλα της εξουσίας και δεν την αφήνει.

Όσο περισσότερο μένετε στην εξουσία, η καταστροφή για τους νεοέλληνες θα είναι τεράστια. Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας.

Ο Κάρολος Παπουλιας έχει γίνει γραφικός.

20/08/2011

Οι Φιλανδοί τα κατάφεραν και ο Βαγγελας τους έδωσε εγγυήσεις.

«…Η Φιλανδή Υπουργός Οικονομικών, Jutta Urpilainen, μάλλον πέτυχε καλή συμφωνία, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, ακολουθώντας τους κανόνες της αγοράς, δηλαδή πώς να κερδίζεις από την αποτυχία του άλλου…»

05/08/2011

Από Ελευθεροτυπία.

…..Η εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών στην Ολομέλεια, ο οποίος ζήτησε «δευτερογενή πληροφόρηση» επειδή απουσίασε κατά τις αρχικές τοποθετήσεις, προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μ. Κεφαλογιάννη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. τον αποκάλεσε πρόχειρο νομοθέτη και προχειρολόγο και προς επίρρωσιν των επιχειρημάτων του υπενθύμισε ότι ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός τότε των ΜΜΕ, έφερε διάταξη για την ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να είναι υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο εξήντα μετοχές τεχνικών εταιρειών.

«Αφήστε λοιπόν την αλαζονεία, φερθείτε ως Βενιζέλος και όχι ως Ευάγγελος Βενιζέλος» συνέστησε…..

Σχόλιο: Τώρα αναγνώστη είδες την μεγάλη διαφορά μεταξύ Ελευθερίου Βενιζέλου και Βαγγελη Βενιζέλου. Η μέρα με την νύχτα.

Ο Βαγγελης Βενιζέλος έχει κάνει πολλά. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δικός του είναι. Από τους ποιο βλαπτικούς νόμους για την Ελληνική Κοινωνία.

4444

Από Ελευθεροτυπία.

Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Με ένα κρεσέντο κινδυνολογίας για το συνολικό τραπεζικό σύστημα της χώρας, υπό τη σκιά των δυσμενών εξελίξεων σε Ισπανία και Ιταλία, επιχείρησε να διαφύγει ο Ευάγγ. Βενιζέλος χθες στη Βουλή από την πολιτική κατηγορία της αντιπολίτευσης -πλην ΛΑΟΣ- για τους χειρισμούς του σε σχέση με την Proton Bank, μετά τα δημοσιεύματα της «Ε».

Με πολλές και οξύτατες σε αρκετά σημεία παρεμβάσεις του στη Βουλή , κατά των αντιδρώντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. κυρίως, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στο ακανθώδες ερώτημα γιατί έφερε στο χθεσινό νομοσχέδιο ρύθμιση, που απαλλάσσει αναδρομικά τον εαυτό του και όλους τους υπουργούς ώς πίσω, το 1997, για τις πριμοδοτήσεις των τραπεζών από τα διαθέσιμα του Δημοσίου.

Τα διαθέσιμα αυτά καθορίζεται επακριβώς υπό ποίες προϋποθέσεις δίνονται, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Διευθυντικά στελέχη του ΓΛΚ διαφώνησαν πλήρως με την πριμοδότηση της Proton, θεωρώντας την επισφαλή για το Δημόσιο.

Η επιμονή του υπουργού στη γραμμή των μη εξηγήσεων διατηρήθηκε αναλλοίωτη ακόμα και όταν βουλευτές υπενθύμισαν στον υπουργό ότι παρόμοια έγιναν και με την υπόθεση Κοσκωτά και ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

Ο υπουργός, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να παραποιήσει συνειδητά τα δημοσιεύματα της «Ε», παρουσιάζοντας την εφημερίδα να βάλλει κατά του συνόλου του τραπεζικού συστήματος, ενώ δεν δίστασε να αφήσει υπαινιγμούς για αμαρτωλές σχέσεις μεταξύ ΜΜΕ και τραπεζικών ομίλων, αφήνοντας ποταπή αιχμή για την «Ε».

Ρύθμιση

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, μετά τις αποκαλύψεις της «Ε» για την επισφαλή μεταχείριση της Proton στα μέσα Ιουλίου του 2011, κατέθεσε την ύστατη στιγμή και μία μέρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου φωτογραφική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ από το 1997, βάσει της οποίας το υπουργείο Οικονομικών σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να τοποθετεί για τον αναγκαίο χρόνο τα διαθέσιμα κατά τρόπο που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της χθεσινής συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο είχε ενταχθεί η ρύθμιση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης έθεσε αρχικά το θέμα, ζητώντας εξηγήσεις από το κυβερνητικό στέλεχος τόσο για την αναδρομικότητα της διάταξης όσο και για το περιεχόμενό της.

«Τι υπηρετεί αυτή η τροπολογία; Να μπαλωθεί εκ των υστέρων το πράγμα; Ναι, είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι το σύστημα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δουλεύει για τις τράπεζες», υποστήριξε ο βουλευτής, για να πάρει τη σκυτάλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννης, που σε εντονότατο ύφος καταλόγισε στον υπουργό σωρεία τυπικών και νομοθετικών παρατυπιών.

Ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, προκειμένου ο Φ. Πετσάλνικος να αποφανθεί αν έχει δικαίωμα ο υπουργός να καταθέτει επί της ουσίας τροπολογία «πέραν από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου».

Επέκρινε παράλληλα τον κ. Βενιζέλο, καταλογίζοντάς του πως οι διατάξεις τις οποίες παραβίασε, και εκ των υστέρων έρχεται να νομιμοποιήσει, είναι οι διατάξεις του σκανδάλου Κοσκωτά, τις οποίες συνέδεσε και με την αναδρομικότητα της ρύθμισης.

«Προσέξτε τη συνεπαγωγή -ανέφερε μιλώντας προς το Σώμα- με το σκάνδαλο Κοσκωτά: νόμος του ’95, για να λήξει αυτή η αταξία των διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου για το πώς δίδονται τα χρήματα στις τράπεζες -δίδονται μόνο σε τράπεζες με κεφαλαιακή επάρκεια. Υπουργική απόφαση του ’97, απόφαση του κ. Βενιζέλου να βάλει τα χρήματα σε μία τράπεζα, που δεν έχει κεφαλαιουχική επάρκεια και νόμος εκ των υστέρων».

Ακρα δεξιά χειρ

Τον απόντα εκείνη την ώρα υπουργό εκπροσωπούσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρ. Πρωτόπαπας (όπως όφειλε), αλλά κυρίως η «άκρα δεξιά χείρα της κυβέρνησης» Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος απεφάνθη: «Δεν ξέρει το Κοινοβούλιο τι γίνεται στο μαγειρείον, με το οποίο έπρεπε να ασχολούμαστε, διότι γίνονται πολλά για τις συγχωνεύσεις των τραπεζών και έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια με γραφίδες και μικρόφωνα που προσπαθούν να κατευθύνουν τα προξενιά».

Η εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών στην Ολομέλεια, ο οποίος ζήτησε «δευτερογενή πληροφόρηση» επειδή απουσίασε κατά τις αρχικές τοποθετήσεις, προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μ. Κεφαλογιάννη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. τον αποκάλεσε πρόχειρο νομοθέτη και προχειρολόγο και προς επίρρωσιν των επιχειρημάτων του υπενθύμισε ότι ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός τότε των ΜΜΕ, έφερε διάταξη για την ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να είναι υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο εξήντα μετοχές τεχνικών εταιρειών.

«Αφήστε λοιπόν την αλαζονεία, φερθείτε ως Βενιζέλος και όχι ως Ευάγγελος Βενιζέλος» συνέστησε.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο για αρκετή ώρα, με τον υπουργό να ζητεί να έρθει στην αίθουσα ο Αντ. Σαμαράς, ώστε να γίνει ο διάλογος με ευπρέπεια και θεσμικότητα.

Τελικά όταν τα πνεύματα ηρέμησαν ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο για να δικαιολογήσει -πλημμελώς, ωστόσο, κατά την αντιπολίτευση- τους χειρισμούς του.

Με βασικό άξονα την οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο κ. Βενιζέλος πρόταξε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος προκειμένου να διασφαλιστεί «η συστημική ευστάθεια και η σταθερότητα της οικονομίας».

Αλλοιώνοντας τις αποκαλύψεις της «Ε» επεσήμανε, αναφέροντάς την ονομαστικά, πως «τις τελευταίες ημέρες αποδύεται σε μια επίθεση συστηματική όχι απλά και μόνο κατά μιας μικρής τράπεζας, που ο βασικός μέτοχός της αυτή τη στιγμή ελέγχεται από τις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές, αλλά και κατά του τραπεζικού συστήματος συνολικά»!

Και συνέχισε εκτοξεύοντας υπαινιγμούς: «Δεν θέλω να μιλήσω για το τι συμβαίνει στο χώρο των ΜΜΕ, δεν θέλω να μιλήσω για τις σχέσεις ορισμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ με το τραπεζικό σύστημα. Πάντως -δήλωσε με νόημα- αυτό το τραπεζικό σύστημα είναι που κρατά στη ζωή πάρα πολλές επιχειρήσεις και στον χώρο των ΜΜΕ».

Προσπαθώντας την ίδια στιγμή να καταδείξει την πολιτική του ακεραιότητα, επικαλέστηκε τον πρωθυπουργό και ανέφερε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και στη συνέχεια σε πρώτο ενικό πως «δεν απειλούμαι, δεν εκβιάζομαι, κάνω τη δουλειά μου στο όνομα του έθνους».

Δεν υπάρχει όριο!

Κάλεσε τη Βουλή να του συμπαρασταθεί, με το επιχείρημα ότι το ελληνικό Δημόσιο σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος -και ακολουθώντας τα δεδομένα και τις πρακτικές της διατραπεζικής αγοράς- στηρίζει τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος. Αντέτεινε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία κανονιστική πράξη, η οποία να λέει ότι υπάρχει όριο στην τοποθέτηση των διαθεσίμων, σε αντίθεση με ό,τι επικαλέστηκαν οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου.

Τις απόψεις του δεν υιοθέτησαν οι βουλευτές. Ο Ν. Τσούκαλης από τη Δημοκρατική Αριστερά παρατήρησε ότι ο υπουργός δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις και απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα διερωτήθηκε αν όλα αυτά έγιναν για να καλυφθούν πρόσωπα και ενέργειες.

Ο Αλ. Τσίπρας, που ανέβηκε αμέσως μετά στο βήμα, ήταν το ίδιο καυστικός. «Οι δημόσιες τράπεζες -σημείωσε επικαλούμενος τις φήμες για εξαγορά της Proton από την Τράπεζα Αττικής- δεν υπάρχουν για να διασώζουν τους φίλους τους δικούς σας και του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ από το φαλιμέντο. Υπάρχουν για να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον. Αν θέλει λοιπόν να εξαγοραστεί η Proton Bank ας παραδεχτεί ότι αξίζει ένα ευρώ και ας συγχωνευτεί και αυτή σε ένα δημόσιο τραπεζικό πυλώνα για να διασωθούν οι καταθέσεις του κόσμου».

«Ποιος σας είπε ότι θα κάνει ασύμφορη επιλογή η Τράπεζα Αττικής. Θα την κάνει προς όφελός της, προς όφελος των μετόχων και καταθετών της εάν ευδοκιμήσουν οι συνομιλίες» απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Και με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ περί διάσωσης φίλων, αντεπετέθη με σκοπό να στρέψει αλλού τη συζήτηση. «Αυτό είναι εξυπηρέτηση σε ποιον; Σε αυτόν που οργάνωσε την εκδήλωση για τον Λ. Κύρκο. Σε αυτή αναφερθήκατε. Το όνομα του Λεωνίδα δεν είπατε. Είπατε ότι ο συγκεκριμένος κύριος που ελέγχεται εισαγγελικά (σ.σ. Λ. Λαυρεντιάδης) οργάνωσε την εκδήλωση, αλλά φαντάζομαι ότι δεν εννοείτε ότι υπάρχει κάποια συμμετοχή του Λεωνίδα Κύρκου στην υπόθεση».

Ο κ. Τσίπρας, όπως ήταν αναμενόμενο, απάντησε αποδίδοντας στο κυβερνητικό στέλεχος πανικό και έλλειμμα επιχειρηματολογίας: «Αντιθέτως -δήλωσε- προσπαθήσατε να βάλετε λόγια που δεν είπα στο στόμα μου».

Μιλώντας για την ουσία των καταγγελιών του, ρώτησε τον κ. Βενιζέλο αν αμφισβητεί ότι η τράπεζα έχει διαπιστωμένο έλλειμμα κεφαλαίου και εξειδικεύοντας περαιτέρω τις θέσεις του κατέληξε:

«Εχει εγκρίνει το Δ.Σ. των μετόχων την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ τον Μάιο που μας πέρασε. Πού είναι αυτή η αύξηση; Την είδατε εσείς; Εμείς δεν την είδαμε ούτε ως προς το σκέλος της καταβολής των μετρητών, των 50 εκατομμυρίων, ούτε ως προς την έκδοση αντίστοιχου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου».

«Η τράπεζα είναι ασφαλής. Τη διασφαλίζει το ευρωσύστημα, η Τράπεζα της Ελλάδος και κάνουμε το καλύτερο. Δεν θα βρουν οι Ελληνες καταθέτες πιο ασφαλείς τράπεζες, περιλαμβανόμενης και της Proton που τώρα διέρχεται αυτή την κρίση και τα παλαιά μέλη της διοίκησής της ελέγχονται και ο βασικός μέτοχος ελέγχεται και τελεί υπό συγχώνευση. Κανείς δεν πρόκειται να χάσει από αυτό» ήταν η καταληκτική φράση του κ. Βενιζέλου. *

Advertisements

Posted August 5, 2011 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: