Οι καινοτομίες πρέπει να κατοχυρώνονται. Οι πατέντες είναι χρυσάφι.   Leave a comment

Οι καινοτομίες πρέπει να κατοχυρώνονται. Οι πατέντες είναι χρυσάφι.

Οι καινοτομίες πρέπει να κατοχυρώνονται. Οι πατέντες είναι χρυσάφι.

11/08/2011

Οι μεγάλες εταιρείες, είτε παράγουν μόνες τους τεχνολογίες και καινοτομίες, είτε αγοράζουν τα πνευματικά δικαιώματα, αν φυσικά πουλά κάποιος.

Το να είσαι σήμερα επιστήμονας, σημαίνει πολλά.

Οι ιδέες αξίζουν δις. Φυσικά πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο περιβάλλον.

4444

Από Ελευθεροτυπία.

Η αμερικανική Apple κέρδισε στη διαμάχη της με την κορεατική Samsung, καθώς ένα γερμανικό δικαστήριο απαγόρευσε προσωρινά την πώληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πλην της Ολλανδίας) του κορυφαίου υπολογιστή-ταμπλέτας Galaxy Tab 10.1 της Samsung.

Η Apple κατηγορεί τη Samsung ότι η σειρά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών Galaxy έχει παραβιάσει μια σειρά από κατοχυρωμένες πατέντες των προϊόντων iPad και iPhone της αμερικανικής εταιρείας.

Η δικαστική απόφαση έχει μεγάλη σημασία, καθώς τα Galaxy αποτελούν τον κύριο ανταγωνιστή των συσκευών της Apple στη διεθνή αγορά.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Ντίσελντορφ έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά από ανάλογη απόφαση αυστραλιανού δικαστηρίου, που οδήγησε σε καθυστέρηση τη διάθεση του Galaxy στην αγορά της Αυστραλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Samsung, από την πλευρά της, που είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία της Ασίας με βάση τα έσοδα, έχει απαντήσει με δικές της αγωγές στο νομικό «πόλεμο» που της έχει εξαπολύσει η Apple σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Σύμφωνα με αναλυτές της κορεατικής Shin young Securities, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η (νέα) δικαστική απόφαση θα έχει αρνητική επίπτωση στη Samsung, οδηγώντας σε παροδική μείωση των πωλήσεων και σε αύξηση των δαπανών της λόγω της νομικής διαμάχης».

Η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αμφισβητήσει νομικά την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου. «Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι οι καινοτομικές φορητές συσκευές επικοινωνιών της Samsung είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Samsung είναι, μεταξύ άλλων, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία κατασκευής «τσιπ» μνήμης και τηλεοράσεων και η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός κινητών τηλεφώνων (μετά τη Nokia). Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά τη δικαστική «κόντρα» τους, ο μεγαλύτερος πελάτης της κορεατικής εταιρίας είναι η… Apple, που αγοράζει «τσιπάκια» και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα για τις δικές της φορητές συσκευές.

Το νέο Galaxy Tab 10.1 κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα στην Ευρώπη και βρίσκεται στα αρχικά στάδια διάθεσής του. Το iPad παραμένει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της αγοράς ταμπλετών διεθνώς, καθώς η Apple έχει πουλήσει περίπου 14 εκατ. συσκευές στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έναντι περίπου 7,5 εκατ. του Galaxy Tab (των παλαιότερων μοντέλων της σειράς).

Στην ίδια αγορά ανταγωνίζονται επίσης, μεταξύ άλλων, το PlayBook της RIM-Blackberry, το Xoom της Motorola, το TouchPad της Ηewlett Packard κ.α.

 

Advertisements

Posted August 11, 2011 by bmplefour in Apple

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: