Οι Βίλες και τα πολυτελή και ακριβά διαμερίσματα δεν κρύβονται.   Leave a comment

Οι Βίλες και τα πολυτελή και ακριβά διαμερίσματα δεν κρύβονται.

02/10/2011

Οι Έλληνες Δικαστές με βάση τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης Υπουργών – που έφτιαξε ο Βαγγελης Βενιζέλος – δε μπορούν να αγγίξουν τα πολιτικά πρόσωπα. Μπορούν όμως να κυνηγήσουν όλα τα εξαπτέρυγα και να στείλουν το μήνυμα. Διότι αυτές οι υποθέσεις μας δείχνουν ξεκάθαρα πως χρεοκόπησε η χώρα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=390462&cid=6

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Στη γνωστή και ευφυή διαφήμιση «Έλληνας Κροίσος με… δέκα γράμματα» παραπέμπει η ιστορία των περιουσιακών στοιχείων των -περισσοτέρων- εκ των 29 κατηγορουμένων, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για συμμετοχή στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας των εμπλεκομένων από τη zougla.gr και ενώ το μελάνι δεν έχει καλά – καλά στεγνώσει, νέα στοιχεία από την έρευνα που διενεργεί κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Από τα απόρρητα στοιχεία που είναι σε θέση να αποκαλύψει η zougla.gr, σχετικά με τη διαδρομή του «μαύρου χρήματος» που κατέληξε στις τσέπες Ελλήνων αξιωματούχων μέσω υπεράκτιων εταιρειών, προκύπτουν  εντυπωσιακά συμπεράσματα.

Τεράστια ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, υπεράκτιες εταιρείες μέσω των οποίων φέρονται να διακινήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των 85 εκατ. ευρώ, επενδύσεις σε ακίνητα, βίλες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ακριβά αυτοκίνητα, ακόμα και ιδιωτικά αεροσκάφη, ένας ανεξήγητος πλουτισμός, ο οποίος δεν συνάδει με τη μισθολογική κατάσταση των εν λόγω προσώπων, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν τους ελεγκτές της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να τρίβουν τα μάτια τους.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το νέο πόρισμα του Σ.Δ.Ο.Ε., που ξεσκονίζει την κινητή και την ακίνητη περιουσία αλλά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.

Ωστόσο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να κοινοποιηθούν στη κοινή γνώμη ορισμένα στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει για μερικούς εκ των κατηγορουμένων.

Βίλες και ιδιωτικά αεροσκάφη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν τα ευρήματα στην περιουσιακή κατάσταση ενός δημοσίου υπαλλήλου. Στο παρελθόν, ο συγκεκριμένος είχε διατελέσει και υπεύθυνος πολιτικού γραφείου πρώην βουλευτή. Την επίμαχη περίοδο, διετέλεσε και σε ορισμένες επιτροπές των αντισταθμιστικών.

Η περιουσία του δεν συνάδει με τη μισθολογική του κατάσταση, καθώς εμφανίζεται να έχει πολυτελή βίλα στα νότια προάστια αλλά και ιδιωτικό αεροσκάφος! Σε αυτά μπορούν να προστεθούν και τα υπέρογκα ποσά που έχουν διακινηθεί από και προς τους προσωπικούς του λογαριασμούς.

Ακίνητα στο Μαϊάμι!

Στο στόχαστρο των ελεγκτών έχει μπει και ο αδικαιολόγητος πλουτισμός πρώην υψηλόβαθμου στελέχους των Ναυπηγείων. Από τις καταθέσεις που έχουν δοθεί στη γερμανική Δικαιοσύνη, το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να διατηρούσε υπεράκτιες εταιρείες, ως έδρα των οποίων είχε δηλώσει την επαγγελματική του διεύθυνση!

Ο κατηγορούμενος, τον οποίο οι εισαγγελικές αρχές τοποθετούν στον «σκληρό πυρήνα» της υπόθεσης, δηλαδή στην «ομάδα Α», φέρεται να διατηρεί ακόμα και ακίνητα, δηλαδή πολυτελείς βίλες, ακόμα στο Μαϊάμι των Η.Π.Α.. Δύο τον αριθμό.

Εμφανίζεται, όμως, να έχει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και στην Ελλάδα. Πολυτελές ακίνητο με ιδιωτική παραλία (!) σε γνωστό θέρετρο της Βορείου Ελλάδος, βίλα στην παραλιακή και στο Παλαιό Ψυχικό, νεοκλασικό σε ιστορική συνοικία των Αθηνών. Κατά το παρελθόν, το ίδιο πρόσωπο εμφανίζεται να είχε σκάφη, να κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία άλλαζε κάθε έξι μήνες, να διασπάθιζε πολλά χρήματα για τις κοινωνικές του υποχρεώσεις και γενικώς να επαιρόταν για το γεγονός ότι ζούσε «ζωή χαρισάμενη». Πολυτελής και χλιδάτος βίος, ο οποίος δεν μπορούσε να εξηγηθεί -κατά τους ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε.- από τις μισθολογικές απολαβές της θέσης στην οποία είχε διορισθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια των Αρχών βρίσκεται λεπτομερής κατάσταση των εμβασμάτων που μπαινόβγαιναν στους λογαριασμούς των εν λόγω προσώπων, ενώ το πόρισμα που βρίσκεται υπό σύνταξη αναμένεται να αποτελέσει μέρος της δικογραφίας που πήρε πλέον τον δρόμο της κυρίας ανάκρισης.

Περνούσαν ζωή χαρισάμενη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, 16:19
Βίλες και ιδιωτικά αεροσκάφη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν τα ευρήματα στην περιουσιακή κατάσταση ενός δημοσίου υπαλλήλου. Στο παρελθόν, ο συγκεκριμένος είχε διατελέσει και υπεύθυνος πολιτικού γραφείου πρώην βουλευτή. Την επίμαχη περίοδο, διετέλεσε και σε ορισμένες επιτροπές των αντισταθμιστικών.

Η περιουσία του δεν συνάδει με τη μισθολογική του κατάσταση, καθώς εμφανίζεται να έχει πολυτελή βίλα στα νότια προάστια αλλά και ιδιωτικό αεροσκάφος! Σε αυτά μπορούν να προστεθούν και τα υπέρογκα ποσά που έχουν διακινηθεί από και προς τους προσωπικούς του λογαριασμούς.

Αναμένεται καρατόμηση Μίχα

Υπενθυμίζεται ότι το κάδρο των κατηγορουμένων αποτελείται από γνωστά πρόσωπα του δημοσίου βίου, μερικά εκ των οποίων υπήρξαν ιστορικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Εντύπωση, πάντως, και «παγωμάρα» σε κυβερνητικά στελέχη έχει προκαλέσει η εμπλοκή του ονόματος του πρώην νομάρχη και νυν προέδρου του Ε.Φ.Ε.Τ., Γιάννη Μίχα, ο οποίος ελέγχεται για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Κυβερνητικοί κύκλοι αφήνουν να διαρρεύσει ότι θεωρείται «θέμα ημερών» η καρατόμηση του κ. Μίχα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να αφήσει να «σέρνεται μια ακόμη σκιά» για πρόσωπο που έχει τοποθετήσει δημόσια θέση.

Ακολουθεί η λίστα με τους 29 κατηγορούμενους:

– Μιχάλης Ματαντός (εφοπλιστής)

– Αντώνης Χάγιας (συνεργάτης Ματαντού)

– Αλέξανδρος Αβατάγγελος

Oι τρεις προαναφερόμενοι εμφανίζονται να είναι μεσάζοντες της HDW.

– Ιωάννης Μπέλτσιος, γνωστός και ως «ταχυδρόμος» και επί χρόνια προσωπικός φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

– Ιωάννης Μίχας (πρώην νομάρχης Πειραιά και νυν πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ.)

– Σταύρος Μαρκάτος (συνδικαλιστής)

– Γιώργος Κοντάκης (συνδικαλιστής)

– Σωτήρης Εμμανουήλ (πρώην διοικητής Ναυπηγείων)

– Σπύρου Τραυλός (πρώην ισχυρός άνδρας των εξοπλισμών. Ήταν γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)

– Αντώνης Κάντας (πρώην στέλεχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)

– Αλέξανδρος Παπαντωνίου

– Μιχάλης Νομικός

– Εμμανουήλ Σαρτζετάκης

– Γιώργος Χατζηγιαννίδης

– Δημήτρης Λαδόπουλος

– Γιώργος Χαιρέκακος

– Παναγιώτης Στάμου

– Ιωάννης Μανωλέμης

– Γιώργος Καλίρης

– Γιώργος Παλαιολογόπουλος

– Παναγιώτης Ασπροδίνης

– Μανούσος Παραγιουδάκης

– Γιώργος Αθανασάκης

– Δημήτρης Πουλιέζος του Παναγιώτη

– Νικόλαος Λεονταρίτης

– Ζαχαρίας Ανδρουλάκης

– Νικόλαος Παρασκευόπουλος

– Δημήτριος Κουτσανούδης.

01/10/2011

Η Τρόικα επισκέφτηκε τα Δικαστήρια. Το συμπέρασμα που έβγαλε απλό και δίκαιο. Η κατάσταση είναι πρωτόγονη σε σχέση με τα κριτήρια της Ευρωζώνης. Απαρχαιωμένο.

Μια βελτίωση κατά 50% στην απόδοση της δικαιοσύνης, θα είχε ως αποτέλεσμα μια θεαματική αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδος.

Αυτές είναι οικονομικές αλήθειες που τις γνωρίζουν όλοι, εκτός από τις Κυβερνήσεις της Ελλάδος. Όταν αυτοί οι γελοίοι τύποι λένε: ανήκουμε εις την Δύσιν, γελά όλη η Δύση. Οι υποδομές και η νοοτροπία περισσότερο ανατολή μοιάζουν και όχι Δύση και Αρχαία Ελλάδα.

Μέχρι το 2013 θα έχουν εκδικαστεί και οι 160.000 εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Ακούω στο μεσημεριανό Δελτίο – 14:00 – που βλέπω στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι Δικαστικοί θα δουλεύουν στο φουλ, αν δεν αλλάξει κάτι στην τεχνολογία.

Κανονικά όλες οι Υποθέσεις πρέπει να γίνουν σε ηλεκτρονική μορφή. Οι υποθέσεις πρέπει να ξεκινούν ηλεκτρονικά από τους δικηγόρους.

Κάθε τρίμηνο θα ενημερώνεται η Τρόικα για τα βήματα που γίνονται. Σωστή η Τρόικα. Αν περιμένουμε από τους εγχώριους μπαταχτσήδες η κατάσταση θα συνεχιζόταν η ίδια. Γι’αυτό φέραμε την Τρόικα. Για να βοηθήσουμε τους Δικαστές να κάνουν την τεχνολογική αναβάθμιση. Ο Τομέας της δικαιοσύνης είναι Τομέας κλειδί, εάν θέλει η ΕΕ να δει φως στο τούνελ.

1.000.000 μηνύσεις κάθε χρόνο στο πρωτοδικείο.  Αν για κάθε μήνυση κοβόταν 10 ευρώ παράβολο, θα είχαμε 10 εκατομμύρια στα ταμεία του κράτους. Αν οι Έλληνες είναι εθισμένοι στις μηνύσεις τότε δεν έχουμε παρά να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών και τα έσοδα στα κρατικά ταμεία. Η τεχνολογία θα φέρει γρήγορους ρυθμούς.

Αν ένας δικαστής εκδικάζει 10 απλές υποθέσεις την ημέρα, στα ταμεία θα μπαίνουν 10 επί 10 ίσον 100 ευρώ την ημέρα. Όπως καταλαβαίνεις αναγνώστη η δουλειά έτσι και οργανωθεί σωστά και η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και τα κρατικά ταμεία θα γεμίσουν χρήμα και ο πολίτης θα μένει ευχαριστημένος από την γρήγορη απονομή δικαιοσύνης.

Αν ήμουν στο Δικαστικό Ρεπορτάζ Φασουλακη θα έκανα ένα θέμα για την πολλαπλή έννοια του Χρήματος στην Δικαιοσύνη.

Η λέξη συσσώρευση μπορεί να ταιριάξει και με την έννοια λιμνάζοντα νερά σε αυτή την περίπτωση. Όταν το νερό λιμνάζει δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για την Δημόσια Υγεία. Έτσι και στην δικαιοσύνη. Όταν οι υποθέσεις λιμνάζουν, η δικαιοσύνη χάνει την έννοια της.

20/08/2011

Όσο κι αν σε παραπλανήσουν στο τέλος θα τα βρεις.

20/08/2011

Από Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Από τον Δαυίδ Μίλλερ

«Το να ενισχύουμε την Ελλάδα είναι σαν να πετάμε τα λεφτά μας, σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο…»,

Αυτό γύρισε και είπε στον Νικολά Σαρκοζί η Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους στο Παρίσι.

Και η Μέρκελ συνέχισε:

To βάθος της διαφθοράς στην Ελλάδα είναι αχαρτογράφητο ακόμη και από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση και μεγάλο κομμάτι της σήψης οφείλεται σε σκοτεινά κυκλώματα που λειτουργούν εντός της ελληνικής δικαιοσύνης!..»

Η άποψη Μέρκελ βρίσκει σύμφωνη και την Τρόικα-δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά-η οποία πιέζει  ασφυκτικά την κυβέρνηση να εφαρμόσει το «πόθεν έσχες» στους δικαστές!

Έλληνας ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον ανέφερε χαρακτηριστικά σε ιδιωτικές του συζητήσεις πως το IMF ζήτησε να σηκωθούν ακόμη και στρατιωτικά ελικόπτερα για να φωτογραφίσουν  βίλες, πισίνες και άλλα περιουσιακά στοιχεία τυχόν διαφθαρμένων Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ να γίνει έρευνα σε βάθος σε όλα τα συγγενικά του πρόσωπα.

Οι Αμερικανοί μάλιστα είναι αποφασισμένοι ν αναθέσουν την συκεκριμένη αποστολή στη περίφημη Debevoise & Plimpton!

Kαθαρίστε την ελληνική Δικαιοσύνη διαφορετικά  δεν πρόκειται να ξαναδείτε το χρώμα του χρήματος…,

Είναι η τελεσίδικη επιταγή των δανειστών μας, οι οποίοι είναι έξαλλοι με την ανομία που βασιλεύει στη χώρα.

-Ακόμη και ειδικευμένους πράκτορες του FBI και της Αμερικανικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα στείλουμε στη χώρα σας…

Advertisements

Posted August 20, 2011 by bmplefour in Greek Justice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: