Τέλος Εποχής. Από ΑΑΑ σε ΑΑ+. This is a History time. I write a History.   Leave a comment

Τέλος Εποχής. Από ΑΑΑ σε ΑΑ+. This is a History time. I write a History.

10/08/2011

Η υποβάθμιση μιας χώρας, π.χ. ΗΠΑ, συνιστά αρνητικό γεγονός για τα ομόλογά της που συνήθως χάνουν έδαφος.

Όπως όμως παρατηρούσε στρατηγικός αναλυτής μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας, τα αμερικανικά ομόλογα υποδέχτηκαν την υποβάθμιση με ράλι, ενώ το δολάριο δεν ξεπουλήθηκε.

Το πιο ωραίο είναι άλλο: το κόστος ασφάλισης έναντι ενδεχόμενης στάσης πληρωμών των ΗΠΑ που αξιολογούνται με «ΑΑ+» είναι μικρότερο από το κόστος ασφάλισης για τον γερμανικό και γαλλικό κίνδυνο που έχουν υψηλότερη διαβάθμιση «ΑΑΑ».

07/08/2011

Μπορεί οι Κινέζοι να είναι πονηροί, μπορεί οι Πολιτικοί στην Αμερική να κάνουν ανάρμοστα πράγματα, αλλά η Ιστορία και το Σύμπαν είναι εδώ.

Η Αμερική δε μπορεί να έχει Δημόσιο Χρέος πάνω από 100%. Η Υποβάθμιση είναι 100% σωστή. Και είναι η πρώτη κόκκινη γραμμή, μια και οι Οίκοι αξιολόγησης είναι 3.

Η αξιολόγηση βασίζεται σε γεγονότα. Ένα από αυτά είναι το Δημόσιο Χρέος. Το δεύτερο είναι το Έλλειμμα. Το τρίτο είναι η πολιτική ωριμότητα για επίλυση των προβλημάτων. Είναι αστείο να βρίσκεται λύση μερικές ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 2 Αυγούστου. Δείχνει ανωριμότητα.

Το να λένε οι Κινέζοι ότι η Αμερική είναι το πρόβλημα, είναι για γέλια. Υποχρέωσε κανένας τους Κινέζους να εκτεθούν σε τόσο μεγάλο βαθμό στα Αμερικανικά ομόλογα; Ήταν χαζοί ή μήπως πονηροί;

4444

Από Καθημερινή.

Η Λαϊκή Ημερησία, όργανο της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, προειδοποίησε σήμερα ότι οι ασιατικές εξαγωγικές οικονομίες ενδέχεται να αποτελέσουν τα μεγαλύτερα θύματα των εντεινόμενων οικονομικών προβλημάτων των ΗΠΑ, μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Αν και οι αξιωματούχοι στο Πεκίνο παραμένουν δημοσίως σιωπηλοί σχετικά με το πλήγμα που υπέστησαν οι ΗΠΑ όταν υποβαθμίστηκαν από τη βαθμίδα AAA σε AA+, η εφημερίδα δημοσιεύει ένα άρθρο που περιέχει δυσοίωνες προβλέψεις για τις συνέπειες της εξέλιξης για την Κίνα και άλλες αναδυόμενες οικονομίες.

«Η υποβάθμιση του μακροπρόθεσμου χρέους των ΗΠΑ αποτελεί ένα καμπανάκι κινδύνου για το διεθνές νομισματικό σύστημα, το οποίο κυριαρχείται από το δολάριο των ΗΠΑ», ανέφερε ο οικονομολόγος Σουν Λιτζιάν στο άρθρο αυτό.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενδέχεται να μην καταφέρει να επαναφέρει το χρέος στην κορυφαία βαθμίδα αξιολόγησης εάν το έλλειμμα συνεχίσει να μεγεθύνεται, πρόσθεσε στο άρθρο του ο Σουν.

«Όμως τα μεγαλύτερα θύματα μπορεί να μην είναι οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ορισμένες άλλες χώρες, οι οποίες εξαρτώνται από την εξωτερική ζήτηση για να συσσωρεύουν εθνικό πλούτο — είτε ασιατικά έθνη που βασίζονται στην εξαγωγή αγαθών, ή έθνη της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής, καθώς και η Ρωσία, που εξαρτώνται από τις εξαγωγές πόρων», τόνισε.

Στις χώρες που κινδυνεύουν περιλαμβάνεται η Κίνα, η μεγαλύτερη κάτοχος αμερικανικών ομολόγων στον κόσμο.

«Όλες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο το ομολογιακό χρέος των ΗΠΑ που διακρατούν να υποστεί ραγδαία μείωση της αξίας του, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση της ρευστότητας», επισήμανε ο Σουν.

Το κείμενο αυτό, όπως και ένα σχόλιο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Νέα Κίνα το Σάββατο, δεν αποτελούν την επίσημη κυβερνητική αντίδραση της Κίνας, αλλά απηχούν τις προειδοποιήσεις διαμορφωτών πολιτικής στο Πεκίνο σχετικά με το ότι η κινεζική κυβέρνηση πρέπει να διαφοροποιήσει τους πόρους της.

Πολλές χώρες που βασίζονται στις εξαγωγές εξαρτώνται από τις καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών. Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έναντι της Κίνας έφθασε τα 273 δισεκατομμύρια το 2010, ποσό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.

Το Πεκίνο έχει καλέσει επανειλημμένα την Ουάσινγκτον να προστατεύσει τις επενδύσεις της Κίνας σε δολάρια, που εκτιμάται ότι συνολικά φθάνουν τα δύο τρίτα των 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων των κινεζικών συναλλαγματικών αποθεμάτων, των μεγαλύτερων παγκοσμίως.

Τα προβλήματα του χρέους ενδέχεται να αναγκάσουν την Ουάσιγκτον να χαλαρώσει ακόμα περισσότερο τη νομισματική της πολιτική προχωρώντας σε ένα τρίτο γύρο τυπώματος χρήματος, εκτίμησε ο Σουν. Αυτό θα μπορούσε να σταματήσει την μείωση της αξίας των ομολόγων των ΗΠΑ, αλλά «θα οδηγούσε επίσης σε υποτίμηση του δολαρίου και της απόδοσής τους, πλήττοντας την αξία του μεγάλου όγκου των πόρων σε δολάρια που διακρατούν πιστώτριες χώρες», υπογράμμισε.

Το Σάββατο, το Νέα Κίνα επέκρινε έντονα τις ΗΠΑ για την «εξάρτησή τους από το χρέος» και την «μυωπική» διένεξη ανάμεσα στο Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο, κάνοντας την εκτίμηση ότι η διεθνής οικονομία χρειάζεται ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών, η κεντρική τράπεζα και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες πάντως δεν έκαναν κανένα σχόλιο για την υποβάθμιση και πιθανολογείται ότι θα επιδείξουν ιδιαίτερη επιφύλαξη προτού κάνουν οποιαδήποτε εκτίμηση που θα μπορούσε να μειώσει την αξία των πόρων που η Κίνα διακρατεί σε δολάρια.

Σχόλιο: Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ έφερε τον Ηλεκτρισμό σε όλη την επικράτεια της Αμερικής. Θέλω ο Ομπαμα να ξεκινήσει την Πράσινη Επανάσταση. Με έξυπνα δίκτυα και ότι αυτό σημαίνει.

Η Αμερική δεν έχει υποδομές του 21ου αιώνα. Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για την εικονική οικονομία όπως είναι τα Χρηματιστήρια ή τα ομόλογα.

Αυτό που πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι η πραγματική οικονομία και οι πραγματικές επενδύσεις.

Το κόστος του χρήματος από την Υποβάθμιση θα αυξηθεί ελαφρά. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους ποιο υπεύθυνους για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Οι πολιτικοί δε μπορούν να είναι ανεύθυνοι, ούτε οι πολίτες.

06/08/2011

Η S&P υποβάθμισε την Αμερική κατά μια Βαθμίδα. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά. Από καταβολής της δημιουργίας των Οίκων Αξιολόγησης.

Άλλοι γράφουν βιβλία, εγώ γράφω Ιστορία.

Αυτή η Υποβάθμιση τονίζει κάτι, ποιο είναι αυτό; Η Αμερική είναι πραγματικά Υπερδύναμη.

Η υποβάθμιση είναι σωστή. Η Αμερική πρέπει να ασχοληθεί με το Έλλειμμα και το Δημόσιο Χρέος της.

Στην αρχή σταθεροποίηση και μετά μείωση. Αυτές είναι οι δυο διαδοχικές καταστάσεις.

Το Δημόσιο Χρέος αυτή την στιγμή ξεπερνά το 100%. Αυτό είναι απαράδεκτο και οφείλεται στους Πολιτικούς που είναι τελείως ανάρμοστοι.

Μια καλή στρατηγική είναι να περιοριστούν οι Πόλεμοι. Το Αφγανιστάν έχει εξελιχτεί σε μια μαύρη τρύπα. Οι μακροχρόνιοι πόλεμοι με συμμετοχή πάνω από 100.000 ένοπλους άνδρες στοιχίζουν πανάκριβα.

Από το 1917 η Αμερική έπαιρνε ΑΑΑ. Μέχρι χτες. Αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι του 2011 που έχει μεγάλη σχέση με το Καλοκαίρι του 2008.

4444

CNN.

The safest bets are stamped AAA. That’s where U.S. debt has stood for years. Moody’s first assigned the United States a AAA rating in 1917.

4444

Από fimotro.

Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ζούσαν τον Απρίλιο του 2011 χάρη σε κουπόνια που λάμβαναν για την αγορά τροφίμων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που μάλιστα αυξήθηκε κατά 2,5% από τον…Μάιο του 2010.

Οι Πολιτείες που χορηγούν τα περισσότερα επιδόματα είναι το Τέξας (3,9 εκατομμύρια), η Καλιφόρνια (3,7 εκατομμύρια), η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη (από 3 εκατομμύρια η καθεμία).

Στην Αλαμπάμα ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα διατροφής αυξήθηκε από τις 800.000 στο 1,7 εκατομμύριο.

Εν μέρει η αύξηση αυτή οφείλεται στους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την Πολιτεία αυτή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και το θάνατο 210 ανθρώπων.

Τα κουπόνια αυτά, που κατά μέσο όρο φτάνουν τα 300 δολάρια, χορηγούνται υπό όρους και είναι ανάλογα με τα μέλη της κάθε οικογένειας. Τα κουπόνια ανταλλάσσονται στα σούπερ μάρκετ για τρόφιμα, όχι όμως για αλκοόλ ή έτοιμο φαγητό.

Σχόλιο: Το πρόβλημα με τους ανθρώπους αυτούς είναι ότι δε πάνε να ψηφήσουν. Αν οι φτωχοί οι Αμερικανοί ψήφιζαν, οι Ρεπουμπλικάνοι θα είχαν μεγάλο πρόβλημα.

06/08/2011

Η S&P υποβάθμισε την αξιολόγησή της για το μακροπρόθεσμο χρέος των ΗΠΑ κατά μια βαθμίδα, από το AAA στο AA+, επικαλούμενη “πολιτικούς κινδύνους”, καθώς και τα προβλήματα χρέους και ελλείμματος.

Τα αμερικανικά ομόλογα, τα οποία άλλοτε αποτελούσαν την αδιαμφισβήτητα ασφαλέστερη επένδυση σε διεθνές επίπεδο, αξιολογούνται πλέον χαμηλότερα από τα ομόλογα που εκδίδονται από χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και ο Καναδάς.

Η προοπτική για την αξιολόγηση του αμερικανικού χρέους είναι αρνητική, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης σε ανακοινωθέν του, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανή και νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 ως 18 μήνες.

“Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι το σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής στο οποίο συμφώνησαν το Κογκρέσο και η κυβέρνηση υπολείπεται αυτού που θα ήταν αναγκαίο για να σταθεροποιηθεί η μεσοπρόθεσμη δυναμική του κυβερνητικού χρέους”, αναφέρει η S&P.

Η υποβάθμιση αυτή σημειώνεται μετά την παρατεταμένη σκληρή διένεξη των κομμάτων στο Κογκρέσο που επικεντρώθηκε στην περιστολή των δαπανών και στην αύξηση των φόρων για να μειωθεί το χρέος και να αυξηθεί το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού.

Ο Αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων σχετικά με την πρόθεση του οίκου Standard&Poor‘s να υποβαθμίσει την αξιολόγησή του για το χρέος των ΗΠΑ προτού μεταβεί στο Καμπ Ντέιβιντ το απόγευμα, ανέφερε ένας αξιωματούχος της διοίκησης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έφυγε από τον Λευκό Οίκο με προορισμό το Καμπ Ντέιβιντ λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του Standard & Poor’s.

Χονδροειδές και ερασιτεχνικό λάθος υπολογισμό χαρακτήρισε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard&Poor‘s, κατηγορώντας τον οίκο ότι έκανε λάθος υπολογισμό, κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, στις προβλέψεις του για τον προϋπολογισμό της χώρας στην ανάλυσή του με την οποία αιτιολόγησε την υποβάθμιση του αξιόχρεου της.

“Ένας λάθος υπολογισμός 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μιλάει από μόνος του”, δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος του υπουργείου, μετά την ανακοίνωση του S&P ότι υποβαθμίζει την εκτίμησή του για το αξιόχρεο των ΗΠΑ κατά μία βαθμίδα, από τοAAA στο AA+.

Καθήκον της εταιρείας ήταν η δύσκολη και αμφιλεγόμενη απόφαση της υποβάθμισης των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος του οίκου Standard & Poor’s.

“Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας πολύ σοβαρά και αν στο τέλος της ανάλυσής μας η επιτροπή καταλήξει ότι μία αξιολόγηση δεν βρίσκεται εκεί που πιστεύουμε ότι πρέπει να βρίσκεται, είναι καθήκον μας να πάρουμε αυτήν την απόφαση”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ντέιβιντ Μπιρς, επικεφαλής του τομέα αξιολόγησης κρατικού χρέους της S&P.

Ο Μπιρς παραδέχθηκε ότι η απόφαση του οίκου αξιολόγησης επηρεάστηκε από την αλλαγή στις πολιτικές δυνάμεις της Ουάσιγκτον, κάτι που εμπόδισε τα μέλη του Κογκρέσου να εγκρίνουν ένα πιο περιεκτικό σχέδιο για την μείωση του ελλείμματος.

Ο Μπιρς πρόσθεσε ότι στην απόφαση του οίκου Standard & Poor’s συνέβαλε ακόμη η προς τα κάτω αναθεώρηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ πριν από μία εβδομάδα.

Άλλο ανώτερο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard&Poor‘s δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει την υποβάθμιση του χρέους τους από τη βαθμίδα AAA, εάν είχαν προβεί νωρίτερα στην αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού.

Διατηρεί το ΑΑΑ η Moody‘s, εξετάζει το θέμα η Fitch
Οι συνέπειες που θα έχει η υποβάθμιση από τον S&P μετριάζονται από την απόφαση του Moody’s Investors Service να διατηρήσει, προς το παρόν, την αξιολόγηση AAA για το κρατικό χρέος των ΗΠΑ.

Ο οίκος Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι εξετάζει ακόμα το θέμα και θα δημοσιοποιήσει την ανάλυση και την αξιολόγησή του ως το τέλος του μήνα.

“Δεν ήταν εντελώς απροσδόκητο. Πιστεύω ότι ήδη είχε φανεί, μέσω του δολαρίου. Αναμένουμε ορισμένη περαιτέρω πίεση στο δολάριο των ΗΠΑ, αλλά το να υπάρξει μια μαζική πώληση (χρεογράφων) είναι κατά την άποψή μας απίθανο”, σχολίασε ο Βασίλι Σερεμπριάκοφ, ένας ειδικός σε νομισματικά θέματα της τράπεζας Wells Fargo.

“Ένας από τους λόγους που δε νομίζουμε ότι πραγματικά οι ξένοι επενδυτές θα αρχίσουν επιθετικές πωλήσεις αμερικανικών κρατικών ομολόγων είναι πως υπάρχουν ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις. . . σε όρους βάθους και ρευστότητας”, πρόσθεσε.

Πάντως η απόφαση της S&P είναι πιθανό να θορυβήσει τους ξένους επενδυτές, ειδικά την Κίνα, που διακρατεί πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αμερικανικά χρεόγραφα. Το Πεκίνο έχει καλέσει επανειλημμένα την Ουάσινγκτον να προστατεύσει τις επενδύσεις του σε δολάρια αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα του προϋπολογισμού και του χρέους.

Η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων ενδέχεται να αυξηθεί 0,7%, σύμφωνα με τη SIFMA, μια εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των ομολόγων.

Fed: Δεν επηρεάζονται τα κρατικά ομόλογα
Εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η υποβάθμιση δεν θα επηρεάσει σε τίποτα τις ενέργειές της σε ό,τι αφορά τις αγορές και τις πωλήσεις κρατικών ομολόγων, διαμέσου των οποίων ασκεί νομισματική πολιτική.

Ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν και άλλοι ρυθμιστικοί φορείς του τραπεζικού τομέα στις ΗΠΑ.

Η εκτίμηση του οικονομικού κινδύνου σε ό,τι αφορά “τα κρατικά ομόλογα και άλλα ομόλογα που εκδίδονται από το κράτος ή έχουν την εγγύηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, κυβερνητικών υπηρεσιών και οντοτήτων που χρηματοδοτούνται από το κράτος δε θα αλλάξει”, ανέφεραν οι FDIC, NCUA και OCC.

“Η μεταχείριση των χρεογράφων που εκδίδει το υπουργείο Οικονομικών και άλλων χρεογράφων που εκδίδονται από το κράτος ή έχουν την εγγύηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, κυβερνητικών υπηρεσιών και οντοτήτων που χρηματοδοτούνται από το κράτος υπό άλλους ομοσπονδιακούς τραπεζικούς κανονισμούς επίσης δε θα αλλάξει”, συμπληρώνουν σε σχετική ανακοίνωση.

Πιστεύει στα αμερικανικά ομόλογα η Ιαπωνία
Σταθερή παραμένει η εμπιστοσύνη της Ιαπωνίας στα αμερικανικά ομόλογα και η στρατηγική αγοράς αυτών των ομολόγων, παρά την υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους των ΗΠΑ από τον οίκο Standard&Poor’s, ανέφεραν σήμερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η Ιαπωνία έχει επενδύσει την πλειοψηφία των συναλλαγματικών αποθεματικών της σε αμερικανικά ομόλογα και είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός πιστωτής των ΗΠΑ, μετά από την Κίνα.

Κίνα: Να ασχοληθούν με το χρέος τους
Η Κίνα έχει τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με το πρόβλημα του χρέους τους, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, μετά από την ανακοίνωση της υποβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor’s.

“Η Κίνα, ο μεγαλύτερος πιστωτής της μοναδικής υπερδύναμης του κόσμου, έχει τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα του χρέους τους”, ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο.

“Πρέπει να εισηγηθεί η διεθνής επιτήρηση σχετικά με το ζήτημα των αμερικανικών δολαρίων και ένα νέο σταθερό και ασφαλές παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μία επιλογή προκειμένου να αποτραπεί η πρόκληση μιας καταστροφής από μία μοναδική χώρα”, πρόσθεσε.

Σχόλιο: Η Κίνα έχει μια ιδιομορφία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. 1) Δεν είναι Δημοκρατία. 2) Δεν είναι πλήρως Καπιταλιστική.

Σχόλιο: Η Κίνα έχει μια ιδιομορφία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. 1) Δεν είναι Δημοκρατία. 2) Δεν είναι πλήρως Καπιταλιστική. 

Οι μορφές του Καπιταλισμού δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τα Μεροκάματα. Το πόσο πληρώνεται ένας εργάτης, δεν παίζει μεγάλο ρόλο στους νόμους που διέπουν τον Καπιταλισμό. Ο Καπιταλισμός είναι ένα σύστημα Ισορροπίας. Γι’αυτό και αποδίδει περισσότερο στις Δημοκρατίες. Έχετε να μάθετε πολλά ακόμα.

Η Αμερική παρόλα τα προβλήματα, θα συνεχίσει να είναι Υπερδύναμη, γιατί παρέχει Ελευθερία κινήσεων.

Η Κρίση δείχνει την αδυναμία της Κίνας.

Δεν μπορεί να πεθαίνει από την πείνα, ένας άνθρωπος στον Καπιταλισμό. Αν πιστεύετε το αντίθετο, τότε σίγουρα δεν γνωρίζεται τον Καπιταλισμό.

Advertisements

Posted August 6, 2011 by bmplefour in USA Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: