Η Ενοποίηση της Ευρώπης.   Leave a comment

Η Ενοποίηση της Ευρώπης.

05/05/2011

Όλοι έχουμε διαβάσει, τουλάχιστον όσοι ασχολούνται με τα Οικονομικά πως φτιάχτηκε το Ευρώ και τώρα είμαστε σε θέση να ξέρουμε πολύ καλά και τις αδυναμίες του.

Οι Σοφοί άνθρωποι δε θα εγκατέλειπαν το Ευρώ και την Ευρωζώνη. Αντίθετα μετά από συλλογισμό, θα προχωρούσαν σε διόρθωση των αδυναμιών του Ευρώ.

Έχει διαφορετική άξια στην κλίμακα μια Γερμάνια ή μια Γαλλία μόνες τους και διαφορετική όταν είναι μαζί.

Η Ελλάδα για παράδειγμα είναι ενεργειακός παίκτης. Θα μπορούσε κάποιος να πει στους Γερμανούς και στους Γάλλους, γιατί πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό; Γιατί δεν αξιοποιείτε τον Ήλιο, τον Αέρα, το Πετρέλαιο και τις άλλες πηγές της Ελλάδος; Αντί να κάθεστε και να κλαίτε ή να φωνάζετε;

Είναι ηλίθιο να λέγεται ότι η Ελλάδα θα βγει εκτός Ευρωζώνης. Το πρόβλημα είναι αυτοί που κυβερνούν και κυβέρνησαν την Ελλάδα. Αυτό είναι η πρώτη διαπίστωση που κάνει ένας σοφός οικονομολόγος.

Όταν ο άρρωστος πηγαίνει σε κάποιον που λέει ότι είναι γιατρός, αλλά στην ουσία είναι κομπογιαννίτης, δε πρόκειται ποτέ να γίνει καλά. Αντίθετα έχει μεγάλες πιθανότητες να χειροτερέψει η υγεία του, να φτάσει μέχρι το θάνατο.

Σας φαίνεται Ικανός ο Γιώργος Παπανδρέου να βγάλει την Ελλάδα από το λούκι; Όχι βέβαια. Ούτε ο Βαγγελης Βενιζέλος και οι υπόλοιποι.

Αν θέλετε να βρείτε λύση στο Χάος της Ελλάδος, θα κάνετε ότι γράφω. Ο πρώτος κανόνας: 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις στο Δημόσιο Τομέα. Οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_6461.html

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε χθες ότι θα πρέπει να μειωθούν οι επιδοτήσεις που αφορούν την παραγωγή αιολικής ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν πιο λογικό στο μέλλον η χώρα να εισάγει ηλιακή ενέργεια από περιοχές όπως η Ελλάδα, που έχουν μεγαλύτερη ηλιοφάνεια. 

Η…Μέρκελ τόνισε ότι μολονότι η αιολική ενέργεια φαίνεται να είναι οικονομικά βιώσιμη στη Γερμανία, δεν ισχύει το ίδιο και για την ηλιακή.

Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση μείωσε δραστικά τις λεγόμενες εγγυημένες τιμές αγοράς, μέσω των οποίων οι επενδυτές λαμβάνουν ένα εγγυημένο ποσό για την ενέργεια που παράγουν.

“Δεν είμαι όμως σίγουρη για το αν θα έπρεπε να τις περικόψουμε ακόμη περισσότερο”, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Μαγδεμβούργο.

Η Ευρώπη είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για την ηλιακή ενέργεια, όμως εξαρτάται ακόμη από τις κρατικές επιδοτήσεις επειδή η ηλιακή ενέργεια είναι σχεδόν οκτώ φορές ακριβότερη από την ενέργεια που παράγεται με συμβατικούς τρόπους — άνθρακα ή φυσικό αέριο.

Η Μέρκελ σημείωσε τέλος ότι δεν είναι λογικό τόσες πολλές επιδοτήσεις να πηγαίνουν σε έναν τομέα που τελικά παράγει ελάχιστη ενέργεια.

Σχόλιο: Σε μια Ενοποιημένη Ευρωζώνη με κουλτούρα ενοποίησης, φυσικά και η Ελλάδα θα έδινε ενέργεια από τον Ήλιο στην Γερμανία. Θα ήταν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Όπως φυσιολογικό θα ήταν να πάρει ένας Γερμανός το τρένο μεγάλης ταχύτητας και να έρθει στο εξοχικό του στην Ελλάδα.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό η Frontex να βρίσκεται στον Έβρο και να φυλά τα σύνορα της ΕΕ από τους Λαθρομετανάστες. Μάλιστα το απόλυτα φυσιολογικό θα ήταν τα στρατόπεδα υποδοχής των λαθρομεταναστών να τα δημιουργήσει η Frontex και όχι το Ελληνικό κράτος.

Έχετε πολλά ακόμα να μάθετε και να κάνετε όσο αφορά την Ενοποίηση Ευρωπαίοι. Δε ξέρω πόσο είστε ώριμοι.

Αυτό που θα γράψω εγώ, είναι το εξής: και να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, όπως θέλει η Μπιλντ και κάποιοι άλλοι, δεν πρόκειται να χαθεί. Η Ιστορία θα της κάνει την χάρη και μετά από όλους αυτούς τους φελλούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, θα της «στείλει» μια ομάδα πολύ ικανών ανθρώπων.

Advertisements

Posted October 5, 2011 by bmplefour in EURO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: