Hunt For Kandafi.   Leave a comment

Hunt For Kandafi.

29/08/2011

Ο Καντάφι και το Σοι του μάλλον φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Ότι ζουν το τέλος τους.

Κανένας δε θα διαπραγματευτή τώρα με τον Καντάφι, τώρα που η φρίκη του καθεστώτος έρχεται στην επιφάνεια, αλλά και η πολυτελή ζωή.

Καντάφι έχεις μόνο μια επιλογή: να παραδοθείς. Μια παράδοση άνευ όρων.

4444

Από

http://www.sigmalive.com/news/international/413977

Περισσότεροι από 10.000 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από φυλακές του καθεστώτος του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι από τότε που κατελήφθη η Τρίπολη από τους αντικαθεστωτικούς, ενώ περίπου 50.000 εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως δήλωσε σήμερα ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

«Ο αριθμός των ατόμων που συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες από το καθεστώς υπολογίζεται μεταξύ 57.000 και 60.000», όπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Άχμεντ Όμαρ Μπάνι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα από τη Βεγγάζη, στην Ανατολική Λιβύη.

«Συνολικά 10.000 ως 11.000 κρατούμενοι έχουν πράγματι απελευθερωθεί» από τότε που κατελήφθη η Τρίπολη από τους αντικαθεστωτικούς, όμως «πού είναι οι άλλοι;», διερωτήθηκε σκωπτικά, εκφράζοντας ανησυχία για την τύχη τους.

Ο Μπάνι δήλωσε, επίσης, ότι οι εξεγερμένοι ελέγχουν την οδική αρτηρία ανάμεσα στην Τρίπολη και τη Σάμπχα, που αποτελεί βασικό προπύργιο του Καντάφι στη Νότια Λιβύη. Οι αντικαθεστωτικοί «προγραμματίζουν να προελάσουν στη Σάμπχα, αφού πάρουν τον έλεγχο της Σύρτης, γενέτειρας του Καντάφι» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, περίπου το 70% των νοικοκυριών στο κέντρο της Τρίπολης δεν έχει καθόλου ή διαθέτει λίγο τρεχούμενο νερό λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά δεν στερείται πόσιμου νερού, καθώς αυτό διανέμεται στα τεμένη, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη.

4444

Από Έθνος.

Ο Καντάφι είναι έτοιμος να ξεκινήσει συνομιλίες για την παράδοση της εξουσίας, ισχυρίζεται ο εκπρόσωπός του, Μούσα Ιμπραχίμ, επισημαίνοντας ότι ο γιος του Λίβυου ηγέτη, Σααντί -38χρονος επχειρηματίας, πρώην ποδοσφαιριστής και νυν διοικητής των λιβυκών ειδικών δυνάμεων- θα τεθεί επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης με τους αντικαθεστωτικούς. Ο εκπρόσωπος του Καντάφι πρόσθεσε ότι ο συνταγματάρχης παραμένει στην Τρίπολη.

“Η κυβέρνηση των αντικαθεστωτικών δεν θα διαπραγματευθεί με τον Μουαμάρ Καντάφι αν δεν παραδοθεί”, δήλωσε χθες υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου προσθέτοντας ότι οι αρχές των εξεγερμένων δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται ο συνταγματάρχης.

Καμία διαπραγμάτευση δεν θα γίνει με τον Καντάφι”, ξεκαθάρισε ο Αλι Ταρχούνι, ο αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών, που είναι υπεύθυνος για πετρελαϊακά και οικονομικά ζητήματα. “Αν θέλει να παραδοθεί, τότε θα διαπραγματευτούμε και θα τον συλλάβουμε”, τόνισε.

Στο μεταξύ, και τα πέντε διυλιστήρια της χώρας βρίσκονται εκτός λειτουργίας εξαιτίας της μη παραγωγής αργού πετρελαίου και των ζημιών που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις τους, ανακοίνωσε η πετρελαική εταιρεία AGOCO, οι εργαζόμενοι της οποίας έχουν προσχωρήσει στους αντικαθεστωτικούς.

Την ίδια ώρα, οργιάζουν οι φήμες για την τύχη του Λίβυου ηγέτη, ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν εκτελέσεις αιχμαλώτων και αμάχων από τις κανταφικές δυνάμεις, ενώ οι εξεγερμένοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να προλάβουν να εφοδιάσουν την Τρίπολη με καύσιμα και νερό, εν μέσω φόβων ότι οι πιστοί στο καθεστώς δηλητηρίασαν τις πηγές από τις οποίες προμηθεύεται νερό η πρωτεύουσα.

Επείγουσα ανθρωπιστική έκκληση για την Τρίπολη απηύθυνε ο Μουσταφά Αμντέλ Τζαλίλ, ηγέτης του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου κάνοντας λόγο κυρίως για έλλειψη ιατροφαραμακευτικού υλικού.

Στη λιβυκή πρωτεύουσα κυριαρχεί τα τελευταία 24ωρα το μακάβριο θέαμα των νεκρών που άφησε πίσω της η μάχη για την κατάληψη της Τρίπολης. Οι διάφορες ομάδες των μαχητών των εξεγερμένων στην πρωτεύουσα της Λιβύης θα υπαχθούν σε μια ενιαία διοίκηση μετά από μια μεταβατική περίοδο και τον σχηματισμό του νέου στρατού της χώρας, δήλωσε ο στρατιωτικός επικεφαλής των αντικαθεστωτικών στην Τρίπολη, Αμπντέλ Χακίμ Μπελχάτζ.

Οι εξεγερμένοι, που τις τελευταίες ημέρες σφυροκοπούν τη Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι, θα χρειαστούν περισσότερες από 10 ημέρες για να την καταλάβουν, δήλωσε χθες ο διοικητής των Λίβυων εξεγερμένων.

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από φυλακές του καθεστώτος από τότε που κατελήφθη η Τρίπολη από τους αντικαθεστωτικούς, αλλά περίπου 50 χιλιάδες εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε χθες ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη και τη διεθνή κοινότητα να αποδεσμεύσουν τους πόρους και τα αγαθά της Λιβύης το ταχύτερο δυνατόν, αφού ο Καντάφι δεν βρίσκεται πλέον στην εξουσία.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα “Ας Σαρκ αλ Αουσατ”, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, αποκάλυψε χθες ότι ο Καντάφι σχεδίαζε να ανακηρυχθεί βασιλιάς ή αυτοκράτορας της Λιβύης αν κέρδιζε τη μάχη εναντίον των αντικαθεστωτικών.

Πέπλο θανάτου καλύπτει την Τρίπολη, όπου δεκάδες νεκροί, θύματα φρικαλεοτήτων, κείτονται στους δρόμους.

Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη, ενώ δραματικές είναι οι εκκλήσεις για βοήθεια καθώς οι ελλείψεις σε νερό, ηλεκτρικό και τρόφιμα πλήττουν τη χώρα.

Περίπου 150 πτώματα αμάχων που θεωρείται ότι εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις του Καντάφι ανακαλύφθηκαν το Σαββατοκύριακο κοντά στην πρωτεύουσα, τα 53 εκ των οποίων σε αποθήκη που τυλίχθηκε στις φλόγες. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και τα πτώματα δύο στρατιωτών με τα χέρια δεμένα, οι οποίοι πιθανολογείται ότι αρνήθηκαν να εκτελέσουν τα άτομα που βρίσκονταν στην αποθήκη και δολοφονήθηκαν.

Αλλα 29 πτώματα με σημάδια εκτέλεσης βρέθηκαν σε αυτοσχέδια ιατρική κλινική κοντά στο Μπαμπ αλ Αζιζίγια. Χθες, ανθρωπιστικές οργανώσεις κατήγγειλαν τον Λίβυο συνταγματάρχη για δολοφονίες τουλάχιστον 17 αιχμαλώτων και δεκάδων αμάχων στην Τρίπολη.

“Τα στοιχεία που έχουμε μπορέσει να συγκεντρώσουμε μέχρι στιγμής δείχνουν έντονα ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις του Καντάφι προέβησαν σε πληθώρα αυθαίρετων εκτελέσεων καθώς έπεφτε η Τρίπολη” ανακοίνωσε η Σάρα Λία Ουίτσον, διευθύντρια του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Βόρεια Αφρική.

Ακόμη αναφέρθηκε στις μαρτυρίες τριών επιζώντων των πιθανολογούμενων εκτελέσεων, ένας από τους οποίους δήλωσε ότι δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς την ώρα που μισθοφόροι του Καντάφι πυροβολούσαν μέσα σε δωμάτιο με 25 αιχμαλώτους αφού πήραν την εντολή: “Απλώς αποτελειώστε τους”. “Αν αυτά τα περιστατικά αποδειχθεί ότι ήταν εκτελέσεις που έγιναν χωρίς δίκη, τότε θα συνιστούν σοβαρά εγκλήματα πολέμου και αυτοί που είναι υπεύθυνοι θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης” κατέληξε η Ουίτσον.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους “Sunday Times of Malta”, πέντε γυναίκες, μέλη της επίλεκτης ομάδας σωματοφυλάκων του Καντάφι, αποκάλυψαν στην ψυχολόγο Σεχάμ Σεργκέουα ότι βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν από τον ίδιο και τους γιους του πριν απολυθούν όταν “τις βαρέθηκαν”.

26/08/2011

Οι φήμες λένε ότι ο  Moammar Gadhafi  έκανε μήνυση στους Αντικαθεστωτικούς γιατί τον επικήρυξαν με πάνω από 1,5 εκατομμύριο δολάρια αμοιβή σε όποιον τους τον παραδώσει Ζωντανό ή Νεκρό. Όλα έγιναν  μέσω του δικηγόρου του.

Όμως η Ξανθιά, γαλανομάτα Εισαγγελέας την απέρριψε. Έτσι το κυνήγι συνεχίζετε.

Ο Προϊστάμενος της ηλεκτρονικής παρακολούθησης του ΝΑΤΟ έχει δώσει στους Αντικακανταφικους κάθε δυνατότητα εντοπισμού.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο Moammar Gadhafi  θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να κρυφτεί, να μην αφήσει κανένα ίχνος. Έτσι ώστε αργότερα ο προϊστάμενος να δηλώσει: κρυβόταν και μάλιστα μας δυσκόλεψε πολύ.

Where is Moammar Gadhafi?

44444

Tripoli, Libya (CNN) — Fugitive Libyan leader Moammar Gadhafi’s compound was strewn with shell casings and litter two days after its capture by rebel forces, while the bodies of a dozen bound men lay in a nearby intersection.

The sprawling complex was littered with spent anti-aircraft shells, with rebel fighters picking through the detritus of the life Gadhafi’s supporters left behind when they fled. An armored BMW sedan sat abandoned in a garage near the “House of Resistance,” the bombed-out building that Gadhafi left unrepaired as a monument to a 1986 U.S. airstrike that killed one of his daughters.

Several NATO airstrikes and the onslaught that led to the fall of the Bab al-Aziziya compound on Tuesday inflicted more damage on the site, the symbolic heart of Gadhafi’s nearly 42-year rule. But during a visit by CNN to part of the compound on Thursday, there was no sign of the network of tunnels and bunkers long believed to have been built beneath Gadhafi’s headquarters. Nor was there any sign of Gadhafi or his sons, the subjects of an intense manhunt since their regime crumbled.

The streets outside Bab al-Aziziya are awash in guns and rumors, including one that saw rebel fighters surround a nearby apartment complex Thursday on a tip that Gadhafi was inside. He was not found.

The National Transitional Council, the rebel leadership, says it is determined to flush him out with minimal civilian losses. “We don’t want to spill a lot of blood, you know, because they are our brothers,” one rebel fighter said.

At a nearby intersection, a dozen bodies lay in the sun, some of them with their hands bound. Rebel fighters say the men were executed by Gadhafi’s retreating forces. But the bodies appear to be those of black Africans, who made up a large portion of the pro-Gadhafi forces, raising questions about whether the men may have been executed by the rebels.

To the south of the compound, which is located near Tripoli’s Mediterranean shore, fighting between rebel fighters and Gadhafi loyalists persisted. Snipers and mortar shells continued to inflict casualties on hundreds of civilians, said Kirstie Campbell, a worker for the International Medical Corps in Tripoli.

“I’ve worked in war zones for 10 years, but this is pretty bad,” she said.

4444

Από Έθνος.

Αρουραίους, σταυροφόρους και άπιστους χαρακτήρισε τους αντάρτες ο Μουαμάρ Καντάφι, και κάλεσε τους Λίβυους να “εξαγνίσουν” την Τρίπολη από την παρουσία τους.

Σε ένα ακόμα ηχογραφημένο, παραληρηματικό μήνυμά του, που μεταδόθηκε από φιλοκανταφικά τηλεοοπτικά δίκτυα, και λίγες ώρες αφότου ομάδα αντικαθεστωτικών ισχυριζόταν ότι τον έχει περικυκλώσει μαζί με ορισμένους γιους του σε γειτονιά της Τρίπολης, ο Λίβυος συνταγματάρχης κάλεσε όλες τις φυλές να κάνουν πορεία και να εκδιώξουν τους ξένους πράκτορες από τη χώρα.

Το περιεχόμενο του μήνυματός του δείχνει ότι ενημερώνεται διαρκώς για τις συνομιλίες των αντικαθεστωτικών με τους δυτικούς, που σχεδιάζουν την επόμενη μέρα στη χώρα του.

“Η Λιβύη είναι για τον λιβυκό λαό και όχι για τους πράκτορες, ούτε για τον ιμπεριαλισμό, ούτε για τη Γαλλία, ούτε για τον Σαρκοζί, ούτε για την Ιταλία”, τόνισε. Η Τρίπολη ειναι για εσάς, και όχι για εκείνους οι οποίοι στηρίζονται στο ΝΑΤΟ”.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έλαβε και επισήμως την έδρα της Λιβύης στον Αραβικό Σύνδεσμο, ενώ ο δεύτερος τη τάξη του συμβουλίου, Μαχμούντ Τζιμπρίλ, μετά τη συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί, μετέβη στο Μιλάνο για συνομιλίες με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι ενισχύεται η συνεργασία της ιταλικής κυβέρνησης με τους εξεγερμένους.

Ο Τζιμπρίλ προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης στη Λιβύη εάν δεν υπάρξει ταχεία αποδέσμευση κεφαλαίων, καθώς αυτό θα σηματοδοτούσε την αποτυχία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου να παρέχει αναγκαίες υπηρεσίες και να καταβάλλει τους μισθούς ανθρώπων που είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Οι εξεγερμένοι είναι απίθανο να ζητήσουν διεθνή ειρηνευτική δύναμη, αλλά μπορεί να ζητήσουν εξωτερική βοήθεια για την αστυνόμευση, δήλωσε χτες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από την πλευρά του, ο πρώην διοικητής της λιβυκής Κεντρικής Τράπεζας, Φαρχάτ Μπεγκντάρα, δήλωσε στην Κοριέρε ντε λα Σέρα ότι ο Καντάφι θα χρησιμοποιήσει τα αποθέματα χρυσού της χώρας του για να δωροδοκήσει Λίβυους, προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία του και να προκαλέσει χάος.

Σφοδρές μάχες σημειώθηκαν εκτός από την Τρίπολη και σε άλλες πόλεις, όπως, στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Λίβυου ηγέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Αμερικανοί πράκτορες συντονίζουν τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Καντάφι, την ώρα που το Πεντάγωνο εμμένει στην άποψη ότι ο Λίβυος ηγέτης παραμένει στην πατρίδα του.

Σε συνέντευξη Τύπου, το νούμερο 1 των αντικαθεστωτικών, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, δήλωσε ότι εντοπίστηκε ένα τεράστιο απόθεμα τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων που θα καλύψει τις ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί στη χώρα και προσέθεσε ότι οι νεκροί από την έναρξη του εμφυλίου ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες.

Η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη ζήτησε χτες από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει ψήφισμα για την αποδέσμευση λιβυκών περιουσιακών στοιχείων. Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Λίβυοι πέρασαν στα σύνορα της Τυνησίας από το Σάββατο, όταν άρχισε η επίθεση των αντικαθεστωτικών εναντίον της Τρίπολης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό από τηλεοπτικό κανάλι του καθεστώτος Καντάφι ότι ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι.

ΣΕ ΑΜΥΘΗΤΗ ΧΛΙΔΗ ΖΟΥΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΝΤΑΦΙ
Υπερπολυτελή οικήματα έξω από κάθε φαντασία

Σε γυναίκα μεταμφιέστηκε ο Λίβυος ηγέτης για να ξεφύγει από τους αντικαθεστωτικούς που είχαν περικυκλώσει το αρχηγείο του και εν συνεχεία το κατέλαβαν, ισχυρίζεται η βρετανική εφημερίδα “Ντέιλι Μέιλ”, την ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ αποκαλύπτουν τις πολυτελείς εγκαταστάσεις στο κτιριακό συγκρότημα όπου διέμεναν ο Καντάφι και η οικογένειά του.

Οι εξεγερμένοι εισέβαλαν στις βίλες της οικογένειας στην Τρίπολη και τις λεηλάτησαν. Εντός των πολυτελών οικημάτων βρήκαν σύμβολα της πλουσιοπάροχης ζωής που απολάμβαναν τα μέλη της κανταφικής οικογένειας.

Εσωτερικές πισίνες και σάουνες, επιχρυσωμένα χερούλια στις πόρτες, ακόμα και στις οδοντόβουρτσες, κρύσταλλα Βοημίας, μαρμάρινα μπάνια, μέχρι και ένα μίνι λούνα παρκ.

Στη βίλα του ένας εκ των υιών του Λίβυου ηγέτη, ο Αλ Σαάντι, που ασχολούνταν με διάφορους κερδοφόρους τομείς, από το πετρέλαιο μέχρι την ασφάλεια, είχε πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα και ένα μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου.

“Εκανε πλαστική”

Η αδελφή του Αΐσα ζούσε σε μια έπαυλη με εσωτερική πισίνα και σάουνα. Αν και έδειχνε να νοιάζεται για τους Λίβυους, οι γείτονές της είπαν ότι πριν από αρκετά χρόνια δεν δίστασε να κατεδαφίσει μια μικρή κλινική για να κάνει χώρο για το σπίτι της.

Ο Βραζιλιάνος πλαστικός χειρουργός Λιασίρ Ριμπέιρο, που χειρούργησε το 1994 τον Καντάφι, δήλωσε πως ο Λίβυος ηγέτης κατέφυγε στο νυστέρι αλά Μπερλουσκόνι για να ομορφύνει. Όπως δήλωσε, ο Καντάφι έχει υποβληθεί σε πλαστική στα μάτια και σε εμφύτευση μαλλιών.

Ο 70χρονος Ριμπέιρο, που υποστηρίζει ότι είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που επισκέφθηκαν το καταφύγιο του Λίβυου συνταγματάρχη στην Τρίπολη, ισχυρίζεται ότι στο καταφύγιο υπήρχε ένα γυμναστήριο, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και δύο αίθουσες χειρουργείων με γερμανικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας.

“Όλο το προσωπικό ήταν ξένοι: ο γιατρός του Πακιστανός, οι αναισθησιολόγοι από την Αίγυπτο και τη Ρωσία και η νοσοκόμα από τη Γιουγκοσλαβία” πρόσθεσε ο Βραζιλιάνος πλαστικός.

ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ

Ο 23χρονος Σαϊφάλα Γκνάιντι, που συμμετείχε στις λεηλασίες στη βίλα του γιου του Καντάφι, Αλ Σαάντι, δήλωσε: “Θέλουμε να έχουμε αυτά που είχε κι εκείνος”, δείχνοντας τα λάφυρά του: ένα μπουκάλι τζιν, μια οδοντόβουρτσα με επιχρυσωμένο χερούλι και ένα τζιν παντελόνι.

Ο Γκνάιντι υποστηρίζει ότι ο Αλ Σαάντι είχε τέσσερα αυτοκίνητα, ανάμεσά τους μία BMW και μία Λαμποργκίνι.

Advertisements

Posted August 26, 2011 by bmplefour in LIBYA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: