Dow Jones Industrial   Leave a comment

Dow Jones Industrial

(DJI: ^DJI )

10/08/2011

Εδώ βλέπουμε την διακύμανση του DJ τα τελευταία 5 χρόνια.

Ας δούμε δυο ημερομηνίες.

Date: 09/08/2011

Open: 10,810.91

High: 11,251.08

Low: 10,588.55

Close: 11,239.77

Change: Up: 3.98%: +429.92

Με παίρνει τηλέφωνο ο φίλος που έχουμε μαζί ένα μικρό κεφάλαιο και μου λέει κοιμάσαι. Άνοιξε ο DJ και πρέπει να προλάβουμε να αγοράσουμε. Χαλαρά ανοίγω τον Η/Υ τελικά αγοράζουμε ETFs, ο DJ έχει ανέβει μόνο 0.5% περίπου. Κάνουμε καλές αγορές.

Επειδή όμως το Σύμπαν με αγαπά, εκεί γύρω στις 21:30 ρίχνει τον DJ κάτω από τις 10.600 μονάδες και εγώ το βλέπω. Παίρνω τηλέφωνο τον φίλο και του το λέω. Καμία αντίδραση. Αν και θα έπρεπε γιατί μου είχε πολύ ποιο πριν ότι κάναμε βλακεία, γιατί δεν πήραμε περισσότερα κομμάτια.

Τώρα όμως σκέπτομαι επειδή το Σύμπαν με αγαπά έχουμε την δυνατότητα, να αγοράσουμε σε ακόμα καλύτερες τιμές και να συμπληρώσουμε την ποσότητα.

Αλλά ο φίλος είναι κουρασμένος και δεν κάνουμε καμιά κίνηση.

Εγώ σκέπτομαι, πόσο εύκολο είναι να βγάλεις λεφτά σε αυτή την πραγματικότητα.

Ύστερα από λίγο, ο DJ απογειώνεται με άνοδο 4%.

Οι περισσότεροι παίκτες – επενδυτές βρίσκονται μέσα σε Λαβύρινθους. Αδυνατούν να βγουν από τις διαστάσεις τους.

Τα χρήματα που βγαίνουν με βάση τις προβλέψεις είναι πολύ λίγα. Τα περισσότερα τα βγάζουν από εσωτερική πληροφόρηση, Στημένα «παιχνίδια» – καταστάσεις κλπ. Το να κάνεις σωστές προβλέψεις είναι κάτι αρκετά δύσκολο.

Date: 08/08/2011

Open: 11,433.93

High: 11,433.93

Low: 10,779.05

Close: 10,809.85

Όταν άρχισε να πέφτει ο DJ καταλήξαμε με τον φίλο στο συμπέρασμα, ότι το πρώτο σκληρό όριο, θα είναι το 10.800. Σε αυτό το επίπεδο πραγματικά οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές. Άλλωστε από τις 12.900 έχει πέσει πάνω από 2.000 μονάδες.

Είχαμε κάνει βέβαια και ένα σορτάρισμα και έτσι με την πτώση βγάλαμε και χρήματα.

Αν δεν κρατούσα χαμηλά το ποσό επένδυσης, τώρα θα είχα τόσο χρήμα να αγοράσω όλα τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ της Ελλάδος!!!!

Οι δείκτες 2 διαστάσεων δεν είναι τίποτα.

4444

Σας το έχω γράψει πολλές φορές. Οι περισσότεροι από αυτούς που βλέπετε να βγάζουν χρήματα και να κομπάζουν, στην ουσία βγάζουν χρήματα από εσωτερική πληροφόρηση ή κάνοντας χειραγώγηση. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που βγάζουν χρήματα από προβλέψεις. Δεν έχουν την γνώση ή δεν ξέρουν να διαβάζουν.

Από capital.gr

Για τη διεξαγωγή ερευνών σχετικά με ενδεχόμενη διαρροή από την Standard & Poors της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας πριν από την επίσημη ανακοίνωση, κάνουν λόγο παρατηρητές, ενώ επισημαίνουν και έναν σχετικά άγνωστο νόμο που δίνει την εξουσία στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει σε έρευνες.

Όπως αναφέρει το marketwatch.com, οι αρχές επικεντρώνονται κυρίως στους υψηλούς όγκους που διακινήθηκαν και στο μεγάλο sell off των μετοχών που έλαβε χώρα μέχρις ενός σημείου στην αγορά την Παρασκευή, ως αποτέλεσμα των φημολογιών ότι ο οίκος θα υποβαθμίσει την αμερικανική οικονομία.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι σύμφωνα με νόμο του 2006, προβλέπεται ότι μπορεί ακόμη και να ανακληθεί η άδεια ενός οίκου αξιολόγησης, εάν αποδειχθεί ότι διέρρευσε πληροφορίες για την επικείμενη υποβάθμιση προτού αυτή γίνει δημοσίως γνωστή.

Ακόμη, ο νόμος προβλέπει πως ο οίκος θα πρέπει να έχει τακτικές και διαδικασίες που θα αποτρέπουν μια τέτοια αποκάλυψη. Η Barbara Roper, διευθύντρια της ομοσπονδίας καταναλωτών Αμερικής, τονίζει πως «εάν είναι αλήθεια ότι το δήλωσαν στα hedge funds και ενημέρωσαν τις τράπεζες καθώς και λίγους δικούς τους ανθρώπους, πριν από οποιονδήποτε άλλο, τότε πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση της νομοθεσίας του 2006».

Η ίδια πρόσθεσε ακόμη πως οι οίκοι αξιολόγησης θα πρέπει να έχουν τακτικές που να αποτρέπουν την αποκάλυψη των επικείμενων ενεργειών τους σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα κρατών.
 

 

Advertisements

Posted August 10, 2011 by bmplefour in Dow Jones Industrial

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: