Αλαφούζος vs. Βαγγέλη Μαρινακης. 20%.   Leave a comment

Αλαφούζος vs. Βαγγέλη Μαρινακης. 20%.

31/08/2011

4444

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει χρήμα και αυτή την στιγμή τα ΜΜΕ έχουν ανάγκη από χρήμα.

Σκεφτείτε ο Μαρινακης να πωλουσε το ποσοστό του στον ΣΚΑΙ – 20% – και να πήγαινε στο Alter που αποφάσισε να νοικοκυρευτεί.

Ο ΣΚΑΙ είναι νοικοκυρεμένο μαγαζί, αλλά μεγάλη τηλεθέαση δεν έχει. Σκέψου Ολυμπιακέ το Δελτίο ειδήσεων του Alter απέναντι στου SKAI.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Μαρινακης είναι παθιασμένος ολυμπιακός και ρίχνει χρήμα. Τι να μας πουν δηλαδή τα  «παιδιά» του Αλαφούζου;

Όλοι θέλουμε να γίνει εξυγίανση του ποδοσφαίρου και τον ΜΜΕ και της πολιτικής σκηνής.

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα.

4444

 

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7339

 

Σε αύξηση κεφαλαίου οδηγούνται οι μέτοχοι που δε δείχνουν διάθεση να βάλουν χρήματα…
Δύσκολες ώρες για το Mega των εκδοτών. Για πρώτη φορά στην ιστορία του σταθμού, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να καθυστερήσει η καταβολή των μισθών.

Οι προσπάθειες που… κατέβαλαν οι ισχυροί του Μεγάλου Καναλιού (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης) για να εξασφαλίσουν μέσω τραπεζικού δανεισμού χρήματα που θα τους διασφάλιζαν ρευστότητα, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του χρόνου, έπεσαν στο κενό.

Έτσι, τώρα, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου φαντάζει μονόδρομος. Ωστόσο, και οι τρεις μέτοχοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Αυτό νομοτελειακά οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

ΑΞΙΖΕΙ: Θα είχε ενδιαφέρον μια ανάλυση Πρεντέρη για το πως το Mega, οδηγήθηκε, όπως φαίνεται σε οικονομικό αδιέξοδο!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Για άλλη μια φορά ο Βαρδής, έχει ρίξει στο τραπέζι το θέμα της συγχώνευσης Mega – Star.

parapolitika.gr

Σχόλιο: Στάση πληρωμών στο MEGA του Διασήμου Διευθυντή, τι λε ρε παιδί μου. Είδες τι γίνεται όταν οι κλίμακες μεγαλώνουν;

Θα μου πεις ότι οι μεγάλες κλίμακες παίρνουν σβάρνα δισεκατομμύρια. Αλλά έτσι είναι οι μεγάλες κλίμακες. Το Άπειρο, το Χάος, ο Αρχιμήδης εγώ ψέλλισα μερικές κουβέντες….

Κάνω Zoom – μεγέθυνση, από δορυφόρο που βρίσκεται στο βαθύ Σύμπαν.

Οι Βασικοί μέτοχοι δε βάζουν χρήμα και βρήκαν την εύκολη λύση, τραπεζικός δανεισμός. Αλλά η Τρόικα έδωσε ρητή και σωστή εντολή, όχι δάνεια σε ΜΜΕ.

Αρκετά τα πληρώσαμε με έμεσους τρόπους.

4444

 

http://nonews-news.blogspot.com/2011/08/blog-post_5045.html

*** ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ εκπομπές σε στυλ «Δίκης» έχει αρχίσει να στήνει ο ΣΚΑΪ, από τότε πού ξεκίνησε η ιστορία με τα «στημένα», ή αν θέλετε για πιο σωστά, με τους… «ύποπτους αγώνες» * ΕΚΑΝΕ μερικές συνεχόμενες αρχικά, ύστερα έκανε καναδυό άλλες και χθες έκανε μία ακόμη * ΚΑΙ μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι θα συνεχίσει σ’ αυτό το στυλ, με ένα βασικό στόχο : * ΝΑ αναδεικνύει αρνητικά, κάθε τι πού αφορά τον Ολυμπιακό και βεβαίως, τον Βαγγέλη Μαρινάκη * ΔΙΟΤΙ είναι γνωστό τοις πάσι, ότι βασικός και κύριος στόχος του γνωστού και ως οπαδού του Παναθηναϊκού κ. Αλαφούζου, είναι ο κ. Μαρινάκης και βεβαίως – γιατί όχι ; – ο Ολυμπιακός * ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΣ τον Ολυμπιακό, ( πιστεύει ότι … ) πλήττει τον κ. Μαρινάκη και πλήττοντας τον κ. Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό * ΑΛΛΟ βέβαια, ότι τελικά δεν καταφέρνει τίποτ’ άλλο, παρά να μειώσει την αξιοπιστία του καναλιού και των δημοσιογράφων του * ΜΕ πρώτους απ’ όλους δυσαρεστημένους και δικαίως, τους οπαδούς του Ολυμπιακού * ΔΗΛΑΔΗ, κάποια … εκατομμύρια τηλεθεατών.
*** ΟΛΕΣ οι «σχετικές με το ποδόσφαιρο» εκπομπές του ΣΚΑΪ, με ειδικά επιλεγμένο πάνελ, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό * ΤΗΝ έντονη αμφισβήτηση των συμφερόντων ( με την στενή, αλλά και την ευρεία έννοια ) του Ολυμπιακού * ΟΠΟΙΟ θέμα δηλαδή και αν τεθεί σε συζήτηση, πάντα θα αγγίξει στο τέλος, έμμεσα ή άμεσα, τον Ολυμπιακό ( και βέβαια τον πρόεδρό του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη )
*** ΕΚΕΙΝΟ πού είναι αναμφισβήτητο σ’ αυτή την ιστορία, είναι ότι ο κ. Αλαφούζος είναι μέγας και δεδηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού * ΚΑΙ δεν είναι μεμπτό βεβαίως, ούτε και παρεξηγήσιμο να είναι κάποιος οπαδός του Παναθηναϊκού * ΜΕΜΠΤΟ και παρεξηγήσιμο είναι να χρησιμοποιεί ( και μάλιστα με αρκετά πρόχειρο και πέρα από προσχήματα τρόπο ) το Μέσον πού τυχαίνει να έχει υπό την ιδιοκτησία του, σε προσωπικές, ή και οπαδικές αντιπαλότητες.
*** ΔΕΝ υπάρχει «Μέσον» εξ αυτών πού ανήκουν στον κ. Αλαφούζο, πού να μην «βγάζει» προς τα έξω, σε κάθε ευκαιρία ( ή ακόμα και …χωρίς ευκαιρίες ) αυτό το μίσος, αυτή την χολή, αυτό το μένος εναντίον του Ολυμπιακού ! * ΕΤΣΙ και στην προχθεσινή εκπομπή, το μεγαλύτερο μέρος της καλύφθηκε από τις περί … Κολίνα εξελίξεις ! * ΔΗΛΑΔΗ, ότι σώνει και καλά θα έρθει στην Ελλάδα ο Κολίνα και θα πάει αμέσως να καταθέσει στον εισαγγελέα «όσα γνωρίζει», αλά και όσα … δεν γνωρίζει, για το περσινό Μακαμπί – Ολυμπιακός * ΔΗΛΑΔΗ, για το παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός έχασε και μάλιστα αντιμετωπίζοντας εχθρικότατη διαιτησία !
*** ΤΑ είπαμε όμως χθες για τον Κολίνα, τον εισαγγελέα και τα άλλα παραμύθια για αγρίους * ΔΕΝ ήταν όμως μόνον αυτό * ΠΡΩΤΟ θέμα της εκπομπής και μάλιστα με απ’ ευθείας συνδέσεις, ήταν η «επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού σε Σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα» * ΕΤΣΙ ακριβώς παρουσιάστηκε, όπως σας το μεταφέρω * ΟΤΙ οι ( «κακοί» ) Ολυμπιακοί, επιτέθηκαν σε ( «καλούς» ) Παναθηναϊκούς * ΠΟΥ σημαίνει, ότι η … ετυμηγορία του Αλαφούζου είχε εκδοθεί : * ΕΝΟΧΟΙ οι Ολυμπιακοί, αθώοι οι Παναθηναϊκοί !
*** ΣΥΝΕΧΕΙΣ οι αναφορές, πού λέτε, συνεχείς οι ζωντανές συνδέσεις * ΚΑΙ όλο αυτό το … «αντικειμενικότατο» ρεπορτάζ, συνοδεύονταν από σχόλια του τύπου, «δεν έπρεπε να αρχίσει το πρωτάθλημα» * ΜΕ κορυφαία στιγμή, την εξής … αποκάλυψη του προσκεκλημένου δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη : * «ΠΡΙΝ από είκοσι μέρες, όταν είχαμε διασταυρωθεί σ’ αυτό εδώ το στούντιο με τον Υπουργό, τον κ. Γερουλάνο, του είχα επισημάνει ότι το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να αρχίσει επ’ ουδενί, διότι θα θρηνούσαμε θύματα» !
*** ΤΟΥ τα είχε επισημάνει λοιπόν ο καλός δημοσιογράφος του Γερουλάνου, αλλά ο Γερουλάνος δεν τον άκουσε και … γι’ αυτό έγινε το ντού οπαδών σε οπαδούς * ΑΝ τον είχε ακούσει ο Γερουλάνος και απαγόρευε (!!!) να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι οπαδοί δεν θα έκαναν ντού * ΟΥΤΕ καν … ντούζ δεν θα έκαναν, ίσως * ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ και Παναθηναϊκοί θα έδιναν ραντεβού και θα πήγαιναν να μαζέψουν χόρτα στην Πεντέλη * ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ, θα έπαιρναν μαζί και μερικούς ΑΕΚτζήδες, για να μεγαλώσει η συντροφιά της χαράς * ΚΑΙ στην επιστροφή, όλοι μαζί θα τραγουδούσαν το «ε-περάσαμ’ όμορφα, όμορφα, όμορφα» !
*** ΤΟ πρωτάθλημα λοιπόν φταίει, ή μάλλον η … «έκρυθμη κατάσταση» πού υπάρχει και επειδή υπάρχει, δεν έπρεπε να ξεκινήσει * ΠΟΤΕ θα σταματούσε να είναι έκρυθμη ; * ΟΤΑΝ σταματήσει ο … κύπριος βάζελος ( το έχει δηλώσει ο ίδιος πέρυσι ) κ. Παντελή να κάνει ενστάσεις και προσφυγές και το πάρουν απόφαση οι πικραμένοι της περίπτωσης, ότι θα παίξουν στη Β’ Εθνική, θέλουν – δεν θέλουν * Η ΜΑΛΛΟΝ, για να το πούμε πιο ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ, η κατάσταση στο ποδόσφαιρο θα σταματούσε ΑΜΕΣΩΣ να είναι «έκρυθμη» και θα αποκτούσε … ρυθμό, μόλις ο Παναθηναϊκός έβρισκε λεφτά να κάνει μεταγραφές και να λυθεί το ιδιοκτησιακό του * ΜΕ τον Παναθηναϊκό σε τέτοια τραγική κατάσταση (απέναντι στον Ολυμπιακό ) η κατάσταση θα συνεχίσει για πολύ ακόμα να είναι «έκρυθμη», άρα, το πρωτάθλημα … δεν έπρεπε να ξεκινήσει !
*** ΤΑ πράγματα είναι πολύ, πολύ, πολύ απλά, φίλοι μου * ΠΙΟ απλά, δεν γίνονται δηλαδή * ΑΠΟ τη μία είναι ο Ολυμπιακός με εύρωστη διοίκηση, με μεταγραφές, με παικταράδες, με Τσάμπιονς Λιγκ, με προπονηταρά, με ομαδάρα, με ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ( αρέσει – δεν αρέσει στον κ. Αλαφούζο, τι να κάνουμε ; Αυτόν … έχουμε και τον τιμούμε ), με ευτυχισμένο, δυναμικό και ενθουσιώδη λαό * ΑΠΟ την άλλη, μία ισχνή και αναιμική διοίκηση υπαλλήλων, χωρίς λεφτά, χωρίς ευρωπαϊκές προοπτικές, χωρίς ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με απογοητευμένο, πικραμένο και – ως εκ τούτου – εξαγριωμένο κόσμο * ΑΥΤΗ είναι η κατάσταση, πού όμως δεν αλλάζει * Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, θα πάρει χρόνο για να αλλάξει * ΤΙ σημαίνει λοιπόν αυτό ; * ΟΤΙ όσο ο Ολυμπιακός θα είναι «έτσι» και όσο ο Παναθηναϊκός θα είναι κι’ αυτός «έτσι», δεν πρέπει να … γίνεται πρωτάθλημα ; * «ΓΙΑ όνομα», πού λέει κι’ ο νωδός συνάδελφος
*** ( Υ.Γ. επί του πιεστηρίου, πού λέγαμε παλιά ) * Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Κυριάκος Θωμαϊδης, ήρθε σε συμφωνία με τον κ. Αλαφούζο και στο εξής κάθε Δευτέρα θα παρουσιάζει εκπομπή στυλ Δίκης, φυσικά εξυγιαντικού ποδοσφαιρικού περιεχομένου, με στόχο βεβαίως την απόλυτη κάθαρση ***

Μανώλης Γαβαθιώτης
olympiacos24.gr

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/08/goal.html

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι εδώ και αρκετό καιρό ο εκδότης του «Έθνους» Γιώργος Μπόμπολας, βρίσκεται στην αναζήτηση λύσεων, που θα του επιτρέψουν να μειώσει το κόστος έκδοσης και ταυτόχρονα τις ζημιές που… καταγράφει τα τελευταία χρόνια ο Πήγασος.

Με βάσει τα στοιχεία που αποτυπώνονται στους ισολογισμούς της επιχείρησης, κρίνεται σκόπιμο να ληφθούν άμεσα αποφάσεις προς την κατεύθυνση της μείωσης τω ζημιών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Μπόμπολας, κάνει διάφορες σκέψεις. Η πρώτη, συνδέεται με την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της οικονομικής εφημερίδας «Ημερησία». Ο βασικός λόγος που έχει επανέλθει στο τραπέζι το συγκεκριμένο σενάριο, συνδέεται με την μείωση των εσόδων που είχε η εφημερίδα από τους ισολογισμούς.

Ενώνει τα φύλλα

Πέραν της «Ημερησίας» ο Μπόμπόλας, δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας παλιότερης, ιδέας, που συνδέεται με την συγχώνευση των φύλλων, του Σαββάτου και της Κυριακής. Επί της ουσίας οι δύο εκδόσεις θα γίνουν μία. Με την κίνηση αυτή εκτιμάτε ότι θα υπάρξει δραστική μείωση του κόστους έκδοσης των δύο ακριβών εκδόσεων. Το θέμα της συγχώνευσης των φύλλων του Σαββατοκύριακου, είχε συζητηθεί σε ανύποπτο χρόνο μεταξύ Μπόμπολα και Ψυχάρη, όταν ο τελευταίος είχε αρχίσει να κάνει σκέψεις για την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου «Βήματος».

Το επιχείρημα που προβάλλει, τώρα, η πλευρά Μπόμπολα, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι επί της ουσίας η αγορά της Κυριακής, έχει συγχωνευτεί με αυτήν του Σαββάτου. Μάλιστα, αυτό φαίνεται και από την εισροή των διαφημιστικών εσόδων.

Πωλητήριο στην Coal

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό τον Μπόμπολα έχει να κάνει με την αθλητική εφημερίδα Coal News, η οποία καταγράφει ζημιές που προσεγγίζουν τα 2,5 εκ. ευρώ.

Το αφεντικό του «Πήγασου», βλέποντας την πτώση των κυκλοφοριών, έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση του φύλλου. Οι μέχρι τώρα επαφές που έχει κάνει δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο δεν αποκλείουν αν δεν βρεθεί άμεσα αγοραστής, να υπάρξει μέχρι και αναστολή της έκδοσης της αθλητικής εφημερίδας.

πηγή εφημερίδα “ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ”

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Στη συμπίεση του κόστους λειτουργίας των εταιρειών καθώς και στην αναθεώρηση της πιστοδοτικής και πιστοληπτικής πολιτικής επικεντρώνεται η διοίκηση της Πήγασος Εκδοτική , προσμένοντας παράλληλα αναστροφή των αρνητικών συγκυριών της ελληνικής οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της μητρικής εταιρείας έχουν υπαχθεί από 8/4/2011 στην κατηγορία επιτήρησης με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της 31/12/2010.

Οι ζημιές αποδίδονται κυρίως στις συνέπειες των τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις επί των εσόδων του ομίλου που προέρχονται κυρίως από διαφήμιση.
parapolitika.gr

 

 

 

Advertisements

Posted August 31, 2011 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: