Τέλος για το σκάνδαλο SIEMENS. Όλοι οι πολιτικοί Αθώοι. Ζήτω το Έθνος after 1974.   Leave a comment

Τέλος για το σκάνδαλο SIEMENS. Όλοι οι πολιτικοί Αθώοι. Ζήτω το Έθνος after 1974.

26/08/2011

Οι νεοέλληνες πολιτικοί, το ελληνικό πολιτικό σύστημα που δημιουργήθηκε μετά το 1974, αθώωσε ακόμα μια φορά τον εαυτό του. Οι άνθρωποι είναι χρεοκοπημένοι και γραφικοί. Ταιριάζουν απόλυτα με την χρεοκοπία και την παρακμή της Ελλάδος μετά τον Αύγουστο του 2008. Διότι αυτούς τους ανθρώπους κάποιοι τους ψηφίζουν και μάλιστα όχι μια φορά, αλλά περισσότερες.

Αν ήμουν Φιλανδός και ερχόταν ο κ Βαγγελας μαζί με κάποιους Δημ. Υπαλ. να μου ζητήσει δανεικά, θα του έλεγα, θέλω οπωσδήποτε εγγυήσεις.

Εσείς κ Βαγγελα, φάγατε σε μίζες και σε άλλες ύποπτες ενέργειες,  δισεκατομμύρια Ευρώ. Μετά δανειστήκατε στο όνομα του Ελληνικού λαού και φάγατε και τα λεφτά που δανειστήκατε. Παράλληλα κανένας δεν πάει φυλακή. Αν ήσασταν πολιτικοί στην χώρα μου, με όσα έχετε κάνει, πολλοί από εσάς θα ήσασταν στη φυλακή.

Ο Βαγγελας χαζογελά και οι Δημ. Υπαλ. …

Τώρα έρχεστε και μας ζητάτε λεφτά στο όνομα της Ευρωπαϊκής ενότητας, ενώ οι δαπάνες συνεχίζουν να αυξάνονται. Δε νομίζω ότι είμαστε τόσο χαζοί πια, να σου δώσουμε χρήμα χωρίς εγγυήσεις.

Η Φιλανδία είναι μια μικρή χώρα και σίγουρα δε θα πάρει κανένα φιλέτο φτηνά. Όλα θα τα πάρουν οι Γερμανοί και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις. Όποτε καταλήγουμε στο λογικό συμπέρασμα: θέλουμε εγγυήσεις.

Αυτό μας διδάσκει το σκάνδαλο SIEMENS και η ατιμωρησία των πολιτικών.

Οι Φιλανδοί δεν είναι Νεοέλληνες: Τιμωρούν.

4444

Από Έθνος.

Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με ένα δεύτερο κοινοβουλευτικό φιάσκο που χρεώνεται το ΠΑΣΟΚ, μπαίνει ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο: αυτό της Siemens.

Το κυβερνών κόμμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει στη Βουλή το σύνολο των βουλευτών του (154), καθιστώντας εκ των προτέρων βέβαιη την απόρριψη σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής, για τη συγκρότηση της οποίας απαιτούνται 151 ψήφοι.

Απουσίαζαν: η Βάσω Παπανδρέου, την απουσία της οποίας δεν αιτιολόγησε το ΠΑΣΟΚ, οι Δ. Παπουτσής και Σ. Αμοιρίδης για λόγους υγείας, και οι Β. Τόγιας και Σ. Ρομπόπουλος που βρίσκονται στο εξωτερικό. Αλλά και οι 149 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προσήλθαν στην ψηφοφορία δεν συναίνεσαν στην παραπομπή σε Προανακριτική για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη. (Ολοι οι άλλοι? ύποπτοι είχαν βγει για διαφορετικούς λόγους από το “κάδρο”.)

Από τους βουλευτές που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, στην οποία προσήλθε μάλιστα και ο πρωθυπουργός, όπως και οι περισσότεροι υπουργοί του, 130 ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Γ. Αλογοσκούφη και 128 για την παραπομπή του Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Οι υπόλοιποι αντιτάχθηκαν επιλέγοντας να ψηφίσουν “όχι”, “παρών”, λευκό ή άκυρο. ΝΔ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία αποχώρησαν καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία, το ΚΚΕ ψήφισε λευκό και ο ΣΥΡΙΖΑ άκυρο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγραψε και το “τέλος” στην κοινοβουλευτική αναζήτηση εμπλοκής πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Siemens, “το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης”, όπως το είχαν χαρακτηρίσει όλα τα κόμματα.

Με μια λιτή ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως “έκανε το παν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης”, ότι “τα άλλα κόμματα δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας” και πως “στις υποθέσεις αυτές οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση”.

 

Advertisements

Posted August 26, 2011 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: