ΜΜΕ και παιχνίδια εξουσίας με τα λεφτά του Λαουτζίκου.   Leave a comment

ΜΜΕ και παιχνίδια εξουσίας με τα λεφτά του Λαουτζίκου.

29/09/2011

http://www.newpost.gr/post/77297/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%BF%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%9C%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB/

 

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ:

Χθες το βράδυ πριν μεταδοθεί από τη Δημόσια τηλεόραση το περιεχόμενο της αποκλειστικής συνέντευξης της καγκελαρίου Μέρκελ στην ΕΡΤ, εμφανίστηκαν τα κυριότερα αποσπάσματά της από ανταποκριτή στη Γερμανία, στο δελτίο του ΜEGA καναλιού!!!

Αποδέκτες του αποκλειστικού υλικού ήταν ο Κος Μόσιαλος (που ήταν μαζί με τον Πρωθυπουργό), καθώς και το γραφείο τύπου στη Γερμανία.

Ζητάμε από τον κύριο Μόσιαλο να διερευνήσει το γεγονός της μετάδοσης από το ιδιωτικό κανάλι, πριν καν μεταδοθεί από την ΕΡΤ και να αποδώσει ευθύνες σε όσους κυκλοφόρησαν με έγγραφο του γραφείου τύπου της Πρεσβείας την αποδελτίωση της συνέντευξης.

Κύριε Υπουργέ μη μας πείτε ότι το κείμενο που κυκλοφόρησε και μάλιστα σε έντυπο της Πρεσβείας, έγινε από τους υφισταμένους σας ερήμην σας.

Αν είναι έτσι, είτε σεις πρέπει να πάτε στο σπίτι σας, είτε οι υφιστάμενοί σας στο δικό τους.

Πόσω μάλλον όταν την Κυριακή το βράδυ, για μια δήλωση φοιτητών ενός λεπτού, κινητοποιήθηκε όλη η Κυβέρνηση – και κατά δική σας δήλωση – και ο Πρωθυπουργός, ενώ για ένα τόσο σοβαρό θέμα που για όλη την Ελλάδα παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον και η ΕΡΤ το διαφήμιζε ως αποκλειστικό, ή δεν καταλάβατε τίποτα, ή γίνατε πάλι ο Δούρειος Ίππος της δημόσιας τηλεόρασης.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για μία ακόμη φορά αναρωτιόμαστε: Για λογαριασμό ποιών συμφερόντων απαξιώνεται ξανά η Δημόσια ΕΡΤ; Για ποιων τα χατίρια και για ποιες σκοπιμότητες προσπαθούν κάποιοι να αναιρέσουν και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Δημόσιας τηλεόρασης;

Μήπως επειδή ενοχλήθηκαν από την πρόσφατη δημοσκόπηση, που αναδεικνύει την ΕΡΤ ως το μέσο που εμπιστεύονται περισσότερο για την ενημέρωσή τους οι Έλληνες πολίτες;

Σε κάθε περίπτωση αναμένουν την απάντησή σας και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και οι Έλληνες πολίτες που χρηματοδοτούν την ΕΡΤ. Είστε υποχρεωμένος να δώσετε μια πειστική απάντηση.
Εκτός και αν σκοπεύετε να κρυφτείτε και πάλι πίσω από μια εντολή που λάβατε(;) από τον κ. Πρωθυπουργό, γεγονός που τον εκθέτει μαζί με σας ανεπανόρθωτα.
Τι συμβαίνει λοιπόν κύριε Μόσιαλε;

Σχόλιο: Αυτό λέγεται αθέμιτος ανταγωνισμός κύριε Μόσιαλε. Αβάντα σε ιδιωτικά κανάλια. Στους γνωστούς φιλάνθρωπους  εκδότες.

Έχει πλάκα το Ελαντα. Μια αποκλειστικότητα είχε και η ΕΡΤ και της την πήραν. Για σου Μόσιαλε. Εσύ θα μας σώσεις με όλο το Πασοκισταν!!!! Αφού πρώτα μας χρεοκοπήσατε. Έτσι θα μάθουμε και την αξία σας στην πράξη. Σατανικά μυαλά οι Πασοκοι.

Κατάλαβες Ανγκέλα; Άντε εσύ να κάνεις χωριό με αυτούς.

Βιβλία Εσόδων – Εξόδων στις νοικοκυρές, μια αποκλειστική είδηση που έδωσε ο Μπενι του ακατάσχετου Μπλα Μπλα, στην ΕΡΤ του Μόσιαλου.

26/09/2011

Και ο Μαλελης την έπεσε στην Ελένη Μενεγακη γιατί παίρνει το επίδομα τριτεκνης. Μάλιστα έγινε μεγάλο θέμα, και όλοι την έπεσαν στην Ελένη.

Όταν ο «Κουρασμένος» Κωστάκης έφτιαχνε το επίδομα, το «κουρασμένο» του μυαλό, δεν σκέφτηκε ότι τέτοια επιδόματα τα παίρνουν όσοι τα έχουν ανάγκη και όχι όλοι. Δηλαδή μπαίνουν και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά ο «κουρασμένος» ήταν πολύ «κουρασμένος» και καθόλου έξυπνος για να κυβερνήσει σωστά και ωφέλημα. Θα μου πεις αφού οι ξένοι μας δάνειζαν, Γάλλοι και Γερμανοί,  γιατί να μη ξοδέψει; Αυτός θα τα πληρώσει τα δανεικά;

Η Μενεγακη δεν κάνει κάτι παράνομο Μαλελη, νόμιμα το παίρνει το επίδομα. Ούτε με συμβάσεις υποβρυχίων, έχει μπλεχτεί, ούτε με Πετρέλαια και διυλιστήρια, ούτε με ενέργεια, ούτε με δημόσια έργα και προμήθειες, ούτε παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Ο Μαλελης πήγε να την πέσει στην Μενεγακη, αλλά ευτυχώς όλος αυτός ο ντόρος είχε και ένα θετικό. Βγήκε ανακοίνωση ότι το επίδομα για τις τριτεκνες,  από εδώ και στο εξής θα το παίρνουν μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 55.000 ευρώ. Η Σωστή η απόφαση.

Ευτυχώς που η υπάρχει και η Ελένη και γίνεται ντόρος και παίρνουν και καμιά σωστή απόφαση.

Εάν τύχαινε να πάω κατά τύχη σε κάποια εκπομπή της Ελένης, έτσι στο χαλαρό, θα την έκανα τούρμπο την εκπομπή.

4444

Όπως το έγραψα, το Δελτίο του Alter θα είναι ο ρυθμιστής στη ζώνη του 20:00 όσο αφορά την τηλεθέαση.

09/09/2011

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/09/antenna.html

«Πόδι» στην αγορά της Σερβίας βάζει ο όμιλος Antenna, αγοράζοντας από τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρ. Μέρντοχ και τη News Corporation το 49% του Fox Televizija.

Έναν χρόνο μετά την πώληση του… βουλγαρικού καναλιού Nova Televizia (για 620 εκατ. ευρώ) και την ίδια ώρα που διαψεύδονται τα περί μετεξέλιξης του Μακεδονία TV σε… ΑΝΤ1 Νο 2, ο όμιλος εισέρχεται σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αγορά, πόσο μάλλον όταν η Σερβία έχει κάνει αίτηση για άμεση ένταξη στην Ε.Ε..

Η εξαγορά αφορά μόνο στο 49% του σερβικού καναλιού, αφού η σερβική νομοθεσία δεν επιτρέπει σε ξένα φυσικά και νομικά πρόσωπα την κατοχή μεριδίου στα media πέραν του συγκεκριμένου ποσοστού. Το δε τίμημα φέρεται να αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ. Η μεταβίβαση του 49% έχει ήδη εγκριθεί από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Σερβίας, ενώ τελεί υπό την έγκριση της Σερβικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
ethnos.gr

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/09/mega-40.html

Ζητούνται επειγόντως 40 εκατ. ευρώ. Το Mega βρίσκεται σε σημείο καμπής, με τους μισούς μετόχους να μην είναι σε θέση ή να μη θέλουν να παρακολουθήσουν τις ανάγκες, την ίδια ώρα που οι τράπεζες εξακολουθούν να…λένε όχι σε νέο δανεισμό της τηλεοπτικής επιχείρησης.

Οι μέτοχοί του μάλλον οδηγούνται στη λύση της αύξησης του κεφαλαίου του Mega, χωρίς να είναι βέβαιο πως και οι 4 αρχικοί μέτοχοι θα ακολουθήσουν.

 Αρχίζει πλέον να αχνοφαίνεται το σενάριο αύξησης του μεριδίου των ομίλων Βαρδινογιάννη και Κοπελούζου στο Mega… Energy!

Ο κύκλος εργασιών του Τηλέτυπου μειώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2011 σε 52 εκατ. ευρώ από 68 εκατ. ευρώ το 2010 και οι ζημίες του αυξήθηκαν σε 10,9 εκατ. ευρώ, έναντι 2,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.
anergoidimosiografoi.blogspot.com

Σχόλιο: Ακούγεται το όνομα του Κοπελουζου. Μέχρι τώρα ο Κοπελουζος έκανε δουλειές χωρίς να ακούγετε το όνομα του. Όποιος ανακατεύεται με τα ΜΜΕ και το Ποδόσφαιρο γίνεται διάσημος.

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/09/blog-post_7697.html

Για την οδυνηρή απώλεια του συζύγου της, για την… «εκδίκηση» του Νίκου Χατζηνικολάου αλλά και για τα πρόσωπα της τηλεόρασης μίλησε η Ντέπυ Γκολεμά.
Η τηλεκριτικός, συντετριμμένη από τον θάνατο του άντρα της Άρη, τον…χαρακτήρισε ως έναν «εξαίσιο άνθρωπο» και δήλωσε πως αν μπορούσε ν΄αλλάξει κάτι από το παρελθόν της, «θα έβαζα σε καλύτερη τάξη διάφορα πράγματα που τ΄άφησα στο έλεος του θεού. Όπως το ν΄αποκτήσω ένα παιδί».

Περιγράφει μάλιστα και τον τρόπο με τον οποίο την… «εκδικήθηκε» ο Νίκος Χατζηνικολάου: «πιο μεγάλος καβγάς απ΄ότι είχα με τον Χατζηνικολάου επί χρόνια, δεν νομίζω να υπήρξε! Όπως βλέπετε, σήμερα δουλεύω στην εφημερίδα του. Με “εκδικήθηκε” δεόντως».

Παραδέχεται, πως υπήρξε άδικη με ανθρώπους αλλά όχι από πρόθεση. Όσο για το αν έχει φερθεί σκληρά σε κάποιους; λέει πως το έχει κάνει με αυτούς που «έπαιξαν με το ψωμί μου, όταν τηλεφωνούσαν στον διευθυντή μου και του έλεγαν να με απολύσει. Μιλάμε για εκατοντάδες τηλεφωνήματα…»

Ως τηλεκριτικός, δεν θα μπορούσε να μην κρίνει και μερικά πρόσωπα της TV. Έτσι για την Ευγενία Μανωλίδου, θεωρεί πως «κάηκε από μόνη της». Για την Νάντια Μπουλέ πιστεύει πως «δεν θα ξεχωρίσει», ενώ χαρακτηρίζει «πονηρό και έμπειρο» τον Γιώργο Παπαδάκη ο οποίος όπως λέει η ίδια «θα τα καταφέρει γιατί έχει πλεονέκτημα τη γνώση και την εμπειρία».

Τέλος, κατά την άποψη της η Ελένη Μενεγάκη «δύσκολα πια χτυπάει πρωτιά», ενώ οι Σκορδολιαγκαίοι πιστεύει πως θα τερματίσουν πρώτοι «αλλά θέλει δουλειά».
Πηγές: People, Star και δε συμμαζεύεται

Σχόλιο: Η κ Γκολεμα κάνει προβλέψεις. Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί.

07/09/2011

Η Χουκλη εμφανίζεται με ανοικτό σακάκι. Αυτό δείχνει μια οικειότητα με τον τηλεθεατή. Η Χουκλη είναι σοβαρή, το ανοιχτό σακάκι σημειολογικά δίνει μια οικειότητα που δεν χάνει από την σοβαρότητα.

Είναι φανερό ότι το δελτίο ειδήσεων του Αλτερ είναι ο ρυθμιστής των δελτίων των οκτώ.

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/09/blog-post_6989.html

“Υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν τα διπλάσια λεφτά από μένα” είπε η Μαριλένα Κατσίμη στο πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ- που παρεμπιπτόντως ήταν πολύ καλός – την ώρα που μιλούσαν για τους μισθούς.
Δηλαδή από πότε έγινε μέτρο σύγκρισης και σημείο αναφοράς η κοπελίτσα αυτή, ασήμαντη συντάκτρια του εξωτερικού δελτίου, που… εσχάτως κατάφερε και τρούπωσε στο παρουσιαστιλίκι?…

Σχόλιο: την συγκεκριμένη παρουσιάστρια την παρακολουθώ εδώ και χρόνια και είναι πολύ καλή στη δουλειά της. Όποτε γιατί να μην έχει και αυτή την δική της ευκαιρία;

Μάλιστα μου αρέσει που μια «ασήμαντη» όπως λέει το blog τα κατάφερε. Υπάρχει και λίγο δικαιοσύνη.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι τριτεκνη ή πολύτεκνη, όπως έχει αναφέρει, άρα έχει αυξημένα έξοδα, όποτε σωστά κάνει σύγκριση μισθού με άλλους. Δηλαδή τι παραπάνω προσφέρουν οι άλλοι που παίρνουν τα διπλά; Οι άλλοι πρέπει να μας δικαιολογήσουν το διπλό μισθό που παίρνουν.

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/09/e.html

Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα…
Κυνική δήλωση από τη διοίκηση της Ελευθεροτυπίας, στους εργαζόμενους της εφημερίδας, που, είχαν γενική συνέλευση σήμερα.
Όπως… διαβάζουμε στους financialcrimesnews.blogspot.com:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέλευση των εργαζόμενων στην Ελευθεροτυπία αφού χθες έληξε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει οι εργαζόμενοι στη διοίκηση . Η Επιτροπή ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη ημέρα με τον διευθυντή όπου λίγο πολύ ξεδιπλώθηκε το πλάνο της διοίκησης. “Να φύγουν όσοι δεν αντέχουν το καθεστώς απληρωσιάς που υπάρχει και που θα συνεχίσει τους επόμενους μήνες. Ακόμη και αν πάρουμε το δάνειο δεν σημαίνει ότι θα εξομαλυνθούν οι πληρωμές. Θα κάνουμε πρόγραμμα εθελούσιων με κίνητρο το ότι θα πάρουν την αποζημίωση τους. Όσοι περισσότεροι φύγουν τόσο καλύτερα, κανένας αναντικατάστατος.” Λίγο πολύ σε αυτό το κλίμα ήταν η κεντρική ιδέα των απόψεων της διοίκησης.

4444

http://www.24betgr.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=4431:%CF%81%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-med

Πτώση κύκλου εργασιών κατά 28,3% και συνολικές ζημίες 64,2 εκατ. ευρώ σημείωσαν μέσα σε ένα εξάμηνο οι οκτώ εισηγμένοι Όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η εικόνα των αποτελεσμάτων συμπληρώνεται και από άλλα δύο στοιχεία: Πρώτον, το ύψος των ζημιών των 64,2 εκατ. ευρώ ήταν περίπου διπλάσιο από το αντίστοιχο περυσινό, παρά τα προγράμματα αναδιάρθρωσης και παρά τις κινήσεις περιορισμού των λειτουργικών δαπανών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Και δεύτερον, οι ζημίες «μεταφράστηκαν» για τις περισσότερες εταιρείες του κλάδου και σε αρνητικές ταμιακές ροές (-45,6 εκατ. ευρώ, αθροιστικά) γεγονός που με τη σειρά του επηρεάζει τη ρευστότητα των εταιρειών (στοιχεία ανά εταιρεία στον παρατιθέμενο πίνακα).

Η εικόνα αυτή των αποτελεσμάτων έρχεται να ανοίξει ένα νέο κύκλο συζητήσεων σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα ορισμένων επιχειρήσεων του κλάδου, ιδίως όταν οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως τόσο η υποχώρηση των πωλήσεων στα περίπτερα, όσο και τα έσοδα από διαφημίσεις δεν θα επιδείξουν τάση ανάκαμψης τουλάχιστον κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Ενδεικτικές άλλωστε είναι οι εκτιμήσεις των ίδιων των εισηγμένων εταιρειών

Έτσι, η διοίκηση του ΔΟ Λαμπράκη εκτιμά πως «κατά το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης 2011 θα εξακολουθήσουν οι πτωτικές τάσεις που επικρατούν στην εκδοτική αγορά. Η συνολική αγορά της διαφήμισης εκτιμάται ότι θα κινηθεί επίσης με πτωτικούς ρυθμούς, το ίδιο και οι κυκλοφορίες των εντύπων. Ο ανταγωνισμός αναμένεται ότι θα παραμένει οξύς μεταξύ των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης και θα ενταθεί από την ενισχυμένη παρουσία και την αύξηση της δημοτικότητας των νέων μέσων ενημέρωσης, στα οποία περιλαμβάνονται το διαδίκτυο, η κινητή τηλεφωνία, κ.α. Αυτό ενδέχεται να πιέσει περαιτέρω τα περιθώρια λειτουργικών κερδών και την αποδοτικότητα των εκδοτικών εταιρειών με επιπτώσεις στη συνολική τους οικονομική κατάσταση». Σ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της Τεγόπουλος, για το Β’ εξάμηνο του 2011:
α) τα έσοδα από την κυκλοφορία θα παραμείνουν στα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου
β) θα συνεχιστεί η μείωση των εσόδων από διαφήμιση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο με ρυθμό περίπου του πρώτου εξαμήνου του 2011.

Στην Καθημερινή εκτιμούν πως «οι επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα συνεχιστούν και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011» και για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει να υλοποιεί μια σειρά από μέτρα.

Στην Τηλέτυπος (Mega Channel) πιστεύουν πως «η σοβούσα οικονομική κρίση δεν εμφανίζει ακόμη ενδείξεις ανάκαμψης. Οι επιπτώσεις επί της διαφημιστικής δαπάνης συνεχίζουν μάλλον επιδεινούμενες. Σ’ αυτό συμβάλλει και η τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδος με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Οι ελπίδες μετατίθενται για το δ’ τρίμηνο της χρήσεως. Δεδομένης εν τούτοις της περιορισμένης πιθανότητας αναστροφής του γενικότερου οικονομικού κλίματος εντός των προσεχών μηνών, το ενδεχόμενο σημαντικής βελτίωσης των μεγεθών κατά το β’ εξάμηνο αντιμετωπίζεται με συγκρατημένη αισιοδοξία».

euro2day.gr

Σχόλιο: Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η κρίση θα κλίσει επιχειρήσεις. Όσοι έχουν την δυνατότητα να προβλέπουν, ξέρουν ότι είναι καλύτερα να φύγεις νωρίς, παρά να δώσεις μια μάχη που θα χάσεις και θα σου στοιχήσει και ακριβά.

Άλλωστε όταν η αγορά επανέλθει μπορείς να δηλώσεις ξανά παρών. Αφού δε θα έχεις ξοδέψει δυνάμεις.

Μόνο όσες επιχειρήσεις τα φέρνουν, λειτουργούν, οι άλλες κλείνουν ή συγχωνεύονται.

4444

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7411

Μια είδηση που προκάλεσε αίσθηση έδωσε χθες ο Στέφανος Χίος.

Πρόκειται για την αυτοκτονία-μυστήριο προσωπικού σωματοφύλακα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η οικογένειά του αμφισβητεί την αυτοκτονία και θεωρούν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο αστυνομικός είχε εξομολογηθεί στους δικούς του ότι κάποιοι τον παρακολουθούσαν.
Περισσότερα σε λίγο…

Σχόλιο: Αυτή η είδηση δεν έπαιξε και πολύ στα πανελλαδικά δίκτυα.

4444

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7398

Αίσθηση προκαλούν οι συνεχιζόμενες απολύσεις στον 902 Αριστερά στα FM.

Την Τετάρτη έγιναν νέες απολύσεις τεχνικών από το ραδιόφωνο με αποτέλεσμα αύριο Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα, να οργανώνεται στο Περισσό διαδήλωση συμπαράστασης στους απολυμένους.

Δεν συμμετέχει το ΠΑΜΕ…

03/09/2011

Οι Μέτοχοι του MEGA που τους έχει πληρώσει χρυσάφι ο Ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια ξέρουν να κάνουν κολοτουμπες για το κέρδος της τσέπης τους.

Πέθανε και ο Κύρκος και είδαμε ακόμα ένα στεφάνι του Βαρδή. Είναι μια λεπτομέρεια με απολυτή τιμή «Αληθές».  Εγώ δεν είχα λεφτά να στείλω τόσο μεγάλο στεφάνι.

Η Τρόικα όμως έχει πάρει σαφείς οδηγίες: ούτε φράγκο στους διαφθαρμένους μετόχους των ΜΜΕ.

Ο Βαγγελας Βενιζέλος είναι φαφλατάς, το είδαμε στην συνέντευξη τύπου που έδωσε. Το Άπειρο κάνει κουμάντο και έχει πάρει ρις αποφάσεις του το 2008. Ο άνθρωπος που έφτιαξε τον διαβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών, είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση.

Το Διάσημο Διευθυντή σας θα τον διώξετε τι θα γίνει;  Έχω την αίσθηση ότι πρέπει να ανεβάσουμε και άλλο τους δείκτες. Λέτε οι νεοέλληνες να σπάσουν το ρεκόρ του Ραμσή;

Το MEGA δεν έχει καμία αξιοπιστία. Ποτέ δεν είχε.

Αυτό που κάνουν οι «φασίστες» με διάφορα προσχήματα, είναι να φιμώσουν τα blogs.Στη χρεοκοπία αυτοί σε οδήγησαν νεοέλληνα. Είναι μέρος του προβλήματος όχι η Λύση.

Χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα στα εγχώρια ΜΜΕ. Η κρίση είναι μεγάλη ευκαιρία. Σωστά ο Γιώργος Παπανδρέου αδιαφορεί. Άλλωστε το παιχνίδι παίζετε πλέον στο διαδίκτυο. Το ξέρει αυτό. Όσα ΜΜΕ δεν έχουν χρήμα να κλείσουν, όπως οι άλλες εταιρείες με άλλους εργαζομένους.

4444

http://www.anatropi2020.blogspot.com/

Το Mega πραγματοποιεί εδώ και αρκετές ημέρες μία εντυπωσιακή στροφή και μεαιχμή του δόρατος τον Γιάννη Πρετεντέρη ανεβάζει σημαντικά τους τόνους της κριτικής του κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου.

Προσώρας δεν υπάρχει κάτι που να ανησυχεί τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αφού ο βασικός καμβάς της πολιτικής του Μεσοπροθέσμου δεν επηρεάζεται. Ωστόσο, η ιδιοκτησία του Mega αρχίζει και προσανατολίζεται στην …αλλαγή της εποχής.

Μπόμπολας, Ψυχάρης και, φυσικά, Βαρδινογιάννης έχουν αντιληφθεί πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει απωλέσει και τα τελευταία ερείσματα ηγεμονίας, ή έστω ανοχής.

Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη της οικονομίας -μέσα από μία σειρά τερατωδών σφαλμάτων του προηγούμενου υπ. Οικονομικών, σε συνδυασμό με την αρνητική διεθνή συγκυρία αλλά και τις ενδοκυβερνητικές έριδες- και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα χάσει παταγωδώς και τις εκλογές, όποτε γίνουν αυτές.

Ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό τα σενάρια “έβλεπαν” συγκυβέρνηση, μέσα από μία προσφυγή στις κάλπες που, όμως, δεν θα βγάλει αυτοδυναμία της ΝΔ, τώρα οι ιθύνοντες του Mega λαμβάνουν στοιχεία (κυρίως από την GPO του κ. Τάκη θεοδωρικάκου) που εμφανίζουν τον κ. Αντώνη Σαμαρά να διεκδικεί με αξιώσεις τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Η ουσία είναι πως το Mega θα αξιοποιήσει την απουσία -για πολύ ακόμα, ίσως και για πάντα, όπως όλα δείχνουν- του αντιμνημονιακού και σκληρά κριτικού τηλεοπτικού δελτίου του Νίκου Χατζηνικολάου στο Alter και, έτσι, ελπίζει να ανακτήσει μέρος της χαμένης του αξιοπιστίας.

Ταυτόχρονα στέλνει ένα ύστατο μήνυμα στον -αδιάφορο, όπως λέγεται- πρωθυπουργό για τα επί μέρους εκδοτικά και επιχειρηματικά τους προβλήματα.

Ο ΔΟΛ, παραδείγματος χάριν, απαιτεί νέα δάνεια “εδώ και τώρα” καθώς ακολουθεί κι αυτός τη μοίρα της Ελευθεροτυπίας (με τεράστια προβλήματα ρευστότητας και αδυναμία ικανοποίησης δανείων και άλλων πιστωτών) και, πιθανώς, την ανάγκη προσφυγής στο άρθρο 99.

Ο  Πήγασος έχει παρόμοια προβλήματα.

Η οργή για την αδιαφορία του πρωθυπουργού να συνδράμει στην αποκατάσταση αυτών των προβλημάτων μέσω κρατικών τραπεζών, ΟΠΑ, ή επηρεασμού για δανειοδότηση έχει προκαλέσει την οργή των εκδοτών.

Ο συνδυασμός όλων αυτών θα οδηγήσει σταδιακά το Mega στην προμετωπίδα της κριτικής, αν και η αξιοπιστία του έχει πληγεί -πιθανώς- ανεπανόρθωτα. Πάντως, όπως και να χει, θα δίνει το στίγμα, κάθε βράδυ στις οκτώ και θα επηρεάζει σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί και “παράπλευρες απώλειες”.

Ο κ. Βενιζέλος δεν απολαμβάνει, πλέον, της τυφλής και προκλητικής megάλης προστασίας.

Δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Όχι μόνο γιατί, ακόμα και όχι με αποκλειστική ευθύνη του, ενσαρκώνει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και τη συνέχιση της ύφεσης στην αγορά αλλά και διότι η εικόνα απόλυτης στήριξης που του παρασχέθηκε το προηγούμενο διάστημα προκάλεσε προβλήματα στην εικόνα του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, μάλιστα, στενός φίλος του υπ. Οικονομικών και ο δημοσιογράφος που εκτέθηκε όσο κανείς άλλος υπέρ του στην εσωτερική διαμάχη εξουσίας του 2007, ανέλαβε την επικοινωνιακή επίθεση κριτικής κατά του κ. Βενιζέλου, αποδεικνύοντας πως οι…επαγγελματίες γνωρίζουν πως business before pleasure…

Ίσως γι αυτό, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, ο κ. Βενιζέλος είναι εξ αυτών που θέλουν όσο λίγοι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Άλλωστε, ο ευφυέστατος πολιτικός γνωρίζει πως οι σχέσεις του στα media είναι τόσο εδραιωμένες που, ακόμα κι αν δεχθεί πυρά κριτικής τούτη την ώρα, όταν φθάσει η ώρα της διαδοχής τα γνωστά μπλοκ μιντιακής επιρροής θα κινηθούν, πάλι, για το…καλό του!

Σχόλιο: Το Mega κάνει κριτική στον Βαγγελα!!!! Το ανέκδοτο της χρονιάς.

Τα περισσότερα  δελτία ειδήσεων έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία, όπως και πολλοί Δημοσιογράφοι.  Άλλωστε δρουν ως Συμμορίες.

Εδώ και χρόνια γίνεται λόγος για μυστικά κονδύλια και κάθε μέρα βλέπουμε άρθρα που αποσκοπούν σε κάτι. Σε κάποιο όφελος. Άλλωστε αν δεις τα οικονομικά των ΜΜΕ και πως αυτά δημιουργήθηκαν θα καταλάβεις πολλά. Όλα γίνονται για το προσωπικό τους χρήμα.

Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να δώσεις αυτοδυναμία ξανά σε πολιτικούς που προέρχονται από το πολιτικό σύστημα after 1974. Πιστεύετε ότι ο Σαμαράς θα διορθώσει τα πράγματα; Γελιέστε.

Η Τρόικα σωστά τα λέει Μπενι φαφλατά. Η Παγκόσμια ύφεση ευθύνεται μόνο κατά 1/3 για όσα συμβαίνουν με την οικονομία της Ελλάδος. Εσείς οι φαφλατάδες ευθύνεστε για τα 2/3 και  την άσχημη πορεία της οικονομίας. Δεν είναι όλοι χαζοί φαφλατά μπενι και η Ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται και η Εγκληματικότητα και οι Αυτοκτονίες. Όσοι δεν έχουν λεφτά πεθαίνουν ή κάνουν την επανάσταση τους και βγάζουν εκτός τον Μπενι και όλους όσους είναι του συνόλου Μπενι.

Advertisements

Posted September 3, 2011 by bmplefour in Greek Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: