20 kilometers west of Sirte on September 26.   Leave a comment

20 kilometers west of Sirte on September 26.

30/09/2011

Πιάστηκε και ο Εκπρόσωπος του Καντάφι. Είναι προφανές ότι η αργή διαδικασία του ξηλώματος του συστήματος Καντάφι προχωρα. Όσοι είχαν μυαλό άλλαξαν εγκαίρως στρατόπεδο. Το καλοκαίρι.

Που βρίσκεται όμως ο Καντάφι; Αυτό το ερώτημα θα γίνει εντονότερο όταν σταματήσουν οι μάχες στην Λιβύη.

Η επιχείρηση στο ΝΑΤΟ είναι επιτυχημένη και πρέπει να διδάσκεται ή να την μελετά κανείς. Είναι μια γρήγορη σχετικά επιχείρηση. Ο Πόλεμος κοστίζει και γι’αυτό πάντα πρέπει να είναι γρήγορος.

Όταν μια επιχείρηση έχει την υποστήριξη μέρος του Λαού που μάλιστα έχουν την διάθεση να πολεμήσουν, τότε εξελίσσεται γρήγορα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=314044

Ο Μούσα Ιμπραχίμ, εκπρόσωπος του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, συνελήφθη σήμερα έξω από την πόλη της Σύρτης, σύμφωνα με τους διοικητές του στρατού του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

“Οι μαχητές της Μιζουράτα επικοινώνησαν μαζί μας και μας ανακοίνωσαν ότι αιχμαλωτίστηκε ο Μούσα Ιμπραχίμ”, φαίνεται ότι δήλωσε ο Μουστάφα μπεν Ντάρντεφ, της ταξιαρχίας του Ζιντάν.

Την συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε και ο διοικητής Μοχάμεντ αλ-Μαρίμι, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Ιμπραχίμ συνελήφθη από “τους επαναστάτες της Μιζουράτα” ενώ βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο, μεταμφιεσμένος σε γυναίκα.

4444

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/09/2011_408645

Η Γαλλία συνεχίζει τις επιχειρήσεις της στη Λιβύη με περίπου 150 εξόδους πολεμικών αεροσκαφών της σε μια εβδομάδα, για «πενήντα στόχους», ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο, την επομένη των εκκλήσεων από τους μαχητές του νέου καθεστώτος για εντατικοποίηση των πληγμάτων του ΝΑΤΟ.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή του σχεδίου δράσης στη Λιβύη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, ο συνταγματάρχης Τιερί Μπιρχάρντ .

Στο πλαίσιο του ψηφίσματος 1973, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η γαλλική πολεμική αεροπορία έχει κάνει «142 εξόδους» κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, από τις οποίες οι 88 ήταν αφιερωμένες σε αποστολές επίθεσης στο έδαφος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στους «Πενήντα στόχους που επλήγησαν» περιλαμβάνονται «είκοσι κτίρια-όπου βρίσκονταν επιτελεία διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών…» ή ακόμη και «στρατιωτικά οχήματα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μπιρχάρντ.

Οι έξοδοι αναγνώρισης και επιτήρησης παρουσιάζουν σχετική αύξηση, υπογράμμισε.

Στο αποκορύφωμα της διεθνούς αεροπορικής επιχείρησης που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου, κυρίως με πρωτοβουλία της Γαλλίας, ο αριθμός των εβδομαδιαίων εξόδων των γαλλικών αεροσκαφών ήταν μεταξύ 250 και 300. Μειώθηκε με την πτώση της Τρίπολης και του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι στα τέλη Αυγούστου.

Οι επιχειρήσεις αυτές επικεντρώνονται γύρω από τα τελευταία προπύργια των κανταφικών στη Σύρτη και την Μπάνι Ουάλιντ (βόρεια) και στην περιοχή Σέμπχα (νότια).

Οι μαχητές του νέου καθεστώτος της Λιβύης κάλεσαν την Τετάρτη το ΝΑΤΟ να εντείνει τα πλήγματα του για να σπάσει την πεισματική αντίσταση των κανταφικών.

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να απαντήσει στην έκκληση αυτή, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα «ότι δεν έχει μειώσει τη δραστηριότητά του στη Λιβύη».

Η επέμβαση αύξησε κατακόρυφα το επιπλέον κόστος των γαλλικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εκτός Γαλλίας το 2011. Το ποσό ανερχόταν στις 30 Σεπτεμβρίου, σε 300-350 εκατομμύρια ευρώ.

Συνελήφθη στη Σύρτη ο εκπρόσωπος του Καντάφι

Ο εκπρόσωπος του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, Μούσα Ιμπραχίμ, συνελήφθη σήμερα έξω από την πόλη της Σύρτης, σε απόσταση 360 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, όπως έγινε γνωστό από διοικητές του στρατού του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Οι μαχητές της Μιζουράτα επικοινώνησαν μαζί μας και μας ανακοίνωσαν ότι αιχμαλωτίστηκε ο Μούσα Ιμπραχίμ», δήλωσε ο Μουστάφα μπεν Ντάρντεφ, της ταξιαρχίας του Ζιντάν. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ένας άλλος διοικητής, ο Μοχάμεντ αλ-Μαρίμι ο οποίος διευκρίνισε ότι ο Ιμπραχίμ συνελήφθη από «τους επαναστάτες της Μιζουράτα» ενώ βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο.

Ο Αλ-Μαρίμι είπε ότι του μετέφεραν την πληροφορία πως ο Μούσα Ιμπραχίμ ήταν μεταμφιεσμένος και φορούσε γυναικεία ρούχα, όμως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτήν τη λεπτομέρεια.

Ο Μούσα Ιμπραχίμ είχε εξαφανιστεί μετά την πτώση της Τρίπολης. Πολλές πηγές των νέων αρχών της Λιβύης υποστήριζαν ότι ο στενός συνεργάτης του Καντάφι βρισκόταν στην όαση του Μπάνι Ουαλίντ που πολιορκείται από τις δυνάμεις των εξεγερμένων. Την περασμένη εβδομάδα το συριακό τηλεοπτικό κανάλι Αράι μετέφερε ένα μήνυμά του με το οποίο καλούσε το λαό της Λιβύης σε αντίσταση, κάνοντας λόγο για «νίκες» στο Μπάνι Ουαλίντ και τη Σέμπχα, η οποία στο μεταξύ έπεσε στα χέρια των δυνάμεων του Μεταβατικού Συμβουλίου.

 

Advertisements

Posted September 30, 2011 by bmplefour in LIBYA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: