Euro or Drachma.   Leave a comment

Ευρώ ή Δραχμή;

01/01/2012

Το βασικό ερώτημα για την μετάβαση της Ελλάδας από το Ευρώ στη Δραχμή, είναι τι θα γίνει με τα δάνεια.  
Εάν εγώ έχω ένα δάνειο σε Ευρώ, τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ελλάδα παει στην Δραχμή;
Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει ή διαβάσει μια αξιόπιστη ανάλυση.
Υπάρχει το παράδειγμα της Αργεντινής. Τι έγινε στην Αργεντινή;

12/10/20111

Σήμερα η Ελλάδα είναι στη Ζώνη του Ευρώ.

Ο Σημίτης ήταν μοιραίος για την Ελλάδα και στην ουσία την κατέστρεψε. Αυτός πήρε την απόφαση για να μπει η Ελλάδα στο Ευρώ. Αυτός μας «πούλησε» την Ισχυρή Ελληνική Οικονομία.

Ψεύτης και καταστροφικά μοιραίος. Το λάθος του το πληρώνουμε τώρα. Αυτός δεν ήταν που είπε αυτή είναι Ελλάδα; Αφού ήξερε ποια ήταν η Ελλάδα, πως μας πούλησε το ψέμα της Ισχυρής Οικονομίας; Θα μου πεις τότε δεν υπήρχαν τα blogs, μόνο ο ΔΟΛ.

Ο Σημίτης βέβαια δεν έχει οικονομικό πρόβλημα. Έχει κάνει τις μπάζες του. Εγώ όμως έχω και δε θα χαριστώ σε κανένα Αρ…. που το παίζει ειδήμων. Ιδίως τώρα που είμαι και άρρωστος.

Η Επιστροφή στην Δραχμή, δεν γίνεται έτσι απλά.

Πρώτα κάνεις λογιστικό έλεγχο, για να δεις πόσο χρέος είναι νόμιμο και πόσο παράνομο. Θα εκπλαγείς αναγνώστη πόσο λίπος υπάρχει στο Χρέος της Ελλάδος.

Η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, δεν είναι μόνο λάθος της Ελλάδος, αλλά και των Ευρωπαίων, που ήξεραν τι Λαμογια είναι οι νεοέλληνες πολιτικοί, αφού τους Λάδωναν.

Έτσι λοιπόν αν η Ελλάδα επιστρέψει στην Δραχμή, διότι οι Έλληνες δε θα θέλουν να μείνουν στο Ευρώ για να μην πεθάνουν, θα γίνει με Όρους φυσιολογικούς, όχι ανώμαλους.

Αν η Ελλάδα θα πάει στην Δραχμή, το χρέος της θα είναι περίπου 100 δις ευρώ ή και πολύ λιγότερο και όχι 350 δις ευρώ που είναι τώρα.

Κάποιοι θα αντιπροτείνουν, το Δημόσιο Χρέος που είχε η Ελλάδα το 1999. Πριν μπει στην Ευρωζώνη.

Δεν είναι όλοι χαζοί στην Ελλάδα.

Ακούω τον Μπάμπη και άλλους να λένε: Άμα πάμε στην Δραχμή τα 350 δις θα γίνουν με την υποτίμηση της δραχμής τρις!!!! Έτσι σας είπαν να λέτε; Παπαγαλάκια.

Κανένας δεν κάνει τέτοιες επιστροφές Μπάμπη. Δεν είμαστε όλοι χαζοί σε αυτή την χώρα Μπάμπη.

Εγώ μάλιστα συνηθίζω να κάθομαι σε τραπέζια νικητών. Αν αποφασίσω η Ελλάδα να πάει στην Δραχμή, ξέρω με τι Όρους νίκης μπορεί να γίνει. Μια επιστροφή στην Δραχμή περιλαμβάνει και Γεωπολιτικούς Όρους. Τι νομίζεις ότι είμαστε χαζοί; Που θα κάνουμε επιστροφή στην Δραχμή με τους όρους που θέτουν κάποιοι άλλοι;

Αυτό που προσφέρει στην ουσία η παραμονή της Ελλάδος στη Ζώνη του Ευρώ είναι απλό: η Ελλάδα, οι Νεοέλληνες θα αναγκαστούν επιτέλους, να γίνουν Ευρωπαϊκό κράτος. Έχω βαρεθεί να ζω σε ένα τριτοκοσμικό κράτος. Έπρεπε να έρθει η Τρόικα για να δουλέψουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι 40 ώρες εβδομαδιαίως.

Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για σκεφτούν οι νεοέλληνες τι ζημιά έχουν κάνει τα κομματόσκυλα. Αυτή την στιγμή οι προβολείς φωτίζουν όλα τα κακώς κείμενα της Ελληνικής Ζωής.

Τέρμα τα φύκια. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει κράτος Δυτικού Τύπου.

Σου συνιστώ αναγνώστη να βρεις και να διαβάσεις την συνέντευξη που έδωσε ο Ιάσων Μανωλοπουλος στην Ελευθεροτυπία ή αν ξέρεις αγγλικά να διαβάσεις το βιβλίο του για την Ελληνική Κρίση Χρέους. Είναι αρκετά διαφωτιστικός. Ίσως γι’αυτό δεν τον έχω δει σε Κανένα Κανάλι.

«….Η Ελλάδα δεν ήταν κατάλληλη για να γίνει μέλος μιας οικονομικής ένωσης με σκληρό νόμισμα και χαμηλά επιτόκια. Εκτός του ότι δεν τηρούσε τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις για ένταξη στην ευρωζώνη, η Ελλάδα δεν ήταν μια ανεπτυγμένη, υψηλής προστιθέμενης αξίας οικονομία όπως ήταν η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία. Η εμπειρία με τον αποτυχημένο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών απεικονίζει ξεκάθαρα πως μόνο οικονομίες που συγκροτούν μια «βέλτιστη νομισματική περιοχή» μπορούν να μοιράζονται το ίδιο νόμισμα….»

Αυτά που λέει ο Ιάσων Μανωλοπουλος ήταν γνωστά στους Ευρωπαίους, όταν αποφάσιζαν να βάλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

«….Το κίνητρο πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ανεκαθεν κυρίως πολιτικό, ριζωμένο στην ιδέα ότι μια ποιο στενή οικονομική ολοκλήρωση θα οδηγούσε στην αρμονία και θα καθιστούσε αδύνατο στο μέλλον έναν ευρωπαϊκό πόλεμο. Η είσοδος στην Ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, που στη συνέχεια θα οδηγούσε στην υιοθέτηση του ενιαίου νομίσματος, αποτελούσε μέρος της κίνησης προς τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού κράτους….»

Αυτά που λέει είναι πολύ σημαντικά, διότι ορίζει ξανά το πλαίσιο αναφοράς. Αν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ, αυτό στην ουσία θα είναι ένα πολιτικό γεγονός, παρά ένα νομισματικό γεγονός. Μια και η αρχική πλατφόρμα όσο αφορά την Ελλάδα ήταν πολιτική.

Δε θα μπορούσε άραγε η Κίνα, η Ρωσία ή η Αμερική, να στηρίξουν μια Ελλάδα;

Όταν φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου, που είναι διακείμενος Αμερικανικά, το παιχνίδι θα ανοίξει.

Το σίγουρο είναι ότι οι Νεοέλληνες δε θα πεθάνουν αμαχητί.

Η Ευρωζώνη έχει όφελος να μείνει η Ελλάδα. Είναι προφανές ότι έχει τεράστιο όφελος. Να μη τα γράφω. Η κρίση στην Ελλάδα καταρχήν, ανέδειξε την Γερμανία, ως τον κύριο μοχλό στην Ευρωζώνη. Είναι μοναδική ευκαιρία για τους Γερμανούς. Αν τα καταφέρουν θα έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά.

«…Δεν είμαι ευρωσκεπτικηστης. Το ευρώ είναι μια καλή ιδέα, που υλοποιήθηκε με κακό τρόπο. Με την ίδρυση της ευρωζώνης έχουν προκύψει σημαντικά οφέλη, όπως μειωμένο κόστος συναλλαγών και οικονομικού κινδύνου, ώθηση νέων εμπορευσίμων αγαθών κ.ο.κ. ….»

Το Ευρώ είναι σίγουρα μια καλή ιδέα. Όποτε τι γίνεται τώρα; Αν η Ευρωζώνη είναι διατεθειμένη να ξοδέψει χρήμα, θα σωθεί.

Νομίζω ότι η συμφωνία που έγινε: Εμείς το Χρέος, εσείς το Έλλειμμα, ήταν σωστή. Αλλά μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στους Νεοέλληνες πολιτικούς; Απάντηση όχι.

«…. Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ εστιάζουν στην παραπληροφόρηση μέσω της δημιουργίας εντυπώσεων και δίνουν έμφαση στα συναισθήματα και τις συγκινήσεις, αντί στην ουσία των θεμάτων….»

Και τα ΜΜΕ έχουν μεγάλη ευθύνη για την Οικονομική Κρίση της Ελλάδος. Αν σκεφτούμε ποιοι έχουν τα κανάλια. Οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες που κάνουν δουλειές και με το Κράτος. Έτσι επενδύουν στην Ενημέρωση για να έχουν Πολιτική Επιρροή.

Σήμερα με τα blogs αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει. Όλοι μπορούν να σχολιάσουν μια είδηση ή μια ενέργεια.

«…. Στη σύγχρονη πολιτική κουλτούρα της Ελλάδας η δημοκρατία, η λογοδοσία, το αστικό ήθος και η κοινωνική ευθύνη δεν έχουν το ίδιο νόημα ή ακόμα την ίδια αξία που έχουν σε άλλες δυτικές κοινωνίες. Για παράδειγμα, στη Μ. Βρετανία, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και αλλού τιμωρούνται ποινικά οι διαφθαρμένοι πολιτικοί. Αυτό όχι μόνο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά τους προστατεύει ακόμα και το ίδιο το σύνταγμα. Το σκάνδαλο Ζιμενς και το κουκούλωμα του είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα….».

Οι Έλληνες πολίτες εδώ και χρόνια ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι Νεοέλληνες πολιτικοί, απλά τους θεωρούν βλαμμένους και χαζούς και ποτέ δεν έκαναν κάτι που ήθελαν οι Έλληνες πολίτες. Και οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα αυτό φώναζαν: Δικαιοσύνη.

Το 2004 ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε της εκλογές με συνθήματα όπως: επανίδρυση του κράτους, σεμνά και ταπεινά και φυσικά ότι θα έκανε απονομή δικαιοσύνης για τα σκάνδαλα.

Φυσικά δεν έκανε τίποτα. Όλα όσα υποσχέθηκε ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Άλλος ένας ψεύτης που έγινε πρωθυπουργός.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφτιαξαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Βαγγελης Βενιζέλος και Παυλόπουλος σίγουρα συνεργάστηκαν. Έτσι απέκτησαν ασυλία…. Οι πολιτικοί. Για ένα τόσο σημαντικό θέμα, θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα, αλλά δεν έγινε.

Ο νεποτισμός είναι πολύ έντονος στην Ελλάδα. Κυριαρχεί θα λέγαμε. Όλα αυτά οι νεοέλληνες τα πληρώνουν.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=317446

Μείωση των καθαρών εσόδων κατά 4,2% και αύξηση των δαπανών κατά 7% δείχνουν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2011. Αυξημένο, κατά 15,1% σε σχέση με το 9μηνο του 2010, εμφανίζεται και το έλλειμμα το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, βρίσκεται εντός του νέου στόχου, όπως αυτός κατατέθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2012.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 34,98 δισ. ευρώ και σύμφωνα με το υπουργείο η υστέρηση τους σε επίπεδο εννιαμήνου οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και στη μείωση των εισοδημάτων και τέλος, στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

Όπως τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στη σχετική ανακοίνωση, η υστέρηση των εσόδων αναμένεται να αντιμετωπισθεί στο δ’ τρίμηνο του έτους, με την απόδοση των φορολογικών ρυθμίσεων που περιέχονται στους εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011 – 2015.

Οι δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 52,488 δισ. ευρώ και η αύξησή τους, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, οφείλεται κυρίως στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2,381 εκατ. ευρώ, στις αυξημένες επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της  μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές κατά 1,862  εκατ. ευρώ, στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 306 εκατ. ευρώ και στα νοσοκομεία κατά 834 εκατ. ευρώ (700 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 και 134 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).

Σχόλιο: Οι Νεοέλληνες ματώνουν, αλλά οι δαπάνες δεν μειώνονται. Από το 2010 μέχρι σήμερα γίνονται περικοπές, άνθρωποι πεθαίνουν, αλλά οι δαπάνες αυξάνονται.

Έσοδα – Έξοδα αυτή η απλή εξίσωση ζητά λύση. Διώξτε τους ανίκανους Πασοκους. Μετά από 24 μήνες δεν μπορούν να κρατήσουν σταθερές τις δαπάνες. Αφού διορίζουν από την πίσω πόρτα την νέα γενιά Πασοκων στο Δημόσιο.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=317313

«…. 3. Για την απαλλαγή μακροχρόνια ανέργων απαιτείται η προσκόμιση φωτοτυπίας της φορολογικής δήλωσης και του εκκαθαριστικού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008, από τα οποία να προκύπτουν ότι το ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία στον δικαιούχο του μειωμένου τέλους και ιδιοκατοικείται από αυτόν, το οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου είναι μέχρι 12.000 ευρώ προσαυξανόμενο με 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, η ακίνητη περιουσία του για το έτος 2008 δεν υπερβαίνει το ποσόν των 150.000 ευρώ , προσαυξημένη κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή κάτω των 3.000 ευρώ καθώς και τα τετραγωνικά μέτρα του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου.

Εφόσον υπάρχουν δικαιούχοι άνεργοι που δεν περιλαμβάνονται στις λίστες που θα στείλει η ΓΓΠΣ στις εφορίες, ώστε να χορηγήσουν τις απαλλαγές, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν βεβαίωση από τον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα για την ανεργία. Για να χορηγηθεί η απαλλαγή αυτή απαιτείται ο δικαιούχος να ήταν άνεργος κατά τη 17η Σεπτεμβρίου 2011….».

Σχόλιο: Είμαι μακροχρόνια άνεργος. Έχω και κάρτα. Δεν πηγαίνω πουθενά Βαγγελα του ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία μου υπάρχουν στην βάση δεδομένων του ΟΑΕΔ. Παρτα και κάνε διασταύρωση. Το σπίτι που είναι μικρό και πληρώνω τη δόση με τα λεφτά που μου δίνουν συγγενείς είναι και αυτό καταχωρημένο.

Έχω στείλει και sms. Πήγα και στην ΔΕΗ και έχω κάνει και αλλαγή ονόματος του λογαριασμού.

Δηλαδή Βαγγελα έχεις όλα τα στοιχεία. Δεν πηγαίνω πουθενά Βαγγελα, ούτε πρόκειται να βγάλω καμιά φωτοτυπία. Αν δεν μπορείς να κάνεις ένα στοιχειώδη υπολογισμό, να τσακιστείς να φύγεις Μαλα… και εσύ και οι σύμβουλοι σου.

Τέρμα οι ανίκανοι πολιτικοί και σύμβουλοι  στο Δημόσιο που μας κάνουν την Ζωή άσχημη.

Τον μπουλο Μαλα…. Να μειωθούν και οι δαπάνες.

13/10/2011

Συνέχεια του σχολιασμού μου της Άκρως ενδιαφέρουσας συνέντευξης. Σας συνιστώ να την διαβάσετε. Γι’αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και στους Νεοέλληνες, υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Δεν μπορεί ο Βαγγελας να μας εκβιάζει με το Χαράτσι μέσω ΔΕΗ. Εγώ δεν έχω να το πληρώσω.

«….Ερώτηση Δημοσιογράφου: Το νομικό του απεχθούς χρέους, όπως διαμορφώθηκε από τον Alexander Nahum Sack το 1927, παραμένει αμφιλεγόμενο και είναι ανοιχτό σε μια σειρά ερμηνειών. Γιατί πιστεύετε ότι το χρέος της Ελλάδας αποτελεί περίπτωση απεχθούς χρέους;».

Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση.

«…Ιάσων Μανωλόπουλος: Στο διεθνές δίκαιο το απεχθές χρέος είναι μια νομική θεωρία η οποία υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε χρέος που αναλαμβάνεται από ένα καθεστώς για λόγους που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του έθνους δεν πρέπει να εκτελείτε…..»

Το επαχθές Χρέος. Είναι σίγουρο ότι πολλά Δημόσια Χρέη, είναι επαχθή. Αυτή η υπόθεση αξίζει μια Οικονομική Μελέτη σε βάθος για περισσότερη κατανόηση. Τα επαχθή χρέη είναι συνήθως αποφάσεις πολιτικών, χωρίς έγκριση από τους πολίτες.

«…..Ιάσων Μανωλόπουλος: Τέτοια δάνεια θεωρούνται από την συγκεκριμένη θεωρία προσωπικά δάνεια του καθεστώτος που τα έχει λάβει και όχι χρέη του κράτους….»

Προσωπικά δάνεια. Στην Ελλάδα, με βάση το πολιτικό σύστημα, που δίνει όλη την εξουσία στον Πρωθυπουργό και σε κανέναν άλλο. Ο Πρωθυπουργός, η εξουσία του είναι ανεξέλεγκτη, μπορεί να πάει και να δανειστεί χωρίς κανέναν έλεγχο στο όνομα του Ελληνικού Λαού, μεγάλα ποσά χρήματος, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν ποινική ασυλία και ότι τα Δυο μεγάλα κόμματα λειτουργούν ως Συνδικάτο, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλη σημασία έχει ο Όρος: Προσωπικά Δάνεια.

Άλλωστε οι Περισσότεροι Νεοέλληνες πολιτικοί που άσκησαν εξουσία, έχουν πλουτίσει. Πόσοι νεοέλληνες πολιτικοί έχουν πάει φυλακή, από το 1974 και ύστερα αναγνώστη;

Κάθε φορά που ακούω την πρόταση: η κυβέρνηση κρίθηκε από τον Λαό, άρα ( με βάση την λογική τους) δεν έχει ποινικές ευθύνες για όποια κατάχρηση εξουσίας έκανε και οδήγησε σε Οικονομικά Σκάνδαλα, γελώ. Γελώ πολύ.

Άλλο οι πολιτικές ευθύνες και άλλο οι Ποινικές. Στην Δημοκρατία υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών. Οι νεοέλληνες πολιτικοί, όσο αφορά το τομάρι τους, έχουν αναλάβει εκτός από την πολιτική και την δικαστική εξουσία. Απαράδεκτο και δεν συνάδει με κράτος Δυτικού Τύπου.

«…. Στο βιβλίο μου περιγράφω την Ελλάδα ως μια ανατολίτικη χώρα με δυτικό χαρακτηρισμό….»

Είναι προφανές για όποιον ζήσει στην Ελλάδα, ότι η χώρα δεν είναι Δυτικού Τύπου. Μπορεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να έλεγε: ανήκουμε στην Δύση, αλλά δυστυχώς αυτό ήταν μόνο λόγια. Για να πεις ότι ανήκεις στην δύση, πρέπει να έχεις και τους ανάλογους θεσμούς. Δηλαδή η καθημερινή Ζωή, είναι εύκολη. Τετρακόσια χρόνια Τουρκικής σκλαβιάς δεν φεύγουν εύκολα, από την νοοτροπία. Αντίθετα η Κύπρος που είχε Βρετανούς, πήρε από αυτούς το αγγλοσαξονικό σύστημα. Πολύ καλύτερο από το Οθωμανικό.

«… Δίχως αυτόν τον δυτικό χαρακτηρισμό, είναι πολύ πιθανό πως απλώς και μόνο η έλλειψη διαχωρισμού μεταξύ νομοθετικού και εκτελεστικού σώματος (άρθρο 62 του Συντάγματος) και το υψηλό επίπεδο διαφθοράς θα απέτρεπε την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ από το 1981….»

Σωστή η παρατήρηση. Η Ελλάδα χωρίς τον χαρακτηρισμό που προκύπτει με βάση την Γεωγραφία, είναι χώρα της Ανατολής με βάση την σύγχρονη νοοτροπία. Η Ελλάδα γεωγραφικά ανήκει στην Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι δεδομένο. Έχει και την Αρχαία Ιστορία που την δένει ακόμα ποιο πολύ, αλλά και η δημιουργία του Ελληνικού Κράτους το 1821, πάλι λέει στους Ευρωπαίους, ότι η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή χώρα.

Εάν η απόφαση είναι πολιτική, η Ελλάδα σίγουρα μπαίνει στην Ευρωπαϊκή κοινότητα. Αλλά με οικονομικά κριτήρια έχει πρόβλημα.

«…. Η στρατηγική της Ε.Ε. ήταν η δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί σε μέγεθος αυτή των ΗΠΑ. Το μοτίβο ήταν η ποσότητα και η φιλοσοφία που ακολουθήθηκε ήταν πως η «σύγκλιση» των οικονομιών δεν ήταν εξαρχης υποχρεωτική, αλλά πως θα ερχόταν μετά την ένταξη στην ευρωζώνη. ….»

Η Ελλάδα λοιπόν μπήκε στην ΕΕ με πολιτική απόφαση. Άλλωστε ως οικονομικό μέγεθος δεν μπορούσε να απειλήσει την ΕΕ, όπως θα σκεπτόταν ένας οικονομολόγος της ΕΕ αλλά και ένας Νεοέλληνας πολιτικός, όπως ο Μητσοτάκης και άλλοι που άσκησαν εξουσία, πρωθυπουργοί και υπουργοί και σύμβουλοι. Θυμάμαι πολύ καλά τι έλεγαν.

Η σημερινή πραγματικότητα, δείχνει πόσο λάθος εκτιμήσεις έκαναν και πόσο λάθος αποφάσεις πήραν. Το χειρότερο; Ότι τις έκαναν χωρίς να έχουν ποινικές ευθύνες. Το αποτέλεσμα; Σήμερα η Ελλάδα, άσχετα με το μικρό της μέγεθος στην οικονομία, είναι ικανή να γα…. Όλη την Ευρώπη και την Παγκόσμια οικονομία! Αν γίνουν λάθος χειρισμοί.

Όταν μια χώρα την βάζεις με Πολιτική απόφαση στην ΕΕ δεν μπορείς να έρχεσαι μετά και να της λες δεν έπρεπε να μπεις γιατί δεν είχες τα οικονομικά κριτήρια. Είναι πρόστυχο.

Οι Ευρωπαίοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Γιατί και όταν αποφάσισαν να βάλουν οικονομικά κριτήρια, δεν έκαναν επαρκή έλεγχο.

«….Αργότερα, η ΕΕ έκανε στραβά μάτια ακόμα και στην κραυγαλέα έλλειψη συμμόρφωσης της Ελλάδας με τις δημοσιονομικές απαιτήσεις για ένταξη στην Ευρωζώνη….»

Από το 1999 μέχρι το 2004 καταλογίστηκαν σε βάρος της Ελλάδας πρόστιμα, πάνω από 200 δις Δραχμές. Το ρεπορτάζ το είχε η εφημερίδα Αποκαλύψεις 09/01/2011.

Η Ελλάδα πάντα πλήρωνε πρόστιμα μη συμμόρφωσης στην ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ποτέ δεν ήταν αυστηροί. Ποτέ δεν τους τράβηξαν τα αυτιά. Ποτέ δεν έγινε πραγματικός έλεγχος.

Η Ελλάδα δεν ήταν απλά άτακτη, ήταν Αμαρτωλή, μέχρι αηδίας. Η Ελίτ που κυβερνούσε και κυβερνά, είναι μια Ελίτ νεποτισμού. Καμία σχέση με το ήθος του Ιωάννη Καποδίστρια, που δολοφονήθηκε.

Οι Ευρωπαίοι έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης.

«…. Η αποτυχία των θεσμών στις Βρυξέλες να διασφαλίσουν ότι οι χώρες που συμμετέχουν στο ενιαίο νόμισμα αντιπροσώπευαν μια βέλτιστη νομισματική περιοχή ή να διεξάγουν εθνικά δημοψηφίσματα προδίδει αμέλεια. Αυτές δεν είναι εκ των υστέρων σκέψεις. Στο βιβλίο μου υπενθυμίζω ότι υπήρχαν ξεκάθαρες προειδοποιήσεις γι’αυτην την κατάσταση, όπως για παράδειγμα η ανοιχτή επιστολή των 155 Γερμανών οικονομολόγων το 1998….».

Η Γερμανία ήθελε πολύ την επέκταση, αυτό είχε ως συνέπεια να μην πάρει στα Σοβαρά τις προειδοποιήσεις έγκυρων οικονομολόγων.

Εδώ τίθεται και το ζήτημα της Υπερδύναμης. Είναι η Γερμανία Υπερδύναμη; Είναι μια μεγάλη δύναμη;

Η Αμερική, έδινε και δίνει χρόνια ολόκληρα, οικονομική βοήθεια σε ένα σωρό χώρες, κάνοντας παράλληλα και πόλεμους. Αν η Αμερική σταματήσει τον πόλεμο του Αφγανιστάν και «υιοθετήσει» την Ελλάδα, τότε μπορεί να την σώσει. ΑΝ μάλιστα γίνει και σωστά, θα βγουν και τεράστια κέρδη. Τρις.

Η Γερμάνια ήθελε την επέκταση. Είχε όμως ικανή δύναμη για να το επιτύχει; Μου θυμίζει την φιλοσοφία του κεραυνοβόλου πολέμου του 2ου παγκοσμίου πολέμου, που μόλις συνάντησε μια αχανή έκταση, Ρωσική Ενδοχώρα, ξεφούσκωσε. Ο Χίτλερ δεν τήρησε τα αρχικά σχέδια και πάλι η μικρή Ελλάδα τον έβγαλε χρονικά εκτός.

Η Κίνα για παράδειγμα με τα Τρις συναλλαγματικά διαθέσιμα, θα μπορούσε να υιοθετήσει την Ελλάδα, όπως έκανε και στην Ουγγαρία.

Από την στιγμή που υπάρχουν οι Λύσεις, εγώ γιατί θα πρέπει να εξαθλιωθώ;

4444

http://nonews-news.blogspot.com/2011/10/blog-post_650.html

Σοκ προκαλεί ανακοίνωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή Αμπελοκήπων–Ερυθρού-Πολυγώνου, οι οποίοι κάνουν λόγο για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του…
6ου Διαμερίσματος, ως απόρροιες της κρίσης και του οικονομικού αδιεξόδου, στο οποίο ζουν πολλοί συνανθρωποί μας.

Ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου που δημοσιεύεται στη Lifo, ότι οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων –Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία και που όπως περιγράφονται είναι σοκαριστικά, αφού υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την ασιτία.

Το δελτίο τύπου επισημαίνει ότι σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα διδασκόντων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4) αναφέρθηκαν «τα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής στην περιοχή μας και αναδείχτηκε η ανάγκη συντονισμού της δράσης όλων των σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής, σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με πρώτο στόχο την ανατροπή κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής. Από την πλευρά του Συλλόγου μας αναδείχτηκε η ανάγκη για παλλαϊκό ξεσηκωμό και Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι τη νίκη».

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει την «επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων». Παράλληλα, επισημαίνονται οι εξής δράσεις των συλλόγων:

«1. Αναλαμβάνουμε την από κοινού διοργάνωση τοπικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Πανόρμου (μετρό Πανόρμου), με στόχο το γενικό ξεσηκωμό όλης της τοπικής κοινωνίας. Το συλλαλητήριο αυτό να αποτελέσει το προοίμιο της κινητοποίησης όλων των κατοίκων της περιοχής στη γενική απεργία της 19 Οκτωβρίου.

2. Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής. Ένα δίκτυο δράσης και αλληλεγγύης που θα αποτελεί ασπίδα συλλογικής προστασίας, για να μην πεινάσει καμιά λαϊκή οικογένεια, για να μην βρεθούν άλλοι συμπολίτες μας σε κατάσταση απόγνωσης, για να μην χάσει κανείς το σπίτι του από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, για να μην εκβιάζονται οι μαθητές και οι νεολαίοι που αγωνίζονται με την απειλή του εισαγγελέα. Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

3. Θεωρούμε απαραίτητο ο συντονισμός μας να περιλάβει όλα τα σωματεία, συλλόγους και φορείς της περιοχής μας ώστε να δυναμώσει ο αγώνας μας και να οργανωθούμε σε όσο το δυνατόν πιο πλατειά και διευρυμένη βάση, σε πνεύμα ισότιμης συνεργασίας και αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλα τα σωματεία, συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και δε συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη να συντονιστούν μαζί μας, να συμμετέχουν στις δράσεις μας, με στόχο τη διοργάνωση ανοιχτής διευρυμένης συνέλευσης του συντονισμού στις 22 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4)».

Φαίνεται πως το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης είναι εδώ και δεν εξαιρεί ούτε ένα ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας, όπως είναι τα παιδιά…
Πηγή: lifo.gr

Σχόλιο: Λιποθυμίες από Ασιτία. Πείνα δηλαδή. Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα. Σε πιάνει η καρδιά σου. Να ακούς ότι λιποθυμούν από την πείνα παιδιά στο σχολείο.

Σωστά ο Νικόλας μετέδωσε την είδηση από το Ραδιόφωνο. Διότι αρκετοί της κυβέρνησης του Γιωργάκη και του ΠΑΣΟΚ ζουν στο γυάλινο και καθαρά αυτάρεσκο κόσμο τους.

Ρίξτε με αν μπορείτε φωνάζει ο Βαγγελας. Όσο υπάρχουν ξευτίλες, μη φοβάσαι, δεν πέφτεις.

Ο Γιωργάκης είναι απλός θεατής των όσων συμβαίνουν. Άλλοι περνούν τις αποφάσεις το 2011. Το 2009 η Ελλάδα είχε μερίδιο στις αποφάσεις σήμερα οι Τυχάρπαστοι τύποι που μας κυβερνούν, είναι εκτός κέντρων εξουσίας και αποφάσεων. Ζούμε μια τραγωδία σε πολλά επίπεδα.

14/10/2011

«….Το 2001 Έλληνες υπουργοί κανόνισαν, σε συνεργασία με την Goldman Sachs, μια περίπλοκη ανταλλαγή παραγώγων, με αποτέλεσμα να φαίνεται το εθνικό χρέος και το έλλειμμα μικρότερο, αλλά που εκτόξευε το κόστος του χρέους στα ύψη στο μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα. Στις καταναλωτικές χρηματοοικονομικές αγορές μιας ώριμης δημοκρατίας, απάτη αυτού του είδους δε θα επιτρεπόταν, δηλαδή, δε θα ήταν νόμιμο να μεταβιβαστεί το κόστος σε αθώα συμβαλλόμενα μέρη, όπως στους Έλληνες πολίτες που δεν είχαν ακόμα φτάσει στο όριο ηλικίας για να μπορούν να ψηφίσουν. Επίσης, η αποτυχία της Ελλάδας να αναμορφωθεί σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα κουλτούρα λογοδοσίας για διεφθαρμένους πολιτικούς (άρθρο 62 του Συντάγματος). Το χρέος είναι υψηλότερο από ότι θα έπρεπε να είναι ως απόρροια συμβάσεων που έγιναν από διαφθαρμένους πολιτικούς….»

Κατάλαβες αναγνώστη σε τι λούκι μας έβαλε το Αρ…. ο Σημίτης και οι Υπουργοί του και η προπαγάνδα του ΔΟΛ και του Έθνους και των άλλων διαπλεγμένων;

Όποιος ήταν σοβαρός οικονομολόγος και ζούσε στην Ελλάδα, τουλάχιστον 12 μήνες θα είχε καταλάβει ότι είναι αυτοκτονία να μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Μετά τον Σημίτη ήρθε ο Αποτυχημένος Κώστας Καραμανλής και έδεσε το γλυκό που λένε. Το πόσο αποτυχημένος και μοιραίος  ήταν ο Κώστας Καραμανλής το κατάλαβα εντελώς τον Αύγουστο του 2008. Δεν είχα καμία αμφιβολία.

Μετά ήρθε ο Γιωργάκης των: λεφτά υπάρχουν και της  πράσινης ανάπτυξης και των άλλων παραμυθιών. Τον Μάρτιο του 2011, κατάλαβα πόσο άχρηστος ήταν.

Νεοέλληνα είσαι παντελώς βλαμμένος. Δεν έχεις γρήγορα αντανακλαστικά. Διατηρείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, ηλίθιους σε θέσεις κλειδιά. Αποτέλεσμα: σφαγή. Πόσες φορές έχω γράψει να ρίξεις την κυβέρνηση του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ; Πολλές. Δεν κάνουν, είναι ανίκανοι. Ακόμα δε το έχεις καταλάβει;

Αν μου έλεγε εμένα ο Βαγγελας ρίξε με αν μπορείς, θα τον έριχνα σε χρόνο dt και θα του έλεγα: άντε στο διάολο που θα μας εκβιάσεις, μαλ…..

Την Τρόικα να έβαζα ως υπηρεσιακή κυβέρνηση, καλύτερα θα ήμουν αυτούς τους 24 μήνες. Χίλιες φορές Καλύτερα.

«…Οι Έλληνες πολιτικοί των δυο μεγάλων κομμάτων ήταν απίστευτα καιροσκόποι και ανεύθυνοι. Χρησιμοποίησαν χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ και την ευκαιρία να δανειστούν σκληρό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, ως επί το πλείστον για να εξαγοράσουν ψήφους, αντί να προχωρήσουν στην οικοδόμηση μια παραγωγικής οικονομίας….»

«…Το μεγαλύτερο λάθος της χρηματοοικονομικής κοινότητας δεν ήταν ότι δεν σορτάρισε τα κρατικά ομόλογα κατά την διάρκεια της πρόσφατης αναταραχής, αλλά ότι προχώρησε εξαρχής σε πολύ μεγάλο δανεισμό….»

«…. Στο βιβλίο του «Κατάρρευση», ο Jared Diamond ισχυρίζεται ότι η καταστροφή μπορεί να οδηγήσει είτε σε ανανέωση είτε σε συντρίμμια…».

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=317935

Η Αθλιότητα.

Όσο καιρό χρειάζεται και μέχρι να… ξεχαστούν, «παγώνουν» οι αποδοχές των συνταξιούχων και οι συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων.

Οι διορθώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος, με τροπολογίες στη Βουλή, στο επίμαχο νομοσχέδιο κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων, της εφεδρείας και των νέων περικοπών στις συντάξεις, προβλέπεται ότι οι συνταξιούχοι δεν θα ξαναπάρουν αύξηση μέχρι και το 2015, μέχρι το ίδιο έτος παρατείνεται και η εφεδρεία, ενώ οι κλαδικές συμβάσεις δεν θα επεκτείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου, το οποίο, εντελώς ξαφνικά, θα διαρκέσει μέχρι το 2015, αν και η χώρα, υποτίθεται, ότι θα βγει στις αγορές να δανειστεί το 2014. Άρα θα έχει διορθώσει το δημόσια οικονομικά της….

Παράλληλα, η παράταση της εφεδρείας, η επέκταση του πλαφόν και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η εφαρμογή του και στις κρατικές τράπεζες (Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), αλλά και η διατήρηση του επιδόματος γάμου για όσους συνταξιοδοτηθούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011 (ακολούθως θα χορηγείται ενσωματωμένο με το α’ παιδί και σε συνάρτηση πάντα με την απόκτηση τέκνου για τους εν ενεργεία και την ανηλικότητα αυτού για τους συνταξιούχους) προκάλεσε νέα μαζική φυγή εργαζομένων με πρόωρη συνταξιοδότηση. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στην Αγροτική Τράπεζα (οι υπάλληλοι της οποίας δέχτηκαν και πέρυσι μείωση των αποδοχών κατά 10%) κατέθεσαν χθες ή ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης περισσότερα από 300 τραπεζικά στελέχη.

Συγκεκριμένα:

1 Η αρχική πρόβλεψη στο πολυνομοσχέδιο ανέφερε ότι το «πάγωμα» της μη επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων θα είναι διετές. Ωστόσο, με τη χθεσινή τροπολογία το «πάγωμα» του δικαιώματος διαπραγμάτευσης… της εργατικής δύναμης των μισθωτών έγινε τριετές. Όπως ακριβώς (αρχικά) ήθελε η τρόικα.

Η οποία (κατά… περίεργη σύμπτωση) είχε ασμένως υιοθετήσει το ανώνυμο e-mail των εγχώριων επιχειρηματικών παραγόντων, οι οποίοι, προφανώς, ενοχλούνται να υπάρχει ένα ελάχιστο δίχτυ ασφαλείας και ήθελαν να το αφαιρέσουν με κάθε τρόπο.

Αντικίνητρο

Μη επέκταση των συμβάσεων στα μη εκπροσωπούμενα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μέλη σημαίνει ότι ο μισθωτός που απασχολείται σε μια επιχείρηση που αρνείται να γίνει μέλος της οικείας εργοδοτικής οργάνωσης, δεν θα απολαμβάνει τον κλαδικό (λελογισμένο) μισθό. Κατά συνέπεια, η ύπαρξη εργοδοτικών ενώσεων λειτουργεί, αυτομάτως, σαν αντικίνητρο (κοινωνικό ντάμπινγκ), καθώς συνεπάγεται υψηλότερο μισθολογικό κόστος. Άρα οι εργοδοτικές ενώσεις οδηγούνται σε διάλυση και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ούτε η ΓΣΕΕ θα έχει απέναντί της θεσμικό συνομιλητή προκειμένου να διαπραγματευτεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (751 ευρώ σήμερα).

2. Η εφεδρεία παρατείνεται άλλα δύο έτη (στο άρθρο 1 παρ.2 του επίμαχου νομοσχεδίου τροποποιείται η υποπαράγραφος «στ» και αντί του 2013 τίθεται το 2015). Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνον οι 53χρονοι που έχουν 33 έτη υπηρεσίας οδηγούνται στην εφεδρεία (και ακολούθως στη σύνταξη με 35ετία χωρίς όριο ηλικίας για τους προ του 1983 ασφαλισμένους), αλλά και όσοι συμπληρώνουν τα εν λόγω έτη μέχρι το 2013 (και άρα θα συνταξιοδοτηθούν το 2015). Κοντολογίς, με την επαναδιατύπωση του εν λόγω άρθρου, στην εφεδρεία θα βγουν όσοι είναι 51 ετών και έχουν 31 έτη ασφάλισης (διορισμένοι το 1980).

3. Αλλάζει ο περσινός ασφαλιστικός νόμος 3865/10, ο οποίος προέβλεπε «πάγωμα» αποδοχών μέχρι τις αρχές του 2014. Τώρα, με άλλη τροπολογία επί του πολυνομοσχεδίου, το «πάγωμα» επεκτείνεται μέχρι τις αρχές του 2016. Και βλέπουμε…

4.Οι περικοπές στις συντάξεις του ΕΤΑΤ (ταμείο-γέφυρα μεταξύ εργασίας στην Εμπορική και την Alpha Bank και συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ) περιορίζονται στο 50% της καταβαλλόμενης σύνταξης. Έτσι, θα πρέπει κάποιος να έχει αποδοχές πάνω από 2.000 ευρώ και να είναι κάτω των 55 ετών (κυρίως γυναίκες με ανήλικο), ώστε να υποβληθεί στις περικοπές που θα υποστούν οι άλλοι ασφαλισμένοι. Η εξαίρεση, ουσιαστικά, του ΕΤΑΤ αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο προς τους τραπεζίτες, προκειμένου να «σπρώξουν» εργαζομένους σε πρόωρη συνταξιοδότηση, μειώνοντας έτσι το μισθολογικό κόστος…

5. Δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ανάκλησης πλασματικών χρόνων (στρατός κ.ά.) και αυτό προκειμένου να βγουν περισσότεροι στην εφεδρεία (συμπλήρωση 33 ετών ασφάλισης). Ωστόσο έτσι πολλοί εργαζόμενοι συμπληρώνουν 25ετία το 2010 και δεν μπορούν να βγουν σε πρόωρη με 25ετία (56ο έτος φέτος), με ανήλικο κ.ά. *

Σχόλιο: Ο Βαγγελας ο σφαγέας. Είναι για γέλια. Οι άνθρωποι σφάζουν μια και είναι ανίκανοι για οτιδήποτε άλλο. Όσο δεν τους ρίχνεται στα τάρταρα, θα σας σφάζουν.

Δεν πιστεύουν την χώρα όχι την Κυβέρνηση, είπε ο Βαγγελας, τον άκουσα στον Real FM. Ουστ από εδώ ρε ψεύτες. Εσάς δεν πιστεύουν Βαγγελα όχι την χώρα. Εσάς.

Δεν μπορώ άλλο να ακούω τον Βαγγελα και τους Πασοκους, μου φέρνουν αναγούλες. Γυρίζω αλλού το κουμπί. Άλλη συχνότητα. Ούτε στην τηλεόραση τους βλέπω. Έχω βαρεθεί την Αθλιότητα τους. Με το που ακούω τις δυο πρώτες προτάσεις φεύγω από την συχνότητα.

Η κίνηση του ΓΑΠ να βάλει τον Βαγγελα Υπουργό Οικονομίας Σατανική.

Advertisements

Posted October 12, 2011 by bmplefour in Greek Economy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: