Στον Πύργο Κάνουν Έρανο. Ο Κάφκα είναι εκεί. Μουσική επιμέλεια event: ΚάφΚα.   Leave a comment

Στον Πύργο Κάνουν Έρανο. Ο Κάφκα είναι εκεί. Μουσική επιμέλεια event: ΚάφKα.

03/10/2011

http://www.newpost.gr/post/78015/%CE%A3%CF%8C%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%3a-%CE%94%CE%B9%CF%8E%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-2009-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CF%8E-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CF%89-%CF%84%CE%B7%CE%BD-6%CE%B7-%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B7/

Τελεσίγραφό Σόιμπλε προς Βενιζέλο: «Δίωξτε πρώτα τα 25.000 δικά σας παιδιά του 2009 και εγώ σας δίνω στην 6η δόση». Με αυτή την κατ’ιδίαν δήλωση την οποία δημοσιέυει το «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προς τον Έλληνα ομόλογό του ξεκαθαρίζει τις προθέσεις των δανειστών και θέτει κόκκινες γραμμές στην ελληνική κυβέρνηση για την εκταμίευση της 6ης δόσης. πρωτο θεμα

Τη στιγμή που η μάχη του κράτους για καταργήσεις οργανισμών και την «απέλαση» εργαζομένων στην εργασιακή εφεδρεία καλά κρατεί και με την τρόικα να θέτει επί τάπητος τις απολύσεις εργαζομένων αλλά και τον ίδιο τον προϋπολογισμό που εισάγεται τη Δευτέρα στη Βουλή, οι δανειστές απαιτούν την εδώ και τώρα μείωση κατά 30% του Δημόσιου τομέα.

Την ίδια ώρα, επιβάλλουν να τεθούν εκτός δημοσίου οι εργαζόμενοι στους υπο αποκρατικοποίηση οργανισμούς ενώ πιέζουν να παραχωρηθούν σε ιδιώτες οι υπό κατάργηση δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι εφορίες και οι πολεοδομίες.

Τέλος η ιδιωτικοποιήση όλων των συγκοινωνικών οργανισμών, και η απομάκρυνση των οπλιτών 5ετούς θητείας και το πάγωμα των προσλήψεων των γιατρών στο δημόσιο θα δώσουν το πράσινο φως για να μπει στην τελική ευθεία το θέμα της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ με την έγκριση και του έκτακτου Eurogroup, στις 3 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι προτάσεις που ήδη βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου:

-Εφεδρεία για 30.000 εργαζόμενους έως το τέλος του 2011
-Να τεθούν εκτός δημόσιου λογιστικού οι εργαζόμενοι στις υπο αποκρατικοποιήση επιχειρήσεις
-Αυστηρη εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για δέκα αποχωρήσεις
-Να απολυθούν όσοι έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ από το 2000 και μετά
-Να παραχωρηθούν σε ιδιώτες δημόσιες υπηρεσίες όπως οι Εφορίες και οι Πολεοδομίες
-Να ιδιωτικοποιηθούν όλοι οι συγκοινωνιακοί οργανισμοί
-Να παγώσουν οι προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών
-Να απολυθούν οι οπλίτες πενταετούς υποχρέωσης

Σχόλιο: Σωστός ο Σόιμπλε. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Διώξτε τους 25.000 που πήρατε το 2009 και το 2010 και θα πάρετε την 6 δόση.

Εάν τηρηθεί κατά γράμμα η αναλογία: 1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις στο Δημόσιο Τομέα, μέσω του ΑΣΕΠ οι προσλήψεις,  δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Δημόσιο.

Συμφωνώ απόλυτα και με την πρόταση, να απολυθούν όσοι προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ, από το 2000 και μετά. Απόλυτα συμφωνώ.

Αν δεν εκπληρώσετε αυτούς τους 2 Όρους, 6η δόση δεν βλέπετε. Κουτοπόνηροι.

4444

 

 

02/10/2011

http://www.newpost.gr/post/77909/%CE%9D%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CE%A0%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF…-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9/

«Αξιοσημείωτη»- το λιγότερο- μπορεί να χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία δασκάλων και νηπιαγωγών στον Πύργο να κάνουν έρανο, ώστε όπως δήλωσαν να ενισχύσουν οικονομικά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, ώστε να πληρώσει τα χαράτσια που επέβαλε η κυβέρνηση και όπως δήλωσε αδυνατεί.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία 25ης Μαρτίου στον Πύργο που πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου Ηλείας, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο για τη σημερινή κατάσταση στην Παιδεία, αλλά και στην κοινωνία.

Παράλληλα, αποφάσισαν να επαναλάβουν την κινητοποίησή τους την Τρίτη 4 Οκτωβρίου παραμονή της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στην οποία συμμετέχει η ΔΟΕ.

Πηγή: pyrgosnewsblogspot

Σχόλιο: Είναι προφανές ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές. Οι Βουλευτές, οι Υπουργοί, ο Πρωθυπουργός αλλά και το σοι του, έχουν γίνει γραφικοί και ο λαός τους έχει πάρει χαμπάρι.

Όσο μένει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, η καταστροφή μεγαλώνει. Βγήκε ο Γιωργάκης και είπε θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, συνέχεια αυτό λέει και από την πίσω πόρτα άλλα κάνει, αυτός και οι πραίτορες του. Απορώ η Μερκελ και ο Σαρκοζι και οι άλλοι δε τα βλέπουν;

Όταν τον συναντούν δε του λένε: Ρε Μακακα μας δουλεύεις 2 χρόνια; Αν είχες πάρει από την αρχή τα μισά μέτρα και σταματούσες να δουλεύεις την πίσω πόρτα, θα είχαμε τώρα ξεμπερδέψει. Κοίτα την Ιρλανδία, σε ρυθμό ανάπτυξης μπήκε το 2011.

Εγώ θα έβαζα τον Βαγγελα με μια οδοντόβουρτσα να καθαρίσει τις τουαλέτες στις Βρυξέλες. Να νοιώσει τι θα πει ταπείνωση. Θα τραβούσα βίντεο και θα το ανέβαζα στο YouTube!!!! Με λίγα λόγια τους έχω βαρεθεί και θέλω να φύγουν. Να σωθεί και κάτι από την καταστροφή των Πασοκων.

11/07/2011

Από ΒΗΜΑ.

Την άποψη ότι οι ευρωπαϊκές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αποτροπή διάχυσης της κρίσης στην Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο και όχι στην αναπόφευκτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εκφράζουν οι Financial Times.

Advertisements

Posted October 2, 2011 by bmplefour in Greek politics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: