Σε Θιγεί Προσωπικά και Τσατίστηκες; Κάνε κάτι.   Leave a comment

Σε Θιγεί Προσωπικά και Τσατίστηκες; Κάνε κάτι.  

04/10/2011

06/10/2011

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4662070

Σε καθεστώς απόλυτης ομηρείας, υπό το βάρος ασήκωτου δημόσιου χρέους 371,920 δισ. ευρώ ή 172,7% του ΑΕΠ, θα βρίσκεται η ελληνική οικονομία και το 2012.

Αν συνυπολογιστεί και το ενδοκυβερνητικό χρέος, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης σπάει κάθε ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 400 δισ. ευρώ.

Ακόμη πάντως και μετά την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, το χρέος υποχωρεί μόλις κατά 26,1 δισ. ευρώ.

Αν γίνει «κούρεμα» ομολόγων 50% πλην των δανείων της τρόικας (110 δισ. ευρώ, τα οποία θα έχουν καταβληθεί έως το τέλος του επομένου έτους), τότε το χρέος μειώνεται κατά περίπου 130 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας και πάλι το 100% του ΑΕΠ (215 δισ. ευρώ).

Η διεύρυνση του χρέους είναι πραγματικά ανεξέλεγκτη την τελευταία πενταετία, καθώς το 2008 ήταν 110,7% του ΑΕΠ ή 262,318 δισ. ευρώ. Τότε η εξυπηρέτησή του απαιτούσε δαπάνες τόκων 11,2 δισ. ευρώ ή 4,7% του ΑΕΠ. Του χρόνου, μόνο και μόνο για τόκους, το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει 17,9 δισ. ευρώ ή 8,3% του ΑΕΠ, με αύξηση 1,6 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, περίπου όσα κόπηκαν δηλαδή από μισθούς και συντάξεις με τις τελευταίες παρεμβάσεις. Ασήκωτα είναι και τα βάρη των λήξεων ομολόγων την ερχόμενη τριετία. Στο διάστημα 2012-2014, αν δεν υπάρξει επιμήκυνση, το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καλύψει λήξεις χρέους ύψους 130 δισ. ευρώ.

Σχόλιο:

Η Εξέλιξη του Χρέους και η ανικανότητα του Πολιτικού συστήματος της Ελλάδος να φτιάξουν ένα κράτος δυτικού τύπου, θα οδηγήσουν στη μόνη εφικτή λύση: Το κούρεμα.

Η Ελλάδα δεν είναι Ευρωπαϊκό κράτος όπως νόμιζαν οι Ευρωπαίοι, όταν την έβαζαν στην Ευρωζώνη.

Για όσους ήξεραν την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, ήξεραν από την πρώτη στιγμή, ότι το κούρεμα ήταν η σωστή λύση. Δεν πηγαίνεις σε πόλεμο με τόσο κακής ποιότητας στελέχη, γιατί είναι σίγουρο ότι θα τον χάσεις. Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο.

Όταν ο Σημίτης έλεγε: αυτή είναι η Ελλάδα, δε σκέφτηκες Γερμανέ, ότι κάτι κακό λέει;

Όσο ποιο γρήγορα γινόταν, τόσο το καλύτερο. Μια Αυστραλέζικη Φαρμακευτική εταιρεία μάλιστα, προηγήθηκε εδώ και μήνες. Διέγραψε τα χρέη του Ελληνικού Δημοσίου, διότι οι άνθρωποι σωστά σκεπτόμενοι, σου λέει γιατί να κουβαλάμε σκελετούς στον ισολογισμό μας.

Οι Ευρωπαίοι τώρα κατάλαβαν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν βάζοντας την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Τώρα πρέπει να πάρουν βαθιές ανάσες και να φτιάξουν το Κράτος που λέγεται Ελλάδα στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτό φυσικά σημαίνει και εκλογές. Εκλογές, γιατί αν οι Έλληνες πολίτες μισήσουν την ΕΕ, θα φύγουν. Θα περάσει στο υποσυνείδητο τους, ως κάτι πολύ άσχημο.

Στο χώρο της πραγματικής δικαιοσύνης, θα τους ρωτήσουν: πως αφήσατε τον Σημίτη και τον Καραμανλή να σας κοροϊδέψουν; Γιατί μας το κάνατε αυτό; Υποτίθεται ότι είστε ποιο έξυπνοι από εμάς, ποιο οργανωμένοι.

Η ανικανότητα του Πολιτικού συστήματος δημιούργησε το Χρέος.

 

 

 

Advertisements

Posted October 6, 2011 by bmplefour in Art

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: