Infinite: in Deo, in Natural, in Abstracto.   Leave a comment

Infinite: in Deo, in Natural, in Abstracto.

23/08/2011

Γιατί ο Θεός δεν σκοτώνει τον Διάβολο, ρώτησε ο Georg Cantor τον Μιχαήλ.

Μόλις είχε τελειώσει το διάβασμα του βιβλίου της Αποκάλυψης.

Ενδιαφέρουσα επισήμανση απάντησε ο Μιχαήλ.

Πρέπει να σε πληροφορήσω Georg, ότι το επίθετο Kronecker αναφέρετε μόνο όταν αναφέρετε το επίθετο Cantor. Αναφέρετε μάλιστα με κακό περιεχόμενο, μια και ήταν τόσο δογματικός, τόσο θρησκόληπτος, ώστε η δράση και η εφήμερη  επιρροή του, στην ουσία προξένησε μεγάλη ζημιά στην εξέλιξη των μαθηματικών .

Είσαι σπουδαίος Georg Cantor, αλλά δε το κατάλαβες. Θεώρησες ότι η μικρή και ασήμαντη πόλη Halle, δεν μπορεί να φιλοξενήσει ένα αστέρι.

Georg Ferdinand Ludwig Philipp Cantor ήσουν ματαιόδοξος. Έδωσες μεγάλη σημασία σε άτομα σα τον Leopold Kronecker.

Ο Leopold Kronecker δεν ήταν ο Max Karl Ernst Ludwig Planck. Ήθελα να ασχοληθείς και με το μηδέν. Την σχέση δηλαδή Μηδέν και Απείρου, αντί να σκέπτεσαι την αντίδραση του Kronecker και την ακαδημαϊκή σου καριέρα που ενώ εξελισσόταν, εσύ δε το έπαιρνες είδηση.

Πίστευες ότι μόνο μια θέση στο Βερολίνο ή στο  Γκέτινγκεν  θα ήταν η πρέπουσα. Λάθος.

Cantor: Δε με προστατέψατε!!!!

Μιχαήλ: Μην είσαι άδικος και αχάριστος. Γεννήθηκες και μεγάλωσες σε ένα πλούσιο σπίτι. Πήγες στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία. Η εξέλιξη σου κύλησε πολύ όμορφα. Σκέψου να είχες γεννηθεί στην Σομαλία ή στην Κίνα ή κάπου άλλου με ποιο δυσμενείς παραμέτρους;

Απλά Cantor θεώρησες τα υλικά αξιώματα στη Πρωσία μεγαλύτερα από αλλού. Έγινες καθηγητής του Halle πολύ νωρίς και είχες ότι χρειαζόσουν για να ξεκινήσεις την μεγάλη έρευνα και ανακάλυψη. Ευτυχώς το παράδειγμα σου δε θα το μιμηθούν και άλλοι σημαντικοί επιστήμονες και όταν έρθει η ώρα θα πάνε στο εξωτερικό.

Την στιγμή που το κοινό σου αυξανόταν εσύ έγινες καταθλιπτικός, αντί να δεις τον ήλιο που φέρνουν οι νέοι άνθρωποι. Διότι ενώ ο Kronecker σε κατέκρινε, οι νέοι μαθηματικοί σε θαύμαζαν και σε υιοθετούσαν παντού. Τα νιάτα ήταν μαζί σου Georg Ferdinand Ludwig Philipp Cantor και εσύ παρακαλούσες, τελειωμένους πρώσους μαθηματικούς για μια θέση!!!!

Σε προσέξαμε και με το παραπάνω. Σκέψου τι τράβηξε ο Γαλιλαίος, ο Δαρβίνος  ή ο Κοπέρνικος και αρκετοί άλλοι. Έδωσες μεγάλη αξία στους Πρώσους. Δεν ήσουν παγκόσμιος αν και ασχολήθηκες με το άπειρο.

Το άπειρο είναι Ένα σε τρία ταυτόχρονα και ενωμένα.

Infinite: in Deo, in Nature, in Abstracto.

Στα Ελληνικά: Άπειρο: Το Απόλυτο άπειρο, το Φυσικό άπειρο, το Μαθηματικό άπειρο.

Σα να λέμε με Χριστιανικούς όρους: Ο Πατήρ, Ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Στο περίπου η αντιστοίχηση, μια και υπάρχουν και οι πραγματικότητες.

Σε αγράμματους ανθρώπους είναι ποιο κατανοητό να λες Ο Πατήρ, Ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, παρά να κάθεσαι να εξηγείς το Άπειρο. Φυσικά κανένας δε σου έκανε τέτοιες αντιστοιχήσεις.

Όταν ο Υιός λέει: Λάζαρε Ντευρω έξω, στην ουσία εκείνη την στιγμή δρα ως φυσικό άπειρο και συνθλιβεί τους νόμους της υφιστάμενης πραγματικότητας και έτσι ο Λάζαρος γίνεται ξανά ζωντανός.

Το να εξηγήσεις την έννοια του Θεού είναι κάτι πολύ εξεζητημένο και πρέπει να υπάρχει και η τεχνολογία και οι σωστές έννοιες.

Cantor οι θεολόγοι με τους οποίους μίλησες δεν ήταν επίπεδου. Εσύ όμως ήσουν αστέρι σε σκοτεινό νυχτερινό ουρανό.

Η Αγία Τριάδα είναι βασικό γνώρισμα του Χριστιανικού Δόγματος.

Το Χριστιανικό Δόγμα είναι εξέλιξη του Ιουδαϊκού. Στην Παλιά Διαθήκη έχουμε έναν Θεό, που δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για την φύση του. Έχουμε μόνο ένα άπειρο. Δεν υπάρχει διαχωρισμός. Ένας και μοναδικός Θεός. Ένα και μοναδικό άπειρο.

Στην Καινή Διαθήκη έχουμε μια εξέλιξη που φωτίζει περισσότερο την έννοια του Θεού. Εμφανίζεται η Αγία Τριάδα. Κάτι που θα δούμε πολύ αργότερα, χάρη σε σένα Cantor!!!! και στα Μαθηματικά, αλλά και στην επιστήμη γενικότερα.  

Όταν ο Χριστός εισέρχεται στην υφιστάμενη πραγματικότητα, σε καμία περίπτωση δε χάνει τις ιδιότητες που είχε πριν εισέλθει. Είναι κάτι σα την φύση του φωτός. Είναι Κύμα και Σωματίδιο. Ίσως να έχει και άλλες ιδιότητες κατάστασης που όμως αυτή την στιγμή δεν μπορούν να περιγράφουν. Δεν υπάρχει αρκετή ανθρώπινη επιστημονική γνώση.

Άλλωστε η Γέννηση του Χριστού είναι ενδεικτική. Δρα ως φυσικό Άπειρο.

Τα θρησκευτικά Δόγματα να ξέρεις αναγνώστη είναι μετρήσιμα. Αυτή τι στιγμή για παράδειγμα δοκιμάζεται η πρόβλεψη των Μάγια για μια μεγάλη Μεταβολή το Δεκέμβριο του 2011 που θα φέρει σε μια καινούρια σελίδα.

Θα κλείσω αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση με μια άλλη επισήμανση. Κανένας δεν αμφισβητεί το Ιστορικό πρόσωπο του Ιησού. Δηλαδή δεν ήταν ένα φανταστικό πρόσωπο όπως ο Δον Κιχώτης, αλλά υπαρκτό.

Με αυτή την επισήμανση βάζω ένα όριο που το βλέπουν όλοι. Όπως ξέρουμε τα όρια είναι το ιερό Δισκοπότηρο της επιστήμης.

Όποιος λοιπόν πιστεύει στον Ιησού, πιστεύει σε ένα υπαρκτό πρόσωπο.

Δεν μπορείς να τον πεις τρελό. Ότι βλέπει φανταστικά όντα.

Κι εγώ είμαι υπαρκτό ον. Αυτή την στιγμή είμαι άνεργος και χωρίς βιβλιάριο υγείας και πρέπει να κάνω ιατρικές εξετάσεις. Η υφιστάμενη πραγματικότητα έχει κάποιες παραμέτρους.

Advertisements

Posted August 24, 2011 by bmplefour in Religion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: