Stratfor   Leave a comment

Stratfor

03/10/2011

Ο Καθένας κάνει και μια ανάλυση. Άλλωστε για να κάνουν όλοι αυτοί αναλύσεις πληρώνονται και μάλιστα χοντρά.

Η Ελλάδα αν το δούμε ιστορικά, κάθισε πάντα στα μεγάλα γεγονότα στο τραπέζι των νικητών, όπως το έχω γράψει επανειλημμένα. Η Τουρκία όχι.

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτοί οι τύποι δεν ξέρουν από κβαντική μηχανική και άλλες τέτοιες επιστήμες.

Αγνοούν την πραγματικότητα οι αναλυτές του statfor. Το μόνο χρήσιμο που έχει η Έρευνα είναι ότι μια έξοδος από το Ευρώ της Ελλάδος θα στοιχήσει στην Ευρωζώνη τουλάχιστον 2 τρις Ευρώ.

Επίσης οι αναλυτές δε μας λένε τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην Αμερικανική Οικονομία και στην Παγκόσμια.

Η Αμερική καλό είναι να μην κάνει βλακείες και λάθη σε τόσο κρίσιμες εποχές. Σε ένα τραπέζι νικητών κάθονται πολλοί. Αυτό που μετρά είναι να κάθεσαι στο τραπέζι των νικητών. Αρκετές φορές σε τέτοια τραπέζια κάθονται και οι «φτωχοί συγγενείς». Υπήρξα «φτωχός συγγενής» αρκετές φορές, άλλοτε αρνήθηκα να παραβρεθώ και άλλοτε παραβρέθηκα. Τις περισσότερες φορές δεν παραβρέθηκα. Ήμουν ένας πολύ απαιτητικός «φτωχός συγγενής».  Αν το Σύμπαν θέλει την Ελλάδα να κάθετε στο τραπέζι των νικητών, τότε οι οικοδεσπότες πρέπει να το δεχτούν. Αν θέλουν να είναι νικητές.

Το Ευρώ βέβαια είναι μια υπόθεση της Γερμανικής και της Γαλλικής σκέψης. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα το αντιμετωπίσουν.

Οι Αναλύσεις και τα άρθρα που δημοσιεύει η Μπιλντ, θα κάψουν τους Γερμανούς.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=314810

Δύο τρις. ευρώ θα κοστίσει στα ταμεία της Ε.Ε. ενδεχόμενη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του αμερικανικού Ινστιτούτου Stratfor, την οποία δημοσίευσε η σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας «Μπιλντ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η έρευνα αυτή κυκλοφορεί σε ανώτατους κύκλους της αμερικανικής πολιτικής, ενώ οι αναλυτές του Stratfor είναι γνωστοί για τις στενές σχέσεις τους με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η έκθεση επίσης προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας, έξοδο από την ευρωζώνη και κόστος ύψους 2 τρισ. ευρώ.

Στην έκθεση απαξιώνονται και χαρακτηρίζονται μη ανταγωνιστικοί οι τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού και η Ελλάδα κρίνεται πως δεν μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος προς την Τουρκία.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης πως η χώρα πρέπει να πεταχτεί εκτός ευρωζώνης για να επιβιώσει το ευρώ.

Σε 3 μέτωπα

Σύμφωνα με την έκθεση που φέρνει στο φως η Μπιλντ, «την ημέρα που η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ, θα χρειαστεί ένα ταμείο που να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τρία ζητήματα:

* Πρώτον, η Ευρώπη χρειάζεται περίπου 400 δισ. ευρώ για να προστατεύσει άλλα κράτη από τη μετάδοση της κρίσης, δηλαδή τις χώρες στις οποίες η Ελλάδα είναι χρεωμένη.

* Δεύτερον, χρειάζονται περίπου 800 δισ. ευρώ για να παρεμποδιστεί η κατάρρευση ευρωπαϊκών τραπεζών, σε Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία. Οι τράπεζες θα χρειάζονταν φρέσκο χρήμα πολλών δισεκατομμυρίων για να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις.

* Και τρίτον, θα δημιουργούνταν αναταραχή στις χρηματαγορές. Η Ιταλία -όπως και η Ελλάδα- διατρέχει τον κίνδυνο να καταρρεύσει.

Για να σωθεί η Ιταλία, θα απαιτούνταν άλλα 800 δισ. ευρώ. Το Ταμείο για τη διάσωση της Ευρώπης θα έπρεπε να διαθέτει πάνω από 2 τρισ. ευρώ. Οσο δεν υπάρχει ένα τέτοιο ταμείο, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλειστεί από το ευρώ, καταλήγει η έκθεση της Stratfor, που δημοσίευσε η γερμανική «Μπιλντ». *

4444

Βάζω και μια άλλη ανάλυση, που λέει ότι η Γερμανία θα είναι η πρώτη χώρα που θα βγει από το Ευρώ και όχι η Ελλάδα. Άλλος κάνει την Ανάλυση.

http://www.antinews.gr/2011/10/02/125219/

Η κρίση της ευρωζώνης θα τελειώσει, με την Γερμανία να αποχωρεί από την νομισματική ένωση. Αυτό ισχυρίζεται η οικονομική αναλύτρια της Principalis  Asset Management , Philippa Malmgren .Μιλώντας στην πρόσφατη πανευρωπαϊκή συνεδρίαση της Threadneedle Investments στο Λονδίνο, η Malmgren ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κατά τη γνώμη της, «η Γερμανία θα φύγει από το ευρώ», και πως η απόφαση έχει ήδη παρθεί από την γερμανική κυβέρνηση.«Πιστεύω πως ήδη έχουν βάλει μπροστά τις μηχανές εκτύπωσης χρήματος, και  μάλιστα βγάζουν στην επιφάνεια τα παλιά μάρκα, που περίσσεψαν από την εποχή που εισήχθη το ευρώ…», είπε.

Η Malmgren, η οποία  έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος του προέδρου George W. Bush, αναγνωρίζει πως μια έξοδος της Γερμανίας από την ΟΝΕ θα είναι κάτι το ριζοσπαστικό, και θα σημαίνει μια απότομη αύξηση του κόστους των εξαγωγών της. Αλλά όπως λέει, η γερμανική βιομηχανία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει την αύξηση των τιμών για αρκετό διάστημα.

Η αποχώρηση από μια νομισματική ένωση είναι κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, επισημαίνει, και θυμίζει μια μελέτη που είχε δημοσιεύσει η νομισματική αρχή της Σιγκαπούρης το 2007, με θέμα την ανάλυση των διάφορων αποχωρήσεων κρατών από νομισματικές ενώσεις.

Η μελέτη αυτή ανέλυσε 70 διαφορετικές τέτοιες περιπτώσεις. Το συμπέρασμα ήταν πως όσες χώρες αποχωρούν, τείνουν να είναι πιο μεγάλες, πιο πλούσιες, και πιο δημοκρατικές, με έναν πιο υψηλό του μέσου όρου πληθωρισμό.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η μακροοικονομική αναστάτωση είναι σχετικά μικρή την ώρα της διάλυσης των νομισματικών ενώσεων, και υπάρχει επίσης πολύ μικρή σχέση μεταξύ νομισματικής και πολιτικής ανεξαρτησίας. Μάλιστα, οι μέσες μακροοικονομικές διαστάσεις της οικονομίας, δεν βοηθούν καθόλου στη πρόβλεψη της εξόδου κάποιας χώρας από μια νομισματική ένωση.

Η Malmgren, που εκτός από ιδρυτικό στέλεχος  της Principalis Asset Management, είναι επίσης και σύμβουλος κορυφαίων παγκόσμιων fund managers, πιστεύει πως ο κοινωνικός ιστός της Δύσης θα υποστεί τρομερές αλλαγές, καθώς όλο και περισσότερες χώρες θα αρχίσουν να κηρύττουν στάση πληρωμών στα χρέη τους.

Όπως λέει, «το επίκεντρο της προσοχής των αγορών τώρα είναι σε όλα τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης, και όχι στην Ελλάδα, η οποία τελείωσε ήδη. Πρέπει τώρα να ασχοληθούμε με τις άλλες χώρες. Το Βέλγιο, για παράδειγμα, δεν έχει τα κεφάλαια για να ξεφύγει  από τα χρέη του… Αυτό που απασχολεί βασικά τις αγορές, είναι οι πολλαπλές χρεοκοπίες στη Δυτική Ευρώπη. Θα πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμάζουμε τη κοινή γνώμη, για  να αντιμετωπίσει αυτή τη κατάσταση».

Εν τω μεταξύ, οι προφήτες της καταστροφής τα λένε εδώ και καιρό. Το μάρκο επιστρέφει! Και όπως έγραψε η γερμανική, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung πριν από έναν περίπου χρόνο, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς του Αυστριακού αυτόκλητου ειδικού στα οικονομικά Walter K. Eichelburg, το τέλος του 2009, ο τότε διοικητής της Bundesbank , Axel Weber, είχε αρχίσει να μοιράζει …. μάρκα.

Τον Μάιο όμως το 2010, δεχόμενη ισχυρές πιέσεις από πλευράς του Γάλλου προέδρου, η Angela Merkel έκανε πλήρη μεταβολή, και διέταξε την ανάκληση όλων των μάρκων που κυκλοφόρησαν, και τη φύλαξή τους σε ειδικά χρηματοκιβώτια.

Μεταξύ άλλων συμβουλών, ο Eichelburg συστήνει την επένδυση στον χρυσό, και την εκμάθηση τακτικών επιβίωσης.

 

City Wire, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

http://www.citywire.co.uk/global/germany-will-leave-the-euro-says-leading-commentator/a528716?ref=citywire-global-latest-news-list

http://www.faz.net/artikel/C30638/verschwoerungstheorien-apokalyptiker-verkuenden-das-ende-des-euro-30319495.html

4444

http://www.antinews.gr/2011/10/01/125131/

Η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας σήμερα είναι κρίσιμη.

Στη δεκαετία του 1970, ο διαφωνών Σοβιετικός ιστορικός Andrei Amalrik είχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Θα επιβιώσει η Σοβιετική Ένωση μέχρι το 1984»;.

Η πρόβλεψή του ήταν πως όχι. Αυτό ενόχλησε το κομμουνιστικό καθεστώς, που τον εξόρισε στη Σιβηρία για το θράσος του, ενώ αργότερα μετανάστευσε στη Δύση. Και το χειρότερο είναι ότι έπεσε έξω στην πρόβλεψή του. Η ΕΣΣΔ επιβίωσε μέχρι το 1991.

Διάφοροι σχολιαστές βρίσκονται σήμερα στην ίδια ακριβώς θέση, σε σχέση με το μέλλον του ευρώ. Πιστεύουν πως όπου νάναι καταρρέει, και πως το ίδιο θα καταρρεύσει και η ΕΕ. Μπορεί αυτού του είδους οι προβλέψεις να είναι διασκεδαστικές, αλλά μήπως είναι και πρόωρες;

Έχουμε τρία διαφορετικά πράγματα να εξετάσουμε:

Το ένα είναι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Πρέπει μάλιστα να συμβεί σύντομα.

Το δεύτερο είναι μια κατάρρευση του ευρώ, που θα την πυροδοτήσει η ελληνική χρεοκοπία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ευρώπη θα βυθιστεί σε ύφεση, και θα προκληθεί χάος στις παγκόσμιες χρηματαγορές.

Το τρίτο ζήτημα είναι η κατάρρευση της ίδιας της ΕΕ. Αν γίνει, θα βρέξει αίμα! Θα εμφανιστούν ακόμη και οι τέσσερις ιππείς της Αποκάλυψης. 

Ας ξεκινήσουμε με την Ελλάδα. Γιατί να κηρύξει παύση πληρωμών στις διεθνείς της υποχρεώσεις; Επειδή η σκληρή λιτότητα που της επιβλήθηκε, σε συνδυασμό με το τεράστιο χρέος της, την έχουν ρίξει σε βαθιά ύφεση. Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται κατά 7% ετησίως, οπότε η Αθήνα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κανένα χρέος.

Οι αγορές το γνωρίζουν, για αυτό και τα ελληνικά ομόλογα που ωριμάζουν τον Μάρτιο, πωλούνται στη μισή τους αξία.

Τα νέα επιτόκια που θα κληθεί να πληρώσει η Ελλάδα για να μετακυλίσει τα χρέη της θα είναι απαγορευτικά. Και οι απλοί Έλληνες επαναστατούν απέναντι σε αυτή την άσκοπη άσκηση οικονομικής ορθοδοξίας. Ας αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, και πάμε παρακάτω.

Μήπως όμως μια ελληνική χρεοκοπία θα απαξιώσει εντελώς το ενιαίο νόμισμα; Μπορεί ναι, και κανένας δεν το θέλει.

Το ευρώ αποτελεί τη ρίζα των ελληνικών δυσχερειών. Πρόκειται για μια χώρα χωρίς ανταγωνιστική οικονομία, με ένα κράτος που αδυνατεί να εισπράξει ακόμη και τα μισά φορολογικά έσοδα που του οφείλονται. Όταν είχε τη δραχμή, πλήρωνε υψηλά επιτόκια δανεισμού, και κάθε τόσο την υποτιμούσε ώστε να αντιμετωπίσει την έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

Στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε επιτραπεί η συμμετοχή στο ευρώ, αλλά αυτό έγινε επειδή το νέο νόμισμα δεν αφορούσε σε οικονομικά πλεονεκτήματα, αλλά θεωρούνταν ένα όχημα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Πρακτικά, αυτό σήμαινε πως οι αδύναμες οικονομίες, όπως αυτή της Ελλάδας, που σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να πάρουν φτηνά δάνεια, άρχισαν να δανείζονται με γερμανικά και γαλλικά επιτόκια. Για αυτό και αυτές το εκμεταλλεύτηκαν, δανειζόμενες ανεξέλεγκτα.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες φταίνε όσο φταίνε και οι Έλληνες. Δάνεισαν τεράστια ποσά σε μια χώρα που ήξεραν ότι αποτελούσε μεγάλο ρίσκο, υπολογίζοντας πως αν δεν τους αποπληρώσει η Αθήνα, θα το κάνει η ΕΕ για να σώσει το ευρώ. Αυτό όμως το σκεπτικό αποδεικνύεται λάθος, και έτσι κινδυνεύουν σήμερα και οι τράπεζες. Μερικές μπορεί να σβήσουν.

Το ευρώ μάλλον θα επιβιώσει και από αυτή τη κρίση. Τι είναι δέκα εκατομμύρια Έλληνες σε σχέση με τα 325 εκατομμύρια Ευρωπαίων που το χρησιμοποιούν;

Δεν θα επιβιώσει όμως στα επόμενα 5-10 χρόνια, επειδή υπάρχουν μεγάλα κράτη, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που επίσης έχουν μια προβληματική σχέση μαζί του.

Συνοπτικά, το πρόβλημα έχει ως εξής: Ένα ενιαίο νόμισμα προϋποθέτει μια κυβέρνηση, η οποία θα διαθέτει τα δημοσιονομικά και νομισματικά εργαλεία για να το ελέγχει, και επίσης προϋποθέτει πολιτική ένωση.

Η ευρωζώνη, ως πολιτική οντότητα, δημιουργήθηκε χωρίς κανένα από τα παραπάνω απαραίτητα στοιχεία, και έτσι είναι προγραμματισμένη να διαλυθεί, αν αυτά δεν εφαρμοστούν άμεσα.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί, αφού χρειάζεται περαιτέρω παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών, κάτι που αυτά δεν είναι έτοιμα ακόμη να παραχωρήσουν.

Όπως έχει η κατάσταση, το ευρώ θα καταρρεύσει σίγουρα πριν από το 2020. Θα ακολουθήσει μήπως και η ΕΕ;

Η ΕΕ υπάρχει, με διαφορετικά ονόματα, από το 1958. Επέζησε τα περισσότερα από αυτά τα 50 χρόνια, χωρίς ενιαίο νόμισμα. Η ύπαρξή της ευνοούσε όλα τα μέλη της. Σίγουρα λοιπόν, θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμη και χωρίς το ευρώ.

Του  Gwynne Dyer

Japan Times

http://search.japantimes.co.jp/cgi-bin/eo20110928gd.html

4444

http://www.antinews.gr/2011/09/30/124953/

 Τεράστια ποσά αποσύρονται από τα χρηματιστήρια, ενώ εξίσου σημαντικά ποσά  στοιχηματίζονται έναντι του δείκτη S&P 500 του Οκτωβρίου.

Η ευρωπαϊκή κρίση του χρέους συνεχίζει να χειροτερεύει, και παντού στο κόσμο βλέπουμε περίεργες χρηματιστηριακές και άλλες κινήσεις.

Μήπως όλα αυτά μας δείχνουν ότι κάτι το σοβαρό πρόκειται να συμβεί; Ας ελπίσουμε πως όχι.

Ιστορικά όμως, οι σοβαρότερες καταρρεύσεις στα χρηματιστήρια τείνουν να συμβαίνουν το φθινόπωρο. Μήπως λοιπόν είμαστε στα πρόθυρα ενός «Μαύρου Οκτώβρη»;

 

1-Σύμφωνα με το CNN, τον περασμένο μήνα είχαμε αριθμό ρεκόρ στοιχημάτων έναντι του δείκτη S&P 500. Αν σημειωθεί κατάρρευση του χρηματιστήριου τον επόμενο μήνα, κάποιοι θα γίνουν ζάπλουτοι.

2-Οι επενδυτές αποσύρουν τεράστια ποσά από τα χρηματιστήρια. Μήπως γνωρίζουν κάτι που εμείς οι υπόλοιποι αγνοούμε; Δείτε τι έγραψε η Financial Post:

«Οι επενδυτές απέσυραν περισσότερα ποσά από το τέλος του Απρίλη, από ότι στους πέντε μήνες μετά τη κατάρρευση της Lehman Brothers, συνεισφέροντας στην απώλεια $2.1 τρισ. από τις αμερικανικές μετοχές. Περίπου $75 εκατ. αποσύρθηκαν από διάφορα funds που εστιάζουν σε μετοχές, σύμφωνα με το Bloomberg

3-Η Siemens απέσυρε περισσότερα από €500 εκατ. από δυο μεγάλες γαλλικές τράπεζες, και τα πήγε στην ΕΚΤ. Ξέρει μήπως κάτι η εταιρία;

4-Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας.

5-Η ΕΚΤ αγοράζει όλο και περισσότερα ιταλικά και ισπανικά ομόλογα, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την οικονομική κρίση της ευρωζώνης.

6-Η Federal Reserve, η ΕΚΤ, η Τράπεζα της Αγγλίας, η Τράπεζα της Ιαπωνίας, και η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσαν πως θα διαθέσουν απεριόριστα κεφάλαια στις ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, και Δεκέμβριο του 2011.

7-Μέχρι τώρα φέτος, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας έχασε περισσότερο από το μισό της αξίας της, ενώ η αξία της δεύτερης  μεγαλύτερης,  έπεσε κατά 44%.

8-Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Angela Merkel ταλαιπωρείται στις τοπικές εκλογές της Γερμανίας. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση θέλει το 82% των Γερμανών να δηλώνουν πως η κυβέρνηση τους, κάνει μια άσχημη δουλειά, όσον αφορά στον χειρισμό της ελληνικής κρίσης. Η γερμανική κοινή γνώμη δεν συμφωνεί με την όποια διάσωση της Ελλάδας, και αυτό δεν συμφέρει καθόλου τους Έλληνες.

9-Η Ελλάδα υφίσταται μια πλήρη οικονομική κατάρρευση. Το χρέος της σε σχέση με το ΑΕΠ είναι 160%.  Η λιτότητα που έχει επιβληθεί στους Έλληνες δεν βοήθησε σε τίποτα. Τα σπρεντς των μονοετών ελληνικών ομολόγων ξεπερνάνε το 129%.  Πριν από έναν χρόνο, ήταν κάτω από 10%.

Σύμφωνα με στοιχεία του υφυπουργού Οικονομικών, η Ελλάδα διαθέτει αρκετά χρήματα για να λειτουργήσει μόνο μέχρι και τον Οκτώβριο.

10-Τα σπρεντς των ιταλικών και πορτογαλικών ομολόγων εκτοξεύονται κι αυτά στον ουρανό.

11-Οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης άρχισαν να αγοράζουν περισσότεροι χρυσό από όσο πουλάνε. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια.

12-Το Ισραήλ ξεφορτώθηκε το 46% των αμερικανικών εντόκων γραμματίων του, και η Ρωσία το 95%. Γνωρίζουν κάτι αυτές οι χώρες;

13-Οι παγκόσμιες χρηματαγορές αναμένουν πως η αμερικανική Federal Reserve θα εξαγγείλει σχέδιο εξαγοράς ομολόγων, που θα έχει ως σκοπό τη μείωση των επιτοκίων μακροπρόθεσμα.

14-Σύμφωνα με μελέτη της Merrill Lynch, η αμερικανική οικονομία έχει 80% πιθανότητες να μπει σε μια ακόμη ύφεση.

Όλα είναι έτοιμα για το μπαμ του Οκτώβρη. Ας ελπίσουμε πως αυτό δεν θα συμβεί. Τα πράγματα όμως δείχνουν ακριβώς όπως και το 2008.

Κανένα από τα προβλήματα του 2008 δεν έχουν διορθωθεί, – σωστό αυτλο, η εφεση δεν εκανε το μητρωο λευκο – και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι σήμερα ακόμη πιο εύθραυστο, από την εποχή του Β`ΠΠ.

Αν έρθει μια ακόμη παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, οι συνέπειες θα είναι τρομερές.

Έχουμε μαλακώσει πολύ, και τώρα είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το τελικό χτύπημα νόκ άουτ.

 

The Economic Collapse

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/nervous-breakdown-21-signs-that-something-big-is-about-to-happen-in-the-financial-world

Σχόλιο: Είμαστε μέσα στον Οκτώβριο οπότε μένει να δούμε τι θα δούμε.

Πάντως μέχρι στιγμής, η περιοχή των 10.800 μονάδων είναι το πρώτο ισχυρό όριο που πρέπει να σπάσει ο DJ για να πάει κάτω. Για να το σπάσει πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος και να γίνει παιχνίδι με πολύ χρήμα.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να έχεις μετρητά ή κάποιο αντιστάθμισμα αντίθετης κίνησης. Όσοι είναι έμπειροι από οικονομικά δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν. Έχουν αντισταθμίσματα.

Σήμερα υπάρχουν τόσα εργαλεία που για να χάσεις χρήματα πρέπει να είσαι χαζός. Μιλώ πάντα για τους μεγάλους παίκτες.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε όλοι έναν σοβαρό κανόνα: Τα κέρδη πρέπει να τα παίρνετε και όχι να είστε άπληστοι.

Advertisements

Posted October 3, 2011 by bmplefour in Stratfor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: