Alapis: Μια εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.   Leave a comment

Alapis: Μια εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

02/12/2011

Το ντόμινο των οφειλών των εταιρειών του Λαυρεντιαδη. Δε τους λυπάμαι τους Τραπεζίτες. Αντι να δίνουν χρήμα σε υγιείς επιχειρήσεις δανείζουν στην διαπλοκή.
Εξακολουθούν τα άθλια υποκείμενα οι τραπεζίτες, να δανείζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η Ελληνική Οικονομία και οι Έλληνες χρειάζονται καθαρούς τραπεζίτες. Όχι άθλια υποκείμενα που δανείζουν ΜΜΕ και κόμματα και διαπλεκόμενους.
Έχει ξεχειλίσει ο Ελληνικός βόθρος και έχει γεμίσει σκατό, όλη την Ευρωζωνη και τον πλανήτη.
80η θέση στην διαφθορά η Ελλάδα.
Όταν βάζατε την Ελλάδα στο Ευρώ αναρωτιέμαι τι είχατε μέσα στο κεφάλι σας. Πολλοί αναρωτιούνται.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=329433

Του ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΛΑΝΤΑΛΗ
Βραδυφλεγής βόμβα οφειλών ύψους 902 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας Alapis «δυναμιτίζει» τα χαρτοφυλάκια δώδεκα ξένων και ελληνικών τραπεζών. Το πρόβλημα είναι σημαντικά μεγαλύτερο, από τη στιγμή που θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι οφειλές και κάθε λογής ανοίγματα και υποχρεώσεις προς τις τράπεζες θυγατρικών και συνδεδεμένων με την Alapis εταιρειών.

Με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται στην Αίτηση για τη Λήψη Προληπτικών Μέτρων για τη Διαδικασία Εξυγίανσης, τα υπόλοιπα των δανειακών συμβάσεων και συμβάσεων χρηματοδοτικών μισθώσεων (όπως εμφανίζονταν την 31/8/2011) διαμορφώνονταν στα 200 εκατομμύρια ευρώ προς τη Royal Bank of Scotland/RBS, στα 105 προς την ΒΝΡ Paribas, στα 100 προς την Εμπορική (επιπλέον δε 50 εκατ. ευρώ στην Societe Generale). Στα 108 εκατ. ευρώ ανέρχονταν οι οφειλές προς την Εθνική, στα 100 προς την Πειραιώς, στα 95 προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στα 50 σε Attica Bank, στα 40 προς την Proton Bank, στα 20 προς την Κύπρου, στα περίπου 18 έναντι της HVB και 15 εκατομμύρια ευρώ στην Alpha Bank.

Δοκιμασία.

Τραπεζικός παράγοντας σημείωνε πως «…δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας και της γενικότερης κατάστασης που κυριαρχεί στον κλάδο, η υπόθεση της Alapis-Λ. Λαυρεντιάδη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους ζοφερότερους “εφιάλτες” για τον κλάδο».

Πόσω μάλλον που, εν μέσω ελέγχων της Black Rock και επικείμενου «κουρέματος» του χαρτοφυλακίου ελληνικών ομολόγων, περιπτώσεις όπως αυτή της Alapis (και αρκετών ακόμη εταιρειών κι επιχειρηματιών) δοκιμάζουν τις αντοχές πολλών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Από τα αναφερόμενα στη σχετική έκθεση, η χρηματοδότηση της Alapis ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2007, χωρίς φειδώ, συνεχίστηκε τον Οκτώβριο του 2010, φθάνοντας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Είναι όμως ενδεικτικό, πως κοινό ομολογιακό δάνειο (με ομολογιούχους τις κυπριακές εταιρείες Laogenic Enterprises και Maltific Investments) εκδόθηκε υπέρ της εταιρείας ακόμη και στις 20/10/2011.

Δηλαδή καιρό μετά την ανάδειξη του θέματος της Proton Bank από την «Ελευθεροτυπία» και του πρόσφατου βουλεύματος με το οποίο αποφασίστηκε να παγώσουν τραπεζικοί και μετοχικοί λογαριασμοί του επιχειρηματία και ακόμη 30 προσώπων, φερομένων να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

Το ενδιαφέρον είναι πως σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο η υπόθεση φτάνει να απασχολήσει μέχρι τα γερμανικά ΜΜΕ, με τη «Suddeutsche Zeitung» να δημοσιεύει ρεπορτάζ για την Proton Bank με τίτλο «Ενα φορτίο δυναμίτιδας».

Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού κοντά στην οικία υψηλόβαθμου στελέχους της Τραπέζης της Ελλάδος (το οποίο διερευνά την υπόθεση της Proton Bank), κάνει λόγο για συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του επιχειρηματία στο εξωτερικό.
Λιχτενστάιν
Σύμφωνα με την «S.Ζ.», φέρεται να ίδρυσε στο Λιχτενστάιν μαζί με άλλους επιχειρηματίες την ιδιωτική τράπεζα Lamda με έδρα τη Βαντούζ… Πηγές της τράπεζας διαβεβαιώνουν πως δεν ιδρύθηκε με χρήματα της Proton Bank ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.
Ωστόσο, ο τραπεζικός παράγοντας δεν απέκλειε το ενδεχόμενο «…κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (στα οποία οφείλει η Alapis) να κινηθούν νομικά κατά πάσης πηγής ικανής να συμβάλει στη μείωση των ανοιγμάτων».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση της Alapis, πλείστες είναι και οι συμβάσεις πίστωσης (με ανοιχτό λογαριασμό) για τη χρηματοδότηση της θυγατρικής Κ.Π. Μαρινόπουλος, της γνωστής φαρμακαποθήκης, που ακολουθεί επίσης την πτωχευτική διαδικασία της μητρικής.
Συγκεκριμένα (με την υπ’ αριθμόν 1087041381/24-3-2010) σύμβαση παροχής πίστωσης με ανοιχτό (αλληλόχρεο) λογαριασμό με την Εθνική Τράπεζα, χορηγήθηκαν γραμμές χρηματοδότησης έως 6 εκατομμύρια ευρώ. Αλλα 2,7 εκατ. ευρώ δόθηκαν από την Εμπορική (19667/1-2-2006), περί το 1,5 εκατ. ευρώ από τη Millennium Bank (1641229/30-12-2009) ενώ μέχρι τα 3,2 από τη Γενική Τράπεζα (με τη σύμβαση 951825/27-2-2006). Περισσότερες (περί τις οκτώ) είναι οι συμβάσεις ομολογιακού δανείου, ενώ δεν λείπουν οι συμβάσεις ειδικού τύπου.

Επίσης εύλογο ενδιαφέρον προκαλούν οι πολλές χορηγίες που έχουν υπογραφεί (και χρηματοδοτεί), και συνέχιζε να δίνει η εταιρεία από την αρχή του 2010 μέχρι τις αρχές του 2011.
Χορηγίες.
Ενδεικτικά, στις 31/1/2011 εγκρίθηκε η χορηγία προς την παράσταση Amadeus (στο θέατρο Βρετάνια), στις 4/11/2010 για τον κύκλο εκδηλώσεων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (20ετία ΜΜΑ), στις 28/9/2010 για δίωρη ενημερωτική εκπομπή Σαββατοκύριακου στον Flash.

Οσον αφορά τις υποχρεώσεις προς προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές, προτείνεται η διαγραφή υποχρεώσεων (προς προμηθευτές και πιστωτές) σε ποσοστό 30% και η ρύθμιση της καταβολής των υπολειπόμενων σε περίοδο 7 ετών, με την πρώτη να ισούται με το 10% (του οφειλόμενου ποσού) και τις υπόλοιπες 6 με το 15% της οφειλής. Ως προς τις υποχρεώσεις προς τράπεζες (και χρηματοδοτικές μισθώσεις) προτείνεται η διαγραφή των υποχρεώσεων σε ποσοστό 50% , η κεφαλαιοποίησή τους κατά 20% (με την έκδοση προνομιούχων μετοχών) και ρύθμιση της καταβολής του υπολειπόμενου 30% σε 10 έτη με ένα χρόνο περίοδο χάριτος και 9 ετήσιες καταβολές, ίσες με το 11,1% της υπολειπόμενης οφειλής.
Για τις υποχρεώσεις χρηματοδοτικών μισθώσεων, προτείνεται η διαγραφή τους κατά 50% και η ρύθμιση της καταβολής των υπολειπόμενων οφειλών σε 10 έτη με ετήσιες πληρωμές ίσες με το 10% των υπολοίπων. Στην αίτηση, περιλαμβάνεται εκτενώς το επιχειρηματικό σχέδιο της Alapis και το σύνολο των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί για την εξυγίανση της εταιρείας.
Για τους λόγους αυτούς ζητείται να απαγορευθεί κάθε μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας, η αναστολή όλων των ατομικών διώξεων και η απαγόρευση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης. *

30/10/2011

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=321807

Του ΧΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ ioannou@enet.gr
ΛΙΓΕΣ μόλις ημέρες μετά τη διάσπαση της Proton Bank (σε καλή και κακή τράπεζα), μία άλλη εταιρεία, η Alapis, που αποτέλεσε τον πυρήνα των δραστηριοτήτων του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη (βασικού μετόχου της Proton Bank), μπήκε σε δύσβατα μονοπάτια.

Η διοίκησή της, στην οποία δεν μετέχει ο Λ. Λαυρεντιάδης από τον Δεκέμβριο του 2008, όταν παραιτήθηκε και άρχισε η κατάρρευση (αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχε επιρροή στις μετέπειτα διοικήσεις της εταιρείας, αφού ήταν βασικός μέτοχος), ζήτησε από το δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές (άρθρο 99) μπροστά στο αδιέξοδο ρευστότητας.

Σε χρόνο-ρεκόρ.

Και όμως, κανείς από τους πολυπληθείς μετόχους μειοψηφίας δεν κατάλαβε πώς η εταιρεία-φαινόμενο, με 1,2 δισ. ετήσιο τζίρο, που δημιούργησε ο επιχειρηματίας από το μηδέν και κατέστη η μεγαλύτερη -σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς- στον κλάδο των φαρμάκων σε χρόνο-ρεκόρ (2006-2008), έφθασε στη συνέχεια, το 2009-2011, στο χείλος του γκρεμού.

Η είδηση ήταν αναμενόμενη, από τη στιγμή που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των διασυνδέσεων της Proton με την Alapis και άλλων εταιρειών, που σχετίζονταν με τον Λ. Λαυρεντιάδη ή πρώην συνεργάτες/συνεταίρους…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ξαφνικός εταιρικός μετασχηματισμός της Alapis το καλοκαίρι του 2010, που συνοδεύτηκε από σχεδόν παράλληλη, ασυνήθιστα μεγάλη δανειοδότηση από την Proton Bank σε διάφορες εταιρείες, αποτέλεσε τη βασική αιτία για να ενταθούν οι έλεγχοι, που είχε ήδη ξεκινήσει η Τράπεζα της Ελλάδος στην Proton Bank.

Αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων ήταν να συνταχθεί το πόρισμα της ΤτΕ για την υπεξαίρεση των 51 εκατ. ευρώ, το οποίο στη συνέχεια εστάλη στην Αρχή για το ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος.

Τι ήταν αυτός ο εταιρικός μετασχηματισμός;

Η Alapis μετέφερε ορισμένες από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, που είχε πρόσφατα αγοράσει, εκτός του ομίλου της. Με άλλα λόγια, πούλησε… Το έκανε, διότι οι δραστηριότητες αυτές δεν πήγαιναν καλά. Έπρεπε να πουληθούν, για να μην «χαλάνε» τα νούμερα του ομίλου στις οικονομικές καταστάσεις και για να φέρουν χρήματα στο ταμείο της.

Ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε την πώλησή τους, τι είχε συμβεί; Τα νομικά πρόσωπα, που αγόρασαν τις δραστηριότητες, ήταν νεοσύστατες εταιρείες, οι οποίες ιδρύθηκαν ταυτόχρονα, με κοινές διευθύνσεις. Εκ των υστέρων προέκυψε ότι οι εταιρείες αυτές ή οι εκπρόσωποί τους έλαβαν δάνεια από την Proton Bank, τον έλεγχο της οποίας είχε αναλάβει από τον Δεκέμβριο του 2009 ο Λ. Λαυρεντιάδης.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα τις αιτίες της κατάρρευσης, ορισμένοι μιλούν για υπερβολικό δανεισμό, άλλοι για ευθύνες του Δημοσίου και των νοσοκομείων που χρωστούσαν στην εταιρεία από προμήθειες και άλλοι για κακοδιαχείριση, για ένα λαβύρινθο εταιρειών και γκρίζων συναλλαγών.

Δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι την περίοδο 2007-2010 ιδρύθηκαν, συγχωνεύτηκαν, διασπάστηκαν και έγιναν διάφορες γκρίζες συναλλαγές, με συμμετοχή άνω των 50 εταιρειών.

Θυμίζουμε πως η εταιρεία ξεκίνησε ως Veterin (εξαγοράστηκε το 2006 από τον Λ. Λαυρεντιάδη) και μέσω διάφορων εταιρικών μετασχηματισμών με άλλες εταιρείες -συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία- εξελίχθηκε και μετονομάστηκε σε Alapis το 2007.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσει οποιοσδήποτε πώς μία εταιρεία, που άντλησε από το χρηματιστήριο 1,268 δισ. ευρώ την περίοδο 2007-2009, έφθασε στο χείλος του γκρεμού (τα κεφάλαια αντλήθηκαν σε δύο δόσεις, η πρώτη 817 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2007 και η δεύτερη 451 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2009).

Επίσης δανείστηκε και ποσά περί των 900 εκατ. ευρώ, για να επεκταθεί στο εξωτερικό.

Ομως ήταν από τις ελάχιστες εταιρείες που μιλούσαν για εξωστρέφεια, δίχως να κάνει αναφορά στις πωλήσεις εξωτερικού.

25/10/2011

Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alapis.

Οι μικρομέτοχοι με ποσοστό γύρω στο 5% ο καθένας, τους έσφαξαν κανονικά. Όχι μόνο ο Λαυρεντιαδης, αλλά και όσοι είναι υπεύθυνοι για τους Ελέγχους.

Η κυβέρνηση, τόσο του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και του Κώστα Καραμανλή, έκαναν τα στραβά ματιά. Αν δεν έχεις πολιτικές πλάτες και μάλιστα ισχυρές, τέτοια κόλπα δε κάνεις. Εγώ και εσύ αναγνώστη γιατί δε τα κάνουμε;

Μετά αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα Χρεοκόπησε.

4444

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=320681

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Σε πολύ δύσκολη θέση έχει περιέλθει η Alapis, η άλλοτε ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής των διατάξεων του άρθρου 99 του Ν.

3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν. 4013/2011.

Το άρθρο 12 προβλέπει πως πρέπει να συμφωνήσει το 50% των πιστωτών, που κατέχουν το 40% των εμπράγματων εξασφαλίσεων (σ.σ. κυρίως τραπεζικές υποθήκες), προκειμένου να συμφωνήσουν -δεσμεύοντας και τους υπόλοιπους- σε σχέδιο εξυγίανσης που πρέπει να εφαρμοστεί σε 6 μήνες. Το άρθρο 99 προέβλεπε τη συμφωνία της πλειοψηφίας (51%), αλλά έδινε το δικαίωμα στη μειοψηφία να προσβάλει δικαστικά το σχέδιο.

Η διοίκηση της Alapis επισήμανε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποσκοπεί στο να δοθεί η δυνατότητα στην Alapis, η οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες τράπεζες και λοιπούς πιστωτές, να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο πρόγραμμα άμεσης εξυγίανσης.

Αναλυτές και τραπεζίτες συμφωνούν ότι ο Ομιλος της Alapis, ο οποίος δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των εταιρειών Veterin ΑΒΕΕ, Lamda Detergent ΑΒΕΕ, ΕΒΙΚ Α.Ε. και Elpharma ΑΕΒΕ, δραστηριοποιούμενος στους τομείς της υγείας και των απορρυπαντικών, βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Η εταιρεία έχει επιχειρήσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με πωλήσεις θυγατρικών στο εξωτερικό, τη μείωση του προσωπικού στην Ελλάδα και τη διακοπή ορισμένων δραστηριοτήτων της, αλλά δεν αποδείχθηκαν αρκετά.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 30ής Ιουνίου, η εταιρεία ήταν υπερχρεωμένη. Ειδικότερα, οι συνολικές τρέχουσες υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονταν σε 996 εκατ. ευρώ στα τέλη του α’ εξαμήνου, εκ των οποίων 811 εκατ. ευρώ ήταν βραχυπρόθεσμα δάνεια. Η εταιρεία είχε ήδη παραβιάσει όρους (covenants) των δανειακών συμβάσεων, με αποτέλεσμα οι πιστώτριες τράπεζες να έχουν το δικαίωμα καταγγελίας, καθιστώντας τα δάνεια άμεσα εξοφλητέα.

Σημειωτέον ότι δάνεια στην Alapis έχουν δώσει κατά καιρούς αρκετές τράπεζες, όπως η Proton Bank, η Εμπορική Τράπεζα, η Εθνική, η Alpha Bank, η Eurobank, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΒΝΡ Paribas, η Fortis και άλλες.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) Σωκρ. Λαζαρίδης αποφάσισε χθες την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Alapis, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

«Η προσωρινή αναστολή των ανωτέρω μετοχών κρίνεται αναγκαία για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δεν διασφαλίζεται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εν λόγω εταιρείας», ανέφερε το Χ.Α. στην ανακοίνωσή του.

Η χρηματιστηριακή αξία της Alapis ανέρχεται σε μόλις 3,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή ψίχουλα για μια εταιρεία που εκτιμάται ότι έχει αντλήσει αρκετά περισσότερα από 1 δισ. ευρώ από αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων και δάνεια την τελευταία 4ετία.

Όμως, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που ήταν ο ιθύνων νους πίσω από τη δημιουργία του ομίλου την καλή χρηματιστηριακή εποχή, κατέχει πλέον άμεσα μόλις το 6,11% της εταιρείας, έχοντας μεταβιβάσει το 15,206% στον Ιρακινο-βούλγαρο πρώην συνεργάτη του, Mario AlJebouri, τον Δεκέμβριο του 2010.

Ο τελευταίος μεταβίβασε το ίδιο ποσοστό στην εταιρεία Latemar Capital Ltd αργότερα. Η τελευταία εμφανίζεται να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alapis και ακολουθεί η Fortis ΟΒΑΒ με 12,8%.

Όλοι οι άλλοι μέτοχοι με ποσοστό κάτω του 5% κατέχουν το 65,87% της εταιρείας.

13/10/2011

Μένει να δούμε αν οι Εταιρείες που έφτιαξε ο Λαυρεντιαδης, θα καταρρεύσουν ή θα αντέξουν και τι θα κοστίσει στους Έλληνες πολίτες όλη αυτή η ιστορία.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=424938&h1=true

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Proton Bank που υποχρέωσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κρατικοποίηση της τράπεζας του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος ζει στο Λονδίνο, στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται και το δημιούργημά του, η φαρμακευτική εταιρεία Alapis η οποία οφείλει στις τράπεζες κοντά ένα δισ. ευρώ και προμηθεύει με φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό σχεδόν όλα τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με στοιχεία, η Alapis που μεταβιβάστηκε πέρυσι σε επενδυτικό fund που εδρεύει στο Λονδίνο είχε το α’ εξάμηνο βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ και άλλες υποχρεώσεις 150 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές οφειλές – στο μεγαλύτερο μέρος τους (800 εκατ. ευρώ) είναι συγκεντρωμένες σε τρεις πιστώτριες τράπεζες, τη Royal Bank of Scotland (RBS), την Εμπορική και την Εθνική – προσεγγίζουν το ένα δισ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο οφείλει στην εταιρεία περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ από προμήθειες φαρμάκων και υλικών στα νοσοκομεία.

Η εταιρεία βρίσκεται σε «χρηματοδοτικό κενό», οι εργαζόμενοι πληρώνονται μετ’ εμποδίων, ενώ υπάρχει διοικητική αναταραχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ο κίνδυνος διακοπής των προμηθειών των νοσοκομείων που γίνεται μέσω του πολυσχιδούς δικτύου του Ομίλου και της εταιρείας Gerolymatos, η οποία ήδη δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στο ΧΑ, αλλά και των εξελίξεων που διαφαίνονται στην Alapis, η τιμή της μετοχής υποχώρησε την Τρίτη στα 5 λεπτά (0,05 ευρώ) καταγράφοντας απώλειες 28% σε μία ημέρα, ενώ την Τετάρτη εν μέσω ανόδου παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Η ταμειακή κατάσταση της εταιρείας αποτυπώνεται ευκρινώς στα οικονομικά στοιχεία της τελευταίας διετίας όταν οι ταμειακές ροές βρέθηκαν πέρυσι στο «κόκκινο». Το 2009 στο ταμείο υπήρχαν διαθέσιμα της τάξης των 90 εκατ. ευρώ που ήταν σοβαρό ποσό σε περίοδο κρίσης.

Τα φάρμακα

Σήμερα, η Alapis δραστηριοποιείται στις ακόλουθες κατηγορίες φαρμάκων προωθώντας μεταξύ άλλων και προϊόντα συνεργαζόμενων πολυεθνικών εταιρειών:

– Καρδιολογικά, Αγγειοκαρδιακά, Διαβητολογικά, Δερματολογικά, Ουρολογικά, Νευρολογικά, Ψυχιατρικά, Αντικαρκινικά, Ανοσοποιητικά, Αιματολογικά Νοσοκομειακά, Παιδιατρικά, Οφθαλμολογικά, Αναπνευστικά, Αλλεργικά, Μη Υποχρεωτικά Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΟΤC)

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται επίσης στην παραγωγή και διανομή και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Ο κατάλογος των παραφαρμακευτικών προϊόντων που διατίθενται περιλαμβάνει:

– Επιθέματα Τραυμάτων, Στερεωτικοούς Επιδέσμους & Ταινίες, Επιδέσμους γενικής χρήσεως, Ηλεκτρονικές συσκευές ποιότητας (πιεσόμετρα, θερμόμετρα), Ορθοπεδικά.

Επίσης, μέσω του χονδρικού δικτύου των φαρμακαποθηκών διατίθενται προς διανομή περισσότεροι από 10.000 κωδικοί παραφαρμακευτικών ειδών:

– Eίδη Βρεφανάπτυξης
– Παιδικά καλλυντικά
Συμπληρώματα διατροφής
– Φυτικές πολυβιταμίνες
Χημικά
– Δρόγες
Φυτικά διαιτητικά προϊόντα
– Υπατικά
Είδη υγιεινής περιποίησης γυναικών
Καλλυντικά
– Αποσμητικά
– Αποτριχωτικά

– Κρέμες εγκυμοσύνης

– Kρέμες σύσφιξης, αδυνατίσματος

– Είδη αντηλιακής προστασίας

– Προϊόντα περιποίησης μαλλιών

– Προϊόντα περιποίησης προσώπου – σώματος

– Προϊόντα υγιεινής και περιποίησης χεριών – ποδιών
Οδοντιατρικά
– Είδη υγιεινής στόματος
Οφθαλμολογικά
– Ταμπλέτες και υγρά φακών επαφής
Προϊόντα δερματικών παθήσεων
– Δερμοκαλλυντικά
Παστίλιες λαιμού
– Γλυκαντικά
Διαγνωστικά
– Συσκευές και Τεστ Αιματολογικού και Ουρολογικού ελέγχου

– Τεστ Εγκυμοσύνης
– Προφυλακτικά

– Επιδεσμικά – Πρώτων βοηθειών
– Εμπλαστρα

– Ορθοπεδικά
– Περιπατητικά
– Καλσόν φλεβίτιδας

– Ιατρικά εργαλεία
– Νοσοκομειακά
– Είδη για στομίες

– Υποσέντονα
– Πάνες ακράτειας
– Παιδικές πάνες
– Βαμβακομάντηλα
– Χαρτομάντηλα

– Είδη Εργαστηρίου
– Ζυγοί

Επιπλέον, ο Όμιλος εισάγει και εμπορεύεται στην ελληνική αγορά γάλατα και διατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που απευθύνονται κυρίως στις βρεφικές ηλικίες. Οι σειρές των εν λόγω προϊόντων περιλαμβάνουν:

Γάλατα 1ης βρεφικής ηλικίας
Γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας
Παιδικές κρέμες
Ροφήματα
Είδη κλινικής διατροφής
Λοιπές υπηρεσίες

Πέραν των προαναφερθέντων, ο Όμιλος παρέχει υπηρεσίες Logistics προς φαρμακευτικές εταιρείες έχοντας αναλάβει τη διανομή των προϊόντων τους προς τις φαρμακαποθήκες.

Η ιστορία

Όπως αναφέρεται στο «προφίλ» της εταιρείας, ο Ομιλος Alapis δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των εταιρειών Veterin ΑΒΕΕ, Lamda Detergent ΑΒΕΕ, ΕΒΙΚ ΑΕ και Elpharma ΑΕΒΕ.

Με τη συγκέντρωση των δραστηριοτήτων των τεσσάρων αυτών εταιρειών σε ένα κεντρικό κορμό, ο Όμιλος προσφέρει σε κάθε δραστηριότητα τη δυνατότητα να ενισχύεται από την τεχνογνωσία και τη διείσδυση στις αγορές των υπoλοίπων.

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στη χονδρική πώληση φαρμάκων και παραφαρμακευτικών ειδών μέσω θυγατρικών εταιρειών στις αγορές της Νοτίου Αγγλίας και της Σερβίας.

Το δημιούργημα Λαυρεντιάδη

Ο Ομιλος Alapis δραστηριοποιείται στο κλάδο της Ανθρώπινης Υγείας μέσω των ακόλουθων εταιρειών:

– ALAPIS ABEE ALAPIS RESEARCH LABORATORIES INC.

– ALMEDIA PHARMACEUTICALS ΑΕ

– EUROMEDICINES LTD GENESIS ILAC

– GEROLPHARM ΑΕ GEROLYMATOS INC MEDSYSTEMS ΑΕ

– SAMBROOK MED ΑΕ

– SANTA PHARMA AE

– SUMADIJALEK AD

– ΗΠΕΙΡΟΦΑΡΜ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ ΑΕ

– Κ.Π. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ ΠΝΓ

– ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΜΕΝΤΙΚΑΛ ΑΕ

– ΦΑΡΜΑΓΟΡΑ AE

– ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΓΛΟΥ ΑΕ

– ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕΕ

– ΦΑΡΜΑΣΟΦΤ ΕΠΕ

Advertisements

Posted October 13, 2011 by bmplefour in Greek Economy - ALAPIS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: