Cyprus and Israel.   Leave a comment

Cyprus and Israel.

03/10/2011

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24870&Itemid=139

Από χθες το βράδυ στις 22.00 η ώρα, στην Ανατολική Μεσόγειο παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση αεροπορικών δυνάμεων που έχει συμβεί ποτέ εν καιρώ ειρήνης, καθώς δεκάδες τουρκικά μαχητικά ξεκίνησαν σε παράνομες δεσμευμένες περιοχές εντός του FIR της Κύπρου νυχτερινές αεροπορικές ασκήσεις CAP και CAS.

Η μία περιοχή βρίσκεται νότια του Ακρωτηρίου Λεμεσού και της πλατφόρμας «Όμηρος». H περιοχή έχει δεσμευθεί εντελώς παράνομα και υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των Ισραηλινών να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη, αφού πρόκειται για παράνομη δέσμευση σε FIR Λευκωσίας.

Τα τουρκικά μαχητικά πετάνε μέχρι το ύψος των 20.000 ποδών. Η δεύτερη περιοχή που δέσμευσε είναι κατά μήκος των βορείων ακτών της νήσου, επίσης παράνομα φυσικά.

Με τη δέσμευση των περιοχών αυτών, έστω και για λίγες ώρες, επηρεάζονται οι πτήσεις προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Ειρηνικού, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία κατήγγειλε την πρακτική της Τουρκίας στον ICAO, με την αποστολή ΝΟΤΑΜ, αναφέροντας ότι η δέσμευση των περιοχών έγινε παράνομα και χωρίς της συγκατάθεσή της δίνοντας διπλωματικό “πάτημα” στο Ισραήλ για να επέμβει. 

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα τις αντιαεροπορικές του δυνάμεις, ενώ τα ραντάρ από το όρος Τρώοδος, συνεχώς μεταφέρουν στοιχεία από την τουρκική δραστηριότητα.

Επίσης, το Ισραήλ, λόγω και του ότι εορτάζει την εβραϊκή πρωτοχρονιά, έχει θέσει σε υψηλή ετοιμότητά του αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, καθώς και μεγάλο αριθμό Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων. Στην περιοχή πετούν αρκετά ισραηλινά μαχητικά, καθώς υπήρξαν πληροφορίες για παρενόχληση εμπορικών σκαφών του Ισραήλ από τουρκικά αεροσκάφη. Δύο ισραηλινές κορβέτες περιπολούν στην περιοχή, ενώ έχουν πυκνώσει οι περιπολίες των UAV κοντά στην πλατφόρμα.

Στην τουρκική άσκηση συμμετέχουν μαχητικά F-16, F-4 Terminator 2020 (που έχουν εκσυγχρονιστεί από τους… Ισραηλινούς) και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-325-100 και C-160.

4444

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24823&Itemid=139

Iσραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και πιθανόν και F-15 Ra‘amαναμένονται στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα και θα προσγειωθούν στην βάση “Ανδρέας Παπανδρέου” στην Πάφο ή τουλάχιστιν αυτό προβλέπει το πρόγραμμα αυτή την στιγμή.

Από εκεί τα ισραηλινά μαχητικά θα επιχειρούν στα νώτα των τουρκικών μαχητικών και αεροσκαφών συλλογής πληροφοριών (ELINT) που εμφανίζονται να προσφέρουν υποστήριξη στα τουρκικά πολεμικά σκάφη που συνοδεύουν το “Πίρι Ρέϊς”.

Με τον τρόπο αυτό απαντούν και στις πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, ενώ εφεξής τα νότια παράλια της Τουρκίας βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε σχέση με τις ισραηλινές αεροπορικές βάσεις. Είναι μία κίνηση που σαφώς θα προβληματίσει, θα “στριμώξει” την τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) που έχει μάθει να πετά εντελώς ασύδοτα στην περιοχή.

Οι Κύπριοι διαβεβαιώνουν ότι μπορούν να υποστηρίξουν άνετα τα ισραηλινά μαχητικά αφού έχουν εμπειρία στην υποστήριξη του τύπου από τα ελληνικά αντίστοιχα.

Οι Ισραηλινοί έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές την βάση στην Πάφο και έχουν εκφραστεί με τον καλύτερο τρόπο για τις δυνατότητες που έχει. Η πτήση ισραηλινών μαχητικών στα νότια παράλια της Τουρκίας (έφτασαν μέχρι το Καστελόριζο σχεδόν) ήταν μία σαφή προειδοποίηση στην Άγκυρα που επιτέλους δείχενι να βρίσκει στον δάσκαλό της…

Σχόλιο: Η κίνηση επιβάλλεται.

01/10/2011

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=312591

Επενδύσεις στην Κύπρο αποφάσισαν να κάνουν οι γαλλικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί «Τοτάλ» και «Γκαζ ντε Φρανς», αγοράζοντας τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, το κόστος των οποίων ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ για την «Γκαζ ντε Φρανς» και το 1,6 εκατομμύρια ευρώ για την «Τοτάλ».

Πάνω από 30 εταιρείες έχοιυν επενδύσει στις ερευνητικές γεωτρήσεις στο οικόπεδο, “Αφροδίτη” αφού σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις υπάρχουν δυνατότητες για αρκετά τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου και παραγώγων του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ.

Ανάμεσα στους υποψήφιους είναι μια νορβηγική εταιρεία και ο ρωσικός κολοσσός “Gazprom” ο οποίος ετοιμάζεται να αγοράσει σεισμικά δεδομένα και να εισέλθει δυναμικά στο δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων.

Σχόλιο: Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά. Τα όντα που σχεδίασαν κάτι τέτοιο σε βάθος χρόνου 30 ετών, σίγουρα είναι καλύτεροι παίκτες από τον Ερντογαν και την Τουρκία.

28/09/2011

Οι Γεωτρήσεις άρχισαν στο «οικόπεδο» 12.

Η Τουρκία με την ρητορική της λούφαξε. Αυτό το γράφω για τους Άραβες, Αιγύπτιους και Παλαιστίνιους, που τσιμπάνε τα φύκια που τους δίνουν οι Τούρκοι.

Η Ιστορία γράφετε από σοβαρά όντα. Οι άσχετοι απλά την διαβάζουν.

Το Ισραήλ είναι χίλιες φορές ποιο αξιόπιστο από την Τουρκία. Μια ειρήνη όπως αυτή για παράδειγμα που έγινε μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, θα την σεβαστεί. Χώρια ότι για να γίνει αυτή η ειρήνη, έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις και δόθηκαν και κομμάτια  Γης.

Ο Χριστόφιας με τις κινήσεις του, ιδίως αυτές που είχαν ως αποτέλεσμα το ατύχημα, δεν μου εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη. Περιμένω τις επόμενες εκλογές. Το σοβαρό ατύχημα θα μπορούσε να μην είχε γίνει.

Οι άνθρωποι του ΟΗΕ πάντα έπαιζαν παιχνίδια. Αυτό είναι γνωστό. Να το θυμούνται οι Κύπριοι. Άλλωστε δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος από το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν.

Ο ΟΗΕ έχει ξεχάσει ότι η Τουρκία είναι χώρα εισβολής και κατοχής στην Κυπριακή Δημοκρατία. Πρώτα να αποχωρήσουν οι Τούρκοι από την Μεγαλόνησο και μετά συζητάμε.

Να πω στους Άραβες ότι δεν συμφέρει να στοιχηματίσετε στην Τουρκία, την στιγμή που η Ιστορία δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση. Θα πάτε στον Κουβά. Λύστε πρώτα τα εσωτερικά σας προβλήματα και μετά θα δείτε τα πράγματα αλλιώς.

29/08/2011

Από nonews-NEWS.

Βασική προϋπόθεση ανάπτυξης της κυπρο-ισραηλινής συνεργασίας και της ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών σε πρακτικό επίπεδο, θεωρείται από διπλωματικές πηγές η ευόδωση του διαλόγου μεταξύ της ισραηλινής εταιρείας Delek και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και… ενώ μία πιθανή συμφωνία θεωρείται μακροχρονίως επικερδής και για τις δύο χώρες, η επιτυχής ολοκλήρωση της προϋποθέτει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να αποδεχτεί τους όρους που θέτει η ισραηλινή εταιρεία φυσικού αερίου Delek, η οποία, μόλις την περασμένη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011 επιβεβίωσε τη βούλησή της για στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα του φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, η Delek θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις-όρους:

1. Πρώτον, να έχει ρόλο και μερίδιο στο οικόπεδο της Κύπρου “Αφροδίτη”. Τα δικαιώματα αυτού του οικοπέδου τα έχει εξασφαλίσει η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, η οποία έχει από κοινού με την ισραηλινή Delek τα δικαιώματα στα πλούσια οικόπεδα του Ισραήλ “Λεβιάθαν”, “Tamar” και “Dalit”. Η πρόταση αυτή προωθείται και από πλευράς Noble, ωστόσο η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τον τελικό λόγο, μιας και το συμβόλαιο έγινε αρχικά με την αμερικανική εταιρεία.

2. Δεύτερη αξίωση της Delek είναι όπως εφοδιάζει την Κύπρο με φυσικό αέριο μέχρι που η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το δικό της φυσικό αέριο για την εσωτερική της αγορά (κυρίως δηλαδή για τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της ΑΗΚ). Η ισραηλινή εταιρεία βεβαιώνει τις κυπριακές αρχές ότι είναι σε θέση να προμηθεύσει με φυσικό αέριο την Κύπρο γύρω στο 2013 και μάλιστα σε πολύ ευνοϊκή τιμή (πολύ χαμηλότερη απ’ ό,τι ήταν η προσφορά της Shell).

3. Τρίτος όρος της ισραηλινής εταιρείας είναι η σύσταση κοινοπραξίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για κατασκευή τερματικού στην Κύπρο όπου θα γίνεται επεξεργασία του φυσικού αερίου καθώς και υγροποίησή του με στόχο την εξαγωγή του στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Δυτικός διπλωμάτης στη Λευκωσία παρατήρησε στην εφημερίδα, πως “θα ήταν τραγελαφικό η Κυπριακή Δημοκρατία να μην αποδεχτεί μετά χαράς και τους τρεις όρους της ισραηλινής εταιρείας”, δεδομένου ότι η αρχική πρόθεση του Τελ Αβίβ ήταν η συνεργασία με την Αθήνα και όχι με τη Λευκωσία. Πρόσθεσε, δε, πως η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει αυτή την εξέλιξη στην Ελλάδα, η οποία παρέπεμψε το Τελ Αβίβ στο νησί.

Μόνο σημείο προβληματισμού των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας φαίνεται να είναι ο όρος σχετικά με τον εφοδιασμό της Κύπρου με φυσικό αέριο.

Μολονότι επισήμως τηρείται σιγή ιχθύος, διπλωματικές πηγές επισήμαναν πως το ζήτημα είναι τι θα κάνει η Λευκωσία στην περίπτωση που ο ρωσικός κολοσσός Gazprom εκδηλώσει ενδιαφέρον για προμήθεια της Κύπρου με φυσικό αέριο…
enet.gr

Σχόλιο: Και οι τρεις όροι πρέπει να γίνουν Δεκτοί.  Άντε να τελειώνουμε.

18/08/2011

Από ΣΚΑΙ

Απορρίπτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της τουρκικές απειλές για τις υποθαλάσσιες έρευνες στην Κύπρο, για την εύρεση φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, αποκάλυψε ότι ο αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, επισήμανε στον υπουργό Ενέργειας της χώρας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποχρεώσουν μια αμερικανική εταιρεία να σταματήσει τα σχέδια της, για εξερεύνηση φυσικού αερίου, στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών της ελληνικής Κύπρου, τον Οκτώβριο, παρά την πρόσφατη πίεση της Άγκυρας να το κάνουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Ζαν Κοέν εκτίμησε ότι “απλώς η Τουρκία δείχνει τα δόντια της και δεν πρόκειται να τραβήξει την κατάσταση”.

Εκτίμησε παράλληλα ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να αφήσει νόμιμες συμφωνίες να διαταραχθούν.

Σχόλιο: Εύχομαι η Τουρκία να τραβήξει το σκηνή, να τελειώνουμε με τους τζάμπα μάγκες.

Να πάρουν το χάπι τους να ηρεμήσουν. Η ιστορία ξέρει πολύ καλά την Τουρκία.Πρώτος Παγκόσμιος, Δεύτερος κλπ.

Η Μέση Ανατολή χρειάζεται μια αναδιάρθρωση. Μια σωστή αναδιάρθρωση. Μόλις τελειώσει η υπόθεση της Λιβύης.

16/08/2011

Στο ζήτημα των Πετρελαίων της Κύπρου και της ΑΟΖ ή Ουάσιγκτον θα ακολουθησει τι δική μας ρώτα και θα αφήσει Κύπρο και Ισραήλ να κάνουν τις φυσιολογικές και νόμιμες κινήσεις. Η Τουρκία είναι παράνομη.

Ο Ομπαμα είπε ότι δεν γνωρίζει το Κυπριακό. Σωστή η δήλωση του. Εγώ το γνωρίζω και μετά από αρκετό καιρό το έχω φέρει στο σωστό δρόμο. Μη διαταράσσετε την Ιστορική δημιουργία.

21/09/2011 αρχίζουν οι Γεωτρήσεις.

Ούτε οι Κύπριοι, ούτε οι Ισραηλινοί έχουν κάνει τα λάθη των Νεοελλήνων, που με ταλαιπωρούν αφάνταστα. Δικαιούνται κάτι πολύ καλό.

13/08/2011

Από epikaira.gr

Η σύμπραξη Κύπρου-Ισραήλ για τις έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων θα ξεκινήσει τις εργασίες της στο “θαλάσσιο… οικόπεδο” “Αφροδίτη”. 

Στις 21 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι γεωτρήσεις για εντοπισμό υδρογονανθράκων στον κυπριακό θαλάσσιο χώρο και ειδικότερα στο οικόπεδο “12”, το οποίο έχει μετονομασθεί από την εταιρεία “Νoble Energy” σε “Αφροδίτη”, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, η εξέδρα με το γεωτρύπανο, το οποίο αυτή τη στιγμή εργάζεται σε περιοχή του Ισραήλ, θα μετακινηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου με προορισμό το “Αφροδίτη”, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα εργασθεί για περίπου τέσσερις μήνες.

Εκτιμάται ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο κυπριακό οικόπεδο, βρίσκονται σε βάθος χιλίων επτακοσίων μέτρων.

Με τον εντοπισμό τους θα αρχίσει η διαδικασία για αξιοποίησή τους.

07/08/2011

Ο Νταβούτογλου απειλεί. «Αλλά στην ουσία αυτό που ζητά, είναι ένα καινούριο χάπι. Διότι αυτό που του δώσαμε τότε πάνω στο πλοίο, η επίδραση του έχει τελειώσει. Όποτε ξανάγινε νευρικός».

Ας του δώσουμε λοιπόν. Νταβούτογλου έλα να το πάρεις. Να ηρεμήσεις. Καλό είναι να μην του δώσουμε αυτή τη φορά μόνο ένα χάπι, αλλά 2 – 3. Να έχει απόθεμα. Πάντως μετά από αυτό που έγινε στο πλοίο για την Γάζα, συμμορφώθηκαν. Δεν ξαναέπαιξαν πολιτικό παιχνίδι εκμετάλλευσης. Η Τουρκία είναι γνωστή στην Ιστορία.

Είναι προφανές η Τουρκία θέλει τα χάπια της.

Κύπρος και Ισραήλ πρέπει προχωρήσουν όπως έχει οριστεί. Είναι προφανές ότι αυτά τα κοιτάσματα έρχονται την καλύτερη στιγμή για τις δυο χώρες. Θεια πρόνοια.

Η Κύπρος σέβεται το Διεθνές δίκαιο. Άρα θα κινηθεί με βάση αυτό. Ανοιχτοί διαγωνισμοί. Έχει ψωμί για όλους σε διάφορα στάδια υλοποίησης.

Οι καλύτερες μπίζνες είναι αυτές: που όλοι οι καλοί βγάζουν.

4444

Από Καθημερινή.

Κλιμακώνει την αντίδρασή της η Τουρκία έναντι της Κύπρου και της απόφασης της κυπριακής κυβέρνησης να αρχίσουν οι γεωτρήσεις για τον εντοπισμό ενεργειακών κοιτασμάτων εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας για ετοιμότητα της Τουρκίας να επιδείξει «την απαιτούμενη αντίδραση» σε οποιαδήποτε κίνηση της Λευκωσίας, εξαπέλυσε έμμεση απειλή κλιμάκωσης της έντασης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Άγκυρα είναι διατεθειμένη να αξιοποιήσει κάθε μέσο για να σταματήσει τις έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα.

Των δηλώσεων Νταβούτογλου ακολούθησε εκτενής ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναλύεται στο σύνολό της η επιχειρηματολογία της Τουρκίας για το θέμα των ενεργειακών κοιτασμάτων και της ΑΟΖ, θέσεις που, σαφώς, αφορούν και την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ βρίθει αντιφάσεων, ενώ, ταυτόχρονα, η Άγκυρα επικαλείται για τα επιχειρήματά της το Διεθνές Δίκαιο, τη στιγμή που παραμένει μία από τις λίγες χώρες που δεν έχουν κυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Και στην περίπτωση της Κύπρου, γίνεται επίκληση του επιχειρήματος που χρησιμοποιεί η Τουρκία για το Αιγαίο, ότι, δηλαδή, η Ανατολική Μεσόγειος είναι ημίκλειστη θάλασσα. Ενώ, δε, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών πρέπει να γίνεται μεταξύ των ενδιαφερόμενων χωρών, την ίδια στιγμή το τουρκικό ΥΠΕΞ εγκαλεί την Κύπρο, διότι ακριβώς προχωρεί στη σύναψη συμφωνιών για καθορισμό ΑΟΖ με τα όμορα –διά θαλάσσης– κράτη.

Η Άγκυρα, επικαλούμενη, τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στα ενεργειακά αποθέματα της κυπριακής ΑΟΖ, συνδέει τις εξελίξεις με τη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό, εκτοξεύοντας και πάλι έμμεση απειλή, καθώς στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι έρευνες της Κύπρου για φυσικό αέριο και πετρέλαιο επιφέρουν ζημία στο χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζουν αναμενόμενη την τουρκική αντίδραση, καθώς, όπως αναφέρουν, σε κάθε στάδιο ανάπτυξης της ενεργειακής πολιτικής της Κύπρου, η Άγκυρα έχει αντιδράσει. Προσθέτουν, δε, ότι το σημαντικό είναι ότι η Λευκωσία, με προσεκτικά βήματα, μέχρι τώρα έχει καταφέρει να προχωρήσει.

Ένα από τα καίρια στοιχεία της τακτικής που ακολούθησε η Κύπρος είναι να βάλει στο παιχνίδι της αξιοποίησης των ενεργειακών της αποθεμάτων πολλούς ενδιαφερόμενους «παίκτες».

Έτσι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο θέμα έχουν εμπλακεί Αμερικανοί, Ρώσοι, Ισραήλ, αλλά και η Ε.Ε. Η ενθάρρυνση όλων αυτών προς την Κύπρο να συνεχίσει στην κατεύθυνση αξιοποίησης των ενεργειακών της κοιτασμάτων, αυτομάτως αυξάνει το κόστος οποιασδήποτε τουρκικής αντίδρασης.

Δεν είναι τυχαίο ότι, πέραν της κίνησης ενός πολεμικού πλοίου κοντά στην κυπριακή ΑΟΖ, στο πολύ πρώιμο στάδιο των ερευνών, το οποίο αποσύρθηκε γρήγορα, η Άγκυρα δεν κατέφυγε στη χρήση στρατιωτικών μέσων για να δείξει την αντίδρασή της στις ενέργειες της Λευκωσίας. Παράλληλα, οι παρασκηνιακές πιέσεις που επιχείρησε να ασκήσει σε επίπεδο εταιρειών που ενδιαφέρθηκαν για τις έρευνες, δεν απέδωσαν, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε απρόσκοπτα. Επιπλέον, η εταιρεία που έχει αναλάβει τις έρευνες (Noble Energy) προχωρεί κανονικά στις προκαταρκτικές εργασίες για την εγκατάσταση της εξέδρας γεωτρήσεων.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ γίνεται αναφορά και «σε άλλη χώρα της περιοχής», που έθεσε θέμα στα Ηνωμένα Έθνη για διμερή συμφωνία που υπέγραψε η Κύπρος για καθορισμό ΑΟΖ. Η αναφορά είναι για τον Λίβανο. Ωστόσο, οι ενστάσεις του Λιβάνου στρέφονται κατά του Ισραήλ. Η Άγκυρα, πάντως, αποφεύγει αναφορά στο Ισραήλ, με το οποίο ήδη οι σχέσεις είναι τεταμένες.

Advertisements

Posted August 7, 2011 by bmplefour in Cyprus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: