Pi: 3.1415926535…π: 3,1415926535…   2 comments

Pi: 3.1415… π:3,1415…

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

4444

02/08/2012

4444

http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1574894

Ιδού ωστόσο τα πραγματικά άσχημα νέα: οι ΗΠΑ εξήλθαν από την φάση ύφεσης το 2009 με πολύ βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμέναμε.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως τους πρώτους 12 μήνες της ανάκαμψης, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά μόλις 2,5%, έναντι 3,3% που εκτιμήθηκε αρχικά.

Αυτό έρχεται να σπάσει την παράδοση των οικονομικών κύκλων που προστάζει πως όσο βαθύτερη είναι η ύφεση, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάκαμψη.

Η ανάκαμψη έρχεται συνήθως αιφνιδιαστικά με ένα μπαμ, ειδικά όταν διοχετεύεις τόση δημοσιονομική και νομισματική στήριξη στο σύστημα. Όμως, όπως μου έλεγε τις προάλλες ο David Rosenberg, επικεφαλής οικονομολόγος της Gluskin Sheff: «Είναι ο πιο περίεργος οικονομικός κύκλος που έχω δει ποτέ».

Σχόλιο: Οικονομικοί κύκλοι. Στην Οικονομία τα κυκλικά φαινόμενα παίζουν μεγάλο ρόλο. Όλοι τα μελετούν και προσπαθούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

30/01/2012

Το κείμενο σβήστηκε για να ξαναγραφτεί.
Όσο περισσότερες φορές σβήνω και ξαναγράφω ένα κείμενο, τόσο καλύτερα για σένα αναγνώστη.
Έχω στα χέρια μου μερικά βιβλία για το π και τον κύκλο και τα ξεφυλλίζω.

Το π έχει σχέση με τον κύκλο και τα κυκλικά φαινόμενα.
Πες μου ένα κυκλικό φαινόμενο στην Ιατρική ή κάπου αλλού;

Εάν το σβήσω και το γράψω περίπου 1.000 φορές, η γνώση σου θα φτάσει στον 22ο με 23ο αιώνα. Τώρα είσαι στον 21ο.

Εγώ σου τα κάνα λιανά κι αν θέλεις έλα!!!! Μιλάμε για δεκαδικά, όχι αστεία.

4444

To excel που έχω μου δίνει μέχρι 14 δεκαδικά του π να μπορώ να γράψω στο χώρο. Ή εγώ κάνω κάτι λάθος ή το πρόγραμμα είναι της πλάκας, 14 δεκαδικά είναι τίποτα για λογιστικό φύλο.

Στο google το format μου δίνει μέχρι 10 δεκαδικά. Γελώ. Που ήρθα σκέπτομαι!!!!

Τεχνολογία της πλάκας.

Τι ήταν αυτό που έφερε ο Αϊνστάιν; Ήταν ο Γεωμετρικός χωροχρόνος. Όταν εγώ θέλω να γράψω τα δεκαδικά του π στο χώρο, δεν είμαι κανένας χαζός.

4444
Αναρωτιέμαι πως να αρχίσω ένα τόσο δύσκολο και σπουδαίο θεμα.

Όταν ο πρωτόγονος άνθρωπος κοιτούσε τον ήλιο το Μεσημέρι, έβλεπε ένα κύκλο.
Όταν κοιτούσε την Πανσέληνο την νύχτα, έβλεπε πάλι έναν κύκλο.

Αργότερα ανακάλυψε ότι η Γη είναι σφαιρική. Δηλαδή πολλοί κύκλοι μαζί.
Ο κύκλος είναι ένα σχήμα που ο άνθρωπος το βλέπει συνεχώς στην φύση.

Οι γυναίκες έχουν τον μηνιαίο κύκλο της περιόδου.
Ο χρόνος μετριέται και σε κύκλους.

Ο πρωτόγονος άνθρωπος έβλεπε κορμούς δέντρων με κυκλικό σχήμα. Η φύση προτιμά τον κύκλο και τα παράγωγα του.

Μια από τις 10 ποιο σημαντικές ανακαλύψεις του ανθρώπου είναι ο τροχός. Ένας κύκλος δηλαδή.
Ο τροχός άλλαξε την Ζωή του ανθρώπου. Την έκανε ποιο ενδιαφέρουσα.
Πριν από τον τροχό ανακάλυψε τον κύλινδρο και την τροχαλία.
Δεν μπορείς να μιλήσεις για τον κύκλο, χωρίς να σκεφτείς την σταθερά π.

Το βασικό ερώτημα που έθεσαν οι άνθρωποι και είναι ένα ερώτημα που τίθεται κατά εξακολούθηση: πως κατασκευάζεις ….. εδώ έναν κύκλο.
Όταν λοιπόν οι άνθρωποι άρχισαν να κατασκευάζουν κύκλους, άρχισαν να παρατηρούν διάφορα. Όταν κάτι επαναλαμβάνετε τότε βλέπεις το τέμπο και μπορείς να κάνεις συσχετίσεις. Ανάλογα βέβαια και με την τεχνολογία που διαθέτεις.

4444

Τι σημαίνει Ευθυγράμμιση;

Ευθυγραμμίζω μία καμπύλη σημαίνει βρίσκω το μήκος της.

Η απλούστερη ευθυγράμμιση μήκους είναι αυτή της περιφέρειας ενός κύκλου.

Το να μετρήσει ένας αρχαίος άνθρωπος την περιφέρεια του κύκλου, χρειαζόταν έναν τροχό και ένα σκηνή.

Από την στιγμή που ο τροχός, ο κύλινδρος και η τροχαλία, είχαν γενική αποδοχή, τότε είναι σίγουρο ότι θα ήθελαν να μάθουν πόσο μακριά μπορεί να κινηθεί ένας τροχός κάνοντας μια πλήρη περιστροφή.

Οι μεγάλοι τροχοί μετακινούνται περισσότερο από όσο οι μικρότεροι. Υπάρχει όμως κάποιος σταθερός λόγος ανάμεσα στη διάμετρο του και στη μετατόπιση του; Που να επιτρέπει μια πρόβλεψη;

Η έννοια του λόγου (Το πηλίκο δυο αριθμών)  σε πρακτικό επίπεδο προηγήθηκε από τον τροχό.

4444

Ο αριθμός π είναι μια σταθερά. Προκύπτει αφού κάνουμε μια αριθμητική πράξη. Δεν υπάρχει δηλαδή σε πρώτο επίπεδο στην Φύση.

Ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς την διάμετρο του είναι μια σταθερά. Το π.

Λόγος: Το πηλίκο δυο αριθμών.
Ο Λόγος είναι μια πανάρχαια έννοια του ανθρωπίνου πολιτισμού και μας βοηθά να κάνουμε προβλέψεις.

Παράδειγμα από το βιβλίο “A history of the circle”: “Αν χρειάζεται ένα στρέμμα για να βοσκήσουν 2 πρόβατα, τότε ο λόγος του βοσκοτόπου προς τον λόγο των προβάτων είναι 1 προς 2, που γράφεται 1:2 ή ½).
Έτσι μπορεί άνετα να προβλέψει, ότι 250 στρέμματα επαρκούν για 500 πρόβατα”.

250/χ =1/2 αυτό δίνει 500 πρόβατα. χ=250 επί 2.

Η ποιο σημαντική ιδιότητα του λόγου είναι η σταθερότητα.
Έτσι και το π έχει μια σταθερότητα εκπληκτική. Τουλάχιστον μέχρι τώρα!!!!
Το π προέκυψε από την παρατήρηση. Το πρώτο ψηφίο που γέννησε αυτή η παρατήρηση ήταν το 3.

4444

Χωράνε τα δεκαδικά του π στην περιφέρεια ενός κύκλου; Μπορείτε να κατασκευάσετε έναν λειτουργικό κύκλο;
Αναγνώστη, ας μιλήσουμε για πυκνότητα.
Ξέρεις γιατί ο Κάντορ είναι σπουδαίος; Γιατί είναι ίσως ο πρώτος που μίλησε για πυκνότητα. Η πυκνότητα είναι φυσικό μέγεθος. Όχι μαθηματικό. Έχουμε δηλαδή μια σύνδεση Φυσικής και Μαθηματικών. Συνήθως η Φυσική παίρνει από τα Μαθηματικά, εδώ τα μαθηματικά πήραν από την φυσική.

4444

25/11/2011

http://www.tovima.gr/vimagazino/interviews/article/?aid=431904

 Την ημέρα που βραβευτήκατε επειδή βρήκατε τη λύση στο «γρίφο του Νας», στο κοινό βρισκόταν και ο ίδιος ο Νας. Βλέποντάς τον, σκεφτήκατε καθόλου ότι η ζωή είναι τελικά ένα παιχνίδι;
«Δεν είχα την παραμικρή ιδέα, δεν το περίμενα ότι ο Νας, στην ηλικία των 83 χρόνων, ένας ηλικιωμένος και καταξιωμένος επιστήμονας, θα γνώριζε ότι πρόκειται να μιλήσω για την εργασία του και θα ερχόταν στο συνέδριο. Μάλιστα, είχα ήδη αρχίσει να μιλάω δύο λεπτά και μπήκε καθυστερημένα».

Τον είδατε και ξαφνιαστήκατε; Τι σκεφτήκατε;
«Δεν κόμπλαρα, αν το θέτετε έτσι. Αυτά τα έχω ξεπεράσει. Είναι παιδικές αρρώστιες. Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι, να, κλείνει ένας κύκλος. Συνέχισα την ομιλία μου, η οποία άλλωστε έχει μια άλλη μικρή ιστορία πίσω της».

4444

Από την Εφημερίδα: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 19/02/2012

“Διπλωματικοί κύκλοι έλεγαν πάντως ότι οι δηλώσεις Σοιμπλε απηχούσαν και τις θέσεις του πανίσχυρου γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών (BDI), ο οποίος ασκεί μεγάλες πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει εγγυήσεις και ευνοϊκούς όρους για τις επενδύσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο στο οικονομικό αλλά και στο πολιτικό πεδίο, παρακάμπτοντας το σημερινό πολιτικό σκηνικό ….”

Διπλωματικοί κύκλοι, δηλαδή παραπάνω από έναν κύκλο. Άσχετα βέβαια το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο κύκλος (η περιφέρεια του και η ακτίνα του), το π είναι σταθερό.
Αυτοί οι διπλωματικοί κύκλοι είναι ανεξάρτητοι στο χώρο ή εφάπτονται σε κάποιο σημείο της περιφέρειας τους; ή είναι ομόκεντροι;

4444

Από την Εφημερίδα metro:15/02/2012.

“Πριν κατακαθίσει η σκόνη από τις αντιδράσεις για την υπογραφή των μέτρων που οι Ευρωπαίοι εταίροι απαιτούσαν, η Γερμανία εκφράζει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα τους, δημιουργώντας νέο κύκλο ταραχής και δυσπιστίας στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και φυσικά στις αγορές…”. Λίζα Δουκακάρου.

Η Γερμανία λοιπόν δημιουργεί κύκλους. Αν ρωτήσω την κυρία Δουκακαρου να μου τους σχεδιάσει, άραγε τι γράφημα θα μας έδινε;

4444

4444

4444

Στη θέση Νο 32 έχουμε κενό (0). Ευτυχώς η πτώση είναι από το 5 και όχι από το 9. 

4444

Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι

Το πλήθος των γραμμάτων κάθε λέξης της φράσης αυτής αντιστοιχεί σε καθένα από τα διαδοχικά ψηφία του αριθμού π (3,14159…)

Τα πρώτα ψηφία του

π =3,1415 / 926535 / 89 / 793 / 23 / 846264 / 33 / 83279502 / 88 / 41971693 / 99 / 37510582097494…  (δική μου απεικόνιση).

π =3,1415 / 926 / 535 / 89 / 793 / 23 / 8 / 46264 / 33 / 83279502 / 88 / 41971693 / 99 / 37510582097 / 494... (δική μου απεικόνιση).

Advertisements

Posted September 29, 2011 by bmplefour in Math

2 responses to “Pi: 3.1415926535…π: 3,1415926535…

Subscribe to comments with RSS.

  1. Γνωστό επίσης είναι ότι η πράξη μεταξύ ενός ρητού και ενός άρρητου δίνει πάντα αποτέλεσμα άρρητο αριθμό. Το πρόβλημα που δεν μπορώ να δώσω λύση είναι το εξής: ( από το βιβλίο μαθηματικών της Β Γυμνασίου )
    Ας θεωρήσουμε ένα νόμισμα των 2 €.Να βάλουμε μελάνι γύρω – γύρω από το νόμισμα και να το κυλίσουμε κάθετα στο χαρτί, έτσι ώστε να κάνει μια πλήρη περιστροφή.
    Το μήκος L που διαγράφει το νόμισμα είναι το μήκος του κύκλου αυτός ο αριθμός δεν είναι άρρητος έχει ένα συγκεκριμένο μήκος έχει αρχή και τέλος και η ακτίνα του κύκλου είναι ρητός αριθμός ξεκινάει από την μια μεριά του νομίσματος και φτάνει απέναντι αλλιώς το νόμισμα που έχω στα χέρια μου έχει διαστάσεις άπειρες δλδ το νόμισμα που έχω στα χέρια μου δεν υπάρχει σαν οντότητα ΑΤΟΠΟ

  2. ΄΄Και ενώ τα δεκαδικά του π έχουν υπολογιστεί σε περισσότερα από πέντε τρισεκατομμύρια (5*1012) σε πρακτικές εφαρμογές κανένας δεν χρειάζεται περισσότερα από μια ντουζίνα. Παραδείγματος χάριν με 11 δεκαδικά ψηφία του π μπορεί κάποιος να υπολογίσει ένα κύκλο που θα χωράει μέσα του τη Γη και το λάθος θα είναι λιγότερο από 1 χιλιοστό.΄΄

    Το θέμα δεν είναι το ότι το λάθος θα είναι λιγότερο από 1 χιλιοστό το θέμα είναι ότι χρησιμοποιώντας στην πράξη το ‘π’ το αποτέλεσμα είναι ΑΤΟΠΟ. Πρώτα ψάχνω να βρω αν αυτό είναι ΑΤΟΠΟ εφόσον δεν είναι ψάχνω για λύση. Εδώ τι έγινε εφευρέθηκε ένας αριθμός ο ‘π’ για να γίνονται η πράξης σε κάτι φανταστικό, θεωρώ πως υπάρχει λύση και είναι διαφορετική από αυτήν που μας έχουν σερβίρει

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: